Darius Hero

Selectați aici.

S

De ieri până azi am făcut o treabă. Haideți ca să v-o povestesc.

Am luat de pe Internet un ID. De messenger. Care era public acolo, ca să îl iei, ceea ce am făcut, conform indicațiilor.

Mereu am fost fascinat de ce-și publică lumea datele de contact, când nu-i întreabă nimeni, respectiv de ce nu și le dau nici în ruptul capului, dacă li se cer. Am fost tot timpul curios de ce se teme lumea să-și dea numele, când cineva vrea să-l știe, da’ de ce și-l scrie peste tot, când nu e nimeni interesat.

***TricolorulBicolor

***

După ce l-am luat, pe ID zic, am purces în a-l utiliza în scopul publicării sale: pentru a contacta persoana posesoare. Am pornit un binecunoscut software de conversație online și am început să-i vorbesc.

Mărunte. Nimic relevant. Am salutat cordial. Am împărtășit niște opinii. A fost curioasă la nivel de sursă a ID-ului ei. I-am explicat. Pentru nici o clipită nu m-a întrebat că cine. Eu eram, atât avea importanță, nu sunt decisive detaliile. Cam asta-i starea generală online: cât timp nu-ți poate cineva băga direct un degetul în fund pe stradă, e bine. Nu necesiți amănunte.

***DiverseLiniiParalele

***

Și am vorbit cele mai abstracte socoteli ce mi-au putut trece prin cap. I-am spus ce se aude de pe geam, unde locuiesc, care-i starea generală a lucrurilor în acea seară. Și ea-mi răspundea tot atât de activ, pe cât de pasiv o întrebam eu. Uneori mă întreba înapoi, iar eu manifestam același interes dezinteresat.

După care s-a făcut târziu, așa că ne-am luat la revedere și ne-am culcat, urmând să reluăm a doua seară.

A doua seară am venit de la serviciu, precum un familist practicant, mi-am turnat apă, am băut-o, am făcut pișu la veceu, m-am schimbat în haine de casă din hainele de stradă și trotuar și m-am așezat la calculator, unde am contactat noua mea cunoștință, așa cum stabilisem de comun acord în seara precedentă. În a treia replică, a zis că sunt ciudat. Am salutat frumos și am plecat.

Ce vreau să spun? De ultima dată când cineva s-a gândit să se comporte normal, lumea s-a întors cu curu’-n sus.

***J_G

[Letițea]

***

Mie-mi place să mă uit la Olimpiada de la Beijing din greșeală. Adică atunci când prind. Și preferabil să nu mă pot opune. Deci să fiu cu cineva de care sau undeva unde nu-mi place, iar asta să fie singura distracție.

Cel mai mult mă bucură probele alea de alergare lungi, de 450.000 de km în curbă. Fiindcă durează toată ziua și pot să mă duc la serviciu, să dorm, să-mi comand mâncare, să îmi gătesc chiar, să-nvăț să cânt la ukulele și încă să nu fie gata.

Ce admir însă din toată organizarea lor este transmisia: nu există pauză publicitară, nu că le-ar fi teamă că s-ar întâmpla ceva fix atunci; operatorii se chinuie să găsească diverse cadre de reluare cu fuga, ceea ce ne dezvăluie cum ar arăta cursa dacă atletele s-ar plimba.

***

LinieCurba

***

Și dragii de comentatorii, câtă dedicație și pasiune: sunt la fel de entuziaști referitor la desfășurare, de zici că-i tras cu arcul, unde trebuie să vorbească la 300 de cuvinte pe secundă, ca să-și facă norma, să le dea salariul, chiar dacă la alergare ar putea să pună muzică simfonică și să mai intervină cu un buletin meteorologic.

Dar apogeul sunt fetele: jumătate dintre ele aleargă degeaba, fiind pe primele locuri în 90% din cursă, care nu-și are sensul, când alealalte 2 sau 3 le depășesc în ultimele 30 de metri într-un sprint de isterice, cu capul înainte, în cădere. Și – culmea! – primele par atât de uimite de acest eveniment neprevăzut. După ce-au țănțoșit 10 ore încontinuu, ca niște curci proaspăt cufurite, acum cască ochii stupefiate, se agață de aer de parcă trece nunta pe uliță și le ia căruța sub roți.

***Fig1

[Licuricea]

***

Darius: Am luat ID-ul din monitorul fratelui meu și am venit să te enervez.
Mia: ;;)
Mia: nah, de ce ai face asa ceva?
Darius: Te rog să nu mai pui întrebări tâmpite pe parcursul acestui proces.
Darius: Vreau să știu, deci, mai multe despre tine. Aș prefera chestiuni prin care să te pot ataca.
Mia: nu prea semeni cu dacian, ashai?
Darius Și pune cratime, nu fi imbecilă.
Mia: :)) Ok, enough
Mia: pa
Darius: Râzi ca proasta-n târg.

S-a supărat. Nu îmi mai răspunde. Nu-mi explic.

***

PrimaPozaCuOmulInvizibil

356 comentarii

 • Eu nu dau, doar primesc 😀 îmi făceam griji doar cu Basty că ne-ai lăsat aşa în aer după virgula aia… PE care apropo îl pleznesc dacă mă scoate de la blogroll :mrgreen:

 • 201. Buna dimineata. Ce dracu’ e aici? Iar va scoateti ochii. Sforairea este buna (pentru mine, ca sint in concediu). Pentru voi, nu e. Doamne. Încăieraţilor! 😆

 • @monica: deci am intuit bine că sforăi. Damn i’m good. Iată.. cărţile îmi mai zic …. VAI !

  … că faci şi pârţ în timp ce dormi. monica. păi se poate ? of !

  Da’ e pârţ de ăla delicat, ce miroase a trandafiri, aşa-i monică ?!?! Aşa-i ?!?! Zi-mi că aşa e !

 • Basty, îmi este atit de ruşine cu tine, încît n-am cuvinte să-ţi explic. Să încerc, totuşi, cîteva: porcule, măgarule, mizerabilule, nesimţitule, animalule, ordinarule ce eşti tu. Nţţ. Nu. Tot simt că am rămas fără cuvinte. Deşi cred că nu le-am folosit pe toate.

  Cereţscuze! Acuşilea! 👿

 • Cărţile nu minte, monică ! Dar uite, îmi cer scuze. Mi-am cerut scuze de la Zappy, cum să nu-mi cer scuze de la tine.

  SCUZE !!!

 • Haide măi monică nu te supăra pe Basty, ştii doar că-i plac glumele proaste şi de prost gust, dar el nu-i rău intenţionat, uite, te-a pus şi pe tine la blogroll, te pun şi eu numai să-l ierţi pe Basty.

  IARTĂ-L PE BASTY!!! MONICĂ IARTĂ-L PE BASTY, IARTĂ-L PE BASTY, MONICĂ IARTĂ-L PE BASTY ❗

 • Aşadar. Având în vedere faptul că eu, Basty, m-am exprimat ireverenţios la adresa monicăi, sugerând prin metode mârşave şi mişeleşti cum că delicata ei fiinţă ar emite lucruri ruşinoase în timpul somnului, adresez în mod public următoarele :

  SCUZE !!!!!!! E TOTAL NEADEVĂRAT !!! SUNT UN ŞARLATAN, DE FAPT CITEAM IN CĂRŢI DE CREDIT !!!

  Aceste scuze sincere nu sunt însoţite de nici un disclaimer sau copyright precum mai sus.

 • Şi Marianschi, îţi voi pune linkul din blogstopdropandroll cu roz, în semn de mulţumire pentru susţinerea oferită.

 • Drăgălaşii de voi. (am vorbit in numele lu Darius care sigur asta v-ar fi spus daca s-ar mai obosi sa poposeasca pe propriul blorum)

 • Poate dacă pretindem că ne simţim jigniţi de absenţa lui Darius o să pretindă şi el că dă un ochi din interes pe acilea.

  Acu’ parcă văd că vor apărea pretexte de genul vită, prostule, feleharţule, de fapt eu vă pregătesc articol nou nehaliţilor, nerecunoscătorilor şi pierzători de vreme ce sunteţi vitelor, în timp ce eu sunt eu, tăcere !

 • Lasă, M@riansky, te-am trecut eu la blogroll. Că te-ai rugat frumos să-l iert p-ăsta micu´. Pe Basty.

  Cu M, de la M@rinimos.

 • toader e ca torpila. pândeşte prin adâncuri până prinde momentul să dea cu oiştea în gard. sau mucii in fasole. sau bâta în baltă.

 • Spunea cineva, nu neapărat demonstrat practic, că duşurile reci şi luuuuungi ajută. Cică scade atacul hormonal şi omoară libidoul. Hai băieţi şi fete, repede sub duş. Nu uitaţi rece ca gheaţa (cu apă, nu cu Coca-Cola).

 • OOO, mulţumim frumos monică [plecăciuni] Vezi Dariuse cum se procedează? Tu ce anume faci pentru comentatorii tăi fideli? Că nu prea-i văd la blogroll. Şi să nu zici că organizezi concursuri că n-am văzut premiile alea pe care tot te lauzi că le trimiţi până-n ziua de azi. Of of, măi măi…

 • salut prieteni. am ajuns la partea cu parturile si nu am rabdare sa citesc pana la capat fiindca trebuie sa ma intorc sa ranesc la capitalist pigs. de unde stii tu basty ca monica trage parturi? fiindca e cu zappy? de ce? asa e destinul lui zappy? sa aiba amici care trag parturi? ma intorc peste vreo doua ore si voi ceti. deci scrieti.

 • n-am scris ba krakilla nimic. a fost meci. da, de vreo doua saptamani a tot fost meci. restu’, ce zici tu acolo cu bookmarks, nu inteleg nimic.

 • Ahhhh! 233. Mamaaa, ce-am ratat simetrica!!! Bai Darius, vii rar p-aici si, cind vii, strici ceva. Un’ te trezesti?
  La tine-n blog, probabil.

  Restul: voi unde va treziti? Va mai treziti? Iete, mi-e dor de Kraki – azi a fost cam silentios – , de bufeurile lu’ toader – scurte, rare, da’ bine ca sint – si de prelegerice Biblice :). Ce naiba…?

 • Fraţilor, sunt lovit crunt de plictiseală… o plictiseală obosită. Am căutat pe internet Bitza, cele mai frumoase cântece de sinucidere. Omul ăsta are talent real, dacă ar avea şi voce… ar ajunge departe. Dar şi aşa, după un cântec două ascultate de câteva sute de ori, am început să-mi caut cutterul de tăiat vene (am unul special, foarte ascuţit şi flexibil). Parcă a intrat în pământ. Mi-e lene să cobor după unul nou, aşa că am renunţat. Mare lucru plictiseala asta. Uite cum pun eu aiurea punct în loc de semnul exclamării… Mare lucru plictiseala asta!
  Sa prins cineva că a exclama se descompune în ex, adică în trimiterea în trecut, şi a clama, adică a se manifesta, a se exprima în termeni violenţi sau cu strigăte; a chema cu voce tare… Iată deci că exclamarea este practic ecoul acţiunii, evocarea ei… Dar nu mai contează. Cutterul, unde este cutterul?!?

 • Păi dragă Bibliotecar: toader e torpila NATO. Vine, loveşte şi pleacă să lucreze la capitalişti. Tu, eşti torpila rusească. Vii, loveşti şi stai. Preţ de încă vreo trei commenturi.

 • Văd că la ora douăzecişiunşitreizecişitreiminute scuze douăzecişiunşitreizecişipatruminute scuze douăzecişiunşitreizecişicinciminute ( îmi ia câte un minut să scriu ora care este ) scuze douăzecişiunşitreizecişişapteminute toată lumea s-a dat la fund.

  Păi cum aşa. Să ma plictisesc singur ?

  Am rămas şi fără tutun la narghilea. Of !!

 • mda. in liceu mi se spunea torpila. credeam ca din cauza ca trimit mingea foarte tare pe un teren de basket.

  zappy, nu lua concediu. la servici trebuie sa te duci cand esti daramat. sa vada compania ce sacrificii faci.

 • @toader: da. învechit ca un vin bun.

  iar tu apreciezi vinul bun. remember discuţia despre beaujolais ? vezi câtă istorie avem în urma noastră, toader dragă… păi nu-i păcat ?

  Apropo, Am băut un gewurztraminer de alsacia…. ay dios mio !!!!

Sociale