Darius Hero

Orice. Moft sau necesitate?

O

Am început să număr din ce în ce mai mulți copilandri care stau pe Internet, pe messenger, când ar trebui să fie la școală. Ca să aflu căci, când colo, surpriză: chiar sunt la școală! Vă dați seama? Valeriu are wireless la engleză, alta se plânge la status că vrea acasă, că s-o fi plictisind.

Noi trebuia să aducem apă rece la ora de chimie, ca să putem face un experiment semestrial. Unu’ punea un oxigen de la el, doi aduceau de la țară câte-un hidrogen, erau vremi grele. Asta în pofida faptului că Daniel fura, “din cămăruța” de la Simion Bărnuțiu, tot ce nu era prins în perete, până își construise un laborator deja destul de vast pe balcon.

Păi, “pe vremea mea”, aveam doar dial-up, doar la info, doar pe calculatorul profului, care era ferecat într-o gheretă separată, păzită cu gratii față de hapsâni. Și unde intram doar după ore (toate orele), când nu mergeam acasă că ne-am ostenit, ci furam cheia de la Măria (responsabilă de siguranța echipamentului), ca să intrăm să ne luăm și noi niște sample-uri de pornet pe dischete, în scurtul răgaz cât se schimba tura de femei de serviciu și erau libere coridoarele.

Păi, revenind în prezent, cre’că ăștia stau la școală doar cât timp – în funcție de conexiune – le vin torrentele. Ăștia nu cre’că prea cunosc ce-i aia pauza mare, că nu i-a prins vreodată ziua atât de târziu la școală.

***

BaMaLesiCiorexLa cam o lună după ce a apărut în străinătate, apare și la noi stapânulcuvintelor.ro, adică un site de pe care toți fraierii (deci inclusiv eu) își cumpără cuvinte (altfel, chiar gratis, dar aici 5 EUR) din dicționar, pe care să nu le caute nimenea niciodată, dar dacă le găsește, te trimit la site-ul fraierului respectiv. Spre exemplu, dacă cineva are atât de multe timp liber cât să caute pe dicționarul lor “jeg”, va avea dovada concretă că tre’ să-și găsească ceva mai bun de făcut, în momentul în care, dând click pe el, va ajunge aici. Desigur că primul cuvânt vreodată e cumpărat de Bobby Voicu și acesta este “blog“. Apoi Alin Fărcaș am remarcat că s-a hămesit la mai multe, printre care și “porno“. HEADidea au fost mai prompți la “advertising“, dar “vitrina” e liber, Călin. Să nu uităm de Cătălin Zorini, cu a sa “electroglostospectrografie“.

[cioara originală aparține domnului nea Dan] Și, ca orice idee bună și furată ce poate fi furată mai departe, invit oportunitatea cuiva cu mai puțin cost suplimentar să purceadă a cumpăra toate cuvintele care-ar putea fi mai populare pentru bloggeri, iar apoi să le vândă mai scump. (Sugestie “organizatorilor”: ia puneți domniile dumneavoastră “ultimele cuvinte cumpărate” imediat sub descriere și doar apoi cele luate aleatoriu. În rest, bravo.)

***

După multiplele incidente cu domnii șoferi de taximetre din orașul Cluj-Napoca, reședință de județ, situația delicată a transportului meu din loc în loc degenerează într-una tot mai îngrijorătoare. Dacă de ceva vreme scriam despre cum mă îmbie ei să nu port centura, fiindcă ar fi imuni la propria prostie rutieră, cât și a altora (după care, desigur, făceam frumusețe de accident), acum am ajuns să începem să ne împrietenim.

Se răzbună pe faptul că mă dau cu încetinitorul jos din mașină, ca să văd câte forme de salut scornesc până sunt afară.

S-au obișnuit să vină doar doi să mă ia de acasă, aceiași doi, prin rotație. Primul e chiar ăla cu care am făcut accident. Iar al doilea e un prieten de-al lui.

Au aflat că de obicei evit să mă bag în discuții de complezență independente. Așa că au clocit un plan, iar acuma poveștile se continuă de la o cursă la alta. Când mă mai întâlnesc cu ei, reiau de unde rămăseseră. Astfel, am aflat că în data în care am făcut accidentul era chiar 13 (“îți dai seama?!”), iar că al doilea a fost pictor în Spania, dar la portrete îi ia mai mult timp; la peisaje maritime doar făcea o schiță în creion, “pac-pac!”, pe care o făcea tablou în 3 ore, nu ca ăla de pe plajă, căruia-i lua o săptămână. Mă-nțelegeți?

***

Io nu-nțeleg asta cu furtul identității. Am tot văzut la televizor. Pe fosta mea prietenă – care s-a despărțit de mine pentru altul, curva!!!… mă scuzați – au sunat-o de la BRD să-i spună să vină să-și ridice cardul, pe care nu și-l comandase. Ea s-a apucat să se împretenească telefonic cu aia care-o chema; io mă duceam înainte măcar să văz dacă n-am ceva bănei pe el.

Mă rog… adică cum… furt de identitate?

– Bună ziua, datorați 10.000 de euro statului.
– Eu?
– Da.
– De când? Io n-am votat!
– V-a fost furată identitatea, noi știm asta, dar, ne pare rău, nu se poate face nimica, din partea noastră. Banu’, vă rog.
– Da’ stați, stați… de cine mi-a fost furată identitatea?
– Nu știm, doamnă, ce-ai? Cacă.
– Păi, păi, păi… și eu acuma cine sunt?
– Tot dumneavoastră. Plătiți cash sau cu… scuzați-mi ironia… card?

Io-aș fi fericit să-mi fure cineva identitatea. Mi-aș schimba prompt parolele pe mailuri și Jeg, în rest aș fi liniștit. Aș începe să mă împrumut cu de toate de pe unde apuc, aș ține toate becurile aprinse, aș fierbe pe aragazul dat la maxim apă de la robinetul pus pe fierbinte. Iar la scadență aș sugera binevoitor să fie căutat noul eu, cu care să se lămurească problema. Ah, și aș subînchiria apartamentul, cu copia mea de buletin.

***

PamfilSerial

[poza originală de Vlăduțul]

127 comentarii

 • Netul porneste ca un moft si ajunge o necesitate, da’ nici chiar si la scoala… doar cand ai cate-o ora libera si sala de calculatoare a cvasi-goala! Da’ astea-s exceptii. Culmea ar fi sa i se fure identitatea lui Pamfil… noi ca noi, da’ Pamfil e unic 😀

 • Iarasi aflu ce am patit sau inca patesc de pe Jeg. Apropo de frauda de identitate.

 • eu zic sa-ti cumperi cuvintul “sex”. pe principiul creational “la inceput a fost cuvintul…”. ca s’asa te tot plingi ca n-ai.

 • Hudreo! Huooo! Mă sclăvăgeşti. 😛 Da, azi, azi voi trimice.

  Băbuţo… mă, mata la vârsta ce-o ai, la asta-ţi stă capu’? N-ai de aşteptat o pensie, o ceva? Pamfil a adormit, beat – cum i-e obiceiul – pe calorifer, când era mai tânăr. Iar foste prietene – mai multe. Cel puţin mai multe decât actuale. Şi, cel mai probabil, decât viitoare.

 • ba da. o ceva. ca pensie geaba astept, c-o zis statu’ “ceeeee???? pensie???? o p–a.”. cica numa’ privata. deci mie bine-mi sta capu’. io de batrineti linistite te sfatuiesc. 😀

 • Ni mă la Stăpânul Cuvintelor, i-ai lovit la corason, a trebuit tu să aduci aminte că n-au fost originali :))

  Ce capac de budă? Cu serial de windows?

 • Hopa, c-am uitat aia, .marius. Cu următoriul, că-i în preparare. 🙂

  Mariansche: Acuma negociez cu cât mă răsplăteşte că-i epuizez dicţionarul cu cetitorii miei. 🙂

 • ai cumparat “jeg”?!..daca da, ma dezamagesti, trebuia sa astepti sa il cumpere vreun forumist si sa ti-l faca cadou!!:)

 • Pe mine m-o plagiat, nu încape dubiu 😛

  Nu ştiu cât o să-i epuizezi tu dicţionarul cu cetitorii tăi şi ce mare răsplată o să te aştepte că de la tine pâna la mine s-au mai luat numai 4 cuvinte 🙁

 • toader, sa inteleg ca ai aplicat principiul:”toate lucrurile bune(in cazu’ de fata intrebarea) incep cu deci”?

 • Deci cu ăla pentru care m-a lăsat pe mine, desigur. N-are blog pe care s-o facă de mândra minune pe toată durata relaţiei, îţi dai seama cam ce hal de om…

 • aha.
  mai frumos ca tine nu e posibil.
  mai destept e posibil da nu e motiv valabil.
  mai bine crescut… nu e la varsta maritisului.
  trebe ca una din doua : ori nu a mai suportat presiunea mediatica determinata de celebritatea consortului (nu e usor sa traiesti langa un star de talie universala) ori pamfil si-a bagat nasul ala ruginit.

  in alta ordine de idei. cum o cheama pe domnisoara cu briefingul din videoclipul de la serviciu?

 • nu eram sigur. nu’s de ce aveam impresia ca o chIama ancutza.

  acu’ nu e nici o problema ca te-o lasat fata ceea pentru un individ mai fad. si tu cand o inselai cu (foto)modelele de la salonul auto … ziarele nu au scris atunci fiindca nu erai celebru. erai doar celebrutz. itzi zic io. nu a suportat presiunea paparazzilor fara doar si poate.

 • cum pot fi noptile singure. mai poietule mai.

  a propos, am vazut blogul lui marianski. ici si colo ii haios. nu’s de ce imi da impresia de haotic. aici superfain, colo zici ca-i greva de la dacia.
  merita incurajat.

 • 5 euro. 391 de cuvinte. destept baiat. 1955 de euro. destept baiat. v-a ametit pe toti sa cumparati nimic. destept baiat.

  mai era unu’ care imitase pagina de un milion de pixeli si reusise sa vanda doar vreo 80. pe dolari la vremea aia. buni si aia 80 de dolari. aluia nu i-a mers chiar asa de bine totusi. stau si ma gandesc daca nu e acelasi.

  phii, de unde nu prind eu o idee din asta tampita sa imi iau tigari un an de zile pe urma ei…
  poate ma apuc de vandut sertare.

 • Gigi Becali despre implicatia lui Dumnezeu in campionatul de fotbal (Realitatea TV):

  “Dumnezeu e cel care decide campioana. El a vrut ca bricheta sa-l loveasca fix in cap pe arbitru in Giulesti, El a facut sa cistigam in minutul 84 cu Urziceni. E clar ca numai El va hotari ocupanta locului 1 si, din ceea ce vad, vrea sa-mi dea mie titlul, iar eu nu voi refuza”

  asa ceva trebuie pus pe toate blogurile din tara.

 • @toader: vorbesc de sertare. Nu de bloguri.

  Şi ştiu că toadereşti la greu. N-apucă omul să posteze că hop! toader cu ale lui.

 • fugi de cumpara cuvantu’ warcraft daca se poate,pana se mai poate. daca-i voie in orice limba.nu stiu,n-am fost atent, nu m-am bagat.
  si ca ziceai de computeru’ din scoala, pe vremea când făceam eu liceul cai din clasele de info avau niste poze cu calculatoare cu care se pregăteau psihic pentru viitor. cat despe entertainmentul stiintific, singurul pe care ni-l pemiteam era schimbarea lacatelor chinezeşti de pe încuietorilezecilor de dulapioare din cabinetul de fizica.schimbarea între ele, pe sistemul “cu acu’ de siguranţă”. cred ca şi azi, la trei secole de atunci, saraca laboranta se da cu curuţu de gresia din laborator încercând să înţeleagă ce-i cu cheile alea că parcă ieri se potrivau.

 • no.naspa.la faza cu “warcraft” ma referam la pasjaul din postare care zice de cuvinte cumparate.e un cuvant cautat si nu stii niciodata la ce-i bun. apoi la faza cu lacaţelele de pe sertarele sin cabinetul de fizica ma referam chiar la pasajul de început al postarii,acela care zice de cat de bine se distrează mititeiipe net la şcoala şi ce amaraţi eram noi că trebuia să ne perfecţionăm în deschiderea lacătelor prin efracţie ca să ami simţim adrenalina şi bucuria de a fi şcolar.mai clar de atat nu cred ca vreu a fi:-)

Sociale