Darius Hero

Validarea încrederii de sine e să-ncerci să te minți singur și să te crezi

V

Așa: RealitateaTV, reprezentanții ei direcți, patronatul, acționariatul, angajații, colaboratorii și  împreună cu Teo de la Deko, adică acela care-i responsabil, sunt poftiți oficial la pupați-mă-n pulă. Detalii la finele articolului.

“Hai să facem o horă MARE! De ce?! Păi – hâc! – pentru că, bă, nu contează:
ucrainieni, bulgari, francezi, moldoveni, turci…  toți suntem români!”

(bețiv adolescent, la Park Fest 2009, Hațeg, județul Hunedoara)

Amicul Flavie a izbândit în inițiatva sa de a da peste cap orice principiu strategic masculin firesc de socializare cu femelele. Prin niște manevre dibace dincolo de puterea de priceprere a celor ce-au conceput tertipurile inițiale:

– el are o brichetă, deși nu fumează, doar ca să ofere foc; și chiar dacă nu i se cere; nu de multe ori avea lumea nevoie pe cât ați crede;
– tot el râde de orice zice o fată, pentru ca această să se desfășoare nestingherită, în largul ei și să nu se concentreze întruna la dacă are simțul umorului sau nu; de cele mai multe ori e înțeles greșit;
– face cunoștință don‘șoarelor cu prietenii săi mult mai favorabili (cum aș fi eu), excluzându-se din start eșecului; și funcționează;
– el nu zice că e slab la pat, prevenind, cum fac eu; ci surprinde; adică așteaptă să realizeze ele singure, când deja e prea târziu; niciodată n-a fost să regrete;

***

Lumea trebuie să înceteze să mai facă numai căcaturi. Știți? Fiindcă orice întreprinde, indiferent în ce manifestare a sa, tot asta-i iese. Doar să ne băgăm la toate treburile și cam atâta. Nu ne găsim locul nicăieri, da’ altfel îl tot căutăm pretutindeni.

Viața este un fel de perpetuu “așezat”. Unde ne place – e ocupat, iar unde parcă-parcă ar mai merge – e rezervat altcuiva. Și e mereu gol unde nu ne convine. Da’ ne punem jos oricum, așa, ca să ne dăm seama cum se vede-n față. Nu poziționările-s de vină. Că noi suntem de umplutură. Dar e clar că niciodată n-o să ne fie confortabil, de la deloc și până la în nici un caz la nesfârșit. Întrebarea nu “e ce căutăm aici”, cât “ce ne așteptăm să găsim”.

De exemplu: eu nu m-am găsit pe mine, deși am impresia că asta-ncercam să aflu. Habar n-am de, unde și cine îs. Sunt total confuz către inconștient, nu-mi dau seama că ce și că cum.

În sfârșitul de săptămână ce abia începe să fie la mijloc, tot în cheia asta, a ceea ce-am scris mai sus, m-am dus la Hațeg. În afară că locuiește acolo Sorel, care mi-e prieten și deci eu îl cunosc, ce căcat e la Hațeg, până la urmă și, de ce să meargă cineva acolo? De fapt, în general, că nu numa’ la Hațeg. Că la! Ce este oriunde? Am mers și nimeni-eu, până nicăieri, ca, până la urmă, să nimica. Cam așa s-ar rezuma. Acolo m-am întâlnit cu niște ceilalți, care, la fel ca și mine, tot așa. Eram toți-nici-unul acolo, ca să ne-facem orice.

Am cunoscut niște lume – aș zice frumoasă, da’ ca să nu risc să greșesc și să fie urâtă, o să rămânâ doar niște. Bun, și?

Una mi-a povestit despre că are o prietenă în Zalău, că poate-o știu, poate mi-e vecină, că unde stau? Nu stau cumva lângă cimitir? Că prietena ei acolo locuiește, deoarece a decedat și, pe cale de consecință, au și înmormântat-o. Ea-i din Zimbor, de loc, știți? Prietena, zic.

O alta m-a oprit la tarabă, ca să-mi mărărturisească spășită că în sfârșit și-a făcut curaj să dea din întâmplare peste mine, ca să-mi spuie că a fost o vreme când eu aveam singurul blog pentru ea, iar ea avea ochi doar pentru el. Dar apoi s-a înhăitat cu alte bloguri și m-a dat uitării, inițial. După care am devenit blog-buddies și mă citește probabil doar când îi foarte excitată intelectual. Nu știu încă dacă să-mi convină. Mie-mi plac sentimentele și dezmierdatul.

Ulterior, un băiat s-a rezemat de mine și mi-a mugit blajin în ureche scărpinându-se pe burtă că “bă, Darius, kygchs jbk, n ml1 fhjzszz?!“. Ceva din seria că-când-virgulă – nu-i așa? – în sfârșit o să scriu pe Jeg despre cum am fost la Hațeg, drept îi c-o să scriu și de el, că doar am zis că Jeg îi blogul meu pe care eu scriu ce se întâmplă? Mno, nu c-o să scriu? Știe el c-o să scriu. Bravo, Bruzli, ai spart nuca: te-ai întâmplat și tu, la rândul tău.

Balanța s-a-nclinat aproape de tot în detrimentul a ce vroiam eu: gata, toată lumea s-ar scălămbăi, să apară. Dacă înainte se fereau și codeau, acuma ar face giumbușlucuri. Or mie-mi trebuie să fie oamenii imbecili din proprie inițiativă! Mna, gata.

***

Era un băiat care făcea poze cu un aparat foto și mi le-a dat și mie, se să mi le copiez pe calculator câteva. Și de aceea am optat să fac acest fotoreportaj mai amplu, de aici, de mai jos. Mai ales că până acum n-am mai prea avut ocazia, poate doar fotoreportaje mai puțin ample sau poze ce v-am mai arătat. Nu și acum! Deci le-am aranjat, ca să înțelegeți exact cum a fost. Bine?

fotoparkfest1
Din prim plan. În spate este locația, acolo unde s-a ținut festivalul.

***

fotoparkfest2

Aia e scena, chiar în spatele nostru undeva. Știți?

***

fotoparkfest3

Și din alt unghi.

***

fotoparkfest5

Și e alb-negru.

***

fotoparkfest6

Că venise lumea la camping; așa stăteau tinerii acolo, că era voie. Erau și bătrâni, pe la 30 de ani.

***

fotoparkfest7

Dar îs fix alea de dinainte. Deci exact aceleași!

***

fotoparkfest81

De fapt, toate pozele-s făcute de băiatul ăla, în afară de una, care-i făcută de altcineva.

***

fotoparkfest9

Eram pe un drum, cum ar veni.

***

fotoparkfest10

Tot de la festival, de acolo.

Bun?

[ULTERIOR]

Am mai primit poze de la prietenul Flavie.

fotoparkfest11

Ăla cel mai din spate are microbuz, l-a dus pe Sorel pe munte a doua zi cu el. Ne-a oferit cortul lui în prima (și singura) noapte, da’ până la urmă am dormit îngemănat cu o fată din Cluj și soră-sa și prietenu-so și încă o fată, a căreia era cortu’. Ea nu o dormit prea bine, că eram prea mulți, cu tot cu ea.

***

fotoparkfest12

Și nici paint-ball. Nici balon cu aer cald. Doar bună dispoziție.

***

fotoparkfest13

Într-una din ipostazele sale mai fericite.

***

fotoparkfest15

Avea dreptate. Și mai avea și o metodă tare interesantă de îmbătare: 5 minute era muci, 5 minute era perfect lucid. Aici tocmai își revenea de tot, undeva prin ultimele secunda 30 de treaz și se pregătea.

***

fotoparkfest16

Era de treabă. Și presupun că încă mai e, dacă n-o fi murit, de când am plecat eu.

***

fotoparkfest17

O să vă arăt o melodie de-a lui.

***

fotoparkfest17prim

Și s-ar putea să chelesc.

***

fotoparkfest18

Așa-l cheamă. Avea curea ca a mea. De fapt, nici una nu erau ale noastre.

***

fotoparkfest19

DECI ZICEAM: Am tot auzit despre emisiuna După Bloguri (de duminica, la 23:30, pe Realitatea TV – că așa-i frumos) c-ar prelua cu blogării, după care să taie din filmări, să iasă fâs, că nu pot altfel. E adevărat. Ba mai mult, concepția generală e că marii majorități, până departe spre nimănui, nu i-a convenit ce s-a ales de contribuția făcută.

Astfel – se oferă penisul erect spre înghițit până la bază lui Cosmin Popan, ca persoană de contact. Îl reamintesc pe Teo, că-i moral vinovat. Anei-Maria Caia, direct în măsură s-o sugă, după cum s-a și declarat, în caz că nu-mi convine. Echipei de montaj de la Realitatea TV, căreia i-am dat mură-n gură, video, voice over, SFX separat, tot ce-i trebuia, ca să poată s-o dea cu mucii-n fasole în cele mai propice condiții. Sunt convins c-a fost dificil pentru ei să ia ceva gata și bine făcut și să fută. O adevărată provocare. De SOV am zis?

Altfel – o inițiativă de lăudat, toată producția. Și sigur crește și va fi mai bine. Susțin cu sinceritate și determinare, se drege și învață pe parcurs.

Aici este varianta trimisă. Și aici nu este varianta căreia nu-i dau link, aia “finală”, difuzată, ciuntită precum o cerșetoare care-și arată cioturile pansate. De parcă nu-i destul ce i s-a întâmplat.

criticalmassbicicletecluj

165 comentarii

 • Adică da, te-ai băgat în gura lupului, voluntar, neîmpins de la spate de nimeni şi netras din faţă cu nici o sfoară, funie sau odgon.

  Dar nu la aia ziceam nu.

 • Nu, nu ştiu cum, nu am avut posibilitatea să aflu. Şi ştii la fel de bine ca mine de ce, că eşti în aceeaşi situaţie.

  Deci nu ne contrazicem. De parcă ar conta…

 • Ti-am vazut filmul trimis la Realitatea. Prea lung maestre, prea lung. In timpul acesta ei puteau sa dea douaj` de kile de publicitate, de unde dracu` timp pentru dreptul tau la replica ? Eu am glumit cu chelia dar vad ca o iei in serios… de la basca aia de pionier ti se trage !

 • mno nu fi suparat, viata e frumoasa, ceausescu mort. nici eu nu sunt fan psd si vantu. si citesc jeg-u. acuma ma simt ca o inflirtata. infiltrata. filtrata. asa ceva.

 • sau ceva cu -toare. oricum astea-s chestii irelevante, stii bine. si daca iti faci tu o fotografie frumoasa, s-ar putea ca cineva sa ti-o lipeasca pe corpul lui hitler.

 • Iuii. Tanti maria coman cumpără cumva… piei de bătrâni? Ca să facă ce anume cu ele? Sau nu cumpără, dar e obişnuită să le valorifice, să le îngrijească sau…??

 • trebuie sa bei ca sa fii sigur ca esti in afara subiectului. inlauntru e intotdeauna canicula. nu stiu despre ce vorbesc acuma, ca imi vine sa ma si contrazic si nu. deci ma duc sa fac o cafea. ca ma doare capu. astea doua nu sunt in raport de cauzalitate. de fapt…gata, ma duc.

 • ba muie, eu nu comentasem ceva pe aici? ca mie asa mise parea. in sensul ca traiam cu senzatia. apropos de asta, am auzit mega vorba de agatat: “fata, esti senzatie!”. care sare primu’ sa-mi zica ca e veche sa se duca la coada si sa se bage in fata alora de care zice grasu’ la inceput si la sfarsit.

 • Ti-au taiat foarte putin din filmuletul pe care l-ai trimis. Nu pricep de ce te-ai ofuscat, ca nu erau chestii esentiale.

 • Cine zice că s-a ofuscat cineva? Iui, Glad, te-ai ofuscat?

  Ce e tare în comunicarea vorbită înregistrată e că dacă scoţi chiar şi un singur cuvânt dintr-o frază, mesajul întregului text se schimbă radical. De aia e important şi să fii atent ce cuvinte scrii/zici, că… întotdeauna pot fi scoase la iveală numeroase aspecte care nici nu ţi-au trecut prin cap (chiar şi fără să fie scoase cuvinte).

  De fapt, cred că asta încearcă Darius de obicei, pe jeg. Sub formă de monolog. De mai multe ori. Adică de fiecare dată. Dar doar cred…

 • Eu zic sa se puna amenintarea in practica. Si fara asigurare medicala pentru ca e mai romatic asa. 😀

 • Dragoş – e scoasă muzica de pe fundal… aia una. Era de atmosferă. A cost părţi foarte interesante, a stricat firu’ întreb. Da’ te mai uiţi o tură şi vezi. Plus ce-am zis ANUME să nu scoată.

  Gimel – deci tu cam cu sex, aşa, da?

 • Mici fragmente de neant:

  Hudrea: mere treaba?
  Groza Darius: Că n-o sta.
  Hudrea: no bun atunci
  Hudrea: eşti bine, sănătos?
  Groza Darius: Corect.

  Groza Darius: Ah, vrei banii.
  Groza Darius: Am înţeles.
  Hudrea: băăăăăăăăă
  Hudrea: mi-ai dat banii
  Hudrea: prostea!
  Groza Darius: Mă vrei doar pentru bani. Ai tăi, e drept.
  Groza Darius: Ţi i-am dat?
  Hudrea: =))
  Groza Darius: EU?!
  Hudrea: =))
  Hudrea: =))
  Hudrea: =))
  Hudrea: =))
  Groza Darius: Serios?
  Groza Darius: DE CE AŞ FI FĂCUT ASTA?
  Hudrea: =))
  Hudrea: gata, eşti pe blog
  Hudrea: durere!
  Groza Darius: Măcar ţi-am dat banii.

 • Incredibil! Darius Groza e un om manios…dar vai, cum poate? Cum a putut?

 • Bă, da am înţeles c-a fost lăbăreală la parkfest şi că a fost NON-ECO EVENT. Adică ăia de nu ştiu să lege doo vorbe dar ştiu să mixeze şi să fie ipocriţi au declarat că a fost non eco şi non fain. Eu ce sa mai cred acu.

 • Poate Bibli sta acum si soarbe disperarea cauzata de propria-i lipsa. Se simte important, cum visa.

 • ba, eu chiar ma gandeam dimineata la cum ar trebui sa fie izmenele mele scurte pentru vara si ma gandeam ca nu gasesc de cumparat si oare cine ar putea sa-mi faca. si asta sigur e cumva, ori penibil, ori gay, ori ceva cu laba-n gat, deci omu’ ar putea avea dreptate intr-un fel al lui da’ ramane intrebarea: coaie, care-mi faci si mie niste budigai?

 • Am devenit foarte atent cu ce comentez, nu vreau să aflu că “am belit pula, ca să mă exprim cât de poate de elegant.”

 • Am zis să nu mai comenteze multe comentarii unul după altu’, pentru persoane diferite – când le poate pune pe toate răspunsurile-ntr-unul. Cum aţi putut cu toţii lectura mai sus. Dacă s-a (te-ai) supărat din asta, păi – bine.

 • pai da ba da’ sa zici cu “belesti pula” si alte mitocanisme d-astea, nu mi se pare okei. ‘te-n sangre!

 • Numa’ mie mi se pare că Darius a fost măgar cu Bibli şi că ar trebui să-şi ceară scuze?

 • eu vreau scuze de la amandoi. si de la andi ca scrie mult si din cauza asta nu apuc niciodata sa citesc ce scrie si din cauza asta nu stiu aproape nimic desprea ea. si zic ea pentru ca asta stiu sau macar cred ca stiu. deci, sa curga!

 • Jimi, în sus pe pagină sunt multe comentarii scurte. De mine. Dar scuze că scriu mult.

  Să dau mai multe enter-uri, să ai timp să înţelegi fiecare propoziţie cât timp citeşti rândurile goale?

  Sau să scriu în fraze scurte, de cel mult două propoziţii?

  Sau să nu mai scriu deloc?

  Observă scuzele gratuite de mai sus.

  Nu uita că asta ai vrut.

  Scuze.

 • jim atat sa stii, ca andi e dezvoltata in sfera, nu liniar, cum poate ti s-ar parea la prima vedere.

 • bun, andi si le-a cerut. se accepta. se accepta pentru ca am inteles de la flo ca ar fi grasa si astea mici si grase sunt cu suicidal tendencies. vezi ma andi ca ne-ntelegem? bibli, tu cum stai cu ele?

Sociale