Orice. Moft sau necesitate?

sari la comentarii

Am început să număr din ce în ce mai mulţi copilandri care stau pe Internet, pe messenger, când ar trebui să fie la şcoală. Ca să aflu căci, când colo, surpriză: chiar sunt la şcoală! Vă daţi seama? Valeriu are wireless la engleză, alta se plânge la status că vrea acasă, că s-o fi plictisind.

Noi trebuia să aducem apă rece la ora de chimie, ca să putem face un experiment semestrial. Unu’ punea un oxigen de la el, doi aduceau de la ţară câte-un hidrogen, erau vremi grele. Asta în pofida faptului că Daniel fura, “din cămăruţa” de la Simion Bărnuţiu, tot ce nu era prins în perete, până îşi construise un laborator deja destul de vast pe balcon.

Păi, “pe vremea mea”, aveam doar dial-up, doar la info, doar pe calculatorul profului, care era ferecat într-o gheretă separată, păzită cu gratii faţă de hapsâni. Şi unde intram doar după ore (toate orele), când nu mergeam acasă că ne-am ostenit, ci furam cheia de la Măria (responsabilă de siguranţa echipamentului), ca să intrăm să ne luăm şi noi nişte sample-uri de pornet pe dischete, în scurtul răgaz cât se schimba tura de femei de serviciu şi erau libere coridoarele.

Păi, revenind în prezent, cre’că ăştia stau la şcoală doar cât timp – în funcţie de conexiune – le vin torrentele. Ăştia nu cre’că prea cunosc ce-i aia pauza mare, că nu i-a prins vreodată ziua atât de târziu la şcoală.

***

BaMaLesiCiorexLa cam o lună după ce a apărut în străinătate, apare şi la noi stapânulcuvintelor.ro, adică un site de pe care toţi fraierii (deci inclusiv eu) îşi cumpără cuvinte (altfel, chiar gratis, dar aici 5 EUR) din dicţionar, pe care să nu le caute nimenea niciodată, dar dacă le găseşte, te trimit la site-ul fraierului respectiv. Spre exemplu, dacă cineva are atât de multe timp liber cât să caute pe dicţionarul lor “jeg”, va avea dovada concretă că tre’ să-şi găsească ceva mai bun de făcut, în momentul în care, dând click pe el, va ajunge aici. Desigur că primul cuvânt vreodată e cumpărat de Bobby Voicu şi acesta este “blog“. Apoi Alin Fărcaş am remarcat că s-a hămesit la mai multe, printre care şi “porno“. HEADidea au fost mai prompţi la “advertising“, dar “vitrina” e liber, Călin. Să nu uităm de Cătălin Zorini, cu a sa “electroglostospectrografie“.

[cioara originală aparţine domnului nea Dan] Şi, ca orice idee bună şi furată ce poate fi furată mai departe, invit oportunitatea cuiva cu mai puţin cost suplimentar să purceadă a cumpăra toate cuvintele care-ar putea fi mai populare pentru bloggeri, iar apoi să le vândă mai scump. (Sugestie “organizatorilor”: ia puneţi domniile dumneavoastră “ultimele cuvinte cumpărate” imediat sub descriere şi doar apoi cele luate aleatoriu. În rest, bravo.)

***

După multiplele incidente cu domnii şoferi de taximetre din oraşul Cluj-Napoca, reşedinţă de judeţ, situaţia delicată a transportului meu din loc în loc degenerează într-una tot mai îngrijorătoare. Dacă de ceva vreme scriam despre cum mă îmbie ei să nu port centura, fiindcă ar fi imuni la propria prostie rutieră, cât şi a altora (după care, desigur, făceam frumuseţe de accident), acum am ajuns să începem să ne împrietenim.

Se răzbună pe faptul că mă dau cu încetinitorul jos din maşină, ca să văd câte forme de salut scornesc până sunt afară.

S-au obişnuit să vină doar doi să mă ia de acasă, aceiaşi doi, prin rotaţie. Primul e chiar ăla cu care am făcut accident. Iar al doilea e un prieten de-al lui.

Au aflat că de obicei evit să mă bag în discuţii de complezenţă independente. Aşa că au clocit un plan, iar acuma poveştile se continuă de la o cursă la alta. Când mă mai întâlnesc cu ei, reiau de unde rămăseseră. Astfel, am aflat că în data în care am făcut accidentul era chiar 13 (“îţi dai seama?!”), iar că al doilea a fost pictor în Spania, dar la portrete îi ia mai mult timp; la peisaje maritime doar făcea o schiţă în creion, “pac-pac!”, pe care o făcea tablou în 3 ore, nu ca ăla de pe plajă, căruia-i lua o săptămână. Mă-nţelegeţi?

***

Io nu-nţeleg asta cu furtul identităţii. Am tot văzut la televizor. Pe fosta mea prietenă – care s-a despărţit de mine pentru altul, curva!!!… mă scuzaţi – au sunat-o de la BRD să-i spună să vină să-şi ridice cardul, pe care nu şi-l comandase. Ea s-a apucat să se împretenească telefonic cu aia care-o chema; io mă duceam înainte măcar să văz dacă n-am ceva bănei pe el.

Mă rog… adică cum… furt de identitate?

– Bună ziua, datoraţi 10.000 de euro statului.
– Eu?
– Da.
– De când? Io n-am votat!
– V-a fost furată identitatea, noi ştim asta, dar, ne pare rău, nu se poate face nimica, din partea noastră. Banu’, vă rog.
– Da’ staţi, staţi… de cine mi-a fost furată identitatea?
– Nu ştim, doamnă, ce-ai? Cacă.
– Păi, păi, păi… şi eu acuma cine sunt?
– Tot dumneavoastră. Plătiţi cash sau cu… scuzaţi-mi ironia… card?

Io-aş fi fericit să-mi fure cineva identitatea. Mi-aş schimba prompt parolele pe mailuri şi Jeg, în rest aş fi liniştit. Aş începe să mă împrumut cu de toate de pe unde apuc, aş ţine toate becurile aprinse, aş fierbe pe aragazul dat la maxim apă de la robinetul pus pe fierbinte. Iar la scadenţă aş sugera binevoitor să fie căutat noul eu, cu care să se lămurească problema. Ah, şi aş subînchiria apartamentul, cu copia mea de buletin.

***

PamfilSerial

[poza originală de Vlăduţul]

27 comentarii

zi si tu ceva
 1. Martie 26, 2008 la 14:37
  link permanent
  M@riansky zice ca:

  Şi tot mie îmi revine onoarea de a ştampila: o sutăăăăăăă!!!!

 2. Martie 26, 2008 la 14:41
  link permanent
  Darius Groza zice ca:

  O SUTĂ UNUUU’!

 3. Martie 26, 2008 la 14:43
  link permanent
  toader zice ca:

  nu e paralelogram. eu sunt deja in coltul lui carmen. care colt e de fapt centru. ailalti (adica mariansky, darius si talica, adica basty) se invart pe o orbita elipsoidala.

  si auzi ma judecatoare (adica basty), in viata mea nu am mai intalnit pe cineva facand legatura intre lanterna si simbol falic.

 4. Martie 26, 2008 la 14:43
  link permanent
  Darius Groza zice ca:

  Toadere, mă, tu te cam dai aci la cetitoare supărate, bag eu samă. 😛

 5. Martie 26, 2008 la 15:00
  link permanent
  Andrei zice ca:

  Asta in leg cu copii care au internet. Eu cred ca peste 10 ani o sa ne bage acces point-uri in licee, scoli, baruri, blocuri si in loc de ghiodane o sa avem notebookuri ultimu` “ragnet”. anyway ..deja a evlouat lumea :)) la 5 ani ii vezi pe copii cu telefon mobil iar in clasa I primesc iPohone cu touch-screen ca au luat premiu cu coronita. plus de asta uitati`va pe hai faiv la profilele de genu` “iubesc rozul ” ma nooomesk alexoootza jy am 15 anijori. Ioobesk moolt rozu` si baietzyy mumoji :X:X:X. Dk vrey sa aflyy mai moolte despre mn…ajtept un comm mik:* dau back ..si apoy un prv ..cu idu` tau de mess. Te pooopik doolcyk pe botyyyk :*:*:*
  Bleah !! pur si simplu …internetu` tampeste din toate pct de vedere..totul tre facut cu o limita ..si educatia copilului tinda sa scada in societatea de azi.ieri vedeam 2 baieti de cls a 3`a cred cum se scuipau ..si cum se injurau de mama focului. isi dadeau suturi intre picioare..si nici-un adult nu sarea sa`i opreasca. Tinerii din ziua de astazi sunt niste JEGuri :)))) glumeam… oricum ….lumea nu mai e ce-a fost candva !

 6. Martie 26, 2008 la 15:29
  link permanent
  Basty zice ca:

  toader grăi: “in viaţa mea nu am mai întâlnit pe cineva făcând legătura între lanternă şi simbol falic.”

  Dar acum că ţi-am deschis ochii, vei începe o nouă viaţă. Nu-i nevoie să-mi mulţumeşti din vorbe. Obrajii tăi plini cu lacrimi de fericire sunt îndeajuns.

  A, şi tu te dai la geometria mea ? Poate pun de-un tetraedru. La fel de amoros. Şi chiar trigonometric aş putea spune.

 7. Martie 26, 2008 la 15:49
  link permanent
  Rox zice ca:

  Ptiuu.. ati comentatara mai mult ca pe blogul lui Tim stirea aia cu spatiu de inchiriat pentru lunetisti cu vedere la casa popului. Si vorba ceea… asta stire a fost data si la TVR:). Ati dat-o ca mine in certuri cu persoane stupide si neinformate. Oricum, Darius, felicitari pentru articole. Le citesc frecvent (ca cica nu e frumos sa zici regulat).

 8. Martie 26, 2008 la 15:52
  link permanent
  toader zice ca:

  m-ai lasat masca. io eram doar un pic surprins. cre’ ca mai bine era sa scrii asta pe situl basescului. ala sigur plangea daca puneai si un virgula puncte puncte draga stolo.

  tetraedru amoros? mama Doamneee… incet incet ajungem la neeuclidiana. ma dau batut.

 9. Martie 26, 2008 la 16:01
  link permanent
  toader zice ca:

  (lol. poligoane regulate.:) )

 10. Martie 26, 2008 la 16:16
  link permanent
  Basty zice ca:

  Adică poligoane frecvente, da ? Nu-i frumos să zici regulat. Mai ales cu lanterne prin preajmă.

 11. Martie 26, 2008 la 16:34
  link permanent
  M@riansky zice ca:

  O sută zeceeee…. Poligoane, lanterne, pălinci de maramu sau ce mai vreiţi voi… A şi pentru nostalgicii precum Andrei recomand http://www.youtube.com/watch?v=VXnhOiin06M Darius, cred că ar fi cazul să întrerupi acest program! 😀

 12. Martie 26, 2008 la 16:44
  link permanent
  Darius Groza zice ca:

  Roaxă: Mulţămim.

  Andrei: Amu’ nu tâmpeşte din absolut TOATE punctele de vedere. Da’ dacă tot e net în şcoli, păi, să fie cu folos. Să aibă Jeg pe toate calculatoarele, setate la homepage.

 13. Martie 26, 2008 la 22:54
  link permanent
  tu.miai.fost.draga zice ca:

  hrm.ma scuzati.Cioara seamana cu tine la ochi si frunte.

 14. Martie 26, 2008 la 22:55
  link permanent
  tu.miai.fost.draga zice ca:

  Sau nu e cioara?

 15. Martie 26, 2008 la 23:00
  link permanent
  Darius Groza zice ca:

  Sau nu cu mine? 🙂 Sau nu la ochi şi nu la frunte?

  La sprâncenă poate. 😛

 16. Martie 26, 2008 la 23:11
  link permanent
  tu.miai.fost.draga zice ca:

  Spranceana e a mea 😛

 17. Martie 27, 2008 la 00:38
  link permanent

  Vazui acum dezbaterea pe marginea castigului si ma simt dator sa lamuresc oamenii mai nedumeriti, sa poata merge linistiti la culcare. EvZ, dupa cum bine a intuit Darius, a inteles gresit. 1,4 EUR este comisionul MobilPay (urias, stiu) iar restul nu este comisionul lor.

 18. Martie 27, 2008 la 09:57
  link permanent
  Darius Groza zice ca:

  EvZ are crezul de a înţelege greşit. Am experimentat pe pelea mea când cu emoticoncertu’. Bine că n-ai mers la Antena1 Cluj, îţi puneau mii de euro în buzunar, din neant, dacă dădea bine ca fashion. Sunt nişte Cătălini Botezaţi ai numerelor şi cifrelor. În general, cu banii se fâstâcesc.

 19. Martie 27, 2008 la 11:30
  link permanent
  toader zice ca:

  voi v-ati gandit sa faceti o revista care sa federeze autorii de bloguri amuzante? eu gasesc ca e un ceva la darius, mariansky si basty care nu e inferior cevaului monei tache sau morarului. bine, poate sunt ceva mai cititi si cu un scris mai slefuit cei de la catavencu ei avand si ceva litere in spinare dar nu cred ca ar fi o idee rea. la urma urmei hotnews concureaza cu succes pe net ziare de calibru. de ce nu ar exista writeforfun.ro ? 6-7-8 blogari cu nerv si ceva penitza cred ca ar transforma ideea in cauza intr-o alternativa. nu vad pe nimeni devenind bogat dintre voi fiindca, “n’asa?”, in presa se baga bani de catre cei cu bani pentru a face mai multi bani din ceea ce fac ei deja si nu e presa. v-ar mai trebui un redactor sef care sa cunoasca gramatica limbii romane la perfectie si asa oameni sunt mai rari decat va puteti inchipui.
  eu ma bazez pe bunul vostru simt pentru a ma improprietari cu un 1-2% dintr-o eventuala asociere.

 20. Martie 27, 2008 la 11:34
  link permanent
  Darius Groza zice ca:

  Mă, tu tot bagi biznisuri aiurea, că dacă-mi vine mie mai târziu o idee, să zici că-i a ta de mult, de la un comentariu.

  Exista defunctul Zalău Times, de pe când eram eu caştoc şi redactor-şef ce crea zâzanie şi frică-n cadre didactice.

  Acum există Times.ro, deşi n-are TOŢI oamenii înclinaţi spre asta.

 21. Martie 27, 2008 la 11:51
  link permanent
  toader zice ca:

  nu e asemenea. times e bazat pe fabulatie. nu este o nisa exploatabila la scara larga. exista o oaresice populatie care apreciaza genul. doar ca fabulatia e digerabila in cantitati mici chiar de catre cei mai inversunati amatori.
  si chiar nu are a face cu ce zic eu si care exista deja in varianta tiparita deci nici macar nu e o idee originala in continut ci in prezentare. adica academia catavencu (doar ca ei au si o parte consistenta de investigatie).

  despre zalau times nu cunosc nimic. pur si simplu nu am auzit de asa ceva.

  in fine. si tu cazi in pacatul francezului. frenchul crede ca daca are o idee si un savoir faire pe un subiect atunci a lui ii tot subiectu’ si tot ce ii samana pe deasupra. si nu exista in ruptu’ capului idei care par asemanatoare da’ in esenta is diferite. nu poa’ sa existe neam o idee mai buna decat a lui. nu exista decat un expert pe un subiect dat pe lumea asta si acela ii el. si uite-asa in loc sa fie perfectionist cade in manierism.

  nu te “egoistiza” ‘telectual fiindca nu totul trece prin alimentarea egoului. 🙂 asta ii bun sa faci un blog sau un slogan. ca sa ajungi insa sa coordonezi un proiect de anvergura trebuie sa inveti si ce inseamna compromisul. compromis neinsemnand sa te lasi calcat in picioare ci sa stii sa aloci resurse si oameni in functie de ce pot ei. etc. samd. bla bla bla filozofeala.

 22. Martie 27, 2008 la 12:00
  link permanent
  Darius Groza zice ca:

  Zalău Times era ziarul cu care dădeam noi în profi, pe vremile liceene. 🙂

 23. Martie 27, 2008 la 13:15
  link permanent
  Basty zice ca:

  Pe de altă parte, you can always make money from p0rn.

 24. Martie 27, 2008 la 14:13
  link permanent
  toader zice ca:

  gata. trebe articol nou.

 25. Martie 27, 2008 la 14:55
  link permanent
  Darius Groza zice ca:

  Mai mintenaş.

 26. Martie 27, 2008 la 20:52
  link permanent

  😀 😀 😀

 27. Iulie 10, 2008 la 20:48
  link permanent
  Huburi DC zice ca:

  mi-a placut articolul despre cumparatul cuvintelor 😉 …intra-devar,putin cam scump…:D

zi si tu ceva:

(musai)
(musai)