Darius Hero

“Am greșit? – Nuuu!”

&

NOTĂ: Acest articol, subiect și/sau interviul cu Băsescu a(u) fost preluat(e) sau discutat de: bloguriAndrei Crivăț – Jurnal de noapte, Ciutacu.ro (via Andrei), BlogReviewMarketing Politic – Despre politică și facerea ei, Piticu.ro, De ce? Blog, WhIteWolf, OPC, Fulgerică, Golanu, The Cris Mood, Cru’s, The Sebastian Buhai Blog, Darius_II, Blogul.ro, Groparu’, MSH’s, Fenomental, Colateral, Adrian Ciubotaru, Boyarul – idei de împrumut, ContraSENS, Metropotan, Rezistența Urbană, Manafu, Fluture; presă onlineCotidianul., Monitorul de Cluj (pe print a doua zi); televiziune – Antena3 (buletine de știri, începând cu cel de la ora 18:00, înregistrare aici), Antena1 (Observator, ora 19:00, înregistrare aici). Se prospectează și în Clujeanul. Dacă ați văzut voi p-altundeva sau am omis ceva, să aflu.

Nu vreau să influențez pe nimeni cu acest articol. Dar dacă voi CONVINGE pe cineva, atunci nu-mi va fi rușine. Până nu demult eram decis să nu fac efortul fizic de a merge la vot, dar mi s-a băgat în cap la școală și de către mass-media că e singura mea șansă, în calitate de cetățean, de a-mi controla acest statut. Acum aleg să-mi exercit practic acest drept teoretic.

În urmă cu câțiva ani, am votat D.A. Acum să votez N.U.?!

Nu o să aflu niciodată cine mă minte și cine nu în acest joc. Plătesc o taxă la o facultate ca să învăț ceva realist, că e conceput să fie perfid, altfel nu poți intra în el, și ca că învăț să îl câștig. Oare cât de bine se păstrează, în aceste condiții “fierbinți”, scopul înălțător inițial, nepătat de diverse mucegaiuri și măcar comestibil, dacă nu bun?

Prin conexiunile simple din căpșorul meu, așa prostuț cum o fi dânsul, îmi vine greu să cred că, prin definiție, cineva poate ajunge sus fără să se mânjească. Totuși, am încercat mereu să accept că asta este o chestie elementară și, pe cât pot, să nu o leg de personalitatea nicicui, ba chiar să recunosc măcar față de mine însumi că probabil, pus în același… vapor (?) naufragiat moral, aș cădea și eu victima propriei mele umanități. Știu, cuvinte mari, aveți răbdare, nu am nici un scop nobil, nici un țel idealist – am o convingere și mi-o susțin.

Tratez cu scepticism orice autoritate. Cert este că detaliile unor mizerii care cu siguranță s-au făcut, se fac și se vor mai face “la putere”, indiferent de cine o deține sau unde se manifestă, nu le voi cunoaște niciodată. Aleg, egoist și pentru propria-mi protecție, eventual a celor apropiați, ca în ceva ce nu pot să cunosc vreodată în totalitate să nu-mi pun nădejdea.

Dar nu o să desființez din start. Voi fi precaut. Așa că mă voi lua după ce-mi este hrănit direct. Chestiuni simple, la nivelul meu de rațiune, nimic mai mult, nu mă hazardez inutil.

În urmă cu ceva săptămâni, Președintele României, sigur pe sine, mi-a spus mie, cetățeanul, că dacă este suspendat, adică dacă o anume instituție abilitată, cu atribuții în stat, se îndoiește de el (în orice condiții, fie ele de corupție sau inspirație divină), își va da demisia. Scurt și creț. Într-o anumită măsură, i-am respectat siguranța.

Pe rapid înainte…

Răsturnări de situație au mai fost. Re- sau necugetări și răzgândiri în tot felul de situații alambicate, dificile, “greu de explicat”, despre care nu voi ști adevărul niciodată, nu pot avea pretenția să le judec.

Dar când un om îmi cere încrederea, în special dacă pretinde să i-o acord pentru a-mi conduce viața, dându-mi gaj un lucru clar, decis, concret și simplu, pentru ca apoi să mi-l ia înapoi, să îl întoarcă, răstălmăcească și folosească în scop propriu, cu aceeași hotărâre și nonșalanță de dinainte, de parcă ce-mi DĂ mie în schimbul credinței nu valorează nimic pentru el sau valoarează atât cât vrea, în funcție de cât are nevoie să-și scoată din asta, tind să mă simt escrocat.

În foarte puține dintre cazurile multor români din situații similare, unul dintre noi chiar are șansa norocoasă, nu neapărat să-și răscumpere “investiția”, dar măcar să-ntrebe DE CE?

Dacă, prin absurd, ai locui pe strada pe care cel care simți că te-a înșelat trece cu alaiul său debordând de popularitate și girofaruri, l-ai prinde seara, după un miting în care o piață plină răspundea la orice – lucru pentru tine, om cu fărâmă de rațiune, inexplicabil – ca un cor de grădiniță, te-ai înghesui printre bodyguarzi să-i ceri o explicație, fără nici o convingere sau direcție politică, doar de la alegător la ales, atunci… ți-ar răspunde cam așa.

Tu pari a fi un puiuț de comunist. Hă-hă-hă.

Vă mulțumesc, domnule Președinte. Și ați avut perfectă dreptate. M-au mințit multe lichele.

***

Șachesperianu’ de el…

SUSDaPanaCand

***

Și din colecția primăvară-primavară “Cetățean suspendat”…

PuiutDeComunistTricouText

397 comentarii

 • tot pentru jale: tu m-ai jignit primul, ai zis sa ma duc sa dansez pe masa la Obsession si sa-mi cumpar curele si gulere de blanita!?hi,hi…
  Retrospectiv, incepi sa devi simpatic.

 • Corect, Patriciu beneficiaza de prezumtia de nevinovatie pana la proba contrarie, dar armata de avocati da de gandit. Nu cred ca nu esti de acord ca exista o contradictie intre faptul ca vrea sa se judece pe fond si faptul da taraganeaza procesele folosind chichite procedurale.
  Daca reusesti sa te debarasezi pentru cateva secunde de ura fata de presedinte, o sa-ti dai seama ca “interviul” lui Darius a avut o nota accentuata de rautate (poate nu e cel mai potrivit termen dar nu gasesc altul). Cand cineva iti spune in fata ca actiunile tale sunt penibile si ca esti un mincinos, ii raspunzi cu argumente si el se tine scai de tine, sa i te adresezi cu “puiut de comunist” e unul dintre cele mai blande chestii pe care le poti face.
  Tu ma zici de mine ca il acus pe Verestoy fara dovezi si vi cu argumente de genul ca Basescu avea 60000 dolari la revolutie. Ai vreo dovada ca i-a obtinut facand ceva ilegal? Fiind capitan de vas avea cu siguranta un salariu considerabil si in plus, a spus-o chiar el, facea comert cu maruntisuri luate din alte tari. Acuma nu mai inseamna nimic sa iei o pereche de blugi din Turcia si sa-i vinzi in Romania, dar pe vremea aia recunosti ca se putea face avere din asa ceva?
  Au iesit in ultima perioada dosare grele de colaborare cu securitatea, ex. Mona Musca. Nu avem nici o dovada ca Basescu ar fi fost turnator, dar fii linistita, cand o sa avem, Basescu o sa se duca dupa Mona. Si mai e o chestie, omu asta a fost comunist, a recunoscut-o el insusi, cu toate acestea a facut ceea ce nici un om de stat n-a facut de la Revolutie incoace: a condamnat public comunismul.

 • Vai te rog, nu incepe cu lozinca asta…”a condamnat public comunismu”l!!Nu este adevarat!! A produs un document fara valoare, scris de oameni care au profitat din plin de comunism-din intimplare ii cunosc personal pe cativa din ei si nu au nici demnitate, nici profilul moral pentru a face asa ceva! Comunismul romanesc a fost condamnat in decembrie 89! Prostia, ipocrizia si minciuna nu!!!Astea rint racilele care ne mai bintuie mintile! Atunci cind poti sa strigi in piata”jos Parlamentul”, inseamna ca din pacate comunismul nu a murit in mintea unora!
  Nu il urasc pe Basescu, il dispretuiesc din tot sufletul, nu ma reprezinta nici ca om, nici ca presedinte- nu are nici o pregatire politica, e un alt profitor catarat pe baricadele politicii, e incult!
  Vreau un presedinte tinar, european cu sau fara papillon, bogat si incoruptibil! Visez, nu?

 • @corina
  1. Pe Darius nu-l cunosc personal, nici nu-mi doresc asta. Dar, ca sa zic asa, “am luat act” de manifestarile lui asa-zis jurnalistice.

  2. Te-am jignit la episodul cu Obsession, intr-adevar, n-am de ce sa nu recunosc. Am facut-o pentru ca imi pareai a fi o pustoaica, fara sa stii despre ce vorbesti. Recunosc din nou ca m-am inselat. Am demnitatea de a face asta. Tot retrospectiv, realizez ca se poate purta o discutie serioasa cu tine. Si trebuie s-o spun: cu Darius asa ceva nu se poate! Adica… are el o alta conceptie despre “seriozitate” in metafizica lui neinteleasa.

 • Zic si eu asa, ca, minciuna e uneori necesara. De ce draqu crede-ti ca nu-mi dau numele real acilea?! Ipocrizia nu e buna de nemnica. Prostia e un termen de comparatie. Util uneori, chiar si pt. marirea respectului de sine. Dar…diversitatea se pare ca e de musai necesara, chiar si pt. evolutia de orice fel.
  Un presedinte trebuie sa fie in primul rand inteligent nativ si extrem de diplomat. Si sa nu-si poarte mandrul cap singur la conducerea unei tari. Sa-si faca echipa de OAMENI si inteligenti si destepti, cu idei si pareri contrare (ca din astea, argumentate frumos binenteles – auzi Jale?- se nasc solutii fenomentale), unii buni cunoscatori de istorie, altii de politica si strategii, altii psihologi chiar si un inginer in economie n-ar fi rau, filologi….nu stiu, sa acopere cam toate ariile de care are nevoie in a conduce o tara si parlamentul ei. Si neaparat o jigodie artista in manipulari de orice fel. Asta pt. idei de tinut fraiele la naravasi isterici si hoti. Si sa fie bogat. Da Corina. Si toate astea intr-o armonie perfecta. Si toate astea pentru cei multi ale caror destine le conduce. Cu dedicatie chiar. NO asta da vis! Se poate asa ceva? NUUUUUU. Suna a ganduri de om cu medicatie speciala. Realitatea sucks. Asa ca nu ma mir ca unii si-au zis: da? o suck si eu pe ea.

 • Deci condamnarea comunismului intr-o sedinta comuna televizata in direct a celor doua camere reunite ale parlamentului nu este defapt condamnarea publica a comunismului. Da-mi voie sa-ti spun ca ura sau aversiunea, cum iti place tie, te impiedica sa vezi si sa judeci corect. In decembrie 89 s-a condamnat comunismul doar jos in strada, sus in cladirile CC-ului erau destui indivizi in frunte cu Iliescu care nu numai ca nu il condamnau, ba cred ca ii multumeau ca i-a catapultat peste noapte in postura de conducatori vedeta a Romaniei. Iar valoarea raportului Tismaneanu nu cred ca ai tu caderea s-o pui la indoiala. Doar data nu cumva Patapievici, Plesu, Liiceanu ti-au fost studenti 🙂

  Foarte ciudat cum tu il poti face in toate felurile pe presedintele Romaniei dupa care cu obida te intrebi: “cum isi permite sa-l faca puiut de comunist pe Darius”

  Perfect de acord, si eu vreau un presedinte tanar, european si incoruptibil. Caut demult aceasta varianta si te asigur ca momentan nu exista. Da doamne sa existe cat mai repede, dar momentan trebuie sa alegem din ce avem si urmatorul ca popularitate dupa Basescu e Jiji! Poate n-ai remarcat cum se da in stamba zilnic noul nostru ministru al justitiei desprins parca dintr-o schita a lui Caragiale. Decat tineri din astia, marionete cu o partitura invatata de dinainte si pe care o respecta cu strictete, mai bine comunisti ca Basescu!

 • Bravo Adi, un comentariu pertinent! Deci se poate, Dariusica…

 • Dariuse, magarocule, te-am votat cu dementa incredere la “cel mai bun blog de divertisment”. Vezi mah ca si tu-ti inseli alegatorii? Ca de ieri numa’ ntr-un nerv si un pufnit in plins o duc. Ti-or ajunge pizzele sfasiate si umflate de lacrami. E?

 • Draga Adi,
  condamnarea comunismului a fost doar o mascarada. Liiceanu si Plesu mi-au fost profesori nu studenti asta nu inseamna ca inghit tot ce spun ei fara sa judec. A fi tinar=a fi contra.
  Bravo Darius.

 • Adi, Jale s.a..Si daca Darius a fost in interviul lui in felul si chipul in care a scris toata lumea pe aici, Basescu trebuia sa fie minte sclipitoare, mah, cu tact si diplomatie, sa scoata ca raspuns din gura vorbe sclipitoare precum focurile de artificii ce ne fasineaza nu ca flacarile rugului de ars toti aia care-s altfel sau nu convin. DA? Tocmai ca-n momentul in care se afla ar trebui sa stie sa manipuleze in avantajul lui orice. Nu e prima data cand e impulsiv si negandit. Nu este alternativa. Nasol. Dar voi cei ce credeti in el (si bravo voua, eu mai cred in nimeni si aproape in nimic) daca sinteti priceputi ia scrieti-i voi si despre micile greseli pe care le face. Sau exprimati-va cumva sa va auda. Sau ce, e perfect? Ori nu vreti sa-l vedeti imbunatatit? Ori credeti ca merita sa investiti adoratie oarba? Da aici pe blog il balacariti pe Darius, sa se autosesizeze la greselile si neajunsurile ce le poseda. Perfectizarea lui Darius merita, dar a celui ce conduce tara asta minunata si poporul asta satul nu?

 • Si sa-mi raspunzi, Dariuse. Ca am acest drept ca cetatean carele te-am votat. DA? (Hi, Hi!)

 • “A fi tinar=a fi contra.” N-o sa pot sa fiu niciodata de acord cu asa ceva. E o prostie, sper ca-ti dai seama.

 • Da, si eu sper ca-si da seama ca e o tampenie aceasta asa-zisa teorie.

 • Ba nu e o prostie. A fi contra inseamna pentru mine a fi sprit critic, a avea puterea de a te indoi, a pune la indoiala, a vedea un lucru din mai multe parti…..si de ce nu, a te opune, a-ti striga parerile cu sinceritate si nu a aplauda mecanic, jalnic, jalnic, cita vreme a trecut de cind a murit Ceausescu, un an, o luna? Cind l-am auzit pe Basescu in piata am avut un deja vu teribil…mi-a fost realmente frica. Si sper din tot sufletul sa nu fi fost nici un student de-al meu pe acolo, ca vad ei-glumesc.
  Stiu pe cineva din Cluj care a participat la redactarea “procesului”comunismului fiind “pui de comunist”, dar unul veritabil, nu ca Dariusica! Asa ca, mai stim si noi citeceva…

 • Mea… încercăm să trecem mai departe, eventual chiar să fim echidistanţi, de unde şi articolu’ cel nou. Jele tăt acilea se buluceşte, ba că mă bate de m-omoară, ba că mă lasă. Ba că vine el să mă conteste public, ba că nu vre’ să mă cunoască. Uăf. O să ajung vreodată-n preajma lui, să-i iau interviuhuhuhuhahahahaha?!

  😀

 • Scuza-ma ca n-am inteles dar intre a fi contra si a avea spirit critic diferenta e cam mare. Sunt de acord ca e nevoie de spirit critic, sa nu cadem insa in extrema cealalta, sa criticam de dragul de a critica.
  Asta cu frica ta din piata e la fel de ridicola ca scandarea din Sibiu “Noi suntem poporul, jos cu dictatorul”. Daca in locul lui Basescu era Ceausescu pe scena aia, nu stiu daca i-ar mai fi dat mana lui Dariusica fara frica sa ia interviuri. Acuzatiile cu acapararea puterii si cu dictatura sunt chiar puerile.
  Inteleg din pasiunea ta pentru papioane ca faci parte din electoratul PNL. Am amintit mai sus de noul ministru penelist al justitiei. Pot sa te intreb ce parere ti-a facut pana acuma?

 • Nici una, nu am fost atenta. Sigur ca e doar un instrument politic, dar nu a fost si Macovei asa? Sincer am fost dezamagita cind am vazut-o in piata linga Basescu…
  Da, sint liberala, recunosc.
  Dar nu mint cind am spus ca mi-a fost frica de ura din piata.
  Ce parere aveti de venirea REGELUI? Credeti ca ar fi o solutie?

 • corina, din nou critici de dragul de a critica, justitia romana avea o imagine foarte proasta in Europa pana la Macovei si a fost cel mai apreciat ministru din cabinetul Tariceanu in forurile UE. A o reduce la termenul de instrument politic mi se pare cam fortat totusi.
  Ti-a fost frica de ura din piata dar iti exhibitionezi cat poti mai bine ura proprie. Sau numai ura celorlalti e periculoasa?
  Sper ca nu te-ai referit la regele Mihai I. El saracu deabia vorbeste. Iar la modul general, nu sunt de acord cu monarhia. In democratie cel putin ai dreptul sa iti alegi conducatorul, in monarhie orice loaza pe care o naste vezi doamne regina o sa fie urmatorul tau conducator pe viata. Nu consider ca sangele regal e destul ca sa te faca un bun conducator de stat.

  Darius, nu te supara. Am auzit in ultimele zile de multe ori tampenia asta cu Basescu dictator si vroiam doar sa subliniez ca intr-o dictatura adevarata actiuni ca a ta nu erau posibile decat daca nu vroiai sa te racoresti vreo saptamana prin ceva beci de la secu.

 • Inca odata Adi, vorbesti lozinci. Idei luate de-a gata…gandeste si tu. In ceea ce ma priveste consider ca monarhia poate aduce echidistanta necesara, ca sa nu mai vorbim de cultura si de aprecierea reala a tarilor europeene- in cate tari a fost Basescu pina acum? Cine il apreciaza? Cred ca e considerat o ciudatenie, mai ales cind avea suvita…hi,hi…nu ma intelege gresit Adi, eu nu urasc pe nimeni dar imi permite mintea sa fiu critica, sa judec si chiar, mai ales, sa rid cu pofta de spectacolul societatii romane de azi.

 • ..aaa…. nimic important.. da mi-a placut Videoclipul. 🙂

  Daca baietii de la la Prosta… asta .. Geaona nu il baga in blog, pierd ceva…
  Daca il baga, sa le ceri 2 lei drepturile de autor 😀

  Si astept si episodul cu intreabarea pentru Geoana sau Vadim sau Gigi :-)) ( ca doar nu s-o opri aici ! )

  O zi buna

 • Am scris pe PSD, raportat la ce aveam de zis, vezi articolul următor. Da’ pe Becali şi Gigi de-i prind, ies bătut (ceea ce ar fi bine). 🙂

  @ Adi. Sunt deopotrivă dezgustat că pe vremea comunismului chiar nu prea cârcnea lumea, deşi foarte pe sub masă. Dar accept că, cel mai probabil, aş fi făcut la fel. Iar dacă aş fi fost îndeajuns de “necugetat”, ca să accept părerea ta, probabil aş fi avut mult de pierdut.

  Dacă aş vrea să aflu, prin absurd, lucruri imposibile despre mine, ăsta ar fi unu’: ce aş fi făcut atunci. Chiar nu ştiu. Mă cunosc într-atât de bine cât să admit că probabil aş fi trădat, turnat, înşelat, vândut, cât şi martirizat. Habar n-am. Aş fi fost în stare şi de bune şi rele. M-ar fascina să ştiu ce alegeam.

 • Esti JEGnibil!

  Pretinzi ca ai fost mintit. Ei si? Nu uita de toata fauna politica te minte in fiecare zi…sau ei nu te deranjeaza?
  Si nu uita ca in mintea stramba si lucrul drept se stramba!

 • N-am fost niciodata fan Basescu…chit ca l-am votat. Initial ,am fost indignata de atitudinea clasei politice in “hai sa facem ORICE pentru a-l da jos” . Intre timp…mi-a cam trecut!:)
  Insa…am postat ca sa te felicit pentru interviu:bravo!

 • Imi pare rau ca doar atata ai priceput din dialogul nostru. Te asigur ca nu spun niciodata nimic din ceea ce nu cred si nu simt.
  Si ca sa iti faci o idee mai clara despre regele Mihai, sti ce a declarat ieri? Ca pe vremea lui, parlamentul putea fi dizolvat de catre rege. Nu sunt cam basesciene ideile astea pentru tine? Nu te cuprinde frica? 🙂
  Nu o sa respect niciodata un parlament unde nepotzica Noricai Nicolai (concitadina noastra penelista, ce coincidenta) se simte ca acasa, unde Vadim si haita lui de inapoiati se cred pe stadion, unde marea majoritate fac orice de la a se scobi in nas pana la a se juca Solitaire, unde marea majoritate habar n-are ce voteaza, unde se aloca bugete exorbitante pe ceasuri atomice si alte tampenii etc. Nu am votat direct nici un parlamentar, sefii de partide au grija de asta in locul nostru. Pana nu se introduce votul uninominal, in lupta presedinte parlament va castiga intotdeauna presedintele.

 • Dragă casă de nebuni: Cum concluzionam eu şi Preşu’ României (prescurtare simpatică de la Preşedinte, desigur), m-au minţit multe lichele. Se auto-includea. Şi când mă minte cineva, mie personal nu mi-e cu “Ei, şi?”, ci mie cu “Hai, pa!”. Să-ţi fie ţie cu “Ei, şi?”, rămâi de fraier, că nu deranjezi.

 • tu adi esti ca un elev care invata pe derost si daca i se ia cartea din fata nu mai stie ce sa zica. Imi pare rau dar chiar esti indoctrinat!
  Nu ma discut, plec la Brasov sa iau aer.
  P.S. Norica Nicolai nu e din Cluj.

 • Pentru curioşi, am adăugat o notă:

  Acest articol, subiect şi/sau interviul cu Băsescu a(u) fost preluat(e) sau discutat de: bloguriAndrei Crivăţ – Jurnal de noapte, Ciutacu.ro (via Andrei), BlogReviewMarketing Politic – Despre politică şi facerea ei, Piticu.ro, De ce? Blog, WhIteWolf, OPC, Fulgerică, Golanu, The Cris Mood, Cru’s, The Sebastian Buhai Blog, Darius_II, Blogul.ro, Groparu’, MSH’s, Fenomental, Colateral, Adrian Ciubotaru, Boyarul – idei de împrumut, ContraSENS, Metropotan, Rezistenţa Urbană, Manafu, Fluture; presă onlineCotidianul., Monitorul de Cluj (pe print a doua zi); televiziune – Antena3 (buletine de ştiri, începând cu cel de la ora 18:00, înregistrare aici), Antena1 (Observator, ora 19:00, înregistrare aici). Se prospectează şi în Clujeanul. Dacă aţi văzut voi p-altundeva sau am omis ceva, să aflu.

 • corina, mie imi pare si mai rau de tine, pentru ca peneleu in maxim 2 ani o sa ia urma PNTCD-ului si tu o sa cam plangi dupa oligarhii tai. Si de raspunsul asta cu elevu, cu indoctrinarea cu lozincile m-am cam saturat, mi-l tot dai de vreo 3 ore. Astea nu sunt argumente si o sti foarte bine.
  Da am gresit, nu-i din Cluj dar asta nu schimba nimic.
  Drum bun spre Brasov, daca tot esti acolo uitate in jur si cand te intorci spune-ne clar cu ce e mai sus decat Clujul, in afara de altitudine 🙂

 • Darius, te rog io fremos, ….
  Sa nici nu eziti si sa nici nu uiti; musai sa faci o postare cu tiltlul “Pizdoplanu” sau “Pizdoplanii” .Da ? 🙂
  Nu iti este permis a ne dezamagi 😛

 • ‘puiutul de comunist’ avea dreptate. a fost mintit. problema e ca daca nu ar fi fost mintit de Basescu-5 minute, acum ne pregateam de alegeri prezidentiale anticipate, gandindu-ne intre cine sa alegem: Geoana, Vacaroiu, Tariceanu, Gusa sau Vadim. toti, unul si unul 😉

 • Darius, ar trebui sa scoti cat mai repede pe piata “materialul” si sa-i rogi pe “colegii” care posteaza pe forumuri sa dea link-ul cu filmuletul. Crede-ma ca ai avea ceva sanse, destule chiar, sa convingi. Macar in segmentul de varsta pe care il reprezinti, sau printre clujenii care te cunosc…Ar mai prinde putin curaj cei care au inteles de ce trebuie sa voteze DA. Sau cei care nu admit fals scuzabilul rau mai mic chiar daca sunt dezamagiti si de..ceilalti.
  In filmulet Base parca era setat pe NU. Ti-a zis de nu stiu cate ori, apasat, NU. “Tu pari a fi un puiut de comunist”.Hmmm…Deci cei care voteaza pro demitere…sunt consecventi cu Marx? Si ce ar vrea domnul Basescu? Sa obtina o unanimitate la referendum? Vad ca cei care sunt contra demiterii expun pe toate site-urile si forumurile acel:85% cu care se lauda! Ce e de lauda in asta? Mie mi se pare chiar un pericol.

 • lilick, tu cred ca ai vazut alt filmulet. Presedintele a raspuns in mod politicos si corect ambelor chestiuni ridicate pe un ton cam impertinent si obraznic de Darius. Eticheta i-a pus-o pentru ca “reporterul”, desi si-a primit raspunsurile, a continuat sa insiste cu aceleasi intrebari si cu acelasi ton impertinent. Trebuie sa fii complet orbit de dispretul fata de Basescu sa nu vezi lucrurile astea.

 • Adi, eu am pus o singură întrebare, ce-am introdus-o cu “nu vă supăraţi, pot să vă pun o întrebare deranjantă”, care mie, în sistemul meu de valori, mise pare totuşi politicos, ştiind că-l va deranja întrebarea. Aş fi curios cum ar fi răspuns dacă-l întrebam direct, pentru că la fel de politicos şi-a introdus şi el răspunsul, deşi l-a deranjat întrebarea.

  De întrebat, n-am mai întrebat nimic, ca să mă “eticheteze cumva”. I-am reproşat ceva. Că m-a minţit. El a spus că “m-au minţit multe lichele”, eu am zis în regulă, în sensul că se prea poate, nu i-am zis “păi, dvs. sunteţi una dintre ele?”, i-am zis că n-are legătură ce-i spun acum cu cine altcineva m-a minţit sau că m-a-nşelat prietena. I-am spus că bine, bine, dar EL m-a minţit, iar acum (atunci) vorbesc cu el. Şi în momentul ăla, când i-am zis că că votez împotrivă, a spus că par a fi un puiuţ de comunist, încercând (şi eşuând) să mă jignească. Că l-a luat gura pe dinainte, dacă se oprea atunci, ţi-am mai spus, ar fi fost un răspun evaziv, dar diplomatic, mulţumitor. Ca pentru un om de care vrei să scapi, pe moment şi ar fi reuşit. Dar când a scos găluşca, situaţia s-a dat peste cap. Oricât oi fi fost eu de insistent, a mă “taxa” pentru asta în acel mod a fost, strategic, o eroare fatală (a discuţiei). E finalitatea standard “Ba de aia! Prost eşti tu!” A buctat-o, punct. Cât contează, cât influenţează – nu mă interesează. Am postat pe blogul meu, eu n-am dat la nimeni mai departe, îmi văd de blogul meu AICI. (Pentru Lilick, ca să ştie că nu am interesul să conving pe nimeni, decât dacă se convinge citindu-mă aici, nu din auzite.)

  De obraznic n-am fost, de întrebat l-am întrebat introducând ce vroiam să zic extrem de politicos, iar nemulţumiri şi decizii (gen votul) mi se pare normal să pot ridica, ba chiar onorant să i-o zic frumos în faţă, explicându-i de ce am această determinare, dându-i şansa să mă facă, faţă-n faţă, să mă răzgândeasc. Dacă fiecare vot contează pentru el, putea zăbovi un moment, să-mi zică şi el un lucru simplu, de la suflet, care să mă convingă sau nu. Dar normal, nu limbaj de lemn şi cu atât mai puţin să nu se facă de râs. În faţa mea, nu a altcuiva. Poate ziceam “Iaca, are dreptate. Vă susţin.” sau “Hmm… tot mi se pare că m-aţi minţit. Succes în continuare.” Dar el a zis ce-a zis. După care eu am spus “Mulţumesc.” El şi-a dat seama c-a dat-o-n bară. A scos aia cu “Consecvent cu Marx” de complezentă, m-am întors, i-am strâns mâna, i-am mai mulţumit o dată şi am plecat. Succes nu i-am mai urat. În orice altă situaţie diferită, chiar dacă nu căzuserăm de acord, pesemne ar fi meritat. Dar aşa nu.

 • Darius, doar n-o sa vii acuma sa recunosti ca ai fost obraznic si impertinent. Dar totusi ti-au spus-o mai multi, nu doar eu. A-l face penibil si mincinos pe presedintele tarii ca sa-i filmezi reactia e o obraznicie, orice ai zice.
  Zici mai sus: “putea zăbovi un moment, să-mi zică şi el un lucru simplu, de la suflet, care să mă convingă sau nu”. Adica pentru toata lumea “Errare humanum est, perseverare diabolicum” e o cugetare cat se poate de inteleapta, pentru tine e “limbaj de lemn”. Sau mai bine zis e limbaj de lemn pentru ca vine de la Basescu. Pai in acest caz putea sa-ti spuna absolut orice si ar fi produs la tine acelasi rezultat iar asta demonstreaza ceea ce am afirmat eu mai sus ca tu esti adversar vechi al lui Basescu, ca “interviul” tau a fost o chestie pregatita de dinainte si ca unicul lui scop a fost sa smulgi prin impertinenta un raspuns pe masura a lui Basescu si sa-l publici.

 • Salutari de la Brasov, de sub “poalele Tampei”-expresie cretina consacrata media- dar de la altitudinea superioara a unui oras muult mai curat si mai cinstit decat Clujul- a propos, ce face iubitul vostru Boc in acest moment? Striga ca un dement la Craiova in loc sa-si vada de oras si mai nou de nevasta- asta pentru ca, draga Adi, sint pe jumatate Brasoveanca, desi m-am nascut la Cluj- si juma’ Salajeanca- asa ca Darius, ne “inrudim”cumva, la frontierelele judetului.
  Aerul de munte imi da aripi si ma simt in stare sa spun ca imi pare rau Darius ca nu i-ai dat cu un ou, fiert, in cap domnului presedinte sau macar sa-l fi stropit cu cerneala, sau cu sos de rosii…in fine, un gest care ar fi fost poate considerat pe drept “obraznic si impertinent”dar justificat intr-o “democratie”, asa cum de exprima dl.B.
  Asa spun toti prietenii mei de la Brasov, oligarhi toti, bien sur, si de la un gratar la iarba verde si mult soare va sustinem in continuare.
  Haide Jeg!

 • Adi, dacă aia era intenţia mea “pregătită”, atunci am reuşit, deci nu ştiu ce-mi reproşezi. Da, cea zis el, venit de la el, era limbaj de lemn. Da’, cum ziceam, erau lucruri care puse în contextul ăla n-ar fi fost limbaj de lemn. Eşti extrem de limitat să crezi că documentarea unei întrebări chiar deranjante sau a unui reproş în faţă e obrăznicie. Iar dacă ai zis-o tu şi mulţi alţii nu înseamnă că aşa e. Din punctul ăsta de vedere, au zis mai mulţi că n-a fost şi reacţia lui Băsescu e una jenantă pentru el. Dar tu ai impresia greşită că eşti extrem de important pentru mine. Sau că ai avea dreptate, prin definiţie. Ceea ce este fals: nu însemni mult pentru mine şi nu ai întotdeauna dreptate.

  Corina – aduci un mic, dragă. 🙂 Sau un mare. Şi biştărei, desigur.

 • Dariusica, atunci cand o sa te maturizezi suficient cat sa nu te mai crezi buricul pamantului mai citeste odata ce s-a discutat aici, s-ar putea sa vezi altfel lucrurile.

 • Da’ să vezi ce greu ţ-a fi ţie după ce mai apar articole, o să tre’iască să cauţi pagini întregi în spate în arhivă. Sau ai pus articolu’ la favourites? 😀

 • Adi,

  Cred ca nu intelegi…Nu conteaza cum s-a exprimat Darius. Oricum a facut-o politicos. Darius nu reprezinta pe nimeni. E un simplu cetatean care s-a exprimat direct. Sincer nu m-a interesat nici macar intrebarea lui, ci raspunsul presdintelui. Sau ce a gasit de cuviinta sa mai adauge, marlaniile acelea. Daca pt tine sunt demne de un presedinte, ok. Numai ca nu stiu de ce Basescu isi imagineaza ca trebuie sa-l voteze doar marlanii ultumiti de reactiile lui, sau cei care il accepta ca pe un rau mai mic.
  Ma intreb daca Darius, sau oricine altceva chiar i-ar fi zis ceva direct si obraznic cum s-ar fi exprimat Basescu? Cum ar fi raspuns la o intrebare gen:”De ce m-ai mintit impostorule ordinar?”L-ar fi scuipat, i-ar fi dat o palma?

 • Eu sunt pentru NU, iar argumentul tau conform caruia “ai fost mintit” mi se pare un pretext pentru a spune ca de asta votezi DA.
  Sunt lucruri mult .. cu mult mai importante decat acest amanunt, cu care ar trebui sa iti justifici decizia, indiferent ca e da sau nu… pentru ca banuiesc ca ai pretentii fata de propria persoana, in sensul ca ai niste opinii mai complexe decat mi-o zis-o Base, acuma m-am suparat pe el si nu il mai votez, sic. 😛

 • Din nefericire pentru teoria ta, dragă Sirg, eu nu tre’ să-mi justific câtuş de puţin decizia. Plus că o luasem, cum se vede din film, înainte să mă-ntâlnesc cu el. Cum nici tu n-ai zis de ce votezi NU.

  Dacă sunt lucru cu mult mai importante decât faptu’ că a minţit şi că-i bădăran, atunci strâmt rău. 🙂

Sociale