Darius Hero

Vând asigurări de viață în caz de Apocalipsă.

V
[Ulterior] Live blogging de la sfârșitul lumii:

10:08 Încă nu.

La doar două zile după Sfânta sărbătorire a Nașterii Maicii Domnului (o știți), aflăm deznădăjduiți că vine sfârșitul lumei. Care descoperiți asta cu surprindere, îmi pare rău că v-am anunțat atât de târziu, împachetam. Pe când veți citi acest articol, să știți că finele despre care vă spui va fi venit deja.

Rațiunea este destul de simplă, niște oameni de știință au construit o gaură, iar în ea doresc să recreeze începutul. Or precum există deja o lume în desfășurare și așa destul de aglomerată, se pare că va trebui să o încheiem, să facem loc experimentului. Zice la știri, ilustrat expresiv cu Pământuri explodânde și tot felul de alte scenarii la fel de atrăgătoare.

În orice caz, am luat la serviciu toate deadline-urile de joi încolo și am trimis tuturor clienților lucrări cu obscenități. Să apuce măcar mâine să se bucure de ele. Azi voi serba încheierea curei de slăbire băgând în mine tot ce-mi pică la mână, iar mai pe seară, prin zona complexului studențesc Hașdeu și pe dimineață, Observator-Zorilor cu revenire, voi agresa sexual din întuneric cât mai multe fete care îmi ies în cale.

Apoi voi merge direct la lucru, ca să ajung la timp, pentru probabilitatea în care experimentul nu va avea succes. Fiindcă aud că a fost demarat acum câțiva ani buni și e foarte posibil să fi apucat să-și procure țeavă sudată elicoidal de la Silcotub, înainte să cumpere italienii fabrica și pe când lucra mătușa Nina acolo. Mă-nțelegeți. Și… mna,  din câte văz, pe lângă asta au și câțiva români în proiect. Iar la cum or fi înșurubat ăia p-acolo, ca să ducă acasă tot a doua piuliță… cât de rău poate să se-ntâmple?

[Ulterior: Măcar îs oameni normali la cap… Eu le acord întreaga-mi încredere, dacă or făcut asta.]

***

Am decis singur, fiindcă nimănui altcuiva nu pare să-i pese cu adevărat, ca opusele antonimelor să se numească de acum înainte tonime. Iar echivalentele sinonimelor să fie onime.

Bun. Mai departe am descoperit cu deznădejde că, din lipsă crasă de interes, s-a permis să existe tonime care în realitate nu înseamnă nimic, dar – culmea! – au antonime cu sens, ceea ce mi se pare imposibil de tolerat.

Spre exemplu, inaugurare. Știm ce e aia. Adică deschidere. Început. Totuși, nu a auzit cineva vreodată de augurare. De ce asta? OBSCEN! Prin deducție logică, ar trebui să reprezinte închidere sau sfârșit.

La fel, o țială ar trebui să desemneze litera cu care se termină un cuvânt. Terior trebuie să fie ceva din afară, un onim al cuvântului exterior, care-i sinonim înapoi cu el.

Totodată, terior înseamnă și ceva ce urmează, când acesta este tonimul lui anterior, deci onim sinonimul său, posterior.

Ș.a.m.d. Și apropo, de ce există abrevieri și prescurtări de cuvinte sau sintagme și nu și opusele lor? Burtozare (sau brevierea, lungirea cuvintelor) și lălăire (supralungire).

***

Cică intru să pun un film pe Trilulilu, unde eu pun filmulețe. Pe Trilulilu, zic, ce, v-ați blocat?  După care dau să mă uit la el, acolo unde l-am pus. Pe Trilulilu, mă refer. Când hait!  Dau play și se pornește alt film… Mă zgâiesc eu ce mă holbez, sigur nu era al meu. Un spot publicitar. Fug repede de pe Internet pe desktop, ca să mă uit, am pus io reclame-n film din defect profesional și nu-mi dau seama? Nu. Mă reped iar la Internet, acolo advertisingul agresiv zâmbește gratuit la mine. Și, stupoare, e la calitate mai bună decât filmulețul ce chiar io l-am pus, de nu-i mai venea rândul ca să mă uit la el. Mă, mă scarpin nedumerit în cap, în fund, iar în cap, iar în fund. Îmi vine o idee. Mă uit gâfâind în buzunarul de la spate, unde dacă aș avea ce pune în el ar exista un portofel: de la Biriș nici un ban. Fug la colț să mă uit pe card, n-am sold nici cât să-mi tipărească chitanța pe care să-mi spună.

Îl sun pe Biriș Sergiu Augustin, patron online. Biriș, salut, Darius sunt, mă știi, un utilizator, am filme la tine pe Internetul ăla cu filme al tău. Să vezi, am pus un film și când mă uit la el ca să îl văd se vede alt film. Îți explici? A, n-auzi, ești la nuntă. Bine. Scuză-mă, te distrezi. În regulă.

***

Iar ieri, când mă îndreptam spre locul de muncă, iată ce trec eu pe Bulevardul Eroilor, de la numărul 1 până hăt la departe, la ultima clădire. Probabil unii știți, pe când restul aflați cu surprindere că strada cu pricina este mai mult un trotuar, destul de lăbărțat, cu 75% din el pietonal, după următoare împărțeală: un sfert pentru mașini, iar restul de șase optimi pentru oameni care umblă.

Înspre mine venea între jandarmi un sobor rutier, cu toții end-userii după dânșul, însumând până într-o sută de suflete pierdute. Adică popi cântând la cruci, urmați de enoriași pioși, într-o posibilă repetiție pentru o înmormântare simulată, că n-am văzut lada. Și mergeau ei așa, cătinel.

În fața lor, o mașină de poliție, sfârtecând asfaltul la vreo 3 km/h, ca să nu rămână-n spate credincioșii, deja puțintel depășiți de propria vârstă. Din spate îi mâna molcom o alta. Pe laterală, cum ziceam, oameni de ordine, să nu se răstoarne câte unul și să-l uite pe acolo. În dreapta lor magazine, în stânga 10 metri lățime de spațiul pietonal părăsit. În față eu, în spate 17 miliarde de mașini, în coloană. Ei, desigur, pe șosea.

Da’ las’, că și Tudor a văzut un autobuz 35 și un 50 făcând liniuțe între două stații, noaptea…

*** Igiena101

[mulțumim Păduraru Mihai Augustin]

*** CutieDeCartonDeCuloareaCartonului

445 comentarii

 • dariuse… ce futai se-ntampla aici?, sa ma exprim direct. krakilla, pe emag baiete, nu aici.. aici e Jeg.. nu e casa de binefacere.. astept cu nerabdare totusi Jegul cel nou..

  PS: sunt impacientat

 • Hudrea: da, printre altele, ca-s polivalent si fac multitasking. ti-am mai spus ca-s neam cu za pretender!

  noji: Am fost pe emag si n-au vrut sa-mi dea 3000 lei, drept urmare, esti un mincinos… baiete!

  Marian S: Placa Baza: AN8 Sli, Proc: Athlon 64 3000+, 1Gb Ram, HDD Maxtor (nu mai stiu de care) 400 Gb, 2X Leadtek WinFast PX6600 GT TDH Extreme, restul sunt no name. Nu-l vand, ca acum face doar vreo 400 si ceva. Il donez, da’ hotarati-va care il ia.

  jimerino: ba, deci eu te inteleg, da’ cu moderatie. lasa-i si pe ei in pace, ca mai toti sunt din Cluj. uite, fac eu primul pas si va urez succes diseara, cu jumatate de gura, da’ tot succes va urez. si sti ca eu tin cu Dinamo…
  cat despre coca, nu-mi fac griji, ca eu voi sta la dreapta tatalui (nu aia a lui jiji) si ma apara el. imi pune un dop in fund, ceva…

  eu inca imi astept banii, asa, ca sa stiti…

 • Mda.
  Cred că îi schimbăm numele. Din Groza o să-i zicem de Groază.
  Adică bate Clujul pe Roma, se bucură şi miticii şi el nu scrie jeg nou. De groază.

 • Când vine vorba de fotbal, ţin cu CFR Cluj sau U Cluj, pentru că locuiesc în Cluj şi încurajez comunitatea în care trăiesc de câte ori am ocazia. Cred sincer şi profund în asta. În confruntările dintre orice altă naţie şi România sau o echipă de club din România, ţin cu, desigur, ai noştri. În rest, ţin cu Turcii. Când a jucat Steaua cu Galata, am ţinut cu turcii. Asta ca să nu vorbesc cu carne-n gură, ca jimerino ;).

 • Eu am venit aici sa zic bravo Cluju, ca e blog autentic de Cluj (combinat cu Zalau, da altu mai bun nu stiu). Deci bravo.

 • analizand cele spuse de chiar el, ma simt inclus in proiectul lu’ krakilla. in cep sa ma agit….si gata, entuziasmul mi-a trecut. descurca-te coane, eu am facut tot ce-am putut.

 • krakilla tata, mincinos voi fi cand ai sa-ti primesti tu ce-i 3000RON de-aici. pan’ atunci, ciocu’ mic si joc de glezna..

  cat despre astialalti care-ati uitat de ce sunteti aici.. citez: “Jeg a fost initial un site de bârfă ieftină, susţinută de mine şi alimentată de experienţele prietenilor mei, despre care se bârfea, cum am spus, organizat. [..] Acum Jeg a devenit un site de bârfă scumpă. Valoroasă. Jeg este un proiect. Jeg va încerca să scoată de sub preş urâtul, nedreptul şi murdarul măturat cu atâta discreţie şi să-l condamne. Jeg nu e perfect, nu e deştept, nu e mai frumos, nu e mai bun ca tine. Jeg este un jurnal pentru oameni ca mine.” am incheiat citatul, direct din “gura” Jegosului.. asa ca astia care-aveti probleme de natura “microbista” va rog sa va mutati catrafusele pe gsp.ro..

  si te mai miri ca se duce lumea de rapa! 😐

  PS: Dariusica tata, tot impacientat sunt, fa ceva-n privinta asta

 • Mi-a ajuns la ochi că anumite persoane de pe Internet ar vrea articol nou pe acest website de societate. Azi. Bine. Am luat la cunoştinţă. Neîntârziat mă voi îndeletnici cu a-i mulţumi pe cititorii care aleg să fie alături de opera mea.

 • noji: Ba, deci ce am invatat eu, de cand zabovesc p-aci, este ca fiecare si-o face cu mana lui si dupa, simte nevoia sa spuna ca e altu’ de vina… in cazul nostru, voi fi eu! Nu stiu cu cine m-ai confuzat sau daca aveai lentile aburite, da’ nu este deloc frumos ce ai facut… Acu’ ca esti impacientat sau frustrat, inteleg, da’ nu sunt eu de vina, ca tati te ciufulea la caca cand sugeai, mic fiind, lapte, sau ca mami era betiva. Nici macar la intrebarea de ce-ti miros degetele a cuc, imediat dupa ce te scarpini in fund, nu iti pot raspunde, dar pentru ca nu vreau, ca e treaba ta sa-ti alegi drumul in viata. Ca esti tu suparat pe ea, la viata ma refer, desigur, nu e treaba nimanui si nici nu vad de ce m-ar afecta pe mine… zambeste si culege o floare!

  N-am nici o treaba cu tine, dar, daca esti ofuscat si oparesti gaozu’ in halul asta, ia-o, e a ta. Nici macar nu pot sa te injur, ca pe blogul asta ma mentin delicat…

  zambeste…

 • Uite, ca sa pun gaz peste foc, pentru ca sunteti baieti cititi si stiti multe despre compuri sa va intreb si eu ceva: s-a inventat cumva placa de retea pentru fibra optica ? Adica sa nu mai umblu cu mediaconvertoare si apoi cablu; pur si simplu sa bag fibra in fundul unuia pe care il fac server si apoi sa ma duc cu patchcord de fibra la toate. A ?

 • Zapă, şi-al meu nu tot de cluj e blogu’? Ce, io ţi-s antipatic?

  Kraki, “ca pe blogul asta ma mentin delicat…” – Emoticon de tăvălit pe jos de râs.

  Ştiţi ce? Orice ar pune Groza azi (sau mâine, poimâine etc) nu comentăm nimic. Boicot pe faţă. Acu va ştii toată lumea. Hehe.

 • lui darius ii trebuiesc surprize. gandeste-te la ceva maret. de data asta trebuie sa dai si un nume operatiunii. ceva gen “operatiunea : ghiulul in desert” sau “operatiunea : motanul chizdoc are un stapan blond”.

 • ba eu zic sa comentam. hudrea, aveam ceva pus la punct de ieri da cred ca a uitat monica sa te instiinteze ca erai la masa.
  darius, stam dupa curu tau zici ca esti la maritat, fata. nici nu mai scriu cu litera mare.

 • krakilla “draga”.. sa-ti explic.. suparat pe viata nu-s, asa-s io de felu’ meu, sper sa nu te dezamagesc.. :)) “floricica” am, de la Darius daca chiar vrei sa stii b-) asa ca treci peste senzatia c-as fi ofuscat si nu ma mai persifla.. putin imi pasa mie, si altora de nevoile tale personale. ne aglomerezi in mod inutil.

  si daca stau bine sa ma gandesc, mult tupeu iti mai tre’ sa-mi spui ca “nu este frumos ce-am facut” dupa ce ma faci mincinos. fa bine de-ti revizuieste atitudinea..

  numa’ bine!

  PS: astept jeg-u urmator..

 • noji: pe cand tu faci un mare bine mie si omenirii, postand aici (aluzie la aglomerare inutila), pe cand de ceilalti iti pasa si lor de tine (aluzie la putin in pasa mie si celorlalti).
  Mai am, da’ eu aici inchei! Intr-adevar, numa’ bine!

  Hai grasule cu jegu’ ca am o zi proasta! Baga pana nu te boicoteaza iar suporterii si pe mine ma tin inchis intr-o celula sa nu pot comenta! Mai repede… adica acum!

 • acum a trecut. ramane sa faca tot posibilul.
  bai noji, ce cacat ai ma de il ataci pe saracul krakilla ma? tu stii ma ca el, saracul, nu are locuinta prea multa? are da’ e cum e… tu stii ma ca el, saracul, o duce rau cu pc-ul si tre’ sa cace o grama’ de lovele ca sa improprietareascacu unul nou? stii, ca doar iti zise mai sus. si atunci, tu in loc sa ajuti, dai cu pietre ma naparcaca re esti syd!? hshhhhhhhhh sexshhhhyyyyyyyyyyy!

 • @ Marian S.
  Eu numai de gratis, că nu am bani. Dacă te oferi să-i dai tu 30 de bulioane, să-l stăpâneşti sănătos şi să mi-l dai pe al tău vechi :D.

 • Nu Biblio, n-ai inteles nimic. Treaba lui de unde ia 30 de milioane (adica si eu as vrea suma asta dar deja e alta poveste). Alta era ideea: dupa ce ia comp nou sa facem licitatie inversa pe ala vechi. Cum adica inversa ? Adica “cine da mai putin“ !
  La rabla mea nu renunt eu asa usor…

 • jimerino: usor panicatule, relax. incearca niste exercitii de respiratie: usssssssa; ussssssssssssssa; ussssssssssssssssa.

  si sa nu te puna sfantul drac sa plangi, ca ma faci de rusine.

 • @ jimerino
  Io man!
  Cei, fratele meu hip-hoper, cu limbajul acesta indecent? Ai o problemă de oxigenare? Ia bagă nişte cuvinte frumoase că altfel cred că nu eşti capabil şi te trec la persoane de rang doi.

 • @ Marian S.
  Nu ai înţeles, eu m-am lăsat de fumat că nu aveam bani de ţigări, şi internetul e o performanţă. Eu mi-s boem, nu o fac pe bani. 🙂 La muncă mă refer. Dacă tu faci licitaţii, să fi sănătos, ai câştigat.

 • Nici eu n-as vrea pe gratis. Daca e gratis, nu mai e artistic…bine, nu orice e vechi e si artistic dar, sa speram ca nu-i!:)

 • pace, flori, fericire, boul ferdinand, zapada, parau… e bine bibliotecare?
  usaaaaaaaa! ce usa ba!? nicio usa ca imi stricati modjoul pentru meci. kill krakilla kill!

 • darius? esti bolnav?

  monica. da’ io radeam de ce a scris basty, nu de violul tau la care se gandea hudrea.

 • Mie unul îmi pasă, deci din suflet îţi recomand o vizită la medic. Apoi una la farmacie. Şi dacă tot ai timp de vizite poate faci una şi la poştă de-mi trimiţi ustensila şi lanterna 😛 Hai că ziceai că operaţiunea e în curs de finalizare deci n-ar trebui să fie aşa greu… :mrgreen: toaderică se aşteptă să le fi trimis deja, aşa-i? 😀 După ce vei fi făcut toate acestea zic să nu mai ţii jegomanii în suspans şi să le publici noua jegmănie…

 • “Mie-mi pasa!”… era un interludiu, de pe Colaj Urban, mi se pare! De ce te-ai imbolnavit tu Dariusica, subit asa, in vreo 3 ore? La ultimul comentariu erai sanatos… Ba, tu te razbuni acum? Treaba ta, dar nu cred ca sunt pregatiti sa-ti guste gluma…

  jimerino: hai, da-i drumu’ la meci. daca, poate, in cazul in care castigati, dai o bere, daca nu, nu dai nimic. si poate te intorci batut acasa, sa vezi atunci scandal!

 • stai sa sune clopotelu’. si n-am de unde sa ma intorc pentru ca acasa il vad. nu ma duc pe stadion la champions ca e laba. si batut nu cred ca voi fi dar baut….mai mult ca sigur.

De Darius Groza

Sociale