Darius Hero

Merem, merem, că dacă nu merem, dup-aia de la doișpe îi cinșpe lei

M

Am găsit un floc deosebit pe vană, lângă robinet. Flocul este unitatea de măsură a părului pubian, așa cum s-a convenit de către oamenii de știință, la Zalău. (Vana este cada și astfel i se zice tot în Zalău, degeaba restul îi ziceți altcumva. Și – tot după acest regulament – la Zalău este ori doi. Dar revenind…)

Flocul deosebit era cam de dimensiune vizibile mai jos, la scară.

Realitatea frapantă este următoare: eu mă tund inghinal. Periuță. Asta-i o informație pe care, din nefericire pentru memoria voastră tot mai puțin util administrată, trebuie să o asimilați ca pe un medicament, pentru validitatea întregii istorisiri. Deci flocul nu îmi aparține.

Partenera mea, Ada Marcu, este cochetă la rândul ei. Voi limita declarațiile la această discreție evidentă, cât să intuiți.

Așadar: cui îi aparține flocul atunci?

Dacian s-a mutat cu prietenă-sa și, da, sunt convins că are acea tipologie de floci (Dacian, nu prietenă-sa, de care nu sunt încă convins, atâta tot). Dar s-a dus de demult și în tot acest răstimp, mai multe fete preocupate au pus mâna și au făcut o curățenie impecabilă în locuință, iar mami la fel, care nu este o fată oarecare.

Tot ce pot, deci, suspecta este că cineva mi-a intrat în domiciliu… cu scopul precis de a face duș!

Că nu concept alt scenariu care să degenereze în sau să cuprindă calculat în strategia sa pasul de a te spăla prin efracție. Ba mai mult: mizerabilul intrus a fost chiar relaxat în a face poate chia baie, comodă, astfel să lâncezească până se exfoliază și năpârlește, încât să nu se deranjeze să curețe după el.

Pot garanta că este vorba despre un el. Am potențialul greu exploatabil de a deosebi flocii după sexul provenientului. Și asta fără să-i gust.

Prietenul lui Teodor Negrea (am trecut la altă idee a articolului), să-i spune Marius sau Laviniu, că n-am reținut exact, este jignitor de gras. Se rostogolește pe el însuși de rotund, în orice curbă a fizicului său.

Dacă pun mâna pe el, oriunde, mă afund.  Când te uiți la el, nu e obez sau supraponderat.

Însă are consistența necesară începerii unui nou paragraf în descrierea sa.

De câte ori dau enter, mă gândesc la el, din nevoia mea personală de a se mai termina vreodată, cât e de gras.

Și niciodată nu ajunge.

Este un barman în Boiler, “leagănul hipsterimii Clujene” (Mihail “Sepukku” Ion), Alex. Cu bască. Mă rog, toți îs cu bască, dar ăsta e rotofei rău. Mna, Marius sau Laviniu e flagrant mai gras decât el, analizând filozofic conceptul. El reumple sensurile semantice ale cuvântului masă, atât ca proprietate fizică a obiectelor, alăturare nepermisă a persoanelor anatomice care se întrunesc clandestin într-un singur corp formând un grup individual, cât și ca haleală câtă bagă în el.

Marius sau Laviniu se dezavantajează, aproape voit aș zice, purtând tricouri nelalocul lor, cu croială lipsită de orice criteriu estetic și de culoare, de exemplu… roșie. Sau: altele. Nu: negru. Și cu litere formând mesaje tâmpite, imprimate de obicei deloc adecvat și care ajung să i se lăbărțeze pe burtoi.

Sunt tot felul de reguli vestimentare de a evita afișarea unor defecte, cum ar fi să porți linii orizontale pentru a contracara spațial înălțimea sau verticale pentru a trece sub discreție vreo lățime. Reguli pe care Marius sau Laviniu le încalcă compulsiv obsesiv.

Cam astea ar fi de zis.

217 comentarii

 • anne legras. canta enorm de misto. in metrou. i-am cumparat un cd. calitatea pe youtube e execrabila.

 • ma gandeam azi eu …
  daca darius s-ar fi tinut de treaba si ar fi evoluat …
  ar fi ajuns sa castige in perioada sarbatorilor vreo 3000 de euro de pe urma jegului.
  dar … nu.

 • This is a film about a man and a fish
  This is a film about dramatic relationship between man and fish
  The man stands between life and death
  The man thinks
  The horse thinks
  The sheep thinks
  The cow thinks
  The dog thinks
  The fish doesn’t think
  The fish is mute, expressionless
  The fish doesn’t think because the fish knows everything
  The fish knows everything

  http://www.youtube.com/watch?v=IWL6eQHeZf0

 • Jeg…sa inteleg ca te inspiri putin din the Oatmeal? Hai, sa nu exageram…stim ca ideea cu “gramatica vizuala” nu e originala >:) te pup pe bascalie, bai bascaliosule.

 • Aho,aho pescari si frati,
  Cu lanseta nu mai dati
  Si otara m-ascultati…
  Maine anu’ se-noieste
  Si la copca…aya(lipsa) peste
  In 2010 am nadit
  Pana ni s-a cam acrit…
  De-am undit pe nor si ploaie,
  Ne-a ajuns apa-n urloaie…
  De-am pescuit pe zapuc
  S-agatzam crapu’ nauc
  Ne-a transpirat mandru’ cuc
  Si ne-am hidratat cu-n..”suc”..
  Aho,aho,ca d-aia zic ,
  Unii chiar n-au prins nimic
  Dar au fost si din cei care,
  Cu noroc si cu rabdare,
  Au prins pestele cel mare…
  Manati mai si mulinati
  Si pe scule bani sa datzi,
  Da’ nu multzi,fiti cumpatati
  Ca, altfel,falimentati…
  Mulinat-as, mulina,
  Da’ ma tem ca s-o ‘nsera
  Si pestii s-or supara
  Si dau de-alta dandana…
  Asa ca,la fiecare,
  De An Nou,va fac urare..
  Sa va fie anul lin
  Si s-aveti minciogul plin….
  Firu-ntins,zbucium si dril
  Cel mai mic fi-va de-un chil…
  La Multi Ani,cu sanatate
  De bucurii s-aveti parte..
  Manatzi mai,hai,hai
  Si mai dati(luati) din zurgalai(crapalai)!!!!

 • Ce tot facem terorismul la Darie? El estem pe campiile eliseele acuma. Na. Si cand va baga un film, carevasazica, pre multi va popi! Prietene Mariane, tu vrem pentru ca sa postez Luceafarul in maghiara? Domnul Eminescul cred ca si-ar da cu tesla-n coaie.

 • mie imi place sa ma joc cu mouse-ul unde scrie jeg in stanga sus de i se schimba culoarea si as avea o rugaminte: sa aiba si floarea acelasi efect jucaus

 • @CC, tu mai bine jucam cu putzulica sau daca tu estem masculul ferocele, jucam te rog cu labia maior. Tu vrem pentru dam un link la tine?

 • @CC, tu te suparam daca eu spunem ca esti semidoctul? Nu am dat cu ciomagul doamna invatatoarea la tine pe spinarea? Ce insemnam “mouse-ul”? Tu la fel scriem scaun-ul, colt-ul, volan-ul, pahar-ul? La tine am rontait mouseul inteligenta?

 • No, dragă ügy, îţi revenii glăsciorul turturicesc? Vezi că iar te iei de oameni. Nu mă întărâta! Că sunt în spatele tău.

 • Draga mitzi, imi “revenii” glasciorul. Da’ de cine m-am luat? Esti in spatele meu? Jaj, eu ar trebui sa fiu in spatele tau, na.

 • Ba nu prea. Că nu prea îmi place să deţină altcineva controlul. Şi nu-mi plac bărbaţii în spatele meu. În general. Şi pentru una alta vă mai lăsaţi şi călăriţi. Că aveţi oase mai tari. Şi o coastă în minus. Sâc!

 • Jaj Mitzy. De ce tu gandeam la un nazdravania, la jocul de mama si tata? Eu am referit ca stam in spatele tau pentru coordonare si incurajare. Cine estem calaritul? Intrebarea retorica la care asteptam raspunsul. Na.

 • Mai nou aşa se cheamă că este? Coordonare şi încurajare? (De cel de-al doilea cuvânt mi-e teamă. Că dacă este format prin derivare parasintetică de la cuvântul de bază “cur” cu prefixul “în-” şi sufixul “-ajare”?). Şi să ştii că mă orientez destul de bine. Sunt mai tare din fire de felu’ meu. Şi nu mă refeream la nimic trivial. Vorbeam aşa… În general.

 • Jaj Mitzy. Tu de ce te scarpinam ca olteanul cu mana dreapta la urechea stanga? Tu estem olteanca focoasa? De ce vream tu sa bagam la ceata pe bozgorul cu gramatica? Tu am dat o lectia cu sufixul si prefixul de la curul. Tu zicem ca vorbeam asa, in general. Cine estem domnul general cu care tu placem sa facem conversation? Estem un generalul cu trei stelele? Estem un generalul de la brigada de la Comandamentul Sud de NATO?

 • Eu eştem ardeleancă cu sânge de regăţean. Adicălea născută de părinţi pe alte meleaguri decât cele natale lor, care sunt ălea cu vinul de pe Prahova Valley. Şi nu. Nu am nimic cu generalii. Eu nu înţeleg bărbaţii în uniformă aşa cum nu înţeleg sânii şi rachiul în afara întrebuinţărilor lor biologice şi dezinfectante. Tu împingi discuţia într-un mod foarte artistic. Aproape blagian. Adică tot ce-i neînţeles se schimbă-n neînţelesuri şi mai mari. Cam ca Darus-san aşa. Că la el de la doişpe se face cinşpe lei.

 • Mitzy, eu nu impingem decat vagonul de la CFR. Am primit o slujba si castig banii de la ea. Cand vagonul mergem la valea, cu legea de la gravitatia, eu intram in actiune si impingem la locul lui pe vagonul. Tu estem un prahoveanca sexy. Tu zicem ca nu intelegem tatele si rachiul. Nici o problema, intelegem bozgorul si pentru tine. Blagian adica cu referirea la domnul Lucian Blaga? Domnul a spus ceva cu corola de lumini a lumii si ceva cu spatiul mioritic. De unde estem tu regateanca Mitzy? Din valea Ialomitei, din intinsele dealuri si campii ale Telormanului, din Podisul Moldovei, din Dobrogea? Te rog pentru dam un indiciul la bozgorul care tu stim ca avem mare consideratia la tine.

 • Si ceva pentru impatimitii pescuitului si nu numai
  Stiti cum e cand pregatesti o amorsa.Mai trebuie capsa,fitilul si …aprinderea:
  -Roco,ai mai auzit ceva?-il intreb io,aprinzand fitilu’
  -Cica, ar trage la Calugareni, pe partea stanga, cum intri…!
  Perfide mai sunt baltile astea.Iti dau cativa pesti si te-au prins in mrejele lor, pe tot restu’ vietii. Ce principii si strategii? Aici e nevoie de mobilizare generala, plina de pasiune
  -Pai sa luam legatura cu Marian si-ncercam si noi…!ii dau eu replica, precum o adiere de primavara.
  Nu mai insist la pregatiri , ca le stiti…Totul se rezolva prin resortul adeziunii..In fine, ajungem pe malu’ baltii.Cum reusita pescuitului depinde in mare masura de momeli, iar “lista de bucate” e lunga, am pregatit”la botu calului” ceva “frugal” si la indemana:niste mamaliga cu paine framantata, asezonata cu boabe de porumb,totul malaxat intr-un ceaun improvizat de niste minti iscoditoare:un pet de apa plata de cinci litri ,taiat pe jumate.
  -Ma Roco,voi ramaneti pe mal ,la lansete,treaba voastra,da io intru la cracane in apa!-zic,desfacand doua prajini din trusoul de “nunta”.Fac la repezeala niste cocoloase pentru intretinerea”vadului”,iau “cadelnitzele” cu porumb conservat si viermisori si ,acompaniat de behaitul unor oi pripasite pe izlaz,intru in apa, cu dor de prins peste si intepenit in costumu’ cauciucat.Am uitat sa zic c-am luat si tigarile,ca de la ele incepu’ pricina…Instalez cracanele,intind”mortierele” cu bob la gura tevii si,ca un elev disciplinat,astept cu nerabdare sa vina ora de ..dirigentie.Nu e nevoie de statistici ,pentru a demonstra evidentza:pestele trage de multe ori cand manaci,cand te duci sa te pisi sau cand iti aprinzi tigara.La mine a tras in varianta trei.Si asa de vartos,ca mi-a saltat varga de pe cracan cat as fi zis…peste..Ce sa recuperez…Prajina mea deja traversa balta,precum rapidu’ prin gara Cucuieti…
  -La ce trasa?il aud pe Marian,infrigurat de turnura situatiei
  -La coaja de..ra.at,Mariene..! ii zic ,uitandu-ma cu jale la varga mea de carbon, care disparea pe luciu’ baltii…
  Asta e,pescuitul presupune devotament,fidelitate si in primul rand tenacitate.Asa ca am continuat pescuitul,aruncand din cand,in cand,priviri primavaratice,dupa batu’ meu carat de marele”monstru”…
  Si cum D-zeu nu doarme si tine cu cei napastuiti,i ntr-un final, curentii de apa imi inapoiara scula , spre izbavirea si linistea mea pescareasca…
  ps/De atunci ,imi leg cu sfoara prajinile ..Si acu’ ,urarea:Fir Intins!

 • Dragă Darius, te putem ruga un nou articol? Că unii au început s-o cam dea la copcă…

 • Draghe Mitzy, cine dam la copca? La copca dam numai pescarii profesionistul. Altul bozgorul diletantul faceam patinajul pe gheata si cadeam cu curul in apa recea. Altul bozgorul am cititul pe ursul pacalitul de vulpea si stam cu coada in apa pentru prindem crapul. Tu estem un vulpita prea inteligentul. Tu asteptam pentru prindem un somonul de Alaska.

 • Estefelé szólal a kürt szomorúan,
  Ballag a nyáj, csillag vezérli az útban,
  Rí a patak, surran a szűz vízű forrás,
  Suttog a fűz, drága, te engemet ott vársz.

  Égen a hold, az arcán szent nyugalom van,
  Nagy szemedet nézi a ritka falombban,
  Ütközik a csillag a harmatos égen,
  Kebled a vágy, arcod a gond lepi mélyen.

  Hold sugarán bomlik az éjjeli felleg,
  Házak öreg ormai égre merednek,
  Reccsen a kút gémje a szélbe’ magában,
  Füstben a völgy: furulya szól a sztinában.

  S a kimerült földmívelők a kaszával
  Hazafelé mennek: a tóka szavával
  Zendül a völgy, egyre erősbül a hangja,
  Ég a szívem messze világít a lángja.

  Ó, hamarost szunnyad az esti falucska,
  Ó, hamarost hozzád visz kedvesed útja,
  Fűzfa alatt töltjük el szép éjszakánkat,
  Folytonosan mondom én, ó, hogy imádlak.

  És a fejünk egymás keblére lehajtva
  Elaluszunk majd mosolyogva, sóhajtva
  A fűz alatt. Ó, pazar, isteni éjjel!
  Ki nem adná egész életét el?

 • Sara pe deal buciumul sună cu jale,
  Turmele-l urc, stele le scapără-n cale,
  Apele plîng, clar izvorînd în fîntîne;
  Sub un salcîm dragă, m-aştepţi tu pe mine.

  Luna pe cer trece-aşa sfîntă şi clară,
  Ochii tăi mari caută-n frunza cea rară,
  Stelele nasc umezi pe bolta senină,
  Pieptul de dor, fruntea de gînduri ţi-e plină.

  Nourii curg, raze-a lor şiruri despică,
  Streşine vechi casele-n lună ridică,
  Scîrţîie-n vînt cumpăna de la fîntînă,
  Valea-i în fum, fluiere murmură-n stînă.

  Şi osteniţi oameni cu coasa-n spinare
  Vin de la cîmp; toaca răsună mai tare,
  Clopotul vechi împle cu glasul lui sara,
  Sufletul meu arde-n iubire ca para.

  Ah! în curînd satul în vale-amuţeşte;
  Ah! în curînd pasu-mi spre tine grăbeşte:
  Lîngă salcîm sta-vom noi noaptea întreagă,
  Ore întregi spune-ţi-voi cît îmi eşti dragă.

  Ne-om răzima capetele-unul de altul
  Şi surîzînd vom adormi sub înaltul,
  Vechiul salcîm. — Astfel de noapte bogată,
  Cine pe ea n-ar da viaţa lui toată?

 • Da toader, tu am pus punctul pe I. Daca eu rugam pe tine pentru cocotzam la Tour Eiffel si recitam din domnul Baudelaire, facem asta? Daca dam la tine si un buciumul pentru buciumam la urechea de domnul Sarkozy, in surdina, tu estem fericitul? Daca tu nu estem fericitul asa, tu putem sa facem baldabacul in Sena. Na.

 • cere-i ma telefonu’, mailu’, feisbucu’…!
  nu vezi ca esti in faza cu mitzulica? du-i ma un crap, o scrumbie ceva! of, doamne… el tot cu tulnicu’.
  bai mitzy, iarta-l. e prost da’ sunt convins ca e baiat de treaba. zi-i tu sa te scoata la o bere.

 • @toader: măi, eu m-am oferit odată să-l scot la un ciolan afumat cu fasole, da’ dacă m-a refuzat?

 • Foaie verde de alun,
  Fac sarmale de Craciun…
  Le cladesc,le bag,la oala
  Sa bag virusii in boala..
  Doar din porc,nu pun de vaci
  Mai plusez cu doi,trei raci(ardei)
  Cu orez si toate cele,
  Sfanta ceapa bag in ele…
  Cimbru mult,pe vino-ncoace,
  Ca chimenu’ nu imi place..

  Cu pasta(tomate) e fix de fix,
  Nu ai pus,ai dat-o chix..
  Dupa ce e ambalata
  Si frumos asezonata,
  Mai pun din aia tocata(varza,bre)…
  Orice-ati spune ,e de vis,
  Manci si esti in..paradis…
  PS/Sunt faine ardelenesti,
  Da’ ,mai bune..oltenesti.. :))
  http://www.youtube.com/watch?v=AeV44PuD7Kk

 • @toader: să ştii că la asta m-am gândit şi eu. Sau poa’ că are o mândră lângă el. Sau o fi bătrân şi nu mai poate. Călătorii lungi mă refer. O fi având reumatism şi nu mai iese din casă când e frig. Că în ziua de azi cu interneţii ăştia nu mai ştii care cum e.

 • A, şi eu o să rumeg o salată şi un pahar cu apă lată cu lămâie să-mi mai ia din greaţă când te văd că-ţi place fasolea cu ciolan afumat. Dar cine ştie poa’ legăm the beginning of a beautiul friendship.

 • Prima zi de Craciun am petrecut-o all inclusiv,cu oferte pe masura.Cum n-am fost in Marginimile Sibiului sa simt mirosul cetinei ,am incercat sa pastrez traditiile crestinesti in linistea caminului.Io zic,ca mi-a iesit.N-am solicitat ambulanta,nicio colica,nimica ,nimicuta.Am respectat masurile de austeritate ,fara abuzuri la sarmale,carnati si cozonac.Finalul zilei a fost exotic si trendy.Cu lumanari de pom in juru’ cazii, un pahar de zaibar de la mama lui si doua ,trei fasuri de trandafir de la Air Wick-ul de interior(ce bine-i acasa).Chiar si cateva balaceli in cada,da nu mi-au iesit prea bine.Ma inspirase baiatu’ asta,dar fiind mai inalt, am renuntat:
  http://www.youtube.com/watch?v=GDc1H7jVAMI&feature=player_embedded

De Darius Groza

Sociale