Darius Hero

Selectați aici.

S

De ieri până azi am făcut o treabă. Haideți ca să v-o povestesc.

Am luat de pe Internet un ID. De messenger. Care era public acolo, ca să îl iei, ceea ce am făcut, conform indicațiilor.

Mereu am fost fascinat de ce-și publică lumea datele de contact, când nu-i întreabă nimeni, respectiv de ce nu și le dau nici în ruptul capului, dacă li se cer. Am fost tot timpul curios de ce se teme lumea să-și dea numele, când cineva vrea să-l știe, da’ de ce și-l scrie peste tot, când nu e nimeni interesat.

***TricolorulBicolor

***

După ce l-am luat, pe ID zic, am purces în a-l utiliza în scopul publicării sale: pentru a contacta persoana posesoare. Am pornit un binecunoscut software de conversație online și am început să-i vorbesc.

Mărunte. Nimic relevant. Am salutat cordial. Am împărtășit niște opinii. A fost curioasă la nivel de sursă a ID-ului ei. I-am explicat. Pentru nici o clipită nu m-a întrebat că cine. Eu eram, atât avea importanță, nu sunt decisive detaliile. Cam asta-i starea generală online: cât timp nu-ți poate cineva băga direct un degetul în fund pe stradă, e bine. Nu necesiți amănunte.

***DiverseLiniiParalele

***

Și am vorbit cele mai abstracte socoteli ce mi-au putut trece prin cap. I-am spus ce se aude de pe geam, unde locuiesc, care-i starea generală a lucrurilor în acea seară. Și ea-mi răspundea tot atât de activ, pe cât de pasiv o întrebam eu. Uneori mă întreba înapoi, iar eu manifestam același interes dezinteresat.

După care s-a făcut târziu, așa că ne-am luat la revedere și ne-am culcat, urmând să reluăm a doua seară.

A doua seară am venit de la serviciu, precum un familist practicant, mi-am turnat apă, am băut-o, am făcut pișu la veceu, m-am schimbat în haine de casă din hainele de stradă și trotuar și m-am așezat la calculator, unde am contactat noua mea cunoștință, așa cum stabilisem de comun acord în seara precedentă. În a treia replică, a zis că sunt ciudat. Am salutat frumos și am plecat.

Ce vreau să spun? De ultima dată când cineva s-a gândit să se comporte normal, lumea s-a întors cu curu’-n sus.

***J_G

[Letițea]

***

Mie-mi place să mă uit la Olimpiada de la Beijing din greșeală. Adică atunci când prind. Și preferabil să nu mă pot opune. Deci să fiu cu cineva de care sau undeva unde nu-mi place, iar asta să fie singura distracție.

Cel mai mult mă bucură probele alea de alergare lungi, de 450.000 de km în curbă. Fiindcă durează toată ziua și pot să mă duc la serviciu, să dorm, să-mi comand mâncare, să îmi gătesc chiar, să-nvăț să cânt la ukulele și încă să nu fie gata.

Ce admir însă din toată organizarea lor este transmisia: nu există pauză publicitară, nu că le-ar fi teamă că s-ar întâmpla ceva fix atunci; operatorii se chinuie să găsească diverse cadre de reluare cu fuga, ceea ce ne dezvăluie cum ar arăta cursa dacă atletele s-ar plimba.

***

LinieCurba

***

Și dragii de comentatorii, câtă dedicație și pasiune: sunt la fel de entuziaști referitor la desfășurare, de zici că-i tras cu arcul, unde trebuie să vorbească la 300 de cuvinte pe secundă, ca să-și facă norma, să le dea salariul, chiar dacă la alergare ar putea să pună muzică simfonică și să mai intervină cu un buletin meteorologic.

Dar apogeul sunt fetele: jumătate dintre ele aleargă degeaba, fiind pe primele locuri în 90% din cursă, care nu-și are sensul, când alealalte 2 sau 3 le depășesc în ultimele 30 de metri într-un sprint de isterice, cu capul înainte, în cădere. Și – culmea! – primele par atât de uimite de acest eveniment neprevăzut. După ce-au țănțoșit 10 ore încontinuu, ca niște curci proaspăt cufurite, acum cască ochii stupefiate, se agață de aer de parcă trece nunta pe uliță și le ia căruța sub roți.

***Fig1

[Licuricea]

***

Darius: Am luat ID-ul din monitorul fratelui meu și am venit să te enervez.
Mia: ;;)
Mia: nah, de ce ai face asa ceva?
Darius: Te rog să nu mai pui întrebări tâmpite pe parcursul acestui proces.
Darius: Vreau să știu, deci, mai multe despre tine. Aș prefera chestiuni prin care să te pot ataca.
Mia: nu prea semeni cu dacian, ashai?
Darius Și pune cratime, nu fi imbecilă.
Mia: :)) Ok, enough
Mia: pa
Darius: Râzi ca proasta-n târg.

S-a supărat. Nu îmi mai răspunde. Nu-mi explic.

***

PrimaPozaCuOmulInvizibil

356 comentarii

 • aha… ai fost ocupat toata ziua… 7 ore ai stat sa toarne apa pe tine o colega, in timp ce nu voiai sa-i dai scaunul inapoi… du-te acasa si odihneste-te… pe voi va platesc acolo ma?

  maine ma duc in bucale, la meci, asa ca nu stiu daca ajung pe la serviciu. asa ca asteapta pana luni, sa postezi articolul nou. cine ma injura primul?

 • pai in cazul asta considera-te injurat. daca te rog sa-i transmiti ceva lu’ postasu…e cam non-sens, nu? cum ar fi sa-i canti o balada lu’ gilmour…

 • in cazul asta considera-te injurat la randul tau… da’ stii, nu mai trebuie sa spun!

 • buna ziua. ca sa fie treaba buna renumaram :

  monica, basty, zappy, darius si roxp.

  altcineva care locreste la publicitati? si ce monceli de asemenea? pe caprarii va rog.

 • toader mai apare din cînd în cînd, dupe cum îl lasă şi pre el porcii ceia. Capitalişti.

  Darius, te-ai uscat, draghe?

 • Da, bă furiosule, ‘ţ-eram alaturea-n metaforă. Eram o mare de funduri ude si solidare cu al tău. Aşa că ia, pofteşte de ne ia TU în braţe. Pe toţi! 😛

 • va dau liber cateva zile. va urez concediu placut. va interzic aparitia pe acest forum.

 • sa moara stratul de ozon daca gasesc doi ciorapi sa faca pereche unul cu altul. sau macar intre ei.

 • Imi zise autorul acestui preaminunat blog (dariusss…iarta-maaaa…hai sa vorbim!) ca am vrut sa, ma scuzati, ma ofer lui ca o floare imbobocita… ca el e asa preaminunat (dariussss….ma ierti? hai sa vorbim). oricum intre timp am aflat cine e dansul, adica nu il cunosc, doar observ ca isi tot schimba IPul si activitatea lui favorita de weekend este sa ma spameze… iupi… daca n-ai ceva inteligent de spus, da-i cu spamu!
  Anyway…. dariusssssssssssssss sa vorbim am zis!
  (darius s-a suparat. ca i-am inchis telefonu ca eram la cora si aveam 7 plase in mana, rupeam bonuri si se mai auzea si beepu de la casa si el credea ca il inregistrez.)

 • Nu s-a supărat, Darius, contrar aşteptărilor, se mai spală. Iar când a vorbit cu tine de pre Internet, zicându-ţi că merge la duş, dar nu ca o invitaţie, era chiar pe budă, unde o utiliza, nu că ar fi comod.

 • Biblio, te rog eu ca un frate mitic ce-ti sunt: nu mai astepta mici de la ardelenii astia ca se misca greu.
  Eu cred ca la ora asta se uita la mielul ce abia s-a nascut ce va deveni oaie ce va fi taiata ce va fi carnea tocata si apoi in mici bagata. Dar pina atunci mai va.
  Ca sa nu mai vorbim de procesul de fabricare a carbunilor. Stii cit timp ia sa faci mangal, chiar daca il freci ???
  Asa ca fii tu un frate mitic bun si suna-ma in cursul zilei de maine la 0723135869, poate bagam un mic – doi in noi la padure la Cernica. Sau d`aia de Billa perpeliti la bricheta. Aferim.

 • 🙂
  Eu nu-mi voi părăsi casa. Este o citadelă… dacă ies, duhurile rele vor pune rapid stăpânire pe colţurile întunecoase. Eu cred în mitul faustian. Mulţam mult de intenţie.

 • Mda. E weekend iar în Braşov plouă deci e timp urât. Mi-e lene să plec la plimbare cu maşina, fiindcă plouă deci e timp urât. De asemenea, prieteni de chemat la bere slash chef nu am, fiindcă plouă deci e timp urât. Ce să fac ? Fiindcă plouă deci e timp urât.

 • eheheiii moni-i cu fundu-n peninsule(halkidiki), nu-i mai pasă de numerologie/simetrie 😛

 • ce linişte pe aici…atipic. Sunt eu singura care nu are ce face sâmbăta?

 • Dacă asta e regula, atunci ne resemnăm, dar până când să comentăm, cu atât mai mult…despre ce???

 • M-am întors din munţi, ceea ce vă doresc şi vouă. V-am adus ploi şi vânt.

  S-a întâmplat ceva important cât am lipsit?

 • Hudrea, după cum singurel poţi observa, pe aici nu prea mişcă mai nimic. Despre Darius ce mai putem spune…arareori ne onorează cu prezenţa 🙂
  Aşteptăm, aşteptăm…

 • Hudrea ! My saviour ! Chiar mă gândeam la tine cu vremea asta urâtă….

  Dar mai bine continuăm discuţia aceasta pe privat. Căăăăăăăăă….. mno.

 • zappy, mami, păi pare-se că şi dari da’ şi tu nu prea luaţi cu pîine, gicuţilor, mamă:P

Sociale