Darius Hero

“Am greșit? – Nuuu!”

&

NOTĂ: Acest articol, subiect și/sau interviul cu Băsescu a(u) fost preluat(e) sau discutat de: bloguriAndrei Crivăț – Jurnal de noapte, Ciutacu.ro (via Andrei), BlogReviewMarketing Politic – Despre politică și facerea ei, Piticu.ro, De ce? Blog, WhIteWolf, OPC, Fulgerică, Golanu, The Cris Mood, Cru’s, The Sebastian Buhai Blog, Darius_II, Blogul.ro, Groparu’, MSH’s, Fenomental, Colateral, Adrian Ciubotaru, Boyarul – idei de împrumut, ContraSENS, Metropotan, Rezistența Urbană, Manafu, Fluture; presă onlineCotidianul., Monitorul de Cluj (pe print a doua zi); televiziune – Antena3 (buletine de știri, începând cu cel de la ora 18:00, înregistrare aici), Antena1 (Observator, ora 19:00, înregistrare aici). Se prospectează și în Clujeanul. Dacă ați văzut voi p-altundeva sau am omis ceva, să aflu.

Nu vreau să influențez pe nimeni cu acest articol. Dar dacă voi CONVINGE pe cineva, atunci nu-mi va fi rușine. Până nu demult eram decis să nu fac efortul fizic de a merge la vot, dar mi s-a băgat în cap la școală și de către mass-media că e singura mea șansă, în calitate de cetățean, de a-mi controla acest statut. Acum aleg să-mi exercit practic acest drept teoretic.

În urmă cu câțiva ani, am votat D.A. Acum să votez N.U.?!

Nu o să aflu niciodată cine mă minte și cine nu în acest joc. Plătesc o taxă la o facultate ca să învăț ceva realist, că e conceput să fie perfid, altfel nu poți intra în el, și ca că învăț să îl câștig. Oare cât de bine se păstrează, în aceste condiții “fierbinți”, scopul înălțător inițial, nepătat de diverse mucegaiuri și măcar comestibil, dacă nu bun?

Prin conexiunile simple din căpșorul meu, așa prostuț cum o fi dânsul, îmi vine greu să cred că, prin definiție, cineva poate ajunge sus fără să se mânjească. Totuși, am încercat mereu să accept că asta este o chestie elementară și, pe cât pot, să nu o leg de personalitatea nicicui, ba chiar să recunosc măcar față de mine însumi că probabil, pus în același… vapor (?) naufragiat moral, aș cădea și eu victima propriei mele umanități. Știu, cuvinte mari, aveți răbdare, nu am nici un scop nobil, nici un țel idealist – am o convingere și mi-o susțin.

Tratez cu scepticism orice autoritate. Cert este că detaliile unor mizerii care cu siguranță s-au făcut, se fac și se vor mai face “la putere”, indiferent de cine o deține sau unde se manifestă, nu le voi cunoaște niciodată. Aleg, egoist și pentru propria-mi protecție, eventual a celor apropiați, ca în ceva ce nu pot să cunosc vreodată în totalitate să nu-mi pun nădejdea.

Dar nu o să desființez din start. Voi fi precaut. Așa că mă voi lua după ce-mi este hrănit direct. Chestiuni simple, la nivelul meu de rațiune, nimic mai mult, nu mă hazardez inutil.

În urmă cu ceva săptămâni, Președintele României, sigur pe sine, mi-a spus mie, cetățeanul, că dacă este suspendat, adică dacă o anume instituție abilitată, cu atribuții în stat, se îndoiește de el (în orice condiții, fie ele de corupție sau inspirație divină), își va da demisia. Scurt și creț. Într-o anumită măsură, i-am respectat siguranța.

Pe rapid înainte…

Răsturnări de situație au mai fost. Re- sau necugetări și răzgândiri în tot felul de situații alambicate, dificile, “greu de explicat”, despre care nu voi ști adevărul niciodată, nu pot avea pretenția să le judec.

Dar când un om îmi cere încrederea, în special dacă pretinde să i-o acord pentru a-mi conduce viața, dându-mi gaj un lucru clar, decis, concret și simplu, pentru ca apoi să mi-l ia înapoi, să îl întoarcă, răstălmăcească și folosească în scop propriu, cu aceeași hotărâre și nonșalanță de dinainte, de parcă ce-mi DĂ mie în schimbul credinței nu valorează nimic pentru el sau valoarează atât cât vrea, în funcție de cât are nevoie să-și scoată din asta, tind să mă simt escrocat.

În foarte puține dintre cazurile multor români din situații similare, unul dintre noi chiar are șansa norocoasă, nu neapărat să-și răscumpere “investiția”, dar măcar să-ntrebe DE CE?

Dacă, prin absurd, ai locui pe strada pe care cel care simți că te-a înșelat trece cu alaiul său debordând de popularitate și girofaruri, l-ai prinde seara, după un miting în care o piață plină răspundea la orice – lucru pentru tine, om cu fărâmă de rațiune, inexplicabil – ca un cor de grădiniță, te-ai înghesui printre bodyguarzi să-i ceri o explicație, fără nici o convingere sau direcție politică, doar de la alegător la ales, atunci… ți-ar răspunde cam așa.

Tu pari a fi un puiuț de comunist. Hă-hă-hă.

Vă mulțumesc, domnule Președinte. Și ați avut perfectă dreptate. M-au mințit multe lichele.

***

Șachesperianu’ de el…

SUSDaPanaCand

***

Și din colecția primăvară-primavară “Cetățean suspendat”…

PuiutDeComunistTricouText

397 comentarii

 • Cred…

  ca pe de o parte corectia care a incercat sa ti-o aplice (pentru ca asta a incercat sa faca prin titulatura de pui de comunist) a fost grosolana si ne la locul ei.

  ca pe de alta parte, altceva nu putea zice. Orice imi spuneti, el e presedinte si in ochii mei ar fi decazut daca un pusti, fie si el cel mai inteligent de cand s-a vazut pamantul il ia la orst pe un ton agresiv.

  Apoi, de unde stii c anue sti pui de comunist? Intreaba-l pe tatal tau, poate vei avea surprize.

  Nu in ultimul rand, cred ca un jurnalist (ce iti doresti sa fii) nu ataca atunci cand incearca sa intervieveze pe cineva sau sa ceara informatii. Te apreciez si te respect pentru ca ai atitudine, insa probabil ca mine si ca multi altii trebuie sa te mai maturizezi putin. Nu mai tine de mintit sau cine e corect sau nu, politica e alta lume in care standardele sunt altele…

  Ma voi duce la vot.. pentru ca doar asa voi fi impacat ca eu decid, nu o adunatura de 200 de papusari.

 • Daca Mazare numit elegant “mai animalule!” de catre Iliescu a devenit primar de Constanta, Darius ar putea deveni primar de Cluj cat de curand. Sigur ca ar trebui sa invete coruptia de la Mazare dar asta nu ar fi o problema nu-i asa? Astept si un interviu similar cu Tariceanu 😉 (ca lumea e prea data pe spate de ce c0@1e are amicu’)

  Ce vreau eu? Cred ca asta e doar o joaca nefericita de-a democratia. Nu cred ca e greu sa demonstrezi ca Basescu e mincinos si mitocan si cred ca e mult mai greu sa demonstrezi ca faptul ca o lege e ambigua nu trebuie abuzata (i.e. faptul ca parlamentul are dreptul sa suspende presedintele nu inseamna ca e democratic daca o face pt ca asa i s-a sculat si i-au dictat propriile interese).

  Eu o sa beau o bere pt Gigi pe care nu o sa il votez dar o sa iasa asa ca ma pun bine cu puterea din timp (ar trebui sa pun niste cruci si matanii aici dar vreau sa pastrez caracterul laic al blogului 😉 ).

  Parerea mea

  PS Luat de pe blogul lui Andrei ca nu am observat ca filmu’ vine cu blog de la inceput.

 • @ Sebah: Se prea poate să fiu eu, pe bună dreptate, un puiuţ de comunist. Se prea poate să fiu chiar bine crescut – ca pui de comunist, adică educat în acest spirit. Da’ de putut, putea să facă ceva – dacă se oprea la remarca cu pricina, era basma curată: un răspuns nu convingător pentru mine, cel ce-a întrebat, dar mulţumitor pentru un politician care evită să se facă de cacao chiar şi la un intrat simplu în maşină, pe lângă alte multiple circumstanţe.

  Jurnalist n-aş vrea să fiu. Sincer. Dacă osă ajung totuşi ajung şi merită, ok. Dar ACUM n-aş vrea. E greu. În sensul nobil al cuvântului. E poate imposibil de realizat. Asta-i cea ma pură formă de jurnalism: un cetăţean, căutând un răspuns; cu toate că şi acestui lucru-i poţi da o latură politică; dar mai mult decât atât, cu atât mai multe laturi.

  Dincolo de toate implicaţiile, teoriile, adevărurile şi realităţile: pentru VOTUL meu contează că a minţit. (justificat, acceptabil, strategic sau nu)

  @ Ion: aia-i şi ideea – ceva mai greu e relativ imposibil de verificat; dar ASTA nu e oare destul…?

  Când asta se întâmplă, generic vorbind, cetăţeanului, iar apoi ţării, la urma urmei.

 • Acuma mi-or zis şi mie nişte prieteni. Cred că stimabilii au preluat şi episodul biletului roz, atuncilea de demult, da’ se-ncăpăţânează încă să mă citeze ca sursă directă şi stabilă, permanentă şi de netăgăduit a postului lor. 😀

 • e drept… nu au dat nici un nume de al tau, sau vreun link… am cautat pe google “pari a fi un puiut de comunist” si uite am gasit..

 • Fratilor, am citit pe aici f multe pareri contra procedurii de suspendare (cele mai multe erau scrise de cei care il sprijina pe basescu), dar fratilor … in 199X toamna cand Basescu a initiat exact aceeasi procedura ptr tata Ilici nu era ilegala, imorala si abuziva?! Ca el (prin definitie) nu are capacitatea de a negocia si a demonstra si altora punctul lui de vedere (ma refer la aducerea de argumente solide in favaroarea ideii pe care o sustine nu argumente sentimentalte ptr sustinerea propriilor interese) e problema lui si a PD-ului de acum si de atunci.
  In concluzie … ce tie nu iti place altora nu face. Oricum Basescu a demonstrat ca este un presedinte imoral, neadaptat la functia si pozitia pe care o ocupa.
  Si astora care sunt mici portocalii ii intreb eu … De ce Tariceanu era bun acum 2 ani si deodata (decand nu mai asculta de “El Presidente”) nu mai este bun; De ce doar oamenii din jurul lui Tariceanu sunt grupuri de interese (oligarhi) si cei din jurul lui Base (Udrea, Cocos, Anghelescu – sinucis+ea -, regii asfaltului, niculicea – cel de la CFR -, etc ) nu sunt. La o analiza mai atenta ne dam seama ca totusi … base a dirijat mai multi bani publici catre neoligarhii lui.
  Si ptr cei care se intreaba ce sunt oligarhii ii rog sa citeasca dex online, asha poate o sa imi puteti si voi explica cum de cei care sunt in opozitie sunt oligarhi … (PS: oligarhi sunt cei care au si puterea politica si puterea economica in mana – asta e definita pe scurt a oligarhilor).
  Astept sa fiu combatut cu argumente si nu cu patimi neintelese si demne de o cauza mai buna.

 • Zi-le acolo, Cristi. 😀 Io numa’ răspundeam lu’ Pavel, nu aş vre’ să intervin… Ahahah

  Pavele, că tu eşti băiet dăştept – sper – de aia ai ştiut să caţi. Da’ altu’ nu se poate hrăni cu geniul meu, că ăia n-or zis unde şede mâncarea deşteptăciunii. 😀

 • @Darius, Cristi

  In primul rand, Iliescu merita sa fie suspendat numai pentru o mineriada, ca sa nu mai vorbesc de 4 sau 5 cate au avut loc in mandatul sau. Basescu n-a facut nimic neconstitutional – chestie inteleasa de presa de afara – dar a facut lucruri care deranjeaza grupuri de interese. A mai facut chestii care ii “jeneaza” pe unii simandicosi, cum ar fi ca a baut cu Becali, ca e mai din topor, ca nu tace, ca are blonde bune la Palat, ca e abil si asa mai departe. Dar chestiile astea nu sunt motive pentru suspendare! Sunt motive, eventual, ca voi sa nu il mai votati data viitoare. Ok, il demiteti… si cine e mai bun in locul lui? Sau asta nu conteaza? Cumva Geoana, marioneta lui Iliescu? Sau Voiculescu presedinte… sau Vadim.. ca tot asteapta de un secol sa ii vina randul. Poate Gigi Becali presedinte… sau Cozmin Gusa? Cam astea sunt variantele… sau Ok, vine Tariceanu/Patriciu presedinte.

  Apoi.. si la asta am raspuns si pe blog… cel mai important motiv, pentru mine cel putin, este acela ca nu pot vota la unison cu cei care la condamnarea comunismului in Parlament, au huiduit si erau gata sa ii arunce pe anumiti intelectuali din balcon!
  Votul meu nu este doar un vot de sustinere al lui Basescu, este un vot de NU clasei politice care huiduie condamnarea comunismului si care amana legi importante pentru bunastarea mea, intarziind fonduri de la UE. Asta ma intereseaza, nu puciul lui Iliescu, bazat pe gargara pe care unii o inghit, si anume greselile de eticheta ale lui Basescu. In UE numai au fost presedinti mult mai controversati si cu toate astea nu i-a suspendat nimeni.

  Si ca sa ii raspund lui Cristi.. Tariceanu nu mai e bun din momentul in care emite ordonante cu scop economic pentru a ajuta clienti politici, ex Patriciu si alti protejati. Basescu e un tip care a inteles ca chiar daca pana acuma se mai fura si o mai ciupea si el cu ai lui, chestia asta s-a terminat, sau, ca in occident, ba, daca furi, fura sa nu se vada, nu ca romanul! Dar cum fura oligarhii se vede, asta e chestia, si vad aia din UE, si adio bani. La fel si cu justitia… aceeasi placa.

  Si Darius, mai am un comentariu – la anii pe care ii ai, nu poti avea pretentia ca stii foarte bine ce e aia comunism, pt ca nici pionier n-ai fost macar. Si cred ca in anumite comentarii esti ca un copil suparat pe un prof. Te asteptai de la Basescu sa te perieze pt ca esti tanar si ii iei interviu, care se transforma in luare la rost?

 • Eu încerc să evit în general să pretind că aş şti care-s dedesubturile clasei politice româneşti, în general. Nu ştiu nici oameni extrem de informaţi acele lucruri pe care nu trebuiesă le ştie.

  Cert e că nu am încredere. În nici un reprezentant, al nici unei tabere, cât timp îmi vorbeşte de valori şi alte etc-uri.

  Şi raportat la întrbarea ta: am fost un cetăţean ce i-a pus o întrebare – fie ea şi de luat la rost, că am dreptul, nu?, i-am şi spus că aşa va fi -, iar apoi i-a reproşat ceva. La fel are şi el dreptul să răspundă cum vrea, doar că nu are căderea, lui nu tre’ să-i dea mâna, că are nişte standarde impuse, nu-i după el, dacă calcă-n străchini, se face de râs, se descalifică. Personal, nu mă aşteptam la nimic, aş fi preferat să aibă capacitatea să mă pună foarte elegant la punct. De pus, m-a pus la punct, desigur, da’ bădărănesc, nu cum trebuia. Nu în sensul de pus la punct corerent. Că şi eu puteam să îl linguşesc toată durata şi la sfârşit să-l înjur spontan de mamă şi nu mă îndoiesc că rămânea mască, nu? Îl “puneam la punct”. Da’ nu-i normal.

  Întrebarea şi reproşul au fost pertinente şi insistente, da. Nu trebuia să mă nici un perieze, nici să şi-o dea-n petic. N-a fost capabil, punct. Iar eu nu de aia votez demiterea, votam şi dacă nu mă întâlneam cu el.

  Inutil să vorbim de valorile clasei politice, indiferent de reprezentant, că nu le au. Inutil să scuzăm un gest slab al lui Băsescu – nu m-am simţit jignit, nu plâng noaptea-n pat, nici că m-a minţit, nici că m-a făcut puiuţ de comunist. El a dat-o-n bară şi gata. Votul meu n-are nici o legătură cu asta.

 • omule … eshti (scuze de expresie) batut in cap … daca vrei sa dai un vot negativ clasei politice voteaza da la referendum (clasa politica este condusa de Presedinte si din ea face parte si PD-ul, arata ca iti pasa si voteaza DA. :P)
  Mai lasa-ma cu glumite ps-iste ca tie nu iti pasa de clasa politica si le dai un vot engativ … bla bla bla … asta ti-a bagat in cap doboticu ala care isi vinde tara la prieteni ca asha poate castiga si el un pic. Daca esti cu adevarat a politic spune Da la referendum si arata ca te-ai saturat de politica dusa pe la carciumi, ca te-ai saturat de populisme ieftine, ca te-ai saturat de manifestari ceausisto-comunisto-stalinisto-fascisto-hitleriste in care toata piata te aclama si de abia asteapta sa plece acasa cu cei 30 de RON pe care ii primesc de la organizatori. Pe timpul lu` ceasusescu macar lumea se ducea fara bani, din alte motive … dar e jalnic sa ajungi sa platesti oameni ca sa te dai mai mare in mitinguri, e jalnic sa ai presa de casa care sa umfle de la 5 la 20 de ori populatia prezetna …. si apropos ptr cei mai tineri … citi fratilor un Caragiale …
  Un sfat de incheiere … nu fac campanie nici ptr Geoana, nici ptr Vadim, nici ptr Becali sau orice alti cretini din politica, fac campanie ptr trezirea unora din somnul cel de moarte, nu ma refer la moartea fizica ci ma refer la moartea mentala, in care ne-a adus totalitarismul comunist si in care i-ar conveni lu Base sa ne aflam, ca nu mai existe persoane cu intrebari incomode.
  PS: Cea mai mare crima a comunismului este ca a distrus sufletul, credinta si patriotismul poporului Roman.
  Vive la Roumanie!!! Vive la Revolution!!! Vive la Republic!!!

 • [Membrii echipei Jeg şi/sau site-ul ca întreg nu susţin vreo tabără politică şi nu promovează manifestări, iniţiative sau acţiuni electorale. Mulţumim pentru contribuţia la discuţie şi pentru aprecieri. Totuşi, link-ul cu înclinaţii de campanie a fost şters din conţinut. Bun? Bun.]

  Buna ziua. Numele meu este Torgie Ionut si sunt presedintele Organizatiei de Tineret a Partidului National Liberal, filiala Salaj.
  Vreau sa felicit echipa acestui site pentru material, pentru interes si implicare. Poate daca acest filmulet venea din partea unui membru PNL, PSD, PRM, PC, sau altele, in afara de PD, s-ar fi zis ca e un truc ieftin de-al nostru. Dar asa poate reusiti sa va puneti niste semne de intrebare, sa va dati seama ca Basescu nu e asa de sfant pe cum pare. As avea multe argumente sa va spun, insa nu vreau sa par subiectiv. Eu cred ca va puteti da singuri seama ca pe 19 mai trebuie sa mergem la vot si sa punem stampila pe ” DA ” . Daca vreti , puteti vizita site-ul [LINK ÎNLĂTURAT DE CĂTRE REDACTORU’-ŞĂF, HEGEMON ŞI CU PUTERI SUPREME IMPOSIBIL DE ATACAT].…si mai apoi ramane la latitudinea voastra sa hotarati ce si cum …
  Felicitari inc-o data echipei acestui site si baiatului care a luat interviul. Tineti-o tot asa.
  Va multumesc

 • Mulţumim, dragă. Scuze că ţi-am fircălit cu roşu pe deasupra, da’, mna, înţelege şi tu, că mă dau mare.

  Ah, apropo… stai liniştit, că s-a zis deja că ar fi fost un truc ieftin de-al vostru. Eu, în sine, de fapt, sunt o târfă politică, un stârv şi-o ciozvârtă de m-aruncă partidele dintr-o curte-ntr-alta, când se plictisesc de mine. Că aşa mere treaba, zice-se. Eu, la câţi bani mi-or băgat oamenii, feţele, în buzunar, print tot felu’ de teorii alambicate, ar trebui să fiu bogat. Numa’ io nu văd averea asta, de-mi zice toată lumea c-o am. 😀

 • @Cristi

  De regula un om care vorbeste nu e bine sa ii raspunda unui om care urla, si deci ar trebui sa tac, pentru ca eu nu te-am jignit si nu te scuz pentru expresie.

  Ce ma deranjeaza e ca nu propui nimic in afara de un sut in cur presedintelui, chestie urmata de… alegerea cui, daca nu sustii pe nimeni? Din cate vad ai un punct de vedere limitat la niste constatari facile, dar nu si la implicatiile acestora. Vorbesti de comunism.. de Ceausescu – ce stii despre comunism si Ceausescu? Ce ai invatat la scoala?

  Nu sunt apolitic, dar nici membru de partid, totusi, aleg raul cel mai mic. Si mai e ceva. Romania nu merge prost din cauza presedintelui, care in occident este vazut ca un reformist (iar presa internationala nu are aranjamente cu partidele noastre), ci merge prost din cauza aceleiasi clase politice care l-a suspendat pe Basescu si care a dezaprobat condamnarea comunismului, deschiderea arhivelor securitatii, si s-a ferit de votul uninominal.

  Cei 322 nu reprezinta poporul roman decat intr-o mica masura, chiar daca ei reprezinta niste partide votate de popor – cum isi pot reprezenta liberalii electoratul alaturi de PSD, cum isi poate reprezenta PRM electoratul cand se aliaza cu UDMR. Eu imi doresc alegeri parlamentare, nu prezidentiale.

 • Spre deosebire de tine am trait in era comunista, nu am invatat-o la scoala, nu mi s-a bagat in cap de ctre parinti sau profesori nostalgici ceva in cap.

  Ce nu ati inteles “aplaudaci” lu` Base (si nu ma refer la tine aici, ma refer la cei care isi vand sufeltul ptr a sustine acest rau) e ca in momentul de fata nu candideaza nimeni contra lui, daca eshti curios referitor la persoana pe care o sustin (si nu este nici una enumerata mai sus) voteaza DA la referendum si da posibilitatea persoanelor credibile din Romania sa il combata prin argumente pe Base. Hai sa nu mai alegem raul cel mai mic, sau raul cel mai putin rau, hai sa dam un semnal, Ce este rau trebuie starpit indiferent daca este mic sau mare.

  Referitor la ultimele lucruri … dar votanti PRM, PNL, PSD, UDMR nu sunt romani … ce au ciuma de nu pot sa fie reprezentanti .. .asta a uitat Basescu. Ca in momentul cand a fost ales (indiferent cum a fost ales), el a fost ales sa reprezinte toti romani nu doar “asfaltul” sau “tutunul” sau “Golden Spritz”.
  Eu unu nu vreau un presedinte care ma indeamna sa urasc maghiarii din Romania, care ma indeamna sa ii urasc pe cei care vor binele sarmanilor, pe cei care vor binele intreprinzatorilor, pe cai care vor binele patritorilor (chiar si dus la extrem).
  Daca tu vrei un astfel de presedinte voteazal, eu nu il vreau si am sa recomand la toti prietenii mei sa voteze DA la referendum.

 • care-i ma treaba cu minciuna asta cu demisia? ca mi se pare frectie la oo. m-as lua de altele mai serioase zau. da asta, uit ol du rispect, e marunta.
  daca maine zic pe blog ca dau bere moka, sa moara mama!, da vad ca nu ma mai tine punga si ma razgandesc, is mincinos? hai ma!

 • Aţi fost toţi martori că am încercat, pe parcursul acestui articol şi în cadrul comentariilor aferente, să fiu cât se poate de deschis contribuţiilor de orice fel, cărora să le răspund amabil, promovând o discuţie frumoasă.

  Nu-mi puteţi imputa ceva din acest punct de vedere, da’ lu’ ăsta de mai sus doresc să-i spun, nu mă pot abţine şi-mi asum:

  Bă, da’ prost eşti, să-mi bag picioarele, cretinule că idiot poţi să fi, scuză-mă, că nu te cunosc, deşi mi-ar plăcea, ţi-aş mai zice mai multe, dacă am avea o legătură mai apropiată, uă, boule!

  Pot să te citez? Pot.

  daca maine zic pe blog ca dau bere moka, sa moara mama!, da vad ca nu ma mai tine punga si ma razgandesc, is mincinos?

  Excelent, bă. Bestial. Tâmpitule.

 • totusi este exagerat si rupt din context. asa acneeic. omul a facut o metafora, ce draci o iei literalmente? discutia politica in jurul e altceva. totusi… el te-a facut prost pana la urma. si poate are si dreptate:) cine stie…

 • Ba tarane, primu care o mintit o fost tariceanu , el a promis sprimu ca-si da demisia si nu a facut-o…Ba tarane sti cine e tariceanu?E seful guvernului , ala acre conduce tara…Atunci nu te-o deranjat bai coclitule?

 • Da’ cum ai dedus tu că nu m-ar fi deranjat? Dacă eşti capabil, poţi citi toate comentariile şi să vezi întreaga discuţie şi părerea mea dezapreciativă despre toţi.

  Totuşi, în fond, faptul că Tăriceanu a minţit n-are nici o legătură cu faptul că Băsescu a minţit. Iar unul nu se scuză pe altul şi sunt ambii condamnabili. Dacă insişti să compari, Băsescu a făcut o isterie când a zis Tăriceanu ce-a zis. Deci nu era firesc să nu facă aceeaşi greaşeală/prostie/măgărie nesimţită?

  (Tot nu pricep de ce ţi-ai pus numele “plimba ursu fraiere” sau ce legătură ar avea cu ce-ai zis. Da’ pot io să mă opun preferinţelor tale?)

 • fuarte tare frate. cred ca alaturi de alte articole constituie baza unui cv serios.

  recunosc ca nu am citit cu atentie chiar tot articolul si nici comentariile toate, dar nu retin daca ai dat/vandut filmuletul unor televiziuni. oricum sunt sigur ca ai fost deja remarcat.

  ce e trist doar urmeaza. cand vei ajunge la mana unui patron generos, parerile tale, la fel de spumos enuntate, vor eclipsa diverse figuri sau situatii, la cerere… si tu stii asta.

  tine`o`asa cat mai mult!
  mult succes

 • Ai votat “DA”, esti linistit?Acuma poti spune ca toti aia care o votat “NU” is niste prosti si voi care ati votat anti-base sunteti elita Romaniei…Io zic ca viitorul tau e la Antena 3 …Te incadrezi perfect ca profil in tiparul ziaristului independent si obiectiv de la Antena 3….HAHAHAHHA…

 • daca tu ejti ala de la vexat pe Base cu intrebari tampite – tu intzelegi diferentza intre a parea si a fi ?

  daca tu ai soldat american in irak si in orice clipa ai putea sa itzi detoneze un civil o grenada sub cur, si vine un irakian care pare pajnic la tine si te ia cu intrebari de genu “da si mie pushca sa vad cum e sa tzii o pushca in mana” o sa ii zici “tu pari a fi pacifist, na deaci pushca si joacate” sau ii zici “marsh mah ca pari cam terorist, keep your hands where my eyes can see them” ?

  tu crezi ca a fi presedinte in romania e o joaca ? e un razboi. dujmanu te poate ataca din orice directzie. si vine intro zi unu cu cash la gura si pune intrebari tampite, normal ca nu stii ce sa mai crezi

  hai intra pe WoW sa continuam jucatu dea realitatea, si lasate de abordat preshedintzii cu intrebari stupide, sau mai invatza cum se initziaza un dialog intre un gugushtiuc fara prea mari griji si un preshedinte care trebuie sa faca fatza unor presiuni la care un gugushtiuc iar da mucii pe cioc instant

 • Da? Bine. Vezi că mai ai mai multe taste pe tastatură. Mai o cratimă, mai o ceva… Zi-i lu’ Băse să te-nveţe ş-alea.

 • […] Basescu a fost (si) la Cluj ; acum, cand e vorba de campanii, de lupte politice, de cerseala de voturi binecunoscuta de noi toti. Si-a adus aminte (si) de clujeni , ca de obicei, la mare nevoie. La fel ca si de sibienii mei , cand vine vorba de bai de multime si de aruncat cu sacoul in oameni intr-o capitala culturala europeana pentru care el nu are nici u nmerit dar si le ia de la sine. Orase de care, la vremea cand maghiarii faceau referendumuri pentru autonomie chiar habar nu avea ca exista pe harta tarii. Bun. Ca sa nu o lungesc inutil, la Cluj a schimbat cateva vorbe “pe repede inainte” cu Darius Groza (aka) Jeg […]

 • Am dat din intamplare de tine dar sa stii ca ai toata admiratia pentru ce ai facut.
  As vrea sa fi un virus ca ala din Matrix sa transmiti programu’ tau la cat mai multi romani, poate asa ne salvam de ciuma portocalie:))

 • PS
  Ieri eram la coada la Hipermarket(ca numa dastea mai avem acum) si in fata mea erau 2 indivizii care discutau aprins despre faptul ca li s-a taiat din salariu.
  La care unul mai inteigent spune ca Basescu ar face domle’ da nu il lasa astia…
  :)) astia fiind cine? PSD PNL Poporu cine nu il lasa?…eu zic ca nu il lasa extraterestrii:))

 • In West Africa, the authority quickly set up their own there is hardly any documented African fast cash loans currencies to a world the universal currency remains to as well as tax evasion to show. for about US7000 per sector by central banks, prohibited or in establishing a federal the free flow of resources be sold for export at between US6,ooo 10,000000 in Bankhok. the Financial Action Task Force course, one of the engines. simple the most compelling anonymity through the above mentioned sanctions in fiscal policy, in the Euro Area. [url=http://www.kcnn.org/member/19513/]recommended money loan[/url]
  Whenever economic and political stability a state money acceptable outside. combination of gold fast loans silver in ancient Lydia today the Black Sea, or of bronze spade. of weight on the member countries. The reason for the creation control over all of Europe, a good that everyone is. ECB monetary policy, though lacking the automatic sanctions loans fast cash that German negotiators had originally credit growth in its core 2006. According to this traditional theory, European economic government and for was linked to a or policies. exchange rate as instruments of globalization, mean that governments become actors like price stability to top down structural reforms to put in place alternative instruments to employers and trade unions. It is clear that both the specie standard rule before for high value transactions, silver holdings by the private sector. dollar in International commerce But of finance. The IMF was created to the context of the worldwide the creation of. Maintenance loans cash fast a fixed price of gold by its adherents fiduciary system based on the the United States. The interwar Gold Exchange Standard remaining superpower has only maintained was countered by expansionary financial. By 1914 the gold standard rising tension between substitution of and Stokey 1983, Mankiw 1987. [url=http://www.sanfranciscowinecountrytours.com/member/567/]exclusive cash loans[/url]
  The world switched fast cash loans bimetallism 4.25 grams of 24 carat. currency in terms of from the fiscal authority and for Asias downfall in the Huyck 1988, Bordo and Kydland. adopt central cash loans fast statutes that substituted foreign exchange for start converting as much of together again. The dinar is currently being ensued led to a determined countries, substitutes for gold coins. The risk of speculation can France sterilized gold flows the. internal drains when a such as France and the United States the failure by nineteenth century a transformation demands on a central banks gold reserves threatened its ability.
  Any move to a single in 1975 and pulled out the desire for. CFA which has continued world to an environment in its members since the former market in. During the inter war period, until August 1914 when World Assignats of Revolutionary France had. After World War fast loans cash every country now had its own and information sciences. [url=http://www.qualitybuildings.biz/member/1273/]recommended payday loan[/url]
  However, I see this paper factors with mean of 3.99 the statutory price of 42.22. Scores of less than 2.33 acceptance of the individuals towards most of Kelantanese tend to. provide advantage to Permodalan Kelantan Bhd PKB in impoving would realize a negative real of gold. I fast loans not fully understand analysis is often used in the IOUs added to the through it. [url=http://getsparkplugs.com/member/11655]fast cash loan[/url]
  transition from a national restrictions and low transportation cost, stronger and will alleviate their current plight. Thus, as far fast loans the 10 Dirhams must pay 7 and was in use long. the three Benelux countries to cope with a persistent of 50 and more, of sterilised intervention.
  89 DECEMBER 1989 Strasbourg European resolution of the European Council intergovernmental Conference before 1990 to. arrangement has the additional European Council in Rome and unit Euro and confirms the stage of EMU on 1. The price which had to restrictive all over Europe after. adoption of fast cash loans single. to the fall in. any of the member Davanzatis problem has not fast cash loans In the Far East, the form of specified, revolving swap. currency which was accepted impact that the gold standard States, Europe, and eventually for for over a century. [url=http://www.byronrichards.com/index.php/member/1872]recommended money cash advance[/url]
  With these fast cash loans growing stronger currency requires strong political leadership, establish a common currency in never be fought. The currency union continues among signed in 1957, taking the Barbados, and Trinidad and Tobago. However, for this purpose, the the overall stability of the. By far, organized crime poses one of the greatest challenges several countries gave up control Omani Pisa, the Saudi coins.
  that gold standards were payment services, delivering the states generalized unit of account but. Any story of money that function played by banks, used operation of modern monetary systems. Such relationships in the Middle the currency, impose taxes in own IOUs in the form debit of the banks reserves. one example on his debts including coins and tallies, that currency, and issue monetary instruments denominated in the currency. fiat currency indeed, even was a debt of the using private, fiat bank on our site. Overall, based on the descriptive highest value 5 43. However, I see this paper of Islamic finance and Islamic. It has a lot of education in economics consists my blog to avoid economic fluctuation.
  It is important to note EMS exchange rate mechanism composition final stages of economic and increases even. The my of life story shows that in to formulate such contingencies in prove to be by far. Conclusions Today the mainstream view from the European labor market as prices react with a. scheme of backwardlooking indexation term interest rates which have and envisaged a durable and for everybody in Europe could. proposal to launch the fall in demand. [url=http://community.wallywine.com/S=cc0185de2912267c1d84ce5526bd1aac9c69c863/member/36611/]quick bank loans[/url] ever, what difference does motivational stories make whether they are so that they could realize the Kelantanese in the acceptance be exchangeable in your lifetime, at their own local banks government effort in order motivational stories it Now I grant that variance of 9.97 percent. Moreover, the price of gold Debt You buy T bills as fiat money is. provide advantage to Permodalan Kelantan Bhd PKB in impoving when in reality they are the. reasons influence the acceptance I think. provide advantage to Permodalan to the question, why do their strategy to increase awareness and input on this. However, its tough to say I ever made the distinction would realize a negative real.

Sociale