Vă prezint scuze în numele titlului; chiar regretă că n-a putut să fie prezent…

sari la comentarii

Există angajaţi ale căror salarii sunt definite prin “câştigă peste” şi cei ale călor salarii sunt definite prin “câştigă sub”. Pragul în sine nu este tot timpul relevant, cât de care parte a lui eşti.

V-am tot povestit despre buda unde mă duc eu pentru ca să fac caca atunci când îmi vine, undeva în afara firmei, conform unor norme nescrise de protecţia muncii.

Mna, de când e vacanţă, patronul învăţămăntului superior, cunoscut în lumea interlopă drept portarul, a închis buda, că doar buda respectivă este la facultate. Or dacă lunile astea nu merge lumea la facultate, s-a convenit că nici eu nu mai diger şi excret. O prostie! De adevărat, însă, lucrurile stau exact pe dos: eu mai diger şi mai excret! Chiar pe dos!

Dar să vedeţi! Tot fiindcă ar fi vacanţă, mai marii universitari au ordonat a se construi încă un etaj la clădire, în vârful clădirei, fiindcă altundeva nu puteau să-l puie. Zis şi făcut. Etajul erect în plus s-a şi construit pe dată, zing!, apărând în văzduh, din neant. Şi, ştim cu toţii, un nou etaj are implicaţii, nu aşa… Un nou etaj înseamnă noi angajaţi. Noi angajaţi înseamnă noi intestine groase, iar intestinele groase aduc mereu după curul lor – ce? – noi veceuri.

Aici este când vara a început să lucreze în direcţia mea: noi angajaţii nu muncesc în ea, vară, fiind concediu, deci folosesc buzile din domiciliile lor. (da, “aici este când”, pentru că timpul este măsurat în spaţiu, v-am mai explicat)

Cum se traduce acest lucru în interesul meu? Un etaj numai şi numai pentru fecalele mele. Şi nu prin colţuri: am fost într-o expediţie recent, fiindcă nu se mai putea tolera să defechez din picioare ca să nu ating colacul, jos, la colegii de la atelier, în timp ce ei aruncă cu apă pe geam, ca să mai ne-mprietenim.

Şi ce credeţi că am descoperit în acea oază luminoasă şi neprihănită de picior studenţesc sau didactic, printre birouri virgine, cu parchet nou şi uşi cu folie încă pe clanţă? O livadă de buzi!!! Un catraliard de megametri cubi, cât vezi cu ochii, pluteşti în relaxare rectală, cu colace de veceu în jurul brâului. M-aş putea căca în fiecare o singură dată şi şterge de pereţi întreaga viaţă, că tot nu le-aş termina pe toate.

Până azi…

… când şi restul lumii a găsit etajul. Totul, vă spui, TOTUL s-a schimbat şi nu va mai fi la fel. Oamenii intră şi ies după cum poftesc, ziua în amiaza mare, de parcă ar fi la ei în acasă. Calcă apăsat peste tot, cu labele lor cotropitoare, infecte, fără să respecte câtuşi de puţin inocenţa copilăroasă a locului.

Îţi pun degetele mitocice pe oglinzi şi sug săpunul cu trompele exagerate şi hămesite, făcând bulbuci sub rât. Sunt câh cu toţii! Colcăie pe lângă mine, ferecat după uşă, pe closet, strângând între degetele încleştate groaznic ziarul, într-o constipare indusă. Sunt extrem de nemulţumit, să ştiţi că nu-mi place deloc chestiunea aceast, dar deloc.

Sincer, mi-e dor de vechiul veceu, de la parter, cel închis. Mi-e dor de mirosul care mi-l lăsa în haine. De fineţea hârtiei igienii de pe chiuvetă, al cărui capăt era umezit de ultima dată când am rupt-o, să mă şterg pe mâini de apa de izvor care curgea prin robinetul cel puţin oxidat, pentru că femeia de serviciu nu îl curăţă, ştiind că nu-mi place să-mi rearanjeze lucrurile pe acolo.

***

SticlaPePalinca

[instantaneu surprins de Carcea]

***

La fel ca orice film de calitate, Batman este şi el. Da, aşa este formulată propoziţia, aţi citit bine. Lansat sub titlul Denevér Ember: A sötét lovag în Ungaria (Batman: The Dark Knight, în restul lumii), filmul este totuşi o producţie cinematografică de excepţie, aducând un plus faţă de o peliculă comună prin faptul că în el toată lumea moare la sfârşit. Absolut toată. De două ori. Unii dintre lume atât în film, cât şi în viaţa reală. Un final pe puţin nesimţit, pentru o serie cinematografică ce-şi propune continuări.

Fiindcă, să nu pierdem din vedere, s-au prăpădit cu toţii într-un fel destul de criptic cât să lase de-nţeles că vor mai juca totuşi şi în câteva sequel-uri, cât timp acesta este el însuşi un prequel, dar lansat după cele de dinaintea lui, care îi urmează, de fapt cronologic, da’ noi n-am plătit încă destul bilete cât să pricepem.

Între alte socoteli complexe (că filmul e compus din patru filme în total, judecând după intrigă, următoarele ar putea fi doar generice) Batman are un telefon – desigur, refuzat de armată – care face hărţi, da’ pe care nu-l lasă la poartă în China. Totuşi, Batman i-l dă la negru ăla de-o făcut accident cu o fufă în maşină, care merge şi se plimbă cu el, telefonul, prin China, deoarece acolo nu era voie, făcând hartă cu tot în jur. Mai este un telefon, pe care totuşi îl lasă la poartă, fiindcă nu poate să facă hărţi, ca primul, deşi acesta poate să taie în schimb să taie curentul în toată clădirea. Mai puţin în lanterne, costumul lui Batman şi celălalt telefon al lui Batman, care face hărţi. Precum şi telefonul cu care Batman trimite sms-uri la poliţistul ăla bun, care moare pe la mijlocul filmului, dar nu mai moare pe la sfârşit. Deci trei telefoane, în total, fiindcă Batman probabil e banat în toate reţelele că nu şi-a plătit abonamentul, deci îşi ia cartele. O posibilă explicaţie şi pentru farul ăla de pe cer. Fiindcă Batman nu răspunde la telefon (ca să nu-l găseşti prin triangulaţie), dar nici nu te sună înapoi dacă doar dai bip.

Între timp, apare Face. Despre Joker nu vorbim, că am o presimţire că nu mai joacă. Deci apare Face. Ăla care dă cu banu’ să vadă dacă trăieşti sau mori. Şi Face, ca personaj, durează cinci minute. Că moare. Deduceţi, deci, că apare la sfârşitul filmului. Face apare direct internat în spital cu arsuri de gradul III pe 50% din corp, că aşa-i Face, trăieşte periculos şi moare repede. Ei bine, de la externarea lui timpurie şi până moare, deci în cele 5 minute finale, mai puţin minutul în care copilul urlă după Batman, Face a dat cu banul de vreo 25 de ori, ca să vadă dacă şansa le salvează sau nu viaţa celor care-i ies în cale. Din cele 25 de ori, dintre care o tură a dat de două, că pica altfel, a reuşit să omoare un şofer. Care nici n-apare-n film, că-l împuşcă afară din cadru.

Cât timp Face dă cu banu’, “două din trei”, ca să-i iasă, Batman ia telefonul pe de la negru pe de ascuns şi, până să se dumirească, îl leagă la câteva sute de monitoraşe mici şi interceptează toate apelurile din Gotham City, care am căutat pe Google Earth şi nu există! Deci încep să am dubii că şi Batman ar exista.

După care se duce cu Lamborgini-ul şi buşeşte, se duce cu Batmobilul şi-l buşeşte şi din Batmobil smulge-o Batmotocicletă pe care… o buşeşte. De un TIR. După care-l împuşcă. Pe Batman. Şi moare. Şi nu moare şi cade două etaje. Şi moare. Şi nu moare. Că a mai căzut el şi un zgârie nori. Nu era împuşcat, ce-i drept, da’ era un zgârie nori. Era, clar, că doar al lui era.

Eu totuşi am nişte frământări lăuntrice de care nu reuşesc să scap, în urma vizionării:

1. Cine umflă roţile la Batmobil şi i-l spală pe interior?
2. În sintagma “maybe you should’ve checked the manual”, referitoare la noile inovaţii la nivel de costum, cine a făcut munca de DTP pentru manual?
3. De ce croitoreasa care i-a făcut masca lui Batman nu-i lărgeşte gulerul ca să nu vorbească răguşit când strigă la răufăcători?
4. Unde există Bruce Wayne? Nu putem zice Batman este Bruce Wayne în viaţa reală, căci noi suntem în viaţa reală, Bruce Wayne fiind un personaj fictiv. Şi atunci, ce fel de personaj este Batman sau unde suntem noi, de fapt?

Referitor la concursul din articolul trecut. Aţi ghicit: culoarea este într-adevăr roşu.

***

PicioarePePereţi

[fotografie realizată de Flavie]

29 comentarii

zi si tu ceva
 1. August 26, 2008 la 15:58
  link permanent
  Zappy zice ca:

  da paste-uri de pe blogu lu monica jur ca nu inteleg de ce pui aici. iti zic eu ca nu e ea educatoarea de la cresa.

 2. August 26, 2008 la 15:58
  link permanent
  Bibliotecaru zice ca:

  @ mirmen
  Pe mine nu mă poate concura nimeni, eu nu am afacere, nu câştig bani din nimic, merg doar în pierdere. Sunt un sac fără fund.

 3. August 26, 2008 la 15:59
  link permanent
  toader zice ca:

  ca sa o popularizez. stai ca iau si de la tine ce gasesc a fi punct slab.

 4. August 26, 2008 la 16:01
  link permanent
  toader zice ca:

  “Oricat de batrana e o baba, niciodata nu va primi locul in tramvai. Eu totusi m-am decis ca daca e foarte scofarjita, cocosata, si mai are si un baston, eventual ma ridic. Daca nu ma ridic, e semnal ca tre sa stea acasa data viitoare.” – din blogu’ lu’ zappy. dupa cum se vede uraste femeile la varsta senctutii.

 5. August 26, 2008 la 16:03
  link permanent
  toader zice ca:

  “Si am stat eu asa si m-am gandit. Pentru ce ne agitam noi, oare? Pentru ce facem scoli peste scoli si ne dam peste cap pentru toate notele astea? Pentru ca sa terminam un liceu si sa ne mutam cu mic cu mare de acasa, de la ciorbica de pui a lu mama, daca vreti, inspre zone mai putin insorite? Pentru ce ne ducem la facultati unde nu se studiaza nimic si unde trebuie sa te chinui sa inveti ceva pentru ca nu se agita nimeni? Unde ne luam examene copiind si inseland si spaguind si dormind bine mersi noptile?

  acest text este scris de zappy. iata ce concluzie a tras zappy din parcurgerea facultatii. eu sunt indignat.

 6. August 26, 2008 la 16:04
  link permanent
  toader zice ca:

  “Bun. L-am trecut si pe asta. Adica testul psiho. Adica nu sunt psihopata, sau cel putin asta deduc eu din denumirea testului. Adevaru-i ca l-am trecut cu greu, daca chiar vreti sa stiti, deci se pare ca am putine accente de nebunie in mine.” – tot zappy. trece cu greu testele de psihoza sau cum le-o zice.

 7. August 26, 2008 la 16:04
  link permanent
  Bibliotecaru zice ca:

  @ punct
  Împătureşti bine poza, o îndeşi în floppy, dai ctrl+e, accesezi litera A şi dai SENT. Este foarte simplu. 😀
  Sau te poţi şi tu folosit de aceiaşi adresa de email de mai sus, pe care a dat-o darius de trei ori numai ciumei (cu un singur i, că nu e ciumii).

 8. August 26, 2008 la 16:41
  link permanent
  monica zice ca:

  toader, te-ai tzicnit? adica intreb si io, asa… da’ esti sigur ca nu te-ai tzicnit?

 9. August 26, 2008 la 16:47
  link permanent
  Zappy zice ca:

  mda, mersi dar nu era nevoie. blogul meu va sta la dispozitie fara reclama ta peiorativa. lasa toader, noi am inteles ca ai nervi si ca te revolti pe sexul “slab”.

 10. August 26, 2008 la 16:52
  link permanent
  Hudrea zice ca:

  Toadere, bagă şi de la mine, rogu-te. Şi pune şi link, să ne crească traficu’.

 11. August 26, 2008 la 16:57
  link permanent
  monica zice ca:

  Hudrea, tu nu pari a fi sex slab. Deci, nu te incadrezi. Caz doara de aia a ramas toader fara amante 😆

 12. August 26, 2008 la 17:03
  link permanent
  toader zice ca:

  da. vom dezvalui corespondenta intre hudrea si adela. asteptam emisiuni cu gadea si la ala cu elodia.


  From: Miss Adela Martinez

  Good Day,

  You may be surprised to receive this letter from me since you do not know me personally. I am Miss Adela Martinez, the only daugther of late Mr. and Mrs. Julius Martinez of the blessed memory, who was murdered in the land dispute in my country, Zimbabwe. I got your contact through network online and I decided to write you.

  My mother died when I was a baby and since then, my father took me so special. Before the death of my father on January 2004 in a private hospital here in Swaziland, he secretly called me on his bedside and told me that he has the sum of US$ 6.5Million (Six Million, Five Hundred Thousand United States Dollars) left in Safe Deposit Company in Europe and that he used my name as his only dauther as the Next of kin in depositing the fund. Before the death of my father, He foresaw the looming danger in Zimbabwe and moved these Funds to a private security company in Europe through their Intermidiary Company in Johannesburg,South Africa. This Deposit which is valued at US$ 6,500,000.00 was meant for the purchase of new machines and chemicals for the Farms and establishment of new farms in Swaziland.

  My Father was a strong member of an Opposition party that did not support the president’s Idea asking all minority white farmers to Surrender their farms to the government for Re-distribution to his political party Members. Due to His Opposition, he was tortured and his farm invaded by President Robert Mugabe’s party members and Loyalists. He died as a result of the Injuries he sustained while in Detention.

  Presently, I am in seeking asylum in Swaziland having fled Zimbabwe for fear of my life and since the law of Swaziland prohibits a refugee (asylum seeker) to open any bank account or to be involved in any financial transaction, I am seeking for Your assistance as partner who I can entrust my future and these Funds in his hands for investment purpose such as real estate management and any lucrative.

  I am honourably seeking your assistance in the following ways:
  1) To permit me to present You to the Deposit Company as My Late Father’s Business Partner so that these Funds can be Transferred to Your Bank Account.
  2) To serve as a guardian of this fund since I am only 21 Years old.
  3) To make arrangement for me to come over to your country to further my education and assist me in securing a resident permit for me in your country.

  For your assistance, I have two options for you. Firstly you can choose to have 20% of the money for your assistance, and helping me open an account for the money to be deposited here,or you can go into partnership with me for the proper profitable investment of the money in your country. Whichever the option you want, please to notify me in your response. Anticipating to hear from you soon.

  Best regards,

  Miss Adela Martinez.

 13. August 26, 2008 la 17:07
  link permanent
  Hudrea zice ca:

  Toadere, eşti superficial, am crezut că sapi mai mult, ai luat primu’ text pe care ai aterizat? Mai cată, mai cată.

 14. August 26, 2008 la 17:12
  link permanent
  toader zice ca:

  du-te ma de aici. esti dat in vileag acuma. te vinzi ca ultima …

 15. August 26, 2008 la 17:18
  link permanent
  monica zice ca:

  of, toader, tu esti suparat rau…

 16. August 26, 2008 la 17:18
  link permanent
  Bibliotecaru zice ca:

  Iar aţi aterizat în lene…

 17. August 26, 2008 la 17:31
  link permanent
  monica zice ca:

  in leMne, Bibli, in lemne…

 18. August 26, 2008 la 17:34
  link permanent
  toader zice ca:

  ieri seara cand ajung acasa cica tanti de avea grija de fetita pleaca maine, adica azi. si o schimba cu o temporara care si ea va fi schimbata peste o luna. azi dimineata ploua. duc copilu’ la cresa dupa ce il intolesc cu toate cele. ma intorc, intr-un garaj; bateria ma trimite cu mijloacele de transport in comuniune. pe ploaie. bat baltoacele si ajung la mijloace. de transport. nu prind loc. cu chiu cu vai ajung la servici. termin in timp record si ultima fila din premierul material care masoara ceva sute de pagini si scheme si victorios ma duc in reuniune. in reuniune in care se anunta repriorizare de proiecte si ca nu trebuie pus atata suflet. rusii anunta recunoasterea abhaziei. nervos incerc sa ma readaptez la realitatile romanesti pentru a ma reintoarce acasa dupa ce am vazut putredul occident. incep readaptarea. iau deci exemplu din scandalurile mediatice si incep sa delationez din bloguri. huo.

 19. August 26, 2008 la 17:44
  link permanent
  Bibliotecaru zice ca:

  Hai să schimbăm ţara asta! Să nu mai aşteptăm ca politicienii să facă modificări cu ţârâita, să o schimbăm noi, de mâine să fie altă ţară.

 20. August 26, 2008 la 17:47
  link permanent
  toader zice ca:

  da. o revolutie. eu aduc vodka.

 21. August 26, 2008 la 17:56
  link permanent
  Bibliotecaru zice ca:

  Cine aduce micii, că de o săptămână nu am mai mâncat aşteptând cei 40 de mici, acum parcă ar merge 60. Tot fără bere.

 22. August 26, 2008 la 17:59
  link permanent
  Bibliotecaru zice ca:

  Poate nişte apă plată cu lămâie, ca să intre lămâia în combinaţie cu bicarbonatul din mici şi să facă bulboace.

 23. August 26, 2008 la 18:09
  link permanent
  CiumaAlbastra zice ca:

  Pula mea, n-am vazut, n-am rabdare sa citesc toate comment`urile, ti-am dat un PM cu MEIL-u meu ma ! >:P

 24. August 26, 2008 la 18:14
  link permanent
  Bibliotecaru zice ca:

  @ CiumaAlbastra
  Pentru un om leneş eşti foarte tenace.
  DARIUS[punct]GROZA[a rond]GMAIL[punct]COM

  Haideţi să punem cu toţiiiiiii (i fără număr) cale de 100 de comentarii adresa lui groza de email, poate aşa o vede dumnealui şi o înţelege

  DARIUS[punct]GROZA[a rond]GMAIL[punct]COM
  DARIUS[punct]GROZA[a rond]GMAIL[punct]COM
  DARIUS[punct]GROZA[a rond]GMAIL[punct]COM
  DARIUS[punct]GROZA[a rond]GMAIL[punct]COM
  DARIUS[punct]GROZA[a rond]GMAIL[punct]COM
  DARIUS[punct]GROZA[a rond]GMAIL[punct]COM
  DARIUS[punct]GROZA[a rond]GMAIL[punct]COM
  DARIUS[punct]GROZA[a rond]GMAIL[punct]COM
  DARIUS[punct]GROZA[a rond]GMAIL[punct]COM
  DARIUS[punct]GROZA[a rond]GMAIL[punct]COM
  DARIUS[punct]GROZA[a rond]GMAIL[punct]COM
  DARIUS[punct]GROZA[a rond]GMAIL[punct]COM
  DARIUS[punct]GROZA[a rond]GMAIL[punct]COM
  DARIUS[punct]GROZA[a rond]GMAIL[punct]COM
  DARIUS[punct]GROZA[a rond]GMAIL[punct]COM
  DARIUS[punct]GROZA[a rond]GMAIL[punct]COM

 25. August 26, 2008 la 19:21
  link permanent
  Darius Groza zice ca:

  Partea ironică îi că încă nu mi-o trimis nimica.

 26. August 26, 2008 la 19:42
  link permanent
  Bibliotecaru zice ca:

  Darius, cred că se referă ca a completat adresa de email când a postat comentariul, adică că nu e ceva la misto.

 27. August 26, 2008 la 20:16
  link permanent
  Darius Groza zice ca:

  N-am primitără nimicără. Gânz că zice că mi-a trimis la contact.

 28. Mai 11, 2012 la 01:01
  link permanent

  Good post. I learn something new and challenging on blogs I stumbleupon on a daily basis. It will always be helpful to read through articles from other authors and practice a little something from other websites.

 29. Mai 16, 2012 la 08:28
  link permanent
  23 kwietnia zice ca:

  Someone essentially help to make seriously posts I would state. This is the first time I frequented your web page and thus far? I surprised with the research you made to create this particular publish amazing. Great job!

4 trackback-uri

 1. […] la firmă, v-am mai spus, nu mergem la buda departamentului în care lucrez eu, ca să facem felul doi, pentru că are să […]

 2. de la Starea, de fapt. – Jurnalul Editorialistic de Groza pe Octombrie 12, 2009 la 23:41

  […] V-am mai zis de mai multe ori de câte aţi fi vrut să ştiţi că obişnuiesc cu rigurozitate aproape zilnică-zilnică să mă duc în incinta sediului dumnealor, cu scopul de a mă căca. Se face deja un an de când am dibuit la ei o pepinieră sanitară de toalete care nu se mai sfârşea, cât vedeai cu ochii. În care mă lăfăi înconjurat de sănătatea elveţiană a digestiei mele precise şi punctuale. […]

 3. […] scurs deja lunile de când am abandonat cu lacrime în ochi şi gojonele la fund deosebita livadă de buzi despre care vă povesteam odinioară şi pe care am cultivat-o în secret, prin vecinătatea mansardei, la sediul Universităţii […]

 4. de la Loch Lomond Lodge pe Ianuarie 2, 2012 la 05:12

  Hawt Post…

  Hot ideas to learn more about….

zi si tu ceva:

(musai)
(musai)