Darius Hero

Tehnologia va fi la apogeu când ne va da ombilicuri wireless.

T

Bună ziua. Iată, am ajuns înapoi în suburbia zălăuană Cluj-Napoca. N-o să vă povestesc despre cum a fost la RoBlogFest, despre cum m-am încununat de glorie, iar mame și fiice mă adulau, în timp ce tații îmi recomandau pe fiii lor în ucenicie. Nici n-am să pun poze “mai târziu, că acum mi-e lene“, cum zice cântecul blogărului de succes. Din simplul motiv că n-am făcut. Dacă vi-i musai, o bună colecție în imagini a făcut Viorel Mocanu, care dă referințe și spre ale altora. Un singur lucru, totuși, mă frământă: Bucureștenilor! Voi n-aveți decât un metrou sau de ce căcat alergați în halu’ ăla după el?

Am ajuns dimineața și la Vitrina, cu o întârziere regizată, unde – stupoare! – colegii de serviciu nu pregătiseră în cinstea mea nici un program artistic. Dar sunt foarte vigilent la orice mănânc, că de oriunde poate să sară o stripteuză. Mai târziu în zi, deoarece-s copy și nu toc aci bani degeaba, mi-a fost dat la corectat mailul intern cu felicitări adresate mie însumi. Bună treabă.

***

Discutând cu amicul Valeriu, am aflat că amicul (prin alianță) Jumară ține post.

Reluând informația într-o propoziție simplă și independentă: Jumară ține post. Este cu atât mai justificată în acest caz întrebarea de subiect Cine ține post? Jumară. Și, pentru prima dată într-un caz documentat de gramatică a limbii române, este necesară o întrebare de follow-up: CINE?!

Jumară. Și împreună (eu cu mine), am ajuns la concluzia că obezii ar trebui să fie scutiți pe cale religioasă de a ține post, prin ordonanță directă de la biserica din jurisdicția cărora se află. Fiindcă, sincer, nu mai are sens, nu-i așa? Și oricum sunt mântuiți automat, sărăcuții, că au o încadrare specială.

Mai mult, în fiecare miercuri și vineri sau de sărbători, să li se dea, tot de la biserică, măcar câte un fursec sau un pișcot, dintre cele rămase de pe la nunți.

(Apropo, pentru cine se crede drăgălaș, să sară să-și fluture șuncile pe acilea, urlând discriminare, să afle că înainte tre’ să treacă de burtica mea de bere. Iar apoi să se șteargă de maioneză pe mâini, înainte să comenteze.)

***

Mă distrează că la fete există totuși o diferență de valență între “ce drăguț erai când erai mic” și “nu te-ai schimbat deloc“, în momentul în care, alăturate, tu vrei să valorifici aceste constatări.

Și știți ce pe cine admir eu? Pe ratații relațional-social. Adică ăia de nu obțin nimic. Deoarece ei stau până dimineața, chit că nu le iese. Ei acolo-s, pe metereze. Pe un colț de canapea de club, pe-un taburet, undeva, nu se dau duși. Restu’ – nu, ei încearcă cinci minute și, dacă nu pică ceva, următoarea. Ei, și așa am ajuns la următorul raționament: unui macio-men nu-i iese de mai multe ori pe seară decât unui ne-macio-men. Eeeh? Nu v-ați fi așteptat.

***

Alt studiu pe care l-am făcut eu, pornit oarecum de la ce-ați citit mai sus, relevă clar că fetele neagă cu obstinație orice ține de sex, ca o măsură adiacentă venită la simplul refuz. Și e vorba de sex pe care l-au făcut cu alții, deci orice, nu doar ipoteza nebunească a sexului ce l-ar putea face cu tine. Adică, dacă nu vrea sub nici o formă să îl facă cu tine, pe sex, nici măcar nu vrea ca tu să ai în cap imaginea dânsei făcând sex cu altcineva.

Asta, desigur, în opoziție cu “băjeții”, care-ți spun cu cine au făcut sex din proprie inițiativă, fără să-i întrebi și, în marea majoritate a cazurilor, fără chiar să fi făcut.

Documentația chestionarului pe această temă, la care s-au făcut victime 13 norocoase domnișoare din lista mea, se găsește aici. Negreșit, vom avea destui inspirați, care să întrebe de când n-am făcut sex și alte ghidușii. Să-i numărăm împreună.

***

In rest, ia de poftiți să privim noi niște filmulețe în paralel, luate, așa aleatoriu, de pe net.

Dacă în prima serie am putea zice că întâmplător fix Vodafone România a făcut o reclamă pe flagrant fix aceeași idee pe baza căreia am făcut eu un video pe YouTube acum un an (cu care ulterior am luat locu’ prim la Brașov/Best Film Festival, ediția 2007), ce putem să-i mai reproșăm sărăcuțului Mircea Badea, inconștient, căruia animatorii de pe la Antene i-au virat tacit un spot copiat unu-la-unu după celebrul “Pulp Fiction in Typography”, exercițiul de grafică publicat de un alt user de the YouTube, încă de hă-hăăăi, nu se mai știe de când?

***

primăvară 2007 ////////// primăvară 2008

***

primăvară 2007 ////////// primăvară 2008

128 comentarii

 • 1. misto. 2. amuzant. 3. si tu ce esti? ratat sau neratat social. ca nu m-am prins. 4. saracu’ de tine. de multa vreme. a? 5. de ce nu? internetu’i liber. dc ai curaj sa nu ai idei originale esti ori tare ori inconstient. asta se vede in downloads.

  comentarii. (nu numai la postu’ asta.) daca o iei din link in link vad ca ai gramada de pesederisti in lant. ajungi pana si pe blogul celebrului pupist mihneag:) esti o exceptie mai darius. nu ca n-ai fi pesederist.:) oi fi.:) da’ asta are mai putinta importanta. (ia-o ca un compliment)

 • (sau pesederist care isi zice liberal… mai rar dar de gasibil si cate un pesederist pedelist.) nu prea mai stiu eu ce ii pe acasa da’ se vaaad. aoleu ce se mai vad. mai ales la pustoaice cu emanatii filozofice sau oameni de afaceri de viitor.)

 • cu exceptia lu’ pisto.
  de fapt cu mai multe exceptii dar insuficient sa faca regula/

 • @ darius vezi ca am un Guinness la tine…

  @ toader că CE?! Iar ai mancat de pe jos… Parintii ta stie ce faci?

 • Ciutacu e super naspa, sterge mesajele care nu ii convin.Ma tot surprinde cum poa`sa-ti placa,tu esti baiat inteligent

 • Nu că ne luăm de Toaderică, băieţel!

  Cocodrilu: Lui Ciutacu i-am spus şi eu să nu şteargă mesaje, să le suporte cu stoicism. Dar factual poate să le şteargă şi să n-ai ce-i comenta. Pe un blog personal, a îţi exprima părerea e un privilegiu, nu un drept, iar proprietarul are voie să îţi taie maiu’ fără explicaţii.

  Eu unul sunt de părere că oamenii trebuie să fie văzuţi până şi în prostia lor, dacă aleg să comenteze idiot. E drept că Ciutacu îşi ia multe mui şi chestii de familie. El poate nu are chef şi pace. Orişicum, nu-i împărtăşesc politica aia cu privire la comentarii şi n-o adopt la mine pe blog. În rest, ne suntem dragi de urlă blogosfera de jale.

 • ideea e , ca nu i-am adresat nici cel mai mic injuriu.se pare ca nu e totusi aatat de genial cum vrea sa se creada.

 • te astepti sa iti sara stripeuza din mancare?:))) una din doua. ori din cozonac ori din sandwichul cu maioneza. tusti din maioneza. ALOHA mister jeg.

  a propos, am vezut ca te-ai berberit. eram sigur.:)))

 • Deci una la mână Jumară nu ţine post pentru că Jumară nu are blog şi deci nu are unde să posteze 😛 Sau numai eu primesc aia cu “Internal Server Error”? Probabil Valeriu e de vina… ;))

  “Plagiat de Vodafone” nu e o chestie atât de nasoală pentru tine cât e pentru ei care la cât e ditamai corporaţia te-ai aştepta să aibă oameni cu imaginaţie care nu că să nu se apuce de plagiat că i-aş da afară în şuturi, dar de e vorba de “idei coincidentale” (că s-au mai văzut, rar sau aşa s-au mai scuzat unii), măcar te interesezi că n-a inventat altu roata înaintea ta… Dacă ăsta a fost cazul dar cel puţin la Mircea Badea mă aştept la o copie dinasta grosolană chit că vine el şi zice că de fapt s-a inspirat intenţionat, haide Mircică că tu faci “În gura presei” nu “Cronica Cârcotaşilor”.

  Pe de altă parte nu te aştepta să recunoască cineva că s-a inspirat de la un filmuleţ de-al tău că trebuie să ai caracter ca să recunoşti aşa ceva, e ca şi cum ar recunoaşte că au greşit. Sincer acuma nu că vreau să te laud (că şi vreau :D), dar în locul lor în loc să plătesc o armată de incompetenţi ca să plagieze un filmuleţ de pe Youtube mai bine te plăteam pe tine să faci unul nou… original şi om te făceam, nu zic bine?

  Bagă Mare

 • dacian groza a marturisit ca il mai indrepta pe darius cand erau mici. nu destul.
  Cum adica te indrepta fractu bai ? 😀
  Si ce-are zoso cu tine ?

 • Mariansky, dragă, eu ziceam că e furate, da’ nu e vina Vodafone sau a lui Badea. Că ei se-ncred în agenţiile ce le fac. Ce zic eu e c-ar trebui să-i bubuie acuma, că lor le strică imaginea.

  Flo: Are cu el însuşi, sărăcuţul. În rest, nu-ţi pot explica fiecare replică ciudoasă ce-o scoate, că n-are o coerenţă în ele, adunate. Se mai trezeşte tresărind şi zice ce-a visat urât, să zic aşa. 🙂

 • Flo: L-am salutat pe zoso la roblogfest si s-a comportat exact cum era de asteptat 🙂
  Desi nu ne cunoastem.

 • Păi acuma să-i bubuie? La cât stă Mircea Badea pe net având în vedere natura meseriei lui, păi nu se putea interesa el, sau mă rog, cine se ocupă cu publicitatea la emisiunea lui, să vadă dacă nu cumva spotul ce i-l face Antena sau i-l vinde agenţia e furat? Da Mircea Badea chiar nu ştie ce e ăla “Pulp Fiction in Typography”? Poate află… 😀

 • Păi, dacă află (cum ar fi acuma), să-i spargă pe ăia. Dacă tot a apărut, ok, s-a dat mai departe, s-a difuzat, da’ oricum… Că lui îi strică imaginea.

 • După ce oi creşte mare precis îmi fac o agenţie. Pe de o parte pentru că-i uşor să faci ce fac mulţi dintre ei (furăciuni ordinare adică). Pe de altă parte pentru că fac o căruţă de bani din furăciunile astea. Plus că oricum muncesc de-mi zboară mucii pentru a corecta treaba de mântuială făcută de câteva dintre cele ce activează în România iar ele iau banii în timp ce eu iau antidepresive. Care nici nu funcţionează. Deci sunt frustrat. Puii mei!

 • agentiile de publicitate.

  motto :
  degeaba ai wireless daca nu ai cu cine.

  prolog :
  o multime de vietuitoare vietuiesc pe viata.

  capitolul 1:
  ai relatii – ai agentie. nu ai relatii – nu ai agentie.

  capitolul 2:
  ai copywriteri buni – agentia traieste din relatii si ceea ce pritoceshte. nu ai copywriteri buni – agentia traieste doar din relatii si “relatzishoare”.

  capitolul 3:
  agentia traieste din ceea ce gandeste si relatii – sertarele destinate sosetelor sunt pline de ACEI chiloti tanga cu buline roz destinati domnisoarelor cu blugi albastri si ochelari in dunga. agentia traieste din relatii si “relatzishoare” – sertarele destinate sosetelor sunt pline cu chiloti fara elastic dar cu gauri in fata si in spate, cu sutiene murdare si sosete nespalate care … si valeriu.

  epilog
  antidepresivele nu trateaza nimic. dreptul de autor e o chestie de care nici macar nu e nevoie. o vorba de duh sau o imagine vorbitoare sunt bune intr-un singura situatie. nu exista slogan universal valabil. (desi e adevarata exceptia ca toate sloganele se preteaza prezervativelor. dar stim deja ca exceptia confirma regula.)

 • imi dedici o critica constructiva pe situl de la vitrina? visu meu de-o viata. pune te rog la rubrica de manageri. sa simt ca nu degeaba dau eu cu pumnu’n tastatura intre doua linii de cod cand sunt intre doua proiecte.

 • Dacă tot veni vorba de reclame cu aceeiaşi idee ce ziceţi de bloguri cu aceeiaşi idee? 😀 Zic si eu, asa aruncând o privire pe Creierul cu plete că ceva ceva duce el a jeg… Valeriu desminte şi citez:

  Una dintre cele mai mari cretinităţi care mi-a fost amintită – nu în sensul că “ştiam”, ci în sensul că erau obsedaţi unii – a fost cea cu zvonul conform căruia eu aş fi izvodit stilul domului Groza Darius.

  Spun asta fără a fi răutăcios la adresa cuiva. Nu văd ce-i rău în a te inspira de la alţii, şi eu mai combin stiluri de la alţii în căutarea, şlefuirea şi definitivarea stilului meu personal, e o “meserie” în care zic eu că e bine să te mai inspiri de la alţii şi anume ăi mai buni. E doar o simplă coincidenţă că până şi template-ul e izbitor de asemănător? Poate greşesc, probabil sunt mii de templateuri de blog ca jeg şi nu le-am văzut eu încă de fapt hai că nu e chiar la fel, Valeriu are fluturaşul şi Darius floricica 😀

 • Jeg a facut scoala din el insusi. Iar Creierul cu Plete este un elev intr-ansa. Are onoarea sa fie mediocru, pe bursa gratis. 😛

 • Intrebare: de ce ai scris doua randuri ascunse pe blog? Credeai ca nu o sa dam de ele?

  “[cenzurat de Dumnejeg]”

  Pentru cei care sunt tomisti si nu cred pana nu vad, ia selectati voi frumos [cenzurat de Dumnejeg] sa vedeti cum apar si ultimele doua fraze… 😀

 • io acum m-am uitat la a doua transa de filme. aia deja nu mai e copiat in mare ca primul ci e plagiat in toata regula. nu stiu care-i agentia dar ar putea sa fie dati in judecata pe serioase.

 • darius, ar trebui sa te mandresti ca niste baieti si fete “foarte bine pregatiti” din advertising ti-au copiat ideea

  ce vrei dom’le?..uni au talnt alti n-au:)

 • Apăi, nu-i acuz anume că or copiat, doar că strică imaginea companiei pentru care fac lucrarea. Uite, de exemplu, poate le-o venit aceeași idee. Da’ buba-i căci se fac de cacao, că fix în România a apărut aceeași idee, de vreun an, a fost prezentă la un festival de filme. Deci, totuși totuși… 😛

 • Hopaaa! Bine zici tu. Nici n-am știut, nu că tre’ia să știu eu. Voi face tămbălău. Până una-alta, hop un veveve acolo sus.

 • deci deci deci. astept prezentarea mea pe pagina cu manageri de la vitrina.

  desi nu ai photo poti utiliza un pamfil ceva.

 • Deci bă Toadere ( vezi că te apreciez mai mult decât te apreciezi tu pe tine însăţi, te scriu cu literă mare ) tu vii aici şi-mi strici planul diabolic de intrare în Jeg Hall of Fame and Ultimare Ring Kissing Respect ? Nu vezi că mă tot dau bine pe aici, mai c-o remarcă, mai c-o apreciere doar de, doar de.

  No’ numa’ fii atent, ieu atâta îţi zic, că se-mpute treaba şi ieu clar că n-o să stau cu nasul în ea.

Sociale