Darius Hero

Multe și mărunte. Unele mășcate*. Și puține.

M

Azi am văzut un vagabond care citea programul TV.

În mintea mea – da’ poate-s io tâmpit – nu-i bine pentru spirit să ai în lista de contacte grupul “others”, dacă e singurul tău grup. Singura circumstanță în care “others” ar fi explicabil, e dacă ai două grupuri, al doilea fiind “eu”, în care să te ai pe tine. Da’ dacă ai nevoie de tine-n listă, pesemne nu ai oricum cu cine ți le umple pe alealalte.

Sau „frați”, dacă ai numa’ un frate sau, mai rău, doar surori.

Totuși, nu pot încă să-mi explic de ce te-ai avea pe sine-n listă. Ca să știi când ești online? Probabil din aceeași rațiune care lămurește situația în care te-ai trezi propriul tău prieten pe Hi5.

***

Am intenția tot mai hotărâtă să mă fac administator de stație auto-stop. Și cu ocazia asta să patentez și conceptul. Adică să organizez treburile la capetele de oraș. Să fiu un manager al degetelor opozabile, o voce pentru ele. Stau într-un loc în care colcăie rechinii (rutieri) și bag cu de-a sila oameni în mașinile cu locuri libere, pe care le opresc cu blocaj ghimpat, dacă încearcă să se opună. O să am o portavoce prin care să strig periodic „Vă rog, care n-așteptați mașină, să părăsiți trotuarul drept. Mulțumesc.” Un pic de disciplină. Cine se încăpățânează se va trezi într-o mașină, că vrea, că nu vrea. De fapt, se va trezi într-alt oraș, că le dau cu pulanu’-n cap (din dotare), să nu se zbată pe drum. O să iau comision atât de la călători, cât și de la șoferi. Eventual și de om al statului. Și o grămadă de sporuri. O să mai am ecuson și spray paralizant.

***

Iaca acilea, Gard 2.0. Un întreprinzător “firewall” în Cluj, țesut din cabluri de rețea. Ține hackeru’ afară din “home”. Vreau să văd gardu’ wireless.

Gard 2.0

***

De ce tre’ să insiste lumea să zică șase sași în șase saci, când poate zice mult mai ușor șase cetățeni aparținând minorității de etnie germană în tot atâtea pungi de resturi menajere? Întreb și eu, mesajul xenofob nu se pierde.

***

Pe mine mă-ncântă oamenii care-și decid convingerile politice la un păhărel de Internet, pe messenger și aleg aceeași cale ca să și le exteriorizeze. De exemplu, azi am primit 3, 5, 8 mass-message-uri despre cum să merg la vot, de la oameni care totuși n-au reușit să-mi explice de ce (să merg sau nu ar fi bine să nu merg, oricare variantă). De la oameni ce-ar fi știut să-mi explice de ce m-aș duce sau de ce nu m-aș duce, n-am primit nimic legat de asta. Pricepeți diferența?

***

Dacă ar fi după unii, tastatura ar avea doar două taste: k și una cu cinci semne de exclamare și trei de 1 pe ea.

***

Și dacă tot evocam mai sus de admini, da’ de scară, nu ogradă, uită aici și omologu’ web 2.0 în grafică blocatară. Priviți ce de Comic Sans, ce de ars cu bricheta pe lângă. Cât de artistic… Bag pariu că-i aceeași brichetă cu care verifică contoarele de gaz.

AdminBlocCreativ

Rămânând în aria jegului, la noi în bloc, după ce furau ghenele din căsuța ghenelor, după ce le-au prins cu lanț, da’ nu destul de rezistent, după ce-au închis cu ușă de metal, da’ nu-și ducea nime’ cheia și se strângea gozu’ tot în fața blocului, s-au dat bătuți și au pus încuietoare cu cod electronic, ca-n Mission Impossible. Și aici aștept cu interes, încuietoare cu citire de retină sau măcar amprentă digitală, după ce se dumiresc hoții care-i combinația…

***

Sunt de părere că atunci când au decis să pună cireașa (și nu altceva) pe tort, marcând apogeul, au dezavantajat flagrant și subestimat cras celălalte fructe sau alte opțiuni… Gândiți-vă:

– strugurele de pe tort (de cel puțin 30 de ori mai bun decât o căcată de cireașă);
– ceva exotic, precum ananasul de pe tort;
tortul de pe tort;
– nu în ultimul rând: Mac Book Pro-ul de pe tort;

***

Nu mă mai întrebați, nu vin în nici un 1 Mai în nici o Vamă. Dacă vroiam să merg, aia cu Ungaria-i mai aproape și ca distanță și ca calendaristic, să mă exprim așa, elegant.

***

Tot azi (da’ în altu’ față de cel precedent, cu vagabondul) am văzut reclama la Revista Presei a lui Radu Cazan, de la Antena3. Spotul ăla e atât de tâmpit, încât ar fi ieșit tot așa, dacă ar fi fost făcut în glumă. Vi l-aș da aici, da’ mai bine nu…

***

Stuffo.info… Și o floricică roșie. Îi chiar atât de greu de reținut?

JebBusBoy

* MĂȘCÁT adj. bombat, mare, plin, (reg.) măzărat. (Un bob de grâu ~.)

20 comentarii

 • Det er ikke overraskende, der er manger der “støtter” i denne by, der er simplehend fordi de køber hos Tabita.

  Kender du det?

 • Referendumul e forma de baza a democratiei directe in care ti se cere sa raspunzi la o intrebare cu DA sau NU. Inafara votului si referendumului toate deciziile politice sunt luate de catre reprezentanti nu de catre tine ca si persoana. Acum ai ocazia sa te manifesti direct si personal asupra unei chestiuni politice iar politica ar fi logic sa intereseze pe fiecare pentru ca are impact direct asupra tuturor. Putina informare in prealabil ca sa votezi in cunostiinta de cauza e mai mult decat binevenita:)

 • Anghele, tu cauţi trafic de la mine, aşa-i?

  Io ştiam de ce nu mă duc sau mă duc la vot, nu ştiau dumnealor. 🙂 Doar dădeau cu mass-u’.

 • Te miri că nu ţi-a mers să pui commentu’ ăsta din cinci încercări, dacă aia-i era observaţia ce vroia s-o adaugi? 😀 Cre’că ne proteja Firefoxu’.

  Io cre’că totuşi se are lumea-n listă să verifice dacă-i funcţionează propriile mass-message-uri…

 • e doua lucruri, ca sa-ti raspund la intrebare:

  1) pozele sunt in regula pentru un om cel putin mahmur, daca nu beat de-a binelea…

  2) vor constitui documentare stiintifica in vederea cumpararii cu bani a unei masini cel putin similare (voi insista asupra instantaneelor cu grupuri de genunchi pe fundal de tapiterie auto)

 • parca referendumu’ costa bani… multi. nu mai bine ne imbatam de banii aia in loc sa mai dam o data douajde milioane dolari?

 • @ Camila: Ăsta, dragă, nu-i foto-blog, în poze te-ai uitat ce ÎI, nu LA ele?…

  Dacă vrei poze făcute de om lucid, meri la Moafle, pe DG.

  Eh, că io-s uituc: la ce-ntrebare-mi răspunzi exact?

 • Ma, vagabondu’ ala tre sa stie cand is orele de prime-time, ca sa nu umble degeaba pe strazi. Get it? Cand is filmele importante, emisiunile de audienta larga… de-astea. Are si el un orar, ce dracuL!

 • Da’ culmea, râdea când citea. Cre’că nu vroia să ştie când îs, făcea review cinefil în minte. 🙂 Crezi că el are vreme de holbat la teveu? Îşi ia de pă torrente, dacă are chef.

 • Nu el se uita la TV, ma ciocoflendere. Ci oamenii de la care cerseste. Vagabondu’ tre sa stie cand ies oamenii pe strada si cand ii vreme de cersit. Io inteleg ca-si poate lua de pe torrent… da’ sunt putine hot-spot-uri in Cluj. Sper ca are placa wireless buna.

 • @ Darius

  E frumos, inteleg ca le place fetelor. Fetele imi placeau si mie inainte de a ma insura (intelegi tu cum vine chestia, acum nu-mi place decat nevasta-mea, ca citeste comentariile de la bloguri).

  Asa ca baga mare.

De Darius Groza

Sociale