Darius Hero

“Am greșit? – Nuuu!”

&

NOTĂ: Acest articol, subiect și/sau interviul cu Băsescu a(u) fost preluat(e) sau discutat de: bloguriAndrei Crivăț – Jurnal de noapte, Ciutacu.ro (via Andrei), BlogReviewMarketing Politic – Despre politică și facerea ei, Piticu.ro, De ce? Blog, WhIteWolf, OPC, Fulgerică, Golanu, The Cris Mood, Cru’s, The Sebastian Buhai Blog, Darius_II, Blogul.ro, Groparu’, MSH’s, Fenomental, Colateral, Adrian Ciubotaru, Boyarul – idei de împrumut, ContraSENS, Metropotan, Rezistența Urbană, Manafu, Fluture; presă onlineCotidianul., Monitorul de Cluj (pe print a doua zi); televiziune – Antena3 (buletine de știri, începând cu cel de la ora 18:00, înregistrare aici), Antena1 (Observator, ora 19:00, înregistrare aici). Se prospectează și în Clujeanul. Dacă ați văzut voi p-altundeva sau am omis ceva, să aflu.

Nu vreau să influențez pe nimeni cu acest articol. Dar dacă voi CONVINGE pe cineva, atunci nu-mi va fi rușine. Până nu demult eram decis să nu fac efortul fizic de a merge la vot, dar mi s-a băgat în cap la școală și de către mass-media că e singura mea șansă, în calitate de cetățean, de a-mi controla acest statut. Acum aleg să-mi exercit practic acest drept teoretic.

În urmă cu câțiva ani, am votat D.A. Acum să votez N.U.?!

Nu o să aflu niciodată cine mă minte și cine nu în acest joc. Plătesc o taxă la o facultate ca să învăț ceva realist, că e conceput să fie perfid, altfel nu poți intra în el, și ca că învăț să îl câștig. Oare cât de bine se păstrează, în aceste condiții “fierbinți”, scopul înălțător inițial, nepătat de diverse mucegaiuri și măcar comestibil, dacă nu bun?

Prin conexiunile simple din căpșorul meu, așa prostuț cum o fi dânsul, îmi vine greu să cred că, prin definiție, cineva poate ajunge sus fără să se mânjească. Totuși, am încercat mereu să accept că asta este o chestie elementară și, pe cât pot, să nu o leg de personalitatea nicicui, ba chiar să recunosc măcar față de mine însumi că probabil, pus în același… vapor (?) naufragiat moral, aș cădea și eu victima propriei mele umanități. Știu, cuvinte mari, aveți răbdare, nu am nici un scop nobil, nici un țel idealist – am o convingere și mi-o susțin.

Tratez cu scepticism orice autoritate. Cert este că detaliile unor mizerii care cu siguranță s-au făcut, se fac și se vor mai face “la putere”, indiferent de cine o deține sau unde se manifestă, nu le voi cunoaște niciodată. Aleg, egoist și pentru propria-mi protecție, eventual a celor apropiați, ca în ceva ce nu pot să cunosc vreodată în totalitate să nu-mi pun nădejdea.

Dar nu o să desființez din start. Voi fi precaut. Așa că mă voi lua după ce-mi este hrănit direct. Chestiuni simple, la nivelul meu de rațiune, nimic mai mult, nu mă hazardez inutil.

În urmă cu ceva săptămâni, Președintele României, sigur pe sine, mi-a spus mie, cetățeanul, că dacă este suspendat, adică dacă o anume instituție abilitată, cu atribuții în stat, se îndoiește de el (în orice condiții, fie ele de corupție sau inspirație divină), își va da demisia. Scurt și creț. Într-o anumită măsură, i-am respectat siguranța.

Pe rapid înainte…

Răsturnări de situație au mai fost. Re- sau necugetări și răzgândiri în tot felul de situații alambicate, dificile, “greu de explicat”, despre care nu voi ști adevărul niciodată, nu pot avea pretenția să le judec.

Dar când un om îmi cere încrederea, în special dacă pretinde să i-o acord pentru a-mi conduce viața, dându-mi gaj un lucru clar, decis, concret și simplu, pentru ca apoi să mi-l ia înapoi, să îl întoarcă, răstălmăcească și folosească în scop propriu, cu aceeași hotărâre și nonșalanță de dinainte, de parcă ce-mi DĂ mie în schimbul credinței nu valorează nimic pentru el sau valoarează atât cât vrea, în funcție de cât are nevoie să-și scoată din asta, tind să mă simt escrocat.

În foarte puține dintre cazurile multor români din situații similare, unul dintre noi chiar are șansa norocoasă, nu neapărat să-și răscumpere “investiția”, dar măcar să-ntrebe DE CE?

Dacă, prin absurd, ai locui pe strada pe care cel care simți că te-a înșelat trece cu alaiul său debordând de popularitate și girofaruri, l-ai prinde seara, după un miting în care o piață plină răspundea la orice – lucru pentru tine, om cu fărâmă de rațiune, inexplicabil – ca un cor de grădiniță, te-ai înghesui printre bodyguarzi să-i ceri o explicație, fără nici o convingere sau direcție politică, doar de la alegător la ales, atunci… ți-ar răspunde cam așa.

Tu pari a fi un puiuț de comunist. Hă-hă-hă.

Vă mulțumesc, domnule Președinte. Și ați avut perfectă dreptate. M-au mințit multe lichele.

***

Șachesperianu’ de el…

SUSDaPanaCand

***

Și din colecția primăvară-primavară “Cetățean suspendat”…

PuiutDeComunistTricouText

397 comentarii

 • Bine, dacă era după ce “vroia” Parlamentul, îl căsăpeau în colţu’ străzii. Nu ştim ce s-ar fi întâmplat, dar cu atât mai mult trebuia să ştie dom’ Preşedinte. Nu l-o prins nime’ să-l gâdile până zice că îşi dă demisia. O zis-o singur, de fraier, de teatru, treaba lui. O zis-o. Apoi o-ntors-o. Ce nu-i clar?

  Vrei să vin în cămin să-ţi bag pumnu’-n gură ? (Ai reţea, nu? Că am nevoie de nişte filme)… Hehehe. Nu-ş’ ce se ia tătă lumea de mine, când ce trebuie voi să demonstraţi îi că îi tata comunist, ca să se concretizeze spusele cu Băsescu. Ueheheh.

 • @ Darius: Admir curajul pe care l-ai avut, dar atat. Intrebarea ta a fost puerila, penibila si jignitoare la adresa celor 25 – 30 mii de participanti la miting. In intelepciunea ta debordanta, i-ai transformat pe toti intr-o masa de inapoiati care atata stiu, sa raspunda la niste comenzi. O turma! Afirm cu mandrie ca m-am aflat in aceasta “turma” si am crezut cu tarie in fiecare slogan pe care l-am scandat. Traian Basescu este primul presedinte de dupa revolutie care are curajul sa iasa in fata si sa spuna NU unui sistem putred si pentru asta il admir. Daca faptul ca s-a razgandit cu demisia e mai important decat asta, atunci nu stiu dupa ce sistem de valori te ghidezi. Raspunsul lui a fost perfect, a persevera intr-o greseala e o prostie in orice domeniu, nu numai in politica. Si nici nu ma mir ca te-a “facut”, ca sa folosesc un limbaj mai colorat, a “facut” el ziaristi de clasa deci daca vroiai sa-l incurci, trebuia sa te pregatesti mai bine. Si acuma sa ma refer putin la motivatia gestului tau, exista doua posibilitati. Prima e sa fi fost platit de cineva (cu toate protestele care probabil vor urma, asta e cea mai probabila) si daca asta e adevarul, atunci ai avut noroc ca n-ai primit cateva peste ceafa de la vreo “vita” din turma de mai sus, asa ca sa-ti meriti banii. A doua e sa fi fost initiativa ta, o initiativa laudabila desi denota o oarecare imfatuare de genul “toate creierele celor 25 de mii de oameni din piata nu fac cat o ceapa degerata, hai sa fiu io al mai dashtept”. Daca tii neaparat sa demonstrezi cat e Basescu de “nasol”, data viitoare pregateste-te muuult mai bine pentru ca presedintele e un adversar greu.

 • @ Nomad: Ideea era să nu fie o tentă politică de nici un fel. Eu cetăţeanul îl întreb ceva. Aşa a şi ieşit. (Mulţumesc.)

  1. Corect, ai dreptate.
  2. Nu mă exprim. Cel mai probabil a fost sub ifluenţă, cum sunt de acord să se face totul.
  3. E normal să fie mitinguri de suţinere. De acord. Acesta în parte a fost cam “manufacturat” şi penibil ca rezultat.
  4. PC-ul din chept vine de la “Puiuţ de Comunist”. Înainte să public am remarcat şi treaba cu Conservatorii, da’ am lăsat aşa. Comenteze lumea până pică jos. 🙂

  Mulţumesc pentru o intervenţie coerentă. Tu şi Andrei sunteţi partenerii de discuţie preferaţi din acest articol. Vă dau insigne? 😀

 • Bine, e clar ca Basescu nu are demnitatea si priceperea necesara ca sa fie un bun presedinte… da daca nu el, atunci cine? (vorba lui Fizz :P). In sondaje, pe locurile urmatoare sunt Becali si Vadim Tudor…. un incult care nu are nimic de a face cu politica si un extremist a carui alegere ne-ar terfeli imaginea in Vest. Daca Basescu ar fi demis, pur si simplu nu am avea o alternativa viabila. Deci oricat s-au saturat unii sa aleaga “raul cel mai mic”, se pare ca nu avem inca in Romania o alternativa, doar un rau si mai mare…

 • Pfiuuuu scrie ma politica nu fii fraier…ia uite ce de trafic…

  =)

 • @ Adi, mulţam şi ţie. Nu, am făcut din proprie iniţiativă. Nu-ţi pot demonstra, dar veneam de la alimentară, cu lapte şi brânză. Stau pe strada respectivă. Exact aşa s-a întâmplat. Şi eu am fost în piaţă, nu am zis că mulţimea era o turmă. Dar mitingul a fost – venind din partea unui alegător al lui – teatral şi penibil. Cum ziceam şi mai devreme, l-am votat pe Băsescu, am dreptul, dacă am ocazia, să-l întreb ce poftesc şi să-l trag la răspundere. Am avut norocul să fiu acolo, deci am făcut-o. Sincer, fără complicaţii contextuale. Remarcile lui au fost standarde şi diplomate, dar a dat cu mucii în fasole de necontestat la început.

  După aia ne-am strâns mâna şi a plecat. Sunt un cetăţean alegător de-al lui, i-am spus în faţă ce cred, l-am întrebat ce-am poftit, simplu şi la obiect şi mi-a răspuns pentru MINE personal, dezamăgitor.

  Dacă tu consider că “m-a făcut”, îţi respect opinia. Mulţumesc pentru intervenţie şi că ai citit (sper tot).

 • Raluca: Corect. Întâmplarea face să fiu împotriva resemnării şi complacerii într-un rău suportabil şi acest “mic rău” să mă fi dezamăgit personal. 🙂

  De menţionat, că a mai întreba lumea:

  NU! Nu am o alternativă la vot. Nu ştiu cu cine aş avea de votat. Adică cine-ar merita. Asta nu-l face pe Băsescu mai bun.

 • Cum ai fi votat cu el la alegerile anticipate daca nu ar fi avut dreptul sa participe? Dupa cum se pare bravii nostri parlamentari nu se dau in laturi de la nimic si ar fi avut grija sa faca ceva in aceasta privinta. Tu ai desprins din context faptul ca nu si-a mai dat demisia si ai ramas fixat pe asta. Exista lucruri mult mai grave. De ce nu te deranjeaza ca parlamentul nu a tinut cont de parerea Curtii Constitutionale? De ce nu te deranjeaza ca exact inainte de referendum se schimba legea? De ce nu te deranjeaza actele disperate ale unor parlamentari corupti care tin cu dintii de putere? De ce nu-i sanctionezi pe ei votand impotriva demiterii?

 • si uita-te la burtoiul domnului Boc, care, in loc sa se ocupe de gunoaie, face lipa lipa la Bucuresti.
  Rusine. Eu zic sa pornim o campanie impotriva acestui primar ales dar neinspirat, limbau dar lingau etc. Vrem un Cluj curat! Sinteti de acord?Da…,da!!

 • Pesemne ar fi avut, da’ pesemne nu ar fi putut. Nu putem ştii sigur. Dar! Încă o chestie, de discuţie: eu cred că în imagine, pe Băsescu îl ajută FOARTE mult orice atac. Trebuie să recunoaşte că mulţi oameni îl respectă pentru popularitate. AŞA ESTE. Puţini pentru doctrină sau morală. Puţini, din numărul total spun. Nu? Nu putem nega asta.

  Şi nu ţi-am spus că nu pot avea căderea să discut lucruri pe care nu putem susţine că avem capacitatea să le cuprindem. Mi se pare inutil. Şi atunci discut şi eu ce pot să înţeleg, lucruri simple, într-adevăr, nu importante, dar exemplificatoare.

  Şi, analogic… într-o altă situaţie, cu mult mai multe implicaţii… cred că se poate un OM, că probabil aşa aş face şi eu, la fel de mizer.

 • No, nu te supara asa tare, ca nu te-o jignit. Expresii de -astea se raporteaza strict la regimul existent in momentul emiterii lor(si pe teritoriul pe care te afli). Ca daca-l sunai din China, te-ai fi simtit onorat. Hi, hi. S-apoi clar ca nici nu asteptai ceva bun de la el, ca de-aia te-ai dus, ce ‘mnezo!
  Apoi de populatia ce se aduna acolo…nu stiu ce sa zic, dar si asta se raporteaza la convingerile fiecaruia si cat il duce mintea si cat l-au ajutat oportunitatile conducerii respective. Dar tin sa spun ca am aruncat si eu o privire absolut neutra si nevinovata, credeti-ma, la geamurile autobuzelor, si un tanar sustinator mi-a aratat rapid degetul…ala…stiti voi care. Acuma…eu nu stiu ce sa cred. Poate asta-i salutul lor.
  Politica-i o curva. MARE.Peste tot in lume. No, la noi e inca nesatula si deloc versata (si nesimtita cat incape si cat poa’ sa-nghita tot neamul romanesc). Si nici n-o sa se scoleasca vreodata. De unde nu-i nici Dumnezeu nu cere. La noi, NU-I.
  No, ca tre sa plec. Nici nu cred ca as mai avea ceva de spus. Am putea reveni la divertisment? Pleeeease!

 • @ Darius, trebuie ca esti un tip norocos si cu o extraordinara stapanire de sine. Partea cu norocul e clara, zeci de mii de oameni au asteptat ore intregi ieri in ploaie si ar fi dat orice sa poate schimba o vorba cu presedintele si tu, care n-aveai nici o treaba, pur si simplu te-ai dus sa-ti cumperi branza si lapte ca omu, dai nas in nas cu el. Eu daca eram in locul tau, ieri as fi tras un loz sau as fi cumparat o varianta la 6 din 49. Partea cu stapanirea de sine e iar evidenta, iese omu din alimentara si da nas in nas cu presedintele. Io recunosc ca deabia as fi fost in stare sa-i zic “Buna ziua”. Tu nu te pierzi deloc cu firea, ba dimpotriva, iti faci pe loc intrebarile de interviu (reporteri cu experienta ar fi invidiosi!), scoti mobilu si sari pe Basescu.

  Lasand gluma la o parte, daca mitingul de la Cluj a fost asa de teatral si de penibil cum sustineti domniile voastre, v-ati intrebat oare de ce PSD-ul n-a reusit sa adune de 1 Mai, nici chiar momindu-i cu mici si bere, atatia bucuresteni cati clujeni au fost ieri in piata?

  Ai tot dreptul sa-l tragi la raspundere pe orice ales, dar trage-l cu intrebari pertinente, nu cu chestii penibile. Nu inteleg de ce spui ca te-au dezamagit raspunsurile lui, daca reusesti (si sper s-o poti face) sa nu te cramponezi de eticheta pe care ti-a pus-o (pe care intre noi fie vorba si eu ti-as fi pus-o intr-o situatie similara), raspunsurile lui Basescu au fost cat se poate de corecte, nu mi se pare nimic penibil in a avea un soi de dialog cu oamenii veniti la un miting iar la partea cu cele 5 minute ti-a raspuns magistral, ai putea invata cate ceva din raspunsul lui: nu persevera intr-o chestie gresita doar de dragul de a-ti respecta cuvantul, e o prostie!

 • @Corina, tu te intrebi, tu iti raspunzi. Boc a facut pentru Cluj cat n-a facut Funar in ultimele doua mandate luate impreuna.

 • respectele mele domnu’ darius.

  Pe mine Basescu m-a pierdut demult ca alegator. Din vremea in care el ca presedinte, ca cel mai mare om in stat dadea declaratii demne de un politician retardat la inceput de cariera, nicidecum de un presedinte al unei tari civilizate. Mi-e scarba de el cum mi-e scarba de toti. Toti sunt o apa si un pamant o adunatura de nesimtiti care se ingrasa ca porcii pe banii nostrii, ii urasc sincer si sunt trist ca in ziua de azi in anul 2007 nu sunt in stare sa aleg o parte sau macar un politician cu care sa tin si pe care sa-l pot sustine pana la capat. Basescu nu are dreptul la o justificare pentru gestul lui. Cum mai poate avea azi tupeul sa pozeze in omul in care tu cetateanul poti avea incredere cand el, in momentul acela presedinte deci omul cu cea mai mare responsabilitate din stat, presedintele in care multe milioane de romani aveau incredere, ne-a mintit cu nerusinare. Punct.

 • @ Adi. Ah, nici o îndoială. PSD-ul a fost şi este de toată jena. NICI UN DUBIU. Mi-am dat seama când am văzut la mici că fugeau oamenii cu micu’ şi tricourile PSD cum a apărut Becali. La aceştia, delimitaţi şi limitaţi, mă gândeam când mă refeream la spiritul de turmă.

  Şi stai demarcat, că de PSD am una mai gogonată. 🙂 Da’ răbdărică.

 • bine ti-o facut datias muie de extraterestru…puiu pizdi de comunist datias muie de bulangiu injosit

 • Şi apropo de remarca lu’ tanti Corina: are într-o măsură dreptate. Oricum, partea lui Boc a fost uşoară. Funar a ţinut mult în frâu şi de aceea acum avem o explozie de investiţii şi evoluţie (care e inevitabilă, nu musai meritul actualului primar). Că huzureşte la Bucureşti e atât bine, cât şi rău.

  Dar sincer, cred că e mai mult bine, fără nici o supărare. Este în regulă. Trimite mulţi bani, doar că stau pe stop degeaba. Clujul merge bine. O bucată mulţumită lui, alta din suflul exploziei inevitabile.

 • salut si felicitari pentru interviu!
  o sa votez impotriva suspendarii, dar ce ai obtinut tu aici a fost o reactie surprinzatoare pentru mine. nu ma asteptam ca basescu sa reactioneze ca ultimul om, cand ii pui la indoiala o decizie.

 • @ Irimie: Sper că devii curând conştient că-i faci incredibil de mult rău celui pe care-l susţii. Şi-i faci de râs pe cei care chiar ştiu purta o discuţie în contradictoriu, cum sunt cei de mai sus.

 • Plecand de la doua cugetari esentiale respectiv “Persoanele care nu se razgîndesc niciodata, gîndesc de obicei foarte puţin.” si “Eşti inteligent dacă nu crezi decît jumatate din ceea ce auzi; eşti înţelept dacă ştii care jumătate! ” as putea sa-mi formulez teoria mea de fi Pro Basescu integand prin cele scrise mai sus ca Basescu nu trebuie judecat pentru ca nu si-a respectat decizia de a demisiona, datorita faptului ca nu s-a angajat fata de populatia tarii ci fata de acei parlamentari pe care i-a atras intr-o cursa in care au si intrat din cauza orgoliilor si prostiei. A fost ocacialma,o strategie de ai face sa voteze nu dupa motive obiective ci subiective.
  Findca este vorba de politica si important este efectul final al promisiunilor facute se intelege prin al doilea citat ca nu trebuie sa te astepti la respectarea tuturor promisiunilor pe care le face un om politic din cauza faptului ca din cauza concurentei care este obisnuita sa minta fara a face nimic, esti nevoit ca om politic, pentru a lua puterea din mana celor care fac ce doresc cu ea, esti obligat sa faci si promisiuni fara acoperire doar pentru a face acele schimbari esentiale care au ca efect nu viata de zi cu zi a cetatenilor ci viitorul acestora. Acesta este punctul meu de vedere.

 • bravo ma!
  ai avut coaie si l-ai intrebat unde-l doare. pt ca s-a fastacit ca o fata mare cand a fost cu demisia si a chemat la palat toata floarea cea vestita sa se consulte cu el. intrebari din astea mai vreau.
  si e bine ca vine de la un simplu blogger. la felul in care este impartita presa in zilele astea, un ziarist, indiferent de unde vine el, n-ar fi avut legitimitatea sa puna o asemenea intrebare.
  felicitari!

 • Eu nu zic ca nu a evoluat Clujul si dintr-o anumita inertie, dar asta nu stirbeste cu nimic meritele unui om care este in stare sa faca treaba buna in acelasi timp si ca primar al unui oras cum e Cluj Napoca si ca presedintele unui partid foarte important pe scena politica. Daca tot vrem sa criticam, de ce nu-i criticam pe acei jegosi care motaie in Casa Poporului (asta cand au chef sa treaca pe-acolo) 4 ani pe banii nostri si nu fac altceva decat sa voteze cum le dicteaza sefii de partid?

  Si inca ceva Darius, daca singura ta motivatie a fost faptul ca ai avut niste intrebari la care vroiai sa-ti raspunda presedintele, de ce a trebuit sa filmezi “interviul”?

 • Ca să-l pun pe Jeg. Mă-nţelegi?! 😀

  (Şi cu prima parte ai dreptate. N-am nimic să-i reproşez lu’ Boc. Săru-mâna la doamnă.)

 • Dariuse, stii foarte bine ca spectacolul de ieri cu lumea care striga ce-i dicta basescu este pentru prostime ca sa se convinga sa vina la vot. Nu s-a adresat nici macar tie care e clar ca habar n-ai ce se intampla de fapt in politica (nu ca eu as avea). Nu poti castiga alegeri cu discursuri sobre si inteligente, cel putin nu in Romania asa ca nu vad de ce ar fi Basescu penibil daca foloseste (si) stratageme din astea. De asemenea io nu pricep de ce ai bagat si tu placa cu demisia, de parca nu au facut-o pana acum un milion de jurnalisti… ce te asteptai sa-ti raspunda nou? Omu s-a razgandit probabil pentru ca risca sa nu mai ajunga sa candideze ever. Castiga stima ta sa zicem, dar pe el cu ce-l ajuta? Puteai gasi si tu niste intrebari mai misto, dar te inteleg, emotia momentului..

 • Ideea-i că dacă am băgat aceeaşi placă, aş fi preferat pentru un alegător simplu s-o schimbe el, să n-o pună tot pe aia standard, că-i zgâriată.

  Şi nu sunt de acord că situaţia românească politică firească e să fie totul penibil. Nici că trebuie să câştigi prostime. Nici că există prostime. Şi dacă eu habar n-am de politică, dacă eu sunt prostime şi dacă eu sun aşa cum sunt, tot nu m-a câştigat, tot a eşuat.

 • @ Darius, sa zicem ca te inteleg, ai vrut si tu o amintire :). Sunt insa aproape sigur ca in cateva ore filmuletul tau va aparea pe unul din posturile tv nationale. Ce-o sa mai rada Felix pe sub mustatile lui de motan, are stire bomba pentru Antena 1,2,3… la ore de audienta maxima. Tu ma intelegi?

 • Ah, o completare, pentru toţi:

  Ce povestim noi aici sunt pur şi simplu diferenţe de opinie. Şi la fel cum am încredere şi în voi, nici eu nu susţin vreun partid, deşi prin simplu fapt că am ales să votez anti-Băsescu le fac un serviciu. Dar o fac pentru mine, că pot să aleg şi nu m-a convins cineva. M-am convins eu.

  Este drept că dacă nu era bulibăşeala, nu îmi puneam vreodată problema să fie demis Băsescu. Dar n-o fac fiindcă “am ocazia dată de 322 de trădători”, o fac dintr-o eroare făcută de Băsescu, o repezeală ce nu pot permite să o facă într-un caz în care m-ar afecta şi ne-ar afecta ca ţară mai rău.

 • @ Adi – sunt perfect de acord. Regret CĂ există. Iartă-mă dacă nu m-am exprimat coerent. Asta vroiam să spun.

 • de platesti taxa ca sa fi si tu student?Mai bine ai plati taxe ca sa fi interesant.cit despre articolul tau ar trebui sa-mi platesti o taxa ca sa-l citesc pe tot.M-am oprit imediat dupa cuvintul student cu taxa…….ha ha ha ha

 • Adi, chiar nu are nici o relevanta pentru mine, pentru tine sau pentru Darius cum si in ce fel va apare (cand si daca va apare) “interviul” la televiziuni.
  Darius o reusit o chestie pentru care noi, toti, cei care am citit acest post ar trebui sa ii fim recunoscatori si sa il respectam.
  “Pe repede inainte”, vorba lui, a reusit sa ne lamureasca. Sa ne arate ce se afla in spatele scandarilor din piete, cum se vede Romania lui Basescu dincolo de demagogia servita cu tona.
  Un “puiutz de comunist” poate insemna si Darius si 1 milion sau 10 milioane de Dariusi; asa ne vede , ne simte, ne onoreaza din postura de presedinte al tuturor romanilor omul care inca nu a invatat ca o parere diferita se trateaza cel putin cu seriozitate -atunci cand este exprimata sincer, decent si respectuos- si nicidecum cu mistouri ieftine.
  Darius, multumesc.

 • @Adi

  e si normal ca asa se va întîmpla. de ce e rău acest lucru? daca domnii jurnalişti nu sîn suficient de potenţi încît să-şi facă propriile materiale interesante n-au de cît să le difuzeze pe-ale altora. păcat doar că-s ale lu darius

 • Tu nu eşti prostime, eşti nişă neimportantă în sondaje:) Pe prostime a câştigat-o cu discursurile si manifestaţiile de până acum şi oricum sunt mai multe tipuri de prostime…şi prostimea lui becali trebuie câştigată şi cea a lui vadim…pentru ca sunt multi şi contează (din păcate)

  Referitor la interviu mie mi se pare ca ai pus întrebările atât de tendenţios şi de tipic gazetăresc cu scopul de a irita încât îţi dai seama că băsescu şi-a imaginat imediat că eşti un tânăr conservator sau pesedist zelos şi te-a taxat..

 • @ Adi: Pesemne că va apărea. Ar fi bine pentru mine, profesional, ca “blogăr”, de ce să nu fie clar? Desigur că şi dacă nu apare neapărat la TV, se vor folosi mulţi de chestia asta, nu în felul în care eu tolerez.

  La fel va fi şi când situaţia se va inversa, despre cealaltă tabără.

  Da’ asta e chestie de mass-media. Îmi exprim o opinie. O poate promova sau ataca cine pofteşte. Cum sunt eu liber, suntem toţi.

  În limitările ce nici nu le cunoaştem, oricum. 🙂 Heh. Îţi mulţumesc încă o dată că, chiar dacă simţim diferit faţă de o temă anume, păstrezi o discuţie coerentă şi argumentată.

 • “o fac dintr-o eroare făcută de Băsescu, o repezeală ce nu pot permite să o facă într-un caz în care m-ar afecta şi ne-ar afecta ca ţară mai rău”

  Sti cum se numeste asta? Ai auzit de expresia “A fi scump la tarata si ieftin la faina”? Daca ai fi spus ca exista o gramada de suspiciuni de coruptie in jurul lui sau ca e suspect faptul ca l-au parasit toti colaboratorii sau ca e un factor care destabilizeaza situatia politica si economica a tarii, poate mi-ar fi fost mai greu sa te contrazic, dar daca asa iti motivezi tu aversiunea fata de presedinte… Pe mine personal m-ar fi dezamagit mult mai mult daca s-ar fi incapatanat sa persevereze in aceasta greseala de care s-ar fi ingrijit stim noi cine ca sa-i fie fatala dpdv politic.

 • Darius, remarca facuta de Basescu ai putea-o lua ca un compliment cand spune ca “esti un puiutz” insa cand spune “de comunist” nu face decat o continuare a rationamentului ca, doar comunistii au fost cei care au persistat in greseala pana la final fara a-si schimba credintele iar tu iti pastrezi credinta pe care ti-ai format-o dupa ce intradevar “te-au mintit multe lichele”. Base ti-a facut un dus rece ca sa te trezesti la realitate si sa gandesti cu capul tau nu cu al celorlati. S-ar putea ca din cauza copacilor sa nu vezi padurea. In orice caz ar trebui sa fii mandru ca ai discutat cu Basescu iar faptul ca nu te-a menajat a fost si din cauza ca l-ai filmat. Stia ca va aparea clipul si trebuia sa dea o replica dura nu atat tie cat celor care gandesc ca tine .

 • Te-a facut puiut de comunist pentru ca a ajuns un mucos de moldovean sa vorbeasca de lucruri pe care nu va avea in veci capacitatea sa le inteleaga. Ce e drept e de inteles ce se intampla acum in tara avand in vedere ca o adunatura de “moldoveni” au votat 17 ani cu cine au votat pe porci si cucuruz. Acum in democratie ai si tu tupeu sa deschizi gura. Daca valorile morale sunt inselate la ceea ce zici tu ca a facut basexu, atunci cand tupeul sare din neamul prost din tine educat de un tata ce si-a dat drumu beat in mata.

 • “iar faptul ca nu te-a menajat a fost si din cauza ca l-ai filmat” – adică în afara situaţiei, ar trebui să mă tem de el sau ar fi coerent din partea lui să mă fi tăvălit mai rău prin realitate, oare nu trebuie să fie aceeaşi persoană în orice cadru?

  Pe mine unul m-a minţit el. Aşa consider. Accept că ai altă părere, Petre.

  Şi am mai zis: mă simt atât de onorat c-am vorbit cu el, parcă i-aş zice tată, da’ s-ar jigni singur şi n-aş vrea să-l pun în postura asta… în care-a mai fost, când eu nu trăiam, dacă tot vorbim de vârstă.

  Nu consider că m-a jignit spunându-mi “puiuţ de comunist”. Nu e capabil de aşa ceva. Doar încercat, eşuând dramatic. Nici măcar să mă insultate n-a reuşit, dăramite să mă convingă. Când l-am întrebat ce l-am întrebat, am formulat astfel încât să aibă şansa să-mi demonstreze că mă înşel. I-am zis că până în punctul respectiv, votez pentru demitere că m-a minţit. Nu a reuşit să mă facă să mă răzgândesc. Doar a dat-o pe după cireş, să zic aşa. Cam palid, pentru un om cu pretenţii prezidenţiale.

 • In aceeasi ordine de idei dar cu alte cuvinte, daca postul asta apare sub titlul “Am gresit? – Nuuu”, mi se pare putin cam prea viclean din partea celor care au “un colts impotriva lui Darius” sa aduca tot felul de argumente care nu raspund intrebarii.
  Asadar, a gresit, greseste Darius ?
  Restul sunt doar …vanturi 🙂

 • @WhIteWolf, da-mi voie sa nu ma alatur avantului tau, nu am nevoie de nimeni ca sa imi arate “ce se afla in spatele scandarilor din piete” pentru ca eu am fost in piata si am simtit ce se afla acolo.
  Nu sunt de acord cu faptul ca aceste manifestatii sunt penibile nici cu faptul ca presedintele a gresit ca nu si-a dat demisia. Si nici in filmulet nici in vreo postare de pe acest blog nu am gasit vreun argument care sa ma convinga de aceste lucruri. Hai sa trecem dincolo de sentimente si sa analizam la rece, pun o intrebare pentru Darius si pentru toti cei care sunt de acord cu el: De ce sunt penibile aceste manifestari si de ce a gresit presedintele ca nu si-a respectat promisiunea de a-si da demisia?

 • Acolo-l citam pe Jucătoru’ şi pe publicul răspunzând. Cât despre cine are ceva de-mpărţit cu mine persona, am zis că tre’ să verifice procedural, fiind puiuţ de comunist, să meargă acasă, la vatra părintească. Să documenteze. 🙂 Eu îs la mijloc acilea. Ehehehe. Băse nu s-a luat de mine, că de-ai mei, io nu mă bag, să se răfuiască. 😀

 • @ Adi: Aş zice să reciteşti articolul şi comentariile. Dar fie: a greşit pentru că a zis că o face. Dacă nu era sigur, nu trebuia s-o zică. Nu l-a pus nimeni. A zis-o dintr-o siguranţă îngrijorătoare şi a dat cu bâta-n baltă. Dacă a făcut-o din ceva strategie, cu atât mai bine. În locul lui aş FACE ceva, nu să mă joc joace. Măcar în timpul pierdut pe instabilitatea la care nu se poate nega că contribuie activ.

  În piaţă a fost penbil în opinia mea. Ai fost şi tu acolo, perfect, ai opinia ta. Chiar dacă AVEA DREPTATE să întrbe toate acele chestii, era de-un… ceauşism, că tot a zis de mine, ce-mi sunt recunosc că nu pot decât să mi-l imaginez, ca să nu-mi producă friasoane.

  În rest, am văzut şi eu autobuzele. N-a venit “Clujul să-l susţină”. S-au întâlnit pur şi simplu oameni, organizat, veniţi de bună voie, dar influenţaţi.

  Dintre aceştia, eu personal am văzut majoritar pe cei cu stagurile, însemnele etc. hlizindu-se ca la grădiniţă şi scandând aşa, la semnal.

  Şi întăresc: la fel de penibil şi PSD-ul. De prostiile lu’ Vadim nu mai zic. E regretabil că e aşa, dar am dreptul să aleg ce votez şi să-mi exprim această opinie. Iar aici e vorba de problema de pe masă.

 • Baiete , tu ai o problema cu faptu ca el nu se mai tine de cuvant …Nu fi asa superficial pt ca este f grav faptu ca vechii demnitari inca mai detin puterea , nu se poate sa fi asa prost incat sa-ti pese doar de faptu ca ala nu si-o respectat cuvantu ..Intre 2 rele (parlament supercorupt) si un presedinte care nu se tine de cuvant care o alegi?Iti spun eu sigura ca marea majoritate a intelectualilor trecuti de 25 de ani sunt pro-Basescu…Sa fie aia chiar toti prosti?Si pt ei e mai putin important ca el nu-si tine cuvantu sa demisioneze decat sa pice tara din nou pe mana unor nesimtiti…Dar tu tine-o p-a ta,e dreptul tau , dar cred ca esti f limitat in gandire …

 • Reciteşte comentariile despre desconsiderarea mea în a mă complace să aleg între două rele. De aia-s rele tăte, că acceptăm să se joace totul doar între ele. Nimica bun, încă. Dormi tu liniştit că alegi ce poţi încă suporta. Culcă-te pe-un “rău-acceptabil”. Groaznic. Da’ te desfiinţezi din funcţia de cetăţean. Nu te suspenzi. Descalifici.

  Şi nu-mi zice mie cine e limitat şi cine nu, nu ne cunoaştem, nu ai căderea să pretinzi că ştii ceva, deci contestă-mi opiniile, dacă alegi, nu pe mine.

 • Darius, continuand in stilul lui Base de a te pune contra valului si tocmai contra lui, ai sansa de a fi foarte popular intr-un final si sa faci mult trafic asa ca dai inainte iar urma va alege..!!!

Sociale