Darius Hero

Tehnologia va fi la apogeu când ne va da ombilicuri wireless.

T

Bună ziua. Iată, am ajuns înapoi în suburbia zălăuană Cluj-Napoca. N-o să vă povestesc despre cum a fost la RoBlogFest, despre cum m-am încununat de glorie, iar mame și fiice mă adulau, în timp ce tații îmi recomandau pe fiii lor în ucenicie. Nici n-am să pun poze “mai târziu, că acum mi-e lene“, cum zice cântecul blogărului de succes. Din simplul motiv că n-am făcut. Dacă vi-i musai, o bună colecție în imagini a făcut Viorel Mocanu, care dă referințe și spre ale altora. Un singur lucru, totuși, mă frământă: Bucureștenilor! Voi n-aveți decât un metrou sau de ce căcat alergați în halu’ ăla după el?

Am ajuns dimineața și la Vitrina, cu o întârziere regizată, unde – stupoare! – colegii de serviciu nu pregătiseră în cinstea mea nici un program artistic. Dar sunt foarte vigilent la orice mănânc, că de oriunde poate să sară o stripteuză. Mai târziu în zi, deoarece-s copy și nu toc aci bani degeaba, mi-a fost dat la corectat mailul intern cu felicitări adresate mie însumi. Bună treabă.

***

Discutând cu amicul Valeriu, am aflat că amicul (prin alianță) Jumară ține post.

Reluând informația într-o propoziție simplă și independentă: Jumară ține post. Este cu atât mai justificată în acest caz întrebarea de subiect Cine ține post? Jumară. Și, pentru prima dată într-un caz documentat de gramatică a limbii române, este necesară o întrebare de follow-up: CINE?!

Jumară. Și împreună (eu cu mine), am ajuns la concluzia că obezii ar trebui să fie scutiți pe cale religioasă de a ține post, prin ordonanță directă de la biserica din jurisdicția cărora se află. Fiindcă, sincer, nu mai are sens, nu-i așa? Și oricum sunt mântuiți automat, sărăcuții, că au o încadrare specială.

Mai mult, în fiecare miercuri și vineri sau de sărbători, să li se dea, tot de la biserică, măcar câte un fursec sau un pișcot, dintre cele rămase de pe la nunți.

(Apropo, pentru cine se crede drăgălaș, să sară să-și fluture șuncile pe acilea, urlând discriminare, să afle că înainte tre’ să treacă de burtica mea de bere. Iar apoi să se șteargă de maioneză pe mâini, înainte să comenteze.)

***

Mă distrează că la fete există totuși o diferență de valență între “ce drăguț erai când erai mic” și “nu te-ai schimbat deloc“, în momentul în care, alăturate, tu vrei să valorifici aceste constatări.

Și știți ce pe cine admir eu? Pe ratații relațional-social. Adică ăia de nu obțin nimic. Deoarece ei stau până dimineața, chit că nu le iese. Ei acolo-s, pe metereze. Pe un colț de canapea de club, pe-un taburet, undeva, nu se dau duși. Restu’ – nu, ei încearcă cinci minute și, dacă nu pică ceva, următoarea. Ei, și așa am ajuns la următorul raționament: unui macio-men nu-i iese de mai multe ori pe seară decât unui ne-macio-men. Eeeh? Nu v-ați fi așteptat.

***

Alt studiu pe care l-am făcut eu, pornit oarecum de la ce-ați citit mai sus, relevă clar că fetele neagă cu obstinație orice ține de sex, ca o măsură adiacentă venită la simplul refuz. Și e vorba de sex pe care l-au făcut cu alții, deci orice, nu doar ipoteza nebunească a sexului ce l-ar putea face cu tine. Adică, dacă nu vrea sub nici o formă să îl facă cu tine, pe sex, nici măcar nu vrea ca tu să ai în cap imaginea dânsei făcând sex cu altcineva.

Asta, desigur, în opoziție cu “băjeții”, care-ți spun cu cine au făcut sex din proprie inițiativă, fără să-i întrebi și, în marea majoritate a cazurilor, fără chiar să fi făcut.

Documentația chestionarului pe această temă, la care s-au făcut victime 13 norocoase domnișoare din lista mea, se găsește aici. Negreșit, vom avea destui inspirați, care să întrebe de când n-am făcut sex și alte ghidușii. Să-i numărăm împreună.

***

In rest, ia de poftiți să privim noi niște filmulețe în paralel, luate, așa aleatoriu, de pe net.

Dacă în prima serie am putea zice că întâmplător fix Vodafone România a făcut o reclamă pe flagrant fix aceeași idee pe baza căreia am făcut eu un video pe YouTube acum un an (cu care ulterior am luat locu’ prim la Brașov/Best Film Festival, ediția 2007), ce putem să-i mai reproșăm sărăcuțului Mircea Badea, inconștient, căruia animatorii de pe la Antene i-au virat tacit un spot copiat unu-la-unu după celebrul “Pulp Fiction in Typography”, exercițiul de grafică publicat de un alt user de the YouTube, încă de hă-hăăăi, nu se mai știe de când?

***

primăvară 2007 ////////// primăvară 2008

***

primăvară 2007 ////////// primăvară 2008

128 comentarii

Sociale