Darius Hero

“Am greșit? – Nuuu!”

&

NOTĂ: Acest articol, subiect și/sau interviul cu Băsescu a(u) fost preluat(e) sau discutat de: bloguriAndrei Crivăț – Jurnal de noapte, Ciutacu.ro (via Andrei), BlogReviewMarketing Politic – Despre politică și facerea ei, Piticu.ro, De ce? Blog, WhIteWolf, OPC, Fulgerică, Golanu, The Cris Mood, Cru’s, The Sebastian Buhai Blog, Darius_II, Blogul.ro, Groparu’, MSH’s, Fenomental, Colateral, Adrian Ciubotaru, Boyarul – idei de împrumut, ContraSENS, Metropotan, Rezistența Urbană, Manafu, Fluture; presă onlineCotidianul., Monitorul de Cluj (pe print a doua zi); televiziune – Antena3 (buletine de știri, începând cu cel de la ora 18:00, înregistrare aici), Antena1 (Observator, ora 19:00, înregistrare aici). Se prospectează și în Clujeanul. Dacă ați văzut voi p-altundeva sau am omis ceva, să aflu.

Nu vreau să influențez pe nimeni cu acest articol. Dar dacă voi CONVINGE pe cineva, atunci nu-mi va fi rușine. Până nu demult eram decis să nu fac efortul fizic de a merge la vot, dar mi s-a băgat în cap la școală și de către mass-media că e singura mea șansă, în calitate de cetățean, de a-mi controla acest statut. Acum aleg să-mi exercit practic acest drept teoretic.

În urmă cu câțiva ani, am votat D.A. Acum să votez N.U.?!

Nu o să aflu niciodată cine mă minte și cine nu în acest joc. Plătesc o taxă la o facultate ca să învăț ceva realist, că e conceput să fie perfid, altfel nu poți intra în el, și ca că învăț să îl câștig. Oare cât de bine se păstrează, în aceste condiții “fierbinți”, scopul înălțător inițial, nepătat de diverse mucegaiuri și măcar comestibil, dacă nu bun?

Prin conexiunile simple din căpșorul meu, așa prostuț cum o fi dânsul, îmi vine greu să cred că, prin definiție, cineva poate ajunge sus fără să se mânjească. Totuși, am încercat mereu să accept că asta este o chestie elementară și, pe cât pot, să nu o leg de personalitatea nicicui, ba chiar să recunosc măcar față de mine însumi că probabil, pus în același… vapor (?) naufragiat moral, aș cădea și eu victima propriei mele umanități. Știu, cuvinte mari, aveți răbdare, nu am nici un scop nobil, nici un țel idealist – am o convingere și mi-o susțin.

Tratez cu scepticism orice autoritate. Cert este că detaliile unor mizerii care cu siguranță s-au făcut, se fac și se vor mai face “la putere”, indiferent de cine o deține sau unde se manifestă, nu le voi cunoaște niciodată. Aleg, egoist și pentru propria-mi protecție, eventual a celor apropiați, ca în ceva ce nu pot să cunosc vreodată în totalitate să nu-mi pun nădejdea.

Dar nu o să desființez din start. Voi fi precaut. Așa că mă voi lua după ce-mi este hrănit direct. Chestiuni simple, la nivelul meu de rațiune, nimic mai mult, nu mă hazardez inutil.

În urmă cu ceva săptămâni, Președintele României, sigur pe sine, mi-a spus mie, cetățeanul, că dacă este suspendat, adică dacă o anume instituție abilitată, cu atribuții în stat, se îndoiește de el (în orice condiții, fie ele de corupție sau inspirație divină), își va da demisia. Scurt și creț. Într-o anumită măsură, i-am respectat siguranța.

Pe rapid înainte…

Răsturnări de situație au mai fost. Re- sau necugetări și răzgândiri în tot felul de situații alambicate, dificile, “greu de explicat”, despre care nu voi ști adevărul niciodată, nu pot avea pretenția să le judec.

Dar când un om îmi cere încrederea, în special dacă pretinde să i-o acord pentru a-mi conduce viața, dându-mi gaj un lucru clar, decis, concret și simplu, pentru ca apoi să mi-l ia înapoi, să îl întoarcă, răstălmăcească și folosească în scop propriu, cu aceeași hotărâre și nonșalanță de dinainte, de parcă ce-mi DĂ mie în schimbul credinței nu valorează nimic pentru el sau valoarează atât cât vrea, în funcție de cât are nevoie să-și scoată din asta, tind să mă simt escrocat.

În foarte puține dintre cazurile multor români din situații similare, unul dintre noi chiar are șansa norocoasă, nu neapărat să-și răscumpere “investiția”, dar măcar să-ntrebe DE CE?

Dacă, prin absurd, ai locui pe strada pe care cel care simți că te-a înșelat trece cu alaiul său debordând de popularitate și girofaruri, l-ai prinde seara, după un miting în care o piață plină răspundea la orice – lucru pentru tine, om cu fărâmă de rațiune, inexplicabil – ca un cor de grădiniță, te-ai înghesui printre bodyguarzi să-i ceri o explicație, fără nici o convingere sau direcție politică, doar de la alegător la ales, atunci… ți-ar răspunde cam așa.

Tu pari a fi un puiuț de comunist. Hă-hă-hă.

Vă mulțumesc, domnule Președinte. Și ați avut perfectă dreptate. M-au mințit multe lichele.

***

Șachesperianu’ de el…

SUSDaPanaCand

***

Și din colecția primăvară-primavară “Cetățean suspendat”…

PuiutDeComunistTricouText

397 comentarii

 • Nu-mi vine sa cred! Chiar i-ai luat un mini-interviu si te-a facut puiut de comunist! Foarte urat din partea lui..

 • Interesanta strategie are domnul Traian Basescu, si riscanta in acelasi timp, pentru ca el ataca un (biet) cetatean pentru ca tot ce a facut este sa puna la indoiala conducerea, sa faca pe micul anarhist-emo, sa il informeze pe capul organului de stat ca este dezamagit de alegerea facuta, pentru ca acesta nu este un om de onoare pentru ca nu si-a prezentat demisia pe biroul lui Vacaroiu, folosind aceeasi hartie roz. Cei care cunosc i rog frumos sa zambeasca.
  Si de ce au poetul pupin-comunist Vadim Tudor, oierul Becali George si navigatorul Basescu Traian ticul verbal de a-i face pe toti cei care au ceva de spus “comunisti”? Nu aceasta este de fapt democratia? Libertatea de exprimare fara a fi bagat in subsolurile din Pitesti si supus unor mini-sedinte de terapie prin brainwashing? Hm?
  Domnule Basescu, eu cred ca ati uitat de ce v-am ales. Ati fost si dumneavoastra pe la Pitesti, ati ascultat poeziile lui Vadim despre Elena sau ati gustat din urda lui Becali, cauzandu-va o usoara amnezie?

 • Foarte tare interviu domnule!

  Ganditi-va la Basescu ca la un om limitat politic ce are nevoie in permanenta de un conflict pentru a functiona.
  El nu iese, din pozitia autoritara a functiei, in fata niciodata fara sa atace pe cineva. Alti politicieni demasca stari de fapt pentru a-si justifica pozitia si functia, pentru a mima exercitiul mandatului. basescu are nevoie de un dusman pentru asta.
  In plus, prin faptul ca te-a facut “puiut de comunist” ti-a legitimat intrebarea si atitudinea.

  Eu oricum ma duc la refendum si votez NU, numai pentru faptul ca o alta sleahta de manipulatori a scos o gaselnita ieftina si a fortat ca un raspuns pozitiv sa fie exprimat printr-o negatie.

  Cu marinarul conflictual ne-om rafui dupa aia!

 • Felicitari, din inima, puiutului de comunist multilateral dezvoltat! 😉

 • Mulţămiesc vouă. Observ acum, cu “stupoare” să zic?, că, fără pic de intenţionalitate, pe mai toată durata filmului, şede Jegu’ la domn în frunte. Mă refer sigla, nu altceva.

  Semne, semne…

 • Man, mie mi-ar fi frica sa cer socoteala vrunui politiciean ca de ce ne-o mintit, e ca si cum mi-ar zice o gajâcă ca de ce m-ai mintit, numa ca sa ma f***?, si io zic da, tu, amandoi stiam ca mint, da ne-am prefacut ca nu stiam nimic, si uai, bine-o fo!

  Cat despre faza cu pui de comunist…. sa ii dzici lu dom’ matroz, “eee, puiul mic are cososhu’ mare!”

  Respect pt interviu 😉 Un interviu cu oaie.

 • Nu cred ca interviul asta arata ceva despre dl. Basescu…

  Ca a jignit un om de o alta parere decat el? Sa nu trecem cu vederea ca intrebarea a fost vizibil tendentioasa si rautacioasa (“Nu vi se pare penibil…”). La asa intrebare, asa raspuns. Mi nu mi se pare penibil, luand in considerare intrebarile puse si faptul ca era vorba de un miting de sustinere a persoanei sale.

 • George, nu arată ceva nou, ai vrut să zici? 🙂 Ori eu l-oi jignit având altă părere, ca să mă jignească înapoi, iar dacă da, e acceptabil?

  Nelegat de “persoana” lui, cum am şi scris – la miting chiar a fost penibil, c-am fost de faţă. Din punct de vedere al strategiei politice a fost jenant, nu altcumva. L-am întrebat pe el tocmai pentru că în numele său şi de imaginea lui era făcut. Şi nici dacă chirăie o piaţă de oameni că “AVEŢI DREPTATEEE!”, cu autobuzele parcate lângă hotelul său – nici asta nu zice nimic nou despre Băsescu. În mod sigur nu că ar avea într-adevăr dreptate sau că ar fi susţinut sincer de români, că ar fi un om al poporului. Şi deci, dacă tot a ridicat-o, care-i comunist? Eu că-ntreb un lucru concis şi clar, din care reies multe, evitând pur şi simplu dileme prea întortochiate, indiferent de atitudine? Sau cineva care radiază când freamătă mulţimea organizat, ca la “Surprize-suprize” (ca să nu amintesc de alte vremuri)? Iar când îl contestă cineva, uşor, normal, deschis, că n-o fi dat cu paru’, îl etichetează instantaneu, fără măcar să ofere un răspuns coerent, la ce s-a semnalat, din nou, indiferent de atitudinea cu care-ar fi făcut-o…

  Şi apropo – nu!, el n-a răspuns la întrebarea respectivă (oricum o fi fost ea) cu “puiuţ de comunist”. La întrebarea cu “nu vi se pare penbil” a răspuns cu “Nu.” Iar mai departe nu a răspuns cum a făcut-o – şi ar fi fost normal? – că m-aş fi dus la el şi i-aş fi zis “Băi, târfă politică!” sau “Mincinos infect!“. Ci a replicat când i-am spus că m-a minţit că-şi dă demisia, folosind siguranţa asta în faţa mea, iar apoi n-a făcut-o, folosindu-se de situaţie, ca şi cum n-ar fi valorat doi lei ce tot el m-a asigurat. Repet, nu într-un context complex şi interpretabil…

 • hai bai! ca esti putin cam “tras de par”. eu n-am fost cu tine de fata si hai sa fim seriosi, nici eu, nici tu, n-am ascultat “discursul” lui Base. asta-i adevaru’. Ca a zis ce a zis si (macar) si-a retras cuvantu’, aia-i alta treaba. Spune-mi un politician care nu a promis “marea si sarea” si, bineinteles, nu s-a tinut de cuvanta! Sunt majoritatea, astfel de politicieni, si sa “concluzionez”, dintre toate aleg raul cel mai mic, deci, il prefer pe Base deoarece niciun presedinte de pan’ acu’ n-a avut “curajul” sa faca ce a facut Base pan’ acu’.
  PS: 😛 nu trebuia sa pleci asa repede ;;)

 • “Nelegat de “persoana” lui, cum am şi scris”

  Dar nu cum s-a inteles la momentul interviului.
  Imi aduc aminte de un moment dintr-o emisiune a lui Razvan Dumitrescu de la Realitatea; cand un ziarist pro-Basescu a folosit termenul de “penibil” la adresa liberalilor a fost imediat invitat de moderator sa-si verifice limbajul. Este si parerea mea ca in jurnalism asemenea termeni nu au ce cauta, pentru ca nu exprima nimic “concis si clar” in afara de o adversitate mocnita a jurnalistului.

  “Şi apropo – nu!, el n-a răspuns la întrebarea respectivă (oricum o fi fost ea)”

  Dar a fost destul ca sa creeze o stare de iritare care pentru Geoana, Tariceanu (sau alti “europeni”) ar fi fost indeajuns ca sa te catalogheze (mic) “fascist” – termen pe care (alaturi de altii si mai duri) nu s-au sfiit sa-l foloseasca in public la adresa lui Basescu si a sustinatorilor lui, fara ca aceasta sa stirbeasca din “europenismul” lor (in opozitie cu “primitivismul” lui Basescu).

  Nu cred ca este normal sa se raspunda cu o insulta la alta insulta, dar nici nu este dreptul primului care insulta sa se planga.

 • @ Noji: Omlea, nu cu tine am fost în piaţă?… Nu cu tine m-am plictisit la a douăzecea “Am greşit?! – Nuuu!”…? 🙂

  Şi sunt în continuare uimit cum o faptul că se minte e ceva ce acceptăm din oficiu, ca şi cum ar fi ceva implicit şi de necontestat.

  @ Andrei: La interviu eram un cetăţean, am zis că nu-s afiliat nici editorial, nici politic. Sunt un cetăţean, mai mult, unul dintre alegătorii lui, de ăla cu care bate toba, că-i “Alesul”. Şi Geoană sau Tăriceanu nu au nici o legătură cu problema. Sunt convins că mulţi sunt la fel de inadaptaţi, o ştiu din alte situaţii că sunt toţi o apă şi-un pământ, indiferent de culoare. Dar nu văd legătura. Alţii nu m-au numit “pui de comunist”, pe mine, când i-am întrebat ceva normal, deoarece mi s-a părut penibil ce-a fost în piaţă, deşi l-am votat. Iar dacă alţii ar fi făcut-o, repet, nu-nţeleg cum e asta o scuză sau o explicaţie.

  E adevărat, nu mă şochează minciunile sau reacţiile politice. Da’ asta nu înseamnă că tre’ să le acceptăm ca şi cum ar fi un lucru firesc şi just.

  În plus, l-am întrebat dacă nu cumva e de acord că episodul din piaţă a fost penbil, cum cred eu că a fost, nu l-am jignit prin asta. L-am întrebat, ferească sfinţii. Iar când am zis că a minţit, i-am zis că-s dezamăgit de asta şi că, până în acest punct, sunt decis să votez demisia, pentru acest fapt simplu, minciuna, nu altele mai dubioase. Am şi formulat-o astfel încât să-i dau şansa, ca ales, să mă convingă că mă înşel. Iar răspunsul lui a fost care-l vezi şi auzi.

 • Daca presedintele tarii nu are cuvant,vorbeste limbile straine si chiar romana cum vorbeste,face gafele pe care le face,permite unei “fufe” ca elena udrea sa se bage in treburile tarii,bea la volan,bea cu acea “pata de culoare” care este Gigi Becali,isi schimba simpatiile sportive ca pe sosete si nu un ultimul rand arata cum arata…nu merita sa ramana presedinte.N-a fost in stare sa combata un stundent care i-a pus o intrebare simpla.Evaziv si penibil.Prea multa vreme am ales raul mai mic.Eu nu-l mai aleg de data asta.

  Trimite acest “interviu” si celorlalti formatori de opinie(piticu,zoso…etc…etc…)care fac camapanie electorala pe blog si se fac de kko si care mai ales,au impresia ca din cauza lui base nu mai stau dansii la coada la lapte si carne.

  Si ca sa nu fiu serios pana capat…Tiu sa precizez ca mi-esti din ce in ce mai scump si d-abea astept sa cheltui o suma ridicola de bani cu tine la “Carul cu bere”.

 • Eu sper din tot sufletul că blogării măcar chiar au convingeri într-o direcţie sau alta şi nu pică de fraieri la afişe şi banere ghiduşe, parodii la “300” ş.a., pe care şi le pun pe site-uri fără să conştientizeze un bai, o problemă sau despre ce-i vorba.

  Eu n-am vreo afiliere politică, mă doare-n cot de 322 de “importanţi” şi ce vor să hotărască ei, mă doare la banană de albaştrii pesedişti, care-acum sunt roşii, să nu mai ţii minte de cu 4 ani în urmă, pentru că de mai multe de 20 nici nu vrem să ne amintim, sunt profund plictisit şi de Becali şi Vadim, de când behăie tot mai puţin… Pur şi simplu, actualul Preşedinte (pardon, Suspendatul, că ne ruga pe TVR să-i zicem funcţia), m-a minţit. Întâmplător, e Băsescu, iar ăsta o fi cum o fi, că nu-l cunosc. Ce văd la televizor sunt sigur că nu e el, oricum. Nu neapărat că-ngraşă camera. Am eu bănuieli şi-s “răutăcios”. Nici că a-ncercat jenant să mă jignească – măcar de asta dac-ar fi fost capabil. Da’nu asta-i problema.

  Dumneadânsul m-a minţit şi gata.

 • Recunoaşte că unicul scop al intervievării lui Băsescu a fost reabilitarea coiului trist! 😀

 • Corect! Admit. Fată cu bannere portocalii. Îţi pute site-ul a oranj! 🙂

  De asemenea, că tăt veni vorba, care-i ideea cu determinările astea pro-politice în orice sens, la oricare din ahtiaţi? Nu pricep unde vede lumea aceste două tărâmuri, cel bun şi drept şi cel corupt şi întunecat. O ciorbă “din” burtă, stătută şi acră, nu într-o singură oală se face? Adăugând un pic de Băse, un dărab de Năste, nişte Tări, puţintel Ilici, o geană de Geoană, nişte picanterie Băsesciană, un condiment Vadimic, un mănunchi de afacerişti oportunişi şi se acoperă etanş. În România nu-i Star Wars…

  Deşi simt o legătură strânsă între mine şi Băsescu, la un grad afectiv atât de ridicat, încât i-aş zice tată, da’ ar fi paradoxul jignirii: s-ar face singur comunist.

  Şi a zis-o bine Sepukku, referitor la cel mai mic rău.

  Parcă ne convine… Un “bine” rar ne trece prin cap.

 • Nu există politician bun, e ca şi cum ai zice “bărbat perfect” sau, după caz, “femeie perfectă”. Perfecţiunea nu există, însă, la fel ca şi tine, Darius, Băsescu are coaie destul de mari. E primul preşedinte cu coaie şi chiar dacă nu e cel mai bun, chiar dacă … şi chiar dacă …, neavând ca alternativă un… prezidenţiabil perfect, eu una merg pe mâna lui.
  Prostănacul îmi provoacă indigestii 😀 iar ăilalţi trăbă internaţi. Tu pe cine alegi, dară?

 • Minciuna, neminciuna, nu ai comentat ce a zis el. Nu poti sa-i reprosezi unui om ca a gresit (ca a mintit, poate) pentru ca a zis ceva si apoi nu a facut intocmai. Daca ce a zis era o prostie? Trebuia sa se tina de cuvant ca un copil incapatanat si sa mearga pana la capat indiferent de orice?

  Pentru el ca presedinte intr-adevar era o mare prostie sa-si dea demisia (uitandu-ne la actualul parlament ne-am da seama ar fi fost putin probabil sa se mai intoarca ca presedinte – daca chiar si in conditiile in care ar castiga referendumul fara prezenta la vot a jumatate + 1 sunt dubii ca se va putea intoarce).

  Pentru tara, era o mare prostie daca esti de acord (si nu esti) ca e cel mai bun ca presedinte la ora actuala (avand in vedere ca erau mari sanse sa nu se mai intoarca ca presedinte). Era iar o mare prostie pentru ca in timpul asta Parlamentul profitand de presedintele interimar (fara legitimitate populara) ar fi trecut o serie de proiecte si masuri controversate (cum deja o si face profitand de ultimele 10 zile ramase). Era iar o mare prostie din punct de vedere al semnalelor date pentru economie. Era o mare prostie pentru ca daca ar fi ajuns din nou presedinte peste 3 luni s-ar fi intors acelasi Basescu, cu aceleasi puteri (insa dupa 3 luni de instabilitate si nesiguranta politica si economica) etc.

 • N-am pe cine alege, da’ ăsta nu-i un motiv să aleg DIN NOU, repet, tot pe Băse.

  A minţit, punct. “Să vină să mintă şi alţii, daţi să ajungă la toţi…” 😀

  Cum am exprimat şi precedent, pe acest website contemporan de societate, dacă mă duc, haosul politic e una dintre bucurille mele, care vor cântări în balanţă.

  Dar, înţelege şi tu Denisă, că e greu să fiu în acelaşi timp “strategul lui Tăriceanu” (Gâdea) şi “puiuţ de comunist” (Băse).

 • @ Darius: acel “n-am fost cu tine” era o intrebare, dar din “viteza”, ca sa spun asa, semnele de punctuatie nu prea le-am “nimerit” :D…de gresit nu pot zice daca-i gresit sau nu, da’ eu zic ca virgula clasa politica oricum minte, indiferent de privinta in care, pentru ca asta e Romania si deocamdata asa e, pan’ chiar se va face “un format” al clasei politice ne cam trece noua vremea! Asta e!, life sucks, move on! Care aveti ocazia sa va “tirati”, profitati de ocazie pentru ca Romania nu prea are ce sa ne ofere! 😐
  I rest my case! 😛

 • Viziunile tale (Andrei) despre Parlament sunt ale tale proprii (deşi ţi le împărtăşesc, pentru că aşa-i situaţia în toată sfera politică, “cel puţin în majoritate”). Cum ziceam, detalii nu putem ştii.

  La instabilitate politică şi-a adus foarte mult aportul însuşi Preşedintele şi nu doar acum. E părerea mea, dar sunt convins, pe bune, fără nici o răutate. Prin multe lucruri care le-a făcut, la unison cu ceilalţi, doar din alte interese.

  Ce subliniez eu e că situaţia cu demisia e una extrem de clară. Pe de o parte îmi trătează încrederea în el ca om, iar pe de alta – dacă a făcut o greşeală – mă dezamăgeşte profesional.

  Eu am fost suprins când el, de bună voie, a insistat să ne asigure că-şi dă demisia. A făcut-o deoarece era sigur pe el. Că apoi a fost suspendat, e un decurs legal. Din ce convingeri a fost suspendat, de cei 322, e inutil să discutăm, dar aveau dreptul, iar despre siguranţa alternativei că nu va fi suspendat – Băsescu era ferm. Dacă a dat găluşca cu demisia “din greşeală”, se descalifică din calitatea de strateg bun, ceva de care avem nevoie. Personal, nu am chef să-l ia gura pe dinainte, din siguranţă sau nesiguranţă, să facă declaraţii sau, mai rău, să ia decizii, când e-n stare să se pună singur într-o situaţie fără necesitate.

 • Ma baeti mor cand v-aud cu “cel mai bun presedinte acuma”.99% dintre voi habar nu aveti ce trebuie sa faca un presedinte si mai ales ce rol are el.De ce e ma mai bun?Ca rade si are simtu umorului?Ca e popular?NU ASTA TREBUIE SA FACA UN PRESEDINTE.Asta prinde la prosti…la aia de la tara…care au nevoie de un lider,un sef…pe care sa-l admire…ca uite…”ce frumos rade si ce bun cu oamenii este…”

  Diferenta dintre politicienii nostri este ca toti sant niste hoti…insa unii stiu sa faca politica si basescu…dragii mei habar nu are…asa ca o sa merg pe mana hotilor in continuare…

 • Apropo, Andrei a zis: “Pentru tara, era o mare prostie daca esti de acord (si nu esti) ca e cel mai bun ca presedinte la ora actuala (avand in vedere ca erau mari sanse sa nu se mai intoarca ca presedinte).”

  Tind să cred că vroia să pună mai multe virgule, că aşa a cam ieşit că ar fi prostesc să fiu de acord că e cel mai bun preşedinte şi cre’că el vroia să exprime altceva. Te ajut şi eu, să-nţeleagă lumea că ne certăm. 😀

  Da’ oricum, se poate să fie cel mai bun preşedinte “la ora actuală”, la ora actuală fiind şi singurul. Hehehe. Desigur, fără Văcăroiu. (Să nu-l băgăm în troaca asta de… diboli – să fiu în ton, că are el alta.) Sau dacă ar fi să comparăm între un număr aşa larg, adică cei doi de “la ora actuală”, hai să zicem că-i “cel mai bun”. Aplauze. Nu ştim dacă e cel mai bun ce-l putem avea şi am stabilit că nu mai alegem cel mai bun rău. Da’ este printre cei mai slabi, e clar. Şi lasaţi-mă cu “ce curaj are” şi “mândru-i, ţucu-l, mâncu-l”. Vă rog, serios. Vorbim de atribuţii, nu concurs de Mister Boboc aici.

  Şi oricum, încă sunt şanse destule atât să rămână cât şi să nu rămână Băsescu preşedinte.

 • Basescu s-a facut de cacao la Cluj, dar Geoana la Sibiu ce a facut? Ca sa nu mai spun ce penibil a fost de 1 mai la sediul PSD in Bucuresti.. Toti o apa si-un pamant!

 • Damian tocmai ce-a rezumat cam ce vreau să zic. N-am fost la Sibiu, ce-i drept, da’ n-am nici cea mai mică îndoială că a fost câh! şi acolo. I-am putut vedea pe toţi la Cluj, de-o parte şi de alta a străzii, de 1 mai. Erau tot acelaşi rahat, călcat în mijloc.

  O gargară trans-politică, trans-naţională. Dacă se mai bagă unu’-altu’, ştim noi cine, e transhumanţă până la capăt şi-am încheiat tărăşenia. 😀

 • Daca vrei sa cauti idealuri de consecventa si principialitate in politica o sa ramai deziluzionat. Sunt cu toti undeva intre prosti si mediocrii, si asta nu numai la noi in tara. Nu avem in Romania o situatie in care sa putem vota pe baza unor principii sau ideologii, dar asta nu inseamna ca ne dam batuti si nu votam. Democratia nu poate functiona daca nu voteza nimeni. Mergi la vot si voteaza gandindu-te la buzunarul tau, cum o sa-ti fie mai bine? Considera toate implicatiile.

 • Corect.

  Încă sunt surprins de faptul că unii, cu propriile burice ale degetelor, au scris că faptul că Băsescu jigneşte pe cineva nu spune nimic. Pentru mine, cetăţeanu’, faptul că mi se răspunde la… orice ar fi fost cu “pari a fi un puiuţ de comunist”, îmi spune multe, afectiv. Faptul că declară cineva o chestie serioasă, iar apoi o-ntoarce, spune iar multe, ca încredere. Că o-ntoarce, deoarece a greşit atât de flagrant, îmi dezvăluie informaţii despre abilităţile sale profesionale.

  Iar cei care vor să aleagă “cel mai bun rău”, să o facă. Am zis deja că mi se pare o resemnare extrem de prostească. Dar le urez somn uşor şi doarmă noaptea liniştiţi, bucuroşi de-un rău suportabil.

  Cineva care are încredere într-un preşedinte care face aşa ceva (nu neapărat Băsescu, este, într-adevăr, extrem de simpatic, da’ nu-i bun de preşedinte – pentru MINE, zic)… cineva care merge orbeşte şi urlă-n piaţă, tre’ să aibă extrem de multă consideraţie pentru omu’ ‘cela, care nu ştiu dacă s-o respect sau deplâng.

  Dar la fel ca ei, am şi eu o opinie, care nu poate să fie judecată drept corectă sau incorectă. E opinia mea şi am libertatea să mi-o exprim.

 • Daca vrei sa cauti un ideal intr-un politicean, alege-ti unul mort. Un politicean mort nu te poate dezamagi.

 • e ca si cum ar trebui să alegeţi cel mai bun rău între mine şi darius (darius fiind “răul dar prostul” iar eu fiind “răul dar satanistul”). pe cine alegeţi?

 • ei ca o scos Jmecherii de PnlPsdPrmUdmrPc commenturile de pe pagina lor dasuspendare.ro(prea multe comenturi impotriva lor …noh that’s strange???)…ideea era urmatoare…pagina cred ca era facuta de E-vanghlie si XML schema de Calin si Dinu in birou la RRC, pacat ca nu o mai stat sa o faca ca lumea ca so grabit sa prinda micu’ si berea lu Geoana. Tare din spate venea cu WSDL-u Felix motanu…proaspat ajuns de la intalnirea AA(alc anonimi) unde l-a lasat pe VACAroiu(a.k.a paharoiu)…Basescu voia sa i ajunga si el da proaspat suspendat a gresit drumu’…in fine…spor la ce votati…puiu de comunist sa fie in floare si haidem cu mic cu mare la marea vanzoleala , ca pe urma sa intrebam turmentati:”Eu ce votez?Am pe cine….?”…spor si numa cele bune

 • mai hai sa revenim la chestiunea cu autobuzele care ia-au adusi pe taranii mirosinzi a branza de la miting, tarani din toate colturile ardealului care au fosti adusi acolo de primarii pedisti care le-au mai dat si steagurisi , si , si…!!!Eu singur am numarat 43 de autobuze de cate 40 de locuri de la molul din marasti si pana la locul cuvantarii ori io am vazut numai o fractiune din busurile aducatoare de popor ne-intelectual. Statistic vorbind in tot Clujul ar fi ajuns in acea zi infama de ieri vreo 170 n total. am calculit, am calculot, am calculat 170×40 egal 6800. sa mai rotunjim la 8000 ca o mai venit altii cu dacile sau cu aro(daca nu cumva cu tractoru de insamantat) Asa deci 8000 de oameni adusi la miting ca pe vremea lu’ Ceasca ..hmmm cine-i comunist, pai normal ca Darius i comunist cu fatza aia…

 • Ba prosatalailor , lui ii vedeti bubele dara la cei 322 nu le vedeti bubele..Multi de-aici sunt niste naivi ,niste idealisti…Mie mi-a trecut demult idealismul…Nu veti gasi un om curat si demn 100% in politica romaneasca nici 30 de ani de acuma inaite…Puiut de comunist mai ai multe de invatat esti naiv draga..Mizeriile alea din parlament fac legea in Romania inca de pe vremea cand erai tu la primele polutii nocturne si nu-ti pasa de politica…Ai facut si ochisori in lume si te uiti direct in vaful copaculului sa vezi cine e catarat acolo , dar nu vezi ca pe celalte crengi atarna tot felul de aratanii care iti arunca cu gainatz in cap…Esti naiv inca !!N-ai ajuns sa intelegi sistemul asta mizerabil deocamdata …

 • Prima intrebare care-mi vine in minte e daca tu ai fi fost de partea lui Basescu in cazul in care si-ar fi dat demisia. Pt ca daca nu ai fi fost nu poti afirma acum ca din cauza ca nu si-a dat demisia tu vei vota pentru demiterea lui. Chiar te rog sa raspunzi la aceasta intrebare.

  Dupa cum vezi acum “in timpul jocului” parlamentarii modifica regulile. Au modificat legea referendumului. Crezi ca le-ar fi fost prea greu ca, daca Basescu isi dadea demisia, sa fi dat o lege prin care acesta sa nu mai poate participa la alegeri? Eu zic ca nu. Si asta ar trebui sa fie motiv suficient pt faptul ca nu si-a dat demisia.

  Tu pe cine ai vrea ca presedinte?

 • Problema la referendum nu e Basescu, sau ca te-a mintit, sau ca te-a facut comunist. Problema e daca a savarsit fapte grave prin care a incalcat Constitutia. Orice altceva e irelevant. Daca te duci acolo si pui stampila ca “Base e cool” sau ca nu-l suporti pe Basescu faci exact ce au facut parlamantarii care inca nu au demonstrat de ce ei au dreptate si Curtea Constitutionala nu. Simple like that!

 • Te crezi u mare ziarist sau reporte, dar nu e asa .. unu la mana invata sa tiparesti corect, doi la mana: l-ai acuzat pe presedinte ca te-a mintit, sa mearga oricine sa ii zica asta care crede ca in viata si-a tinut cuvantul sau nu a mintit, ca sa ajungi sus.. vrand nevrand trebuie sa faci compromisuri, asa ca nu mai dati vina pe domnul Basescu… cei care conduc tara cu adevarat cunt cei de la PSD, PNL , si Dinu Patriciu Vreti sa il demiteti din functia de presedinte pentru ca apoi sa fim iarasi condusi de niste comunisti, poate u vrei ma puiut de comunist…
  Nu uitati: BASE IS COOL !!!

 • @NU, daca vorbim de tiparit mai citeste-ti o data textul si numara-ti greselile:)), =))

 • In ’90, in Piata Universitatii, aveam 19 ani. Idealurile tineretii au esuat atunci rapid in deziluzii. Mare parte din acea generatie a ales sa plece, scarbita de “taramul prostilor”. Ce a urmat, unii o stim prea bine. Firesc, tocmai comunistii si “puii” lor au fost cei care au profitat din plin in toti acesti ani de un sistem de factura securistica. Unde am ajuns acum? Tineri cu tricouri rosii, cu Che Guevara pe piept, manifestandu-se cu inconstienta si aroganta de partea intunecata a istoriei. E greu sa nu te resemnezi.

 • @NU demiterii

  jită, eu ştiu cine eşti u. eşti vreun tineiger greţos. n-ai teze pentru care tre să te pregăteşti? nu fi obraznic te rog. cică “BĂŞE IZ CUL”.

 • @ Andrei: Nu ştiu dacă l-aş fi susţinut. Dar probabil că da. Având în vedere că a zis sigur pe el că demisionează şi ar fi făcut-o, ar fi însemnat mult în încrederea mea. Poate nu atât de mult cât înseamnă neîncrederea că a minţit cu acel aspect – să fiu pe deplin sincer. Dar ar fi fost un act de onoare, iar la realegeri cel mai probabil că aş fi votat cu el. Sper că ţi-am răspuns la ce vroiai. Dacă nu, îţi mai şed la dispoziţie…

  @ Restu’ ce s-au cam aberat – luaţi articolul, luaţi comentariile şi citiţi tot, ca Andrei, cu care am o discuţie de la început. Dacă vreţi doar să vehiculaţi tot felul de inepţii în orice direcţie, aflaţi că nu am un număr de cititori îndeajuns de mare să vă ajute. Nici pe o tabără, nici pe alta.

 • draga Darius, nu stiu daca esti la curent cu “noutatile”, dar parlamentul vroia sa schimbe legea electoratului astfel incat unui presedinte demis sa i se interzica sa mai poata candida la presedentie. Deci: in cazul in care Base se tinea de cuvanta, buh bye vointa poporului, dinu patriciu “la putere”. Ca cam asa sta treaba! Din acest motiv Base a renuntat la a-si da demisia. Ma gandesc ca intelegi. Just think ’bout it!

 • @ Originalu’ … in primul rand as vrea sa te vad,cum le explici post’ul tau,acelor persoane care au mers din proprie initiativa,multi dintre ei,cu o stare financiara mai buna decat a ta , si cu o scoala puternica in spate (asta ca raspuns,la tractoarele aro’urile , si taranii tai din post).
  Am vazut si eu multe persoane care pareau ca luate din sac , si bagate-n multime,doar ca sa dea bine la numar … si care sincer,dupa parerea mea n-aveau nicio legatura cu mitingul (nici nu stiu daca erau constienti ce se intampla) , dar de aici pana a improsca cu noroi in toata lumea , mi se pare penibil.
  Am fost si eu acolo in multime,si te asigur ca am vazut mai multe “categorii sociale” decat tine.Incearca sa fi obiectiv,si prezinta ambele parti.

  @AUTOR … din moment ce ti-ai propus sa faci acest interviu,si felicitari ca ai reusit, ma asteptam sa sti si cate ceva despre politica.
  Presupun ca te-ai fi asteptat ca in acele 5 minute sa-si dea demisia (greseala lui ca de multe ori vb inainte fara sa analizeze toate problemele) , dar daca ai fi urmarit emisiunile de dupa acel moment, ai fi aflat cate alte scenarii ar fi fost posibile (si aici ma refer la cate alte sfori ar fi putut sa traga PSD,PNL si toti cei’lalti).
  1. Ce-i rau in faptul ca pana la urma , tot “poporul” decide daca-l vrea sau nu ? Asa fiecare are ocazia,sa se exprime,la fel si tu,care esti nemultumit de el , la fel si cei pro. Mi se pare foarte democratic.
  2. Cat de corect ti s-a parut votul de la suspendare? Crezi ca fiecare a votat dupa propria constiinta? Au actionat la ordinul unui sef de partid … ciobanul fluiera,oile-l urmeaza … eu nu am votat pt asa ceva.
  3. La un miting de sustinere ii normal ca lumea sa fie de acord cu el (asta cred ei) la fel cum si simpatizantii PSD sunt de acord cu mitingurile anti-Basescu
  4. PC’ul acela de pe piept cam pateaza poza , sper ca nu are ceva legatura cu un anume Felix 😉

Sociale