Darius Hero

Vând asigurări de viață în caz de Apocalipsă.

V
[Ulterior] Live blogging de la sfârșitul lumii:

10:08 Încă nu.

La doar două zile după Sfânta sărbătorire a Nașterii Maicii Domnului (o știți), aflăm deznădăjduiți că vine sfârșitul lumei. Care descoperiți asta cu surprindere, îmi pare rău că v-am anunțat atât de târziu, împachetam. Pe când veți citi acest articol, să știți că finele despre care vă spui va fi venit deja.

Rațiunea este destul de simplă, niște oameni de știință au construit o gaură, iar în ea doresc să recreeze începutul. Or precum există deja o lume în desfășurare și așa destul de aglomerată, se pare că va trebui să o încheiem, să facem loc experimentului. Zice la știri, ilustrat expresiv cu Pământuri explodânde și tot felul de alte scenarii la fel de atrăgătoare.

În orice caz, am luat la serviciu toate deadline-urile de joi încolo și am trimis tuturor clienților lucrări cu obscenități. Să apuce măcar mâine să se bucure de ele. Azi voi serba încheierea curei de slăbire băgând în mine tot ce-mi pică la mână, iar mai pe seară, prin zona complexului studențesc Hașdeu și pe dimineață, Observator-Zorilor cu revenire, voi agresa sexual din întuneric cât mai multe fete care îmi ies în cale.

Apoi voi merge direct la lucru, ca să ajung la timp, pentru probabilitatea în care experimentul nu va avea succes. Fiindcă aud că a fost demarat acum câțiva ani buni și e foarte posibil să fi apucat să-și procure țeavă sudată elicoidal de la Silcotub, înainte să cumpere italienii fabrica și pe când lucra mătușa Nina acolo. Mă-nțelegeți. Și… mna,  din câte văz, pe lângă asta au și câțiva români în proiect. Iar la cum or fi înșurubat ăia p-acolo, ca să ducă acasă tot a doua piuliță… cât de rău poate să se-ntâmple?

[Ulterior: Măcar îs oameni normali la cap… Eu le acord întreaga-mi încredere, dacă or făcut asta.]

***

Am decis singur, fiindcă nimănui altcuiva nu pare să-i pese cu adevărat, ca opusele antonimelor să se numească de acum înainte tonime. Iar echivalentele sinonimelor să fie onime.

Bun. Mai departe am descoperit cu deznădejde că, din lipsă crasă de interes, s-a permis să existe tonime care în realitate nu înseamnă nimic, dar – culmea! – au antonime cu sens, ceea ce mi se pare imposibil de tolerat.

Spre exemplu, inaugurare. Știm ce e aia. Adică deschidere. Început. Totuși, nu a auzit cineva vreodată de augurare. De ce asta? OBSCEN! Prin deducție logică, ar trebui să reprezinte închidere sau sfârșit.

La fel, o țială ar trebui să desemneze litera cu care se termină un cuvânt. Terior trebuie să fie ceva din afară, un onim al cuvântului exterior, care-i sinonim înapoi cu el.

Totodată, terior înseamnă și ceva ce urmează, când acesta este tonimul lui anterior, deci onim sinonimul său, posterior.

Ș.a.m.d. Și apropo, de ce există abrevieri și prescurtări de cuvinte sau sintagme și nu și opusele lor? Burtozare (sau brevierea, lungirea cuvintelor) și lălăire (supralungire).

***

Cică intru să pun un film pe Trilulilu, unde eu pun filmulețe. Pe Trilulilu, zic, ce, v-ați blocat?  După care dau să mă uit la el, acolo unde l-am pus. Pe Trilulilu, mă refer. Când hait!  Dau play și se pornește alt film… Mă zgâiesc eu ce mă holbez, sigur nu era al meu. Un spot publicitar. Fug repede de pe Internet pe desktop, ca să mă uit, am pus io reclame-n film din defect profesional și nu-mi dau seama? Nu. Mă reped iar la Internet, acolo advertisingul agresiv zâmbește gratuit la mine. Și, stupoare, e la calitate mai bună decât filmulețul ce chiar io l-am pus, de nu-i mai venea rândul ca să mă uit la el. Mă, mă scarpin nedumerit în cap, în fund, iar în cap, iar în fund. Îmi vine o idee. Mă uit gâfâind în buzunarul de la spate, unde dacă aș avea ce pune în el ar exista un portofel: de la Biriș nici un ban. Fug la colț să mă uit pe card, n-am sold nici cât să-mi tipărească chitanța pe care să-mi spună.

Îl sun pe Biriș Sergiu Augustin, patron online. Biriș, salut, Darius sunt, mă știi, un utilizator, am filme la tine pe Internetul ăla cu filme al tău. Să vezi, am pus un film și când mă uit la el ca să îl văd se vede alt film. Îți explici? A, n-auzi, ești la nuntă. Bine. Scuză-mă, te distrezi. În regulă.

***

Iar ieri, când mă îndreptam spre locul de muncă, iată ce trec eu pe Bulevardul Eroilor, de la numărul 1 până hăt la departe, la ultima clădire. Probabil unii știți, pe când restul aflați cu surprindere că strada cu pricina este mai mult un trotuar, destul de lăbărțat, cu 75% din el pietonal, după următoare împărțeală: un sfert pentru mașini, iar restul de șase optimi pentru oameni care umblă.

Înspre mine venea între jandarmi un sobor rutier, cu toții end-userii după dânșul, însumând până într-o sută de suflete pierdute. Adică popi cântând la cruci, urmați de enoriași pioși, într-o posibilă repetiție pentru o înmormântare simulată, că n-am văzut lada. Și mergeau ei așa, cătinel.

În fața lor, o mașină de poliție, sfârtecând asfaltul la vreo 3 km/h, ca să nu rămână-n spate credincioșii, deja puțintel depășiți de propria vârstă. Din spate îi mâna molcom o alta. Pe laterală, cum ziceam, oameni de ordine, să nu se răstoarne câte unul și să-l uite pe acolo. În dreapta lor magazine, în stânga 10 metri lățime de spațiul pietonal părăsit. În față eu, în spate 17 miliarde de mașini, în coloană. Ei, desigur, pe șosea.

Da’ las’, că și Tudor a văzut un autobuz 35 și un 50 făcând liniuțe între două stații, noaptea…

*** Igiena101

[mulțumim Păduraru Mihai Augustin]

*** CutieDeCartonDeCuloareaCartonului

445 comentarii

 • L-am sunat adineauri. Jeg e bolnav. Nici nu se poate ridica din pat. Are o voce de TBC-ist. Stă să moară. Abia respiră. Cică îi duce Dacian oala la pat. În aia pişă, cacă, vomează, tăt. Bă, să nu şi mănânci. Deci e sfârşitul lumii, aşa jegoasă cum o ştiţi.

 • Pentru cei interesati, adica nimeni, mi-am refacut configuratia pentru PC si am ajuns la 3400 lei, da’ nu-i nici o problema, oricum momentan n-am nici un ban. Daca as castiga maine la loto, tot pe asta l-as cumpara… si peste doua zile mi-as lua unul de vreo 30000 lei. Cum oare merge un Intel Core 2 Extreme QX9775 BOX? Pentru cine nu stie, este un procesor, care costa doar vreo 5000 lei. As cumpara doua, unul i l-as dona lui Bibli si l-as invata la sa joace… jocuri… si i-as mai cumpara casa, masina, aparat de ras si un cearceaf cu cristale Swarovski, sa si-l puna pe cap. Doamne, ce suflet bun am!
  Batranu’ are un card cu vreo 6000, oare ii mai trebuie?

  S-a imbolnavit asta? Deci esti bine sanatos, da? Bun, v-ati cam lins pe degete de articol nou, da? Da, bun! Las’ ca ma gandesc eu la ceva…

 • si eu care credeam ca a fost acum cateva zile… bine ca ne-ai spus, mai bine ma tarziu decat niciodata.

 • @ krakilla
  Eu am altă soluţie. Te introduci în politică, cu mine consilier, şi ajungi în 15 ani preşedinte. Când intri în pâinea de politician, dai şi lu’ băiatul un salariu modic de 1000 de euro mensuali, nu-mi trebuie mai mult. Şi toată lumea e fericită. Ce spui?

 • pai 1000 de euro mexuali peste 15 ani e wax albina. nu ai auzit la televizor ca peste 15 ani are sa fie salariul mediu treij’de mii de coco pe luna, ca au sa bage autostrazi intre luncoiu de sus si luncoiu de jos, ca vom avea 7 doctori, 3 invatatoare, 5 educatoare si 6 stripteuze pe cap de mascul si 18 stripperi+43 de gigolo pe cap de fomeie, ca o sa avem- in loc de tancuri si avioane- crucisatoare galactice, ca in loc sa platim impozite vom primi subventii, ca o sa avem pibu’ cat americanii si sulele ca nigerienii? chiar nu ai auzit? tu nu te uiti deloc la televizor? niciunul dintre cei trei potentiali premieri nu m-a dezamagit in prognoze. sigur, sunt un pic dezamagit ca nu au propus si vacante in hawai si ca nu au promis sa faca recesiune in statele din jur ca sa crape toate caprele. da’ nu’i problema. la treijde’ mii de coco pe zi nu mai cer chestia asta de la stat.

 • @ toader
  Stimate domn, am spus că peste 15 ani va fi preşedinte, nu că peste 15 ani să-mi dea 1000 de euro.
  Eu vorbeam de 1000 de euro la păşirea in politică. Pentru început va fi, peste 3 ani şi câteva luni, consilier municipal.

 • Măi jimerino şi tu toader, deci Darius îmi trimite premiile alea, dar nu chiar acum. Acum e puţin răcit dar îi trece şi de-ndată se prezintă la cel mai apropiat oficiu poştal şi mi le trimite. Mi-a tot promis el de mai demult. Şi încă îmi mai promite… Eu îl crez ce să fac… E normal, omul mai uită, se mai ia cu una, cu alta, o mai lasă pe una, se ia apoi cu două. În plus îi convine aşa, că la ce subiecte abordează în ultima vreme nu prea ai ce comenta. Păi dacă le-ar trimite (pe premii) vă daţi seama că ar rămâne fără vreo 10 comentarii de la M@riansky pe articol în care îl pisălogesc să trimită premiile odată. Nu-şi permite, preferă să fie oaie cu şorici decât să piardă preţioasele comentarii. Nu ştiţi voi cum s-a încuiat în baie ca să poată face dansul bucuriei când s-au făcut cele 777. :mrgreen:

  Închei: să te faci bine bă, auzi? că poate catadicseşti să-mi trimiţi şi mie premiile alea veacul ăsta să le pot astupa odată orificiile bucale la invidioşii ăştia…

 • Bibli: accept, dar nu o fac pentru banii sau faima, ci pentru tara, pentru voi, ca meritati mai mult. sa ieftinesc medicamentele, sa se faca barbosul bine, sa ne sustina si el, da’ sa renunte la Nastase, ca altfel nu iau. Bibli, impreuna vom schimba lumea…

  imi iau calculator nou, imi iau calc… stai putin, da’ noi cand incepem sa castigam bani din chestia asta?

 • intrebarea 1 : s-a inchis in baie?
  intrebarea 2 : care e numele stiintific al dansului respectiv?

  chestiune separata : nu avem nevoie de premiile tale. poti sa le folosesti la astuparea orificiilor tale in general. mai ales lanterna. ca lumineaza si poate sunt unele vietati care au nevoie de lumina.

 • Pai… si calculatorul? Peste 3 ani? Ceva mai recent, n-ai? Peste vreo doua zile sa vina banii! Sa nu aiba legatura cu prostitutia sau donarea de organe… sau cu experimente de orice fel.

 • referitor la faza cu sulele cat nigerienii ma scuzati. darius are coite de lemn deja. deci nu cred ca a fost inclus in planul celor 3 premieri virtuali. si, in plus, este bolnav.

 • ti-as recomanda eu pe unu’ cu reputatie de intretinator de baieti cu carte da’ imi e jena. 🙂

 • mananci (…) ca e salcam si era acum mai multi ani. prin facultate. cred. ce bou eram la facultate si cum am reusit sa ma pastrez…

 • Bă! Doar nu m-aţi crezut, ce dracu?! N-are nimic ăsta mic şi prostea. Era bine-merci, la job, căsca de zor. E PERFECT SĂNĂTOS. Adica na, înţelegeţi ce-am vrut să zic.

  Liviu Mihaiu va fi, de la 1 octombrie, noul guvernator al rezervaţiei naţionale Delta Dunării. How about that?

 • a zis cineva viol ? unde ? şi eu cu ce mă îmbrac ? doamne dumnezeule, ( cu D mare ) de ce n-aţi zis mai repede, făceam şi un eu duş !

 • Nu mai durează mult, vă spui! Revenirea e iminentă! Nu atât de efervescentă precum aţi vrea, da’ parol că viu. Am fost şi eu cu trebile cotidiene, nu vă tot daţi cu fundurile de pământ.

 • nu te grabi. tocmai ce am descoperit blogurile monicai, zappei, hudrei, bastey … sunt actualizate frecvent, amuzante, interesante samd.

De Darius Groza

Sociale