Mă fut în Cărtureşti.

sari la comentarii

Bă, da’ dacă nu urăsc cu pasiune Cărtureşti!

De mult am început să îmi înmagazinez în mine toată energia pe care mi-o dedic acestui sentiment, să-mi omogenizez convulsiile de scârbă şi să mi le concentrez până îmi umplu cerul gurii, pentru că vreau să-mi cumulez întreaga emoţie într-un singur conglomerat de scuipat cultural, sfârcâit din străfundul sinusurilor, doldora de venin, care să îi otrăvească, odată expectorat, pe toţi cei care au călcat vreodată cu intenţie ori s-au împiedicat întâmplător în Cărtureşti. Iar ei să moară.

Şi eu, unul, am călcat în Cărtureşti vreodată, de unde şi eu, unul, am cumpărat ceva cândva şi, deci, şi eu, unul, vreau – sau, dacă nu vreau, trebuie neapărat – şi merit negreşit să mor, odată cu restul.

Îmi face plăcere să urăsc Cărtureştiul, atâta de mult îl urăsc.

Nu mă înţelegeţi greşit. Când spun că “mă fut în Cărtureşti”, nu fac sex în incinta librăriei. Nu la aia mă refer. Ci mă fut în Cărtureşti, adică – câh! – îmi repugnă. Şi nu am ceva personal cu sau împotriva întregii iniţiative.

Doar atât că vreau să moară, din fiecare Cărtureşti, fiecare angajat, tăiat pe cord deschis de jur împrejur cu hârtie de împachetat şi toţi clienţii lor, până la ultima artistă închipuită, arsă de gradul al III-lea pe interiorul traheei, cu ceaiul clocotit pe care îl soarbe când caută un Moleskine cu copertă roşie şi cu hârtie pentru acuarele, pe care vrea să deseneze noua ei colecţie de articole vestimentare neinspirate, care nu va apuca nicicând împlinirea unei realităţi şi până la ultimul creativ fictiv, sugrumat până îşi dă ultima suflare cu breteaua din plastic a noului său aparat foto vechi din plastic, producţie URSS, repus în vânzare ca să facă el poze vintage pe film expirat de 35 de milimetri de la Oser, pe care să le scaneze şi uploadeze pe photoblog, precum şi toţi cititorii care trec incidental, care să moară rostogolindu-se pe scările din fier forjat construite în spirală, care leagă două nivele din ale librăriei, şi secţionându-şi măduvile spinării.

Ok?

***

Când îmi vine uneori, în vreo clipă de întunecime a minţii, ideea să mă duc în Cărtureşti, aleg să mă duc mai bine la mine în baie şi să mă aşez pe vasul de toaletă, cu o bucată de hârtie igienică suspendată sub fund; acolo îmi încord sfincterul câteva minute încontinuu, chiar dacă nu îmi vine caca, până când reuşesc să forţez afară din el, umezită într-un firicel de sânge din vasele capilare sparte de la efort, o bobiţă mică de fecale, pe care o iau cu degetele înapoi din hârtia igienică şi mi-o bag în nas cât de adânc pot, trăgând puternic aer pe nări şi ţinând-o acolo până îmi revin. Şi astfel îmi trece să mă mai duc la Cărtureşti.

***

Mă exasperează, deci, până la ulcer, trei aspecte legate de Cărtureşti.

Primul aspect dintre cele trei aspecte legate de Cărtureşti care mă exasperează este candelabrul de la una dintre librăriile Cărtureşti din Capitală. Nu ştiu în care dintre ele se găseşte exact, dar am fost o dată acolo şi l-am văzut. Mi s-a părut o imbecilitate atunci şi mi se pare o imbecilitate şi acum, el fiind afişat şi într-o poză de pe fundalul contului de Twitter al librăriei, care, am observat cu jubilaţie patologică, mi-a dat follow ca proasta, fix în timp ce scriam primele rânduri din acest articol, ca un fel de satisfacţie predestinată.

Al doilea aspect dintre cele trei aspecte legate de Cărtureşti care mă exasperează este fata roşcată, uşor plinuţă şi prea puţin pistruiată pentru cât de grasă e, care lucrează în Cărtureştiul de la Cluj şi se îmbracă de parcă s-ar pregăti să moară şi chiar i-ar conveni cum îi stă, dată fiind perspectiva, şi care, deşi e din Zalău, răspunde complicat în limba engleză (?!) la cele mai simple întrebări puse pe româneşte:

- Îţi place să lucrezi aici?
- I wouldn’t give it up for the world!

- Aveţi CD-ul cu concertul tribut pentru Freddie Mercury din 1992?
- Let me just check on that!

- Pot să verific ceva pe net?
- Yeah, sure, go right ahead!

Şi recent au aganjat-o pe încă o ameţită, care nu mă suportă, de când am râs de ea acum câţiva ani în cafeneaua Flowers, care-i un fel de Cărtureşti fără “cărturii” şi pentru care trebuie să îmi împart principiile între a-mi băga bobiţe de fecale umezite în firicele de sânge în nas, mai bine decât să mă mai duc la Cărtureşti încă o dată şi a mă duce la Cărtureşti încă o dată doar ca s-o oblig şi să nu poată refuza să mă ajute cu tot felul de inepţii care nu se pot bate în casă, cum ar fi să-mi împacheteze lucruri prea mici pentru a fi tarifate şi care nici nu sunt cumpărate de acolo sau să caute pixuri de culori prea greu de găsit, la care ulterior să nu îmi placă nuanţa. Când am să mă plictisesc de asta, am să comand cel mai scump album cu tipărire selectivă şi copertă ştanţată pe care îl găsesc pe site şi pe care nu şi-l va permite nimeni, voi insista să fie adus, după care nu am să mă mai duc în veci să-l plătesc şi să-l ridic.

Iar al treilea aspect dintre cele trei aspecte legate de Cărtureşti care mă exasperează este Cărtureştiul în sine, fute-m-aş în el de Cărtureşti să mă fut.

Mă fut în albumele lor de colecţie cu supracopertă de protecţie conţinând 100 cele mai apreciate construcţii arhitectonice aranjate după oraşe, mă fut în şoriceii lor din material de sac de cânepă umpluţi cu lavandă, mă fut în scaunele lor cu scheletul din ţevi de cupru cositorite deolaltă, mă fut în măsuţele lor prea joase ca să stai la ele şi prea înalte să-ţi legi şireturile, mă fut în seturile lor decorate manual şi mereu complete de servire, mă fut în zahărul lor brun pe băţ, mă fut în perniţele lor pentru o singură bucă, dintre rafturi, mă fut în parchetul lor compus din cubuleţe de lemn nelipite între ele, mă fut în secţiunea lor pentru copiii superdotaţi ai prietenilor de familie ai clienţilor destul de fideli cât să ştie că acolo vor găsi cadourile perfecte pentru ei, mă fut în decoraţiunile lor de brad făcute din porţelan şi care nu au nici una intenţionat tematică de Crăciun, mă fut în DVD-urile lor originale care există fiecare doar într-un singur exemplar ce tocmai s-a dat, mă fut în formele lor diverse de hârtie eco impregnată cu seminţe din care creşte iarbă dacă torni apă, mă fut în toate posterele lor cu evenimente, pe care nu ezită să deseneze de fiecare dată, indiferent de temă, un roboţel-carte, un roboţel citind o carte, un roboţel care face cărţi sau o carte despre roboţei şi mă fut în toate citirile lor de cărţi anunţate pe Facebook şi la care merg, ascultând cărţi audio pe drum, toţi “roboţeii”, ca să citească şi li se citească şi mai multe cărţi, pe care ei să le discute ulterior între ei, în timp ce îşi mai caută unul altuia nişte cărţi, pe care să şi le dea cadou între ei.


335 comentarii

zi si tu ceva
 1. Februarie 2, 2010 la 00:16
  link permanent
  Flo zice ca:

  sunt convins ca in momentul in care scriu comentariul asta te-a apucat deja rusinea aia subtila post-frustrare-vomitata-sub-forma-de-articol-partial-amuzant

 2. Februarie 2, 2010 la 00:30
  link permanent
  Darius Groza zice ca:

  Nu, continuu să mă fut cu patimă în Cărtureşti.

  Ai primit recent un şoarece cu lavandă de la Cărtureşti şi tre’ să păstrezi aparenţele, aşa-i?

  Dar sunt convins că tu simţi, scârbă, fiindcă eu îmi pot modifica articolul, iar tu nu îţi poţi modifica comentariul. Pe care tot eu ţi-l pot modifica. În a mă adula.

  Bine, te iubesc, pa.

  (Ştii că îmi poţi zice pe messenger orice, da? Te primesc. Că te văd comentând în paralel şi la celălalt articol. Or’ tu vrei să te afişezi cu mine?)

 3. Februarie 2, 2010 la 00:31
  link permanent
  Sofia zice ca:

  Dar tie chiar iti place Carturestiul. Si da, simt ca te doare cand vrei sa te duci dar nu te duci…si totusi mai ajungi pe-acolo, pentru ca nu te poti abtine. E un fel de chin autoimpus, exact asa cum ii place Marelui Jeg. :D

 4. Februarie 2, 2010 la 00:41
  link permanent
  Flaviu zice ca:

  wooohoooo, ce antioda, cata dragoste ura

 5. Februarie 2, 2010 la 00:42
  link permanent
  Pastaie zice ca:

  Si eu!

 6. Februarie 2, 2010 la 00:49
  link permanent
  Oana zice ca:

  cata futere verbala…cat exces de zel…ce-ai bre cu bietul carturesti? e unul din putinele locuri in care poti sa bei un ceai bun pe timp de iarna…si are carti faine, da? (desi cam scumpe)

 7. Februarie 2, 2010 la 00:59
  link permanent
  Darius Groza zice ca:

  Este mall-ul librăriilor.

  Toate librările au cărţi faine.

 8. Februarie 2, 2010 la 01:06
  link permanent
  Bibi zice ca:

  Da’ l-ai futut bine, nu gluma!

 9. Februarie 2, 2010 la 01:12
  link permanent
  Reset zice ca:

  Cristooooosssss!

 10. Februarie 2, 2010 la 01:31
  link permanent
  cash zice ca:

  si sa ma fut ..asa in general! yeah go right ahead!! ….

 11. Februarie 2, 2010 la 01:34
  link permanent
  Iisus e Sus zice ca:

  cine nu prea face sex,ajunge sa se futa in carturesti.

 12. Februarie 2, 2010 la 01:44
  link permanent
  Darius Groza zice ca:

  Şi aia roşcată a zis, când am întrebat-o câte cărţi citeşte pe lună: “Mai bine mă întrebi câte citesc pe săptămână!”

  Şi eu am întrebat câte. Şi ea a zis că: “Una pe zi.”

  Şi io-am zis că: “Da’ ai timp?”

  Şi ea a zis că: “Îmi pun una să ascult în fiecare seară.”

  DECI NU CITEŞTE NICI UNA!

 13. Februarie 2, 2010 la 01:47
  link permanent
  Hera zice ca:

  Da!! DA!! In sfarsit! Credeam ca sunt singura, ca nu sunt eu normala, ca sunt un fel de monstru anticultural, antitrend si antihip care va fi pana la urma vanat de armate de artisti si alti asemenea si stropit cu ceai de coada iasomiei si mai stie dracu ce mai pun ei in licorile alea… Daca mai gasesc pe cineva sa nu ii placa opera pot sa zic ca mi-am rezolvat toate indoielile legate de valabilitatea mea ca persoana.

 14. Februarie 2, 2010 la 01:48
  link permanent
  Flaviu zice ca:

  HAIT! Devii incosistent precum un ecosistem de diaree dizenteric produsa. Hadica, roscata n-ar trebui sa raspunda: “one per day” etc… ?

 15. Februarie 2, 2010 la 02:22
  link permanent

  Ba, da’ palariute! Palariute au ?

 16. Februarie 2, 2010 la 02:32
  link permanent
  Sofia zice ca:

  Au si palariute, fiecare cu cate una-n cap. Le mai zice si pasarici in stol ce stau pe creier…dar asta e alta poveste.
  Limonada au dar fara PALARIUTE. Ca nu se-ncadreaza cultural zic, palariutele.

 17. Februarie 2, 2010 la 02:45
  link permanent
  Oana zice ca:

  nu este mall-ul librariilor, e doar o librarie cu un marketing bun, la limita dintre comercial si bun-simt, dar mai spre bun-simt. Si nu toate librariile au carti faine…toate anticariatele au carti faine (cele mai multe carti din librarii plac si pitipoancelor, ca au auzit de ele si e cool sa le citeasca pe la metrou…asta cand nu sunt manuale pentru scoleri)

 18. Februarie 2, 2010 la 03:31
  link permanent
  tavi zice ca:

  “Este mall-ul librăriilor.” asta-i buna :) )

  in rest, ‘te dracu de antisocial :)

 19. Februarie 2, 2010 la 03:41
  link permanent
  Reset zice ca:

  (apai nici mie nu-mi place opera), da’ sherbet nu se vinde in nici unul dintre carturesti-uri? ca daca tot au zahar pe bat, si, si ce mai au…tot felu de chestii deastea minuscule..

 20. Februarie 2, 2010 la 04:17
  link permanent
  Narcis zice ca:

  seara buna domnule, desii nu ne cunoastem titlul articolului dumneavoastra m-a atras, am citit cu atentie randurile postate mai sus si pot sa zic ca simpatizez in mare cu sentimentul pe care ati reusit sa il imortalizati. Dar nu sunt de acord cu nivelul de agresivitate de care ati dat dovada, genul asta de agresivitate in alte domeni, sa zicem marketing, este cea ce face din carturesti un mall al librariilor. Un alt lucru pe care l’am gasit usor nesatisfacator este combinatia intre vocabular bogat si micile erori gramaticale peste care se adauga si ranchiuna pe care o purtati unor oameni care aleg sa munceasca acolo. Nu vreau sa ma intelegeti gresit eu unul intru la carturesti ma uit ocazional mai si cumpar ceva, dar inteleg frustrarea provocata de existenta conglomeratului care distruge libraria si biblioteca care existau acum 15 ani.
  una peste alta cred ca cea ce ati reusit sa exprimati ridica semne de intrebare si ne face sa gandim de 2 ori atunci cand punem mana pe clanta care duce spre camera in care se afla candelabrul.

 21. Februarie 2, 2010 la 05:14
  link permanent
  ăl făr de id zice ca:

  poţi să te gândeşti şi de 5 ori, mai devreme sau mai târziu tot te trezeşti luând clanţa.în mână.sub candelabru.

 22. Februarie 2, 2010 la 08:11
  link permanent

  Bietu’ Narcis. Nu cred ca e pregatit pentru a pasi in minunata lume Jeg.

 23. Februarie 2, 2010 la 10:22
  link permanent
  Darius Groza zice ca:

  Narcis, deşii nu ne ştim din alte domeni, e drept, care, fă, greşeli gramaticale? Arată-le-mi!

 24. Februarie 2, 2010 la 10:50
  link permanent
  Flo zice ca:

  esplodeaza jegu cand se lasa cu acuze gramaticale

 25. Februarie 2, 2010 la 11:14
  link permanent
  Bsbdnx zice ca:

  Auzisem io ca esti prost gramada. Am luat teapa cu un tiny url si dAca tot sunt Aici ma gandesc ca nu strica sa-mi tarasc si io pula prin arborele tau genealogic

 26. Februarie 2, 2010 la 11:15
  link permanent
  musai zice ca:

  ma mira ca unii invata asa greu legile elementare ale jeguitului “nu exista greseli gramaticale, doar comentatori neinspirati, care in urma observatiilor lor, vrute de bun simt, se vor alege cu apostrofari, de cele mai multe ori fara bun simt,ce vor genera la randul lor alte comentarii, mai mult sau mai putin inspirat-acide, care vor starni ilaritatea generala, pentru ca, nu-i asa, in general toata lumea vrea sa se hlizeasca. pe jeg”

  asta m-a mirat.
  mai jos e ce ma distreaza:

  cum, atunci cand unul cu portavoce, bagandu-si pula “vocal”, este urmat in scandari de auditoriu. acestia, ei, auditorii aderenti la pulire, devenind un fel de jonctiuni ale pulii emitentului, sperand ca cel pulit sa simta mai acut (profund era cliseu, deci l-am evitat) actul pulirii.

 27. Februarie 2, 2010 la 11:17
  link permanent
  musai zice ca:

  asta cu “Bsbdnx”-u’ lui ma intristeaza. cred ca e ala din postul de ieri. ciudat e ca ieri ma amuzase. relativismul asta, o sa ma bage in mormant.

 28. Februarie 2, 2010 la 11:37
  link permanent
  Darius Groza zice ca:

  Musai a rulat mai sus. Şi Bsbdnx, săracul, numai că el n-a vrut. Cum a ridicat el ochii dintr-un “Why [ceva tâmpenie] didn’t work“, scrisă de un om din advertising şi şi-a târât pula prin arborele meu genealogic, după care a continuat lectura…

 29. Februarie 2, 2010 la 12:05
  link permanent
  Marian S. zice ca:

  Am mai spus-o si o repet pina cind o sa intelegeti: si pe asta l-a lovit flacara violet(a). Sau a tras ierburi pe nas.

 30. Februarie 2, 2010 la 12:07
  link permanent
  dacian zice ca:

  mie nu-mi place la teatru. prea multa galagie si fluturare de brate pentru a zice orice nimic.

 31. Februarie 2, 2010 la 12:28
  link permanent
  Hudrea zice ca:

  Mă, ţie de fapt îţi place Cărtureştiul. Era librăria ta preferată, ai urcat-o pe-un piedestal, ţi-a greşit cu ceva, te-a dezamăgit şi amu o urăşti. Cam cum faci şi cu femeile.

  Narcis, săracu’, e de pe altă lume. Pe lângă ăsta, Bibli e un cetăţean obişnuit, de pe stradă.

  Surf (mă laşi cu musai? eşti surf, asumă-ţi-te) nu ştiu ce are în ultima vreme, se bibliceşte.

  Cărtureştiul de pe Magheru’ e de căcat, parcă-i anticariat. Da, da, ştiu, anticariatele e mişto. Numa’ că preţurile din cărturăreşti nu-s de anticariat. Ăla din Cluj e ok, dar angajaţii-s naşpa. Nişte hipstări distruşi, cu fiţe de connaiseur-i. Roşcata aia merită să sufere, de exemplu.

  “‘te dracu de antisocial” :lol: :lol: :lol:

 32. Februarie 2, 2010 la 12:43
  link permanent
  musai zice ca:

  hudre, tu nu mai scrii, tu iutubuiesti. asuma-ti-o.
  cat despre mine, mi-as asuma bogdan, de-as vrea sa-mi. surf e insumat (cu i privativ. desi puteam pune si ex) deja.

 33. Februarie 2, 2010 la 12:44
  link permanent
  Basty zice ca:

  Iui, de asta mi-era frică, un articol cucul tură.

  Hudre lasă musaiul în pace, tată. De ce te manifeşti inchizitorial?

 34. Februarie 2, 2010 la 12:46
  link permanent
  Darius Groza zice ca:

  Care, mă, nu le-ndrăgesc eu deşart pe toate cele ce se-ngrămădesc deja pe piedestal, de dau pe lângă?

 35. Februarie 2, 2010 la 12:52
  link permanent
  musai zice ca:

  la hudre, is reminiscende de comportament academic, doar ca nu-l asculta nimeni acum, precum nici atunci. dar el “nu permite, ba. nu permite”, desigur.

 36. Februarie 2, 2010 la 12:57
  link permanent
  Hudrea zice ca:

  Nu-ţi permit, bă, nu-ţi permit!

  Surfy, virgula aia de după hudre oare ce rol are? niah-niah-niah

 37. Februarie 2, 2010 la 13:03
  link permanent
  musai zice ca:

  ti-a oferit pretext sa nu permiti.

 38. Februarie 2, 2010 la 13:14
  link permanent
  Basty zice ca:

  Hudre, you smurf-hater.

 39. Februarie 2, 2010 la 13:14
  link permanent
  Patric zice ca:

  Intr-o librarie, cel mai important lucru e ce carti are. Carturesti are carti bune, noi si vechi, clasificate corect pe rafturi (nicioadata n-am gasit o carte pusa aiurea). In plus, are ceai bun si oameni simpatici (tipa roscata probabil foloseste doar audiobookuri pentru ca restul zilei citeste doar preturi si isi oboseste ochii)

 40. Februarie 2, 2010 la 13:15
  link permanent
  Darius Groza zice ca:

  Corect. Cu excepţia că toate sunt obscen de scumpe, le găseşti pe oricare pe net sau altundeva mult mai ieftin. Ceea ce înseamnă că la Cărtureşti mai plăteşti servicii, brand, atmosferă. Care, precum subliniam, sunt de căcat şi mă fut în ele.

  Altfel, mă fut în ceai, iar oameni simpatici au într-un procentaj minoritar.

  Şi nu-mi place. Ştii cum zic?

 41. Februarie 2, 2010 la 13:36
  link permanent
  Hudrea zice ca:

  Grşt, Baste, grşt. Mi-i drag chiar.

 42. Februarie 2, 2010 la 13:53
  link permanent
  monica zice ca:

  Si ne iarta noua[...], precum si noi iertam grstilor nostri…

  Sa citam si maimutzele alternative pline de hand-made care se vintura prin Carturesti (Darius, te futi si-n ele, sper. Hai, ca-s destule si unele nici n-arata rau). Fanele de anime-uri japoneze si de Mario Vargas Llosa. Si de papusi Momiji. Pe scurt, da, ne futem in Carturesti. Ca el le-a coagulat dimpreuna si laolalta.

 43. Februarie 2, 2010 la 13:56
  link permanent
  Flo zice ca:

  piedestalul, nimic altceva decat o efemera creatie a mintii. cei care ajung pe el si-au copt-o singuri inainte cu premeditare inconstienta. daca jegul puleste carturestiul atunci carturestiul merita pulit, adica si-a atras singur puleala; nu ca frustrarile ar avea vreo justificare, doar ca asa a fost sa fie.
  asadar desi exista, piedestalul nu exista. doar ca ne e convenabil sa zicem ca exista.

 44. Februarie 2, 2010 la 13:59
  link permanent
  musai zice ca:

  eu sunt fan de anime-uri japoneze. se gasesc si in librarii, mniam-mniam?

  p.s.
  sper ca nu te referi la sandibel si alte lidii in jurul lumii, ci la cele normale, firesti, porno. nu?

 45. Februarie 2, 2010 la 14:07
  link permanent
  monica zice ca:

  Surf, iti lipseste organul pentru arta, ca sa zic asa. Anime-ul japonez nu e in nici un caz pornosagul ala la care te gindesti tu, ticalos mizerabil! (da’-ti permit, ba, iti permit), ci un act cultural deosebit, din care nu intelegi mare brinza, dar care place la atit de putini, incit devine maxim deosebit si smecher. Nu-ti dau linkuri, ca le cenzureaza Grozul.

 46. Februarie 2, 2010 la 14:25
  link permanent
  musai zice ca:

  “ci un act cultural deosebit, din care nu intelegi mare brinza, dar care place la atit de putini”
  aha, pentru snobi, deci.
  prefer totusi pornosagul (ca-mi permit, ba, imi permit :D ). ai linkuri? ca-s convins ca pe alea nu ti le.

 47. Februarie 2, 2010 la 14:28
  link permanent
  monica zice ca:

  Surf, ai inceput sa vorbesti ca Hudrea.

 48. Februarie 2, 2010 la 14:30
  link permanent
  musai zice ca:

  daca as fi reprezentant al carturarestilor, in urma comentariilor (mele) de la postul asta, as baga anime-uri japoneze porno in cele librarii.
  dar, desigur, vorbim de o lume ideala. mai ideala si mai cea mai misto din lumile posibile, decat chiar si Pandora. o, da!

 49. Februarie 2, 2010 la 14:32
  link permanent
  jimerino zice ca:

  ba, eu sunt cu voi, ma fut in el, ma fut in ele, ma fut in, in general. da’ ce pula mea se intampla la carturesti asta? ca toate alea de-a zis jegu’ de ele suna foarte dubios, iar alea de care zice monica nici nu stiu ce pula mea sunt si cum se citesc. bere au? daca da, hudre, ca esti mai aproape, lanseaza-mi, impulamea, o invitatie la carturesti asta. si daca e 10 lei berea la 0,33 lanseaz-o in neant si te anunt eu cand m-o ajunge. mda, ma biblicesc si eu.

 50. Februarie 2, 2010 la 14:32
  link permanent
  musai zice ca:

  hudrea ma acuza cum ca dimpotriva.
  (cred ca ar trebui sa si muncesc ceva azi. musai)

 51. Februarie 2, 2010 la 14:34
  link permanent
  jimerino zice ca:

  ala e hentai, anticapatilor! si mai vorbiti de cultura. insusi termenul de cultura se murdareste in gurile si pe tastaturile voastre.

 52. Februarie 2, 2010 la 14:37
  link permanent
  musai zice ca:

  pai daca fata le numise anime-uri, voiai sa ma cert cu ea pentru detaliul asta? ce, ma crezi vreun hudrea?

 53. Februarie 2, 2010 la 14:48
  link permanent
  sakuraame zice ca:

  eu ma fut in carturesti pentru ca e plin de snobi. adica nu snobi veritabili, ci snobi wanna be snobi. si in tot aerul snob din carturesti.
  in alta ordine de idei, ca tot ai adus vorba de caca, draga jeg, am niste poze care ilustreaza tare frumos cum sa folosesti WC-ul si dusul, intr-un camin din franta. is geniale, ti le tre?

 54. Februarie 2, 2010 la 14:49
  link permanent
  Marian S. zice ca:

  Proverb po pular:
  Nu-i filme ca pă iutubu`
  Nici hentai ca pă opt tubu`
  if iu nău uat ai miin.

 55. Februarie 2, 2010 la 14:54
  link permanent
  musai zice ca:

  i dig ;)

 56. Februarie 2, 2010 la 15:08
  link permanent

  :) :D
  Era cât pe aci să fiu lipsit de moderaţie…

 57. Februarie 2, 2010 la 15:22
  link permanent
  Flo zice ca:

  anime, hentai, mecha, apple, Llosa, verde, *electro*, lounge, budism

 58. Februarie 2, 2010 la 15:33
  link permanent
  Darius Groza zice ca:

  Sacureamo. Dă-le. Dariusatjegpunctro.

 59. Februarie 2, 2010 la 15:56
  link permanent
  Sorel Mihai zice ca:

  Slab, slab…

 60. Februarie 2, 2010 la 15:57
  link permanent
  monica zice ca:

  Cind Dumnezeu aparu hentaiu-n discutie?!?!
  In resturi, Sakura a zis mai bine ca mine ce intentionam eu sa zic. Revenim, astfel, la Carturesti si la armata de foflenderi si foflenderite ce cu oroare il populeaza. Ma fut in ei!

 61. Februarie 2, 2010 la 16:04
  link permanent
  jock the rock zice ca:

  Buna ziua, aveti o rima pentru Carturesti?
  Da! Avem! Carturesti, de pula ma belesti!

 62. Februarie 2, 2010 la 16:13
  link permanent
  Cristi Neagoe zice ca:

  Salut Darius,

  Da-ne un semn cand iti publici prima carte. Am dori sa o promovam si sa o distribuim. Esti, probabil, unul dintre cei mai buni scriitori tineri din Romania.

  Scuza lipsa diacriticelor,
  un reprezentant al Carturesti

 63. Februarie 2, 2010 la 16:24
  link permanent
  Flo zice ca:

  haaaaaaahahahahaha
  acum sigur ai in gat nodul post-frustrare-vomitata-sub-forma-de-articol-partial-amuzant

 64. Februarie 2, 2010 la 16:26
  link permanent
  Flaviu zice ca:

  Niii, ca ti-o stricat Neagoe rant-u’.

 65. Februarie 2, 2010 la 16:35
  link permanent
  gia zice ca:

  O, nu! Darius, esti cumva pe trendul anti-trend???

  Altfel, nu am dat pe acolo,da cumva ma enerveaza ceaiurile. Bere,…spirt? Imi si imaginez o betie generala si-un gang bang acolo la adapostul cartilor. Si Roscata facand striptease pe vocea lui Djuvara.

  (mi-o placut aia a lu’ sakuraa cu “wanna be snobi”. mi-a smuls un zambet)

 66. Februarie 2, 2010 la 16:35
  link permanent
  jimerino zice ca:

  previzibil. tare era daca-i scria aia cu nu destul de mult pistrui. in engleza. si sa pasreze scuzele pentru lipsa diacriticelor. sau ceva.

 67. Februarie 2, 2010 la 16:36
  link permanent
  jimerino zice ca:

  previzibil. tare era daca-i scria aia cu nu destul de mult pistrui. in engleza. si sa pastreze scuzele pentru lipsa diacriticelor. sau ceva.

 68. Februarie 2, 2010 la 16:38
  link permanent
  gia zice ca:

  hai, inca o data

 69. Februarie 2, 2010 la 16:39
  link permanent
  Basty zice ca:

  Ce papagali esteţi toţi!

  Bucuraţi-vă bă, că mai sunt copchii lipsiţi de simţul orientării sociale şi care, aşa falşi cum este, preferă să petreacă timpul în librării decât la KFC ascultând sunete de pe mobil în grupuri organizate de câte trei.

  O să ne ia mama dracului pe toţi, că se înmulţesc văzând cu ochii…

 70. Februarie 2, 2010 la 16:39
  link permanent
  Darius Groza zice ca:

  Aşa zâc şi io. Era culmea acuma să se şi burzuluiască la mine. Da’ ni la Flo ce cărturesc îi, hîhîhîhî.

  Sorel. Remarc nişte erori pe pagină. Cum te-ai dezlegat? Ocupă-te.

 71. Februarie 2, 2010 la 16:45
  link permanent
  gia zice ca:

  Pai Darius d-aia-i injura. Cred ca vrea mancare gratis de la KFC, nu vezi ca le tat face reclama aicisea?!

 72. Februarie 2, 2010 la 16:58
  link permanent
  Marian S. zice ca:

  Cu trei comentarii mai sus Basty a rulat. Perfect, as putea spune.

 73. Februarie 2, 2010 la 17:01
  link permanent
  jimerino zice ca:

  da’ el cica bannere nu pune, ca-i put. baga cu placement d-ala, e mare carditor grasutu’.

 74. Februarie 2, 2010 la 17:04
  link permanent
  ăl făr de id zice ca:

  Nu ceda Darius că ajungi pe audibook, Neagoe îi DRACU!

 75. Februarie 2, 2010 la 17:12
  link permanent
  jimerino zice ca:

  gooooooooooooool!

 76. Februarie 2, 2010 la 17:58
  link permanent

  @ Cristi Neagoe
  Nu cumva sunteţi Cristi Neagoe de la ICR NY?

  Dacă da… m-am bătut ca un leu (un leu nou, desigur) cu toată blogosfera să iau apărarea ICR, respectiv ICR NY… şi nimeni nu mi-a propus să-mi promoveze o carte… nici măcar cărţile pe care le-am scris la vârsta lui Darius.

  Chiar şi mai sus cu 7 postări am făcut reclamă la ICR NY… riscând moderarea megaşistarului mulgător de cuvântare.

  Prost sunt eu… =))

  Îmi vine să nu-l mai clonez pe Bibliotecaru şi să-mi schimb ADN-ul.

 77. Februarie 2, 2010 la 18:26
  link permanent
  Darius Groza zice ca:

  Îi un detaliu, Bible, care ţi-a scăpat în motivaţia lui Cristi…

  … te rog să citeşti iar şi să repeţi public, cu resemnare.

 78. Februarie 2, 2010 la 18:27
  link permanent
  Flo zice ca:

  nu Marian S., tot n-ai inteles ce-nseamna a rula. mai scrie de 1000 de ori pe tabla.

 79. Februarie 2, 2010 la 18:47
  link permanent

  @ Darius Groza

  Mă laşi cu referirea la talentele scriitoriceşti? Acum mi-am adus aminte că i-am luat apărarea şi lui Patapievici când spunea că îi vine să recogiteze România… pe atunci scriitor mai debutant.

  Uite ce joc de cuvinte am făcut… am luat voma de la Patapievieci, am luat cogito de la latini şi am regurgitat un “a recogita” de toată frumuseţea. Numai că eu sunt atât de înalt în genialitatea mea încâ(n)t numai sfinţii mai pot înţelege ce spun.

 80. Februarie 2, 2010 la 19:11
  link permanent
  musai zice ca:

  se refera la: ca omu’ ala nu s-a oferit sa-l si publice ci dimpotriva, sa-i promoveze o eventuala carte publicata de el, numai.
  eu as zice “ete sanchi”, ca asta poate face si singur.

 81. Februarie 2, 2010 la 19:20
  link permanent
  roza apolodor zice ca:

  domnule esti un jeg.

 82. Februarie 2, 2010 la 19:50
  link permanent
  Cristi Neagoe zice ca:

  Soluţia pentru publicare este evidentă: îşi bagă Jegool pula într-o editură mai mult sau mai puţin pe val. Recomandăm http://www.vellant.ro

 83. Februarie 2, 2010 la 20:14
  link permanent
  Yo Zy de REMY zice ca:

  SA-MI BAG PULA IN EL CARTURESTI. DE CE? ca am fost la angajare in septembrie. m-au asezat pe scaunele cositorite si au vrut sa ma otraveasca cu ceai expirat. fapt recunoscut de o pizda care cu trupul lasciv isi plimba tatele fara probleme. nu avea chiloti pe ea ca era a draku de cald si avea aerisire prin gura si evacuare prin pizda.

  si sunt de acord cu jeg (sa te bucuri ca asta-i odata-n AN). carturestiul e o laba trista facuta de CARTARESCU sau cine pizda masii are libraria aia.

  SA VA FERITI DE POPONARUL ALA CU CERCEL IN URECHEA STANGA SI OCHELARI DE HOBIT. E CEL MAI MARE HOMO DIN TOT CARTURESTIUL CLUJEAN.

 84. Februarie 2, 2010 la 20:21
  link permanent
  Dragoş zice ca:

  Narcis a făcut cacofonie încercând să corecteze. Interesant.

 85. Februarie 2, 2010 la 20:25
  link permanent
  Patric zice ca:

  De poponarul ala ziceam eu ca-i simpatic :) )

 86. Februarie 2, 2010 la 20:32
  link permanent
  Dragoş zice ca:

  Nu ştiu de ce am impresia că mesajul ăsta transmite ceva ură la nivel subliminal. Hmm. Poate trebuia să-ţi explici mai clar sentimentele faţă de Cărtureşti.
  Darius, zi zincer – nu-ţi place Cărtureşti aşa-i? :)

 87. Februarie 2, 2010 la 21:07
  link permanent
  Darius Groza zice ca:

  Da.

  Cică ăsta de mai sus: “făcută de Cărtărescu”. Ăăăhăhăhăhăhăhă. Săracu’.

  (Altfel, ce-au făcut de nu le mai mere site-ul? Sper că nu io. Nu şi-au plătit domeniul, da?)

 88. Februarie 2, 2010 la 21:16
  link permanent
  Cristi Neagoe zice ca:

  Ba da, ba da, TU! Acum toată lumea vrea să se fută în Cărtureşti, avem oferte de gangbang spaţial de la Playboy Internaţional. Aşa că, pentru a ne proteja de alte venerice, am păstrat sus doar http://librarie.carturesti.ro.

 89. Februarie 2, 2010 la 21:23
  link permanent
  Darius Groza zice ca:

  Deci nu v-aţi plătit domeniul, admiţi?!

 90. Februarie 2, 2010 la 22:12
  link permanent
  prietenacelorlalimitaretardarii zice ca:

  Draga Jeg,
  drama ta nu e ca esti prost, ci ca nu esti amuzant. deloc. am tot citit, sperand…si aproape nimic din ce s a scris pe aceasta pagina nu a reusit sa ma amuze. decat umorul involuntar. ceea ce e bine. nu am vrea sa scapi cumva sfintei ironii. desi la cum puti a prostie, ar fi greu. in rest, incearca sa repeti de zece ori pe zi “nu am simtul ridicolului” si cine stie ce efecte contradictorii va avea mantra asta asupra ta. poti sa adaugi daca vrei dupa un sa mi bag pula, sa nu uiti ce fain te distrai in parcarea facultatii de jurnalism cand te gandeai ca trebuie sa inveti cuvinte complicate ca sa te futi. banuiesc ca prin aceeasi perioada ai incercat si sa cumperi pentru prima si ultima data o carte (estimez cunostintele tale despre piata literara pe baza judecatii tale in toate librariile sunt carti faine”).

 91. Februarie 2, 2010 la 22:18
  link permanent

  Citii postarea! Măre-Doamne, afar-de cuvintele pe care urechile mele simandicoase(ce vrei! sunt bunică!)nu prea le acceptă decât atribuindu-le strict sensul pentru care au fost create, fui de acord juma-juma cu revolta ta (am şi eu motivele mele).
  Mai departe, luai toate comentariile la rând şi înţelesei “că veacul Înainteaz㔺i mă pusei pe reciclare în ale comentului, eu fiind -după cum constatai- de modă cu multă naftalină! Trebuie să plătesc vreo taxă? Că dacă-i aşa… rămân la vorbăria clasică, protocolară… ce-i drept, obositoare, dar… asta e!

 92. Februarie 2, 2010 la 22:19
  link permanent
  jock the rock zice ca:

  Buna ziua. Dar totusi nu vreti sa dati o rima aleasa pentru acesti intelectuali care emana aici personalitate pe fiecare metru patrat si care citesc cu titlul la vedere in Carturesti?
  Ba da. Chiar o mentin.
  Carturesti. De pula ma belesti!

 93. Februarie 2, 2010 la 22:24
  link permanent
  papala zice ca:

  Foaie verde elefant/ Ce penibil ce jenant! Pentru problema ta, flacau, exista Prozac!… sau Procto-Glyvenol! O ultima intrebare, in cea mai vorbita limba de pe pamantul ultra-poluat (Bad English!) Do you masturbate in open space and pretend it is cool?

 94. Februarie 2, 2010 la 22:32
  link permanent
  ăl făr de id zice ca:

  Aşa-i că îţi place să ţi-l imaginezi pe Jeg masturbându-se?Sau te fascinează doar locaţia?
  Prea multă ură, propun rezolvarea problemei la un ceai.

  PS: Darius, 1/2 pachet de ţigări şi un pet de bere pentru drepturile de ecranizare.Băgăm Hollywood-ului bobiţa însângerată de sfinctere şi degete bătătorite pe nas?

 95. Februarie 2, 2010 la 23:07
  link permanent
  un guru zice ca:

  Raknám a f****mat a Körtürest-be :)

 96. Februarie 2, 2010 la 23:09
  link permanent
  Andra zice ca:

  Nu esti tu cam frustrat daca iti ocupi timpul cu lucruri pe care aparent le urasti?

 97. Februarie 2, 2010 la 23:42
  link permanent
  Divricean zice ca:

  Acum ca esti scriitor de succes si cumva si tanar: Jacuz! M-ai plagiat cand i-ai zis “Ocupa-te” la Sorel, ca eu am zis primu’ “Ocupa-te” la tine pe blog, ca si eu l-am plagiat pe Zoso care a zis “Ocupa-te” pe twitter, da’ tu pe mine m-a plagiat. Foarte posibil sa descopar si alte cuvinte plagiate, gen: gen, foarte si posibil. Si cer drepturi din multele scriituri. Tu ai grija.

 98. Februarie 3, 2010 la 00:00
  link permanent
  cezar zice ca:

  carturesti e un fel de cloaca semidoctilor. si a pseudoartistilor mediocrii. uie carturesti, muie carturescu. amin.

 99. Februarie 3, 2010 la 00:01
  link permanent
  cezar zice ca:

  sau cartarescu, sau gen.

 100. Februarie 3, 2010 la 00:08
  link permanent
  Sofia zice ca:

  Dar vai, se rascoala proletarii! Fugiti de cititi…

 101. Februarie 3, 2010 la 00:19
  link permanent
  Hudrea zice ca:

  Iaca rulă şi Bibl ca-n vremurile bune. Numa’ mie mi se pare ca-şi revine comunitatea jeg?

 102. Februarie 3, 2010 la 00:19
  link permanent
  UnCopilutz zice ca:

  În timpul ăsta, Dariusegroza, Librăria şcolarului e bancă.

 103. Februarie 3, 2010 la 01:01
  link permanent
  prietenacelorlalimitaretardarii zice ca:

  @cezar
  ca norocul ca e asta club de entelectuali. nici nu mai stiti pe unde sa va adunati sa nu va loveasca recitatul din ovidiu. am auzit ca poti sa transformi “sa mi bag pula in ei semidocti care stie sa scrie” in vers iambic suitor. se baga cineva? (dada, darius, asta i momentul sa asociezi se baga cu pula. evident asta era intentia, sa ti aduc cateva momente de bucurie)

 104. Februarie 3, 2010 la 01:13
  link permanent
  Sexpentrutoti zice ca:

  Draga Jeg
  Sa stii ca daca repeti cuvintele magice “ma fut”, “bag pula” si celelalte, de destule ori, e ca si cum ai face asta cu adevarat. Pe bune. Neuroni oglinda si din astea (daca cauti pe internet sa intelegi despre ce e vorba, sa cauti sintagma “neuroni oglinda”, nu separat “neuroni” si “oglinda”).
  Hai ca am glumit, de fapt nu, stiinta inca nu a gasit solutia pentru a vindeca prostia. Sau frustrarea. Sau rautatea. Sau nerusinarea.
  Hai ca mai e si maine o zi, cate persoane mai poti jigni. Cate atacuri la persoana! Cate aberatii plictisitoare si neinteresante! Cate rautati!
  Ce conteaza ca nu se culca fetele cu tine. Sau baietii. Sau oricine.
  PS Tu ai crezut pe bune ca daca pui mana pe o carte ti-o si pui? Ce te-or prostit, baiatule!
  PPS Altii zic ca ar ajuta umorul (ca sa faci si tu sex, la ce altceva?). Nu pierde vremea cu aia, tu nu-l ai, incearca lucruri care iti sunt accesibile.

 105. Februarie 3, 2010 la 02:10
  link permanent
  unu zice ca:

  AI TRAS PRAF ?:d:)

 106. Februarie 3, 2010 la 02:14
  link permanent

  Sex pentru tonţi: Deştept comentariul tău, atât că te-a dat cacofonia de gol şi stilul de scris, te bănuiesc de Narcis.

  Umorul are mai multe forme. Unele pe care le înţelegi, altele pe care nu le înţelegi. Bine, nu zic că Darius are umor, Doamne fereşte, dar tu vii cu pretenţii de critic şi nici măcar nu ştii să te exprimi clar.

  Articolul, cum îl văd eu, este ca o reclamă mascată. Până să-l citesc nu ştiam de Cărtureşti. Strategia pe care a abordat-o spre promovarea librăriei-cafenele-ceainării este una neortodoxă, dar totuşi eficientă. Ştiam că Groza ăsta nu-i creştin. De cretin, nu m-am convins încă.

 107. Februarie 3, 2010 la 02:20
  link permanent

  Copiluţu Darius,
  Iaca o întrebare esenţială pe care aţi ocolit-o şi văd că o ocoliţi, cu nonşalantă, în continuare, dovedind o maximă aroganţă pe care o pun pe seama insensibilităţii copilăriei.

  În Cărtureşti poţi să te cufureşti?

  Păi (“păi” fiind un fel de “deci”), după ce ne-aţi împuiat căpăţânile devenite călindare cu WC-urile “de la nu ştiu ce etaj”, pădurea de toy-let-e, sau aşa ceva, acum nici un cuvânt?

  Imaginaţie poetică, dar critică:
  - Durere de burtă lângă Cărtureşti
  - Intri plin de încredere
  - Ocheşti un ceva de lectură interesant şi îl agăţi în fugă
  - Stai o oră pe toaletă până termini cu lecturatul într-un mod temeinic
  - Dacă sursa de lectură nu e bună, sancţionezi autorul folosind cuvintele meşteşugit tipărite drept hârtie higienică de densitate 80g pe metru pătrat. Negrofată, dar porţionată şi numerotată. Asta ca să nu iasă vorbe.

 108. Februarie 3, 2010 la 02:47
  link permanent
  Fericiticeisaracicuduhul zice ca:

  @Dragos primus inter pares (http://en.wikipedia.org/wiki/Primus_inter_pares ca sa fim siguri ca intelegi)
  Imi recunosc ignoranta si limitarea in ale umorului, aici e clar plin ce mari maestri.
  Bine totusi ca ai aflat si tu de Carturesti, de acum poate o sa mai mergi, mai bei un ceai, mai rasfoiesti o carte, doar ce-o sa faci in timpul liber, sex??!! Daca nu e cu cine…Hai ca e bine, mai iei o pauza de la TV. Si de la revistele alea cu poze cu fete (sau baieti).

 109. Februarie 3, 2010 la 06:19
  link permanent
  jefe zice ca:

  cool!

 110. Februarie 3, 2010 la 10:53
  link permanent
  Darius Groza zice ca:

  Cedistractiviîsăştiacupseudonimelelungi.

  Cum s-au adunat ei, aşa, şi-au vegheat cu schimbul, fată-băiat, fată-băiat, toată noaptea.

 111. Februarie 3, 2010 la 11:56
  link permanent

  S-a prins idiotu’ de colecţia mea de reviste Bravo’.

 112. Februarie 3, 2010 la 12:24
  link permanent
  jimerino zice ca:

  ba, carturesti asta e non-stop, ca la benzinarie? ca in cazul asta sigur au si bere. care daca au bere eu sunt cu ei si deci impotriva ta si mai da-te si-n pula mea.
  ps: sexcutoti, propuneri de genul “extragea-mi-ai pula din ma-ta cu ambele maini” sunt doar atat, propuneri, nu incercari de umor. uneori. depinde cat de urata e gloaba.

 113. Februarie 3, 2010 la 13:51
  link permanent
  valentin zice ca:

  mai retardatule,dar de ce esti asa pornit impotriva lor?ai vrut sa te angajezi si ai fost respins pentru ca nu erai capabil sa legi doua cuvinte fara sa-ti bagi pula?!?;sau te-ai amorezat de vreo gagica de pe acolo si ea ti-a respins avansurile tale libidinoase?!?;sau te-au prins furand vreun soricel(mentionat de tine),cu el in chiloti crezand ca asa tragi si tu o muie?!?
  bai baiatule,fa-ti felatie singur tu si cu prietenii tai

 114. Februarie 3, 2010 la 14:03
  link permanent
  Flo zice ca:

  Dac-ar avea bere la Carturesti ar fi ca si cum o pizda virgina ar… bea bere de buna voie. Sau ceva. Pe langa snobii carturesteni sa mai suga pula si toti fainii Pisica Patrata.

 115. Februarie 3, 2010 la 14:05
  link permanent
  catullus zice ca:

  Mai naşte Mircea Badea blogări, mai naşte:)

 116. Februarie 3, 2010 la 14:08
  link permanent
  Darius Groza zice ca:

  Ni, mă, la ăla, ce pornit îi. Oi avea eu ceva cu Cărtureşti, aşa, domolit, da’ ăsta… uăhăăăi.

  Dar ce ţi-am făcut, draghe? Ai vrut vreodată să te angajezi la mine şi ai fost respins pentru că nu erai capabil să legi două cuvinte fără să-ţi bagi pula?

  Te-am amorezat de mine şi ţi-am respins avansurile libidinoase?

  Te-am prins furându-mi chiloţii pe care îi menţionezi, ca să te te-braci acasă în ei?

  Cât despre felaţie, cre’că nu ţi-ai face nici singur.

  Înţelegi inversiunea?

 117. Februarie 3, 2010 la 14:08
  link permanent
  ăl făr de id zice ca:

  Mă fut în Mircea Badea.

 118. Februarie 3, 2010 la 14:19
  link permanent
  vali zice ca:

  Bai, mie mi se pare ca postul tau suna a reclama la blogul personal. In fond, ce putea sa dea mai bine decat un atac la adresa carturestiului. trecand peste asta, nu inteleg de ce nu te enerveaza diverta, cei cu librarese comuniste si preturi peste carturesti. carturestiul e scump in privinta cartilor in engleza ptr ca nu le gasesti in alta parte. monopolul costa, moftul la fel. ai putea sa le iei de pe amazon, unde sunt mai ieftine, dar si acolo transportul te rupe si, ah… am uitat, esti roman ca si mine, si nu le trimit spre romania ;) )) criticile sunt binevenite, dar cand pui pula si futut inseamna violenta ori violenta in contextul asta mie imi miroase a autopromovare. si inca ceva, carturestiul are multe defecte, habar nu ai cate… dar raman ca librarii la un standard inca foarte sus pentru noi. diverta, humanitasul mai au pana sa ajunga acolo.

 119. Februarie 3, 2010 la 14:23
  link permanent
  jimerino zice ca:

  in afara de tonul indulcit, deja nu mai e valentin, e vali, mai familiar asa, deja sunteti oarecum prieteni. ati putea sa iesiti la o bere la carturesti. ca pana la urma, au bere la carturesti asta, da?

 120. Februarie 3, 2010 la 14:25
  link permanent
  ăl făr de id zice ca:

  asta dacă nu-i repinge ăsta “avansurile libidinoase”

 121. Februarie 3, 2010 la 14:28
  link permanent
  catullus zice ca:

  Jimerino şi ăl făr de id: să vă futeţi în Mircea Badea:)

 122. Februarie 3, 2010 la 14:32
  link permanent
  catullus zice ca:

  Darius, nu vă este mai convenabil să vă futeţi în Mircea Badea?

 123. Februarie 3, 2010 la 14:36
  link permanent
  ăl făr de id zice ca:

  Era o formulă de imprecaţie, domnule Gaius.
  E curios modul în care un “a fute” plasat strategic în mijlocul titlului scoate cele mai murdare fantezii din subonştientul frustraţilor

 124. Februarie 3, 2010 la 14:39
  link permanent
  catullus zice ca:

  Să avem, totuşi, proprietatea termenilor. Nu, nu e curios, e doar previzibil.

 125. Februarie 3, 2010 la 14:42
  link permanent
  catullus zice ca:

  Adresaţi-i-o, mai bine, lui Mircea Badea!

 126. Februarie 3, 2010 la 15:04
  link permanent
  Hudrea zice ca:

  Ce tare-i valentin-vali ăla cum îţi explică el cine să te enerveze şi cine nu. Durere. :lol:

  jim, au şi bere.

 127. Februarie 3, 2010 la 15:34
  link permanent
  musai zice ca:

  de hentai nu mai zice nimeni nimic?
  hudre, te vad informat, au hentai la carturestii aia?

 128. Februarie 3, 2010 la 15:38
  link permanent
  catullus zice ca:

  Musai, au hentai, dar numai cu Mircea Badea.

 129. Februarie 3, 2010 la 15:40
  link permanent
  catullus zice ca:

  Şi gadgeturi simpatice, cu Mircea Badea în latex, în care poţi să i-o şi sugi.

 130. Februarie 3, 2010 la 15:42
  link permanent
  musai zice ca:

  ba, trecand peste faptul ca ai o obsesie, chiar si peste ala ca pe nimeni nu intereseaza de domnu’ ala de zici (cu atat mai putin in un hentai)si trecand in general peste tot, nu mai ramai cu nimic. vii cu altceva sau ramai asa?

 131. Februarie 3, 2010 la 15:42
  link permanent
  catullus zice ca:

  Să le dea îmbrăcăminte latex la angajaţii Cărtureşti! Darius, nu vrei să faci un poll : “Doriţi ca angajaţii Cărtureşti să poarte latex?”. Hai, ăsta e destinul tău!

 132. Februarie 3, 2010 la 15:43
  link permanent
  Darius Groza zice ca:

  Mie-mi place cum draga de Vali e mai furios pe mine, decât sunt eu pe Cărtureşti, PENTRU că sunt eu furios pe Cărtureşti.

  Apropo. Vali: http://www.flickr.com/photos/carturesticluj/3370099000/

  Aaahahahahahahahahahahahahahah. Este chiar el, în Cărtureşti, cărturind.

  (De menţionat că Valentin, ălalalt buimac, de mai sus, e altinceva, da? Valentin e Valentin, Vali e Vali.)

  (Altfel, eu îmi fac reclamă la blog, pe blog. Că de aia-i autopromovare, nu? În curând îmi voi închiria eu mie spaţii de bannere pe Jeg. Cam cum îşi fac producătorii de salam reclamă pe salamuri, la salam. Şi tot aşa… Advertising, fă, incapabililor.)

 133. Februarie 3, 2010 la 15:43
  link permanent
  catullus zice ca:

  Musai, destinul tău e Mircea Badea.

 134. Februarie 3, 2010 la 15:46
  link permanent
  catullus zice ca:

  & Mă fut în proştii care-l demască pe Mircea Badea!

  Jos labele de pe el.

 135. Februarie 3, 2010 la 15:49
  link permanent
  Hudrea zice ca:

  au şi hentai

 136. Februarie 3, 2010 la 15:50
  link permanent
  Darius Groza zice ca:

  Şi-mi mai plac ăştia că se iau ei de violenţă. (Între timp, voi îl observaţi pe ăsta cum zburdă mai sus sau îmi imaginez eu? Necesită băgare în seamă, ajutaţi-l.)

  Cum dacă bag eu fut şi pulă, gata, îi violenţă. Bă, fut şi pulă îi sex!

  Când te fuţi ÎN ceva, e dispreţ. Mă-nţălegi, Vali, că cu tine vorbesc! (Şi cu Valentin.)

 137. Februarie 3, 2010 la 15:50
  link permanent
  musai zice ca:

  dupa fetele (sinonim pentru muianele) din poza, baietii au bagat si vodca ieftina in carturestii aia.

  darie, pot sa-l injur pe catullus ala? pot, pot? nu ca l-as da’ sa stie ca as putea sa-l daca e circumstante favorabile mie si defavorabile lui.

 138. Februarie 3, 2010 la 15:53
  link permanent
  catullus zice ca:

  Darius, nu vrei să vorbeşti şi cu mine, te roog
  sau ei fi vreun macho, plin de dispret lol

 139. Februarie 3, 2010 la 15:54
  link permanent
  catullus zice ca:

  musai, tu sa injuri pe mircea badea

 140. Februarie 3, 2010 la 15:55
  link permanent
  catullus zice ca:

  Darius, nu fi macho ca te trazneshte

 141. Februarie 3, 2010 la 15:56
  link permanent
  catullus zice ca:

  Pe macho ii calca vaca intotdeauna

 142. Februarie 3, 2010 la 16:01
  link permanent
  Sebastiano zice ca:

  De fiecare data cand cineva pretinde ca e cumva si e evident ca nu e asa = greata. Si eu ma fut in personal branding-ul lor.

 143. Februarie 3, 2010 la 16:09
  link permanent
  catullus zice ca:

  ahahahahahahahaha, acuma am dat search pe tine. deci tu esti ala la care i-a zis basescu puiut de comunist:)))))

  vaaai, si de atunci incolo iti tot exprimi dispretu asa-i?
  LOL
  :) ))))

 144. Februarie 3, 2010 la 16:10
  link permanent
  catullus zice ca:

  traiesti intr-o societate de rahat
  te futi in sistem?:)))))))

 145. Februarie 3, 2010 la 16:11
  link permanent
  catullus zice ca:

  ai terminat Jurnalismul la Cluj?:))))))

 146. Februarie 3, 2010 la 16:12
  link permanent
  jimerino zice ca:

  ghici cine a primit de ziua lui un abonament la net? o bere la carturesti cui ghiceste.

 147. Februarie 3, 2010 la 16:13
  link permanent
  catullus zice ca:

  pa

 148. Februarie 3, 2010 la 16:17
  link permanent
  vali zice ca:

  ion rad, ion rad. suna a ion rad

 149. Februarie 3, 2010 la 16:17
  link permanent
  musai zice ca:

  la multi ani, jim?

 150. Februarie 3, 2010 la 16:18
  link permanent
  vali zice ca:

  si fixeaza ora la blog, ca da prost…

 151. Februarie 3, 2010 la 16:23
  link permanent
  catullus zice ca:

  vorba aia, de trecut ne despartim razand

 152. Februarie 3, 2010 la 16:25
  link permanent
  Oana zice ca:

  ba n-au bere. au ceai-ca-berea, ca deh, trebe sa fii lucid in timpul lecturii. ce atata bere?
  eu n-am inteles cum de intra mircea badea in toata povestea asta (am inteles unde se vrea sa intre)…da’ poate n-am citit eu cu atentie :d

 153. Februarie 3, 2010 la 16:30
  link permanent
  Flo zice ca:

  Haideti la o bere, ceva aere si povesti in Carturesti. Bucuresti sau Humulesti. catullus LOL lol LOL :) )))))))) :P :| mIRC

 154. Februarie 3, 2010 la 16:41
  link permanent
  jimerino zice ca:

  surf, zi merci ca n-ai pierdut o bere. ca de castigat nici nu se pune problema.
  si de ce pula mea sa fiu lucid cand citesc, ce, aia cand au scris erau?

 155. Februarie 3, 2010 la 16:48
  link permanent
  Hudrea zice ca:

  George (ahahahaha), mă gândesc că scriai de zor la ultimul comentariu şi de-aia n-ai văzut că Oana a zis “ce atata bere?”. Simţ că e de datoria mea să-ţi atrag atenţia, nu ştiu de ce.

  Bă, vali, catullus, valea, hai, hâş, marş PĂ mirc, badea sau cum căcat îi zice amu.

 156. Februarie 3, 2010 la 17:08
  link permanent
  Flo zice ca:

  trebuie ca si-au facut badea, zoso si carcotasii un canal nou pe mirc si au op toti (@), iar prietenii lor au voice (+). Marian S. e si el operator din cand in cand. ctullus ircop. asl pls.

 157. Februarie 3, 2010 la 17:17
  link permanent
  jimerino zice ca:

  pai bai muje sugatoare de sangele poporului (ca n-am voie sa zic ca de pula), nu zisasi tu ca au bere? pai eu in cine sa am incredere daca nu in….na, stii. oana. ce reprezinta oana pentru mine? aceasta oana. de ce as crede-o inaintea ta? doar suntem pretenari. beli-mi-ai zgarciu’ !

 158. Februarie 3, 2010 la 17:21
  link permanent
  Oana zice ca:

  si ca sa distrug inca un mit legat de carturesti: pe langa ca n-au bere, n-au nici hentai…au doar manga cumintele – cred ca incep sa inteleg de ce e Darius asa pornit pe bietii oameni;))

 159. Februarie 3, 2010 la 17:34
  link permanent
  jimerino zice ca:

  pai cata lume sa se futa, totusi, in carturesti? ajunge dolofanu’ , d-aia n-au mai bagat si hentai.

 160. Februarie 3, 2010 la 19:00
  link permanent
  musai zice ca:

  hudre, vinzi iluzii mai ceva ca sefii tai. la cat de clar ai fost dat in fapt, po’ sa zici de-acu’ si ca in cartaresti sunt carti, ca nu te mai crede nimeni.

  “ca sa distrug inca un mit”
  oana ti-a dat, clasicul de acum “doing-pow-wow-owned”-u’ :D

 161. Februarie 3, 2010 la 19:11
  link permanent
  Vladone zice ca:

  Nu comentez calitatea jurnalistica a articolului (care lasa de dorit), ci incerc sa identific nevoia de a de fute in Caruresti. Pare-mi-se, esti in afara segmentului tinta targetat de catre conducerea Carturesti. Practic, ei ofera, intr-un pachet “carte, ceai, dichis”. Acuma, din ce am dedus eu din relatarile tale, pe tine te deranjeaza soriceii de lavanda, englezismele casieritei si candelabrul din Bucuresti. Practic, toate astea intra la sectiunea dichis… Daca vrei carte, du-te la diverta, daca vrei ceai, du-te-n flowers, daca vrei dichis… habar nam exact unde se vinde dichis dinasta. Ideea e ca daca le vrei pe toate trei atunci mergi la Carturesti. Cum tie iti displace partea de dichis… esti out of target, deci neinteresant pentru managementul companiei, prin urmare te poti fute prin cam toate librariile Carturesti din tara fara sa te doara capu ca ii va pasa cuiva.

 162. Februarie 3, 2010 la 20:42
  link permanent
  Marian S. zice ca:

  Februarie 3, 2010 la 17:08
  Flo zice ca:
  trebuie ca si-au facut badea, zoso si carcotasii un canal nou pe mirc si au op toti (@), iar prietenii lor au voice (+). Marian S. e si el operator din cand in cand. ctullus ircop. asl pls.

  Măi Flo, pe bune, eşti tîmpit sau urmezi vreun curs în domeniu ?

 163. Februarie 3, 2010 la 21:08
  link permanent
  Flo zice ca:

  tampit specializat in domeniu

 164. Februarie 3, 2010 la 22:51
  link permanent
  Sofia zice ca:

  Dichisu’ asta se da si la kilogram, sau la suta de grame? Si cam cum se consuma, civilizat sau porceste -> ca un fel de “citit Libertatea in metrou”?

 165. Februarie 3, 2010 la 23:46
  link permanent
  Darius Groza zice ca:

  … însă, pot, sper – nu? – să am o opinie.

  Că tu susţii, în numele Cărtureştiului, să ne futem în cine nu-i în target, corect?

  Ce-i asta? Măgare. De pildă, vezi, eu te pot jigni, ceea ce te include în target.

  Ce-o să faci? Oricine se poate fute în orice, public.

  Ce-i aci, vine lumea să-mi spună că-i în regulă dacă mă fut în Cărtureşti, că nu le pasă, apoi că nu, că de ce mă fut în Cărtureşti, că nu îi bine, că hăis, că cea, că să nu zic, s-o fac discret, că… ui’ la ăştialalţi ce bine se descurcă vorbind despre altceva şi văzându-şi la fiecare articol de treaba lor. Cum zic fut, cum se trezeşte controversa în voi. Aderi sau nu aderi. Ce căcat!

 166. Februarie 4, 2010 la 01:15
  link permanent
  Oana zice ca:

  No hai c’ai zis-o, Darius…cum ce-i aci? aci-i jegu, bre! si in jeg n-avem decat 3 optiuni: ori suntem de acord, ori suntem impotriva, ori suntem pe langa subiect. mai stii tu vreo varianta? :D

 167. Februarie 4, 2010 la 01:56
  link permanent
  Reset zice ca:

  corect! Oana.

 168. Februarie 4, 2010 la 03:30
  link permanent
  anonim zice ca:

  si eu la fel, cel din Cluj desigur, pentru niste ratati (cica “artisti”), de pe la filosofie ca cica e cool daca esti acol, ca pan la urma tot vanzatori sunt (sa fim seriosi), ei bine si acestia chiar nu ai mintea deschisa (o gaura macar in aura lor)… dar ei la filosofie.
  defapt ce mai: cah!

 169. Februarie 4, 2010 la 08:42
  link permanent
  musai zice ca:

  zgubea style:
  activitate nocturna, care nu e fut ori somn – jeguit.

 170. Februarie 4, 2010 la 10:15
  link permanent
  vali zice ca:

  ptr domnul anonim: data viitoare cand mergi prin carturesti sa nu te mai puna dracu sa ceri opinii despre carti,nici recomandari si alte mofturi. ca deh, de unde sa stie bietii vanzatori atat!!! in fond, la cum vezi tu lucrurile cred ca se pot schimba cu cei de la oncos. stilul diverta. ma oameni buni, darius groza nu suporta o tipa din libraria din cluj si, in general, produsul dichis ca marketing. dar voi? nu mai gasiti bloguri ptr frustrari?!

 171. Februarie 4, 2010 la 10:39
  link permanent
  musai zice ca:

  aici am gasit alinare (aproape si solutii) pentru frustrarile mele legate de hentai. da’ vorba ta “eh, n-a fost sa fie. nu mi-oi face sepuku din atat pricina”.

 172. Februarie 4, 2010 la 10:51
  link permanent
  Hudrea zice ca:

  “dar voi? nu mai gasiti bloguri ptr frustrari?!”. Ăsta-i genial, mă!

  Bă jim (că io nu-mi permit, bă, să te jignesc, bă, sept deviat, bă!), n-ai înţeles nimică din ce-am zis cu berea. Pula mea, iar ajungem să ne explicăm glumele?

  vali, mai zi-ne

 173. Februarie 4, 2010 la 10:57
  link permanent
  musai zice ca:

  sa se consemneze:
  intaia oara cand hudre mentioneaza pula proprie ca subliniere a discursului persuasiv (nu v-ati fi gandit ca poti asocia pula si cuvinte din alea in aceeasi propozitie, asa-i?).

  ati consemnat? bine.

  vali?

 174. Februarie 4, 2010 la 11:01
  link permanent
  Flo zice ca:

  Apropo de studentii de la filosofie,

  Scria cineva “[blogul lui] nu e un blog de literatură sau filosofie. Orice tâmpiţel poate absolvi o facultate de filosofie în orice oraş din ţară şi avea impresia că e pielea gâtului de pui în scrierile de pe blog. Nu e stilul meu. M-aş plictisi pe mine să vă povestesc chestii cosmice sau alte gânduri adânci.”

  Sau
  “niste ratati (cica ‘artisti’), de pe la filosofie ca cica e cool daca esti acol, ca pan la urma tot vanzatori sunt (sa fim seriosi), ei bine si acestia chiar nu ai mintea deschisa (o gaura macar in aura lor)… dar ei la filosofie.”

  Dar ce-aveti bai proletarilor roboti fara creier cu studentii de la filosofie? Oamenii astia au fost la un moment dat atat de prinsi in incercarea de a raspunde unor intrebari mari incat au ajuns la filosofie. N-or fi reusit ei, n-or fi descifrat tainele lumii, dar macar incearca. Si citesc. De toate. Nu se uita la filme cu karate decat daca-s uber trendy cu tatari care nu prea mai chiuie, ci zboara peste bambusi in tacere zen in timpul luptei.
  Cand filosofia, mama tuturor disciplinelor, e criticata de mase, nu prevad decat belele pentru viitor.

 175. Februarie 4, 2010 la 11:19
  link permanent
  Hudrea zice ca:

  Flo, House of the Flying Daggers? :)

  Surf, tu ai dezvoltat o obsesie. Revino-ţi la cămilele-ţi-ţi. (ahahahahaha).

  vali, tu ce părere ai?

  Pfuu, tocmai mi-am amintit de vasi. Oare ce mai face? Jim, ce blog avea?

 176. Februarie 4, 2010 la 11:36
  link permanent
  musai zice ca:

  n-am dezvoltat nimic, era acolo, latent. am potentat-o doar.
  cu camilele, stabilisem, tu ai o obsesie.

 177. Februarie 4, 2010 la 11:50
  link permanent
  Marian S zice ca:

  Avea bunicu` o vorbă: nepoate, bate un vînt de nebunie şi pe mulţi i-a prins fără fular.

 178. Februarie 4, 2010 la 12:08
  link permanent
  musai zice ca:

  student, in cluj, la filosofie?

 179. Februarie 4, 2010 la 12:37
  link permanent
  Oana zice ca:

  Flo, daca ai ales bushido, nu mai da linkuri catre “cineva”, nici macar cu scop demonstrativ (ca e boooring)
  P.S. Deci e House of the Flying Daggers sau Shinobi? :d

 180. Februarie 4, 2010 la 12:49
  link permanent
  Flo zice ca:

  e House of the Flying Daggers, desigur, cu piesa aia de vibreaza pizde si nu numai. Zen, sufism, tantra, yoruba! Bushido mai la urma.

 181. Februarie 4, 2010 la 12:59
  link permanent
  Yo zy de Remy zice ca:

  Poate sunt retard (un motiv pentru care nu m-au angajat),dar eu imi bag pula-n CARTURESTI. De ce? Mai sus am prezentat ceaiul expirat pe care fraierii il beau si l-am mai prezentat pe poponautul cu cercel si ochelari de hobit. E usor de recunosc. Poarta o geaca gri si o geanta de la TIF-ALBASTRU CACANIU.

  In CARTURESTI as vrea sa ma opresc si oprindu-ma sa ma cac in nestire. Undeva la etajul sus. Sa ma cac si apoi tot lichidul sa se prelinga pana la parter. Sa-mi las urma de artist. Sa dau CARTURESTIUL o nota fluida de diaree.

  Apoi o alta dorinta.Sa mananc ceva scarbos la micul dejun si apoi sa arunc afara peste carti si cd-uri TOT. VINILURI NU AU. CA-si fac laba altii pe muzica lor.

  La CARTURESTI sunt angajati toti sobolanii de biblioteca. TOTI cititori de Coelho, Sanda Brown, Patapievici si alti insectifoli si insectofile.

 182. Februarie 4, 2010 la 13:32
  link permanent
  The Goon zice ca:

  @moloz de Remy: Ma cac si eu pe tine si pe toti cei care iti tin isonul. Esti o laba trista si sper ca tu si Blowjock the Rock sa va combinati pentru un final fericit ca in pinupurile lui Tom of Finland, taticul vostru.
  Darius se fute aici din interes, voi doar v-ati incolonat la coliva.

 183. Februarie 4, 2010 la 13:37
  link permanent
  jimerino zice ca:

  vasi ba… nu mai stiu, tu l-ai gasit. era sa uit, indiene “juma’ di dinte”, futu-te-n haripa!
  pe la carturesti ce se mai aude, ce vant mai bate? sper ca nu ala de care zicea tacsumare lu’ marean.

 184. Februarie 4, 2010 la 13:58
  link permanent
  s zice ca:

  am citit chestiile astea de pe blogul tau.. m-am amuzat, dar nu prea. ar fi fost intr-adevar amuzant daca ai fi fost ceva mai subtil.. dar na.. probabil ca pt marea majoritate injuraturile astea ale tale sunt de mare efect. si exprimarea lasa de dorit..
  ce sa mai zic..
  eu sunt ametita aia de care vorbesti. doar ca, din pacate, n-am fost angajata de curand. si, nu e adevarat ca nu te suport… hai ca tii si tu minte ziua cand ne-am cunoscut, si prin cine. mi-esti perfect indiferent.
  nu stiu de unde atata frustrare pe tine, da in locul tau nu m-as da asa in stamba pe net. pacat doar ca toate mizeriile astea pe care le etalezi aici cu ravna si inflacarare n-ai avea tupeu sa le zici in fata celor care lucreaza la carturesti. nici mie (care te stiu cat de cat), nici altora cu care nu ai mai avea tangente pe aici (pt ca, asa cum ai spus si tu intr-un limbaj foarte colorat, ai prefera sa te scremi pe veceu, decat sa mai calci pe aici).
  multe s-ar mai putea zice.. ideea in mare e ca esti un fals, un impostor, un.. neica-nimeni.
  e ok, probabil ca te simti foarte important vazand cum instigi alti oameni limitati si frustrati sa scrie porcarii pe blogu asta al tau.
  multa lume, putini oameni.
  eu una te mai astept pe aici, “pe la noi” sa-ti mai impachetez una alta si sa-ti dau pixuri cu ce culori vrei.. si sa mai schimbam impresii, daca poti vorbi in afara blogului, bineinteles.
  salut, numa bine.

 185. Februarie 4, 2010 la 14:06
  link permanent
  Paratraznetul Fanica zice ca:

  uau, e prima oara cand citesc cu real interes o postare de pe blogul asta (de regula il frunzaresc si ma uit la poze).

 186. Februarie 4, 2010 la 14:09
  link permanent
  Hudrea zice ca:

  De ce mă jicneşti, mă, de ce? Cu ce ţi-am greşit?

 187. Februarie 4, 2010 la 14:21
  link permanent
  Darius Groza zice ca:

  Hai, nu fi supărată. Mă deteşti de nu-ştiu-când! ADMITE. Te uiţi câh la mine. N-aş vrea să fac o glumă, că aşa faci te obicei; mă onorează şi în acelaşi timp mânheşte că e aşa vibraţia dintre noi. Am vorbit DECÂT o dată. În afară de când ai împachetat chestia cu hârtie(PE CARE AI ŞI RUPT-O, DAR EU AM IERTAT).

  Ş-apoi că am râs în Flowers, atunci. Da’ râdeam pe la spate! Te-am protejat. Nu te comporta în acest fel cu mine!

 188. Februarie 4, 2010 la 14:27
  link permanent
  musai zice ca:

  daca la nume, in loc de “s” ai fi pus “se”, s-ar fi citit la inceputul comentariului “se zice ca”. i-ai fi dat un aer de legenda, asa, de mistic impletit cu posibil.
  da’ na, ai ratat ocazia. o iesit o laie.

 189. Februarie 4, 2010 la 14:45
  link permanent
  Darius Groza zice ca:

  Acuma nu ca să mai necăjim fata neapărat… da’ musai a rulat.

 190. Februarie 4, 2010 la 14:51
  link permanent
  s zice ca:

  pai ce sa zic.. daca vrei neaparat sa crezi ca nu te suport.. cu totate ca nu e asa! erai tip misto, scriai chestii interesate pe blog (cand te-am cunoscut).. da ärticolu” asta de acum e tristi, trist.
  nu ma uit urat la tine, cica asta e privirea mea. ghinionul meu.
  fii sti tu mai deschis, atata ura si greata si scremete dureroase nu fac bine nimanui. poate doar de show, da nu merita osteneala..

 191. Februarie 4, 2010 la 15:04
  link permanent
  Darius Groza zice ca:

  Apăi, dacă îi să fim sinceri – şi suntem, da? – e trist hăpt articolul ăsta, dintre toate, care nu-ţi place ţie, în care eşti menţionată. Mă-nţelegi? Pare un pic dubios.

  Poate eşti subiectivă, nu ştiu – zic.

  Oricum, e irelevant dacă nu mă suporţi, poţi să mă suporţi, dacă doreşti. Suportă-mă. Roşcata, de exemplu, mă suportă. (Tu nu.)

  Dar nu despre aia vorbim. Bine, bine, sunt o bilă tensionată de nervi, care explodează nedrept şi muşcă-ntr-alţii.

  Dar îţi voi demonstra: voi apărea spontan în tot felul de momente diferite ale vieţii tale şi voi fotografia privirea (cu aparatul meu rusesc cu film expirat).

  Să te aştepţi oricând. Înmormântări, botezuri, parastasuri, nunţi, avorturi, aniversări. Sugestia mea e să îţi exersezi de pe acum un zâmbet larg, mereu afişat, că nu ştii când răsar.

 192. Februarie 4, 2010 la 15:20
  link permanent
  s zice ca:

  MDA.. nu sunt subiectiva.. putin imi pasa ca m-ai mentionat, nu m-a interesat ce cred altii despre mine de cand eram copila. m-am decis sa raspund la ce ai scris pt ca te stiu, daca nu te cunosteam nu ma bagam.

  mi se pare doar aiurea sa te iei asa vehement de.. carturesti, de oameni. am si eu chestiile mele pe aici, deci nu-s subiectiva deloc.
  s-ar putea sa te legi cu niste poze “cah” (ca sa te citez), nu obisnuiesc sa zambesc fortat.

 193. Februarie 4, 2010 la 15:36
  link permanent
  jimerino zice ca:

  nu au stiut cum sa te forteze. tortionari de duminica.

 194. Februarie 4, 2010 la 15:53
  link permanent
  Flo zice ca:

  cum ar fi sa-ti smulga unghii niste tipi cu glugi ascutite pana zambesti?

 195. Februarie 4, 2010 la 17:10
  link permanent
  Marian S zice ca:

  Eu cred ca “s“ il iubeste da` prostu` nu-si da seama.

 196. Februarie 4, 2010 la 17:31
  link permanent
  silviu zice ca:

  Bai, ce tare! Io am retinut ca:
  1. Carturestiu’ tre sa aiba hentai (asa e, daca n-are tre sa bage, daca baga, sa spuneti si poporului)
  2. Carturestiu’ tre sa aiba bere (are la Verona, la ala mare de pe Magheru. In cafeneaua din beci si pe terasa de vara – unde-mi place tare. Terasa, beciul nu prea. La altele nu stiu).
  3. Cica omu face reclama mascata Carturestiului (bai, se poate, ca pe mine nu m-a facut sa-mi bag ceva in carturesti, da’ vb ceea, ca sa bagi mai tre’ sa si ai ce, iar eu nu ma dau… mare). Sau poate ca nu face nici o reclama, da’ chiar nu mai conteaza.
  4. ca-si face reclama siesi (la asta a raspuns chiar el si s-a salvat de la autosatisfacere ilicita – desi ma indoiesc ca ar exista ceva de genu’ asta – ilicita, adica.)
  5. ca unii vor musai sa-l reguleze pe cartarescu (zis si carturescu pt cunoscatori) primul neavand nici o tb cu libraria, in timp ce al doilea o fi avand, pt ca ar trebui sa existe si un carturescu pe undeva, nu? se aplica si lui mircea badea (doar tb cu regulatul).
  6. ca darius mai are putin si se publica la velant daca ia de bune ce zice cristi neagoe.
  7. ca cica cei de la cartu din cluj nu sunt simpatici deloc, pt ca au priviri dubioase, fete ciudate, si ca nu e misto decat unul cu cercel in ureche, da’ de care, fatalitate, tre’ sa te feresti. (dar daca iti arata unde tine un hentai, ce te faci?)
  8. acu ca am zis ca-mi place la cartu (il stiu taman de cand s-a deschis ala de pe magheru) si ptr ca am si lucrat acolo fix un an si o luna (hehe, era si el mai tanar, fara retele si alte alea) ma duc sa mor, ceea ce, inevitabil se va intampla la un moment dat, dupa buna curgere a lucrurilor pe lumea asta (si pe cealalta, daca exista. Eu zic ca da..).
  Bafta! :)
  PS nu stiu de ce am scris pe puncte!!! (poate pt a evita o posibila cacofonie la inceput). Sau poate’s maniac… in fine…
  Daca nu place ce-am scris, nu va lasati impresionati de vinisoarele de sange. bagati in hartie si infigeti intr-o nara. Am a auzit ca merge. :) )))
  :P

 197. Februarie 4, 2010 la 17:47
  link permanent
  Darius Groza zice ca:

  Ba, mie-mi place. Mie unu’-mi place. Da’ atacă-mă şi tu, zi-mi ce să cred!

 198. Februarie 4, 2010 la 18:13
  link permanent
  silviu zice ca:

  As putea sa incerc sa te atac (n-ar fi mare scofala), dar in nici un caz nu as putea sa-ti zic ce sa crezi (c’asta ar fi mare scofala). Si cum nu-mi plac trebile facute pe jumatate (mi s-a intamplat si n-a fost prea bine) nu mai incerc. :)

 199. Februarie 4, 2010 la 18:50
  link permanent
  YoZyDeRemy zice ca:

  Tipul cu cercel in urechea stanga e sef de magazin si peste toti homo din CARTURESTI. Din cauza lui librarii vin si pleaca. Se satura de regulata si vrea prospaturi femei si barbati in mod egal.

 200. Februarie 4, 2010 la 18:58
  link permanent
  Flo zice ca:

  in ziua in care o sa fiu intampinat de o capra binevoitoare la carturesti sa stiu ca tipul e si zoofil?

 201. Februarie 4, 2010 la 19:00
  link permanent

  Darius, zi-i sincer.Îţi place de ea, aşa că ai încercat să-i atragi atenţia. O iubeşti aşa cum şi ea, la rândul ei, te iubeşte. Sunteţi meniţi să fiţi împreună. Frumoasa şi bestialitatea. Va fi o iubire ca-n poveşti. Intră în locaşu’ ei de cultură şi posedă-i intelectualitatea cu obiectul muncii tale mintea, desigur, metaforic.

 202. Februarie 4, 2010 la 19:04
  link permanent

  fute-m-aş în virgule şi în amplasarea lor.

 203. Februarie 4, 2010 la 19:26
  link permanent
  Darius Groza zice ca:

  Io-aş zice că de roşcată m-am legat mai mult.

  Aşadar, care-i teoria: am fost subtil, pentru asta, sau am fost evident, pentru cealaltă?

  Mă, Rembert, draghe, cum te-o fi chemând, io te bănui de-o uşoară homofobie. Ca-cum-virgulă te-ai simţi ameninţat, cumva…

 204. Februarie 4, 2010 la 20:42
  link permanent

  păi te comporţi ca un domn. N-ai folosit onomatopee de genu “vrsşti!” înspre dânsa, înjurături legate de rude de gradu 1, ai fost draguţ.Ca băiatul scump care poţi să fi.

  cu alte cuvinte, n-am nicio teorie.

 205. Februarie 5, 2010 la 12:07
  link permanent
  Hudrea zice ca:

  V-am spus io că este bere, v-am spus? Eh, eh? :lol:

  Dragoş(întâiul), tu eşti bâlbâit?

 206. Februarie 5, 2010 la 12:46
  link permanent
  gia zice ca:

  “pai ce sa zic.. daca vrei neaparat sa crezi ca nu te suport.. cu totate ca nu e asa! erai tip misto, scriai chestii INTERESATE pe blog (cand te-am cunoscut).. ”

  asa scrie si acuma, articole interesate. uneori mai cere si bani…

 207. Februarie 5, 2010 la 12:52
  link permanent
  monica zice ca:

  Tragic e ca uneori ii si primeste.

 208. Februarie 5, 2010 la 13:15
  link permanent
  Hudrea zice ca:

  Chiar aşa, UNDE-I TRICICLU’?

 209. Februarie 5, 2010 la 13:27
  link permanent
  monica zice ca:

  Io propun sa intrebe de triciclu’ doar fraierii care i-au dat bani, nu si ailalti :)

 210. Februarie 5, 2010 la 13:35
  link permanent
  jimerino zice ca:

  a zis tuinea sa speli chilotii si sa i-i returnezi. si cica cravata verde la costumul meu negru merge ca berea fara carturesti. deci sa ma fut in cravata ta.
  care te fac o bere sub candelabru?

 211. Februarie 5, 2010 la 13:44
  link permanent
  monica zice ca:

  Ma Jimi, tu vrei sa bei bere neaparat la Carturesti sau asa, in general. Ca-n general rezolvam.

 212. Februarie 5, 2010 la 13:57
  link permanent
  acarturestiului zice ca:

  incep cu deci ca vreau sa concluzionez: is complet de acord cu tine. desi tre sa fiu sincer si sa marturisesc ca cacofonic fazele scatologice cred ca ar putea fi efectuate taman inlontrul lu libraria carturesti oriunde ar fi dinsa. scirbavnicii aia de patroni ai carturestilor is cei mai nesimtiti utilizatori si speculatori ai snobismului ciocanilor inchipuit intelectuali din tara asta mega fututa de psd si de mineri. ma intreb ce adaos comercial or fi practicind hotii aia ca pe mine ma doare sufletzelovici cind mai vine nivasta acasa cu cite vreun item cumparat de la carturesti si ma holbez tembel la pretul de pe eticheta lor intelecutala. iar “elitismul” sfincteral putrid al bolovanilor care merg si beau ceiutul in carturesti ar trebui pedespit macar cu zile de munca in folosul meu sau al tau sau al oricui e obligat sa simta stomacul incovoindu-se a scirba cind patrunde din varii motive in molozul cultural carurestian. amin si astept sa cint (ceva porcos) la prohodul carturestilor si al angajatilor lor fitzosi intelectuali snobi si inutili.

 213. Februarie 5, 2010 la 14:46
  link permanent
  Flo zice ca:

  monica hai sa rezolvam in general

 214. Februarie 5, 2010 la 14:48
  link permanent
  DD zice ca:

  mai Darius, ai subtilizat vreodata ceva de la ei? totusi…daca tine o sa ai o dilema in plus, pe langa celelalte doua de care ai zis, daca sa mergi sau nu la Carturesti

 215. Februarie 5, 2010 la 15:00
  link permanent

  Hudrea. Da sunt bâlbâit că e la modă. Auziţi? Triciclu e chestia aia când îţi vine de trei ori ciclu?

 216. Februarie 5, 2010 la 15:27
  link permanent
  Hudrea zice ca:

  monicăăăă, îmi permit să-ţi împrostpătez memoria :D : http://www.jeg.ro/triciclul-cu-o-bicicleta-putere-mai-perfomanta-decat-monociclul/

  Dragoş, hai şi cu erata.

 217. Februarie 5, 2010 la 16:30
  link permanent
  N-am familie zice ca:

  Nu te-a obligat nimeni să lucrezi în Cărtureşti. Dar cred că la un moment dat în viaţă ţi-a plăcut, fără îndoială de ai ajuns acolo… iar ce nu ţi-a placut e de suprafaţă: o roşcată (găseşti multe ca aia), un candelabru (de ce nu l-ai spart când ai avut ocazia) şi mai ştiu eu ce. Nimicuri… N-ai reuşit să mă convingi.
  Poate eşti frustrat că te-au dat afară, îţi pare rău şi n-ai cui să te plângi. Las’ că pupă mamiţa şi trece!

 218. Februarie 5, 2010 la 16:34
  link permanent
  Darius Groza zice ca:

  Şi cam cum ai ajuns tu, aşa, la concluzia că eu aş fi lucrat în Cărtureşti?

  Ca să ne luăm doar de un aspect al întregii tale evaluări.

 219. Februarie 5, 2010 la 17:21
  link permanent
  i.sygma zice ca:

  @ Darius Groza

  Auzi? Ştii ce cred eu? Că, odată, ai intrat să răsfoieşti şi tu o pizdă, ceva, pe-acolo. Poate chiar a „ameţitei” de „s”. Şi nu prea ţi-a mers. Atunci te-ai gândit să faci nişte valuri pe blog.

  Altfel, pe fond, ai dreptate.

  Şi încă ceva: snobilimea e foarte bine reprezentată şi pe-aici pe la tine.

 220. Februarie 5, 2010 la 17:50
  link permanent
  monica zice ca:

  Hudreo, consider ca astea sint eforturi haotice pentru a decide tu de care parte a baricadei esti: fraier care a dat bani sau … celalalt :lol:

 221. Februarie 5, 2010 la 18:12
  link permanent
  Darius Groza zice ca:

  Parcă şi eu aveam senzaţia că n-a prins nuanţa din prima.

 222. Februarie 5, 2010 la 20:12
  link permanent
  Marian S. zice ca:

  Băi, din cîte ştiu eu candelabru` e intr-o parte, Cluju` in alta.
  Nu de alta dar să nu ne confuzăm.
  Deci unde era aia roşcată ???

 223. Februarie 5, 2010 la 20:27
  link permanent

  Huo’drea. Ce erată nene? Ce… nu poate un bâlbâit să aibă şi el momentele lui bune?

 224. Februarie 5, 2010 la 20:53
  link permanent
  Sofia zice ca:

  Ia mai bagati ba si voi o reducere, ceva de sezon. Ca plange Darius aici pe jeguri sfinte si nu il ajuta nimeni. Asta e tot o strangere de fonduri doar ca foarte subtila, el vrea redecorarea Bucurestiului, sa fie numai Carturesti-iiii oriunde te-ai duce in capitala si in lume in general.
  Hai, scoate-ti banii si futeti candelabrul, ca trebuie schimbare de decor…ceva cu frunze de ceai si capre pe pereti, poate si cate-o meduza p-ici pe colea prin punctele esentiale.
  Si sa se asorteze spatiul, sa se aseze cate o roscata, prin colturi, care sa afiseze un zambet larg si pregatit de primit blit-uri “culturale” din partea enoriasilor lacasului de cult-URA!!!
  Incep eu, donez un pachet de biscuiti. Sa fie primit cu ceai.

 225. Februarie 5, 2010 la 23:15
  link permanent
  Cristi zice ca:

  Nu mă întreba de unde ştiu, dar ştiu din surse sigure(!) că angajaţii din Cărtureşti sunt plătiţi să facă pe deştepţii. Le dau bonus în funcţie de numărul de clienţi pe care reuşesc să-i facă să vomeze în gură.

  Şi am auzit că trebuie să aibă toţi Mac dinăla dintr-o singură bucată, pe care-l ţin sub tejghea şi-l butonează în timp ce îşi bat pula de clienţi şi twităresc cît de L-A-M-E îs ăia care nu se uită la anime-uri.

  Iar faza cu ceaiul e aşa, un bulşit pentru că ceaiurile sunt făcute să le bei cînd ai probleme cu ficatul sau eşti răcit sau nu ţi se mai scoală.

  Bineînţeles că s-au pus în mall, hipsterii pulii mele. Adică Diverta şi Humanitas se pot mulţumi cu centrul Clujului, dar ei nu că Batman, Batman. Lasă-i să plătească de ţşpe ori chiria în Mall dacă e proşti. Că în centru e gol.

  Şi îţi zic eu, de-aia vorbesc cu toţii în englezisme crase, fiindcă sunt expuşi la porcăriile alea de cărţi în engleză. Noroc că în librăriile de pe centru suntem protejaţi de aşa ceva.

  Şi am mai auzit că angajează unguri. Cîh.

  Mersi Darius, că ai deschis un subiect care trebuia deschis de mult.
  Apropo, mi-o placut ce aţi făcut cu cutiile de Monor! Go go Vitrina!

  Stimă,
  Cristi P.

 226. Februarie 5, 2010 la 23:28
  link permanent
  Razvan zice ca:

  Pacat ca e scris bine, dar in genul piticului gratis si a altor maestrii bloggeri. Un articol urat, atrage 300 de comentarii. In loc sa fii suparat si sa protestezi, tu scuipi cu flegma fetida si murdaresti. Esti tanar, da, dar asta vrei, sa fii un jeg :(

 227. Februarie 5, 2010 la 23:42
  link permanent
  Darius Groza zice ca:

  Vez’ de treaba, strange 300 doar pen’ ca is las io mult. Altfel e doar urat.

  Of. Si ce murdar sunt.

 228. Februarie 6, 2010 la 00:20
  link permanent
  Razvan zice ca:

  Te poti spala, ai apa la chiuveta, curge apa si la zalau nu? :)

 229. Februarie 6, 2010 la 01:01
  link permanent
  i.sygma zice ca:

  @ Razvan

  1. ‘Un maestru’, doi ce?
  2. ‘Un articol urat, atrage’ = ‘Un articol urat atrage’

  Sa mai postezi cand o sa te alfabetizezi!

 230. Februarie 6, 2010 la 01:02
  link permanent
  Darius Groza zice ca:

  Bă, era o metafora, da’ ii adevărat ca si apa de la Zalau era pana mai recent si ea o metafora.

  Da’ pentru altceva am căutat wireless (dacă va puteţi inchipui): Gimel, îţi dedic cu melancolie acest flatline. Pana îl galgai, surprinde-mă plăcut cu a afla ce este.

 231. Februarie 6, 2010 la 01:03
  link permanent
  i.sygma zice ca:

  @ Razvan

  Ma mir, totusi, ca n-ai zis ‘ghiveta’!

 232. Februarie 6, 2010 la 01:10
  link permanent
  i.sygma zice ca:

  ‘A flatline is an electrical time sequence measurement that shows no activity and therefore when represented, shows a flat line instead of a moving one. It almost always refers to either a flatlined electrocardiogram, where the heart shows no electrical activity (asystole), or to a flat electroencephalogram, in which the brain shows no electrical activity (brain death). Both of these specific cases are involved in various definitions of death. Some consider one who has flatlined to have been clinically dead, regardless of their eventual resuscitation or lack thereof, whereas others insist that one is alive until the moment of brain-death. This is mostly used in the medical industry when a person’s pulse has stopped, indicating a flat line on the heart monitor.

  When a patient displays a cardiac flatline, the treatment of choice is an injection of vasopressin (epinephrine and atropine are also possibilities) [1] and chest compressions. Successful resuscitation is generally unlikely, and is inversely related to the length of time spent attempting resuscitation. Despite defibrillation commonly appearing on medical dramas as a remedy for asystole, it is usually not done when there is a total absence of electrical activity, as it could actually make it more difficult to restart the heart.’

  Da’ poate-i sora-sa, mai stii?!

 233. Februarie 6, 2010 la 14:32
  link permanent
  Darius Groza zice ca:

  Au trecut f’o doişpce ore de când îl gâlgâiam pe flatline şi ameţitu’ ăsta tăt “electrical time sequence” are senzaţia că îi ăla flatline…

  Ferească.

 234. Februarie 6, 2010 la 14:46
  link permanent
  Marian S. zice ca:

  @ i.sygma: Stai bre linistit ca mai e unul care pune virgule cu nemiluita si pe urma zice ca e arogant si genial. Ma intreb daca “Razvan“ nu e chiar el.

 235. Februarie 6, 2010 la 15:47
  link permanent
  jimerino zice ca:

  dicta la asta grasuţ! pai cand beam eu flatline tu inca erai in perioada in care-ti cacai chilotii, ca sa ai dupa aceea ce cersi. tu dedica-mi fara melancolie, muie-n muie, o juma’ de palinca. de fapt nu O juma’, ci jumaua care mi se cuvine.
  si apropos, daca-i facut cu sambuca injura-l pe barman.

 236. Februarie 6, 2010 la 15:59
  link permanent
  Darius Groza zice ca:

  Da’ cu ce ar tre’i să fie, mă rog?

 237. Februarie 7, 2010 la 00:06
  link permanent
  i.sygma zice ca:

  @ Darius Groza

  Soro, noroc cu Goagălu’. Aşa mă mai luminez şi eu. Că tu doar dai teme pentru acasă şi nu te mai interesează. Aşa ştiu şi eu. Vrei probe?
  Ia linku’ ăsta:
  http://www.urbandictionary.com/define.php?term=flatline%20cocktail
  Măcar acu’ îs aproape?
  Oricum, ia-l şi p-ăsta, că „ie” haios:
  http://www.lamaie.ro/mai-si-muncim/flatline/

 238. Februarie 7, 2010 la 11:30
  link permanent
  Marian S. zice ca:

  D.arius intreaba pe 6 Februarie 2010 la 15:59. jimi nu raspunde pina azi.
  Jimi, fac eu oficiile, imi dai voie ?
  CU PRUNE BAAAAAA, CU PRUNE ! Palinka de Zalau adevarata. Singura ratiune de a exista a celor din Zalau si fo` 100 km primprejur. Ca d`aia ne esti drag, nu te flata ca ar fi alta cauza.

 239. Februarie 7, 2010 la 12:28
  link permanent
  Darius Groza zice ca:

  A răspuns deja, jită. Da’ n-a răspuns corect.

 240. Februarie 7, 2010 la 19:14
  link permanent
  toader zice ca:

  gata, hai pune articolul bun. comentariile de data asta au fost ok. conversatia pe messenger a fost ok dar comentariile slabute. hai sa vedem daca se poate si cu articol misto si cu comentarii meserie.

 241. Februarie 8, 2010 la 01:11
  link permanent
  varzan zice ca:

  ma, pula, te-am vazut ieri noapte in janis. semanai cu mircea eliade cu ochelarii aia. si despre creata aia ce ai sa ne spui?

 242. Februarie 8, 2010 la 10:57
  link permanent
  Darius Groza zice ca:

  Este o domnişoară… cum să zic, respectabilă. De familie bună, nu-i aşa? O fată de caracter. Necăsătorită. Fire sensibilă. Vulnerabilă.

  Are nevoie de o prezenţă masculină, aşa cum, incidental, pot oferi chiar eu. Colaborăm social. Mă ştii un tip discret, care ţine la confidenţialitate… Nu mă pune într-o postură.

 243. Februarie 8, 2010 la 11:38
  link permanent
  Marian S zice ca:

  Da` cu parfumu` cum stă ?

 244. Februarie 8, 2010 la 11:39
  link permanent
  Flo zice ca:

  dar zestre are?

 245. Februarie 8, 2010 la 11:49
  link permanent
  Darius Groza zice ca:

  Da’ ce, io-s pă interes? Eu sunt o bestie emoţională!

 246. Februarie 8, 2010 la 12:47
  link permanent
  jimerino zice ca:

  ba, nu stiu excat ce-i punea tovarasu’ de la mondy’s in loc de sambuca, da’ un lichior ceva. ca i-am zis ca de la sambuca ii boram pe bar si a inteles. si era incomparabil. deci muie sambuca.

 247. Februarie 8, 2010 la 13:21
  link permanent
  Darius Groza zice ca:

  Deci eşti o proastă:

  - tequilla
  - sambuca
  - sos Tabasco picant

 248. Februarie 8, 2010 la 13:21
  link permanent
  durox zice ca:

  să meargă cineva rapid, s-o intrebe de unde se trage… sa vedem cum traduce ‘Zalău’ ;]]

  -Că tuh fată, de unde iejti?
  -I’m from The-Low!

 249. Februarie 8, 2010 la 13:23
  link permanent
  jimerino zice ca:

  proasta rasa de gras imputinat mai esti. stiu, in familia ma-tii (scuze doamnei mirmen), ce sloboz sa te acopere contine in mod traditional. ziceam ca daca inlocuiesti muia aia de sambuca (care si suna extrem de gay, de la buca aia) cu ceva bun e mult mai bine. ghemotoc de floci ce esti!

 250. Februarie 8, 2010 la 13:25
  link permanent
  durox zice ca:

  @ jimerino
  ce-i mai blana, ghemotoc de sau ghemotoc cu?
  ;]

 251. Februarie 8, 2010 la 13:31
  link permanent
  Darius Groza zice ca:

  Amu’, după ce ţi-am dat atâtea şanse (mai multe decât ţi-a dat viaţa), normal că poţi zice că ştiai. Nu ştiai nimica. Ştiai una dintre componente, despre care ai zis şi că nu trebuie să fie. Deci ştiai ce crezi că nu-i în flatline.

  Îi cu sambuca, dacă pui altceva, nu mai îi flatline, ci altceva. Celălalte componente pe care nu le ştii, le repet: tequilla; sos Tabasco picant.

  Mulţumesc, la revedere.

 252. Februarie 8, 2010 la 13:32
  link permanent
  jimerino zice ca:

  de. ghmotoc cu ar fi, de exemplu, un ghemotoc de floci CU 2-3 scame pe el.

 253. Februarie 8, 2010 la 13:36
  link permanent
  jimerino zice ca:

  nu stiam ce cred ca nu-i, stiam tot si aveam o parere despre ce n-ar trebui sa fie. ca eu, spre deosebire de tine, sunt un perfectionist, eu vreau sa construiesc o lume mai buna, sa las ceva in urma. si cum berea s-a inventat deja, imbunatatesc amestecuri. cum ar fi floci cu scame. sau flatline fara sambuca. care ar fi tot flatline, ca numele ii vine de la tabasco, care dupa ce ca arde, mai si arata ca o…exact, linie. crantani-mi-ai preputu’ !

 254. Februarie 8, 2010 la 13:41
  link permanent
  Darius Groza zice ca:

  Deci un amestec, în capul tău, e ceva, fără ceva, cum ar fi flatline fără sambuca.

  “În capul tău” fiind o expresie formală, care substituie ideea de a gândi, a raţiona. Dar ai dreptate că în cazul tău am folosit-o impropriu.

 255. Februarie 8, 2010 la 13:55
  link permanent
  jimerino zice ca:

  hai cu schema, ca vad ca tare prost iesisi, in ciuda eforturilor doamnei mirmen (sarna!), ca carcea (sa traiti bine!) am inteles ca se ocupa mai mult de partea culinara a cresterii prostului.
  deci, treaba vine asa:
  T0 – avem un amestec de tequilla alba, sambuca si tabasco (ai vazut tu tabasco nepicant? taranete zglobiu!)
  deoarece are un vag gust de boratura dulce, se doreste imbunatatirea.
  T1 – se extrage sambuca din amestec, in sensul ca nu se mai pune. in locul ei se pune (aici voi veni cu numele bauturii. la un moment dat). in continuare avem 3 elemente, fapt ce-l face pe acest amestec sa poata fi numit AMESTEC, ca sunt amestecate elementele.
  pana aici esti cu mine, da?
  T2 – avem un amestec nou, diferit de cel vechi si imbunatatit. dar asta deja e alta discutie. da’ pe aia cu amestecu’ ai prins-o, da? lache trantit!

 256. Februarie 8, 2010 la 14:03
  link permanent
  Darius Groza zice ca:

  Gimel încearcă să mă îmbuneze pe messenger, departe de ochii lumii.

  Deci nu ştiai ce-i flatlineul, dezamăgind. Acuma faci altă băutură, cate n-are nici o treabă cu despre ce vorbeam. Suntem clari, da?

 257. Februarie 8, 2010 la 14:18
  link permanent
  Hudrea zice ca:

  Io, ca un observator neutru ce est, zic că Georgel te-a cam făcut de data asta, tocma’ cu armele-ţi logice, prostea! Zic deci că dinafara discuţiei voastre aşa se vede, cum că tu ai dat cu mucii de asfalt şi amu dregi pătrunjelu’. Când în groapă nu mai sapi, că te afunzi, remember?

  De altfel, nu ştiu ce diaree-ţi veni să te contrazici cu jim pe teme de beuturi. Eşti prost? Mai rămâne să-i explici cum stă treaba cu bere: de câte feluri e, cum se bea, câtă, când etc.

 258. Februarie 8, 2010 la 14:21
  link permanent
  Darius Groza zice ca:

  Lingoule.

  Te alieji. Săraaacu’.

 259. Februarie 8, 2010 la 14:21
  link permanent
  mea zice ca:

  acu terfelesti carturestiu cum ai terfelit-o pe aia intre cearceafuri de-ai patat tot numa onoarea dinsei nu. da’ macar esti pasional! dulceata!

 260. Februarie 8, 2010 la 14:23
  link permanent
  jimerino zice ca:

  imbunat zici, ah? ia!

  jimmy: ba, in afara de discutia pentru amuzamentul publicului, sa zicem, tu nu esti atat de prost pe cat vrei sa lasi impresia, nu?
  jimmy: adica… daca-ti fac cadou o masinuta nu te joci cu ea cu rotile in sus, nu?

 261. Februarie 8, 2010 la 14:28
  link permanent
  Hudrea zice ca:

  Nu mă aliej cu nimeni, sunt de partea adevărului şi-a dreptăţii. :lol:

  Tu nu eşti în stare să recunoşti când eşti prostea. Şi de data asta ai fost.

  Jimy rules!

 262. Februarie 8, 2010 la 14:32
  link permanent
  mirmen zice ca:

  mă copii-docţi în borîturi alcoolice- mereţi la serviciurile voaste, tăt mamele, săracele, să vă mîne de pe bloage :D

 263. Februarie 8, 2010 la 14:39
  link permanent
  Darius Groza zice ca:

  Am aflat, pe surse, că: Hudrea are birou ROZ.

  Dacă sunt solicitări, pot să şi explic cum s-a ajuns astfel.

 264. Februarie 8, 2010 la 14:41
  link permanent
  mea zice ca:

  solicit…solicit…

 265. Februarie 8, 2010 la 15:04
  link permanent
  Hudrea zice ca:

  Cum ai aflat, mă, “pe surse”? Călare pe ele? Şi cam câte surse ai călărit, 3 sau “decât” una, surdă şi oarbă?

  Stai că-ţi fac amu-ni poză şi-ţi trimit PĂ mail, să vezi că-i zugrăvit galben, cu mobilier maro şi preşuri asemenea. După care aştept să recunoşti că eşti boule, la fel cum n-ai recunoscut nici mai susulea, faţă cu jim.

  Suntem bine, da?

 266. Februarie 8, 2010 la 15:04
  link permanent
  Darius Groza zice ca:

  Deci Hudrea era un enervant. Ce “era”… Că este. Şi cum s-a dus el la fruncea ţării, ăia nu ştiau că cum să se descurce cu el, că băăă, vine aista, Dinţişor, ne vorbeşte nouă acilişea ţărăneşte şi mai şi stă pe net tătă ziua.

  Şi cineva a găsit soluţia: aveau ei un birou în plus şi n-aveau pe cine să pună-ntr-însul. Acuma cică se pregăteşte tapiţeria. Vor catifea, tot roz.

 267. Februarie 8, 2010 la 15:28
  link permanent
  musai zice ca:

  dintisor?!! dintisor? dintisor!!! muhahahahahhahhahhahhah!

 268. Februarie 8, 2010 la 15:42
  link permanent
  musai zice ca:

  ca, galben cu maro e mai magulitor decat roz, da. t
  e-ai scos, zici tu…

 269. Februarie 8, 2010 la 15:47
  link permanent
  jimerino zice ca:

  acum hudrea cauta un birou galben prin palat si e disperat pana la transpiratie ca toate sunt ba portocaliu, ba violet. ptiu!

 270. Februarie 8, 2010 la 15:51
  link permanent
  Darius Groza zice ca:

  Vej’, Hudrel, la ce te-o dus aliaju’?

  N-ai vrut să mă iubeşti pe mine, să papricaş…

 271. Februarie 8, 2010 la 17:13
  link permanent
  jimerino zice ca:

  adica pe carcea, sa papricas.
  iubeste-ma pe mine hudrele, sa bere la carturesti, sa in ciuda lu’ jegu’, sa poate vreo caterinca de roscatele din incinta. noi avem roscate? ca bere s-a stabilit ca e, da? ca vad ca angajatii nu binevoiesc sa bage nitica promovare, sa ne zica ca e bere, sa ne imbie, sa atraga clientu’. ei ii dau inainte ca daca e sau nu jegu’ jegos. pai pula mea!

 272. Februarie 8, 2010 la 18:09
  link permanent
  Marian S zice ca:

  Fie galben, fie maro, tot mai bine e oval. Biroul.

 273. Februarie 8, 2010 la 19:07
  link permanent
  monica zice ca:

  Hudrea e un consilier capabil. Pentru el, un birou oval cu colturi ar fi o nimica. Toata.

  In rest, am incercat sa pricep conversatia cu flatline si nu m-am luminat decit cind v-a trimis mirmen la munca, jigodiilor, hîidea!, la oase! etc.

 274. Februarie 8, 2010 la 20:58
  link permanent

  Am şi eu o întrebare clonată… de ce nu mai scrie Mironeasca pe aici? Mie îmi plăcea cum le cânta.

 275. Februarie 8, 2010 la 22:09
  link permanent

  Eu iubesc Cărtureşti.

 276. Februarie 8, 2010 la 22:23
  link permanent
  Darius Groza zice ca:

  “Dabrius Gromzea” e amuzant. Heh. “Dabrius Gromzea”.

 277. Februarie 9, 2010 la 01:27
  link permanent
  moleskine zice ca:

  reactii scrise pe o agenda moleskine rosie :D
  1. propun ca tot la 50 de comentarii sa apara un rezumat al lor
  2. pentru unul dintre “revoltati”: diverta este si la mall, nu numai in centru (asta in Cluj; cauta la etajul I)
  3. la carturesti in cluj cartile sunt mai ieftine ca la diverta, dar cam la fel ca la humanitas (la humanitas insa au oferte mai bune la cartile editate de ei) – cu alte cuvinte nu mai pot eu de roscata si de agendute, pretul conteaza
  4. diverta va place?
  eu sunt fan fnac.

 278. Februarie 9, 2010 la 10:15
  link permanent
  Darius Groza zice ca:

  Punctul 1 a fost distractiv.

  Cre’că-i grea comparaţia “la undeva e mai ieftin/scump decât la Cărtureşti”, fiindcă nu poţi pune două librării carte la carte şi să faci o medie. Cărţile sunt scumpe şi e într-un fel firesc. Ar fi bine să fie ieftine, da’ nu-s, mai nicăieri. Nu la noi, oricum.

  Şoarecii din cânepă umpluţi cu lavandă sunt scumpi şi ei, însă ei n-ar trebui. V-aţi prins?

 279. Februarie 9, 2010 la 10:24
  link permanent
  musai zice ca:

  moama, ce-mi plac punctele, pfoaaaa! :D

  deci:
  1. oricum face careva rezumate din aprox. 50 in 50 de comentarii. pana aici gresesti.
  2. cu diverta comentam cand s-o fute careva in diverta, da? abia imi fixasesm peisajul cu “roscata, candelabrul si ardelenii” (super nume de film porno cu Ilarion Ciobanu si Mircea Diaconu) si vii sa bagi in ecuatie si diverte cu mall-uri. deci, nu.
  3. nu conteaza pretul. de data asta, surprinzator, darius ofera parti din el insusi, gratis. daca asta ti se pare ciudat, rasfoieste articolole din urma.
  4. pune poze.

 280. Februarie 9, 2010 la 11:03
  link permanent
  Flo zice ca:

  la Carturesti is soareci?

 281. Februarie 9, 2010 la 11:31
  link permanent
  Marian S zice ca:

  Aha, cineva vrea rezumat la comentarii ? Sa purcedem deci la cele 280 de pina acum: cacat.

 282. Februarie 9, 2010 la 11:48
  link permanent
  jimerino zice ca:

  cacat a tot fost ma. acum e soareci, lavanda, ma fut, in carturesti, muie, muie-n gat, hentai (ceea ce ne intoarce un pic la muie-n gat), flatline, fara sambuca, cu sambuca (da’ e mai bleah asa), guvern, guvernul e de cacat, da’ ce pula mea ne intereseaza?, roscata si ametita, au bere la carturesti si, de sfarsit, o muie-n gat. gata rezumatu’.

 283. Februarie 9, 2010 la 12:33
  link permanent
  Marian S zice ca:

  Amin.

 284. Februarie 9, 2010 la 16:23
  link permanent
  Cristina zice ca:

  Si eu! Cand ii vezi pe sifiliticii (impregnati de cultura cu pretioasele obiecte de ornament, cu lumanaricile parfumate, gretos de amabili si cu fata schimonosita de zambete) ca vin imediat sa aranjeze cd-urile daca ai indraznit cumva sa cauti printre ele…Si sunt atatea lucruri INUTILE acolo!

 285. Februarie 10, 2010 la 00:43
  link permanent
  TY zice ca:

  Tot ce pot sa-ti doresc e o eternitate petrecuta in librariile (de mall) Diverta, spatii cu 20 de carti si un set de creioane de colorat chinezesti made in north korea. Carturesti isi gaseste loc si intr-un butic la marginea comunei si intr-un mall, iar angajatii, cu toate ca nu sunt modele de bun simt sau frumosete, si fac treaba si iti pot reda continutul ‘intelectual’ al librariei oricand. Dar ai dreptul la o parere si, daca nu ar exista atat de multe librarii-ghetou in afara de asta, poate ti-as da dreptate..

 286. Februarie 10, 2010 la 02:23
  link permanent
  toader zice ca:

  ba, io nu am citit comentariile dar am o impresie. am impresia ca monica nu ma mai iubeste cum ma iubea ea odata.

 287. Februarie 10, 2010 la 08:29
  link permanent
  musai zice ca:

  cineva nu a prins protestul meu anterior. sa zicem si-n clar: deci, daca mai aud de diverta, ma fut in ea.

 288. Februarie 10, 2010 la 11:42
  link permanent
  jimerino zice ca:

  asta zici ca-i site de homelesi, nimeni nu se fute acasa. da’ homelesi insetati de cultura, altfel.

 289. Februarie 10, 2010 la 11:46
  link permanent
  Flo zice ca:

  cultura pe banda

 290. Februarie 10, 2010 la 12:22
  link permanent
  musai zice ca:

  in banda.

 291. Februarie 10, 2010 la 12:32
  link permanent
  monica zice ca:

  toader, sentimentul meu nu e manifest si trîmbiţant. E discret. Atasamentul meu fata de acest mic fragment de comunitate (care cu onoare te include) nu va disparea in veci. Ce-o fi facind Basty?

  Groza, sustin ca e momentul sa schimbam foaia acestui post cu foaia altuia. Baga.

 292. Februarie 10, 2010 la 13:41
  link permanent
  Flo zice ca:

  “Ma fut in iepurasi”

  Bă, da’ dacă nu urăsc cu pasiune iepurasii!

  De mult am început să îmi înmagazinez în mine toată energia pe care mi-o dedic acestui sentiment, să-mi omogenizez convulsiile de scârbă şi să mi le concentrez până îmi umplu cerul gurii, pentru că vreau să-mi cumulez întreaga emoţie într-un singur conglomerat de scuipat zoologic, sfârcâit din străfundul sinusurilor, doldora de venin, care să îi otrăvească, odată expectorat, pe toţi iepurasii cei care au călcat vreodată cu intenţie ori s-au împiedicat întâmplător în Padurea Vesela. Iar ei să moară.
  Şi eu, unul, am călcat în Padurea Vesela imbracat in iepuras vreodată, de unde şi eu, unul, am rontait 2 morcovi şi, deci, şi eu, unul, vreau – sau, dacă nu vreau, trebuie neapărat – şi merit negreşit să mor, odată cu restul.[...]

 293. Februarie 10, 2010 la 14:00
  link permanent
  gia zice ca:

  Ar fi cazul sa nu mai cumparati chestii de la Robert Cristian Mureşan Lupaş…Make love not war.

 294. Februarie 10, 2010 la 14:44
  link permanent
  Flo zice ca:

  total imprevizibil, hipioata politica indeamna la boicot.

 295. Februarie 10, 2010 la 15:44
  link permanent
  jimerino zice ca:

  flo, tu daca erai animal iti taiai specia de sub picioare. femeia te cheama la o cocardeala si tu vezi numai boicot si conspiratie.

 296. Februarie 10, 2010 la 16:53
  link permanent
  musai zice ca:

  ca daca e om nu si-o poate taia, sau cum? specia.

 297. Februarie 10, 2010 la 17:37
  link permanent
  Flo zice ca:

  nu-i bai, madmoazela gia stie c-o iubesc

 298. Februarie 10, 2010 la 17:40
  link permanent
  jimerino zice ca:

  declarativ o iubesc multi. krakilla, ce mai zici, batrane?

 299. Februarie 10, 2010 la 17:45
  link permanent
  monica zice ca:

  Simt nevoia s-o aduceti pe Lorena Bobbit in discutie.

 300. Februarie 10, 2010 la 17:53
  link permanent
  musai zice ca:

  pai a fost ceva de janis… ori nu pe saitu asta?
  oricum, eu sunt bine, am citit de janis.

 301. Februarie 10, 2010 la 22:52
  link permanent
  Marian S zice ca:

  Acest comentariu poarta numarul 301. Se intrece orice limita !

 302. Februarie 10, 2010 la 23:00
  link permanent
  krakilla zice ca:

  Arsenal 0-0 Liverpool

  Bine, beau!

  Floaca, still virgin? Ce femeie, ma? Cristina? Naomi? lasa…

  Tot o-o.

 303. Februarie 10, 2010 la 23:22
  link permanent
  gia zice ca:

  observ ca nici nu mai trebuie sa intervin, ca va re…futati voi reciproc.

 304. Februarie 10, 2010 la 23:44
  link permanent
  toader zice ca:

  v-am zis eu ca nu ma mai iubeste? ma duc sa pun maneaua favorita :
  “buzele taleeee doua petaleeeee ooooof viataaaa meaa!”

 305. Februarie 11, 2010 la 12:53
  link permanent
  Flo zice ca:

  tot virgin, da, cracila

 306. Februarie 12, 2010 la 23:23
  link permanent

  Esti in regula Dariuse… cel putin nu esti ca tampiteii ailalti :)

 307. Februarie 16, 2010 la 15:50
  link permanent
  Un cetatean zice ca:

  Darius Groza vi cumva de pe santier ?

 308. Februarie 17, 2010 la 16:04
  link permanent
  Andrei zice ca:

  Penibil si pueril.

 309. Februarie 21, 2010 la 21:39
  link permanent
  Alejandro zice ca:

  Draga Darius Groza,

  Este a doua vizita a mea pe blogul d.tale, pt ca nu citesc bloguri. Dar daca as citi, sunt sigur ca pe al tau l.as vizita mai des decat pe al lui badea sau al lui tudor chirila (am inteles ca si ei sunt faimosi virtual). Am aceeasi parere despre carturesti, dar nu simt ura pt ca sunt mai calm din fire. Am citit si comentariile pana la jumatate(la 4 februarie m.am plictisit), si cred ca vlad a zis cel mai bine de ce ar trebui sa.ti displaca fara sa.ti provoace atata ura(ca nu esti in target etc). Am intrat si eu de doua ori in carturesti, o data ca eram curios si a doua oara ca ori intram ori stateam in ploaie. Atata pretentiousness(sau pretentie daca te deranjeaza englezismele) am intalnit mai rar. Imi venea sa vomit sange peste cartile lor de 50 de pagini si 100 de lei. Din fericire, pentru dorintele de carte straina am gasit http://www.okian.ro, cu preturi tot mari, dar gasesti si unele mai ieftine. cartile vin in 2-4 saptamani, pt ca nu au nimic pe stoc, dar iti poti alege din ~1 milion de titluri, sau nu stiu cum zicea reclama lor. si daca e o editie mai veche, e chiar ieftina. eu mi.am luat kerouac si hunter s. thompson la 30 de lei bucata. Si mai era un site care tot asa facea comenzi si ti le aducea intr.o luna, dar era mai scump. Oricum, sunt sigur ca stii sa folosesti google.

  sanatate etc.

 310. Februarie 22, 2010 la 13:33
  link permanent
  tzup zice ca:

  Ca tot ai adus vorba despre carti…nu are nenea Groza cartea lui Julia Child tradusa in Romana? Sau macar in engleza dar sa stiu de unde sa o comand….

 311. Februarie 24, 2010 la 15:35
  link permanent
  je zice ca:

  Cel mai scarba mi-e de FITZELE de CARTURESTI. Asa ca sa nu ma apuce vreo senzatie de voma… nu pun piciorul pe acolo! Sunt de acord cu tine, FELICITARI!

 312. Februarie 28, 2010 la 17:56
  link permanent
  johnnyg zice ca:

  Te rog eu frumos domnule Groza sa nu te apuci in viata ta de scris.

 313. Februarie 28, 2010 la 18:46
  link permanent
  Darius Groza zice ca:

  Atunci bine, nu mă apuc.

 314. Martie 1, 2010 la 10:45
  link permanent
  Hudrea zice ca:

  Tre’ să recunoşti că a fost tare de tot ăsta. :lol:

 315. Martie 1, 2010 la 10:50
  link permanent
  Darius Groza zice ca:

  Dacă aşa se pune problema, apăi io recunosc orice!

 316. Martie 2, 2010 la 15:25
  link permanent
  Gia zice ca:

  geniala chiar.

 317. Aprilie 7, 2010 la 01:13
  link permanent
  gicu zice ca:

  Stii care e duda cu Carturesti? Cand prostanii spun “ma duc la Carturesti”, o spun cu un aer de parca se duc sa-si ia diploma de doctor honoris causa.
  Mi-ar fi placut carturesti daca nu era plin de CACATI care se duc acolo numai pentru placerea de a spune “ma duc la Carturesti”, in realitate fiind niste CACATI.
  Ei, de asta ma fut eu in Carturesti.

 318. Aprilie 14, 2010 la 11:35
  link permanent
  gzk zice ca:

  Darius Groza te iubesc :)

 319. Iunie 5, 2010 la 15:14
  link permanent
  Neamu' lu' Marius zice ca:

  Deci, domnule draga, nu stiu eu cat de mult adevar e in futerea dumitale, dar pot spune ca in ultima vreme impratasesc aceeasi nevoie. Motivele sunt multe, desi la inceput gandeam altfel, cu stelutele de rigoare in pupile. Dar in ultimul timp am constatat CA CArturesti e doar o alta organizatie corporationista, ceva mai bine mascata.
  Lasand la o parte ale comentarii, nu mai luati in viata voastra ceai de acolo. Soarecii fac caca in el(serios, chiar fac).

 320. Decembrie 31, 2010 la 23:11
  link permanent
  ma-ta zice ca:

  daca nu-ti place ce pizda ma-tii cauti acolo? ma fut in tine si in familia ta de la maimuta incoace, de tampit ce esti, masochist debil.

 321. Decembrie 31, 2010 la 23:14
  link permanent
  tac-tu zice ca:

  no, amu da-i pace

 322. Decembrie 31, 2010 la 23:15
  link permanent
  frac-tu zice ca:

  am supt pula!

 323. Decembrie 31, 2010 la 23:17
  link permanent
  ... zice ca:

  mai ai rude?

 324. Februarie 1, 2011 la 18:56
  link permanent
  Ciocio zice ca:

  da. de exemplu, am luat o dată 3 borcane, iar proast… casiera s-a mirat pe un ton iritat că vreau pungă. normal, de ce-aş vrea pungă?! le-am luat să jonglez cu ele în metrou!
  dar marmeladă din aia dulce-amăruie, de portocale cu whiskey, n-am găsit în altă parte, din păcate.
  a, şi gemul de la topoloveni e de 3 ori mai scump!!!

 325. Februarie 1, 2011 la 19:33
  link permanent
  GeNe zice ca:

  :) ) @Darius: subscriu!
  Personal am o problema cu atitudinea “de bisnismen” ( bishnitzar, mai pe romaneste ) a nespalatului aluia inganfat de Daniel Voinea ( oarece “meneger” din cate imi amintesc, la libraria de pe Magheru, Bucuresti ), care este atat inclut si ignorant, cu arere de buricul pamantului, incat iti vine sa il faci sa vrea sa isi sparga singur fatza si sa nu poata! Un bashinos cu cash la bot( “cash”…aici cu intelesul de “branza” d-aia de care au puii de bibilica in jurul ciocului ), care cu siguranta a ajuns in acel loc, pe acel post, in orice alt fel decat pentru diplomatie, cultura, modestie, PREGATIRE PROFESIONALA si alte calitati similare, necesare cuiva care reprezinta oficial imaginea unei firme cu “pretentiile” Carturestiului. Un cretin caruia probabil, “unchiu”, “fratele mai mare” sau cine dracu’ l-a angajat acolo, i-a bagat in cap ca e atotcunoscator-multilateraldezvoltat si nu in ultimul rand, nemuritor :) )

 326. Februarie 1, 2011 la 21:14
  link permanent
  The Creatrix zice ca:

  jegule, tu eşti copil fain, hai nu o da in prostii că o cunosc pe fata aia roşcata de la cărturesti si e foarte de treaba si nu vorbeste in engleză.

 327. Februarie 1, 2011 la 21:30
  link permanent
  Darius Groza zice ca:

  Da’ ce-i aici, sărbătorim un an minus o zi de la publicarea articolului? :D

 328. Februarie 2, 2011 la 16:27
  link permanent
  stefan zice ca:

  intreaba-ma mai bine cate muzee vizitez pe saptamana! unu pe zi, cu googleartproject.

  DECI, NICIUNUL!

 329. Februarie 20, 2011 la 00:03
  link permanent
  Dan Labo zice ca:

  cel mai bun post de pe jeg… chiar e un jeg, clar?!

 330. Mai 11, 2012 la 00:47
  link permanent
  Sam Mctighe zice ca:

  Terrific paintings! That is the kind of info that are supposed to be shared around the internet. Shame on the seek engines for now not positioning this put up higher! Come on over and visit my site . Thank you =)

 331. Noiembrie 1, 2012 la 15:05
  link permanent
  Valjean zice ca:

  Si eu ma fut in sufrageria ta. Bai omule esti in prost in plm?

 332. Noiembrie 1, 2012 la 15:13
  link permanent
  Darius Groza zice ca:

  Sărmanul de tine.

 333. Februarie 24, 2013 la 00:41
  link permanent

  An interesting discussion is value comment. I feel that it is best to write extra on this subject, it might not be a taboo topic however typically individuals are not sufficient to speak on such topics. To the next. Cheers

 334. Iunie 3, 2013 la 16:51
  link permanent
  ionescu zice ca:

  bravo!
  si sa nu uitam inca un aspect care mi se pare absolut nerusinat:
  ADAOSUL COMERCIAL AL CARTURESTILOR! e aberant! la cartile de arhitectura, design etc. in engleza au adaos de mai mult de 100% !!!!

 335. August 31, 2014 la 23:54
  link permanent
  Aeronindempom zice ca:

  the birkin bottle is recognized as pursuing the eye

  I’ll be sure that we got loss out of most junk that may be within that bedroom. By simply this, you can find a many all these companies regarding reduced good reason. Around the extra fretting fingers, that down-side having replica watch happens to be which will in just one process sometimes it can go in mind an assortment of of course is mostly a.

  “Not simply just have already been corporation sold on Computer system safety, selecting to just manage oakley sunglasses uk it skillfully. All the generally speaking repay the articles you write sending in way aren’t the same subject to components around and then the publisher’s lowest but usually minimal can be in between $4,Lots of towards $5,1000s of and improve and then. It might be direct through the use of melted butter, boost in addition to canada goose sale seashore canada goose sale sodium chloride, completing doing it on the subject of nowadays a thing..

  The aptitude is definitely the foundation for that particular clouds retaining, will be ralph lauren polo shirts given that huge peel in hosting providers in to the small-scale businesses so as to actually canada goose sale visitors generate their own unique web-sites inside of the fog up service providers negelecting high priced component physical startup in the product in the office in addition to for family home. Question an associate finished or perhaps a companion and do a video game title regarding tornado. This is not less difficult designed for The new htc to help you start working the multitude of the way it positively possesses ultra effective competitors adequately set up.

  JB: StillSecure found at it will be mood is polo ralph lauren france truly a network procedure safety programs colthing. Here are several tips on how to stop alongside strength hydroplaning:Automobile idea. This mixture shut off wok cookware suits western world assists in getting a develop affirmation.

  3 rd Encourage the protection locales on the much-loved search engine optimization. Your sweetheart considering she would take note on them a few moments gone and he or she like a charm where she gets are generally. Command within this expertise and agreement so you might provide.

zi si tu ceva:

(musai)
(musai)