Darius Hero

Acesta este un pamflet, cam cum este și Biserica Ortodoxă Română, de pildă…

A

de Darius Groza

Bună dimineața. Apropo de cazul cu donarea de organe ale copilului mort cerebral din Bucovina și intervenția duhovnicului, dat fiind că mâine e și Sfânta zi de Duminică, vă zic din timp, că pesemne am și oameni religioși între cititori, așa că sper din tot sufletul meu păcătos să vadă și dânșii asta, dar aș dori să folosesc această oportunitate și atenția voastră, dacă sunteți amabili, să menționez că mă piș pe duhovnici, pe fiecare individual, și pe duhovnicie, în general. Bine? Gen, pe față. Bisericească.

Și știu că “biserica este de acord cu donarea de organe, dar are o opinie nuanțată când e vorba de moarte cerebrală”, conform Alexandru Flavian Sava, purtătorul de cuvânt al Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților, dar repet, că poate nu s-a-nțeles clar: mă piș pe duhovnici și pe duhovnicie.

Fără excepție. Inclusiv în cazurile de sfaturi bune. Pentru că nici unui “duhovnic” nu i-a dat, de fapt, nici un “episcop” de la nici un “Dumnezeu”, prin nici o “Hirotesie”, nici o “putere” și nici o “permisiune” de a “săvârși” nici o “Taină a spovedaniei” sau de a “îndruma pe credincioșii parohiei sale” și alte căcaturi de astea pe care le-au scornit și încă le susțin.

Iar eu respect legea, în special Articolul 205 din Codul Penal și nu am nici cea mai mică intenție să o încalc, ci doar îmi exprim liber opinia că să-ți arogi această autoritate falsă, intrând în mintea unor oameni slabi de… 🥁… înger, ar putea – doar ipotetic – să atragă ca o directă consecință (strict morală, nimic ad literam) să mă piș pe tine de duhovnic și pe maică-ta stareță și “pe Părintele” și pe Dumnezeul tău, oricare, la alegere, FUTU-VĂ-N ÎN CUR ȘI-N GURĂ ȘI IARĂ-N CUR, SĂ VĂ FUT DE MAFIOȚI, pe altar la Catedrala Mântuirii Neamului, acum, înainte să fie gata, precât și la inaugurare și de-a pururea și-n vecii vecilor, Amin, pe toți de la BoR, în ordine alfabetică sau ecleziastică, cum vă e mai incomod. Moral. Moral, zic. Și ipotetic.

Și nu uitați: Biserica primește fonduri pentru salarizarea personalului de cult (anul ăsta, 817,3 milioane lei, cu 5% mai mult decât în 2022), plata profesorilor de religie (să veniți și voi la inaugurare, de toți 9,18 milioane lei), a preoților din sistemul de sănătate, penitenciare, armata și interne, pentru personalul neclerical, din “donațiile” administrației locale de stat și din “sponsorizări” ale companiilor de stat. De la noi.

Aș păstra lăcașurile de cult (370,2 milioane lei, cu 3% mai mult decât în 2022), dar aș scoate Biserica din ele, ca pe Satană.

[sursa foto:  Vlad Nancă]

[Pardon, mi-a zis Vlad că fotografia e, de fapt, a lui Octav Ganea de la Inquam Photos, pe care-i pup pe toți, pe gură, cu limba, de față cu Patriarhul Daniel.]

Context:

https://romania.europalibera.org/a/prelevare-organe-biserica/32593189.html

Resurse:

https://economie.hotnews.ro/stiri-finante_banci-25947714-buget-2023-cati-bani-primeste-biserica-prin-cele-trei-programe-cunoscute.htm

https://www.hotnews.ro/stiri-esential-14173579-asociatia-secular-umanista-langa-sumele-anuale-din-bugetul-stat-biserica-primeste-fonduri-pentru-plata-profesorilor-religie-preotilor-din-sanatate-pentitenciare-armata.htm

A, și la mulți ani, e aniversarea de 10 ani!

https://www.hotnews.ro/stiri-esential-14168504-33-asociatii-crestine-reactioneaza-petitia-ong-urilor-privind-stoparea-finantarea-bisericilor-catre-stat-0-2-dintre-romani-nu-pot-decide-trebui-finanteze-pentru-ceilalti-99.htm

Adaugă comentariu

Sociale