Darius Hero

Câtă lume crede că Grigore Arsene de la Curtea Veche este jenant?

C

[au mai sunat: Andrei “zuzu-concept.com” Boar, Ionuț “Canalia” Foltea, Antidarius, Vlad “Lovingvama” Ilaș, Vlad “Justice for Poli” Simu – vedeți mai jos înregistrările; au sunat doar de obraz Marie-“Lămâie“-Jeane, Tatiana “ganduri.potrivite.ro” Neamțu, Florentin “blog.dubios.ro” – vedeți mai jos transcripturile]

Eu am o trebșoară mai personală cu un aspect al vieții cotidiene, numit colocvial “prostia crasă”. Să zicem că e un fel de răfuială mai lăuntrică mie, care, cu diverse ocazii nefericite, iese la iveală, alege pe cineva căruia îi este caracteristică această prostie crasă de care discutăm și-l spulberă.

Pe tura de azi, pătruns până în măruntaie de prostia crasă amintită, tronează abject Grigore Arsene. Acesta este președintele Asociației Editorilor din România și directorul editurii Curtea Veche. Poate unii dintre voi știți detaliile, dar pentru veșnica pomenire a lor, voi relua, rezumând:

Se duce un om care-a scris ceva, în acest caz Adrian Ciubotaru, la niște oameni care publică lucruri scrise, în acest caz Curtea Veche. Întocmește un contract, i se dă un avans, cartea-i intră la “macerat” și, specific românesc, șade vreo câteva luni de-a lela. La sfârșitul acestei perioade doar pregătitoare, editura a avut deja destul timp și pentru a-și băga proverbiala pulă. Presărată cu multe discuții învârtecoase, Adrian al nostru decide într-un moment de luciditate că a cam venit timpul să se ducă totuși să rezilieze contractul, fiindcă speranțele deșarte le avea deja la el, iar altceva nu-i mai trebuia de la colaboratorii săi de pe hârtie, mai puțin să dispară de acolo.

Se-ntâlnește cu imbecilul-șef, în acest caz Grigore Arsene. Da, mă, scârbă, ai vreo nelămurire? Poate crezi că te jignesc, da’ dacă e adevărat ce spun, nu-nseamnă că te atac, înseamnă că ești. Mai pe scurt, acesta-i spune prietenește lui Ciubotaru că “nu există nici un contract”, deoarece nu se poate dovedi că în sediul lor există așa ceva, or el, Ciubotarele, care vine acuma cu nemulțumiri, poate a adăugat rânduri pe contractul lui de acasă, nu? Că asta face el, bloggerul, de obicei, stă la mașina lui de scris și completează subpuncte după cum îi convine, pe care le lipește apoi cu scuipat pe original. Ciubotarele – să-i fugă bătătura Curții Vechi de subt picioare. Piftom?! Chiar așa cum ați lecturat: “o să râdă de tine toți”, dacă-ncerci să-ți faci dreptate.

După care imbecilul-șef izbutește să se ascundă-n spatele soției sale, care, chiar dacă nu ocupă funcția omoloagă de imbecilă-șefă, la rândul ei e capabilă să scoată următoarea imbecilitate-șefă a tuturor vice-imbecilităților și imbecilităților-adjuncte scoase până în prezent: Aolo!, că e criză, nu sunt bani în cont… văleleu! și alte astfel de tânguieli patetice.

Bun, nu vă zic mai mult, că se umple Internetu’ inutil de borală electronică. Puteți citi tot la Adrian Ciubotaru. Care, evident, ar trebui să-i dea în judecată până la nepoți, în caz că prospectivii lor bunici aleg să polueze lumea. Este decizia lui Adrian Ciubotaru exclusiv și-l privește personal.

Eu m-am gândit la altceva. Oamenii ăștia știu despre ei înșiși cine sunt. Doar că nu cred că le-a mai zis-o concret nimeni altcineva exterior lor. Altcineva decât ei în sinea lor, care știau din propria ființă. Așa că, în opinia mea, poate-i ajut să afle că îi mai cunosc și alții:

Am reușit să dau și de domnul în sine. Nu, nu s-a sinchisit să sune înapoi după cerința politicoasă de mai sus. Pesemne n-avea credit la caracter. Și nu știu dacă doamnele sau domnișoarele de acolo și-au făcut curaj să-i zică. Dar a aflat:

***

Andrei Boar, de la zuzu-concept.com, e de aceeași părere…

Ionuț Foltea, de la Canalia Însăși, consideră la fel.

Antidarius, vice-redactor-șef-ajunct la antijeg.blogspot.com, anti-crede că Grigore Arsene este jenant.

Vlad Ilaș, de la LovingVama.eu, spune așijderea.

Vlad Simu, de la “Justice for Poli“, urlă de departă că așa-i.

Tatiana Neamțu, de la ganduri.potrivite.ro, a zis și dumneaei cum căci într-adevăr.

Tanti: Alo, da? Editura Curtea Veche, spuneți vă rog.
Tatiana Neamțu: – Bună ziua. Cu dl. Grigore Arsene, vă rog.
Tanti: Dar nu esteee, este la o ședință în afara editurii.
Tatiana: – Îmi puteți face, vă rog, legătura la Departamentul PiaR?
Tanti: Sigur că da, un moment.

[… zinghi-linghi…]

Tatiana: Bună ziua. Departamentul PiaR?
Altă tanti: Da, spuneți vă rog, cu ce vă putem ajuta?
Tatiana: Numele meu este Tatiana Neamțu. Întrucât am înțeles că dl. Grigore Arsene este la o ședință în afara editurii, vă rog să-i transmiteți că este jenant în chestiunea Adrian Ciubotaru.
Altă tanti, amabilă: Am Înțeles.
Tatiana: Mulțumesc. La revedere
Altă tanti: La revedere.

Florentin, de la blog.dubios.ro, consideră așijderea.

Tanti: Bună ziua. Editura Curtea Veche. Cu ce vă pot ajuta?
Flo: Editura Curtea Veche ?
Tanti: Editura Curtea Veche. Cu ce va pot ajuta?
Flo: Bună ziua, mă numesc Florentin și țin să vă spun că sunteți niște je…
Tanti:Doar o secundă, să o chem pe colega.
Flo: …
Altă tanti: Bună ziua, Xuleasca ma numesc. Cu ce va pot ajuta?
Flo: Sunteți niște jenanți pentru ce-ați făcut cu Adrian Ciubotaru.
Altă tanti: Bine, multumim.
Flo: Cu plăcere, o zi bună.

***

Nu voi face publice numerele personale ale diverșilor la urechile cărora trebuie să ajungă telefoanele noastre. Fiindcă nu despre asta e vorba. Grigore Arsene reprezintă biznisul său. Iar contactele gheșeftului se găsesc publice, pe Internet. Dar dacă cineva vrea să participe la ce-ncerc să-adun aici, să-mi scrie la darius[at]jeg[punct]ro cu înregistrarea atașată sau să-l instruiesc personal și cu alte detalii, dacă nu se descurcă. Sau să se exprime explicit la comentarii, sunt convins că va citi, că-i place. De publicat, nu prea publică. Pe sine sau pe alții.

Sunt la fel de mulțumit și dacă i-o spun doar eu. Nu am pretenția să vorbim direct cu tot mai micul Grigore, cum nici el n-ar trebui să aibă pretenția că mai merită. Ci cu angajații companiei, care vor fi mai la-ndemână să răspundă. În principiu, se poate înregistra simplu cu un telefon cu recorder sau unul cu speaker și un mp3 cu recorder.

Asociația Editorilor din România este o organizație cu vechime, cu intenții aparent constructive. Curtea Veche este o afacere, unde, ca în orice afacere, nu există doar “Direcțiunea”, ci și oameni pasionați și capabili. Poate un student. Poate o fătucă ochelaristă căreia-i place să citească. Poate niște profesioniști. Acest articol nu este despre ei. Acest articol nu este despre Google bombing sau bolduit părțile importante, SEO și rezultate în căutări. Nici despre împlinirile poate lăudabile chiar și ale celui despre care, de fapt, scriu: Grigore Arsene. Orice succes al lui nu-i validează oportunitatea de a fi un imbecil. Ba din contră.

129 comentarii

 • BRE!!!1 care-i pizdoplanu’ care a vorbit la telefon in numele meu si mai ales CU VOCEA MEA?!!

 • S-a prins cineva, sau v-aţi încurcat la trecerea din inch în centimetri (apropo de faptul că nu se înţelege de ce distanţa este un număr)?

 • Îl deplasează la rotiri, nu sunt egale pătratele, sunt diferite culorile. E făcătură, clară. Ca tot ce-i pe Internet, de-altfel.

 • @ Darius Glad Groza
  Te asigur că este o explicaţie matematică… evident e o făcătură, dar cum? Nu sunt pătrăţele diferite ca dimensiune 🙂 Tocmai de aceea am spus că distanţa e un număr (în acest caz unitatea de măsură este egală cu latura pătrăţelelor). Pătrăţelele sunt pătrăţele şi culorile nu se schimbă. Alta-i “iluzia”. Hai că deja sunt două indicii. (este o dovadă a pierderii unei părţi de realitate, despre care vorbeam acum puţin timp)

 • Proces, neproces, daune, nedaune – pentru mine ca simplu cititor, e irelevant. Ca exista astfel de oameni si astfel de lipsa de respect, educatie, bun-simt, etc. stiam. Si ca poate exista in toate cercurile, chiar si in cele pseudo-intelectuale ale literaturii contemporane romanesti, banuiam.

  Adevaratul meu regret este ca manuscrisul nu va fi publicat, ca aceasta carte nu va aparea (cel putin nu curand), ca s-a masacrat un proiect care aducea un pic de aer proaspat literatura romana. Prin violarea bunului simt. Daca curgea sange, isi frecau aia de la “Stirile de la ora 5” mainile. Dar avand in vedere ca victima este ‘doar’ proprietate intelectuala, se va pierde si subiectul asta, in modul tipic al cancanului romanesc de musama. Cu proces, sau fara.

 • Frumos. Da’ pentru asta ei tre’ să plăteacă oricum, chiar dacă nu ţie – cititorului, care ai pierdut, pe lângă el, scriitorul. Adică să aibă şi ei de pierdut – editura, să fie consecinţe asupra lor. Să nu mai poate aşa ceva.

 • Mulţumesc celor care au sunat şi au comunicat decent starea ontologică de penibilitate a celor de la Curtea Veche.
  Deocamdată, nu pot să nu apreciez designul primei pagini de google după” editură curtea veche”:)

 • @Tatiana Neamţu

  sper sa te dizolvi incet dar sigur la fiecare greseala pe care o faci, la fiecare vorba urata pe care o spui, la fiecare gand rau si la fiecare persoana pe care o ranesti
  esti o proasta!

 • @ Batman
  De ce este nevoie de cuvinte atât de tari? De ce reproşaţi rănirea rănind la rândul dumneavoastră?

 • @ Adrian Ciubotaru
  Mi-a plăcut formularea “starea ontologică de penibilitate”, chiar dacă formularea este un pic forţată. Măcar am şi eu pe cineva aproape care vorbeşte despre filozofie. Deci nu sunt singur.

 • poate am exagerat un pic …
  mi se pare ca sunt ca o haita care e turbata si musca din toata lumea
  sa fim seriosi…acum se iau de vocea secretarei? nici macar nu o cunosc , mie mi s-a parut ca vorbit f frumos si chiar nu vad de ce trebuie si ea amestecata

 • Batman a zis o chestie corectă. În al doilea comentariu. În primul a făcut ce-a zis într-al doilea, da’ e bine, a dres-o. 🙂

 • cred ca le-a luat monica centrala aia ca au un cantecel in ultimu’ audio. :)) da, si mie mi-e cam mila de angajati, cata rabdare sa raspunda asa frumos de atatea ori.

 • Vocea unei persoane nu este acelaşi lucru ca felul de a vorbi al unei persoane. Şi poţi să ai o voce mai puţin agreabilă, aşa ca mine, Darius sau doamna secretară, dar, în acelaşi timp, poţi să te înveţi s-o controlezi, să o modulezi şi să o foloseşti. Eu încă învăţ asta, dar învăţ şi cum să recunosc tonurile şi intenţiile din vocile oamenilor. Sunt de ajuns alea câteva secunde de conversaţie ca s-o citeşti pe doamna secretară care, dacă nu e panicată, e cel puţin speriată. Iar tanti de la piar vorbeşte cu atâta presupusă (de propria persoană) superioritate şi, totuşi, se dă de gol cu atâta har încât nu pricep cum de nu auziţi. Eleganţă? Politeţe? Vă bateţi joc de oameni. Dacă aia e ceea ce înţelegeţi prin eleganţă, nu mai este nici o spreanţă în lumea asta…

 • Sunt un pic dezamăgit că nimeni nu a găsit soluţia la acea problemă de geometrie. Aveam impresia la un moment dat că aici toată lumea este as în matematici. 🙁

 • uite o postare care imi place. am cunoscut pe Arsene si, asa cum spui si tu, el si alti manajeri ca el uita ca oamenii din editura au facut tot ce are si nu dand el dintr-un deget… dar cand esti sus si ai relatii in psd e normal sa te doara in cot. ma rog…comentariul meu e asa ca sa completeze…

 • Astept momentul in care PR-ul ala se va da cu capul de birou in ritm de :“-Alo / -Alo / -Sa-i ziceti ca-i jenant, multumesc! / -Cu placere…”

 • sa-mi bag pula, ce-as vrea sa se intample si la mine. si sa nu sune la secretara, sa sune la mine. si s-o vad eu pe aia cum ma intreaba: “ba tu cu ce pula mea te ocupi?”. pai raspund toata ziua unora care suna sa-ti zica tie ca esti jenant, ca esti jenant. pfoa, ce viata dulce!

 • poate au inregistrat deja o caseta ” alo, bla bla asteptati, va rog [melodie linistitoare] alo, da, sectia de PR bla bla [ …] bine, am sa-i transmit, la revedere” si ele isi pilesc unghiile.

  asa s-ar explica si trecerea fireasca la cantecel. daca a vazut cineva IT Crowd…

 • @giapapdia
  gasculita draguta ce esti; poate te-au scapat in cap cand erai mica
  altfel nu-mi explic glumitele tale
  probabil aveti pareri despre multe persoane importante unele bune altele f proaste; ce-i cu voi? nu aveti credit sa-i sunati pe toti?

 • scuzati trei secunde, e ocupata la piticigratis, vine acum.
  ‘te-n sangre, ce haios sunt. hudrea sau jeg sa recunoasca ca am rulat. mai repede!

 • Respect Darius. Ai avut o idee geniala cu faza asta. Sper ca dupa asta o sa le cada obrazul de rusine… sper cam multe, cred

 • Asa e, bine Darius, foarte buna ideea. Te-ai simtit jenat si ai tinut sa le-o spui, transparent. Ia zi, cam cat crezi ca va dura pana te vor suna foarte multi admiratori care ti-au gasit numarul de telefon pe un site cu matrimoniale pentru gay? Crezi ca te va jena?

  Imi pare sincer rau pentru amicul vostru Adelu. Simte ca si-a furat-o, dar din pacate, la fel ca foarte multi din tara asta, care si-o fura on a regular basis, alege sa se comporte ca si cum nu spera sa i se intample nimic mai bun decat ceea ce traieste deja. Stie ca, la cat si cum se screme, lucrurile nu se vor schimba, dar putin spectacol nu strica. Daca lucrurile stau asa cum spune el, i s-a facut o mare nedreptate (ma refer doar la nerespectarea unei intelegeri, nu si la faptul ca nu i s-a publicat o carte proasta). Dar el ce gaseste mai bun de facut? Isi incurajeaza cunsotintele sa dea telefoane si sa latre pe unde apuca. Sariti cu totii, vreti flame si nu concepeti ca tentativele voastre sa nu aiba ecou. Vi se pare ca aveti putere si trebuie sa demonstrati asta. Ii dau dreptate lui Krakilla, nu v-ati baga sa schimbati ceva in situatii mult mai grave, dar faceti megashow acolo unde e simplu. Pretindeti ca vreti sa faceti dreptate dar, la cum o faceti, nu va doriti mai mult decat sa dati bine si sa va aratati mandria ranita. Aveti toate sansele ca, la final, dupa atata truda si atatea actiuni misto, sa observati ca ceva nu se leaga si ca sunteti tot acolo de unde ati plecat, e drept, cu o senzatia mai puternica de jena decat la inceput. Vorba cuiva, “that’s pride fucking with you…pride only hurts, it never helps”.

 • batman, probabil te-ai scapat singur in cap cand erai mic, crezand ca esti batman si inca nu ti-ai revenit. altfel nu stiu unde vezi tu pareri despre cineva.

 • Bai, gata, ca mai avem putin si ne dam singuri picioare in buci. Articol nou si jegos.

  Eu unul am studiat problema cu atentie si constat ca nu pot sa ma bag intr-un conflict pe care nu l-am inteles deplin. Si nici nu stiu cine are dreptate cu adevarat. Gata ! va zic. Sa trecem la filme cu Miha (spre deliciul meu si al lui Bibli) sau la alte chestiuni arzatoare (cum ar fi meciurile nationalei). Gata.

 • Marieneee… imediat, dragă. Imediat mai încolo un pic. 😛

  Marcele – Poate dacă nu citeşti ca dislexicul din câteva-n câteva litere, vei remarca faptul că acesta nu este blogul lui Adrian. Aşa că eu mi-am invitat cunoştinţele să latre. El îi dă în judecată, cum scrie pe blogul lui, care e altundeva decât aici.

  Cât despre rezultate – am zis că problemele legale nu mă preocupă; n-o să-l târăsc EU pe Grigore prin tribunale; deşi merită. Dar are cine. Eu aici ofer notorietate acestui caz. Prin acest lucru, mai puţin vor repeta ce-a făcut; plus, cum spuneam – Grigore-bacsi e ăl’ mai mare într-ale şefilor de editură, fiind tăticul lor, în asociaţia ce-o au. Deci ce nu-i bine?… Cât despre sunat – aolo, mi-am dat numărul, văleleeei!… Dacă suni, o să te tratez cu sporită înţelegere, bun? Since I bet there’s no Mrs. Wallace to fuck you, like the famous movie claims.

  Moniche – să ajute el prima.

 • @ Darius
  Dar poate că vă poate târî el prin tribunale. Dată fiind juisarea pe care practicaţi pe blog, cred că se întrunesc elementele constitutive pentru…

  Art. 223. Cod Penal – (1) Hartuirea unei persoane prin amenintare sau constrangere in scopul de a obtine satisfactii de natura sexuala, de catre o persoana care abuzeaza de calitatea sau de influenta pe care i-o confera functia indeplinita la locul de munca, se pedepseste cu inchisoare de la 3 luni la un an sau cu zile-amenda.
  (2) Actiunea penala se pune in miscare la plangerea prealabila a persoanei vatamate. Impacarea partilor inlatura raspunderea penala.

  Asta este glumă… dar cu noul Cod Penal s-ar putea să nu mai fie glumă…

  Noul Cod Penal pedepseste cu inchisoare de la 1 la 6 luni hartuirea prin mesaje, telefoane sau urmarire. Incriminarea hartuirii este urmarea aparitiei unui numar mare de astfel de cazuri, in special impotriva femeilor.

  Potrivit noului Cod Penal, infractiunea de hartuire este de doua feluri, cu grad diferit de gravitate. Daca cineva isi urmareste in mod repetat victima ori ii supravegheaza locuinta, locul de munca sau alte locuri pe care aceasta le frecventeaza, “cauzandu-i astfel o stare de temere”, fapta se pedepseste cu inchisoare de la 3 la 6 luni sau cu amenda. Apelurile telefonice, mesajele, mail-urile care “prin frecventa sau continut alarmeaza victima” se pedepsesc cu inchisoare de la o luna la 3 luni sau cu amenda daca faptele respective nu reprezinta infractiuni mai grave (cum ar fi amenintarea sau santajul).

  Aşa că staţi cu ochii pe Codul Penal.

 • Nu cadrează, iubite. 🙂 Nu i-am provocat stare de temere. Da’ dacă susţine că i-am, bine, sunt satisfăcut şi accept. Nici nu tre’ să mă târască, sunt de acord din prima să efectuez detenţia. Ghici pe cine sun, în urma arestării, când am dreptul la un telefon?

  Dar, repet, nu cadrează, fiindcă nu se teme, e meschin. Şi pentru că l-am sunat doar o dată. Şi o dată la firmă. Şi restul la fel. Ne facem o puşcărie toţi, împreună cu restul care l-au sunat pentru orice. După care-o transformăm în sală de net, la liberare.

  Din nefericire pentru întreg acest demers, în România (deşi ar trebui), nu există semnătură digitală, iar Internetul nu este reglementat juridic. Deci ce se face? Merge cu înregistrările mele neoficiale şi downloadate de pe net – deci piraterie – şi le are de unde? De nicări, că netul e virtual în lege. Îl dau în judecată că m-a-nregistrat EL pe mine, dacă le foloseşte. 😛

  (şuşt, că am de lucru… jucaţi-vă cuminţi)

 • Na, ca am sunat si eu la editura respectiva. Din pacate nu am avut rabdarea sa-mi pun la dispozitie tehnologia necesara. Amuzant a fost ca, dupa ce le-am spus ca sunt incomensurabil de jenanti, au vrut sa inchida, dar am insistat sa le explic frumos de ce se afla in aceasta stare caracteriala.

  Nu cred c-au inteles, gen nimic. Poate data viitoare.

 • Cum îi spuneam şi lui Darius înainte s-o dea înapoi că “păi nu suna dacă nu eşti convins“, dacă răspunzi la o lovitură cu o alta rişti să te trezeşti în ciclul infinit al prostiei în care o lovitură va fi mereu urmată de altă lovitură. Îi mai spuneam apoi că abia am terminat de vizionat Battlestar Galactica, serialul în care istoria se repetă pentru că aşa are soarta chef, şi poate sunt uşor influenţat de ce-am văzut acolo.
  Semi hărţuirea asta mi se pare aşadar puţin copilăroasă.
  A fost amuzant totuşi când am sunat.

Sociale