Titlul morţii

sari la comentarii

[Fratele DG are ieri doi ani.]

Fiindcă se apropie sezonul de accidente horifice în care sunt implicate microbuze şcolare şi pentru că de mult n-am mai privit la teveu bunici, biciclete, pomi sau alte elemente, toate “ucigaşe”, care cad pe copii sugari şi îi omoară cu maţele împrăştiate pe caldarâm, la picioarele reporterilor ce transmit live, dar nici n-am mai trăit de ceva vreme o “lună neagră”… m-am gândit să închin titlul acestui articol jurnaliştilor de la ora 5, care mai tot timpul stau până-n brâu în viitură, jertfindu-se să raporteze de la faţa locului, cu o mână pe microfon şi cu alta pe coada toporului înfipt în capul vecinului, pentru “o duşcă de tărie”.

Şi, fiindcă bietul George Pruteanu a murit la fix cât să nu apuce să se mai oripileze pentru încă un an demonstrativ al înaltei calităţi a acestor emisii, în onoarea sa am decis să inventez un cuvânt aşa cum i-ar plăcea lui: cu totul şi cu totul din diacritice. Pentru că era un om al vieţii, nu al macabrului şi miorlăiturilor târzii, cred că ar fi mai bine să ne amintim de el cum zâmbea amar la “Doar o vorbă săţ-i mai spun!” sau cum tolera când îl lua la mişto câte un manelist pentru hipercorectitudine lingvistică. Sau când îi vizitam saitul lui a la ‘95, făcut cu sfinţenie cu mausul său propriu, operat de el însuşi.

Cuvântul născut doar din diacritice pentru el şi propus de mine către domnii dvs. este îţâşă. Încă nu înseamnă nimic. Conţine toate diacriticele, deci trebuie păstrat doar la forma sa feminină, indiferent de acord, ca să nu-l lipsim de “ă”. Vom vota aici împreună (puteţi adăuga şi voi variante, dar nu abuzaţi, doar că vi s-ar părea drăguţe; dacă doriţi totuşi, să băgaţi, trebuie ÎNAINTE să votaţi sau să le puneţi ulterior la comentariu, că le adaug eu) ce sens îi vom conferi acestui cuvânt.

Ce să-nsemne îţâşă?
 • Add an Answer
View Results

[cuvântul îşâţă a fost adăugat în dicţionarul stăpânului cuvintelor; mulţămim cu limba-n gură, lui Andrei]

StapanulCuvintelorIsata

***

Şi, dacă tot este o zi de doliu pentru lingvistică, iată să cântăm şi următoarea odă tot limbii române şi lui Pruteanu. Mi-a arătat un prieten (căruia încă-i reproşez), un film postat mai demult de Visurât, pe care am ţinut morţiş să-l preiau (că a avut amabilitatea să mi-l dea originalu’, ca să nu-i cumpăr prăjitor de pâine stricat cadou de nuntă). Aducându-mi umila contribuţie acestui reportaj preţios din Vaslui, încerc să-l întregesc prezentându-vi-l atât în varianta sa brută, precum şi cu două versiuni de potenţiale subtitrări.

[alternativa Trilulilu, care sărăcuţii au iar bube, dar noi îi iubim]

***

Rămânând, totuşi, în zona macabră…

MorgapentruVIPuri


125 comentarii

zi si tu ceva
 1. Martie 28, 2008 la 04:29
  link permanent
  Rox zice ca:

  Sugestia mea ar fi ca îţâşă să fie sinonim cu balcâză. De exemplu, doamna din videoclip ar avea faţă de îţâşă. Cea mai plauzibilă variantă a povestirii ar fi cea academică-că aşa mi se pare normal. Mişto, ţi-a fătat mintea un cuvânt genial. Eu zic sa-l târnăcopezi, sau patentezi, ceva.

 2. Martie 28, 2008 la 07:58
  link permanent
  S zice ca:

  Cum ar fi daca ar fi echivalentul feminin al lui Chitros?

 3. Martie 28, 2008 la 09:42
  link permanent
  dumitrascu zice ca:

  darius, am adaugat varianta cu alternativa la regionalismul oltenesc “icisa”, dar am uitat sa pun diacritice :) . te rog modifica tu. pune “sh” in loc de “s”. cred ca e cea mai buna interpretare.

 4. Martie 28, 2008 la 10:13
  link permanent
  toader zice ca:

  chiar ma gandeam ieri ca Pruteanu e probabil al doilea blogger roman (desi blogul sau era cu tema si mai sofisticat) dupa Paul Goma (fiindca ce e jurnalul lui Goma de pe free.fr altceva decat un blog).

 5. Martie 28, 2008 la 10:44
  link permanent
  Basty zice ca:

  Mă tot întreb oare care a fost reacţia* Secret Service-ului în momentul în care, intrebându-i pe jucăuşii şi zeloşii români “Cine ne oferă asistenţă medicală pe durata întrunirii ?” au primit răspunsul : “Some guy, named Arafat !”

  *După simulările realizate in laboratorul nostru specializat, aceasta ar trebui sa fie : ” Bine, bine da’ măcar e îţâşă ? “

 6. Martie 28, 2008 la 11:12
  link permanent
  toader zice ca:

  the secret guy : “who’s the paramedic?”
  cioroianu’s assitant :”arafat.”
  tsg : “no kiddin’! he should be burried already. owh fackin’ shit. those french wanna come to afghaneestan too now! they can revive even beenladen if we shoot him by mistake”
  ca : ” no way, he ain’t îţâşă like arafat have been. beanladen have a tremendous number of wives ‘n kids. arafat has been married with suraya without doing nuffin’. you know… in the heav’n for muslims they wait you with virgins. arafat backed off the second he died”
  tsg : “you’re right. eventhough we should rename this arafaat into ghitza or courcoobew to not make gwb to do again one of those confusions. he could make the picture with him instead with vaseque… vasesque … vasik …. errr … that basic guy with bold hair…”
  ca : “mmkay. anyway is easy to guess who should be in the picture. bush know the smell of a good bourbon or whisky. he need to follow the smell.”
  tsg : ” hmmm, yea. that could be a solution… anyway discussions gwb-basic won’t be in budapest … errr… bucarest. will be in kronstadt … errr… konstadt … errr … in neptoon. that arafat shouldn’t appear there”
  ca : “true dat. well, anyway we are known as îţâşă country. no surprise if we have another rainbow for the genious warrior butcher”
  and so on…

 7. Martie 28, 2008 la 11:30
  link permanent
  Basty zice ca:

  Word !

  Şi presupun că tot Secret Service-ul e compus din black men with a rapping background, eh ? De fapt, de ce nu…. într-o lume perfectă…
  Nu-mi faci şi mie o copie după cartea de istorie şi administraţie internaţională din care înveţi ? Te roooooog ! Te rooooooooog !

 8. Martie 28, 2008 la 11:32
  link permanent
  toader zice ca:

  ă?

 9. Martie 28, 2008 la 11:39
  link permanent
  Ştef zice ca:

  Cu toate că am subscris deja la prima variantă, votez fictiv de 10 ori ideea cu femeia enervantă ce nu înţelege.

 10. Martie 28, 2008 la 11:46
  link permanent
  Darius Groza zice ca:

  Ahahaha, chiar, aia-i genială. :P Cine-o pus-o să se arate!

 11. Martie 28, 2008 la 11:57
  link permanent
  hadean zice ca:

  despre îşâţă îţâşă: propun să ne devină brand de ţară, străinii să se îngesuie să viziteze românia îşâţă îţâşă, cu oamenii ei plini de îşâţă îţâşă ospitalitate.
  despre clip:mai grav mi se pare faptul că reporterul pare a înţelege ce spune femeia. adică asta înseamnă că mai xistă o limbă română paralelă cu asta pe care o vorbim.şi dacă există una, pot presupune că există mai multe.mă tem că nu o să ne mai înţelegem în curând
  despre morga VIP: acolo morţii-s mai reci?aerul condiţionat e mai condiţionat?frigiderul e mai lustruit şi fără urme de zeamă de la antelocatari? şi la intrare e unul mare care dă la o parte cordonul de lanţ îmbrăcat în catifea?şi stripăriţele au ţâţele mai îşâţă îţâşă decât la morga săracilor? şi eşti întâmpinat cu un zâmbet împietrit şi cu expresii de genul “aici a zăcut trei zile un fost ministru” sau “parlementarul X”?

 12. Martie 28, 2008 la 12:00
  link permanent

  Cine e, domnu’, enervantă? Io?

 13. Martie 28, 2008 la 12:06
  link permanent
  Darius Groza zice ca:

  Hădean: ÎŢÂŞĂ!

 14. Martie 28, 2008 la 12:10
  link permanent
  M@riansky zice ca:

  Fantastic, cum de s-au gândit să pregătească şi o morgă pentru VIP-uri la Summit? Se pune la punct oare un măcel de VIP-uri? Îşi va găsi oare George Tufiş sfârşitul în România? Răspunsul la aceste întrebări şi mai multe vom afla închiriind un spaţiu la terasa pentru sniperi deschisă de curând vizavi de Casa Poporului :mrgreen:

 15. Martie 28, 2008 la 12:13
  link permanent
  M@riansky zice ca:

  Pardon, răspunsurile, că este mai multe întrebări, deci mai multe răspunsuri… îţâşe (de plural n-ai pomenit nimic) :mrgreen:

 16. Martie 28, 2008 la 12:14
  link permanent
  Darius Groza zice ca:

  Nu se poate plural, cade ă-ul.

 17. Martie 28, 2008 la 12:15
  link permanent
  hadean zice ca:

  darius, bine că ai beut tu destulă cafea:-)ceea ce oi face şi io mintenaş, poate aşa o să evit viitoarele accidente (dia)critice:-)

 18. Martie 28, 2008 la 12:23
  link permanent
  Darius Groza zice ca:

  Întinezi memoria lu’ Pruteanu. :P

  Eu nu beu cafea. Poate unde şi nu dau în bare, cum tu.

 19. Martie 28, 2008 la 12:29
  link permanent
  toader zice ca:

  daca bei mintenas cafeaua cum scrie mintenas darius articolele …

 20. Martie 28, 2008 la 12:34
  link permanent
  Basty zice ca:

  @toader : this is what i’m talking about: bling. Făcută special pentru tine. Ca să vezi cum e la străini.

 21. Martie 28, 2008 la 12:44
  link permanent
  hadean zice ca:

  no audz mai darius, nu fi obradznic cu batranii, ca o sa ajungi si tu senil intr-o zi:-)))

 22. Martie 28, 2008 la 12:46
  link permanent
  Darius Groza zice ca:

  Io, când ajung la o vârstă respectabilă, mă apuc preventiv de sporturi extreme.

 23. Martie 28, 2008 la 12:53
  link permanent
  M@riansky zice ca:

  28 martie zic să o trecem în calendar ca “Ziua ştirilor de la ora 5″ :!: Există oare :?: Că prea mult vorbeşte lumea de ele, deja ăsta-i al 4-lea articol pe ziua de azi… :|

 24. Martie 28, 2008 la 12:58
  link permanent
  Darius Groza zice ca:

  Al meu e început di ieri şi termina azi noapce, deci… first. :D

 25. Martie 28, 2008 la 13:51
  link permanent
  Hudrea zice ca:

  “Ce împredecălire îţâşă a suferit feleharţul ăla!” le întrece pe toate.

 26. Martie 28, 2008 la 13:56
  link permanent
  Cristina zice ca:

  Am o idee: de ce nu ar fi “îţâşă” un adj. care denumeste un blog tehnoredactat cu diacritice. Cu alte cuvinte, JEG e îţâşă, alde matale esti îţâşă-oar, altcineva (fem.) e îţâşă-oară, etc… Si as propune un logo de blog îţâşă, al îţâşă-oarilor, pe care ar trebui sa-l initiezi tu, sa-l pui pe blog si cei care nu-l vor adopta… ptiu piei drace! Si as fi pus si eu diacritice, asa, de solidaritate, dar mi-e lene sa le setez pe PC-ul asta…

 27. Martie 28, 2008 la 14:04
  link permanent
  Cristina zice ca:

  am incercat sa pun si varianta mea de explicatie in sondaj, dar nu pot, ca deja am votat (inainte de divina inspiratie)… asa ca te rog include-o tu.

 28. Martie 28, 2008 la 14:10
  link permanent
  Darius Groza zice ca:

  Adaug eu manual cele ce nu mai pot fi adăugate de cetitori, pe motiv c-au intrat pe la urne.

 29. Martie 28, 2008 la 14:24
  link permanent
  Cristina zice ca:

  multam

 30. Martie 28, 2008 la 14:27
  link permanent
  Andra zice ca:

  “îţâşă” ar fi sa-ti vad poza in DEX, linga cuvint.

 31. Martie 28, 2008 la 14:28
  link permanent
  toader zice ca:

  adaptare dupa un banc cu george pruteanu, marko bela si gyorgy frunda :

  darius cu pisto si arpi in tren. Se realxeaza omu, isi scoate pantofii si incaltza o pereche de papuci comozi.
  Dupa juma de ora darius politicos catre pisto si arpi:
  - Eu ma duc sa iau o bere, voi vretzi ceva?
  pisto:
  - Da, o cola fara gheatza.

  Dupa ce pleca sa ia bauturile pisto ii ia un pantof si scuipa bine in el si il pune la loc.
  Aduce darius bauturile, dupa juma de ora ii intreaba din nou.
  arpi :
  - Mie adu-mi o cola cu gheatza.

  darius pleaca dupa bauturi, arpi scuipa si el bine in celalalt pantof.

  Inainte de destinatie, darius isi pune pantofii si isi da seama de situatzie, dupa care politicos li se adreseaza:
  - Ma intreb oare cand o sa inceteze ura asta intre romani si unguri, cand o sa putem sa ne purtam si noi civilizat, fara sa scuipam in pantofi, fara sa ne pisam in cola…

 32. Martie 28, 2008 la 15:16
  link permanent

  unde o fi morga?
  o zi minunata iti doresc

 33. Martie 28, 2008 la 16:04
  link permanent
  Rox zice ca:

  toader: super funny bank, dar chiar nu cred ca l-a facut pruteanu. Unde scrie?

 34. Martie 28, 2008 la 16:05
  link permanent
  Darius Groza zice ca:

  Îţâşă s-a fost adăugatără la dexul Stăpânului Cuvintelor. Toadere, şi eu am apreciat bancul, să nu crezi că a trecut neapreciat, doar că mă îndeletniceam cu trebi. :P

 35. Martie 28, 2008 la 16:19
  link permanent
  toader zice ca:

  asta era un banc care circula cu pruteanu, bela si frunda pe vremuri. nu era creat de pruteanu.
  pruteanu, Dumnezeu sa il ierte, a facut si greseli in viata. una dintre ele fiind trecerea la prm.

  asta e un banc dintr-o serie de 3 care circula pe vremea aia.
  primul era cu “primitivii ciomagari” : funar si tokes
  al doilea era cu “nebunii isterici” : vadim si sogor csaba (parca, nu mai tin minte exact numele celui de etnie maghiara)
  al treilea era cu “obraji subtiri si oameni politici civilizati” : pruteanu, marko bela si frunda gyorgy.

  pe primele doua nu le mai tin minte dar poate mi le reamintesc. al treilea il uitasem dar mi-am adus aminte de el in mare in contextul de azi. si cum despre morti se zic numai de bine m-am gandit sa schimb personajele bancului.

 36. Martie 28, 2008 la 16:20
  link permanent
  Rox zice ca:

  my bad, toader. Intelesesem ca e creat de el:) Chiar ma gandeam ca nu prea era genu’ pontos, asa.

 37. Martie 28, 2008 la 16:35
  link permanent
  Carmen S. zice ca:

  Cititi ” legile murphyce” ale lui Pruteanu, in JN.
  Chiar ca-i mergea mintea !
  Romanii ar mai fi avut nevoie de el inca vreo 2 generatii. Cel putin !

 38. Martie 28, 2008 la 16:57
  link permanent
  toader zice ca:

  nu trebuie sa exageram totusi. s-a stins la 61.
  … ar fi ajuns la circa 130 de ani. si fiindca e vorba de “Cel putin !” presupunem ca te gandeai la 3 – 4 generatii ceea ce ar fi insemnat ca aveam nevoie pana la o varsta intre 160 si 193 de ani.

  (Il y a environ trois générations en un siècle. -wikipedia )

 39. Martie 28, 2008 la 17:07
  link permanent
  Carmen S. zice ca:

  Todiras, nu fii stupid !.
  Daca chiar vrei sa-mi castigi atentia, pe viitor, fa-o intr-un mod inteligent.

 40. Martie 28, 2008 la 17:20
  link permanent
  Darius Groza zice ca:

  Da, Toader, nu te mai da la Carmen, că iară pleacă venind.

 41. Martie 28, 2008 la 17:27
  link permanent
  Rox zice ca:

  Sa inteleg ca este si o oaie neagra pe blog? :)

 42. Martie 28, 2008 la 17:36
  link permanent
  Darius Groza zice ca:

  Eh. Nu neagră. Da’ o oaie.

 43. Martie 28, 2008 la 17:44
  link permanent
  toader zice ca:

  io is om serios. nu ma tin de prostii. asa ca draga carmen … crede-ma ca nu ma bag in seama.
  nu il lua in serios pe darius. el ii la sex cu ancutza.
  chiar daca eu is berbec (ca zodie hihihi) tot atat ii de adevarat ca nici nu ne potrivim chiar daca darius si rox te apeleaza cum le vine lor la mana cand … ne scriu pe tastatura.
  si chiar ii greu sa formam un cuplu. mie nu atat de lege imi e cat ca as ramane si fara nevasta pe care deja o am in dotare si fara diverse organe care cresc pe langa corp.

 44. Martie 28, 2008 la 18:49
  link permanent
  Rox zice ca:

  toader: hai, maaaai, ca organele la care faci tu referire nu sunt pe langa corp:) . Poate pe langa corpul partenerei, da’ nu al tau:) Ai putea sa spui “intre corp” :) )))

 45. Martie 28, 2008 la 18:52
  link permanent
  toader zice ca:

  tu stii mai bine.

 46. Martie 28, 2008 la 18:56
  link permanent
  Rox zice ca:

  ba tu stii mai bine, ca e ale tele, nestematule:)

 47. Martie 28, 2008 la 18:57
  link permanent
  toader zice ca:

  zise rubinica.

 48. Martie 28, 2008 la 18:59
  link permanent
  Darius Groza zice ca:

  Mă… ea-i doamna?

 49. Martie 28, 2008 la 19:06
  link permanent
  Rox zice ca:

  care ea?

 50. Martie 28, 2008 la 19:06
  link permanent
  Basty zice ca:

  Vă las singuri 3 ore şi aţi şi început să vă certaţi pe nisip şi pe găletuşă. Treabă e asta ?

  Data viitoare nu vă mai iau nicăieri că mă faceţi de râs.

 51. Martie 28, 2008 la 19:32
  link permanent
  Ciribantrop zice ca:

  “itzasha” (nu pot scrie cu diacritice defel) io l-as propune sa fie un termen argotic si sa insemneze, pardon, atunci cand ai o defecatie dupa ce ai mancat ardei iute (we all know the horrible feeling). dar! dar… nu se va zice “am tras o cacare itzasha” ci “am avut o itzasha ceva de groaza”.

 52. Martie 28, 2008 la 19:40
  link permanent
  Ardnaxela zice ca:

  Nu înţeleg de ce tre sa fie “îţâşă” blogul, când poate să fie “îţâş” şi tot rămâne cu diacritice? Să fie şi la masculin, fără discriminări!

 53. Martie 28, 2008 la 19:51
  link permanent
  Rox zice ca:

  pai da, ardnaxela, dar ideea e sa fie toate diacriticele in cuvant.

 54. Martie 28, 2008 la 19:53
  link permanent
  Mirmen zice ca:

  şi sĂ discriminĂm Ă-ul :P cui îi pasă de masculin

 55. Martie 28, 2008 la 20:36
  link permanent
  Darius Groza zice ca:

  Ardnaxela, eu care l-am făcut, nu mă simt discriminat, cum nici voi de “tăieţel”. Doar că, precum surprindeau şi doamnele mau sus, îţâşă trebuieşte ca să conţie TOATE diacriticele.

  Rox – ea, tu.

  Ciribantrop, deci adaug iţâşă ca uşurare fiziologică de proporţii?…

  Mirmenă: Griji cu unghe eşti conectată şi ca cine, da?

 56. Martie 28, 2008 la 20:45
  link permanent
  Ciribantrop zice ca:

  da, rogu-te, de proportii. si sa figureze ardeiu iute ca si cauza ca e esentzial.

 57. Martie 28, 2008 la 20:54
  link permanent
  Darius Groza zice ca:

  S-a completat. M-am dus în birt, la Long Islandu’ mieu. Distraţe-vă.

 58. Martie 28, 2008 la 21:47
  link permanent
  Mariaaaa zice ca:

  asa m-a bine dispus postul asta. incredibil!!

 59. Martie 28, 2008 la 21:56
  link permanent
  Rox zice ca:

  eh, hai, ca mie imi vine a crede:)

 60. Martie 28, 2008 la 22:46
  link permanent
  toader zice ca:

  smaraldino, mai si cerceteaza.

 61. Martie 28, 2008 la 22:47
  link permanent
  toader zice ca:

  de fapt cu doi de o.
  deci corectie :
  smaraldinoo ! mai si cerceteazăă !

 62. Martie 28, 2008 la 22:58
  link permanent
  Rox zice ca:

  dar sa ramanem la îţâşă. Darius, sper ca nu te deranjeaza, am scris un articol si pe blogul meu pentru a-ti promova “puiul”. In ritmul asta poate la anu’ intra si in DEX.

 63. Martie 28, 2008 la 23:06
  link permanent
  Darius zice ca:

  Anu’, adica anul aprilie, sper.

 64. Martie 28, 2008 la 23:12
  link permanent
  Rox zice ca:

  :) ) eeeh stai asa ca aprilie este foarte aproape, nu te hazarda

 65. Martie 28, 2008 la 23:18
  link permanent
  mirmen zice ca:

  tulaaai, rox, nu contează dacă ai loat una mică atîta vreme cît, pe orice dragoş nemereşti link-u’ trimăţî cătă jegstăr :P

 66. Martie 29, 2008 la 00:41
  link permanent
  toader zice ca:

  beton yael.

 67. Martie 29, 2008 la 00:42
  link permanent
  toader zice ca:

  dar mie imi pare ca e fiica unor evrei tunisieni emigrati in franta. deci frantuzoaica in final.

 68. Martie 29, 2008 la 02:01
  link permanent
  Rox zice ca:

  pai am spus bre ca e nascuta la paris

 69. Martie 29, 2008 la 02:20
  link permanent
  Darius Groza zice ca:

  Îmi căpiază comentariile.

 70. Martie 29, 2008 la 02:52
  link permanent
  Rox zice ca:

  :) )) gata long islandu’?

 71. Martie 29, 2008 la 10:19
  link permanent
  Darius Groza zice ca:

  Ăheeei, a fost o noapce, într-adevăr. Dacă nu mă târa şi Licuricea în Janis la sfârşit, era mai eh, da’ mna, ş-aşa o mers.

 72. Martie 29, 2008 la 14:42
  link permanent
  M@riansky zice ca:

  Bai deci dam stingerea azi la 8 au ba?

 73. Martie 29, 2008 la 15:16
  link permanent
  Carmen S. zice ca:

  …..3-4 zevzeci obsedati sa formeze propozitii care sa contina neaparat un cuvant ,mai mult decat tembel, ca apoi sa juiseze triumfal…URAAAAA am ajuns la 100 .

  Credeam ca totusi acest blog e ceva mai de soi. M-am inselat.

 74. Martie 29, 2008 la 15:59
  link permanent
  mirmen zice ca:

  oh, carmenele se pun într-o lumină stînjenitoare tocma’ pe acest blog, numa’ la o iep’şoară troiană nu mă aşteptam :P

 75. Martie 29, 2008 la 17:34
  link permanent
  Rox zice ca:

  eu ii sugerez lui Carmen la ora 8 sa se stinga. :) sa faca putina economie. Poate sa stea stinsa mai mult de o ora.

 76. Martie 29, 2008 la 17:36
  link permanent
  Rox zice ca:

  chiar mi-a trecut prin minte cum ca-Carmen ar fi prietena voastra si o puneti sa bage comentarii acide pe blog ca sa aveti si voi putina animatie:)) funny, nu? Dar apoi mi-am zis ca nu e cazu’ , ca e destula animatie si fara ea.

 77. Martie 29, 2008 la 18:42
  link permanent
  Darius Groza zice ca:

  Dacă biata Carmen ar fi de-a căşii, ar avea nişte sdandarde, o anumită deprindere. Deocamdată abia ştie unde să puie spaţiul, înainte, după semnele de punctuaţie, în ambele locuri, nicăieri, oriunde…

  În rest, da, readcţia groza va rămâne în întunecimea orei 20:00, până la 21:00, în această seară, în timp ce băjeţii se retrag pentru un nou Long Island, la lumina lumânării…

 78. Martie 29, 2008 la 18:49
  link permanent
  virgula zice ca:

  Da’ e exclusivitate la Long Island? Fete nu se afla prin preajma? :)

 79. Martie 29, 2008 la 18:50
  link permanent
  M@riansky zice ca:

  optzeci (număr rotund cu dedicaţie specială pentru Carmen S.)

 80. Martie 29, 2008 la 18:54
  link permanent
  Darius Groza zice ca:

  Long Island este beiuturică, fetel nu-s de beiut (nu, nici de mâncat, dacă-i vine cuiva expresiva idee). Sau te referi de ce nu o puţăleală în cinstea ecosistemului? Fiindcă ora cu lumina stinsă e anume cea mai nepotrivită perioadă pentru sex. :) E ora când îţi suni de pe fix rudele, te regăseşti cu prieteni vechi, dormi… nu făcut sex. Ar fi ca o beţie naşpa, din care nu-ţi aminteşti nimic.

  Da’ cunoşti pe cineva? :P

 81. Martie 29, 2008 la 19:06
  link permanent
  virgula zice ca:

  Intrebam daca te retragi doar cu baietii pentru desfatarea cu Long Island sau daca participa si fete. Oricum banuiesc ca nu vorbeai de putaleala cu baietii si nici de tras prin pai pe vreunul dintre ei, asa ca nu stiu de unde ti-or venit ideile alea :P

 82. Martie 29, 2008 la 19:09
  link permanent
  Darius Groza zice ca:

  Da’ de unde reiese că dacă merg băjeţii din redacţ’e la Long Island (adică eu, Moafle şi Pamfil), n-or să fie fece acolo unde ajungem?

 83. Martie 29, 2008 la 19:11
  link permanent
  virgula zice ca:

  Pai asta intrebam, ca nu reiese nicicum… O sa fie?

 84. Martie 29, 2008 la 19:49
  link permanent
  Marian S. zice ca:

  Dariuse, trebuie sa marturisesc ca m-ai dat gata cu îţâşă asta al tau !!! Sincer sa-ti spun eu am votat “femeia care pune o mie de intrebari si nu intelege nici un raspuns“. Vad ca “vaca (,) care sta îţâşă“ conduce detasat in clasament. N-am putea sa unim cele doua categorii si gata, am rezolvat problema ? Vai, ce de dumnezei o sa primesc eu de acum de la femeile de pe blog, cit o sa fiu eu de nesuferit si misogin… dar trebuie sa recunoastem cu totii ca specimenul exista si aceasta ar fi cea mai corecta denumire pentru. Cine mai voteaza cu (ca) mine ?
  Despre DOMNUL George Pruteanu: mult respect si sa-i fie tarina usoara.

  Si acum ceva extrem de serios: vezi bine ca si eu reusesc sa scriu cu diacritice citeodata; sunt perfect de acord ca asa este corect. Insa intervin acuma lenea si problemele tehnice. Sincer, sa dau tastatura pe RO din prima nu imi convine, dispar anumite semne, y devine z si invers (n-am inteles niciodata de ce). Asa ca uneori revin si editez ceea ce am scris anterior, pur si simplu. Este greu si enervant si nu fac acest lucru decit cind constat ca este absoluta nevoie sa fiu inteles corect sau am prea mult timp. Am vazut ca exista si tastaturi speciale care contin aceste semne din constructie. Numai ca, atunci cind am vrut sa folosesc una băga numai maimuţe pe ecran, indiferent de setari si de varianta de windows. Asa ca te rugam:

  SPUNE-NE SI NOUA CUM NAIBA PROCEDEZI TU ??? CA SA FIM SI NOI REZON. CU MULTUMIRI ANTICIPATE, MARIAN.

 85. Martie 29, 2008 la 19:57
  link permanent
  Darius Groza zice ca:

  Ţine de obişnuinţă, dacă te obişnuieşti, ţi-e mai uşor decât invers. Nu e mare lucru. Iar cu tastatura, la fel, că nu eşti idiot. Le-nveţi şi gata.

  În rest, noroc că nu eşti rudă cu Carmen S., că-n prima parte a mesajului tău tot aşteptam să mă conving că despre ea vorbeşti şi c-o scuzi, ca pe-o soră retardată. :P

 86. Martie 29, 2008 la 20:01
  link permanent
  alex zice ca:

  1. a revenit Carmen S.!..ce onoare!:)
  2. vad ca a scris mult,na spus de fapt nimic..si a si plecat (tipic)
  3. sa inteleg ca acest cuvant, despre care se vorbeste mai sus este in memoria lui George Pruteanu, daca este asa, nu ar fi mai ok sa ii dam un sens care sa il caracterizeze?!

  gata am stins laptopul pana la 21:00:)

 87. Martie 29, 2008 la 20:22
  link permanent
  Marian S. zice ca:

  Mai Dariuse, eu nu am stins becul la ora 20, sa-mi fie rusine, am uitat.
  Totusi nu mi-ai raspuns la intrebare: tu cum faci ? O dai pe RO din prima sau ai din aia speciala ? Săru` mâna.

 88. Martie 29, 2008 la 20:35
  link permanent
  Alexandra zice ca:

  subst. Uşurare de tip fiziolog, de proporiţii, în general de factură anală, de obicei cauzată în urma consumului de ardei iute.
  Daca tot vine vorba de Pruteanu, corecteaza si tu cu <> DEFECÁRE, defecări, s.f. Acţiunea de a defeca şi rezultatul ei. – V. defeca.
  Ti-as pune si definitia din dictionar a lui <> dar mai bine o cauti tu cu manutele tale…
  A… si vezi ca pentru <
  >, avem cuvantul <>, deci nu e nevoie sa mai precizezi ca e “în general de factură anală”

 89. Martie 29, 2008 la 21:17
  link permanent
  Darius zice ca:

  Marian – am pe RO, nici nu-mi place sa am tastele vopsite. Fizic sa fie normala.

  Alex – Da’ de ce n-ai tinut laptopu’ pe baterie? Idea nu-i sa nu fie lumina, ci consum. Tu aveai laptopu’-ncarcat de dinainte de 20:00.

 90. Martie 29, 2008 la 21:22
  link permanent
  monte cristo zice ca:

  sa-mi bag bani in pusculita. ma tot nu mi-ai facut rost de nr lui aia din diesel! ce naiba!!?
  ah..d, aham, misto topic.

 91. Martie 29, 2008 la 21:27
  link permanent
  Darius Groza zice ca:

  O sa fac, ua!

  Alexandra: Da-mi la contact ce-ai vrut sa scrii cu cod si tzi s-a impulicat. Si io n-am zis in definitia de sus defecare, am zis usurare de factura in general anala. Deci nu musai. Dar in general. Dar anala.

 92. Martie 29, 2008 la 21:38
  link permanent
  alex zice ca:

  oricum asta facem…pt ca eram in masina pe drum spre casa:)…dar na…am vrut sa fiu solidar actiunii:)

 93. Martie 29, 2008 la 22:28
  link permanent
  toader zice ca:

  tot vaca va castiga.

 94. Martie 30, 2008 la 00:07
  link permanent
  Rox zice ca:

  toadere, ai ceva moromeţian in tine. I agree. Vaca rullzzz. Mai e o chestie. Si eu ma decisesem sa scriu cu diacritice, dar cand e vb de indexarea gugălului, iuzeru’ dă rând nu caută cu diacritice… si e mai putin probabil sa iti găsească blogu’ din prima dupa cuvintele cu diacritică.

 95. Martie 30, 2008 la 00:42
  link permanent
  Darius zice ca:

  Da’ tu ce faci mai mult, cauti pe Google sau scrii?

  (pentru cine-ntreaba, acuma nu-s pe calculatoriul standard, de aia nu pot scrie “itasa” asa cum s-ar cuveni)

 96. Martie 30, 2008 la 02:41
  link permanent
  Rox zice ca:

  pai si eu cand caut pe google, nu caut cu diacritice. Acum realizez ca ar trebui sa caut si cu diacritice…

 97. Martie 30, 2008 la 02:47
  link permanent

  @Rox: Google e o ţâră mai deştept decât “iuzer”-ul de rând. Sau proprietarul de blog. Tot de rând. Caută “stapanul cuvintelor” (fără diacritice) ca să înţelegi de ce. Dacă tot nu înţelegi întreabă pe cineva de lângă rând.

 98. Martie 30, 2008 la 05:05
  link permanent
  Rox zice ca:

  mersi de sugestie andrei ionescu :) scuză-mi stupizenia stupidă

 99. Martie 30, 2008 la 09:15
  link permanent
  Darius Groza zice ca:

  O să mă bucur eu de ‘O SUTĂĂĂ!”, că parcă văz că vine Carmen S. şi strică buna tradiţie.

 100. Martie 30, 2008 la 09:19
  link permanent
  Darius Groza zice ca:

  Mie mi se pare (nu ştiu sigur), că unele site-ul sunt ele mai proaste decât e Google deştept şi pe ele nu găseşti decât de cauţi cu diacritice. DAR, orişicum, precum subliniam mai sus, tu oricum scrii (deci poţi trece liniştită pe diacritice) mai mult decât cauţi.

 101. Martie 30, 2008 la 20:55
  link permanent
  Hudrea zice ca:

  Marian, intră pe http://www.secarica.ro, ai acolo un mic program (cu tot cu ghid de utilizare) pentru diacritice. E simplu, în 5 minute l-ai instalat şi poţi să laşi pe tastatura pe RO tot timpul, nu-ţi mai inversează “Y” cu “Z” sau “?” cu “-” etc.

  Darius, nu pot sa-mi schimb votul, aşa-i? Aş vota cum zice Marian, cu vacile. ;)

 102. Martie 30, 2008 la 21:11
  link permanent
  M@riansky zice ca:

  Ia uite că s-a făcut iar suta şi cum prevedea Carmen ar fi cazul să urmeze o nouă pagină Jeg. Poate de dragul ei ar trebui să îţi instalezi un cronometru care să numere secundele până când următorul post trece de chinurile naşterii :mrgreen: Găseşti unul cul aici ;)

 103. Martie 30, 2008 la 21:39
  link permanent
  Darius Groza zice ca:

  Ne pare rău, prea târziu.

 104. Martie 30, 2008 la 23:24
  link permanent
  Marian S. zice ca:

  Mersic, Hudrea, esti mare ! Si mare om, mare caracter este si nea` Secarica asta, poate o sa beau o secarica si cu el si cu tine, mai stii ?

  Cit despre “ îţâşă “ asta eu zic sa impacam pe toata lumea astfel: “ femeie proasta ca vaca, ce sta itisa ori de cite ori: a) pune o intrebare, primeste raspunsuri si nu pricepe nimic ; b) nici macar nu reuseste sa formuleze o intrebare; c) nu mai ai la indemina decit o singura modalitate de a-i inchide gura“. (Despre modalitatea asta nici nu discut aici, poate citesc si minorii).

 105. Martie 31, 2008 la 08:29
  link permanent
  Hudrea zice ca:

  Urât, foarte urât, mă dezic de astfel de manifestări anti-feminine. Şi femeile e oameni (şi încă ce oameni), nu le putem trata ca pe nişte animale. Ruşâne! Huo!

 106. Martie 31, 2008 la 08:32
  link permanent
  Basty zice ca:

  Eu nu înţeleg de ce ţi-ai dori site-ul / blogul indexat pe Google. Adică vrei neapărat vizitatori, sau … ? Ce-i cu ideile astea anarhiste ?

 107. Martie 31, 2008 la 08:59
  link permanent
  toader zice ca:

  gata. articol nou. vaca a castigat si de data asta.

 108. Martie 31, 2008 la 09:08
  link permanent
  Darius Groza zice ca:

  Marianscă: Filmul e la 99 comentarii pe Youtube. :D Fuga-fuga.

 109. Martie 31, 2008 la 12:13
  link permanent
  M@riansky zice ca:

  Da, da, tresalta inima-n chiept :mrgreen:

 110. Martie 31, 2008 la 12:17
  link permanent
  toader zice ca:

  daca-i itzasha. d’aia.

 111. Martie 31, 2008 la 13:20
  link permanent
  M@riansky zice ca:

  Ah, şi pentru că tot mi-ai adus aminte de film, felicitări pentru menţiunea de la BFF 2 ;)

 112. Martie 31, 2008 la 13:32
  link permanent
  Darius Groza zice ca:

  Mulţămiesc, mulţămiesc.

 113. Martie 31, 2008 la 13:36
  link permanent
  Robert Lazar zice ca:

  Salut Darius, te rog frumos să modifici ultima definiţie (cea cu starea de lene), pusă de mine. am scris “din cauza îşâţei” în loc de “din cauza îţâşei”. Mersi mult. Numai bine!

 114. Martie 31, 2008 la 13:44
  link permanent
  Darius Groza zice ca:

  Am modificatără. Da’ remarc că-ncepe să fie contradictoriu. Altul înaintea ta a zis că îţâşă înseamna fix proprietatea de a AVEA diacritice, a unui blog. :D

 115. Martie 31, 2008 la 13:47
  link permanent
  toader zice ca:

  auzi mai darius. nu ti se pare ca vaca aia sta ca viata ta sexuala?
  (pune o noua poveste. nu vezi ca incepem sa facem legatura cu articole mai vechi? asta ii semn de invechire a articolului.)

 116. Martie 31, 2008 la 13:49
  link permanent
  Robert Lazar zice ca:

  Eu m-am referit la modul general, în scris. Nu neapărat la bloguri. Chiar îmi pare rău că am pus aşa târziu definiţia mea.
  Încă ceva: Ştiu că e puţin, dar cu acordul tău, aş vrea să pun la mine pe pseudo-blog un link către jeg.ro. Ok?

 117. Martie 31, 2008 la 14:13
  link permanent
  Canalia zice ca:

  Este posibil masculin? Prin eliminarea ultimei litere? Scuze pentru lipsa diacriticelor. Nu au fost necesare, altfel puneam.

 118. Martie 31, 2008 la 14:33
  link permanent
  Darius Groza zice ca:

  Nu este posibil, n-am făcut deja foarte clar acest fapt?

 119. Martie 31, 2008 la 14:46
  link permanent
  toader zice ca:

  ce? vaca?

 120. Martie 31, 2008 la 15:24
  link permanent
  Darius Groza zice ca:

  Căci nu se poate fără “ă”. Atenţie, vine Jeg nou. :)

 121. Martie 31, 2008 la 15:29
  link permanent
  M@riansky zice ca:

  Deja ai zis asta de atâtea ori că nu te mai credem. Mai degrabă o să am eu onoarea să zic eu aici “două suteeee”, aşa ca să se mai oftice Carmen un pic ;)

 122. Martie 31, 2008 la 22:08
  link permanent
  Literam zice ca:

  Eu propun umil…
  Îţâşă, adj. invariabil = Miştó.
  Cu voia dumneavoastră…

 123. Aprilie 16, 2008 la 17:15
  link permanent
  kissmywhip zice ca:

  Propun sa fie un fel de “sula-n coaste”

 124. Aprilie 5, 2009 la 11:03
  link permanent
  Zaraf zice ca:

  Propunere: George Pruteanu, această îţâşă a limbii române.

 125. Iulie 5, 2013 la 13:38
  link permanent
  Ion Marian zice ca:

  Oacheşă

4 trackback-uri

 1. de la Blogul lui M@riansky pe Martie 28, 2008 la 15:59

  [...] îmi bag nasul şi la Darius şi nu mică mi-a fost mirarea când am văzut ca noul său post are titlul morţii  pune punctul pe i: Fiindcă se apropie sezonul de accidente horifice în care sunt implicate [...]

 2. [...] genul “Momentan a trebuit să plec puţin. Nicio grijă, ne vedem curând”. Am citit la Jeg o chestie drăguţă, aşa că m-am gândit să îi transmit şi eu salutări maestrului Pruteanu. [...]

 3. de la Si pe romaneste ? pe Aprilie 1, 2008 la 13:22

  [...] via Cristi Hrubaru – sursa originala Jeg [...]

 4. [...] [...]

zi si tu ceva:

(musai)
(musai)