Validarea încrederii de sine e să-ncerci să te minţi singur şi să te crezi

sari la comentarii

Aşa: RealitateaTV, reprezentanţii ei direcţi, patronatul, acţionariatul, angajaţii, colaboratorii şi  împreună cu Teo de la Deko, adică acela care-i responsabil, sunt poftiţi oficial la pupaţi-mă-n pulă. Detalii la finele articolului.

“Hai să facem o horă MARE! De ce?! Păi – hâc! – pentru că, bă, nu contează:
ucrainieni, bulgari, francezi, moldoveni, turci…  toţi suntem români!”

(beţiv adolescent, la Park Fest 2009, Haţeg, judeţul Hunedoara)

Amicul Flavie a izbândit în iniţiatva sa de a da peste cap orice principiu strategic masculin firesc de socializare cu femelele. Prin nişte manevre dibace dincolo de puterea de priceprere a celor ce-au conceput tertipurile iniţiale:

– el are o brichetă, deşi nu fumează, doar ca să ofere foc; şi chiar dacă nu i se cere; nu de multe ori avea lumea nevoie pe cât aţi crede;
– tot el râde de orice zice o fată, pentru ca această să se desfăşoare nestingherită, în largul ei şi să nu se concentreze întruna la dacă are simţul umorului sau nu; de cele mai multe ori e înţeles greşit;
– face cunoştinţă don‘şoarelor cu prietenii săi mult mai favorabili (cum aş fi eu), excluzându-se din start eşecului; şi funcţionează;
– el nu zice că e slab la pat, prevenind, cum fac eu; ci surprinde; adică aşteaptă să realizeze ele singure, când deja e prea târziu; niciodată n-a fost să regrete;

***

Lumea trebuie să înceteze să mai facă numai căcaturi. Ştiţi? Fiindcă orice întreprinde, indiferent în ce manifestare a sa, tot asta-i iese. Doar să ne băgăm la toate treburile şi cam atâta. Nu ne găsim locul nicăieri, da’ altfel îl tot căutăm pretutindeni.

Viaţa este un fel de perpetuu “aşezat”. Unde ne place – e ocupat, iar unde parcă-parcă ar mai merge – e rezervat altcuiva. Şi e mereu gol unde nu ne convine. Da’ ne punem jos oricum, aşa, ca să ne dăm seama cum se vede-n faţă. Nu poziţionările-s de vină. Că noi suntem de umplutură. Dar e clar că niciodată n-o să ne fie confortabil, de la deloc şi până la în nici un caz la nesfârşit. Întrebarea nu “e ce căutăm aici”, cât “ce ne aşteptăm să găsim”.

De exemplu: eu nu m-am găsit pe mine, deşi am impresia că asta-ncercam să aflu. Habar n-am de, unde şi cine îs. Sunt total confuz către inconştient, nu-mi dau seama că ce şi că cum.

În sfârşitul de săptămână ce abia începe să fie la mijloc, tot în cheia asta, a ceea ce-am scris mai sus, m-am dus la Haţeg. În afară că locuieşte acolo Sorel, care mi-e prieten şi deci eu îl cunosc, ce căcat e la Haţeg, până la urmă şi, de ce să meargă cineva acolo? De fapt, în general, că nu numa’ la Haţeg. Că la! Ce este oriunde? Am mers şi nimeni-eu, până nicăieri, ca, până la urmă, să nimica. Cam aşa s-ar rezuma. Acolo m-am întâlnit cu nişte ceilalţi, care, la fel ca şi mine, tot aşa. Eram toţi-nici-unul acolo, ca să ne-facem orice.

Am cunoscut nişte lume – aş zice frumoasă, da’ ca să nu risc să greşesc şi să fie urâtă, o să rămânâ doar nişte. Bun, şi?

Una mi-a povestit despre că are o prietenă în Zalău, că poate-o ştiu, poate mi-e vecină, că unde stau? Nu stau cumva lângă cimitir? Că prietena ei acolo locuieşte, deoarece a decedat şi, pe cale de consecinţă, au şi înmormântat-o. Ea-i din Zimbor, de loc, ştiţi? Prietena, zic.

O alta m-a oprit la tarabă, ca să-mi mărărturisească spăşită că în sfârşit şi-a făcut curaj să dea din întâmplare peste mine, ca să-mi spuie că a fost o vreme când eu aveam singurul blog pentru ea, iar ea avea ochi doar pentru el. Dar apoi s-a înhăitat cu alte bloguri şi m-a dat uitării, iniţial. După care am devenit blog-buddies şi mă citeşte probabil doar când îi foarte excitată intelectual. Nu ştiu încă dacă să-mi convină. Mie-mi plac sentimentele şi dezmierdatul.

Ulterior, un băiat s-a rezemat de mine şi mi-a mugit blajin în ureche scărpinându-se pe burtă că “bă, Darius, kygchs jbk, n ml1 fhjzszz?!“. Ceva din seria că-când-virgulă – nu-i aşa? – în sfârşit o să scriu pe Jeg despre cum am fost la Haţeg, drept îi c-o să scriu şi de el, că doar am zis că Jeg îi blogul meu pe care eu scriu ce se întâmplă? Mno, nu c-o să scriu? Ştie el c-o să scriu. Bravo, Bruzli, ai spart nuca: te-ai întâmplat şi tu, la rândul tău.

Balanţa s-a-nclinat aproape de tot în detrimentul a ce vroiam eu: gata, toată lumea s-ar scălămbăi, să apară. Dacă înainte se fereau şi codeau, acuma ar face giumbuşlucuri. Or mie-mi trebuie să fie oamenii imbecili din proprie iniţiativă! Mna, gata.

***

Era un băiat care făcea poze cu un aparat foto şi mi le-a dat şi mie, se să mi le copiez pe calculator câteva. Şi de aceea am optat să fac acest fotoreportaj mai amplu, de aici, de mai jos. Mai ales că până acum n-am mai prea avut ocazia, poate doar fotoreportaje mai puţin ample sau poze ce v-am mai arătat. Nu şi acum! Deci le-am aranjat, ca să înţelegeţi exact cum a fost. Bine?

fotoparkfest1
Din prim plan. În spate este locaţia, acolo unde s-a ţinut festivalul.

***

fotoparkfest2

Aia e scena, chiar în spatele nostru undeva. Ştiţi?

***

fotoparkfest3

Şi din alt unghi.

***

fotoparkfest5

Şi e alb-negru.

***

fotoparkfest6

Că venise lumea la camping; aşa stăteau tinerii acolo, că era voie. Erau şi bătrâni, pe la 30 de ani.

***

fotoparkfest7

Dar îs fix alea de dinainte. Deci exact aceleaşi!

***

fotoparkfest81

De fapt, toate pozele-s făcute de băiatul ăla, în afară de una, care-i făcută de altcineva.

***

fotoparkfest9

Eram pe un drum, cum ar veni.

***

fotoparkfest10

Tot de la festival, de acolo.

Bun?

[ULTERIOR]

Am mai primit poze de la prietenul Flavie.

fotoparkfest11

Ăla cel mai din spate are microbuz, l-a dus pe Sorel pe munte a doua zi cu el. Ne-a oferit cortul lui în prima (şi singura) noapte, da’ până la urmă am dormit îngemănat cu o fată din Cluj şi soră-sa şi prietenu-so şi încă o fată, a căreia era cortu’. Ea nu o dormit prea bine, că eram prea mulţi, cu tot cu ea.

***

fotoparkfest12

Şi nici paint-ball. Nici balon cu aer cald. Doar bună dispoziţie.

***

fotoparkfest13

Într-una din ipostazele sale mai fericite.

***

fotoparkfest15

Avea dreptate. Şi mai avea şi o metodă tare interesantă de îmbătare: 5 minute era muci, 5 minute era perfect lucid. Aici tocmai îşi revenea de tot, undeva prin ultimele secunda 30 de treaz şi se pregătea.

***

fotoparkfest16

Era de treabă. Şi presupun că încă mai e, dacă n-o fi murit, de când am plecat eu.

***

fotoparkfest17

O să vă arăt o melodie de-a lui.

***

fotoparkfest17prim

Şi s-ar putea să chelesc.

***

fotoparkfest18

Aşa-l cheamă. Avea curea ca a mea. De fapt, nici una nu erau ale noastre.

***

fotoparkfest19

DECI ZICEAM: Am tot auzit despre emisiuna După Bloguri (de duminica, la 23:30, pe Realitatea TV – că aşa-i frumos) c-ar prelua cu blogării, după care să taie din filmări, să iasă fâs, că nu pot altfel. E adevărat. Ba mai mult, concepţia generală e că marii majorităţi, până departe spre nimănui, nu i-a convenit ce s-a ales de contribuţia făcută.

Astfel – se oferă penisul erect spre înghiţit până la bază lui Cosmin Popan, ca persoană de contact. Îl reamintesc pe Teo, că-i moral vinovat. Anei-Maria Caia, direct în măsură s-o sugă, după cum s-a şi declarat, în caz că nu-mi convine. Echipei de montaj de la Realitatea TV, căreia i-am dat mură-n gură, video, voice over, SFX separat, tot ce-i trebuia, ca să poată s-o dea cu mucii-n fasole în cele mai propice condiţii. Sunt convins c-a fost dificil pentru ei să ia ceva gata şi bine făcut şi să fută. O adevărată provocare. De SOV am zis?

Altfel – o iniţiativă de lăudat, toată producţia. Şi sigur creşte şi va fi mai bine. Susţin cu sinceritate şi determinare, se drege şi învaţă pe parcurs.

Aici este varianta trimisă. Şi aici nu este varianta căreia nu-i dau link, aia “finală”, difuzată, ciuntită precum o cerşetoare care-şi arată cioturile pansate. De parcă nu-i destul ce i s-a întâmplat.

criticalmassbicicletecluj

15 comentarii

zi si tu ceva
 1. Mai 10, 2009 la 19:30
  link permanent
  mirmen zice ca:

  ăăă jegoşel, mami, repetă pentru licenţe

 2. Mai 11, 2009 la 10:29
  link permanent
  Hudrea zice ca:

  Jeguţ, prostea, te-a cam făcut mirmen. Mirmen, draga de ea, te-a cam făcut. Pricepi? Ca la Nufărul. Twice. Mna. Zi repede că erai beat, ca să te mai scoţi niţel.

  Bine, deştepţilor, 8. În coadă. Da, a fost intenţionat. Of.

  Da, Flo, Mirmen e mama lui Darius. O compătimim cu toţii.

 3. Mai 11, 2009 la 11:48
  link permanent
  jimerino zice ca:

  ba nu. si-a facut-o cu (pauza stanjenitoare) mana dansei. sa suporte!

 4. Mai 11, 2009 la 11:53
  link permanent
  Darius Groza zice ca:

  Ştim cu toţii (în afară de ea, Mirmen) că licenţa îi o cauză de-a ei pierdută. Eu bine intenţionat, fireşte. Dar ea – femeia – pierdu cauza cu licenţa. Buuun?

 5. Mai 11, 2009 la 12:39
  link permanent
  monica zice ca:

  Bine. In cazul asta, daca dorim, noi cui uram bafta? Mi-e neclar. O luam dupa cauze sau dupa cine-o trage la final?

 6. Mai 11, 2009 la 12:55
  link permanent
  Darius Groza zice ca:

  Tu ai strâns chiloţii de la tăţi, da?

 7. Mai 11, 2009 la 13:18
  link permanent
  marius.mar zice ca:

  raspunsurile date “jegurilor”de la realitatea (scriu cu r mic intentionat) m-au bucurat foarte. si daca ti-au scos din filmulet mi se pare corect sa le-o bagi.

 8. Mai 11, 2009 la 13:21
  link permanent
  monica zice ca:

  Bineinteles. Ii selectezi tu pe aia purtati de aia ne-, ca au sa vina la gramada…

 9. Mai 11, 2009 la 13:22
  link permanent
  jimerino zice ca:

  monico, serios, imi lipsesc cateva perechi de chiloti. fa-ma sa cred ca n-ai nimic de-a face!

 10. Mai 11, 2009 la 13:26
  link permanent
  monica zice ca:

  offff….

 11. Mai 11, 2009 la 15:05
  link permanent
  Hudrea zice ca:

  La tăţi ni-i greu.

 12. Mai 11, 2009 la 20:29
  link permanent
  MortiiMatiiJeg zice ca:

  mah blogerashilor sunteti niste labagii retarzi cu totii ! vai pwla voastra ! va credeti mari scule ca stiti sa apasati pe butoanele de la tastatura ! hai sictir !

 13. Mai 30, 2009 la 14:42
  link permanent
  calinocea zice ca:

  bă și mie mi-a plăcut de băiatul asta Cocotă Marian. a fost rupere când a băgat el, excelent setul pe care l-a rulat.

 14. Iulie 24, 2009 la 15:57
  link permanent
  xoxojeg zice ca:

  no da Sorel ii baiat finut! :)) e simpatic:-? cred ca o sa ma ia la mesaje dragute gagica`sa….sau cine mai stie ce pisi geloasa da tineam mortis sa mentionez. keep on the good work! respect!

 15. Aprilie 10, 2013 la 07:16
  link permanent
  kocaeli zice ca:

  Apple now has Rhapsody as an app, which is a great start, but it is currently hampered by the inability to store locally on your iPod, and has a dismal 64kbps bit rate. If this changes, then it will somewhat negate this advantage for the Zune, but the 10 songs per month will still be a big plus in Zune Pass’ favor.

zi si tu ceva:

(musai)
(musai)