De când n-am mai vorbit noi, eeej, despre gojonele?

sari la comentarii

Cine mai trăiește, de când era ăsta subiect în vogă la noi, pe Internetul de față, să-și amintească. Cine nu, să facă greșeala să întrebe.

Eu am o… persoană umană de sex masculin în împrejurimile vieții mele, dându-mi târcoale. Acest individ se numește Marius Iulian. El nu există undeva, ca să vi-l pot arăta cum arată. Are profiluri online cu poze și o identitate a sa, confecționată, lumea îl strigă pe nume, însă asta nu înseamnă că el se află cu adevărat. Nu este semnificativ. Este un compozit de materie, cu diverse utilizări și funcționalități, fără să fie necesară definirea completă a lui în calitate de un ceva anume.

Apare și dispare. De fapt, când nu este lângă mine, el nu prea există, singur sau în relație cu altcineva.

L-oți fi văzut alăturea mie, câteodată și cam atât. Există unii care vor susține că l-au văzut și separat sau chiar cu ei înșiși, dar este un fals sfruntat și ieftin.

Însă eu trag câteva foloase din interacțiunea mea cu Marius Iulian uni-direcționată dinspre el spre mine, beneficii care să ducă interacțiunea un pic mai departe de un parazitism pur din partea lui, dar nici cât să se apropie de simbioză, astfel încât mi-este perfect dispensabil.

Unul dintre aceste beneficii care mi se cuvin pentru că-l accept în compania mea selectă este că Marius Iulian – în timpul său liber, din care nu știu cât îi mai poate rămâne, în afara relației cu mine, în care mă dădăcește necondiționat – reușește eșecuri emoționale care le umbresc pe mai toate ale mele vreodată, luate separat sau cumulate, făcându-le mici dramolete neglijabile. De pildă, vin turcii și îi fut femeile sau își găsește numa’ lesbiene de care să se îndrăgostească și și-alea dubioase, nu m-ar surprinde să îi cadă câte cineva cu tronc și să realizeze prea târziu că-i băiat și alte astfel de dezastre sentimentale. Da? Bine. Asta mă face să-mi iau problemele mele mai mult în glumă, ca un fel de simulări, pe lângă zbuciumele sale.

O altă parte avantajoasă din activitatea pe care o întreprindem împreună, eu cu Marius Iulian, este că practic eu nu mă mai fac de mândra minune dând-o-n bară cu câte vreo domnișoară de prin birturi, fiindcă, dacă-mi este aghiotantul prezent, odată ce accept că n-am nici o șansă, mă sucesc spontan zicând că-s homosexual și că Marius Iulian e iubitul meu, pe care pot evenual să-l și sărut demonstrativ, că-i docil și nu se opune, în oportunitatea în care eu decid că vreau să mă utilizez de orice resursă a meschinăriei ce o pot înjgheba.

Dacă, prin absurd, există câte una care mă vrea ea pe mine și eu n-o poftesc înapoi (deci prin absurd, zic), i-o pun lui Marius Iulian în brațe, ca pe-un deșeu, fiindcă Marius Iulian are și el un aspect plăcut, cât să se mulțumească rebutul lipsit de pretenții și cu el, care altfel mimează și inteligența, prin asociere cu mine, dacă îl ghidez cu mare atenție prin conversație, să nu-și sclintească ceva.

Singurul lucru care-i lipsește lui Marius Iulian, în a mă întrebuința eu de el, este o husă tricotată, ca să nu se zgârie, în care să îl țin până când am nevoie de el.

***

Conviețuitul acesta cu Marius Iulian pe aceeași planetă poate totuși să ridice și dificultăți. Pentru că avem noi doi păreri nu mereu convergente, eu cu el. Eu, de exemplu, am opinii sincere pe care mi le exprim. Nu zic corecte, da’ oneste. El are păreri atente. Care să fie amabile, păreri de bun simț. Pe care de cele mai multe ori  și le inhibă, că le consideră și pe alea deranjante.

Pe când eu cred că ceva sau pe dincolo, el crede, în general, de bine. Lui orice i se pare în regulă, ceea ce face ca lumea însăși așa cum trebuie ea asimilată să se împarte în două, între ce cred eu și ce-o fi crezând Marius. Aici se face diferențierea. Cu cât e punctul de vedere a lui Marius mai politicos, deci al meu mai vehement, cu atât acel aspect asupra căruia reflectăm este mai periculos. Eu am învățat să mă uit după colțuri și să iau poziții de angajare ofensivă, umblând pe stradă, numai dacă-l văd zâmbind. Pe mine mă face să fiu extrem de vigilent, dacă el îi fericit…

Un alt aspect despre care Marius Iulian are greșita impresie că este posibil: el nu diferențiază, declarativ, între prietene. Că “el nu le vede așa”. Eu, în schimb, compar tot. Deci orice. La mine nu există fără să fie ceva mai bun sau mai prost. Nu pot să nu mă consolez că nu-știu-care e mai sexy decât nu-știu-cine sau că vreun careva îi mai jenant decât altul, preferabil mine, care sunt, știm, nici sexy, da’ și jenant. Sau cu fetele, la fel. Cum adică să nu compari? Cum adică să nu le vezi diferit. Marius Iulian zice că el nu vrea să le supere. Și în primul rând că nu le vede așa, ăsta-i motivul primordial, că nu-i capabil, de fapt. Și că și dacă îl întreabă cineva, el crede că se referă la personalitate, iar el le îndrăgește pe toate la fel și nu s-a gândit niciodată la altceva.

Eu pot face comparație exclusiv sexuală între maică-mea și bunică-mea, fiind pus în această situație, fără ezitare. Dacă ar trebui să aleg, da, aș avea o preferință. Nu vreau să creez zâzanie și râcă acuma neapărat, dar clar e maică-mea. Cu ea oricum am avut fantezii Oedipiene și m-am obișnuit, nu am de ce susține că “nu le văd în felul ăla”. Ba le văd, mi-i scârbă, da’ le văd. Marius nu vede între două amice dintre ale lui, nu, el închide ochii, chiar și cei ai minții, el nu poate, nu e în măsură sau putere.

Până când l-am întrebat de una specific, despre una, cu precădere, și-a sărit ca ars, nemaicontrolându-se: “Îu! Da’ Numele Ei îi nașpa!”. Adică el, în capul lui se gândește, în ordine: (1) nu o văd așa; (2) nu vreau s-o văd așa; (3) nu mă obliga s-o văd așa; (4) mai bine îi urâtă, decât s-o văd așa. Și, culmea, că nici nu e…

***

Și dacă tot vorbirăm de probleme erectile (înainte de Marius Iulian), iacătă ce mi-este dat pentru ca să descoper pe noua senzație online în timp ce o studiam în scop profesional și pe care tot a treia transmisie este câte-o pulă flască…

[și da, precum puteți lesne remarca, s-a terminat cu macul]

***

[aspectul mai riscant este că dacă te ceri pe Jeg, lași la voia întâmplării a-ți găsi locul disponibil sub o pulă de pe Internet; însî avantajele sunt aceleași]

33 comentarii

zi si tu ceva
 1. Aprilie 8, 2010 la 08:55
  link permanent
  John zice ca:

  No bine. Să te pupe porcu, cu Kelly Ripa ta cu tot. Auzi că actriţă de opere de săpun.
  Ca să vezi cu câtă atenţie îţi mai citesc (încă) bloaga, că m-am apucat s-o gugălesc şi io pe aia numai ca să aflu că mi-am irosit 3 secunde din viaţă.
  Şi ca chestie numa’, da, se scrie cu un singur “p”. Asta ar fi singura observaţie care se merită.

 2. Aprilie 8, 2010 la 18:09
  link permanent
  toader zice ca:

  ce vremuri erau alea in care strangea jegul sute de comentarii … sau cand merita sa il boicotezi… amu’ ce dracu’ sa boicotezi? absenta?

 3. Aprilie 8, 2010 la 21:08
  link permanent
  Darius Groza zice ca:

  Pe vremea aia, primeam mâncare și valută de la citiori.

  Nu primesc? Nu citiți!

 4. Aprilie 8, 2010 la 21:31
  link permanent
  toader zice ca:

  acum cred ca ar trebui sa incepi sa dai valuta inapoi ca sa fii citit. nu mai ai nerv. cumva te-a dezvirginat (fie si partial) chelnerita?

 5. Aprilie 8, 2010 la 21:52
  link permanent
  Darius Groza zice ca:

  Euroii ăia ieftini devalorizați ce mi i-ai dat ca să achiți minutele petrecute în prezenta mea augustă, scârbovnicule?!

  Bă, tu ești cu chelnerița aia încă… Dorești să-ți fac cunoștință? E din 2007, da’ dacă dorești, încerc.

 6. Aprilie 8, 2010 la 23:30
  link permanent
  toader zice ca:

  pai stiu ca nu esti cu aceeasi chelnerita. esti cu alta. nu? ca tu doar cu chelnerite care nu te sexualizeaza iesi.

 7. Aprilie 9, 2010 la 10:37
  link permanent
  John zice ca:

  “Când o persoană merge ca să facă caca şi reuşeşte, acele mici reziduri fecale rămase pe părul din jurul orificiului anal sunt motroşite de către fese, în timp ce posesorul încearcă să facă autostopul. 24 de ore mai târziu, fără izbândă, subiectul adoarme, iar produsul finit format la el în cur, când se uscă transpiraţia, se numeşte gojonea. Fiecare bobiţă. Plural – gojonele”, aş putea să le spun cititorilor mai puţini experimentaţi într-ale search-ului, citându-te, ca să-i scutesc de a mai răscoli vasta arhivă de hăhăieli. Dar nu vreau, că aia e mult mai faină decât ce se-ntâmplă pe-aci în ultima vreme.

 8. Aprilie 9, 2010 la 11:06
  link permanent
  Darius Groza zice ca:

  Bravooo! Ion a spart nuca!

 9. Aprilie 10, 2010 la 01:04
  link permanent
  toader zice ca:

  ba, eu iti zic sa platesti fetele alea talentate si cu diplome in regula sa scrie pe acest jeg. doar asa vei mai vedea tu ceva trafic. altfel te sparge arhi. tu o sa mori sarac si cinstit si el se va imbogati. si vei plange in pumni ca de ce el si tu nu. in plus vei muri virgin. imbogateste-te si vei avea cate chelnerite vrei tu sa faca din tine un barbat. nu ca astea care pana acum nu si-au dat silinta nicicum.

 10. Aprilie 10, 2010 la 10:14
  link permanent
  Marian S zice ca:

  Auzi la el, vrea valuta. Se vede ca erai mic copchil la rivolutiune, cind fetele de la APACA strigau ca apucatele: nu vrem lei, nu vrem valuta, vrem pe Roman sa ne futa !!! Auzi la el, valuta … zi mersi daca gasesti pe cineva sa te futa.

 11. Aprilie 10, 2010 la 10:54
  link permanent
  Gia zice ca:

  asa, ii amintiti ca poate sa scrie si posturi sub forma de excel. poate cumpara o chelnerita cu doo roti.

 12. Aprilie 10, 2010 la 11:02
  link permanent
  Darius Groza zice ca:

  Io zic să scriu direct reclame.

 13. Aprilie 10, 2010 la 11:42
  link permanent
  Marian S zice ca:

  Io zic să scrii direct reclamaţii.

 14. Aprilie 10, 2010 la 23:28
  link permanent
  toader zice ca:

  sau despre recluziuni.

 15. Aprilie 10, 2010 la 23:47
  link permanent
  Sa-mi traiasca zice ca:

  Eu zic sa scrii fara sa-ti treci articolele prin filtru. 🙂 Stii cum zic?

 16. Aprilie 11, 2010 la 13:52
  link permanent
  Darius Groza zice ca:

  Să-i trăiască tocmai a rulat şi nu remarcă nimenea.

 17. Aprilie 11, 2010 la 17:33
  link permanent
  Marian S zice ca:

  67

 18. Aprilie 11, 2010 la 17:34
  link permanent
  Marian S zice ca:

  68

 19. Aprilie 11, 2010 la 17:34
  link permanent
  Marian S zice ca:

  69. Ca sa nu mai ziceti ca ratez.

 20. Aprilie 11, 2010 la 19:26
  link permanent
  Gia zice ca:

  te-ai grabit, mariane. ejti precoce. 69.

 21. Aprilie 11, 2010 la 23:17
  link permanent
  Cinema Awards zice ca:

  interesant!

  the future is internet..

 22. Aprilie 11, 2010 la 23:18
  link permanent
  jimerino zice ca:

  cu trackback sau fara? caconteaza.

 23. Aprilie 11, 2010 la 23:49
  link permanent
  Gia zice ca:

  trackbacku e cand te gandesti la cineva de la tine de acasa, eventual privind poza. pentru 69 e nevoie de prezenta, consider.

 24. Aprilie 12, 2010 la 04:38
  link permanent
  Marian S zice ca:

  Gia, nu vrei tu să împărţim acest 69 pe din două ? Colaborare reciproc avantajoasă, ca de-aia s-a inventat.

 25. Aprilie 12, 2010 la 17:27
  link permanent
  Gia zice ca:

  Nu. Dar poti sa-mi faci un trackback daca tii neaparat.

 26. Aprilie 12, 2010 la 19:13
  link permanent
  Marian S zice ca:

  Gia, sunt prea bine educat ca să-ţi spun: ce bine mi-ar prinde să simt bretonul tău gâdilîndu-mi buricul ! Deci n-o să-ţi spun, dupa cum am promis.

 27. Aprilie 12, 2010 la 20:27
  link permanent
  mirmen zice ca:

  marean, satyr bătrân, ia o bere mai rece

 28. Aprilie 12, 2010 la 21:35
  link permanent
  Marian S zice ca:

  Am luat, mirmen, dar cum le bag in burta cum se incalzesc, ale dracu` !

 29. Aprilie 15, 2010 la 02:46
  link permanent
  ELMMAR zice ca:

  Visu’ Lu’ Boc Cel Mic

  La umbra de bonsai nipon, un Boc mic vegeteaza,
  Si ascultandu-l pe Salam, maret destin viseaza.
  In bataliile ce vin cu ostile batrane,
  Biruitor in veci va fi, catane va rapune.

  El este Cezar-ul roman, cand galii ii invinge
  Sau Alexandru Macedon, pe persi cand ii infrange.
  E Napoleon-ul din Egipt, luptand cu mamelucii
  Sau Stefan Sfant, cand la Vaslui, se razboia cu turcii.

  E general sau imparat, e rege, mai nou e presedinte
  Ochi pentru ochi avand in gand si dinte pentru dinte.
  Profesori cad suvoi pe camp, cand coasa manuieste
  Si bugetari, doi cate doi, securea de-i luceste.

  Se vede-n vis eminescian, nemuritor si rece,
  Privind de sus la boborean, in viata cum se trece.
  E mic de stat, liliputan , dar varsator de sange
  Cand ordonante da in draci si biruri grele strange.

  Deodata insa-un hahait loveste ca Furia
  Si-o voce dura, de stapan, ii curma reveria:
  – Ce faci Emile, iar visezi cand imi asculti maneaua?
  Hai, mars d-aci si-adu-mi la pat tucalu’ si cafeaua!

  Morala:
  De esti Boc si dobitoc, sa nu te-ncrezi in Guta
  Ca vine Basea cel Voinic si-ti trage drept sub…barbie!
  (Autor, Marcus)

 30. Mai 23, 2010 la 23:01
  link permanent
  Costache zice ca:

  Ce face Muscamor?

 31. Mai 24, 2010 la 07:30
  link permanent
  Darius Groza zice ca:

  Ce cine?

 32. Iulie 22, 2010 la 09:27
  link permanent
  Sotir Silviu zice ca:

  Dar Sen, 1grec ???

 33. Mai 11, 2012 la 00:59
  link permanent

  Writers like you are one in a million these days. Unique and original ideas are uncommon in most articles today. You have a great writing style and a lot of new ideas in this article.

6 trackback-uri

 1. […] alegere dintre pretendenţii entuziaşti care începeau să se încoloneze pe preş, pornind de la Marius Iulian, pe care vi l-am mai prezentat şi care s-ar fi mulţumit şi să vagabondeze pe balcon, învelit […]

 2. […] [bunăvoinţa logistică îi aparţine lui Marius Iulian] […]

 3. […] vine rândul şi mergem la tejghea, unde operatorul – să-i zicem Virgil, deşi Marius Iulian insistă să-i aflu numele cu exactitate – ne întâmpină […]

 4. […] Dragă prieteni şi, abia în ultimul rând, stând în picioare, Marius Iulian Bulia, […]

 5. de la Loch Lomond Lodge pe Ianuarie 2, 2012 la 00:32

  Point the Way…

  If you could just lead me in the right direction, it would be treasured, thanks….

 6. […] ăsta mă obligă să fac, ceea ce mă expune, cum ar fi, de pildă, la Marius Iulian. Despre el ştiţi, dar vă rog să mai recuperaţi: în ultimii ani şi-a strâns bani să-şi ia […]

zi si tu ceva:

(musai)
(musai)