Darius Hero

“Am greșit? – Nuuu!”

&

NOTĂ: Acest articol, subiect și/sau interviul cu Băsescu a(u) fost preluat(e) sau discutat de: bloguriAndrei Crivăț – Jurnal de noapte, Ciutacu.ro (via Andrei), BlogReviewMarketing Politic – Despre politică și facerea ei, Piticu.ro, De ce? Blog, WhIteWolf, OPC, Fulgerică, Golanu, The Cris Mood, Cru’s, The Sebastian Buhai Blog, Darius_II, Blogul.ro, Groparu’, MSH’s, Fenomental, Colateral, Adrian Ciubotaru, Boyarul – idei de împrumut, ContraSENS, Metropotan, Rezistența Urbană, Manafu, Fluture; presă onlineCotidianul., Monitorul de Cluj (pe print a doua zi); televiziune – Antena3 (buletine de știri, începând cu cel de la ora 18:00, înregistrare aici), Antena1 (Observator, ora 19:00, înregistrare aici). Se prospectează și în Clujeanul. Dacă ați văzut voi p-altundeva sau am omis ceva, să aflu.

Nu vreau să influențez pe nimeni cu acest articol. Dar dacă voi CONVINGE pe cineva, atunci nu-mi va fi rușine. Până nu demult eram decis să nu fac efortul fizic de a merge la vot, dar mi s-a băgat în cap la școală și de către mass-media că e singura mea șansă, în calitate de cetățean, de a-mi controla acest statut. Acum aleg să-mi exercit practic acest drept teoretic.

În urmă cu câțiva ani, am votat D.A. Acum să votez N.U.?!

Nu o să aflu niciodată cine mă minte și cine nu în acest joc. Plătesc o taxă la o facultate ca să învăț ceva realist, că e conceput să fie perfid, altfel nu poți intra în el, și ca că învăț să îl câștig. Oare cât de bine se păstrează, în aceste condiții “fierbinți”, scopul înălțător inițial, nepătat de diverse mucegaiuri și măcar comestibil, dacă nu bun?

Prin conexiunile simple din căpșorul meu, așa prostuț cum o fi dânsul, îmi vine greu să cred că, prin definiție, cineva poate ajunge sus fără să se mânjească. Totuși, am încercat mereu să accept că asta este o chestie elementară și, pe cât pot, să nu o leg de personalitatea nicicui, ba chiar să recunosc măcar față de mine însumi că probabil, pus în același… vapor (?) naufragiat moral, aș cădea și eu victima propriei mele umanități. Știu, cuvinte mari, aveți răbdare, nu am nici un scop nobil, nici un țel idealist – am o convingere și mi-o susțin.

Tratez cu scepticism orice autoritate. Cert este că detaliile unor mizerii care cu siguranță s-au făcut, se fac și se vor mai face “la putere”, indiferent de cine o deține sau unde se manifestă, nu le voi cunoaște niciodată. Aleg, egoist și pentru propria-mi protecție, eventual a celor apropiați, ca în ceva ce nu pot să cunosc vreodată în totalitate să nu-mi pun nădejdea.

Dar nu o să desființez din start. Voi fi precaut. Așa că mă voi lua după ce-mi este hrănit direct. Chestiuni simple, la nivelul meu de rațiune, nimic mai mult, nu mă hazardez inutil.

În urmă cu ceva săptămâni, Președintele României, sigur pe sine, mi-a spus mie, cetățeanul, că dacă este suspendat, adică dacă o anume instituție abilitată, cu atribuții în stat, se îndoiește de el (în orice condiții, fie ele de corupție sau inspirație divină), își va da demisia. Scurt și creț. Într-o anumită măsură, i-am respectat siguranța.

Pe rapid înainte…

Răsturnări de situație au mai fost. Re- sau necugetări și răzgândiri în tot felul de situații alambicate, dificile, “greu de explicat”, despre care nu voi ști adevărul niciodată, nu pot avea pretenția să le judec.

Dar când un om îmi cere încrederea, în special dacă pretinde să i-o acord pentru a-mi conduce viața, dându-mi gaj un lucru clar, decis, concret și simplu, pentru ca apoi să mi-l ia înapoi, să îl întoarcă, răstălmăcească și folosească în scop propriu, cu aceeași hotărâre și nonșalanță de dinainte, de parcă ce-mi DĂ mie în schimbul credinței nu valorează nimic pentru el sau valoarează atât cât vrea, în funcție de cât are nevoie să-și scoată din asta, tind să mă simt escrocat.

În foarte puține dintre cazurile multor români din situații similare, unul dintre noi chiar are șansa norocoasă, nu neapărat să-și răscumpere “investiția”, dar măcar să-ntrebe DE CE?

Dacă, prin absurd, ai locui pe strada pe care cel care simți că te-a înșelat trece cu alaiul său debordând de popularitate și girofaruri, l-ai prinde seara, după un miting în care o piață plină răspundea la orice – lucru pentru tine, om cu fărâmă de rațiune, inexplicabil – ca un cor de grădiniță, te-ai înghesui printre bodyguarzi să-i ceri o explicație, fără nici o convingere sau direcție politică, doar de la alegător la ales, atunci… ți-ar răspunde cam așa.

Tu pari a fi un puiuț de comunist. Hă-hă-hă.

Vă mulțumesc, domnule Președinte. Și ați avut perfectă dreptate. M-au mințit multe lichele.

***

Șachesperianu’ de el…

SUSDaPanaCand

***

Și din colecția primăvară-primavară “Cetățean suspendat”…

PuiutDeComunistTricouText

397 comentarii

 • Din pacate, Darius, o data ce afla patria de blogu tau, comentariile o sa fie o supa colorata 😀
  Iar pareri argumentate corect o raritate.
  Sper sa nu am dreptate :-SS
  Si as fi preferat sa apara nu numai pe Antena 1, unde tendinta anti-Basescu este vadita. Pentru ca asa poate nu va fi luat destul in serios, multi gandindu-se ca alde Voiculescu face orice sa arunce cu rosii in Base.
  A, si pentru cei carora nu le convine postarea de linkuri… e o regula… webmasteru face regulile :))

 • daca votezi pentru suspendare acorzi (indirect) sprijin altor mincinosi (lichele).
  n-ar fi mai corect sa mergi la vot (drept cetatenesc) si sa iti ‘strici’ votul? pui stampila si pe da si pe nu.
  in felul asta, iti faci datoria de cetatean, singura care conteaza in contextu asta. restul e rahat.

  ps. daca a mai zis cineva treaba asta, scuze, n-am citit toate comentariile

 • WhiteWolf, n-ai prea inteles da nu-i problema, pentru discursurile lui Geoana esti suficient de sharp 🙂

 • MA stii ce esti tu ? , un “very important papagal “, vorba raposatului jiji, care totusi ii mai presus ca tine. Macar ii respecta pe aia care au ajuns sus , prin fortele proprii si care acuma cand vine timpul sa se bucure de ce au realizat, vin papagali ca tine si isi bat joc. de aia tu o sa ramai tot pe siteu asta de tot cacatu , ca mai bun era un forum phpbb, macar aveai un template fain, in fine esti un om de nimic care cauta faima in zadar. Tot papagal o sa ramai. Si poza aia cu puiut de comunist puteai macar sa o faci mai credibila , ma refer la scrisu de pe tricou. You are laim ! (totusi ti-o zis-o Basescu !)

 • @ Petre: Dar accepţi să fie folosite de ambele părţi? (Notă: mi se pare imoral să folosească oricine metode de genul expuse de unii, printre care şi teoriile care mă implică)

  @ Adi: Te rog, am răspuns de vreo 3 ori – nu am nici o alternativă. NU TREBUIE să am. Nu-l face pe Băsescu mai bun că nu există alternativă vizibilă. Nici nu mă mulţumesc, REPET, cu cel mai bun rău.

  Da, până în momentul în care m-a minţit, mi-era indiferent, nu mă gândeam la demitere, posibilitatea a fost făcută de suspendare, ale cărei substraturi nu le cunosc. Dar în aceste condiţii, Băsescu a facilitat final votul meu împotriva sa. Dacă nu minţea, rectific: dacă nici măcar nu ZICEA că îşi va da demisia, ca să fie apoi pus în situaţia greşelii sau înşelării încrederii, nu, nu votam împotriva lui la referendum. Dar nu accept să mai greşească/mintă în viitor. Când poate contează mult mai mult. Acuma-l poate costa doar pe el, funcţia (nu din votul meu, nu sunt atât de relevant, nici din cauza mea – este doar posibil).

  E destul pentru mine, nu trebuie să am încredere nesfârşită în nimeni, se pot face lucruri MULTE bune în ţara asta, ce s-a făcut până acum, de toţi, e NIMICA toată. Nu e lăudabil ceva ce e implicat să faci, în special dacă faci MINIMUM.

 • MA stii ce esti tu ? , un “very important papagal “, vorba raposatului jiji, care totusi ii mai presus ca tine. Macar ii respecta pe aia care au ajuns sus , prin fortele proprii si care acuma cand vine timpul sa se bucure de ce au realizat, vin papagali ca tine si isi bat joc. de aia tu o sa ramai tot pe siteu asta de tot cacatu , ca mai bun era un forum phpbb, macar aveai un template fain, in fine esti un om de nimic care cauta faima in zadar. Tot papagal o sa ramai. Si poza aia cu puiut de comunist puteai macar sa o faci mai credibila , ma refer la scrisu de pe tricou. You are laim ! (totusi ti-o zis-o Basescu !)

 • @ Adso: ar fi echivalentul neprezentării, e drăguţ, dar am vorbit despre aia în articol; mă duc şi (deocamdată) votez demisie

  @ Adi: E incorect să excluzi o posibilă “viitoare”, chiar de nu o ştiu să ţi-o zic.

  @ DareDevil: Ce zici tu n-are legătură cu discuţia, te iei de mine personal degeaba.

  @ Toţi: repet, pentru siguranţă, link-ul lui Petre a FOST aprobat, intrase automat în spam, mulţumesc pentru semnalare şi există mai sus, în dublu exemplar. 😀

 • voi toti ziceti ca nu va place basescu, ca basescu nu stiu ce, ca basescu nu stiu cum . dar ganditziva ca mergeti la vot si sa zicem ca votati ‘DA’….si dupa aia…ce se intampla:vine unu mai smecher si mai profitor ca basescu. eu nu zic ca basescu e un presedinte ideal , dar totusi din doua rele alegi raul cel mai mic….asa ca eu o sa votez ‘NU’…dumneavaostra ganditiva inainte s a puneti stampila!!!

 • Vă rog reţineţi-vă “răul ce mai bun”. E greţos, sincer.

  @ BenQ – nu ştim niciunul cine vine; Băselu’ e cum e, la fel poate zice unu’ că vine Ghandi, tot atâta valoare are; habar n-ai cine vine, habar n-avem, habar n-avem dacă Băsescu rămâne sau pleacă… am scris doar opinia mea şi l-am întrebat direct;

 • Ady, ,ma repet, nu tin mortis sa monopolizam noi doi
  Nici nu nu prea intelegi ca faza care se va petrece in 19 nu are nici o legatura cu pe cine am pune in loc ci, mult mai simplu, daca il mai vrem sau nu in acel loc
  Ce urmeaza inca , nici nu se stie si nici nu putem banui; nu a inceput nici o campanie prezidentiala, nu e vorba nici de anticipate; deocamdata e doar un referendum. A limita totul, la fel ca si in 2004, la mai bine el decat dusmanul , cred, ne duce exact in aceeasi gaura neagra de pana acum cu singura diferenta ca, acum, deja stim absolut clar ca e drum infundat.
  Putin imi pasa cine vine dupa sau cine il va inlocui
  Schimbarea, deja s-a dovedit, este buna. Fireasca
  Atunci cand ceva nu merge intr-un mecanism, schimbi; fie componenta, fie intregul mecanism.
  La fel s-a spus si despre tatuku iliescu si despre Constantinescu; ca fara ei se duce tzarishoara de rapa. Si uite ca e bine-merci la locul ei pe harta.
  De ce sa o dam asa, de dragul manipularii la Basescu versus cei 322 sau versus Geoana, becali, Voiculescu sau… care o mai fi ?
  De ce sa nu o dam la modul sincer ?
  Ne este sau nu ne este pe lac cate o schimbare din cand in cand ?
  Iar cei care se tem de schimbarea in sine, oare de ce nu au coitse sa o si zica in clar ?

 • Darius, eu am dat exemplul cu partenera de viata cu un scop precis. Asa cum e obligatoriu sa ai o femeie langa tine (presupunand ca nu vrei sa te calugaresti si ca esti un barbat sanatos), asa e obligatoriu sa ai un presedinte. In aceste doua chestiuni nu exista varianta “NU TREBUIE să am”. Daca nici cu asta nu esti de acord, atunci ne pierdem vremea.

 • Darius raspunde:

  Adi (May 10th, 2007 at 7:14 pm) zice că:

  “…..cu cine e mai logic sa ai orgasm cu fosta care era cam curva, strica bani si o durea fix in basca de tine sau cu actuala pe care o banuiesti ca nu e in totalitate sincera, dar nu poti dovedi asta, iti mai trage cate-o scatoalca atunci cand intarzii prea mult la o bere cu prietenii si vorbeste cam porcos, da zice bine ce zice, chiar daca asta te enerveaza?”

 • @ Petru şi Adi: Am răspuns, ce tata dracului? 😀 Citiţi tot: Cel mai logic e să cauţi o următoare… nu? (Adi: N-am zis că nu tre’ să am…)

 • Celelalte is prostituate si o fac pe bani multi iar serviciul este un fiasco

 • Hehehe. Faine metafore. 🙂 Mă rog, nu putem chiar să zicem că depindem de Băsescu, nu? Pe bune acum. Ar fi totuşi tragic. Hai nu tragic. Să zicem “prea de tot”, ok?

 • Fara sa o scuturi mai mult de doua ori cand mergi la toaleta??? 😀

 • Pentru situatia actuala ( care nu e atat de bine cunoscuta de toata populatia) nu se intrezareste un altul care sa scoata tara din situatia in care se afla. Ce-ti spune ” cui pe cui se scoate”

 • Gata, gata. Eu am incheiat, bravo pentru interviu si sper sa nu iti reprosezi nimic.

  salutari!!!

 • Darius, da-mi voie sa te citez: “nu am nici o alternativă. NU TREBUIE să am. ” “Cel mai logic e să cauţi o următoare… nu? (Adi: N-am zis că nu tre’ să am…)” se cam bat cap in cap declaratiile astea.
  Dar la faza “nu putem chiar să zicem că depindem de Băsescu, nu?” incepi sa pui degetul pe rana. Daca esti in stare sa imi dai o alternativa viabila, fac o lada de bere si ii votez in veci amin. Da care e alternativa? Va inchipuiti ca Geoana a reformat cu adevarat PSD-ul si ca Iliescu, DIP, Mitrea, Hrebenciuc si altii ca ei sunt acuma simpli membri de partid? Si chiar daca ar fi asa, credeti ca merge la noi o doctrina de stanga? De pensii mai mari, ajutoare sociale si pomene avem noi nevoie acuma? Sau ca PNL-ul are puterea sa se rupa de acuzatiile de coruptie si de oligarhiile din culisele lor? Cum sa se rupa de la teava cu bani? De PRM si PNG nu mai vorbesc, cei care le considera alternative pe acestea doua sunt pierduti definitiv. Ce mai ramane fratilor?
  Nu stiu daca mai tine in minte careva URR-ul, am avut mare incredere in partiduletul asta, parea fecioara de care vorbeam mai sus. Si ce a facut la alegeri? S-a facut de ras, asta a facut. Candidatul URR la presedintie se balbaia la dezbaterile televizate in mod penibil si nu au fost in stare sa vina cu un program de guvernare de cateva pagini. Putem astepta pana peste 8-10 ani cand ajung astia sa se maturizeze? Si cine ne garanteaza ca maturizarea nu o sa insemne alterarea?

 • Nu-ţi garantează nimeni nimic. Băsescu deja, riscând încăpăţânarea excesivă, s-a “dovedit”, la fel ca ăilalaţi înaintea lui. Am zis că poate să existe alternativa, nu trebuie exclusă, e copilăresc, merită căutată, în situaţia de faţă. Nu că ţi-o dau eu. Dacă aş avea ce să-ţi dau, îs convins că ai constesta-o. 🙂 Oricum, nu trebuie s-o ofer eu. La fel cum tu nu trebuie să votezi cum zic, doar ţi-am zis ce fac eu.

 • Salut .

  Te rog , pune clipul cu basescu si pe YOUTUBE.COM

  Merci ! 😉

 • Darius am si eu o rugaminte. Din cauza ca folosesc o conexiune dial-up nu am reusit sa vad filmul destul de clar. Cum as putea sa-l descarc sa-l pot vedea mai bine?

 • “Am zis că poate să existe alternativa, nu trebuie exclusă, e copilăresc, merită căutată, în situaţia de faţă”, pe principiul asta te poti duce sa cauti si diamante in Pata Rat. Si logic ar fi ca cel care atrage atentia asupra unei variante proaste sa vina cu alternativa. Cine vrei sa vina, cei care sunt pentru varianta pe care tu o consideri proasta?

  Vad ca imi cam pierd timpul asa ca n-are rost s-o mai continuam. Din nou, admir curajul tau, dar atat. Numa bine.

 • Adi: Să nu exagerăm. Totuşi, pot exista alternative. Nu e necesar să le ştiu. Eu mă refeream la deznădejdea din ce avem.

  Îţi mulţumesc pentru că ai contribuit activ la discuţie. Spor şi ţie, în orice.

 • Ce-i? Iti spun io ce-i!

  Din ciclul “Mama ei de netrebnicie romaneasca!” cum Noica dixit, se pare ca tu (un om de o probitate intelectuala indoielnica) reusesti cum-necum sa starnesti opinii gemene cu ale tale si sa-ti faci citit blogul penibil.

  Daca as fi fost in dubiu cu privire la votul din 19 mai, replica pe care ai primit-o de la Basescu m-ar fi facut sa ma razgandesc si sa merg sa votez impotriva demiterii. Nu-i nevoie, pentru ca oricum asta urmeaza sa fac. Basescu a crescut in ochii mei nu pentru ca te-a “scuipat” intre ochi in calitate de presedinte suspendat, ci pentru ca te-a “scuipat” intre ochi in calitate de om. Cineva (oricine) e perfect legitimat cand te scuipa in ochi. Daca asta a fost Basescu, e cu atat mai bine!

  Hai ma… serios… tu esti student la Jurnalism?! Ia seama, Istodor-wannabe ce esti, ca esti penibil! Ai grija si nu te lua dupa colegii de camin sau prietenii din tinerete, ia-te dupa comentarii obiective si pertinente: esti d-e-z-a-s-t-r-u. Ti-am mai urmarit “blogareala” si pana acum, deci sunt la curent cu multe demersuri reactionare pe care ti le insusesti cu atata pasiune.

  Intr-adevar, blogul e la moda in zilele noastre, dar nu de asta ne legam acum/aici. Ci de blogul TAU! Sau, hai fie… DE TINE! Sincer, imi pare rau ca o femeie (gingasa creatura, de altfel) te-a purtat in pantece 9 luni! Tu nu esti demn de lumea asta!

  Dar trebuie sa-ti multumesc pentru ca ai avut curajul sa postezi “interviul” cu Basescu. Mentionez ca am ras. Mult! Si am sunat inca vreo 2 oameni ca sa-ti auda ineptiile quasi-docte. Mai baietas din Zalau (oras cu o inteligenta sub minim, pe metru patrat), felul tau de a vorbi seamana mai degraba cu modul in care un baietandru de 7 ani se revolta in spatele blocului pe faptul ca mama fetei pe care ar vrea s-o pupe, il uraste.

  Mie, personal, mi-e scarba de tine si de modul abject in care pui problema, de orice fel ar fi ea. Nu ai dictie, nu ai cultura socio-politico-juridica, nu ai tact jurnalistic, impusca-te!

  Imi pare rau ca acum nu am timp (fiindca ma preocupa lucruri mai marete decat pe tine) sa te mai scuip putin. Ca as face-o cu draga inima. Te-as scuipa in mod organizat, te-as scuipa si intr-un continuu stream of consciousness. Fereasca sfantu’ sa ajungi sa-mi iei vreun interviu, ca te flocaiesc de fata cu toata presa in care nu-ti meriti locul. Te iau de urechi si te duc in fata la tac-tu’ si acolo te bat de-ti sar fulgii.

  Esti un pseudo-jurnalist care s-a circumscris prostiei. Te raportezi la genul proxim numit ‘mediocritate salajana’. Imi pare rau ca existi! La capsuni cu tine!

  Magarule! Penibilule!

  Cah! Hua!

 • Am ascultat mai bine filmul iar ultima mea remarca este ca doar ai parut ca esti un pui de comunist pe cand in realitate nu esti. In schimb ai ridicat o minge la fileu Presedintelui pentru a explica mai bine decizia de a nu mai demisiona. Daca esti corect vei analiza calitatea de “animal politic” al lui Basescu ca raspuns la intrebarile tale, receptiv, serios, promt, concis, grav si calitatea de omenie pe care si-a exprimat-o in final prin ras si buna dispozitie. Putea fi caustic. sarcastic si totodata serios. Nu ai de ce sa-i porti pica.

 • Mi-a părut că a cam ezitat şi răspunsurile (până la bucata cu puiuţu’) au fost standarde. Ceea ce era de aşteptat. N-a fost spontan. În opinia mea, întăresc. Nu vreau să mă dau expert. Mi-a părut că a zis aşa, din burtă. Ceea ce era PERFECT, pentru politician. Nu m-ar fi convins, dar ar fi “mers”. La sfârşit a dat-o-n bălării.

  @ Avram: Deci pentru tine sunt totuşi “măreţ”? Da’ nu cât alte chestii de ale tale? Lăcrimez.

 • Cand ai o pusca, poti cauta o tinta sau poti sa consumi gloantele in vant. Tu ai tras in vant…

 • Revin cu un citat care nu imi apartine: “Persoanele care nu se razgîndesc niciodata, gîndesc de obicei foarte puţin”

  Eu totusi raman la convingerea ca ai gresit, insa ai circumstanta atanuante.

 • Mulţumesc. 🙂 Şi-ţi respect opinia. Totuşi, a mea a fost tot opinie. În acest caz, sunt doar diferite, nu una falsă şi alta adevărată, una bun sau una rea, una corectă şi cealaltă greşită. Doar două păreri contradictorii, perfect valabile pentru fiecare.

 • Asta pentru ca omorul e incriminat in art. 174. Si nu risc sa te omor cu intentie si sa ma zbat sa zic c-a fost din culpa! Promit ca in ziua in care va fi dezincriminat omorul ca infractiune o sa te omor! Sau daca n-o sa fie incriminat, si o sa fie modificat Codul Penal in sensul adaugarii unei cauze justificative numite “exces de jeg”, o sa te omor si o s-o invoc! Sper sa fiu exonerat!

  Molotovistu’ dracu’!

 • Mă fâstâcesc, câtă atenţie-mi acorzi. Să am propriul fanatic! Nici nu visam! (Unu’ serios, cu agendă, nu căcatu’ ăla, anti-eu…)

 • pareri diferite…………..

  Tatal meu cand traia spunea noua capete, noua pareri……..

  Si e adevarat, insa, prea multe pareri au dus la situatia actuala din tara. Daca existau mai putine pareri s-ar fi putut face ceva fara a fi prezenti prin Parlament unii peremisti, multi din udmr, si foarte multi din PCR. pacat de prea multe pareri. Sa fie pareri diferite dar mai putine. Diferenta noastra de pareri contribuie la acest Haos din tara. Ce e de facut? Sa cadem de acord acolo unde realitatile si nevoile noastre o cer.

 • Penultima chestie penibila pana la extrem: emoticoncert-urile. Patetic!

  Antepenultima chestie penibila:
  Tu chiar crezi ca ai influentat decizii de drept public prin blogul tau? (ma refer la cazul cu directorul de liceu).

  Chicoteste lumea, c-ai fi jalnic, c-ai fi in zadar, ca mai bine n-ai fi… Pff…

 • Avram Iancu nu pare a fi un puiut pro Basescu iar daca pare sa stiti ca nu este.

 • Uuu, câtă dedicaţiune, Avrame. Jubilez.

  Mna, deci… Petru: Nu mă poate convine, nu ştiu. Am ajuns (cred că toţi) sceptici. Iar Băsescu, fiind cum o fi, a falsat destul pentru mine. Ar fi avut puterea (dată) să evite multe, să fi făcut mult mai multe bune şi oprit mai multe rele. Ori n-a avut voinţa, ori n-a folosit forţa de care dispunea. Cel puţin nu în aceste scopuri.

Sociale