Păi.

sari la comentarii

[Azi, adicătelea 11 iunie, voi grăi divin, de la 19:00 la 20:00, pe frecvenţele simpatice ale Radio Cluj. Mă vom asculta muţi de admiraţe, online ia de aci (nu văd şanse să fie ocupată banda) sau pe aparatul tradiţional la 95,6 FM. În cadrul transmisiunii live fără precedent, îmi voi exprima opiniile corecte cu privire la nu-ştiu-ce, că n-am înţeles precis ce-mi turuia Adrian Dohotaru, de la Doho Campus. Înregistrarea este disponibilă – chiar aici pe Internet; uau!]

De ce, mă rog, se dau flori la ocazii, carevasăzică? Nu reuşesc pentru ca să pricep. Să mi se zică. Nu ştiu care-i motivu’, da’ eu parcă tot nu simt nevoia să mi se aducă ofrandă reprezentanţi ai unui regn, pentru a se scurge de viaţă şi a se descompune lângă mine. E echivalentul vegetal la a primi hamsteri pe moarte. Când încep să pută, îi arunci. Aia de ce nu facem?

De asemenea, tot din domeniul complex al biogeneticii, ştie cineva să-mi spună de ce există atât şuruburi în cruce, cât şi în linie? N-am fost capabil niciodată să-mi explic. Răspunsul nu-i că ălea în linie se strică mai uşor, fapt pentru care au fost proiectate cele în cruce. Căci-deoarece atunci nu s-ar mai justifica prezenţa celor în linie. Premiu pentru motivul competent: un set de şurubelniţe în stea.

Ca o curiozitate anexă, legată de unelte: douăzeci şi două. Ce?

Douăzeci şi două de şuruburi au rămas afară din laptopu’ lu’ maică-mea, după ce l-am demontat ca să-l curăţ, iar apoi l-am asamblat la loc. 22 (douăzeci şi două). Nu pot spune cu siguranţă că în acest moment există mai multe şuruburi în interior decât în exterior. Şi încă două piese neidentificate, una din plastic, alta din metal.

Apropo de maică-mea (care poate să alcătuiască un veşnic apropo, indiferent de subiectul de discuţie apropozat)… Week-end-ul trecut am participat cu voioşie tinerească la festivităţile-fiasco ale celor două facultăţi ale căror cursuri se aşteaptă deşart din partea mea să le termin.

După care a urmat, firesc, tradiţionala mergeală la masă cu familia, unde maică-mea a insistat să i se dea o vază să-mi pună florile pe care le primisem şi care nu mi le trebuie în absolut nici un context la care m-aş putea gândi. Vază care-n alte restaurante ea susţine că se dă, vază care nu i s-a dat, deci vază pe care a improvizat-o maică-mea însăşi, dintr-o – ce? da! – galeată.

De unde găleată, fă, lângă maică-ta, în restaurant?“, vă veţi întreba curioşi. De la budă, normal. Faceţi singuri filmul în cap.

La o festivitaclă a fost chiar şi Băşel, pesemne ca să-şi ceară spăşit scuze. Se poate observa în figura alăturată câtă relevanţă a avut umilinţa lui resemnată, pentru mine. Nu mai ştiu dacă-mi făceam curat între mesaje sau terminam un nivel la Snake…

DariusLaTelefon657

[vorba cântecului: click pentru a mări]

În schimb, am noroc că… “termin” (sigur, mami) două specializări, fiindcă am reuşit să-nvăţ din prima încercare să nu mai dau degeaba banii pe al doilea banchet. Am fost cu Jurnalismu’, fiindcă ăia de la Comunicare îl ţin mai încolo. Iar când zic ăia îl ţin, mă refer la ei, care acolo, departe, se duc inutil şi lipsiţi de mine să plătească bani adevăraţi degeaba şi să petreacă timp cu oamenii pe care nu mai vor să-i vadă. N-aş da nici anti-bani să mai merg o tură. De fapt, referitor la prima dată, n-am mai cheltuit atâţia bani pe atâta degeaba de la majoratul Iuliei Rişcou din liceu, unde cheful s-a transformat într-un fel de sesiune de repetiţii eşuate pentru o emisiune pentru schimbul 3, care n-a reuşit să intre în grila de programe a Taraf TV.

***

Poze, în imagini…

DariusNightWatch657

***

DariusPieta

***

Şi apropo de clipe festive (şi maică-mea, din oficiu)… desigur că orice moment ferice din viaţa unui om trebuie să fie marcat de nişte certuri în familie, nu? Ba da, evident. Sau măcar cu o oarecare continuare a unora de la sărbători precedente, care nu se întind pe o perioadă destul de mare cât să le cuprindă.

Am prieteni care-mi spun că ai lor se ceartă din orice, să nu-mi fac griji. (Nu că-mi fac.) Ei bine, Mirmen şi Carcea sunt la cu totul alt nivel. Pe lângă că sunt ai mei, ei duc o viaţă dublă, fiind tata şi mama gâlcevelor fără de sfârşit. Sau început, din punctul ăsta de vedere. Fiindcă ai mei nu se ceartă, ca toţi divorţaţii de mâna a doua, “din orice”. Ai mei se ceartă din acelaşi lucru. Mereu. Mă-nţelegeţi? Ai mei încă nu au terminat să se certe din primul motiv pe care şi l-au găsit. Nici măcar nu întrezărim o soluţionare judecătorească. Ai mei nu pot să îşi desfiinţeze căsnicia. S-ar certa pe cum să se-mbrace la tribunal. Unde ar întârzia. Fiindcă s-ar certa în ce taxi se să urce.

Rezumând 25 30 de ani de căsătorie, exprimaţi în discordie; deci exprimaţi:

Carcea: Nu-i lua flori, dacă nu vrea. Noi avem bani?!
Mirmen: Bine că ţi-ai încălzit tu csolentu’ direct în cratiţă, da’ dup-aia ai trântit-o în chiuvetă şi acolo ai uitat-o…

17 comentarii

zi si tu ceva
 1. Iunie 15, 2008 la 09:09
  link permanent
  mario zice ca:

  Hai la vot!- Flashmob initiat de Fundatia Arcub in colaborare cu Dan Voiculescu! formular de incriere pe blog!

 2. Iunie 15, 2008 la 13:40
  link permanent
  Diana zice ca:

  Luni nu e liber. Proiectu’ a fost aprobat de Senat, dar inca nepromulgat de B. 🙁

 3. Iunie 15, 2008 la 13:56
  link permanent
  monte cristo zice ca:

  ba!!! cum adica nu-mi dai pozele din diesel!?!?! in care apar si eu?! misto pozele. cam atat, nu are rost sa facem demagogie pe tema “de ce se dau flori” pentru ca…. hmmm… nu are rost. in rest… toate buna si frumoase. esti bine sanatos, nu?!

 4. Iunie 15, 2008 la 14:24
  link permanent
  Darius Groza zice ca:

  Da, totul este precum se cade şi cuvine.

 5. Iunie 16, 2008 la 00:16
  link permanent
  UnCopilutz zice ca:

  Eu cred c-ai o înregistrare de pus şi noi te reţinem, Dariuse!

 6. Iunie 16, 2008 la 00:27
  link permanent
  Darius Groza zice ca:

  Măi… măi ăsta! Eu ţi-am explicat odată, măi copile! Găt şi articolu’ curând, nu te tăt arunca.

 7. Iunie 16, 2008 la 06:23
  link permanent
  Velisar iancu zice ca:

  Tot 10 iunie?! Mai zi-ne si tu ceva!

 8. Iunie 16, 2008 la 07:29
  link permanent
  fanu' de peste oceanu' zice ca:

  you can’t rush genius. desigur noul articol va fi superlativ. sau nu. 🙂

 9. Iunie 16, 2008 la 10:36
  link permanent

  Tu nu crezi c-ai strâns cam multe comentarii la postul ăsta ? 😀

 10. Iunie 16, 2008 la 10:37
  link permanent
  Darius Groza zice ca:

  Am strâns, dragă, stăi că mai avem un pic din următoriul. Că sunteţi ca o mare soţie, tăţi.

 11. Iunie 16, 2008 la 10:44
  link permanent
  toader zice ca:

  buna ziua, domnu’ scrantitu’.

  se vede treaba ca nu treceti des pe aici. scopul acestui blog este de fapt ca bibli cu personalitatile lui multiple (recte roxp) sa induca in eroare persoane de buna credinta (recte moi) astfel incat intr-un mod pervers si injustificabil sa declar drept amanta oficiala pe numita roxp .

  pentru asigurarea continuitatii (sau continentei) discutiei cu numita roxp este necesar ca fiecare articol sa aiba peste suta de comentarii scrise de catre mine (om de buna credinta care nu putea imagina ca numita roxp e de fapt o personalitate cu barba a susnumitului digei bibli) si respectiva roxp (reiteram, personalitate a digeiului bibli).

  cum eu scriu circa 3.8 comentarii pe zi per articol trebuie ca fiecare dintre acestea ultimele mentionate sa salasluiasca in frontpage pentru o perioada corespunzatoare de timp pentru a se ajunge la cateva sute de comentarii.

  de aici si viteza fulminanta cu care numitul darius groza scrie articol dupa articol astfel incat ajungi sa ai febra musculara la ochi de cat de repede afiseaza un nou articol.

  cu stima,
  toader

 12. Iunie 18, 2008 la 05:13
  link permanent
  Florin zice ca:

  Cu suruburile in cruce si in linie, precum si cu suruburile ramase din laptop sunt semne clare de gandire neorientata catre pragmatic… fara scop, navigare in neant, din apropo in apropo, zi dupa zi… ca si cum al douazecilea an ar fi un apropo la cei 19 anteriori… poate ar fi util de studiat la jurnalism si cele conexe biografii de oameni care in viata FAC ceva ( http://megalit.ro/libria/2008/05/25/justin-capra/ ) … foarte ciudat verbul asta A FACE… cum s-a trivializat…

 13. Iunie 9, 2021 la 02:15
  link permanent
  Encaply zice ca:

  buy dapoxetine

 14. Iunie 12, 2021 la 09:39
  link permanent
  Encaply zice ca:

  cialis generic name

 15. Iunie 18, 2021 la 16:58
  link permanent
  Encaply zice ca:

  online pharmacy finax

 16. Iulie 12, 2021 la 18:44
  link permanent
  Therese zice ca:

  These are really wonderful ideas in regarding blogging. You have touched some good points here.
  Any way keep up wrinting.

 17. Iulie 27, 2021 la 06:29
  link permanent
  Virgie zice ca:

  Very good article. I definitely appreciate this site.
  Thanks!

zi si tu ceva:

(musai)
(musai)