Darius Hero

Validarea încrederii de sine e să-ncerci să te minți singur și să te crezi

V

Așa: RealitateaTV, reprezentanții ei direcți, patronatul, acționariatul, angajații, colaboratorii și  împreună cu Teo de la Deko, adică acela care-i responsabil, sunt poftiți oficial la pupați-mă-n pulă. Detalii la finele articolului.

“Hai să facem o horă MARE! De ce?! Păi – hâc! – pentru că, bă, nu contează:
ucrainieni, bulgari, francezi, moldoveni, turci…  toți suntem români!”

(bețiv adolescent, la Park Fest 2009, Hațeg, județul Hunedoara)

Amicul Flavie a izbândit în inițiatva sa de a da peste cap orice principiu strategic masculin firesc de socializare cu femelele. Prin niște manevre dibace dincolo de puterea de priceprere a celor ce-au conceput tertipurile inițiale:

– el are o brichetă, deși nu fumează, doar ca să ofere foc; și chiar dacă nu i se cere; nu de multe ori avea lumea nevoie pe cât ați crede;
– tot el râde de orice zice o fată, pentru ca această să se desfășoare nestingherită, în largul ei și să nu se concentreze întruna la dacă are simțul umorului sau nu; de cele mai multe ori e înțeles greșit;
– face cunoștință don‘șoarelor cu prietenii săi mult mai favorabili (cum aș fi eu), excluzându-se din start eșecului; și funcționează;
– el nu zice că e slab la pat, prevenind, cum fac eu; ci surprinde; adică așteaptă să realizeze ele singure, când deja e prea târziu; niciodată n-a fost să regrete;

***

Lumea trebuie să înceteze să mai facă numai căcaturi. Știți? Fiindcă orice întreprinde, indiferent în ce manifestare a sa, tot asta-i iese. Doar să ne băgăm la toate treburile și cam atâta. Nu ne găsim locul nicăieri, da’ altfel îl tot căutăm pretutindeni.

Viața este un fel de perpetuu “așezat”. Unde ne place – e ocupat, iar unde parcă-parcă ar mai merge – e rezervat altcuiva. Și e mereu gol unde nu ne convine. Da’ ne punem jos oricum, așa, ca să ne dăm seama cum se vede-n față. Nu poziționările-s de vină. Că noi suntem de umplutură. Dar e clar că niciodată n-o să ne fie confortabil, de la deloc și până la în nici un caz la nesfârșit. Întrebarea nu “e ce căutăm aici”, cât “ce ne așteptăm să găsim”.

De exemplu: eu nu m-am găsit pe mine, deși am impresia că asta-ncercam să aflu. Habar n-am de, unde și cine îs. Sunt total confuz către inconștient, nu-mi dau seama că ce și că cum.

În sfârșitul de săptămână ce abia începe să fie la mijloc, tot în cheia asta, a ceea ce-am scris mai sus, m-am dus la Hațeg. În afară că locuiește acolo Sorel, care mi-e prieten și deci eu îl cunosc, ce căcat e la Hațeg, până la urmă și, de ce să meargă cineva acolo? De fapt, în general, că nu numa’ la Hațeg. Că la! Ce este oriunde? Am mers și nimeni-eu, până nicăieri, ca, până la urmă, să nimica. Cam așa s-ar rezuma. Acolo m-am întâlnit cu niște ceilalți, care, la fel ca și mine, tot așa. Eram toți-nici-unul acolo, ca să ne-facem orice.

Am cunoscut niște lume – aș zice frumoasă, da’ ca să nu risc să greșesc și să fie urâtă, o să rămânâ doar niște. Bun, și?

Una mi-a povestit despre că are o prietenă în Zalău, că poate-o știu, poate mi-e vecină, că unde stau? Nu stau cumva lângă cimitir? Că prietena ei acolo locuiește, deoarece a decedat și, pe cale de consecință, au și înmormântat-o. Ea-i din Zimbor, de loc, știți? Prietena, zic.

O alta m-a oprit la tarabă, ca să-mi mărărturisească spășită că în sfârșit și-a făcut curaj să dea din întâmplare peste mine, ca să-mi spuie că a fost o vreme când eu aveam singurul blog pentru ea, iar ea avea ochi doar pentru el. Dar apoi s-a înhăitat cu alte bloguri și m-a dat uitării, inițial. După care am devenit blog-buddies și mă citește probabil doar când îi foarte excitată intelectual. Nu știu încă dacă să-mi convină. Mie-mi plac sentimentele și dezmierdatul.

Ulterior, un băiat s-a rezemat de mine și mi-a mugit blajin în ureche scărpinându-se pe burtă că “bă, Darius, kygchs jbk, n ml1 fhjzszz?!“. Ceva din seria că-când-virgulă – nu-i așa? – în sfârșit o să scriu pe Jeg despre cum am fost la Hațeg, drept îi c-o să scriu și de el, că doar am zis că Jeg îi blogul meu pe care eu scriu ce se întâmplă? Mno, nu c-o să scriu? Știe el c-o să scriu. Bravo, Bruzli, ai spart nuca: te-ai întâmplat și tu, la rândul tău.

Balanța s-a-nclinat aproape de tot în detrimentul a ce vroiam eu: gata, toată lumea s-ar scălămbăi, să apară. Dacă înainte se fereau și codeau, acuma ar face giumbușlucuri. Or mie-mi trebuie să fie oamenii imbecili din proprie inițiativă! Mna, gata.

***

Era un băiat care făcea poze cu un aparat foto și mi le-a dat și mie, se să mi le copiez pe calculator câteva. Și de aceea am optat să fac acest fotoreportaj mai amplu, de aici, de mai jos. Mai ales că până acum n-am mai prea avut ocazia, poate doar fotoreportaje mai puțin ample sau poze ce v-am mai arătat. Nu și acum! Deci le-am aranjat, ca să înțelegeți exact cum a fost. Bine?

fotoparkfest1
Din prim plan. În spate este locația, acolo unde s-a ținut festivalul.

***

fotoparkfest2

Aia e scena, chiar în spatele nostru undeva. Știți?

***

fotoparkfest3

Și din alt unghi.

***

fotoparkfest5

Și e alb-negru.

***

fotoparkfest6

Că venise lumea la camping; așa stăteau tinerii acolo, că era voie. Erau și bătrâni, pe la 30 de ani.

***

fotoparkfest7

Dar îs fix alea de dinainte. Deci exact aceleași!

***

fotoparkfest81

De fapt, toate pozele-s făcute de băiatul ăla, în afară de una, care-i făcută de altcineva.

***

fotoparkfest9

Eram pe un drum, cum ar veni.

***

fotoparkfest10

Tot de la festival, de acolo.

Bun?

[ULTERIOR]

Am mai primit poze de la prietenul Flavie.

fotoparkfest11

Ăla cel mai din spate are microbuz, l-a dus pe Sorel pe munte a doua zi cu el. Ne-a oferit cortul lui în prima (și singura) noapte, da’ până la urmă am dormit îngemănat cu o fată din Cluj și soră-sa și prietenu-so și încă o fată, a căreia era cortu’. Ea nu o dormit prea bine, că eram prea mulți, cu tot cu ea.

***

fotoparkfest12

Și nici paint-ball. Nici balon cu aer cald. Doar bună dispoziție.

***

fotoparkfest13

Într-una din ipostazele sale mai fericite.

***

fotoparkfest15

Avea dreptate. Și mai avea și o metodă tare interesantă de îmbătare: 5 minute era muci, 5 minute era perfect lucid. Aici tocmai își revenea de tot, undeva prin ultimele secunda 30 de treaz și se pregătea.

***

fotoparkfest16

Era de treabă. Și presupun că încă mai e, dacă n-o fi murit, de când am plecat eu.

***

fotoparkfest17

O să vă arăt o melodie de-a lui.

***

fotoparkfest17prim

Și s-ar putea să chelesc.

***

fotoparkfest18

Așa-l cheamă. Avea curea ca a mea. De fapt, nici una nu erau ale noastre.

***

fotoparkfest19

DECI ZICEAM: Am tot auzit despre emisiuna După Bloguri (de duminica, la 23:30, pe Realitatea TV – că așa-i frumos) c-ar prelua cu blogării, după care să taie din filmări, să iasă fâs, că nu pot altfel. E adevărat. Ba mai mult, concepția generală e că marii majorități, până departe spre nimănui, nu i-a convenit ce s-a ales de contribuția făcută.

Astfel – se oferă penisul erect spre înghițit până la bază lui Cosmin Popan, ca persoană de contact. Îl reamintesc pe Teo, că-i moral vinovat. Anei-Maria Caia, direct în măsură s-o sugă, după cum s-a și declarat, în caz că nu-mi convine. Echipei de montaj de la Realitatea TV, căreia i-am dat mură-n gură, video, voice over, SFX separat, tot ce-i trebuia, ca să poată s-o dea cu mucii-n fasole în cele mai propice condiții. Sunt convins c-a fost dificil pentru ei să ia ceva gata și bine făcut și să fută. O adevărată provocare. De SOV am zis?

Altfel – o inițiativă de lăudat, toată producția. Și sigur crește și va fi mai bine. Susțin cu sinceritate și determinare, se drege și învață pe parcurs.

Aici este varianta trimisă. Și aici nu este varianta căreia nu-i dau link, aia “finală”, difuzată, ciuntită precum o cerșetoare care-și arată cioturile pansate. De parcă nu-i destul ce i s-a întâmplat.

criticalmassbicicletecluj

165 comentarii

 • Observ că mersul prin diverse spaţii îţi iese, dar ia încearcă să visezi o vacă invizibilă.

  Apare de câteva ori (dar nu-ţi spun de câte, ca să nu pară prea puţin dacă-i doar de două ori) cuvântul “ştiţi” cu semnul întrebării după, de parcă ar trebui să-şi închipuie cititorul ce-ţi trece prin minte la un moment (ne)dat. E, de fapt, cuvântul ăla total inutil pe care-l aruncă lumea de colo-colo când nu ştie ce să mai spună, “ştii?”, însă la plural. Că mie, ca cititor, mi te adresezi la plural, că doar îs turmă.

  Ce-i neplăcut aici e să constaţi că Darius a rămas fără cuvinte. Adică şi-a închis prăvălia vocabularului, ca să cedeze presiunii maselor, alături de limbajul lor.

 • “Darius a rămas fără cuvinte. Adică şi-a închis prăvălia vocabularului, ca să cedeze presiunii maselor, alături de limbajul lor.”

  Şi monica mă certa că am deschis blog de cuvinte… Uite, pentru cei care rămân accidental fără cuvinte muncesc eu. 😀

  Domnu’ Darius, iaca n-o fost nimeni moderat aşa că zvonul că aş fi un di vină că aşa şi pe dincolo a rămas nefondat. Mno, zic.

 • @ Andi
  Aşa, să rămână între noi, întreb în şoaptă… vaca aia invizibilă este bună de muls? Cum stă cu lactaţia?

 • Prietenul Darius (care inca nu i-am dat jos tresele ca sa-l fac amic, precum el mie ntzntz) m-o recunoscut foarte corect. In afara de ultimul punctul. Adica acela cu “realizatul lor singurelor” care nu le-am intrebat pe ele ca nu m-a interesant asa de tare. Dar poate ca le-i fi intrebat tu Dariususule?

  Intrebarea nu e nici “e ce căutăm aici”, nici “ce ne aşteptăm să găsim”, ci nu e intrebare; ca e mai mult daca ai cort sau nu. Si daca n-ai, macar o haina groasa de provenienta soreliana (ca sa-ti tina de cald ca lumina soarelui) si unul care sa puna lemne pe foc sa ai. Ca altfel e de rau.

  Nu mergeti la Hateg ca-i mai frig ca oriunde pe unde am fost. Adica mergeti daca vreti sa va “prajiti”. (ca atunci nu va mai pasa de frig) Hateg massive!

  Muzica o fost chiar misto.

  Si inca-s surprins ca m-ai pus pre jeg. Adica pentru mine ii cum o zis fatuca ceea ieri dupa-masa: “Nu fa aia ca te zic lui Darius si te pune pe jeg” doar ca io nu-mi amintesc sa fi facut ceva : )) (adica jegul ca elementziul coercitivo-punitiv)

 • Ai nostri? Ii vrei pe ai nostri?!? 😆 A, da… Hm. De ce sa dam banii pe unii noi cind a te vedea pe tine cu chiloti maro e priceles?
  Hai in brate, da’ cu grija!

 • Este o poză pe care ai scris tu… “Asta sărăcuţa, vai de pula ei.” dar pentru care autorul pozei a pus o săgeată în gros plan pe care scrie CRAMĂ. Pe care dintre voi să cred?

 • Am înţeles că toate gagicile erau “de greaţă” dar de câţiva băieţi ţi-a plăcut… mişto, adică ca lumea.

 • Mai sus am “uitat” o virgulă ca dar să semene a cadou cu băieţi nuzi făcând plajă… să nu avem vorbe că nu aţi înţeles aluzia şi am fost prea subtil… ptiu, iar am “uitat o virgulă”.

 • Darius, ce am mai slăbit, amândoi.
  Ce ochelari are băiatul acela de își schimbă starea din 5 în 5 minute?

 • Comentariu de om realist: şi cred că o să chelesc.
  Sigur că da, proverbul “părul deştept părăseşte capul prost“ se verifică întotdeauna.

 • Domnu’ Bibli, în şoapte zic, vaca era, probabil, bună de muls, că doar eram la ţară şi oamenii de la ţară nu ţin vaci care nu dau lapte, e mai uşor să le dea la abator. Deşi nu ştiu ce să zic despre culoarea laptelui. Adică s-ar putea să fi dat lapte invizibil. N-am apucat să verific, că a fugit că n-a vrut să bea apă din găleata mare pe care am umplut-o cu mai multe găleţi mai mici dintr-o fântână apărută miraculos pe marginea drumului, la umbra unui prun. Sau a ceva de genul. Poate cais, poate cireş, nu m-am uitat în sus…

  Groză, ai făcut urât acum ceva vreme şi inconştientul meu s-a hotărât că să fac şi eu urât, aşa că am uitat să trimit chiloţii. Bine, poate e şi din cauză că în celălalt sfârşit de săptămână au fost zilele oraşului şi eu am avut expoziţie, deci stand cu chestii, deci copii cretini şi picături de ploaie pe creierul meu de pe care au sfâşiat fiecare foiţă protectoare. Mna, o să-i vezi la vară. Poate până atunci mai găsesc vreo câţiva, fac colecţie şi-i vând la licitaţie, dar no, mai vedem.

 • era foarte paintball! nu îi fi văzut tu, că era colo-n jos către unde mergeau oamenii să se descarce numa’ că mai în dreapta, şi dacă te uitai din stânga, mai în dreapta era scena 2. da?! 😀

 • Nină – adică unde era generic numita “scena 2” şi banda aia alb-roşie, de-am crezut noi că delimitează inutil zona de pişat, sugerezi tu c-ar fi fostă paintball? Că io am dubii.

  Sofio – zât!

  Andeo – nu ţi-e ruşine obrazului?

  Marian a rulat pentru a doua oară în viaţa lui. E de notat, fiindcă prima dată nu şi-o aminteşte nimenea.

  Chireo – ceva ce se sugera de sudor, da’ am dedus că de alpinist; oricum, tipu’ nu era deloc alpin, da’ altfel, între ceilalţi, la înălţime. Altfel, nu-ţi tăt suge pula singură, că eşti dolofană.

  Mai era cineva? Că doar n-o să-mi răspund singur.

  Pe Biblel îl bănui c-a scris prima dată beat pe Jeg, intrând în gaşca formată de Gimel singur.

 • Darius, m-am prins… Dar băieţii în cort erau nuzi, sau îţi plăcea Cocotă Marian ca o flagelare a emoţiilor virile pentru combaterea a masculinităţii? 🙂
  Ptiu, ce beat sunt…
  youtube.com/watch?v=DYiAUnIHevY

  Hai să fie într-un ceas bun…

 • Nu mă mai suspectaţi că sunt băut, că nu consum alcool decât la evenimente cum ar fi 5 minute înainte de moarte… sau 5 minute după moarte. Poate demenţă, alzheimer… chestii mai normale.

 • Biblel. Nu mai comenta “una după alta”, c-ai belit pula, ca să mă exprim cât de poate de elegant. Poţi, te rog? Îmi plăcea Cocotă Marian ca persoană. El n-a fost în cort. Deci cumva ca flageralare-ce-ai-scris-tu-acolo. Dar dacă era să mă fut cu cineva de acelaşi sex şi asta mă-ntrebi, da, cu el aş fi optat.

 • referitor la tipul cu bricheta. [ comentariu de femeie:))]
  un fost prieten de–al meu avea aceleasi semnalmente, doar ca cel mai probabil la chestia cu patul era mult mai jalic:))

 • Nu poci să casc cu ambele mâini deodată. La fel cum nici nu pot fi mahmur în acelaşi timp cu activitatea menţionată de tine.

 • Ai slăbit sau e de la păr? În persoană nu mi s-a părut. Şi ai fost cu aceeaşi fată şi azi, deci ai minţit, profitând de starea mea, când mi-ai zis că nu e vară-ta pe care o plăteşti ca să creadă lumea că e prietenă-ta, ea chiar fiind (una dintre cele două chestiuni). Sau ceva.

 • Slăbit.

  Şi, iubitule, tu erai cu vară-ta şi făcea pro bono, cum ţi-am şi explicat la faţa locului. E reduntant să foloseşti aici ce-ţi împărtăşesc eu ţie în viaţa ta reală imaginară.

  Iar eu eram cu aceeaşi facă ca şi când? Că ieri am cunoscut-o. Lăsând laoparte că a fi cu aceeaşi fată e pentru tine ceva negativ.

 • Aceeaşi fată ca-n pozele în care vorbeşti cu aceeaşi fată care poartă aceiaşi tenişi. Este negativ doar dacă a fi cu aceeaşi fată înseamnă că şi eu sunt cu aceeaşi fată cu care eşti şi tu, fată.

 • Tu nu erai cu nici o fată. Sau aia nu puteam spune c-ar fi fată, nu ştiu cum eşti mai mulţumit, da’-ţi dau să alegi între astea. Da’ tu însăţi eşti fată, dacă vrei şi te consolează. Fată.

 • cred ca mai interesant ar fi fost ca nomenclaturistul sa se intrebe ce ar fi facut comunistii cu internetul, cu toate valentele lui. nomenclaturistule!

 • Referitor la muia foarte doct oferita… ai primit f-un raspuns? S-au sesizat baietii ca au de supt?

 • Praf toata lumea te cauta ca sa le vorbesti de cacatu ala cu Baselinio da nimeni nu s-a dus sa-l ia la pula pe El Presidente pentru gafa facuta :))=)).

 • Ştefi, dragă, cât timp mă bănuiai tu, io durmeam, cum fac oamenii normali. Da’ numa’ la cap. Altfel eşti bine.

  Ghere – da’ i-am avertizat din vreme, nu-i o problemă, eu ştiam c-au de gând să ciopârţească, ei ştiau că ştiu, eu le-am zis că li se arată, ei au înghiţit, la acel moment, doar în sec.

  Fănel – păi, la El s-ajungi tre’ s-ai talent. Cam ca mine, cumva. 😛

 • Io tot dau clicky pe varianta de la Realitatea. Am inteles ca nu futi link, da’ ma gandesc ca poate te razgandesti. Adica in mintea ta, tu chiar crezi ca te pot aproba fara dovezi? Tu zici ca au stricat aia filmuletul, da’ eu unde il gasesc (asta e retorica, mi-e lene sa caut de fapt)?

  Aici aveam niste glume facute pe seama fizionomiei lui Sorel, da’ m-am hotarat sa devin mai impaciuitor, sa nu fac puscarie ca Gigi. Eu nu prea intru in biserici, asa ca, daca infund puscaria, ma uita militia acolo. In plus, nu am fost slobozit, sau cum ii spune, de preafericitul teoctist, sau cum se scrie.

  Mna… Astia sunt aia cu pantofi sport rosii, pe care i-a spurcat betivu’ de Jim? Mi-a povestit, da’ eram beat, si nu-mi mai amintesc sigur.

 • Pofteşte, Kraki:
  1. Ce-a dat RTV: realitatea.net/emisiuni/dupa-bloguri_25351_75967.html
  2. Ce-a pus Cosmin Popan pe site: dupabloguri.ro/2009/05/02/ajutor-jeg-isi-arata-dintii-si-cravata/

 • si acum ce fac, trebuie sa le copiez?

  am glumit. m-am uitat, tot nu inteleg de ce e asta atat de viral… i-a taiat filmuletul! da’ nu rau, doar fazele in care era amuzant.

Sociale