Darius Hero

Rupt în cur, n-am bani să mă piș în centru

R

Aventura mea de a-mi coase pantalonii între craci, care a dus la scindarea Universului în două croitorii identice, rezultând în sfidarea spațiului de către mine și în dilatarea timpului de către ele.

ISTORIA

Viața mea vestimentară se petrece pe de-a lungul al unor largi perioade, cuprinzând deteriorarea sălbatică a hainelor începând din clipita cumpărării și terminând sacadat pe la și uneori după dezintegrarea completă a unei garderobe preferate. Dacă nu cad cum cârpele de pă mine de uzură, nu consider că mi-am amortizat costurile.

Că altfel nu pot să port nimica, că mă nemulțumește. Pe deoparte, dacă-mi iau ceva, apăi îmi iau de nu se vede, cu o disciplină nazistă a achiziției; pe de cealaltă parte, la câtă ambiție am pus în investiția inițială, târziu și rar mai găsesc ceva care să egaleze alegerea făcută și cu greutate accept că m-am autodepășit.

Și vreau să fie mai mereu lucruri neutre, fără inscripții pe cât posibil, eventual câte-o hipstăreală sporadică duminica sau de sărbătorile legale, ca să poată ieși Pălărista cu mine în lume, fără să râdă colegii de clasă de ea că cine-i domnu’?

Pe când unii se ofilesc și reînfloresc sezonier, în funcție de cum privesc pe Internet, cicluri cărora ei le spun trenduri, la rândul meu evoluez în funcție de ceea ce eu numesc simplu cinci ani.

Până acum s-au scurs vreo patru astfel de ere:

– boarfele moștenite de la frate-miu;

– ciurucurile ce ni le-a adus tatăl Carcea din America, fiindcă a fost prin ’95;

– țoalele intrânde-n fund cumpărate de maică-mea la începutul liceului și care, dacă au fost bune la capacitate – ce – la bac am evoluat în vreun fel sau cum?!

– respectiv cele ce am început să mi le iau din băneii mei, câștigați cu sudoarea frunții, de prin facultate.

Recent mi-am mai peticit și eu ținuta cu câte-un hanorăcel-două și vreo șosetă sau ceva set de chiloți, nu fiindcă aș duce-o prost și sunt un copil sărman, pornit de la țară, zbătându-se să răzbească la oraș, ci fiindcă țin compania producătoare de lichior digestiv JÄgermeister pe piață prin consum și îmi iau laptopuri cu câte 2-3 inci mai diagonale decât e nevoie și cu câte 2-3 mii de lei mai scumpe decât e rezonabil, camere mai avansate decât mă lasă media online să public la momentul apariției tehnologiei, respectiv telefoane care mă obligă să umblu în puța goală, decât să renunț la vreun deget de pe multi-touchscreen.

PREZENTUL

Vă spun toate acestea, fiindcă – iată! – a venit și clipa tragică în care încerc să le salvez de la o aproape inevitabilă extincție pe cele două perechi favorite de pantaloni care mă mai fac fericit: niște blugi Diesel furați de la defunctul Artpi, blugi care nu mai valorează minutele gratuite necesare să mă sune ca să i-i returnez, respectiv niște budigăi de nici o firmă, de tip cargo, în care am șters pe jos tăte autostrăzile, porturile, benzinăriile, feriboturile, bordurile și TIR-urile în și pe care am șezut și am făcut autostopuri prin turul Europei.

Ambii au rezistat eroic și s-au rupt – culmea – în cur, abia de când frec șaua bicicletei cu care am făcut turul României. Ani de zile i-am tot cusut între craci, pe fiecare cu aceeași ață, să nu se certe între ei, ață care nu împărtășea culoare nici unuia și i-am tot adunat și strâns, până când, tot purtându-i, mi s-a format între picioare ceea ce putem cataloga vegetal doar drept un nou tip fruct.

O să ziceți dar de ce, Darius, de ce nu îți iei alții noi, alții noi fix la fel? Ei bine, pentru că, în conformitate cu metabolismul îmbrăcăminții mele, alții noi fix la fel nu se mai fabrică.

PRIMA DIMENSIUNE

Așa că, pornind de la situația descrisă în titlu și dezvoltată în paragrafele imediat următoare, am tot ținut-o așa, până n-a mai fost posibil să îmi alternez picioarele în vederea acțiunii de a merge drept pe stradă și a trebuit să îi duc pe pantaloni la o nană cusătoreasă, pentru a mi-i resuscita.

Așa că am ales o unitate comercială specializată și cu experiență, a unor oameni care știu ce înseamnă valoarea sentimentală, dovadă stând însuși faptul că nu și-au decorat (sau atins în vreun fel) vitrina dughenei, de când s-a deschis aceasta, cândva înaintea invenției pe care o cunoaștem drept electricitatea.

Fiindcă totul acolo se face manual. Și manual s-a luat și domnuca de fiere, când i-a fost dat să vază oroarea ce i-am adus-o. Doamna, să-i zicem Mariana, m-a somat – cu vocea ei victimă a unui poc de Carpați pe zi, până la prânz, scărpinându-se în barba un pic mai lungă decât a mea – să-i spun de urgență ce căcat am încercat să fac.

I-am zis să-mi spună prețul maximal al cât va costa per total să mi-i dreagă și să mă lase cu povețele, că și io, dacă o duc pe Internet și o lăs acolo singură, nici ea nu cre’că o să se descurce mai bine.

Asta era joia trecută. Joia trecută fiind pe 6 ianuarie, nu joia trecută ieri. Bun. Și mă-ntreabă cum mă cheamă și îi zic și mă trece pe două bilețele: Darius Marți. Și îmi zice: să vii marți. Și pe unul dintre bilete îl prinde cu ac de gaci (adică tag, ca să știți și voi) și pe celălalt îl prinde cu alt ac de o perdea din spate (deci pe dashboard).

Marți după lucru desigur că nu am reușit să ajung, deoarece am avut nimica altceva de făcut. Și m-am dus miercuri, adică alaltăieri.

Intru în croitorie, dau bună ziua, mă prezint, Darius Marți, am venit după lucrare. Ce lucrare ? Pantalonii. Noi nu lucrăm pantaloni aicia. Mă uit în jur. Croitoria. Mă uit la ea. Dar ce faceți? Ea confuză la mine. Și îi pică fisa, ca prima dată, de parcă nu i s-ar mai fi întâmplat niciodată asemenea încurcătură hilară: Nu cumva la fetile de lângă?

CEALALTĂ DIMENSIUNE

A, poate. Ies din croitorie. Merg exact 3 metri. Și intru. ÎN ACEEAȘI CROITORIE! Poftim?…

Da. În aceeași croitorie. Pe aceeași ușă. “Nu e posibil”, pe naiba! Vă rog…

Da?! Singura diferențiere e că una e a Marianei Mod și cealaltă a lui Tulconfe!

Încercând să-mi reacomodez funcțiile senzoriale la realitatea că demonstrasem practic teoria relativității, mă gândsc că cel mai indicat ar fi să repet procedura, ca să nu stric cumva oareșce: Bună ziua, Darius Marți.

De după o perdea amplasată identic ca la croitoria Mariana, iese o persoană umană de sex feminin care poate fi cel ai ușor descrisă ca o copie fidelă a Marianei de cu câteva secunde înainte, chit că eu pot să jur că era fix aceeași persoană. Arătarea nu reacționează ca dublura ei precedentă, ci purcede la a se holba la mine preț de 15 secunde fără să clipească, ceea ce eu am primit pe ca un sistem de recunoaștere facială digital, așa că nu m-am clintit deloc.

După ce m-a validat și-a amintit spontan: A, băiatu’ cu pantalonii care și i-a cusut singur? Marianăăă!

Înlemnesc. Apare Mariana. Da. Era o clonă. Nu trădez cu nimic detaliul că mă trag din altă existeță. Mariana, familiară (nu mă deconspirasem): Jaj, dragă, hát tătă ziua am descusut la ei. Fac eu rapid un calcul în mine, de joia trecută până marți, ca să-mi dau seama de ce descususe ea doar toată ziua, de atunci, însă decretă fără să particip: Că doară hai mai bine mâne, no, bine, dragă?

Cu pași înceți, fără să mă întorc cu spatele la ea, confirm ieșind în stradă. Mă uit în jur. Părea adevărată.
Joi, adică a doua zi, adică alaltăieri, am terminat ce nu apuasem să nu fac marți, așadar nu m-am dus.

SUFLETUL SACRIFICAT

Mă duc vineri. Nimeresc dimensiunea. O Mariană se formulează din neant și, fără memorie stocată, îmi face iar scanarea. Mă regăsește. O a doua Mariană (nu știu câte îs în total) se înființează lângă prima. Repet solicitarea: Darius Marți. Pentru pantaloni. A, pantalonii care încercaseși să ți-i coși singur, da, pantalonii care încercasem să mi-i cos singur.

Of, da’-poi că Mariana îi la înmormântare, că nu, tu, Mariană? Ba da, confirmă Mariana: Mariana-i la o înmorântare.

Era limpede: Mariana omorâse pe cineva. Probabil pe Tulconfe. Ceea ce urma să mi se întâmple și mie, dacă mai insistam prostește cu pantalonii pe care încercasem să mi-i cos singur.

Că doar hai mai bine luni, no, bine, dragă? recită Marianele, în cor.

***

De la începerea redactării acestui articol, croitoria Mariana Mod s-a diferențiat vizual de colonia sa profesională, Tulconfe, odată cu misterioasa dispariție a proprietarului celei de-a doua. Am făcut o poză la fața locului și am adăugat detaliul în plus pe deasupra, pe calculator. Să vedem dacă îl dibuiți.

Da, într-adevăr, este un afiș de promovare a spectacolului de binefacere pentru susținerea lucrărilor de edificare a Centrului de Îngrijiri Paliative “Sfântul Nectarie” din Cluj-Napoca.

150 comentarii

 • Transmit …de pe laptop, de la Balc.Sunt sefu’ gonacilor si sunt mandru de asta. Aseara, m-a chemat la el nea Tiri si mi-a aratat schema cu dispozitivu’ de haituire. Deriva 30/0 , inaltator 3, cu privire circulara si razanta , pe mijloc de copac.Tot aseara, dupa ce m-am pupat cu Porsche, am facut vocalize cu gonacii subordonati.Gama Do , din doi in doi, in conditii extreme: vant cu precipitatii. Apoi , dupa o palinca bauta cu D.Chrysler, am verificat la cald (in cabana) vestele reflectorizante si zurgalaii de mana.Aci nu-s probleme , ca-s cu imprimeuri: ” Nu trageti in mine!Sunt gonac!” . Zurgalaii au sistem de prindere pe antebrat si-s cu cifru. Numai eu si nea Tiri stim combinatiile. Maine, la 04.00 , creez dispozitivu’. Mistret in catare!ps/Poza de grup(de anu trecut),e pusa pe blog

 • @toader: Nu mă satisfaci. Aduc țigări. Și ți le bag în fund. Aprinse. Pe toate. Ca să protejez mediul. Câte pachete vrei? Cafea nu beau. Deductibil rezultă că nu ai ce să-mi oferi.

  @clona: permite-mi să-ți atrag atenția că nu adopți o strategie cum trebuie. Că mie-mi sună a discurs de sectant plictisitor. Ideea am priceput-o. Eu mă refeream la nenea Gigi tractoristu`, altfel om de lume, dar care nu cred că pricepe ce spui tu acoloșa, de-o dai cu drepturi și cu putearea lui de vot. Și să-ți mai spun că nenea Gigi are și două fete. Cam pe la, să zicem, 43 de ani bucata. Care fete au școala vieții. Și care ieri, să zicem, au urcat în autobuzul 123 scuipând semințe și verbalizând de nu puteai să le-acoperi. A, și aveau un stil de contrucție a discursului interzis minorilor, d-am zis că i-am întâlnit pe jimerino și virusverbalis. Dar am revenit asupra primei impresii când una dintre doamne a zis ceva de, mă scuzați, ”să mă lingă-n p- și se termină cu izdă”. Și dacă-ți zic că iecare dintre aceste doamne are minim 3 odoare mi-e că te sperii. Că nu ai strâns tu atâția cetățeni cât să echilibrezi votanții-pe-baza-recompenselor-”umanitare”, care se distribuie în fiecare localitate de gigei în perioada de pre-campanie electorală.

 • viruse, dacă e adevărat ce zici tu puțin mai sus, să știi că-ți urez ce-am urat și celorlalți sportivi balcieni pe twitter mai deunăzi. Adică numai de bine. Are legătură cu bojog, cu varianta mai lumească de boașe.

 • fa baleno,ia mai suge-ne tu o bucata de pula-ntreaga si da-te-n toti mortii familiei dumitale.pai tu-ti permiti atacuri sub centura impotriva acestor monstri sacri ai faimosului blog ? iti urez candid menstruatie perpetua.

 • 1. Mitzy, esti genul care se plimba cu autobuzul 123 ? Gata, m-am lecuit. Toadere, baga mare, eu m-am retras.

  2. Restul pulilor: bey, eu chiar nu glumesc cu faza aia. Stiu pe cineva – nu spun cine, persoana importanta – al carui site se vede aiurea in diferite browsere. I-am spus asta inca de asta vara, dar se face ca ploua. Zilele acestea am avut o discutie si din vorba in vorba am inteles ca nu i se vede bine site-ul cu… iPhone !!!
  Ei, vedeti voi, omul a devenit dintr-o data grijuliu. Adica cum pizda ma-sii de treaba sa nu se vada bine site-ul in aplicatiile de iPhone ??? Asta e durerea mare, nu faptul ca pina acum nu se vedea bine decit cu un singur browser.

  Am crezut si io, na, ca are si Dariusica probleme din astea existentiale, daca to si-a vandut nadragii ca sa-si ia iPhone.

  3. Otetefeseeule, ai si tu dreptate: a dat ora si minutul. Na, sa citesc cu mai multa atentie de acum incolo. Dar asta nu anuleaza ce am zis mai sus.

 • Apropo de pantaloni rupți în cur, epopo, tu ce orientări sexuale ai? Nu de alta dar mi se pare că nu prea deschizi bine ochiul atunci când trebuie.

  Mariane, zi-mi că ai X5 și promit să te iubesc. Pentru sufletul tău candid, bineînțeles.

 • ba mitzy, barbatii vor sa fie intotdeauna primii. de aia am bagat eu seama la ce zic femeile. cateodata e mai bine sa ajungi mai tarziu. important e sa ajungi inainte de deschidere si sa intri primul. si apoi ce… unde scrie ca trebuie sa fii primul client? primii isi iau de obicei teapa fiindca produsul nu e inca stabilizat. de aia imi iau eu mereu masini exact inainte sa apara mostenitorul.
  vrei un peugeot? ia tata un 407 cand mai e putin si apare 408-ul? vrei un windows, ia tata un xp cu 10 zile inainte sa apara vista. si asa mai departe. fara buguri de constructie, bine unsa treaba. experienta isi spune cuvantul.
  cu blogurile e mai greu. jegul este defect de cand il stiu si din ce in ce mai slab.

 • a,tu erai balena ? pai pula mea,specifica de la bun inceput,sa nu ne pierdem vremea.incearca sa crapi incet,dar sigur.

 • @ mitzy_mo
  Nu e nici o problemă… Eu nu am spus că am nevoie de toţi românii, numai de 10 milioane. Sunt convins că se găsesc în România 10 milioane care să înţeleagă că nu este bine ca politica să facă ce doreşte prin birourile statului. Sunt convins că aceşti 10 milioane vor înţelege şi că există o cale prin care politica poate fi făcută să asculte de români.

 • bravo bibli. asa a inceput si iliescu cand era copil. spui exact ce zic toti politicienii. nu vrei tu mai bine o bere rece? carnita calda are mitzu.

 • @ toader
  Eu nu ştiu ce a făcut Ion Iliescu când era copil… să fiu sincer, nu am fost interesat de un asemenea subiect.

  Dacă aţi fi citit ce am scris eu în cele 14 postări, cu tot cu materialele respective, poate că aţi fi evitat să spuneţi ce aţi spus mai sus. Ia încercaţi şi pierdeţi o zi pentru a face asta… apoi îmi spuneţi cum este treaba cu Ion Iliescu.

 • Haitas(sef) ca haitas,da printre altele ,ma mai gandesc si la binele meu,la ce-o mai aduce ziua da maine…
  Ma uitai la modelu’ asta si parc’ ma tenteaza si pe mine.Io am alta serie ,da’ ma cam supara frana la panta..Tre sa urc pasagerii pe anvelopa de rezerva, cea legata de bara din spate, ca altminteri imi ia atelaju’ viteza si ies din carosabil.Mai am ceva probleme si cu directia.Cand trag de hatz stanga, da semne (Ciprian,calu’) de nervozitate.O data s-a balegat la o turnanta-n ac de par si nici prinzatoarea de balega Euro 5 nu era montata.D-asta zic, poa gasesc un dealer serios ,ca de samsari is satul…Mai jos , va prezint modelu de care faceam vorbire…
  http://www.youtube.com/watch?v=LyWdZNmE5Ek

 • @ mitzy: Of, n-ai inteles. Si eu ma plimb cu autobuze, tramvaie si metrou. A, chiar si cu firobuze, ca daca le spun troleibuze n-o sa stie ardelenii ce e aia.
  Alta era ideea: stiu prin ce cartiere “evolueaza“ autobuzul 123. Eu ti-am propus o upgradare, dar daca tu nu vrei…

 • A, da? Cartiere ca bulevardul Unirii, splaiul Independenței etc., etc. Dă-mi upgrade la asta și o să te iubesc și pentru inteligența-ți strălucitoare, nu numai pentru sufletu-ți mirobolant.

 • a, sa nu uit. darius, sa ii spui lui nastase ca ma pis pe pensiile militarilor, pilotilor, magistratilor, jandarmilor si politatilor. am un amic colonel, unu’ maior si un cunoscut plutonier in rezerva.
  ii dai telefon cu ifonu’ si ii zici asa : domn’ nastase, a zis toader ca isi baga si isi drege si ca daca il mai enerveaza crin si ponta cu pensiile si cu respectul fata de militari se duce si voteaza cu pdl.
  baga-mi-as in fruntea lor de porci. au astia pensii de trei ori cat salariul meu. parc-am fi in coreea. o fi militarul cu trei perechi de coaie si magistratul si pilotul cu cinspe. baga-i-as in pizda mamii lor de spagari.

 • @ toader
  Stimate domn,
  Problema dumneavoastră nu este neapărat (sau nu ar trebui să fie) că se scad sau nu se scad “pensiile imense ale militarilor”, problema este că actualul guvern încalcă toate principiile de drept ca să scadă salarii, pensii, alte mii de “mişmaşuri” dincolo de orice normalitate constituţională.

  Guvernul, Preşedintele, PDL, susţinătorii PDL şi “10TV Naşu” abilitează o idee de nivel de grupa mică la grădiniţă. Domniile lor sunt de acord cu pensii mari pentru cei care au luptat în războaie sau nu ştiu ce au făcut, dar nu sunt de acord să aibă pensii mari foştii securişti, cei care au strâns porumbul şi, în general, pentru cei care sunt “nesimţiţi”.

  Exact acelaşi principiu l-au aplicat şi comuniştii. Şi ei erau de acord ca fiii de muncitori, cei cu dosar bun, să facă o facultate, dar copiii de burghezi, duşmanii de clasă, nu aveau voie să facă facultate. Unii români erau mai egali în faţa legii decât alţi români.

  Democraţia implică un principiu clar, “egal în faţa legii”. Egalitatea cetăţenilor, oricum ai privi-o, se reduce la un moment dat în forma egalităţii în faţa legii. Domnul Boc vrea să nu respecte “puţin” principiile de drept pentru că i se pare justificat să facă ceva rău “duşmanului de clasă”. Într-un stat dictatorial, aşa cum încă este România, nu avem o problemă ca premierul să dea astfel de ucaz, angajări de răspunderi susţinute de o maşină de vot în Parlament, Hotărâri de Guvern, OUG-uri… Într-o democraţie funcţională, un om cu stilul de a gândi al domnului Boc nici măcar nu s-ar fi apropiat de postul de premier, Parlamentul nu i-ar fi dat voie să fie acolo.

  Aceşti militari nu au furat ca să aibă asemenea pensii (dacă ar fi furat, era simplu, ajungeau în puşcărie), tot nişte politicieni, reprezentanţi ai românilor, au stabilit astfel de reguli pentru un avantaj de moment, aşa cum astăzi cei care vor să taie pensiile au un avantaj de moment. Dumneavoastră, dacă patronul v-ar dubla salariul, l-aţi refuza pe motivul că este imoral de mare? Bănuiesc că nu. Dar dacă ar aprecia că este prea mare şi, fără să vă întrebe, v-ar înjumătăţii salariile. Bănuiesc că nici de această dată nu aţi spune… da domnule, aşa e moral.

  Problema noastră este că avem un preşedinte care spune “în democraţie este important să iei o măsură în favoarea majorităţii”. Orice profesor de filosofie descoperă aici cel mai clar populism.

  POPULISM s. n. 1. mişcare politică rusă de la sfârşitul sec. XIX care preconiza o societate socialistă, contrară industrialismului occidental. 2. ideologie a mişcării politice şi artistice care vedea în popor un model etic şi social. 3. atitudine favorabilă satisfacerii dorinţelor poporului, chiar în detrimentul intereselor reale ale acestuia. (fr. populisme)

  Democraţia înseamnă că poporul ia hotărârile şi politicienii aplică. Pe noi, poporul, nu ne întreabă nimeni însă absolut nimic, numai politicienii iau hotărâri ce este bine pentru noi şi, nu ştiu cum se întâmplă, dar parcă aceste hotărâri le foloseşte mai mult lor decât nouă.

 • bibli, ma pis pe principii. principiu era daca se calculau corect de la bun inceput. ma omule, nu e normal ca un colonel sa aiba de saisprezece ori pensia unui medic. ma pis pe principii in cazul asta.

 • @ toader
  La început a fost cuvântul…

  Militarii au pensii speciale de pe vremea lui Cuza, dacă nu fac eu o confuzie. La început toţi românii aveau pensia calculată exact ca militarii, funcţie de ultimele salarii. Pe urmă pensiile “normale” au trecut pe “contribuţii”, dar, atunci când s-a făcut această trecere, nici o pensie nu a scăzut… Doar că pensiile mari nu au mai crescut şi au crescut numai pensiile mici.

  Puteau să facă la fel şi de această dată.

  Puteau să facă un fond special de pensii pentru fiecare dintre “legile speciale”, puteau să facă, la fel ca la pensiile normale, rezolvarea chestiunii contribuţiilor, fără însă a micşora pensiile, doar să nu le crească pe cele mari până se micşorează de la sine. Puteau, pur şi simplu, să împartă valoarea pensiei la valoarea punctului de pensie aflând astfel numărul de puncte corespunzător fiecărei pensii.

  Iată, lucrurile funcţionează normal în cazul Casei Asigurărilor de Sănătate a Apărării, Ordinii Publice, Siguranţei Naţionale şi Autorităţii Judecătoreşti care colaborează foarte bine, de foarte mult timp cu asigurările “Normale” de sănătate, respectiv cele din jurisdicţia Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate.

  Exista apoi soluţia impozitării suplimentare a tuturor pensiilor mari şi foarte mari, şi subliniez, a tuturor pensiilor mari, nu numai ale celor cu legi speciale.

  Ceea ce nimeni nu înţelege este că domnul Boc are următoarea problemă.
  A trecut “pensiile speciale” la un loc cu “pensiile cu contribuţie” pentru a “scuti” nişte bani de la Bugetul de Stat (pensiile speciale erau de fapt nişte plăţi viagere şi nu neapărat pensii, plătite direct din Bugetul de Stat).
  Domnia sa, Bocul Românesc, a spus că pensiile militare se vor achita din viitoarele contribuţii luate de la militarii activi. Numai că militarii trec în rezervă ceva mai repede decât oamenii de rând, că doar nu pui militari de 60 de ani să mai alerge la instrucţie cu masca pe figură. În concluzie sunt foarte mulţi rezervişti pensionari faţă de militari activi. Cum nu pot lua sume mari drept contribuţii de la activi, domnul Boc s-a gândit să bage mână în contribuţiile civililor. Din păcate pentru domnia sa, nici civilii nu stau prea bine… şi atunci a venit ideea scăderii pensiilor cu 15% păstrând aceleaşi contribuţii şi, desigur, scăderea pensiilor speciale. Cum “şmecheria” cu scăderea pensiilor cu 15% nu a funcţionat, au mers pe tăierea aberantă a pensiilor speciale.

  Mai mult, s-a mărit şi CAS-ul la toate pensiile pentru a mai scădea alte sume care veneau de la Bugetul de Stat spre Casa Naţională de Asigurări de Sănătate.

  Repet, problema principală este că nu se respectă principiile. Iar dacă nu se respectă principiile într-o chestiune, nu se vor respecta principiile în orice chestiune. De ce ar fi acum o problemă pentru domnul Băsescu să se numească preşedinte pe viaţă? Va face o majoritate parlamentară care va consfinţi, se vor mai aranja nişte alegeri, o schimbare de Constituţie… Comuniştii au făcut altfel în anii ’50?

 • Cam aşa se pune problema la occidentali:
  http
  www
  armytimes.com/money/financial_advice/ONLINE.INVEST.PENSION/

  Aş sublinia că la ei perioada normală de serviciu militar este de 20 de ani…

 • Voi încercați să mă instigați la lucruri. M-ați văzut mai așa, mai cu sânge-n vene. Viruse, eu nu știu cum o arzi tu cu ecologia și cu protecția animalelor, dar nu prea ți-ai găsit prietenul în mine la d-astea. Dar putem încerca un joc: se cheamă ruleta rusească, dar o vom adapta puțin. O vom juca, să zicem, cu mistreți. Când e iarna mai aspră. Te leg de un copac și îți atârn de pantaloni niște rădăcini, niște nimicuri d-astea de pădure, proaspăt tăiate, după care așteptăm o vreme . Dimineața tragem concluziile.

  trecătorule, rămâi un trecător.

 • Nu, ai fost instigată bugăt.

  Şi nu, nu aşa te-am văzut.

  Cât despre trecător… da. Trecătorul trece, tu – ne este tot mai limpede – vei rămâne.

 • ba, puteti voi sa ziceti ce vreti. mie mi se pare total anormal ca un colonel cu 20 de ani de vechime sa aiba de 16 (saisprezece) ori mai mult decat un medic chirurg cu 35 de ani. as fi zis : “ba, speciala sa fie pensia, sa o faca egala ca asta ar insemna de mai mult de 1,5 ori pe an de lucru”. dar da-o in pizda ma-sii.

  alta faza. cum pana mea sa aiba ma un pilot 250 de milioane pensie (adica peste 6000 de euro)? pai da-i dracului ca salariul lor nu depaseste 5000. totul e pe ochi frumosi.

  ma luati cu drepturi si astea. ba, un maior din armata frantei are solda fix de doua ori fata de un invatator. pensia, fiindca unu’ iese la 60 si al’lalt la 45 e relativ egala. si astia stau la dracu’ in praznic si isi fut sanatatea prin africa.

  lasati-ma ma doamne iarta-ma ca nu am nimic cu armata romana sau cu politaii. dar pe mine ma lasa masca ca li se mai si sufla in cur.

  plangea iovan ala ca de la 10.000 a scazut la 2.000 de euro pensie. ma, da cat dracului a contribuit ala ma?

  voua nu va e scarba de cat platiti impozit? in loc sa isi ia darius iphone fara sa planga isi iau toti sergentii majori iesiti la pensie. 4 milioane de salariati la 5 milioane de pensionari. 3 milioane la stat. de unde dracu’ ma? aveti petrol de la sauditi la juma’ de pret si faceti specula? e ca in coreea de nord unde armata e pe post de secu’, politie, armata si minister de externe la un loc? baga-mi-as picioarele.

  faceti cum vreti tataie. ma mai apuca cateodata doru’. tampit eram.

 • Mitzi.io prefer far de pantaloni si pe cetina!Iar dimineata pe racoare, nici in vreascuri nu te doare,ca ai focuri in catare la ruleta din dotare , fix in pix si-n nascatoare ,nu ne mai trebe fro boare,ca-i caldura mare,mare,mai ales intre picioare,unde e focu cel tare…..

 • Dariusica, te roaga nenea mult, pune si aici adresa de email a stimatei mitzy, ca n-o mai gasesc la postul precedent. Vad ca ea nu vrea sa-mi scrie, desi am redeschis blogul si poate gasi acolo adresa mea. Tocmai ce am scris despre cum salvam noi (romanii) omenirea de la extinctie, dar zau ca as vrea sa incep cu o romanca, totusi.

  Toadere, acu` m-am prins de ce e natalitatea asa de mare in Francia. E plina de romani verzi.

 • Stimata Mitzy este momentan în vorbă cu un tânăr de o mare speranță din toate punctele de vedere. Are ”scutăr” și dorește să o scoată ”la o paranghelie dă borfași la club”. E din Jilava.

  Mariane, parcă-mi dăduseși roșu. Acum ce faci? Te sucești? Nu-mi plac bărbații care nu sunt consecvenți.

  Darius, te plictisești!

 • nimeni n-are dreptate şi nimic nu-i adevărat.
  din acest motiv compus eu nu mă las de fumat.

 • Problema este ca noi asteptam de zece zile, cu sufletul la gura, sa ne spuna daca si-a cusut pantalonii. Am (la coltul strazii) un mic atelier unde ti-i face pe loc, bre. Ba, mai mult, daca vii cu pantalonii pe tine te dezbraci in atelier si te tine o tanti de vorba pina ii coase barbac-su. Daca ii duci la pachet ti-i coase ea, dupa ce te priveste cu un aer de dispret total.

 • fac pe desteptu si eu … “Viaţa mea vestimentară se petrece pe de-a lungul al unor largi perioade….” as taia “al” de-acolo

De Darius Groza

Sociale