Darius Hero

Orice. Moft sau necesitate?

O

Am început să număr din ce în ce mai mulți copilandri care stau pe Internet, pe messenger, când ar trebui să fie la școală. Ca să aflu căci, când colo, surpriză: chiar sunt la școală! Vă dați seama? Valeriu are wireless la engleză, alta se plânge la status că vrea acasă, că s-o fi plictisind.

Noi trebuia să aducem apă rece la ora de chimie, ca să putem face un experiment semestrial. Unu’ punea un oxigen de la el, doi aduceau de la țară câte-un hidrogen, erau vremi grele. Asta în pofida faptului că Daniel fura, “din cămăruța” de la Simion Bărnuțiu, tot ce nu era prins în perete, până își construise un laborator deja destul de vast pe balcon.

Păi, “pe vremea mea”, aveam doar dial-up, doar la info, doar pe calculatorul profului, care era ferecat într-o gheretă separată, păzită cu gratii față de hapsâni. Și unde intram doar după ore (toate orele), când nu mergeam acasă că ne-am ostenit, ci furam cheia de la Măria (responsabilă de siguranța echipamentului), ca să intrăm să ne luăm și noi niște sample-uri de pornet pe dischete, în scurtul răgaz cât se schimba tura de femei de serviciu și erau libere coridoarele.

Păi, revenind în prezent, cre’că ăștia stau la școală doar cât timp – în funcție de conexiune – le vin torrentele. Ăștia nu cre’că prea cunosc ce-i aia pauza mare, că nu i-a prins vreodată ziua atât de târziu la școală.

***

BaMaLesiCiorexLa cam o lună după ce a apărut în străinătate, apare și la noi stapânulcuvintelor.ro, adică un site de pe care toți fraierii (deci inclusiv eu) își cumpără cuvinte (altfel, chiar gratis, dar aici 5 EUR) din dicționar, pe care să nu le caute nimenea niciodată, dar dacă le găsește, te trimit la site-ul fraierului respectiv. Spre exemplu, dacă cineva are atât de multe timp liber cât să caute pe dicționarul lor “jeg”, va avea dovada concretă că tre’ să-și găsească ceva mai bun de făcut, în momentul în care, dând click pe el, va ajunge aici. Desigur că primul cuvânt vreodată e cumpărat de Bobby Voicu și acesta este “blog“. Apoi Alin Fărcaș am remarcat că s-a hămesit la mai multe, printre care și “porno“. HEADidea au fost mai prompți la “advertising“, dar “vitrina” e liber, Călin. Să nu uităm de Cătălin Zorini, cu a sa “electroglostospectrografie“.

[cioara originală aparține domnului nea Dan] Și, ca orice idee bună și furată ce poate fi furată mai departe, invit oportunitatea cuiva cu mai puțin cost suplimentar să purceadă a cumpăra toate cuvintele care-ar putea fi mai populare pentru bloggeri, iar apoi să le vândă mai scump. (Sugestie “organizatorilor”: ia puneți domniile dumneavoastră “ultimele cuvinte cumpărate” imediat sub descriere și doar apoi cele luate aleatoriu. În rest, bravo.)

***

După multiplele incidente cu domnii șoferi de taximetre din orașul Cluj-Napoca, reședință de județ, situația delicată a transportului meu din loc în loc degenerează într-una tot mai îngrijorătoare. Dacă de ceva vreme scriam despre cum mă îmbie ei să nu port centura, fiindcă ar fi imuni la propria prostie rutieră, cât și a altora (după care, desigur, făceam frumusețe de accident), acum am ajuns să începem să ne împrietenim.

Se răzbună pe faptul că mă dau cu încetinitorul jos din mașină, ca să văd câte forme de salut scornesc până sunt afară.

S-au obișnuit să vină doar doi să mă ia de acasă, aceiași doi, prin rotație. Primul e chiar ăla cu care am făcut accident. Iar al doilea e un prieten de-al lui.

Au aflat că de obicei evit să mă bag în discuții de complezență independente. Așa că au clocit un plan, iar acuma poveștile se continuă de la o cursă la alta. Când mă mai întâlnesc cu ei, reiau de unde rămăseseră. Astfel, am aflat că în data în care am făcut accidentul era chiar 13 (“îți dai seama?!”), iar că al doilea a fost pictor în Spania, dar la portrete îi ia mai mult timp; la peisaje maritime doar făcea o schiță în creion, “pac-pac!”, pe care o făcea tablou în 3 ore, nu ca ăla de pe plajă, căruia-i lua o săptămână. Mă-nțelegeți?

***

Io nu-nțeleg asta cu furtul identității. Am tot văzut la televizor. Pe fosta mea prietenă – care s-a despărțit de mine pentru altul, curva!!!… mă scuzați – au sunat-o de la BRD să-i spună să vină să-și ridice cardul, pe care nu și-l comandase. Ea s-a apucat să se împretenească telefonic cu aia care-o chema; io mă duceam înainte măcar să văz dacă n-am ceva bănei pe el.

Mă rog… adică cum… furt de identitate?

– Bună ziua, datorați 10.000 de euro statului.
– Eu?
– Da.
– De când? Io n-am votat!
– V-a fost furată identitatea, noi știm asta, dar, ne pare rău, nu se poate face nimica, din partea noastră. Banu’, vă rog.
– Da’ stați, stați… de cine mi-a fost furată identitatea?
– Nu știm, doamnă, ce-ai? Cacă.
– Păi, păi, păi… și eu acuma cine sunt?
– Tot dumneavoastră. Plătiți cash sau cu… scuzați-mi ironia… card?

Io-aș fi fericit să-mi fure cineva identitatea. Mi-aș schimba prompt parolele pe mailuri și Jeg, în rest aș fi liniștit. Aș începe să mă împrumut cu de toate de pe unde apuc, aș ține toate becurile aprinse, aș fierbe pe aragazul dat la maxim apă de la robinetul pus pe fierbinte. Iar la scadență aș sugera binevoitor să fie căutat noul eu, cu care să se lămurească problema. Ah, și aș subînchiria apartamentul, cu copia mea de buletin.

***

PamfilSerial

[poza originală de Vlăduțul]

127 comentarii

 • Nu vă luaţi dară de toader că trăieşte şi el in toaderosfera lui… 😀

  Vere să mă înveţi şi pe mine asta “cu acu’ de siguranţă”, dar la maşini dacă ştii… Şi dacî ştii şi cum le pornesc fără cheie şi mai bine… Nu de alta da vreau să-mi iau maşină şi am prostul obicei de-a-mi pierde cheile… 😉
  Apropo, cum e fără maşină de servici? 😀

 • La noi, laboranta reinstala tot sistemul, dacă-i băgam un screen-saver text cu: I aM a VyRuS!

  Mariansche… cine maşină de serviciu…?

 • Vărul hadean se plânge (ca o fetiţă mică) la el pe blog că l-au lăsat şefii fără aşa lucru absolut indispensabil, adică maşină de serviciu… mizerabilii!!! Zic să facem petiţie să trimitem la toţi şefii noştri ca astfel de fenomene să nu se mai întâmple pe viitor. Sunt atât de revoltat în aceste momente încât îmi vine să sun la ProTV… Dar totuşi hai să nu la ProTv, hai să NU!

 • @toader

  Păi uite cam aşa. Toader ( îmi cer scuze pentru T ) grăi şi pe urmă scrise:”poate mă apuc de vândut sertare.”
  Iar Basty scrise şi pe urmă grăi :”pline ? sau ne amăgeşti.. aşa…. “.

  @alte teme exprimate în cadrul comentariilor aferente postului actual pe https://www.jeg.ro: Eu am un patent de serviciu.

  Asta înseamnă că sunt mai apreciat decât unul care nu are nici măcar maşină ?

 • @Basty – am spart şi eu lacăte cu patentul de serviciu dar nu e la fel de amuzant… Nu ştiu dacă eşti mai apreciat decât unul care nu are nici măcar maşină de serviciu dar cu siguranţă eşti mai apreciat ca unul care nu are nici măcar lanternă de seviciu (aia care ţi-a promis-o Darius :)) )

 • punctul 2 de pe ordinea de zi: si totusi, the Internet bubble s-a spart demult. Dar daca mai sint fraieri de-astia, sa-si imagineze ca or sa mai faca avere pe strategia asta… hai sa le alimentam dorintele si sa le dam idei. si apoi sa ne tragem deoparte si sa ridem, de la distanta, de ei.

 • Grăieşti de ideea cu Stăpânul Cuvintelor?… Că eu aşa am priceput. Pentru 2 zile de codare, 2000 de euro PÂNĂ ACUM mi se par… rezonabili. Aşa, de-o franzelă, măcar şi nişte gumă Turbo. 😛

 • @Mariansky: Eu nu ştiu cine te-a învăţat primul ajutor, da’ să ştii că sarea pe rană nu ajută. Ci dezinfectează.

  Totuşi, dacă ne adunăm mai mulţi şi pichetăm şi cerem poate s-or reglementa anumite urechi surde şi nedătătoare de lanterne promise.

  Da’ de care bineinţeles mă voi bucura doar eu. Voi veţi fi doar folosiţi cu neruşinare pentru atingerea scopului lanternistic.

 • @m@riansky, nu-ţi bate tu căpşorul de văr cu maşina mea de serviciu.mai nasol era dacă eram taximetrist şi mă lăsau fără maşină de serviciu.nu?oricum, eu incă mai volănesc până pe unu aprilie când tre să o predau.şi mai sper că apare jugaru la autobază cu un tort şi cu un tembel în uniformă de poliţist urlând “surprizăăăăăăăăăăăăăăăă”. oricum, am hotărât să adopt o atitudine zen în situaţia de faţă.adică n-ai cum să pierzi ce n-ai avut.că doar maşina, camoldova, nu-i a mea ci e….înţăleji?

 • Unde apar cuvintele alea ” cumparate” ? Adica unde au efectul de a te duce la un anumit site ?

 • Pe site-ul de pe care le cumperi. Ce nu pricepe toată lumea? Le cumperi acolo şi e o chestie de amuzament. Ideea-i să-ţi cumperi repede, cât site-ul face un buzz, iar lumea intră buluc să vadă faza. La fel a fost şi cu million dollar homepage. Cu cât cumpărai mai repede, cu atât mai multă lume vedea mai des reclama ta. După ce s-a epuizat site-ul şi entuziasmul de al vizita de asemenea, gata, lumea nu mai intră, că a văzut deja de destule ori.

  Basty: “Sarea nu ajută pe rană, că dezinfectează”… Te pomeni că strică să dezinfecteze? 😛

 • Deci practic este vorba de o lista cu linkuri, numai ca in loc sa apesi pe http://www.etc etc Gheorghita, apesi pe cuvantul ” caprar”.

  Am priceput acum.

 • Neh, că aia-i ideea. “Oa, oa!”, tot prostu’, la început. Dup-aia… gata. N-ai interes să îţi iei cuvânt după ce a tăcut lumea despre site. Eventual numa’ dacă eşti idiotu’ ce află peste 3 ani, iar toţi prietenii tăi sunt la fel de debili. 🙂

 • Da dar tu scriai acolo ca pe 400 de cuvinte au facut in 2 zile 2000 de euro.
  In schimb EVZ scrie ca pt fiecare cuvant, proprietarul site-ului incaseaza 1 euro si ceva pt comision. Cine ia restul?

  Normal ce spui insa ei isi asigura si o reclama destul de importanta pt ca toti cei care cumpara cuvinte acolo au interesul sa faca reclama gratuita site-ului. Daca ajung sa vanda cateva mii de cuvinte, este foarte OK.

 • Da. De câştigat are site-ul, ce nu-i clar? Tu, ca user, ai de pierdut bani şi câştigat un cuvânt degeaba. Chicoteşti, apoi te eutoevaluezi, să vezi cam în ce măsură de prost eşti. 🙂

 • Carmen S., citeste articolul si commenturile de la inceput spre sfarsit(nu invers) si o sa intelegi:)

 • se vorbea mai sus in commenturi ca un cuvant ar costa 5 euro…de acolo a ajuns el la suma de 2000 de euro:)

 • Bre da sunteti grei de cap.

  Nu scrie nicaieri ca ” stapanii cuvintelor ” castiga 5 euro pe cuvantul vandut. Asta a fost socoteala lui Darius. 400 cuvinte / 5 euro bucata = 2000.

  Dar EVZ scrie: http://stapanulcuvintelor.ro/images/scan_evz.jpg

  Cititi comentariul de sub poza.

  Iar eu am intrebat unde se duce restul de bani ?

 • am vazut ca stapanesti tabla inmultiri!..ne bucuram sincer pt tine:)

  restu’ banilor din pacate nu stim unde se duce…poate cand afli ne anunti:)

 • @Darius: a fost o glumă, domnu’ critic. Glumă ! Un fel de Freudian Slip. Şi anyway, eu consider cum că ce mă doare nu-mi face bine.

  Şi nu mai căuta nod în papură doar pentru a ocoli afacerea “Lanterna” cu mare măiestrie. Şi să ştii că nu pun botu’ la faza cu lumina de paşte. Şi încă ceva, da’ nu mă pot concentra chiar acum, că mestec gumă.

 • ce stii tu… chestia nu tine de siteuri. tine de hormonii pe care ii aveai la varsta aia. unde o fi bibliotecaru sa iti explice?

  ca sa trecem in alt registru de varsta a doua la mana (lol, la mana) e ca din cauza internetului sunt cu mult mai putini clienti la bordeluri. da da. o firma nemteasca serioasa sustine chestia asta. motivul ar fi ca barbatii care stateau inainte pe la curve acu’ se autosatisfac. ce chestie.:)

 • Carmen, nu scrie nicăieri că e 5 euro cuvântu’. Decât pe site-ul care le vinde, da’ în restu nu.

  Undeva pe acolo, ca răspuns la întrebarea FRECVENTĂ “Cât costă?”, cu clarificarea dubioasă şi relativă “Preţul unui cuvânt este de 5€ (+TVA)”. În rest, totul e învăluit în mister. Dar scuză-mă, dacă scrie EvZ altfel, atunci aşa e. Că de la sursa reală până la “ce scrie-n ziare” se concretizează, de fapt, adevăriul… Uăăă, bombă.

  Mărie: Pe vremea ta era Internet, da’ nu la dvs., băi. 🙂

  Basty: Uăăă, o să vie!

 • Ah, şi Toader, te iubesc. Fără motiv, da’ trebuia să mi te adresez şi ţie.

  Carmen, înainte să dea studiile economice de clasa a 9-a-n tine: profitul brut al vânzătorului este de 5 euro, căci cu atât cumpăr eu, fraierul. Da’ situaţia se cam schimbă niţel de ce cunoşti tu – firescul, fiindcă dobitocul cu ideea n-a investit capital în ea (neglijând domeniul, hosting, ne referim la produs), n-a cumpărat cuvintele înainte, ca să-şi acopere pierderi etc., ci eventual EL plăteşte comisioane de transfer etc. Dar, din nou… dacă scrie-n EvZ, io-s ăla să mă opun?

 • mai era unu’ givedanabuck.ro sau com, nu mai stiu. Omu’ pur si simplu avea un buton pe pagina cu donate prin paypal. Ce mai tura-vura… daca e sa aruncati cu banii, puteti foarte bine si sa-i donati. El zicea ca nu e cersetor, ci ca face un experiment social sa vada cati bani poate strange. Acu cateva zile, cand l-am intrebat cat a facut zicea ca doar 100 si ceva de dolari… dar cine-l crede, ca romanu’ e inimos 🙂

 • @Darius: No aşea, bine că în sfârşit lobby-ul şi presiunile politice te-au făcut să cedezi şi să lansezi o promisiune. Chiar dacă făcută la ora 2 dimineaţa. Tot se pune.

  Simt un ciudat sentiment de gelozie îndreptat asupra lui toader şi nu ştiu de ce.

 • O cam scalzi Darius. Eu am zis ca nu scrie nicaieri ca ei castiga 5 euro / cuvant. Tu ai dat-o cu mucii in fasole cu 2000 de euro castig.
  Iar la articolul din EVZ fac trimitere tocmai cei cu pagina.
  Daca habar n-ai , macar taci , nu mai tot incerca sa pari `telijent pt ca nu totdeauna reusesti. Dimpotriva chiar !

  Si-acum adio ba !

 • Dragă: ai zis că nu scrie nicăieri. SCRIE PE SITE. Du-te, aşadar, pe site-ul care vinde cuvintele, iar la FAQ citeşte (acolo unde “nu scrie nicăieri”) CÂT COSTĂ CUVÂNTUL. Iar după ce ai aflat cât costă, înmulţeşte cu câte cuvinte au fost vândute. Să vezi surpriză. Şi stai liniştită, că adio de mai demult. Iar dacă pe EvZ scrie ceva, cum anume se confirmă prin simplu fapt că face trimitere la site? EvZ-ul a mai buctat-o. De fapt, sunt atât de conştienţi, încât fac legătura la site anume să te duci tu să te mai uiţi, că ei nu-s prea sigur.

  Că şi io poci zice că nu-ştiu-cine care comentează pe Jeg e proastă şi să pun link, da’ câţi se duc să verifice? Tu nu te-ai dus de pă EvZ. Ai stat cu EvZ-ul în braţe. Da’ din câte realizez eu, tu ai luat scanu’ de pă site, că ei l-or pus. Deci tu te-ai dus unde-i informaţia, iar apoi ai luat-o pe cărări, n-ai mai ştiut să vii.

 • o scalzi din nou si …..ma plictisesti.

  Erai de mult sef pe Wallstreet daca inventai vreo metoda sa vinzi castraveti cu 2 euro kg si sa ai castig tot 2 euro pe kg.

  Sa-ti mai zic o data àdio sau tot nu te lasi?

 • Asta e ca şi cum ţi-aş zice “la revedere !” şi aş aştepta să te cari, deşi locuiesc în apartamentul tău de fapt.

 • Io o bănui că-i una dintre vedetele episoadelor “Din Dragoste” care n-or ajuns să fie difuzate. S-o fi dus Mircea Radu cu caravana la ea să-i spună că n-are nici un buchet de flori pentru ea, da’ să-i dea un pahar cu apă pentru operator-cameră. 🙂

 • asa. si post scriptum. mai draga s. daca scrie pe site ca el ia 5 marafeti + tva inseamna ca nu a pus tva ala de tampit. tva e taxa pe valoarea adaugata. nu pe valoarea marfii. deci el baga la el in pozonar 5 bucati mai putin comisionul pe care il da. care comision ma indoi ca depaseste doua trei firfirici. la sms maximu’ pe care pot sa il ceara semesarzii e de un euroi (a se vedea ce zic la orange si vodafone neicii de la b2b). deci el tot ramane cu asa ca groso modo el a facut pe 391 de moturi ca la 1955 de euroi. cum contoru’ creste ajunge gagiu’ la 2000 euroi aproape sigur. uf. capisci au ba?

 • Idilă turcească: Darius iubeşte la Toader dar Toader zice că el nu iubeşte. Basty gelos la Toader dar totuşi nu iubeşte la Darius că Darius nu dat lanternă la Basty. Carmen părăsit la Darius pentru 5Euro. Eftin.
  Mă gândesc că în final o să vă văd pe toţi la “Din Dragoste”…

 • Mariansky, in cazul in care ajung la “Din Dragoste”, este posibil ca, Carmen sa nu se prezinte in platou, tre sa iei in calcul si varianta asta(si fara parca n-are farmec:)))

 • io nu iubesc pe nime de pe forumu’ asta. n-am de ce. bine, imi plac si mie ca oricui fumeile. da’ de aici pana la iubire…

  eu sfatuiesc la darius sa basty cu mariansky. si am inchis capitolu’.

 • ioi ma darius pune no alt articol ca deja scriem numa’ sa nu tacem.si ma mai si bag io in sama, ca nu putem sa stau linistit pa marjina netului si sa ma uit la jeg.si mai ii si rapaitu’tastelor de zici ca-i tara asta filatura, sa mor io.

 • No aşeadar. Mâncând eu pufuletele de prânz şi cetind hulpav toaderelile voastre ( da, ştiu, sunt singurul care mă încăpăţânez să folosesc acest termen dar ce să-i faci, m-am ataşat de el şi el de mine ) am ajuns la următoarele concluzie:

  1. Despre filatură: cine zice ăla e.
  2. Aicea nu e forum. Da’ nici blog, la câtă ciorovăială se prezintă. Propun denumirea de Cerc Pentru Desfăşurarea Activităţilor Artistice şi a Lucrului de Mână.
  3. Încetaţi a mai privi lanterna promisă drept simbol falic. Căutaţi-vă alte obiecte de adorat.
  4. Io’ ce am ajuns aici, să completez paralelogramul amoros dintre toader, Mariansky, Darius şi S. ? Mă simt ca o bucată de carne.

  Und so weiter, Leute.

Sociale