Câtă lume crede că Grigore Arsene de la Curtea Veche este jenant?

sari la comentarii

[au mai sunat: Andrei “zuzu-concept.com” Boar, Ionuţ “Canalia” Foltea, Antidarius, Vlad “Lovingvama” Ilaş, Vlad “Justice for Poli” Simu – vedeţi mai jos înregistrările; au sunat doar de obraz Marie-“Lămâie“-Jeane, Tatiana “ganduri.potrivite.ro” Neamţu, Florentin “blog.dubios.ro” – vedeţi mai jos transcripturile]

Eu am o trebşoară mai personală cu un aspect al vieţii cotidiene, numit colocvial “prostia crasă”. Să zicem că e un fel de răfuială mai lăuntrică mie, care, cu diverse ocazii nefericite, iese la iveală, alege pe cineva căruia îi este caracteristică această prostie crasă de care discutăm şi-l spulberă.

Pe tura de azi, pătruns până în măruntaie de prostia crasă amintită, tronează abject Grigore Arsene. Acesta este preşedintele Asociaţiei Editorilor din România şi directorul editurii Curtea Veche. Poate unii dintre voi ştiţi detaliile, dar pentru veşnica pomenire a lor, voi relua, rezumând:

Se duce un om care-a scris ceva, în acest caz Adrian Ciubotaru, la nişte oameni care publică lucruri scrise, în acest caz Curtea Veche. Întocmeşte un contract, i se dă un avans, cartea-i intră la “macerat” şi, specific românesc, şade vreo câteva luni de-a lela. La sfârşitul acestei perioade doar pregătitoare, editura a avut deja destul timp şi pentru a-şi băga proverbiala pulă. Presărată cu multe discuţii învârtecoase, Adrian al nostru decide într-un moment de luciditate că a cam venit timpul să se ducă totuşi să rezilieze contractul, fiindcă speranţele deşarte le avea deja la el, iar altceva nu-i mai trebuia de la colaboratorii săi de pe hârtie, mai puţin să dispară de acolo.

Se-ntâlneşte cu imbecilul-şef, în acest caz Grigore Arsene. Da, mă, scârbă, ai vreo nelămurire? Poate crezi că te jignesc, da’ dacă e adevărat ce spun, nu-nseamnă că te atac, înseamnă că eşti. Mai pe scurt, acesta-i spune prieteneşte lui Ciubotaru că “nu există nici un contract”, deoarece nu se poate dovedi că în sediul lor există aşa ceva, or el, Ciubotarele, care vine acuma cu nemulţumiri, poate a adăugat rânduri pe contractul lui de acasă, nu? Că asta face el, bloggerul, de obicei, stă la maşina lui de scris şi completează subpuncte după cum îi convine, pe care le lipeşte apoi cu scuipat pe original. Ciubotarele – să-i fugă bătătura Curţii Vechi de subt picioare. Piftom?! Chiar aşa cum aţi lecturat: “o să râdă de tine toţi”, dacă-ncerci să-ţi faci dreptate.

După care imbecilul-şef izbuteşte să se ascundă-n spatele soţiei sale, care, chiar dacă nu ocupă funcţia omoloagă de imbecilă-şefă, la rândul ei e capabilă să scoată următoarea imbecilitate-şefă a tuturor vice-imbecilităţilor şi imbecilităţilor-adjuncte scoase până în prezent: Aolo!, că e criză, nu sunt bani în cont… văleleu! şi alte astfel de tânguieli patetice.

Bun, nu vă zic mai mult, că se umple Internetu’ inutil de borală electronică. Puteţi citi tot la Adrian Ciubotaru. Care, evident, ar trebui să-i dea în judecată până la nepoţi, în caz că prospectivii lor bunici aleg să polueze lumea. Este decizia lui Adrian Ciubotaru exclusiv şi-l priveşte personal.

Eu m-am gândit la altceva. Oamenii ăştia ştiu despre ei înşişi cine sunt. Doar că nu cred că le-a mai zis-o concret nimeni altcineva exterior lor. Altcineva decât ei în sinea lor, care ştiau din propria fiinţă. Aşa că, în opinia mea, poate-i ajut să afle că îi mai cunosc şi alţii:

Am reuşit să dau şi de domnul în sine. Nu, nu s-a sinchisit să sune înapoi după cerinţa politicoasă de mai sus. Pesemne n-avea credit la caracter. Şi nu ştiu dacă doamnele sau domnişoarele de acolo şi-au făcut curaj să-i zică. Dar a aflat:

***

Andrei Boar, de la zuzu-concept.com, e de aceeaşi părere…

Ionuţ Foltea, de la Canalia Însăşi, consideră la fel.

Antidarius, vice-redactor-şef-ajunct la antijeg.blogspot.com, anti-crede că Grigore Arsene este jenant.

Vlad Ilaş, de la LovingVama.eu, spune aşijderea.

Vlad Simu, de la “Justice for Poli“, urlă de departă că aşa-i.

Tatiana Neamţu, de la ganduri.potrivite.ro, a zis şi dumneaei cum căci într-adevăr.

Tanti: Alo, da? Editura Curtea Veche, spuneţi vă rog.
Tatiana Neamţu: – Bună ziua. Cu dl. Grigore Arsene, vă rog.
Tanti: Dar nu esteee, este la o şedinţă în afara editurii.
Tatiana: – Îmi puteţi face, vă rog, legătura la Departamentul PiaR?
Tanti: Sigur că da, un moment.

[… zinghi-linghi…]

Tatiana: Bună ziua. Departamentul PiaR?
Altă tanti: Da, spuneţi vă rog, cu ce vă putem ajuta?
Tatiana: Numele meu este Tatiana Neamţu. Întrucât am înţeles că dl. Grigore Arsene este la o şedinţă în afara editurii, vă rog să-i transmiteţi că este jenant în chestiunea Adrian Ciubotaru.
Altă tanti, amabilă: Am Înţeles.
Tatiana: Mulţumesc. La revedere
Altă tanti: La revedere.

Florentin, de la blog.dubios.ro, consideră aşijderea.

Tanti: Bună ziua. Editura Curtea Veche. Cu ce vă pot ajuta?
Flo: Editura Curtea Veche ?
Tanti: Editura Curtea Veche. Cu ce va pot ajuta?
Flo: Bună ziua, mă numesc Florentin şi ţin să vă spun că sunteţi nişte je…
Tanti:Doar o secundă, să o chem pe colega.
Flo: …
Altă tanti: Bună ziua, Xuleasca ma numesc. Cu ce va pot ajuta?
Flo: Sunteţi nişte jenanţi pentru ce-aţi făcut cu Adrian Ciubotaru.
Altă tanti: Bine, multumim.
Flo: Cu plăcere, o zi bună.

***

Nu voi face publice numerele personale ale diverşilor la urechile cărora trebuie să ajungă telefoanele noastre. Fiindcă nu despre asta e vorba. Grigore Arsene reprezintă biznisul său. Iar contactele gheşeftului se găsesc publice, pe Internet. Dar dacă cineva vrea să participe la ce-ncerc să-adun aici, să-mi scrie la darius[at]jeg[punct]ro cu înregistrarea ataşată sau să-l instruiesc personal şi cu alte detalii, dacă nu se descurcă. Sau să se exprime explicit la comentarii, sunt convins că va citi, că-i place. De publicat, nu prea publică. Pe sine sau pe alţii.

Sunt la fel de mulţumit şi dacă i-o spun doar eu. Nu am pretenţia să vorbim direct cu tot mai micul Grigore, cum nici el n-ar trebui să aibă pretenţia că mai merită. Ci cu angajaţii companiei, care vor fi mai la-ndemână să răspundă. În principiu, se poate înregistra simplu cu un telefon cu recorder sau unul cu speaker şi un mp3 cu recorder.

Asociaţia Editorilor din România este o organizaţie cu vechime, cu intenţii aparent constructive. Curtea Veche este o afacere, unde, ca în orice afacere, nu există doar “Direcţiunea”, ci şi oameni pasionaţi şi capabili. Poate un student. Poate o fătucă ochelaristă căreia-i place să citească. Poate nişte profesionişti. Acest articol nu este despre ei. Acest articol nu este despre Google bombing sau bolduit părţile importante, SEO şi rezultate în căutări. Nici despre împlinirile poate lăudabile chiar şi ale celui despre care, de fapt, scriu: Grigore Arsene. Orice succes al lui nu-i validează oportunitatea de a fi un imbecil. Ba din contră.

30 comentarii

zi si tu ceva
 1. Martie 26, 2009 la 17:28
  link permanent
  Milan Paun zice ca:

  Doresc sa va felicit pentru aceasta initiativa originala. In urma telefoaneleor pe care le-ati dat, celor de la editura le va crapa obrazul de rusine si vor repara, imediat, greseala comisa. Felicitari inca o data, multumita voua lumea devine mai buna.
  Dar, cum unele lucruri bune nu dureaza prea mult, ca sa fiti siguri de impact ar trebui o noua initiativa la fel de indrazneata si in acelasi spirit. Propun, asadar, ca fiecare dintre voi sa mearga la usa acelei edituri, sa sune prelung dupa care sa o rupa la fuga, inainte ca cineva sa deschida. Impactul , la fel ca in cazul telefoanelor, este garantat. Optional va puteti filma, iar filmuletele postate aici vor dovedi ca iubiti adevarul, dreptatea si mistourile ieftine.

 2. Martie 26, 2009 la 17:31
  link permanent
  giapapadia zice ca:

  da, ar fi o idee

 3. Martie 26, 2009 la 17:35
  link permanent
  Darius Groza zice ca:

  Milan zice bine, sărăcuţu’, deşi încearcă un umor care nu-i iese. Prin prima sintagmă zice că, de-adevăratelea, n-o să le crape ălora nimica, sunt bine-mersi. Ceea ce zice multe. Poate se cunosc. Ş-apoi zice o propunere, care nu e rea. Putem şi să-i mulţumim în acţiunea viitoare, el a ctitorit-o.

 4. Martie 26, 2009 la 17:49
  link permanent
  giapapadia zice ca:

  ma, nu stiu, nici eu nu ma bag ca nu cunosc cazul, dar daca aia nici nu neaga nimic probabil merita macar un gugal fail.

  da asta cu soneria era fantastic de haioasa cand eram mici, pruncii daca s-ar si filma s-ar caca pe ei de ras

 5. Martie 26, 2009 la 20:46
  link permanent
  Flo zice ca:

  Doar ca să fie clar pentru toată lumea, mă cheama Florin, nu Florentin.

 6. Martie 26, 2009 la 21:17
  link permanent
  Darius Groza zice ca:

  Da’ altfel te-ai milogit să-ţi scot numele de familie, că te caută doamna mă-ta pe Google şi ţine la aparenţe.

 7. Martie 26, 2009 la 22:04
  link permanent
  Flo zice ca:

  Da, aşa e. Eu nu ţin la aparenţe însă.

 8. Martie 26, 2009 la 23:32
  link permanent
  Kubiţki Arnold zice ca:

  Subscriu cu parerea lui Milan. V-ati facut de rusine. Iar ala cu anti-jenant a fost jalnic. M-a distrat ce lejer v-o luat tanti de la P.R , gen, “ai terminat? altceva?hai papapa”, iar “ii transmitem”-ul ala a fost la fel de fake, ca zambetul unei curve slobozite

 9. Martie 26, 2009 la 23:38
  link permanent
  Darius Groza zice ca:

  S-a subscris. 😛 “Papapa”. Eh, eh?…

 10. Martie 26, 2009 la 23:47
  link permanent
  Bibliotecaru zice ca:

  Mi-a plăcut faza cu “sună şi fugi”. Mai rămâne o acţiune de tipul “cine-a pus magiun pe clanţă”. 🙂

  Toată chestia asta cu actul juisat jenibil mi-a amintit de melodia “Îmi pare bine ca-i luat… jena!”

 11. Martie 26, 2009 la 23:49
  link permanent
  Bibliotecaru zice ca:

  Oare, dacă porţi prezervativ, jena se transmite viral? Apropo şi de oralitatea texticolelor lui Kant… sau o fi Kent? Kentul are oralitate că e pe gură şi se suge, dar texticole? Poate Eva Kent… M-am tulburat.

 12. Martie 27, 2009 la 00:19
  link permanent
  Darius Groza zice ca:

  Hai, mă, că ţi-am făcut şi film în articolul nou. 😛

 13. Martie 27, 2009 la 00:38
  link permanent
  Hudrea zice ca:

  Trag nădejde că Bîjel ar fi în stare să stea 2-3 săptămâni şi la pârnaie dacă i-ar ieşi fo’ 3-5 articole şi ceva notorietate incomensurabilă dintr-însele.

  Jim, amice, ai rulat. Îmi cer scuze pentru întârziere. Dar Kraki, în schimb, A RULAT. Bătrâne, pot să-mi fac tricou cu KRAKILLA pe el şi să-l îmbrac când joc fotbal cu Jim?

  Milan Paun a încercat el ceva inteligentuţ, dar a forţat-o niţel şi-a scăldat-o pe final. Ca francezu’ la mal.

 14. Martie 27, 2009 la 15:31
  link permanent
  marie jeanne zice ca:

  Daca stiam ca Canalia de Canalie are inregistrare, sunam naibii de la el, ca suntem in acelasi biuro. Ca sa vezi cate nu stii despre oamenii cu care pierzi timpu’.

 15. Martie 27, 2009 la 23:41
  link permanent
  Sergiu zice ca:

  “-Alo, Curtea Veche?
  -Da, cu ce vă putem ajuta?
  -Sunt … şi vreau să vă întreb dacă măcar gardul îl aveţi nou. Hăhăhăhă. Scuze pentru glumă. Nu m-am putut abţine.
  -Domnule, nu avem timp de pierdut cu glume.
  -Hoooo! Că mi-am cerut scuze. Aş dori să vorbesc cu domnul Arsene sau cu cineva de la relaţii cu publicul.
  -Am să vă transfer apelul către departamentul piar.
  -???
  (Cânticel)
  -Departamentul piar. Cu ce vă putem fi de folos?
  -Eu am cerut cu domnul Arsene sau cu Relaţii cu publicul.
  -Da, aţi primit legătura cu departamentul piar. Noi suntem Relaţiile cu publicul. Piar este englezescul pentru Relaţii cu publicul.
  -Aaaa, nu sunteţi editura Curtea Veche din România?
  -Ba da.
  -Atunci vreau să vă spun că sunteţi jenanţi cu piarul vostru, cu simţul umorului vostru şi cu lipsa de respect pe care o aveţi pentru clienţi.
  -Vă mulţumim frumos pentru aprecieri. Până acum ne sunau doar oameni care ne jigneau, spunându-ne că am fi profesionişti, de cuvânt sau chiar mai rău.
  -N-aveţi pentru ce îmi mulţumi. A fost plăcerea mea. Hai pa, că sunteţi jenanţi.”
  UN FICTIV DIALOG. EXTREM DE JENANT.

 16. Martie 29, 2009 la 00:22
  link permanent
  Rox zice ca:

  Sunteti frumos de nebuni! Bravo!!!

 17. Martie 29, 2009 la 23:53
  link permanent
  Garais zice ca:

  Domne ca sa zic…interesant ce ati facut si nu va dezaprob, te mai racoresti putin, … eu am citit cu atentie cazul domnului Ciubotaru pentru ca m-a impresionat cazul si ce ati comentat voi pe aici, nu mai zic de telefoanele pe care le-ati dat. Sincer bravo ca aveti spirit de echipa. DAR … ce nu inteleg eu este de ce este atudinea asta ca si cum aceasta editura ar fi ca un fel de stat in care daca ti se refuza o carte este ca si cum ai fi condamnat si interzis in toata tara … ce mare lucru sa-ti iei cartea sis a te indrepti la alta editura. Domnul Arsene are o afacere si gata nu a considerat ca e cazul sa publice acea carte si gata. Poate era buna … DAR …. revin … ce vorbiti voi aici e ca si cum i-ar fi fost interzisa cartea in toata Romania … ceea ce nu s-a intamplat. Si inca ceva … atitudinea pe care o vad eu aici si dupa cum am spus iti poti lua cartea si sa o publici in alta parte .. te ajut eu daca vrei … deci atutudinea asta cu e jenant pe care sa o spui de 1000 de ori mi se pare aiurea…. este exact acelasi lucru in acest caz cu aceasata carte ca si cum m-as uita revoltat la un post de televiziune si sunt tot mi revoltat si in loc sa-mi iau telecomanda in mana si sa schimb postul sau cel mai bine… sa inchid televizorul continui sa ma uit indignat mai departe. Concluzionez, ca este aiurea modul cum se trateaza aceasta problema … nene nut-i convine mergi in alta pare… au asa fac si nu fac atata caz …. uite o treaba buna la care trebuie facut caz…. protestati contra implanturilor de cipuri nu alti cai verzi pe pereti daca tot aveti energie. Spor la lectura de carti bune!

 18. Martie 29, 2009 la 23:55
  link permanent
  Garais zice ca:

  Scuze pentru greselile din text … m-am grabit! (nu-ti)… spor

 19. Aprilie 3, 2009 la 19:19
  link permanent
  Unda zice ca:

  Ok, am găsit articolul ăsta cam târziu. Nu mă bag să comentez problema în sine, doar două chestii aleatorii mi-au atras atenţia:

  1. mi s-a părut aiurea că l-ai identificat pe “nedreptăţit” prin cuvântul “blogger”. Chipurile sunai în legătură cu X, un blogger. Acu sincer. Am înţeles de X, scriitor; X, casieră; X, secretar de stat; X, profesor de gimnaziu; hai chiar X, finanţatorul Stelei sau X, fata aia de la Răzvan şi Dani! Da’ deja “X, blogger” îmi sună a “jucător profesionist la Loto”. OK, unii dintre voi primiţi premii, aveţi trafic, le ziceţi bine, mie saitu’ ăsta chiar îmi place DAR în viaţa reală “blogging”-ul nu e o meserie iar “blogger” nu e o titulatură. Aceeaşi problemă am identificat-o şi pe blogul “nedreptăţitului”, chipurile Curtea Veche a făcut prostia să se pună cu un blogger! Nu Betmen, nu Al-Qaida ci un om cu un blog. Nu o daţi în penibil doar pentru că, mai nou, teveul a fost detronat de o formă mult mai la îndemână de a ieşi în evidenţă! Din nou, deci, nu vă daţi cu firma-n cap!

  2. LOL. Eu lucrez într-o instituţie publică – foarte publică! (Nu, nu sunt angajată la Curtea Veche, că probabil aşa o să deduceţi.) Eu personal nu răspund de deciziile şefilor mei, uneori le dezaprob, alteori nici nu le ştiu, în general nu mă interesează tocmai pentru că nu am nicio influenţă whatsoever. În concluzie, tind mai degrabă să compătimesc secretarele alea pentru că sunt puse pe post de “zonă tampon” şi deseori mai încasează şi ele câte o lovitură rătăcită. Iar dacă m-ar suna cineva să-mi spună că şefu’ e jenant şi că poate să afle mai multe dacă îl contactează direct… Chiar are cineva pretenţia să îi transmit asta? Voi aţi face-o? Pe bune acu… ce mă interesează mai mult, supărarea voastră sau pâinea mea de toate zilele? Nu o să îmi pună Adrian Ciubotaru banii pe card la sfârşit de lună, oricât de nedreptăţit (de noi, ipotetic) şi îndreptăţit (în acţiunile sale) ar fi dânsul.

  Asta fu tot, mulţumesc pentru atenţie.

 20. Aprilie 3, 2009 la 20:40
  link permanent
  sport.ro zice ca:

  Doamne dar cata ingamfare pe voi……ma kids…hai sa coboram impreuna cu picioarele pe pamant sa vedeti ce bine e aici,,,cum de va suportati sa traiti in aceeasi generatie cu noi restu?

 21. Aprilie 4, 2009 la 14:49
  link permanent
  Darius Groza zice ca:

  Garais – nu i s-a refuzat cartea; s-a acceptat cartea şi s-a încălcat contractul întocmit anterior pentru publicarea ei; e o chestiune de biznis, nu de cultură; nu comentăm aici potenţiala carte ce urma să fie; ci contractul şi neonorarea sa.

  Unda – aici, în online (nu doar la noi), bloggerul e o identificare de… “breaslă”. Blogări proşti, deştepţi, mainstream, nişaţi. Este un statut (avantajos sau dezavanajos) de activitate pe Internet. Asta îi, n-ai ce-i face. Şi am explicat tuturor foarte clar că, deşi nu se va putea trece la un moment dat de piariste, nu LOR le spunem că e jenant; ci să TRANSMITĂ celui căruia-i adresăm asta. Or, acuma, că îi convine acestuia sau nu, iar lucrurile transmise sunt onorante sau nu, piaristel PENTRU ASTA SUNT PLĂTITE. Nu le adresăm lor vorbele, iar să le transmită e datoria lor din fişa postului.

 22. Aprilie 5, 2009 la 10:04
  link permanent
  Unda zice ca:

  Blogger-wise: OK, în online. Ceea ce mi-a sărit mie în evidenţă a fost tocmai faptul că te găseai la telefon cu piarista. Deci afară din online.

  Piariste-wise: Nu nu nu, sunt piariste săracele, nu centraliste. Piaristele sunt plătite ca să răspundă la chestiunile relevante pentru funcţionarea instituţiei/firmei în care lucrează. În măsura în care pot rezolva ele, nu e obligatoriu să transmită altcuiva. Probabil o să mă întrebi “da, dar cine le dă lor dreptul să decidă ce e important şi ce nu?”. Eu zic că în cazul protestului vostru e uşor de tras linia. Dacă, prin excepţie, ar fi sunat avocatul d-lui Ciubotaru în legătură cu chestiunea în cauză, era altă poveste.

  Oricum, discutăm discuţii. 🙂 Mult succes d-lui Ciubotaru cu altă editură!

 23. Aprilie 5, 2009 la 12:52
  link permanent
  Darius Groza zice ca:

  Blogger-wise: am sunat-o de pe PC, mna.

  Piariste-wise: sunt piariste; pe cartea de muncă; amu’ că se comportă ca nişte centraliste, nu asta judecăm. 😛

 24. Aprilie 14, 2009 la 23:45
  link permanent
  Lupul Alb zice ca:

  Mah, va legati de betu’ editor……I-o fi ramas lebada in gat….Un pumn pe spate si sare imbucatura, iar omu’ e ca nou, curat-luminat. Pare rau ca am lipsit de la sceneta, bateam si eu…din palme. Si uram cu urale.

 25. Mai 5, 2010 la 07:13
  link permanent
  sunapemobil zice ca:

  Nu inteleg de ce nu i-a dat in judecata demult???

  Laudabila initiativa cu dat telefon la PR si anuntat ca omul e jenant. O solidaritate frumoasa…ar fi fost placut sa se intimple si in alte cazuri.

  Dar tot nu inteleg de ce nu i-a dat in judecata demult???

  Un barbat se comporta ca un barbat, il da pe ala in judecata, si daca ala comenteaza il da in judecata din nou! Sa nu ne pacalim, toata blogoreala e buna, dar pe Grigore Arsene il doare atunci cind ESTE ARS LA BANI!

 26. Noiembrie 29, 2011 la 02:44
  link permanent
  Guus zice ca:

  http://te-sunam-noi.blogspot.com/2011/11/curtea-veche-nicio-noutate.html

 27. Noiembrie 29, 2011 la 20:17
  link permanent
  Guus zice ca:

  iar raspunsul omului de pr de la curtea veche nu a intarziat sa apara! =))))

  http://te-sunam-noi.blogspot.com/2011/11/iar-raspunsul-omului-de-pr-de-la-curtea.html

 28. Aprilie 30, 2021 la 04:19
  link permanent

  Free pre teen rape live streaming and child porn pics, get in touch for free
  account info@betscripts.com

 29. Iulie 1, 2021 la 04:43
  link permanent
  Hugo zice ca:

  I savour, result in I found just what I was having a look
  for. You have ended my 4 day long hunt! God Bless you man. Have a
  great day. Bye

 30. Iulie 26, 2021 la 20:10
  link permanent
  Selena zice ca:

  Have you ever considered writing an ebook or guest authoring on other sites?
  I have a blog centered on the same information you discuss and
  would love to have you share some stories/information. I know my
  readers would appreciate your work. If you are even remotely interested, feel free to shoot me an e-mail.

2 trackback-uri

 1. de la Viaţă de câine călător at Adrian Ciubotaru pe Martie 27, 2009 la 10:50

  […] am văzut ceea ce nu credeam că voi vedea vreodată (nu, nu este vorba despre Curtea Veche sau telefoanele lui Darius – mulţumim!). Am vazut un câine comunitar care a urcat în autobuz ca un pasager normal. Iniţial […]

 2. de la Jenantul de Grigore Arsene | ZuZu Concept pe Iulie 9, 2009 la 11:43

  […] Scurtele convorbiri telefonice le găsiţi aici. […]

zi si tu ceva:

(musai)
(musai)