Darius Hero

De când n-am mai vorbit noi, eeej, despre gojonele?

D

Cine mai trăiește, de când era ăsta subiect în vogă la noi, pe Internetul de faÈ›ă, să-și amintească. Cine nu, să facă greșeala să întrebe.

Eu am o… persoană umană de sex masculin în împrejurimile vieÈ›ii mele, dându-mi târcoale. Acest individ se numește Marius Iulian. El nu există undeva, ca să vi-l pot arăta cum arată. Are profiluri online cu poze și o identitate a sa, confecÈ›ionată, lumea îl strigă pe nume, însă asta nu înseamnă că el se află cu adevărat. Nu este semnificativ. Este un compozit de materie, cu diverse utilizări și funcÈ›ionalităÈ›i, fără să fie necesară definirea completă a lui în calitate de un ceva anume.

Apare și dispare. De fapt, când nu este lângă mine, el nu prea există, singur sau în relaÈ›ie cu altcineva.

L-oÈ›i fi văzut alăturea mie, câteodată și cam atât. Există unii care vor susÈ›ine că l-au văzut și separat sau chiar cu ei înșiși, dar este un fals sfruntat și ieftin.

Însă eu trag câteva foloase din interacÈ›iunea mea cu Marius Iulian uni-direcÈ›ionată dinspre el spre mine, beneficii care să ducă interacÈ›iunea un pic mai departe de un parazitism pur din partea lui, dar nici cât să se apropie de simbioză, astfel încât mi-este perfect dispensabil.

Unul dintre aceste beneficii care mi se cuvin pentru că-l accept în compania mea selectă este că Marius Iulian – în timpul său liber, din care nu știu cât îi mai poate rămâne, în afara relaÈ›iei cu mine, în care mă dădăcește necondiÈ›ionat – reușește eșecuri emoÈ›ionale care le umbresc pe mai toate ale mele vreodată, luate separat sau cumulate, făcându-le mici dramolete neglijabile. De pildă, vin turcii și îi fut femeile sau își găsește numa’ lesbiene de care să se îndrăgostească și și-alea dubioase, nu m-ar surprinde să îi cadă câte cineva cu tronc și să realizeze prea târziu că-i băiat și alte astfel de dezastre sentimentale. Da? Bine. Asta mă face să-mi iau problemele mele mai mult în glumă, ca un fel de simulări, pe lângă zbuciumele sale.

O altă parte avantajoasă din activitatea pe care o întreprindem împreună, eu cu Marius Iulian, este că practic eu nu mă mai fac de mândra minune dând-o-n bară cu câte vreo domnișoară de prin birturi, fiindcă, dacă-mi este aghiotantul prezent, odată ce accept că n-am nici o șansă, mă sucesc spontan zicând că-s homosexual și că Marius Iulian e iubitul meu, pe care pot evenual să-l și sărut demonstrativ, că-i docil și nu se opune, în oportunitatea în care eu decid că vreau să mă utilizez de orice resursă a meschinăriei ce o pot înjgheba.

Dacă, prin absurd, există câte una care mă vrea ea pe mine și eu n-o poftesc înapoi (deci prin absurd, zic), i-o pun lui Marius Iulian în braÈ›e, ca pe-un deșeu, fiindcă Marius Iulian are și el un aspect plăcut, cât să se mulÈ›umească rebutul lipsit de pretenÈ›ii și cu el, care altfel mimează și inteligenÈ›a, prin asociere cu mine, dacă îl ghidez cu mare atenÈ›ie prin conversaÈ›ie, să nu-și sclintească ceva.

Singurul lucru care-i lipsește lui Marius Iulian, în a mă întrebuinÈ›a eu de el, este o husă tricotată, ca să nu se zgârie, în care să îl È›in până când am nevoie de el.

***

ConvieÈ›uitul acesta cu Marius Iulian pe aceeași planetă poate totuși să ridice și dificultăÈ›i. Pentru că avem noi doi păreri nu mereu convergente, eu cu el. Eu, de exemplu, am opinii sincere pe care mi le exprim. Nu zic corecte, da’ oneste. El are păreri atente. Care să fie amabile, păreri de bun simÈ›. Pe care de cele mai multe ori  și le inhibă, că le consideră și pe alea deranjante.

Pe când eu cred că ceva sau pe dincolo, el crede, în general, de bine. Lui orice i se pare în regulă, ceea ce face ca lumea însăși așa cum trebuie ea asimilată să se împarte în două, între ce cred eu și ce-o fi crezând Marius. Aici se face diferenÈ›ierea. Cu cât e punctul de vedere a lui Marius mai politicos, deci al meu mai vehement, cu atât acel aspect asupra căruia reflectăm este mai periculos. Eu am învăÈ›at să mă uit după colÈ›uri și să iau poziÈ›ii de angajare ofensivă, umblând pe stradă, numai dacă-l văd zâmbind. Pe mine mă face să fiu extrem de vigilent, dacă el îi fericit…

Un alt aspect despre care Marius Iulian are greșita impresie că este posibil: el nu diferenÈ›iază, declarativ, între prietene. Că “el nu le vede așa”. Eu, în schimb, compar tot. Deci orice. La mine nu există fără să fie ceva mai bun sau mai prost. Nu pot să nu mă consolez că nu-știu-care e mai sexy decât nu-știu-cine sau că vreun careva îi mai jenant decât altul, preferabil mine, care sunt, știm, nici sexy, da’ și jenant. Sau cu fetele, la fel. Cum adică să nu compari? Cum adică să nu le vezi diferit. Marius Iulian zice că el nu vrea să le supere. Și în primul rând că nu le vede așa, ăsta-i motivul primordial, că nu-i capabil, de fapt. Și că și dacă îl întreabă cineva, el crede că se referă la personalitate, iar el le îndrăgește pe toate la fel și nu s-a gândit niciodată la altceva.

Eu pot face comparaÈ›ie exclusiv sexuală între maică-mea și bunică-mea, fiind pus în această situaÈ›ie, fără ezitare. Dacă ar trebui să aleg, da, aș avea o preferinÈ›ă. Nu vreau să creez zâzanie și râcă acuma neapărat, dar clar e maică-mea. Cu ea oricum am avut fantezii Oedipiene și m-am obișnuit, nu am de ce susÈ›ine că “nu le văd în felul ăla”. Ba le văd, mi-i scârbă, da’ le văd. Marius nu vede între două amice dintre ale lui, nu, el închide ochii, chiar și cei ai minÈ›ii, el nu poate, nu e în măsură sau putere.

Până când l-am întrebat de una specific, despre una, cu precădere, și-a sărit ca ars, nemaicontrolându-se: “Îu! Da’ Numele Ei îi nașpa!”. Adică el, în capul lui se gândește, în ordine: (1) nu o văd așa; (2) nu vreau s-o văd așa; (3) nu mă obliga s-o văd așa; (4) mai bine îi urâtă, decât s-o văd așa. Și, culmea, că nici nu e…

***

Și dacă tot vorbirăm de probleme erectile (înainte de Marius Iulian), iacătă ce mi-este dat pentru ca să descoper pe noua senzaÈ›ie online în timp ce o studiam în scop profesional și pe care tot a treia transmisie este câte-o pulă flască…

[și da, precum puteÈ›i lesne remarca, s-a terminat cu macul]

***

[aspectul mai riscant este că dacă te ceri pe Jeg, lași la voia întâmplării a-È›i găsi locul disponibil sub o pulă de pe Internet; însî avantajele sunt aceleași]

89 comentarii

  • 1
  • 2
De Darius Groza

Sociale