La mulţi ani alături de Daniela Gyorfi. La Hotel Continental din Timişoara. În 1997.

sari la comentarii

Dar acum suntem deja în 2010 de un an şi mă duc la coteţul Orange – da? – unde grohăie a pagubă porcii bine îngrăşaţi cu ocazia Sărbătorilor şi zurgăle din zurgălăi, că câţi bani au încasat.

Dat fiind că ne-a intrat Crăciunul pe card, săru’-mâna la patronat, mi-am zis să-mi fac un cadou. Şi ce altceva se face cadou sieşi, în anul în care s-a fondat hipsterimea, dacă nu un iPhone 4? Că doară nu facturi plătite sau întreţinerea, pentru aia s-au gândit restanţe.

Există un sistem pus special la punct pentru ţărani aşa ca mine de a-şi procura acest celular şi a se da mari cu el, la transhumanţă: să-mi amanetez grânele pe următorii doi ani şi să plătesc ca bou’-n jug, tăt la lună, pentru ca să procur aparatul mai lesne. Dar sistemul există, deci trebuie folosit.

Radu Ceucă şi-a luat şi el la fel, majorându-şi abonamentul la 20 şi ceva de euro. Am luat-o ca pe o ofensă personală că el avea şi am decis că-mi trebuie şi mie, măcar la fel de puţin ca şi lui.

Ajung aşadar la guiţăreală, cu maică-mea de toartă, că s-a făcut abonamentul pe numele ei, când încă sugeam la ţâţă. Şi îi este încă necesitată prezenţa-i augustă, la fiecare secundă gratuită sau pe cost suplimentar. Nu că prin faptul că plătind birul de atâta timp ne-am aştepta la vreo facilitate de clienţi fideli racolaţi direct din Piaţa Revoluţiei, înainte să se cheme aşa.

Luăm un număr de la calculatorul de la intrare şi ne punem la coadă vreo trei sferturi de ceas degeaba, că aşa îi procedura la noi, bine împământenită cam din perioada de când am semnat contractul, când nu se găsea parizer. Întreb înainte cu inspiraţie dacă se găsesc iPhone 4 la dânşii în unitate. Răspunsul este că da.

Ne vine rândul şi mergem la tejghea, unde operatorul – să-i zicem Virgil, deşi Marius Iulian insistă să-i aflu numele cu exactitate – ne întâmpină cordial.

Îi spun: aş dori să îmi majorez abonamentul meu din tânără pruncie, să vă plătesc o cârcă de bani peşin în plus, pentru a-mi lua un telefon mobil modern, fiindcă sunt victima publicităţii şi a invidiei.

Sigur, răspunde Virgil prompt cu o sclipire în ochi, pe care abia ulterior aveam să o înţeleg în deplinătatea subtilităţii sale. Îmi cere numărul de telefon, pe care i-l dau, că aşa îs eu, prost. Virgul roia deja în jurul stârvului meu financiar.

Se uită în televizoraşul lui secret şi mă anunţă aproape dezamăgit, dacă nu cu scârbă: nu puteţi să vă miciţi abonamentul la douăzeci şi nouă de euro.

Stau eu şi mă gândesc în capul meu antemenţionat de prost, câteva secunde bune, de ce nu am puteam micşora abonamentul meu. De aia, fiindcă abonamentul meu este de trei euro. Deci “eforturile noastre conjugate” îl pot în cel mai fericit caz majora. Şi-i explic lui Virgil, ca unui prieten.

Care mă tăvăleşte prin realitate: dumneavoastră aveţi abonament de trei euro, dar faceţi cost mediu lunar de 60. Ceea ce înseamnă că, dacă vă majorăm abonamentul la 29 de euro şi vă includem minutele gratuite – şi îmi zice în faţa mea aia proastă de client tăntălău -, practic reducem încasările din totalul pe care îl plăteaţi până acum. Ceea ce nu putem.

Acest paragraf includea criza de isterie pe care a futut-o mami în sediul central reprezentanţă Orange pe toată Transilvania, în Cluj-Napoca.

Şi n-avem iPhone 4 pe stock. Adaugă Virgil.

Păi, spun eu pe de rost, deja numărând în gând cât Crăciun primisem pe card, când am intrat am întrebat cu gura mea de pe faţă dacă aveţi, ca să nu şed în Sfântul Post al Crăciunului de am-pulea, cu scopul de a nu-mi cumpăra nimic.

S-au rezervat. De când am luat eu numărul, până s-a numărat. Fie. La câţi euro îmi puteţi micşora abonamentul în sus, de la trei?

Se duce Virgil să negocieze cu managerul, că nu mă putea minţi de la sine putere. Deci el – să-nţeleg – să se certe ca o ţaţă cu şefu-so, pentru mine, carevasăzică. Şi se întoarce victorios: putem să vă reducem – insista cu asta – la 49 (patruzeci şi nouă) de euro. Şi am găsit şi un iPhone pe stoc. Pe care îl şi scoate cu emfază, ca de la negru.

Fac o concesie, fiindcă am frica lui Dumnezeu şi zic că fie, am să procur acest abonament supraestimat, pentru avantajele disfuncţionale pe care mi le oferă, în scopul obtuz al achiziţionării aparatului care îl va solicita mult peste limita nevoilor mele, fapt care-mi însuşi îmi va aduce cu sine pierzania.

Şi mă sună a doua zi şi zice, vocea conştiiţei de la telecomunicaţii: aveţi trafic de 100 şi ceva de euro. Ştiţi? Abonamentul e cu trafic inclus nelimitat, văd aici, dar nu e activat încă, nu v-au zis? Că la noi e foarte scump traficul de date, dacă nu îl aveţi inclus gratuit. Hait!

Sesizarea 12131140, cu operatorul care-şi asumă culpa, a fost înregistrată pe 21 decembrie, cu termen de soluţionare de 7 zile, încheiate azi, după oricâte criterii din cartea de muncă şi calendarul de sărbători legale aţi calcula. Ce şansă amiabilă să-i dăm, acum, la cumpăna dintre ani, până năvălesc peste ei măcelarii de la Protecţia Consumatorului, care citesc cu poftă reclamaţii stând pe budă, cât sunt reclame între Stela şi Arşinel şi care n-au făcut piftii de sărbători, dar se pontează de pe data întâi, la opt dimineaţa?

Mesaj către Gina: ştii chiloţii ăia pe care mi i-ai dat cadou? S-au terminat.

Update: Sun, aşadar, să întreb de ce şed de deja 14 zile, pentru ca să mi se rezolve reclamaţia promisă în 7 zile… şi-mi zice că un anume Cătălin se ocupă încă din 21 de reclamaţia mea, iubitul de el. Şi nu mai pridideşte cu treaba. Şi a făcut o notă de urgentare a reclamaţiei cu 3 zile, făleleeei. Cam aşa, până prin ziua facturării, numa’ bine să apuce la limită să mă puie să plătesc. Stau cu degetu’ pe anepeceu

Update iară: FICTORIE! Virgil de la Orange s-a îndetelnicit cumva-cumva, când şi-a asumat culpa, a.î. ăştia chiar mi-au tăiat costul de-l sugeau de la mine, după ce m-au îmbârligat de am procurat telefonie de la ei. Măcar atâta. Tare posomorât era Virgil când mi-a spus… mai să cred că i i-or fi tăiat lui din salariu. Sau l-or fi biciuit la tălpi, în cadrul a ceva ritual obscur…


210 comentarii

zi si tu ceva
 1. Decembrie 31, 2010 la 20:51
  link permanent
  toader zice ca:

  La multi ani coitza. Sa traiesti.

  Nu am trecut in viata mea prin Cluj.
  Decat am sa trec la anul. Daca pot.

  Si asemenea le urez si celorlalti care forumeaza si au forumit pe aici.
  Prin Bucuresti am mai trecut anul trecut (adica in 2009).
  Dar am sa trec la anul, adica in 2011. Daca pot.

  Dar nu cu multa bautura la anul. Va rog.

  A, si doamnei Mirmen sa ii urezi. Si lui Carcea. Din partea mea. La multi ani, desigur. Fireste.

 2. Decembrie 31, 2010 la 21:06
  link permanent
  mirmen zice ca:

  toadiere şi jegosferă >:D<

 3. Ianuarie 1, 2011 la 08:26
  link permanent
  DockMilano zice ca:

  Scris genial… Bravo!!

 4. Ianuarie 1, 2011 la 15:13
  link permanent

  La mulţi ani! Tuturor…

 5. Ianuarie 1, 2011 la 15:14
  link permanent
  Bibliotecaru zice ca:

  Da, aşa cum zice clona…

 6. Ianuarie 1, 2011 la 16:04
  link permanent
  Marian S zice ca:

  Bai, daca te injur in prima zi a noului an ma mai iubesti virtual ?
  Dar daca iti spun cum esti ?
  Hai sa nu-ti spun… dar ca sa platesti 60 de euroi la un abonament de 3 euroi ZAU CA ESTI ASA CUM AM VRUT SA-TI ZIC DAR NU-TI MAI ZIC. Tu n-ai auzit de cartele prepay ?
  Daca primeam un raspuns de genul acela iata scenariul pe mai departe:
  1. Nenea virgin ala primea una peste bot.
  2. Acelasi nenea virgin inregistra – in secunda doi – cererea mea de reziliere a contractului.
  3. Acelasi nene virgin imi trecea imediat numarul pe sistem prepay.

  Da` ce sa va fac mai, daca va trebuie ifoane si alte maimutze, ce sa va fac ?

 7. Ianuarie 1, 2011 la 22:27
  link permanent
  clona lu' mitzy_mo zice ca:

  Wow, şi eu care doar îmi imaginam că Bibli suferă de dublă personalitate. În cazul în care clona chiar există, eu zic să punem de un festin imaginar în lumea virtuală inventând lucruri.

  Şi da. La mulţi ani în primul rând Dariusului (la lojă) şi apoi celorlalţi. Chiar şi din rândurile din fund!

  Îmi pare rău, dar Marian are dreptate. Cu abonamentul eşti trist. Spre foarte trist. Te-a jucat Virginel. Ai fost îndoctrinat. You capitalist pig! Ce ai de spus în apărarea ta? Şi nu. Jagermaister nu e o scuză!

 8. Ianuarie 1, 2011 la 23:00
  link permanent

  :lol:
  Măcar nici una din personalităţile multiple nu da jdemilioane pe un telefon mobil, că atunci chiar nu aş mai avea pe unde să scot cămaşa. Nici eu, nici originalul meu.

 9. Ianuarie 2, 2011 la 00:26
  link permanent
  Tudor zice ca:

  Money just can’t buy bad publicity like this. :)

 10. Ianuarie 2, 2011 la 12:13
  link permanent

  Nu că vreau să insist… dar filmul unde este, că nu reuşesc să-l găsesc?

 11. Ianuarie 2, 2011 la 15:33
  link permanent
  Andi zice ca:

  Băăăăăi. Nici eu n-am fost atât de varză astă-vară în Polonia când “am făcut trafic de date” în roaming de 30 de euro în timp ce nu făceam trafic de date pentru că nu făceam nimic cu telefonul în primul rând. Oau. Ce păcat că faptul că ai scris despre situaţie nu schimbă nimic. În legătură cu situaţia sau alţii care au ajuns în situaţie. Şi nici măcar de râs nu-i… :(

  Tudore, te-a făcut să nu mai vrei portocaliu?

 12. Ianuarie 3, 2011 la 00:10
  link permanent
  mitzy_mo zice ca:

  Da’ de ce nu scrieţi cu diacritice? Că sunt sexy. Aşa, ca nişte prelungiri mai lungi (Marian Es şi toader, deşi văd că şi clona a cam început să-l lase pe Bibli…). Ui’ că Andi se pricepe. Şi Darius.

  Andi e revoluţionară (cre’ că are boroşei roşii, ştiţi voi, că e fetiţă)
  Bibliotecaru’ încă insistă.
  toader e pierdut pentru naţiune.
  Iar Tudor nuş cine e.

  Acestea fiind zise: La multzi ani shi un an nou fericit!

 13. Ianuarie 3, 2011 la 01:18
  link permanent
  Tudor zice ca:

  @Andi: Sunt oranj, dar sunt preplătit. ;) They can’t fuck me no matter how hard they try.

  @mitzy_mo: Nu trage, mitzy_mo, sunt eu, Tudor #$%^&*!

 14. Ianuarie 3, 2011 la 11:29
  link permanent
  Cristian Ion zice ca:

  La Multi Ani si un an nou minunat iti doresc

 15. Ianuarie 3, 2011 la 13:50
  link permanent
  ottffsse zice ca:

  eu am un foarte vechi abo de la conex, îi zice ’start’, nu ereaţi voi născuţi pe vremea aia. foarte avantajos, cochet şi minunat. mi-au tot încercat nervii ca să-l schimb dar le-am dat aia, ştiţi voi ce, ruşinoasă.
  ultima a fost o domnişoricăcare-mi oferea un mega telefon nokia5230 cu toate chestiile de care n-am nevoie, dar! căci iarăşi există un dar! cu un ecran foarte mare, chestie la care nu rezist, că am boală la gps pe telefon. bine, încă nu am aşa ceva dar vreau, doresc, sper la el.
  şi nu vroia în schimb decît să-i plătesc un abonament de net de vreo 10 euroi timp de, nu mult, vreo 3 anişori.
  cînd am zis că vreau telefonul că are grs, radio fm şi ecran mare cît o pulă medie, dar nu şi abuzivul abonament a devenit obraznică şi a dat să-mi explice că aşa telefon fără net pe dînsul n-are nici un rost, stabilise ea asta.
  am rîs destul de tare şi i-am oferit un meritat ‘fă futuzgura mă-tii, nu mă-nveţi tu pă mine’, dar asta doar din cauză că nu i se mai potolea preaplinul de cuvinte şi de cunoştinţe IT, că altfel eu nu vorbesc aşa cu femeile, decît cu oamenii.
  pe urmă ne-am urat scrîşnit lma printre dinţi şi dusă a fost pe pustiile de unde nici n-ar fi trebuit să vină.
  foarte de acord cu treaba cu cartela preaplătită. pentru un mic amount de fix 5 euroi am 3000 minute/smsuri plus nu mai ştiu ce extrajmekerii.
  deci granzii operatori au ajuns să se crăcească în faţa noastră pentru bani fără nici o jenă, ce-mi place! (bine, nu e cazul tău dariuse. tu eşti un caz special, ăla care-i ţine-n viaţă şi pe piaţă. tschüß!)

 16. Ianuarie 3, 2011 la 14:45
  link permanent
  brightie zice ca:

  painfull. look for the bright side, cica e bine sa ai trafic. :D

 17. Ianuarie 3, 2011 la 15:44
  link permanent
  Darius Groza zice ca:

  Update: Sun, aşadar, să întreb de ce şed de deja 14 zile, pentru ca să mi se rezolve reclamaţia promisă în 7 zile… şi-mi zice că un anume Cătălin se ocupă încă din 21 de reclamaţia mea, iubitul de el. Şi nu mai pridideşte cu treaba. Şi a făcut o notă de urgentare a reclamaţiei cu 3 zile, făleleeei. Cam aşa, până prin ziua facturării, numa’ bine să apuce la limită să mă puie să plătesc. Stau cu degetu’ pe anepeceu

 18. Ianuarie 3, 2011 la 15:49
  link permanent
  ottffsse zice ca:

  dacă e vorba de Cătălin ‘viclean copil de casă, guraliv şi de nimic’ ai cam belit-o, să mă ierţi.

 19. Ianuarie 3, 2011 la 15:59
  link permanent
  ügyvéd zice ca:

  La multi anii si Boldog Új Évet Kívánok la toti prietenii telefonistele si iphonistele! Haidem pentru mai bem un paharelul cu faceam veselia, ca nu stim ce asteptam la curul nostrul de la draghele bebelusele anul 2011. Tu Darie, ce umbli cu aste dracariile nemtestile? Na, buciumul ce cusur am fost avut, me rog frumos? Eu am dat cu buciumul un mesajul de la multi anii taman la amicul care inghetam la malul de la Seine. El am fost un pic emotionatul. El avem un buciumul ultraperformantul si l-am fost folosit pentru scopul nobilul de dam primul mesajul la blogul, cu mult respectul si buna cuviinta la doamna Mirmen si la Universal Soldier Carcea. Na, eu punem la el nota 10 la purtarea. Ceilaltii telefonistul amicul, avem masterat deja!

 20. Ianuarie 3, 2011 la 16:45
  link permanent
  ügyvéd zice ca:

  Rugam pentru nu saritii cu ciomagele pe bozgorul pentru am facut gresalele de gramatica, care la G. Calinescul faceam icter daca citeam. Bine ca nu am fost contemporanul cu G. Calinescul. Domnul am fost un ciufutul. Domnul am avut iphone si am scris la el mult. Si am scris la el bine, na! In conclusione, hai La Multi Ani! E timp si de altele, na!

 21. Ianuarie 3, 2011 la 17:20
  link permanent

  @ Bija
  Stimate domn,
  Poate nu ştiţi ce face ANPC-ul unui furnizor de telefonie mobilă. Haideţi să vă relev eu cum merg lucrurile.

  Mă trezesc cu un SMS de la RCD RDS cum că domniile lor au hotărât că să-mi mărească tarifele pe nu ştiu ce chestiuni şi că dacă nu protestez oficial, îmi pot încărca factura cam cum doresc ei în privinţa acelor chestiuni.

  Mă duc la un senator al României şi îi spun că în ce ţară de cacaolu-biscrem trăim noi de un partener de contract iţi poate mari tarifele de la sine putere, fără măcar comunice exact ce este şi cu cat se mareşte. Şi mai spuneam ca, dacă ei pot să mărească tarifele fără să-mi modifice contractul având şi semnătura mea cum că sunt de acord, oare eu nu pot să le micşorez, tot asa, unilateral, prin trimiterea unui SMS sau email, că doar sunt egal în faţa legii, ce pot ei pot şi eu?
  Domnul senator, binevoitor, trimite şi el o întrebare, din cele oficiale, de parlamentar, cu antet, cu tot dichisul, la ANPC… cam cu textul de i-am semnalat eu.

  http
  docs.google.com/viewer?a=v&q=cache:c5MtKubDugkJ:gabrielmutu.files.wordpress.com/2010/10/intrebare-anpc.pdf+intrebare+anpc&hl=en&pid=bl&srcid=ADGEESiP9LA4ROb9KjnXXSd4bipMGBCnVghtRt_ZTJy_H2hvBMAi1Y-IIR7tkuasvqc0s-2VO6BM8GnLaevV1Pfcv022pzyX-4ShQWcOjKMiiouChKdJsTau3IRddAoXPUDUHv_n3yHK&sig=AHIEtbT-y4XNdDbqA50EOUdtVLcaU92A3w&pli=1

  Şiiiii, ANPC răspunde în termen legal că… totul e legal şi că nu trebuie să se agite. (răspunsul lor nu l-am mai găsit şi mi-a fost lene să-l tot caut)

  Domnule Bija,
  Nu mai pierdeţi timpul cu prostioare de genul ăsta… faceţi filmul ăla că a trecut prea mult timp. Chiar dacă reclamaţi la ANPC, îi va durea cu siguranţă în butonul pe care tot apăsaţi.

 22. Ianuarie 3, 2011 la 17:36
  link permanent
  mitzy_mo zice ca:

  Vai, dar nu pot a crede! Tudore, tu eşti? Şi eu care te confundasem cu Tudor…

  ügyvéde, aşa te scot de la inimă dacă nu te sinchiseşti să scrii în română cu diacritice de nu te vezi. Gramaticeşte vorbind. Că în maghiară o arzi corect. Să-ţi transmit un newsflash că poate eşti mic şi necetăţean şi nu ştii: româna fără diacritice nu e română, e aşa, ceva… un fel de ciorbă de potroace fără borş. Un bulz fără brânză. O Românie fără Transilvania.

  clona: unite aşa sunt educate tinerele generaţii să nu facă nik. Lasă să dea reclamaţie, poa’ l-o asculta cineva

 23. Ianuarie 3, 2011 la 18:23
  link permanent
  Darius Groza zice ca:

  Ba scandaaal!

 24. Ianuarie 3, 2011 la 22:30
  link permanent
  virusverbalis zice ca:

  -Fah Marie, fi-ti-ar cataua a dracu, vezi ca maine plec la oras sa cumpar hamuri la cal, ca se rupsera cand trecui cu carutza prin hoaga…Se opinti calu-n glod si aia fu, da-re-ar boalili…-Un’ ti-o fi capu’ Marine, la clondir, ca-ti zisei io asara sa ocolesti pe la linie, ca omori pe saracu’ cal, da’ tu, ca cataru’…-Lasa fah, ca ne descurcam noi…Ia zi-mi ,ce sa-ti cumpar de la Craiova…-Pai ce i-a luat Gheorghe din Metro lu Ana lu Cotor…Ia-mi, ca ete imi scrisei pe hartie, un creion de ochi Vision Dynamic Duo Eyeliner..Cauta si Royal Velvet Softening Toning Gel, ca cica e bun la obraji si Optimals Time Relax Day Cream pentru sale…
  -Ce aia,fah? :) )

 25. Ianuarie 3, 2011 la 23:34
  link permanent
  ügyvéd zice ca:

  Mitzy, tu am rontait caramelul? Tu am spus cu anul in urma ca supravegheam caramelul la pentru nu facem un nazdravania si redecoram peretele la bucataria. Tu am reusitul pentru tineam in fraul caramelul? Sau tu am cazutul la datoria cu zgaibaracele in susul? Jaj! Am intalnit si eu pe strada un doamna aristrocrata care intrebam la stanga si intrebam la dreapta unde am pierdutul diacriticele. Eu am fost un bozgorul ofiterul si am zis la doamna ca:
  “Stimată doamnă, rugăm la dumneavoastră pentru prindem la poşeta diacriticele românul!
  Aici nu jucăm cu puţa la nisipul, aici estem un operaţion federalul, na!”

 26. Ianuarie 3, 2011 la 23:55
  link permanent
  mitzy_mo zice ca:

  Caramelul e bine, sănătos. S-a metamorfozat. În ceva tot maro. Dar mai închis. Ţi-am zis că uniformele nu-mi plac (Nişte traume mai vechi ce s-au accentuat odată cu “Lista lui Schindler”, dar astea sunt detalii care nu merită discutate) şi mai observ că mai nou vă luaţi şi cetăţenie . D-aia roşu-alb-verde dispusă pe orizontală. Că “E o chestiune de mândrie”, “un gest simbolic”. Acu’ că Românica e în impas daţi bir cu fugiţii, ai? Vrem egalitate, dar nu pentru căţei gen? Zic şi eu, aşa. Că no, ţipă sângele de fanariot în mine.

  virusverbalis fusăi simpatic.

 27. Ianuarie 4, 2011 la 00:24
  link permanent
  ügyvéd zice ca:

  Mitzy, tu de anul trecutul am exprimat un mirarea… De ce eu facem tarantela si vorbeste in numele la doamnele. Corect? Nu conteaza unde doamnele am nascutul. Nu conteaza ce doamnele am facutul experiens. Eu vorbesc in numele la fiestecarele. La mine la sertarul estem diploma care dam dreptul sa vorbim in numele la altul! Daca acum venim un piticul cu fesul in capul si care vrem pentru fim presedintele de Romania, eu pe el ascultam cu multa atentia! Na!

 28. Ianuarie 4, 2011 la 01:05
  link permanent
  ügyvéd zice ca:

  Mitzy, tu am avut un mult excesul de caramelul. Eu credem ca tu ai bagat si boticul la el. Mult. Na. La Intorsura Buzaului de ce facem asa caramelul lipiciosul? Vrem pentru prindeam pe cineva la capcana? Jaj. Nu carecumva tu asteptam la capcana un Fatul Frumosul calare pe un martoaga? Nu, eu nu credem asa ceva. Mitzy estem un colega de suferinta si vom pleca amandoii la Siberia pentru faceam taietorii de lemnele si purificam prin suferinta! Da, taigaua ne asteptam, soarele noii vietii ne asteptam. Mitzy Mitzyovna, tu vrem pentru mergem cu mine la taigaua siberiana?

 29. Ianuarie 4, 2011 la 01:08
  link permanent
  mitzy_mo zice ca:

  Mda. Că mai avea două întrebări. Sau doi întrebări. Că din experienţă am observat că unii cetăţeni ai ţărişoarei lor au probleme cu sexul. Cuvintelor. Pentru care ţărişoară ai purtat fesul (Regatul Unit al României şi Ungariei cu capitala la Braşov?)? Şi pe care cap? Da’ m-am lămurit.

 30. Ianuarie 4, 2011 la 01:14
  link permanent
  ügyvéd zice ca:

  Na, merem in intinsa Siberia au ba?

 31. Ianuarie 4, 2011 la 01:18
  link permanent
  mitzy_mo zice ca:

  Cum aş putea refuza o asemenea propunere. Deja am fantezii. O călătorie ezoterico-transcedentală alături de un concupiscent ascet în ale licorilor. Cu tăierea de lemne mai greu. Că am o experienţă neplăcută dar amuzantă, că nu s-o întâmplat nik grav: când a pus tatăl mitzesc prima dată toporul în mâinile îndemânatice ale subsemnatei a ieşit cu ioi. Sau jaj, după cum te încăpăţânezi să corectezi p-acilea. Am dat de două ori. Prima dată am căzut pe spate, a doua oară i-am dat lui tata în picior. Vrei Siberia cu miţi-mo? Sigur. Tu să fii sănătos…

 32. Ianuarie 4, 2011 la 01:37
  link permanent
  ügyvéd zice ca:

  Mitzy Mitzyovna, eu am intelesul acum. Martori is Darie Carcevo Grozovici, me rog frumos Clonici Blogumilovici Bibliarovici, Teofan Teofanovici Diarevici, Marian Marianovici Prietenascii. Estem cavalerii care pentru garantam cu capul Mitzy Mitzyovna! Mergem la taigaua siberiana si incepem un anul noul fericitul sau bozgorele cadeam iar cu nasul si psihicul la melancolia? Te rugam pentru dam un respunsul agravantul!

 33. Ianuarie 4, 2011 la 01:46
  link permanent
  mitzy_mo zice ca:

  No. Dacă ai sânge-n tine şi te ţine… Da’ trecem prin Sanct-Petesburg. Am nişte “afaceri” de lămurit şi nişte curiozităţi de liniştit. Şi dup-aia, cum s-ar zice: merem. Sau ne îndreptăm. Deşi mi se pare mişeleşte. Că se ştie că Siberia se înfruntă numai cu magie. Adică cu apă de foc. Lucru pe care eu nu îl stăpânesc sub nicio formă. De unde rezultă că situaţia mea s-ar putea să fie cam problematică.

 34. Ianuarie 4, 2011 la 01:51
  link permanent
  mitzy_mo zice ca:

  A, şi ar mai fi o problemă. Mi se despică vârfurile de la ger. Iar aşa ceva mi-este foarte greu de îndurat. Cum s-ar spune. Cam ca prezenţa flocului darusian. Şi abonamentul ce s-o lipit de el ca mâna de bărbat pe fundul de virgină. Şi nu-l mai poa’ da jos nici cu OPC-u’.

 35. Ianuarie 4, 2011 la 02:04
  link permanent
  ügyvéd zice ca:

  Mitzy Mytzovna, ne asteptam padurile. Tu am dat la tata socrul in piciorul cu toporul? Jaj, bine ca tinem minte pentru nu rugam la tine la pedichiura. Tu deja am invatat limba groaznica de bozgorele. Na tu numai deschidem gura pentru zicem i si numaidecat tu din gat zicem a si apoi lasam pe i sa fuge! Jaj nu pronuntam ioi ca carutasile. Tu te rog deschidem si zicem asa, aaaaa, iiiii ooooo. Apoi tu zicem din gatul frumosul, siberianul io, ioi, ioi, fara accentul pe i. Miyzy Mitzytovna, in fond ce importanta abem la sufletele noastre care estem un corabia la Siberia.

 36. Ianuarie 4, 2011 la 02:09
  link permanent
  mitzy_mo zice ca:

  Offff, bărbaţii şi cum deschid femeile gura sunt două probleme ireconciliabile. Şi nuş de ce îi acorzi atâta atenţie.

 37. Ianuarie 4, 2011 la 02:25
  link permanent
  ügyvéd zice ca:

  Nu se existam asa cevasilea, stimata Mitzy Mitzytovna. Eu personal, va sa zica lipeam vafurile dezlipitele la parul si personal aveam grija pentru confectionam un peruca decenta. Am dat telegrama la mosia pentru aducem un gramada de paiele ecologicul. Asta nu se exista Mitzy Mitzytovna. Ce facem Mitzy Mitzyovna la Sankt Petersburg unde faceam preumblarea la Nevski Prospekt? Tu ce facem, tu estem sontoroaga? Tu punem la mine intr-o situatia imposibila. Cinwe estem fundul de virgina care le tine nu lasam pentru desfasuram cu patinajul?

 38. Ianuarie 4, 2011 la 03:26
  link permanent
  ügyvéd zice ca:

  Ei, dragile prietenii. Eu am facut mult drumul. Drumul in viata, drumul la cararea. Stiti, dragii mei pritenii, oameni sunt cea mai mare comoara!Pretuiti-va prietenii!Pretuiti rasaritul de soare! Pretuiti-l pe cel de langa voi. Au sa curga ani peste voi, dragi prieteni. Viata o sa curga peste voi. O sa fii o epava, tu, cel ce ma citesti acum. Da, o epava o sa fii si o mana de oase! O mana de oase, tine minte! O sa putrezesti si o sa puti. Da, o sa puti. Toate visele tale, tot ceea e ai tinut numai pentru tine, toate acele arome ale florilor primavaratice, acele nesfarsite arome ale plajei… Da, stiu ca tu tii minte aroma plajei. Eu o tin minte. Mai tii minte aroma plajei dimineata? Caldura nisipului, vuietul marii? Ei, o sa fii o mana de oase candva. Bucura-te prietene pentru fiece rasarit de soare, bucura-te pentru fiece bucatica de paine. Si aminteste-ti prietene ca vei fi o mana de oase! La multi ani iti urez, dragul meu prieten care ma citesti acum. Traieste-ti viata, drag prieten. Traieste-o asa cum ai fi vrut, asa cum vrei, asa cum poti! E doar una prietene/prietena. Si atat de scurta.

 39. Ianuarie 4, 2011 la 09:34
  link permanent
  mitzy_mo zice ca:

  Mda! dar cred că sunt nişte lucruri pe care ar trebui să le ştii despre mine. Sunt ciungă de un picior, chioară de un ochi şi ştirbă de doi dinţi. În rest totul e OK. Am mâini frumoase şi ştiu să desfac peştele din conservă.

 40. Ianuarie 4, 2011 la 10:16
  link permanent
  Darius Groza zice ca:

  M, linie jos, iulia, linie jos, i, la Yahoo!, respectiv ugyved, punct, 36, pe Gmail.

  Sper că v-am fost de folos. Să fiţi mai operativi.

 41. Ianuarie 4, 2011 la 13:53
  link permanent
  mitzy_mo zice ca:

  Ptiu drace! Dariuse, tu când ai fost bătut ultima oară? Că se cam simte nevoia…

 42. Ianuarie 4, 2011 la 14:29
  link permanent
  Marian S zice ca:

  Pai are dreptate omu`. Ce, ii platiti voi hostingul ca sa faceti chat aici ?
  (Nu, nu sunt gelos, mitzy draga).

  Aici vorbim de telefonia mobila, da ? Aia cu flocii era anul trecut.

 43. Ianuarie 4, 2011 la 14:41
  link permanent
  mitzy_mo zice ca:

  Ce-i drept!
  (Nici nu aş concepe aşa ceva. Sunt fată cuminte, harnică, deşteaptă şi devreme acasă. Eu nu joc jocuri din astea, copilăreşti, cu gelozii. Şi e mai bine aşa, că nu ştii în ce te bagi. De-ţi găseşti jumaua şi nu-i faci faţă de minunată ce e. Sau zici că nu eşti gelos pentru că am zis că sunt ciungă de un picior, chioară de un ochi şi ştirbă de doi dinţi. Stai liniştit. Am nişte proteze atât de sexy de nu crezi.)
  Păi ce, flocu’ n-o trecut şi el în anul nou?

 44. Ianuarie 4, 2011 la 14:49
  link permanent
  ottffse zice ca:

  consumatorii miţi şi ügy are tot dreptul să este nemulţumitără de deconspirarea suferită! şi deasemenea să folosescă linkul anepeceului, cu atîta generozitate oferit de împricinatul xerxesică. un sănătos huo acestuia!

  (şi cum mă miţi, te cheamă iulia? hîhî.)

 45. Ianuarie 4, 2011 la 15:01
  link permanent
  mitzy_mo zice ca:

  Da’ tu ce crezi, că pe toate le cheamă cu “A”? Sau poate credeai că Miţi m-or botezat la botez. Recunosc că ar fi fost interesant.

  Bănuiesc că tu nu ai să dezvălui numele de cavaler pe care îl porţi cu mare datorie civică în buletin.

 46. Ianuarie 4, 2011 la 15:08
  link permanent
  Darius Groza zice ca:

  Aolo, dar ce, o să sară lumea la voi, să vorbească cu voi de n-o să vă mai vedeţi sau ce?

  Eu v-am ajutat să vă apropiaţi.

  Mă duc să mă cert cu ăia de la eMAG, că urmează la coadă.

 47. Ianuarie 4, 2011 la 16:21
  link permanent
  Mihai zice ca:

  @marian s

  de ce ti-ai privatizat blogu’?

 48. Ianuarie 4, 2011 la 16:26
  link permanent
  ottffse zice ca:

  păi nu, că nici tu n-ai dezvăluit nimica. te-a deconspirat băiatul ăsta cu blogu’, cum îi spune… darius.
  şi oricum, cavaler e numai ugy pe-aici, el să dezvăluie. ungurii au fost mai cavaleri decît noi, aveau platoşe mai lustruite. şi panaşe verzi!
  hai, nu mai vorbim 3 zile că iar se ene degrabă-vărsătoriul de yahoouri secrete.

 49. Ianuarie 4, 2011 la 17:03
  link permanent
  mitzy_mo zice ca:

  Offttse, ţi-e frică. Te simt. S-a creat un precedent. Vezi ce făcuşi, Dariuse? Se dă lumea la fund. Dezvăluie-l şi pe offttse. Aşa, ca să te iertăm. Cu eMAGu’ îţi ţin pumnii ca să te cerţi fain. Să ai ce să ne scrii nouă acilea ca să nu se mai supere Marian că-ţi dezechilibrăm universul creaţional. Vezi ce înseamnă să ai net pe telefon? Te poţi certa în direct şi te putem inspira cu înjurături în cazul în care ai avea nevoie. Că uneori trebuie.

  Şi tu Mariane ce zici? Că poate ne place să fim priviţi în timp ce. Discutăm. Că totul a pornit de la Orange. Şi de la caramel. În timp ce aşteptam dariusul să dea cu update-u’. No!

  Şi tu Daruse, nu te supăra. Că eu doar te-am întrebat.

 50. Ianuarie 4, 2011 la 19:13
  link permanent
  Mihai zice ca:

  “Sunt fată cuminte, harnică, deşteaptă şi devreme acasă.”

  si simpatica, asa pari pe facebook. pacat ca ai ales sudu’ si nu urbea clujeana. :)

 51. Ianuarie 4, 2011 la 19:24
  link permanent
  virusverbalis zice ca:

  Mitzi,cine a castigat pan’ la urma chilotii Zara?

 52. Ianuarie 4, 2011 la 20:40
  link permanent
  Marian S zice ca:

  @ Mihai: De ce l-am privatizat ??? Ehei, e si mai nashpa, l-am ascuns un pic. Daca erai pe faza si citeai penultimul articol nu mai intrebai acuma.

  @ Mitzy: Eu sunt gelos ca te dai “în bărci“ cu altcineva, chit ca este pretenaru` meu virtual care face naveta intre RO si HU.

  @ Dariusica: Da` cu emagu` ce mai ai, frateeee ???

 53. Ianuarie 4, 2011 la 21:56
  link permanent
  mitzy_mo zice ca:

  @Mihai: Cât neprofesionalism! Arată-te al cui eşti că nu-i frumos. Cunoşti senzanţia aia când eşti privit şi nu ştii de cine, sau cine e persoana respectivă? Aşa, ca de un om al întunericului? Ei bine, tu eşti un om al întunericului virtual. Eşti din eÎntuneric.

  @virusverbalis: Nu eu. Dar deţin informaţia secretă că cine.

  @Marian S: Nu mă mai dau în bărci cu nimeni. Gata. S-a terminat fantesia. A fost spartă ca un balon de săpun. Nişte bărci care iau apă. Că făcem chat fără să plătim hosting la Darius-san. Care mai dă şi o roabă de bani la Virgili şi Călini. File din poveste, ce mai…

 54. Ianuarie 5, 2011 la 00:00
  link permanent
  Darius Groza zice ca:

  Măcar răspunde la tăţi, da’ într-un singur comentariu…

 55. Ianuarie 5, 2011 la 02:08
  link permanent
  Mihai zice ca:

  @Marian S

  cred ca erau sarbautorile pe faza atunci. ca nu am fost deloc pe internet. sau pe bloguri ma ales. :)

  @mitzi_mo

  :) pai incep sa ma gandesc daca sa fiu sau nu fair. :D

 56. Ianuarie 5, 2011 la 11:48
  link permanent
  mitzy_mo zice ca:

  Şi pentru că lui Darius îi place calitatea şi nu cantitatea ca unui adevărat om de PR, o să răspund într-un singur mesaj, măcar.

  No, vezi no, dragă Mihai? Acum eşti un bărbat adevărat. Şi no. Am ales sudu’ că cică să merg la vârf. Că alternativa ar fi fost Braşovul. De care mă cam plictisisem în 4 ani. Şi Iaşul. Pe care mi-l doream. Da’ nu primii învoirea de la stăpânire.

  Marian S, lasă-l pe săracu prieten RO-HU, că le-au dat ai lor o lege acuma de mi-a tremurat mâna pe mouse. Da’ măcar Dunărea e mai adâncă decât Dâmboviţa şi la o adică aruncarea într-însa e mai eficientă.

  Şi o mică întrebare: Când un nene te alintă “Miţulică” şi îţi spune că vorbeşti mult, dar că îi place şi îi place culoarea părului tău ar trebui să cazi în fund şi să te unzi toată?

  Vă mulţumesc anticipat pentru răspunsuri. Ca să facem economie. De mesaje. Că unii vorbesc prea mult. Da’ eu zic că d-aia suntem unde suntem. Că nu comunicăm suficient.

 57. Ianuarie 5, 2011 la 12:09
  link permanent
  curs valutar zice ca:

  :) Nu avem Iphone pe Stock :) genial

 58. Ianuarie 5, 2011 la 14:34
  link permanent
  virusverbalis zice ca:

  La toti!Hai noroace si izbanda-n floace! :) )

 59. Ianuarie 6, 2011 la 00:32
  link permanent
  Marian S zice ca:

  @ mitzy_mo: Când un nene te alintă “Miţulică” ma face pe mine si mai gelos.
  Nu vrei s-o auzi (mai bine) de la mine ???

  Dariusica, ce faci bre, nu ne tii la curent cu rezbelu` tau ? Hai, sa te invete nenea cum inapoiezi o ditamai masina de spalat de 16 milioane cu ajutorul anepeceului. Si acum nu glumesc, eu chiar am facut-o si le-am demonstrat (importatorilor) ca avea probleme inca de la conceptie. Ca idee: modelul acela nu se mai fabrica si iti dai seama ce oameni fericiti am facut eu.

 60. Ianuarie 6, 2011 la 01:56
  link permanent
  Andi zice ca:

  Băăi, cât de tare e mitzy. Lipsesc şi eu câteva zile (n-am nici o idee câte) şi ea ia toată atenţia care se adună pe jeg de pe tragica problemă existenţială a dariusului şi o concentrează asupra sa.

  Numai vezi, dragă, becurile astea incandescente ard. Adică emană căldură. Rău. 90% aud. Darius e obişnuit, el numai le priveşte de departe şi le mai face cu mâna câteodată. Numai să nu dai în cancer de piele, atât zic…

 61. Ianuarie 6, 2011 la 02:21
  link permanent
  toader zice ca:

  mitzi, ma, tu esti tampita. iti acord locul doi in topul amantelor. aplauze furtunoase pentru mitzi va rog.

 62. Ianuarie 6, 2011 la 11:12
  link permanent
  Marian S zice ca:

  62. Hai, ca se poate.

 63. Ianuarie 6, 2011 la 11:14
  link permanent
  virusverbalis zice ca:

  Imi zicea maica-mea ca, la o luna , dupa nastere,eram un naparstoc dragalas si bucalat.Si mai imi zicea ca, atunci cand veneau vecinele,conform datinei,imi atribuiau cuvintele magice:”Ptiu,manca-l-ar(pupa-l-ar ) mama,sa nu-l deochi!” Bineinteles,acu’ le inteleg bunele intentii crestinesti ,se mai practica si azi obiceiu’.Ce nu inteleg io,e altceva.De ce nu se cantoneaza doar la stadiul de “manca-l-ar(pupa-l-ar) mama ,sa nu-l deochi”(cu toate ca si asta cu..mancatu’ e iar naspa) si se mai adauga si “ptiu”(aici voiam s-ajung)Care “ptiu”, inseamna si niste scuipati hoinari,aruncati cu dragoste,sa-i zicem materna,pe obrazul rumen si neintinat al inca necuvantatorului plod.Unele “scuipatoare” chiar isi dau seama si,cu meticulozitate,sterg (neuitand sa mai adauge inca un “manca-l-ar mama…)epiderma frageda cu dosu’ palmei(nici aia imaculata) De multe ori ,batista lipseste la purtator…Ptiu!
  http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=yQaQsceWMgU

 64. Ianuarie 6, 2011 la 11:46
  link permanent
  virusverbalis zice ca:

  Mariene,sa vedem cine ia ..69.. :) )

 65. Ianuarie 6, 2011 la 11:50
  link permanent
  Darius Groza zice ca:

  De unde atâtea virgule?… vin eu şi întreb.

 66. Ianuarie 6, 2011 la 12:52
  link permanent
  operato rorange zice ca:

  hipster muist!

 67. Ianuarie 6, 2011 la 13:10
  link permanent
  Darius Groza zice ca:

  Hehe, sărăcuţul de tine. Hăt din Zalău, judecându-te după IP. Ia să ne apropiem noi mai bine…

  Într-altă ordine de idei: FICTORIE! Virgil de la Orange s-a îndetelnicit cumva-cumva, când şi-a asumat culpa, a.î. ăştia chiar mi-au tăiat costul de-l sugeau de la mine, după ce m-au îmbârligat de am procurat telefonie de la ei. Măcar atâta. Tare posomorât era Virgil când mi-a spus… mai să cred că i i-or fi tăiat lui din salariu. Sau l-or fi biciuit la tălpi, în cadrul a ceva ritual obscur…

 68. Ianuarie 6, 2011 la 14:12
  link permanent
  mitzy_mo zice ca:

  toadere, ţi-a venit porcul de la Crăciun înapoi pe gât? Cât despre propunere, îmi pare rău dar trebuie să te refuz. Locul doi? E prea mult pentru mine. Onoarea mă copleşeşte şi mă tem că nu fac faţă. O las pe Andi să-mi arate cum, că văd că se pricepe. Ba chiar aş dori pe ultimul loc dacă se poate. Să te văd în spledoarea-ţi.

  Marian Es, ai grijă cu cine te asociezi. Nu vezi că am căzut în dizgraţie?

  Şi nu. Darius-san nu poate fi eclipsat. Voi nu vedeţi cum recuperează?

  Noul buric este operato rorange, după cum se vede. Şi e atât de buric încât l-a făcut pe Darius să scrie cu sânge pe tencuială.

 69. Ianuarie 6, 2011 la 14:40
  link permanent
  virusverbalis zice ca:

  Dariuse,e, de, la, ei..Imi plac la nebunie..

 70. Ianuarie 6, 2011 la 14:55
  link permanent
  virusverbalis zice ca:

  L-am luat… :) )Din realizare-n ,realizare..Precum gazda…

 71. Ianuarie 6, 2011 la 16:41
  link permanent
  Marian S zice ca:

  Cum lipsesc un pic cu treabă, cum vă faceţi de cap. Bine…

 72. Ianuarie 7, 2011 la 16:04
  link permanent
  virusverbalis zice ca:

  Foaie verde,foaie lata,
  Pe la Turism, pe la poarta…
  La Elena sprancenata,
  Bat-o Traienel s-o bata..

  Imi pusara crasma-n poarta,
  Nu poci trece la amanta..
  N-am suvita apretata,
  Ca m-au ras astia la pleata…

  Offf,ce dor ,ce chin,ce jale,
  Ma gandesc io la matale…
  Offff,ce dor ,ce chin,ce jale,
  Un carcel m-apasa-n sale..

  Foaie verde lamuita,
  Ce te-as tuca la gurita…
  Da’ e presa adunata,
  Si-o -i lasa-o p-alta data…

  Daca vrei sa ma iubesti
  Si hormonii sa-mi starnesti,
  Te-oi chema sub coviltir,
  Sa-ti dau whiski la clondir..
  http://www.youtube.com/watch?v=AtYRixzKhWQ&feature=player_embedded

 73. Ianuarie 9, 2011 la 02:33
  link permanent
  Darius Groza zice ca:

  Buuun.

 74. Ianuarie 9, 2011 la 11:20
  link permanent
  mitzy_mo zice ca:

  Ce s-a întâmplat cu JEGu? Că s-a cam ramolit.

 75. Ianuarie 9, 2011 la 17:05
  link permanent
  virusverbalis zice ca:

  Haoarde,ca e cu noi,
  Ca si Mirce,Base doi..
  Puneti,vere,la protap,
  Frigeti,mielu’,ca va fac…

  Pa o data vine-aici,
  Vreau sa fie totu’ brici…
  Puneta-va ghiulurile,
  Aprindeti lulelele…

  Fah,pirandooo,Mercedesa,
  Trage-ti haine de printesa…
  Pardailane, ando mui,
  Ce te uiti la mine sui?

  Baga, mah, in in ceasca ness-uri,
  Vine aia cu succesuri…
  Fah,Zorzoano,toarna sucuri
  Si pune-ti pa haine ciucuri…

  Nu ma faceti da ocara,
  Ca-i eur-parlamentara…
  Ce conteaza, cat e costu’,
  Ca e fata lu’ al nostu’…
  ps/Maine o pun si io pe blogu’ propriu,da nu ma abtinui…

 76. Ianuarie 10, 2011 la 13:05
  link permanent
  ottffsse zice ca:

  se scrie mult şi prost…
  Mareane, nu mai lipsi că se duce dracu’ mustăria!

  (miţi, se poate un catfight cu andi în direct şi la o oră de vîrf?
  că darius oricum n-o să mai scrie nimic şi ne cam plicti pe-aici.
  hai, şi vă arbitrează toader că pare foarte imparţial)

 77. Ianuarie 10, 2011 la 14:08
  link permanent
  mitzy_mo zice ca:

  @ottffsse: toader nu pupă până nu prestează nişte justificări/precizări/iertăciuni. Iar la Andi nu mă bag că se anunţă periculoasă. Iar eu mi-s om de PR. Ceea ce explică anumite lucruri. Nu-i aşa Darius? Mai zi-ne de Virgil.

 78. Ianuarie 10, 2011 la 15:47
  link permanent
  toader zice ca:

  esti proasta. io te-am pus direct pe locu’ 2 intr-un clasament select si larg totdeodata.
  in alta ordine de idei : remarc ca darius nu se abtine sa nu pupe in cur patronatul de fiecare data cand acesta ii paseaza niste bani sub diverse motive.

 79. Ianuarie 10, 2011 la 16:01
  link permanent
  Darius Groza zice ca:

  Pe lângă când cer produse alimentare direct sau pup pur şi simplu fără vreun motiv.

 80. Ianuarie 10, 2011 la 16:38
  link permanent
  ottffsse zice ca:

  rectific, se scrie mult şi prost, dar şi urît…
  cînd citesc elucubraţiile-astea creşte mîndria-n mine ca altceva.
  aşa da!

 81. Ianuarie 10, 2011 la 17:25
  link permanent
  Marian S zice ca:

  Mai, in afara de a va sfatui sa treceti pe cartele prepay… chiar nu am ce sa adaug.
  A, ba da: mitzy nu mi-a trimis nici o poza.

 82. Ianuarie 10, 2011 la 17:37
  link permanent
  mitzy_mo zice ca:

  toadere, ţi-aş zice eu cine e selectă şi largă, dar mă tem că nu ai. Dar dacă totuşi ai, să ştii că e selectă şi largă.

 83. Ianuarie 10, 2011 la 19:12
  link permanent
  virusverbalis zice ca:

  Mitzy,calm down!

 84. Ianuarie 10, 2011 la 20:15
  link permanent
  toader zice ca:

  Banuiesc ca vorbesti de mama. Eu nu am controlat-o. Dar, daca depinde liniar si de varsta, atunci banui ca intr-adevar.

 85. Ianuarie 10, 2011 la 21:26
  link permanent
  mitzy_mo zice ca:

  Nu. Nu e vb de mamă. Eu nu zic de mame. Aşa, informativ. Am şi eu nişte lucruri sfinte pe lumea asta. Dar e trist că nu te-ai prins. O mamă are tot omul. Iar eu ţi-am zis de ceva ce s-ar putea să nu ai. Pentru că no, mai depinde şi după caracter. Aşa.

 86. Ianuarie 10, 2011 la 22:08
  link permanent
  toader zice ca:

  ? ce nu am?

 87. Ianuarie 10, 2011 la 23:06
  link permanent
  mitzy_mo zice ca:

  Mă stresezi!

 88. Ianuarie 10, 2011 la 23:39
  link permanent
  toader zice ca:

  de ce ?

 89. Ianuarie 10, 2011 la 23:42
  link permanent
  mitzy_mo zice ca:

  Eşti sicofant!

 90. Ianuarie 10, 2011 la 23:47
  link permanent
  toader zice ca:

  ce e sicofant?

 91. Ianuarie 10, 2011 la 23:49
  link permanent
  mitzy_mo zice ca:

  Încă puţin! Mai ai. Încă puţin!

 92. Ianuarie 11, 2011 la 00:47
  link permanent
  toader zice ca:

  SICOFÁNT s. v. denunţător, pârâtor.

  am gasit cu google.

  da’ de ce voiai sa ascundem relatia noastra?

 93. Ianuarie 11, 2011 la 01:14
  link permanent
  mitzy_mo zice ca:

  Pentru că e un rău vizual. Tâmpitule. Ca să zic aşa. Noi nu avem o relaţie! Ţi-am refuzat haremul. Hmmmm. Prostule? Parcă da. Şi sicofant nu era cu sensul ăla. Dar cu sensul de nesuferit. A, da. Idiot. Că se înţelege şi pe franţuzeşte.

  Darius, îmi cer scuze!

 94. Ianuarie 11, 2011 la 03:00
  link permanent

  Terminaţi cu prostiile, că vă dau un citat din Brumaru… de nu veţi mai putea citi cultură în viaţa voastră! Nu mă enervaţi şi daţi rapid un film!

 95. Ianuarie 11, 2011 la 08:34
  link permanent
  mitzy_mo zice ca:

  Ei, aşa se întâmplă unde e dragostea prea mare. Cât despre cultură stai liniştit. Că şi PRiDAR şi Mandate pe care la citeşte toader sunt tot o formă de cultură.

 96. Ianuarie 11, 2011 la 10:58
  link permanent
  ügyvéd zice ca:

  http://www.youtube.com/watch?v=bV-fRHm_x30

 97. Ianuarie 11, 2011 la 11:22
  link permanent
  jimerino zice ca:

  ai futut-o si p-asta, toadere. mitzkis, cu mine sa nu te iei in pizda, ca mi-e o lene.

 98. Ianuarie 11, 2011 la 11:46
  link permanent
  ügyvéd zice ca:

  @clona, daca nu l-ati vazut pana acum, iata un film care merita vazut. http://www.spiritus.ro/video/filme-video/Embed/ostrov.htm

 99. Ianuarie 11, 2011 la 12:55
  link permanent

  @ ügyvéd
  Mulţam de film. L-am mai văzut, dar nu tradus… Merită să-l revăd.

 100. Ianuarie 11, 2011 la 13:05
  link permanent
  mitzy_mo zice ca:

  ügyvéd, nu eşti amuzant deloc. Dar ai potenţial. Şi eşti simpatic. Cu blăniţă de simpatic.

  jimerino, şi eu care numai bănuiam că ai pizdă. No, gura păcătosului adevăr grăieşte. Dar totuşi, ce fel de pizdă eşti? Din aia cu veritabilă sau ai şi săculeţ cu biluţe. Ca să ştiu pentru când nu ţi-o mai fi lene.

  Că numai Andi mai e pe baricade. Asta dacă are sexul ăla care trebuie. Precum sper.

 101. Ianuarie 11, 2011 la 13:05
  link permanent
  ügyvéd zice ca:

  @clona. Cu multa placere. De dimineata l-am vazut. Linkul mi l-a trimis un amic din State si m-a surprins faptul ca are subtitrare in romana. Vizionare placuta. Draghe Mitzy, puszika-puszi.

 102. Ianuarie 11, 2011 la 17:15
  link permanent
  jimerino zice ca:

  stai si banuiesti ca vita, in loc sa pui boticul umed ca sa te convingi. ba, in viata nu rezolvi nimic daca te scalzi in incertitudine, tine minte la om batran. bine, nu ca toader de batran.

 103. Ianuarie 11, 2011 la 17:37
  link permanent
  mitzy_mo zice ca:

  Câtă consideraţie. Şi la tine şi la toader. Mi-am zis să nu te iau prea tare că eşti fraged. Dar dacă o ceri s-ar putea s-o capeţi. A, şi boticul umed sau nu are dinţi. Ai priceput?

 104. Ianuarie 11, 2011 la 19:01
  link permanent
  jimerino zice ca:

  cruta-ma si-ti indeplinesc 3 dorinte. diferite, sa nu te lacomesti la aceeasi de 3 ori.

 105. Ianuarie 11, 2011 la 20:08
  link permanent
  virusverbalis zice ca:

  Cica daca bei agheasma iti trece…

 106. Ianuarie 11, 2011 la 20:40
  link permanent
  alex zice ca:

  incep prin a te intreba:
  1. de ce nu ai catadicsit sa-ti reziliezi abonamentul, sa-l treci pe cartela reincarcabila, urmand ulterior trecerea inapoi pe un abonament mai de Doamne-ajuta, in speta de 29 de euro?
  2. de ce nu ai sunat la departamentul de relatii cu clientii, “amenintand” vreun bezmetic de acolo cu rezilierea contractului? ti-ar da aia si pe ta-su numai sa nu reziliezi.
  zic si eu asa
  p.s. daca deja s-au discutat situatiile relatate mai sus, ma inclin pt nerusinarea de nu fi citit comentariile.

 107. Ianuarie 11, 2011 la 20:55
  link permanent
  Darius Groza zice ca:

  Nu, într-adevăr, nu s-au discutat, iar răspunsul este: deoarece sunt prost.

  (Exceptând aspectul cu rezilierea şi “zilierea” înapoi, în lungul proces al căruia pesemne aş fi pierdut numerul de telefon. Orişicum… probabil cu ameninţări aş fi răzbit. Însă oricum abonamentul este oareşcâtva avantajos, în cadrul celor 20 de euro diferenţă de la 29.)

 108. Ianuarie 11, 2011 la 21:59
  link permanent
  mitzy_mo zice ca:

  @darius: o ameninţare eficientă este cea cu trecerea la altă reţea. Eu am avut o problemă cu abonamentul pe numele tatălui meu şi îmi trimiteau minutele aniversare pe 30 decembrie şi aveau valabilitate până la 1 ianuarie. I-a sunat, i-a băgat rău, le-a zis că trece la alţii şi a doua zi s-au excutat.

  @jimerino: hai, recunoaşte că ai poftit la toader.

 109. Ianuarie 11, 2011 la 22:48
  link permanent
  toader zice ca:

  pofta vine mancand.:)

 110. Ianuarie 11, 2011 la 23:19
  link permanent
  ügyvéd zice ca:

  Am spus cineva ca eu nu estem amuzantul. In cel mai bunul cazul eu estem la fel de amuzantul ca un hemoroidul la curul de un sedentarul. Eu estem un tragicul care placem pentru plimbam la malul de la marea. Eu facem pauza la malul de la marea pentru beleam ochii inocentul la nudistele grasanele. Eu estem un tragicul-comicul care invitam la tragi-comicaria pe domnisoarele care aveam batul infiptul in pardon, curul. Domnisoarele nu avem curul? Sau domnisoarele facem stransul din curul pentru pardon, nu permitem sa intram batul?

 111. Ianuarie 11, 2011 la 23:35
  link permanent
  virusverbalis zice ca:

  Ugy,au si ele…

 112. Ianuarie 12, 2011 la 00:06
  link permanent
  mitzy_mo zice ca:

  Vezi cum te pricepi? Ca un om mare. Ce-ar fi dacă ai permite să-ţi intre orice băţ. Ideea e să nu permiţi să-ţi intre niciunul. Dar dacă voi aveţi fetişuri dubioase, cine sunt eu să vă contrazic. Că oricum nu înţeleg mania domnilor de a băga lucruri tocmai prin locurile nefireşti. Chiloţii în sertarul cu şosete, spre exemplu.

 113. Ianuarie 12, 2011 la 00:41
  link permanent
  Marian S zice ca:

  Mitzy, ochii mei pozele tale vor să vadă. Cu sau fără băţ.

 114. Ianuarie 12, 2011 la 01:36
  link permanent
  ügyvéd zice ca:

  Jaj, cine am facut asa un porcaria? Chiulotii la sertarele de ciorapul. Ce urmam, cardul la frigiderul, izmana la aragazul? Sufletul la banca, constienta la gunoiul si cum zicem un cantecul romanul de haiducul, pula si caciula! Sau batul.

 115. Ianuarie 12, 2011 la 02:10
  link permanent
  Piscot zice ca:

  mie mi-i dor de papadie si de kraki.

 116. Ianuarie 12, 2011 la 02:19
  link permanent
  ügyvéd zice ca:

  @Piscot si mie mi-i dor de Jack London, de Albert Camus, de Sadoveanu, de Dostoievski, de Eliade, de Eminescu, de Mann, de Umberto Eco, de Vargas Llosa. Tie ti-i dor de papadie si de kraki… Na, de astia sa ai parte dragule!

 117. Ianuarie 12, 2011 la 09:51
  link permanent
  mitzy_mo zice ca:

  @Marian S: i le-am trimis lui toader.

 118. Ianuarie 12, 2011 la 10:45
  link permanent
  jimerino zice ca:

  eu p-asta o banuiesc a fi gia.

 119. Ianuarie 12, 2011 la 11:08
  link permanent
  ügyvéd zice ca:

  http://www.youtube.com/watch?v=PZmV00Y-y7c

 120. Ianuarie 12, 2011 la 11:29
  link permanent
  ottffsse zice ca:

  foarte mişto forumu’ ăsta! e cu pu, e cu pi, e cu de toate.wllaaad
  cred că mă dezbrac de caracter şi m-apuc şi eu de agăţat pe-aici.

 121. Ianuarie 12, 2011 la 11:38
  link permanent
  Darius Groza zice ca:

  Ugyel a rulat fin, cu cinci comentarii mai sus.

 122. Ianuarie 12, 2011 la 13:06
  link permanent
  Marian S zice ca:

  1. Una la mana: Dariusica are dreptate, ugy a rulat fin. Ceea ce ii doresc sa faca si de acum incolo. Eu consider ca a trecut vremea prostelii cu limba romana vorbita fals de un maghiar. Ugy al nostru vorbeste FOARTE BINE limba romana si ii recomand sa lase deoparte glumele de acest gen, le-a cam trecut timpul.
  Ne e dor de ugy cel care ne dadea lectii de cultura. Chiar si romanilor get-beget.
  Ii repet sfatul si indemnul pe care i le-am mai acordat odata: vrem sa vedem un blog ugyved !!! In limba romana si maghiara, ca sa fie citit de mai multi.
  Si (daca vrea) sa ne povesteasca singur de ce si cum, eu nu am dreptul sa spun.

  2. Si jimmy a banuit ceva pe la ora 10,45 , banuiala care ma cuprinde si pe mine.

 123. Ianuarie 12, 2011 la 15:14
  link permanent
  ügyvéd zice ca:

  Dragul meu prieten Marian iti multumesc! Stii, noi am discutat la telefon. Cand vorbiram anul trecut nu am atins subiectul asta. Draga prietene, textele pe care le postez cu ingaduinta lui Darius sunt glumite pe care fiestecare le gusta au ba. E un joc prietene. Eu sunt foarte ciufut si rar raspund la telefon. Viata mi-o traiesc intre doua orase. Eu sunt un om foarte dificil, chiar “dat dracului”, cum ar zice unii. Postez aici numai cand sunt in Bucuresti, la casa parinteasca. Cand sunt acasa nu postez. Cand sunt acasa imi place sa ma plimb pe malul Dunarii. Si apoi intru intr-o carciuma si acolo mai stau de vorba cu unul si altul. Eu nu am nevasta si nici copii, asa ca nu am bucurii sau obligatii casnice. Ma mai dau si eu in stamba pe cate un blog.

 124. Ianuarie 12, 2011 la 15:19
  link permanent
  virusverbalis zice ca:

  Ugy, am vazut filmul..A meritat…

 125. Ianuarie 12, 2011 la 20:09
  link permanent
  mitzy_mo zice ca:

  Cine e gia?

 126. Ianuarie 12, 2011 la 20:32
  link permanent
  Darius Groza zice ca:

  Au’ la ea, cine-i Gia… Că cine eşti tu, băăă?!

  Uă, numa’ să se-ntoarcă Toader!

 127. Ianuarie 12, 2011 la 21:17
  link permanent
  mitzy_mo zice ca:

  Las’ că cu gia am rezolvat. Şi mi-a plăcut. Da’ cu toader ce vrei? Că ce crezi că-mi poate face? Hmmmmm? Crezi că nu fac faţă sau ce? Dai fuga la toader. Te credeam voinic.

 128. Ianuarie 12, 2011 la 21:23
  link permanent
  Darius Groza zice ca:

  Nu dădeam fuga, cât mă temeam pentru tine. Şi nu ce poate să-ţi facă, cât ce poate să nu-ţi facă!

 129. Ianuarie 13, 2011 la 01:25
  link permanent

  Bre… pentru că o vreţi cu tot dinadinsul… îi musai ceva Brumaru

  Sunt pulele de cal prea groase?
  Sunt pulele de cal prea lungi?
  Elevele privesc sfioase
  Cum profesoarele, pe brânci,

  Le-nghit în pizdele lor grase
  Ca pe fitile-n lămpi adânci.
  Sunt pulele de cal prea groase?
  Sunt pulele de cal prea lungi?

  (Emil Brumaru, din Rondelul pulelor de cal, volumul recent Povestea boiernaşului de ţară şi a fecioarei cu lindic zglobiu)

 130. Ianuarie 13, 2011 la 02:53
  link permanent
  toader zice ca:

  dar nu ii fac nimic darius.

  gia e aia pe care era sa o detronezi de pe locu’ doi daca nu faceai fasoane. uite, iti dau posibilitatea sa te reabilitezi. sa nu care cumva sa mai imi trimiti poze intitulate “io_goala_ pe_sezlong”, “io_nuda_in_baie” si “io_pe_canapea_sexy” pe adresa pe care ti-o da darius.

  deci, daca iti doresti iara sa imi trimeti tot pe adresa aia poze cu tine pe sezlong sa imi trimiti ceva cu “sfantu_duh” sau “converteste-te_la_iehova” ca sa stiu eu sa le pun unde trebuie. sau, dai un mesaj pe blogu’ meu inactiv cu ceva neutru gen “vand carti de joc vechi”. si te contactez eu.

  si de pe locu’ 6 de unde esti poate… zic eu… sa te urc pe locul 4. iti explica darius clasamentele.

  chiar asa darius, care mai e clasamentul?
  sinon, coiul ala de plush il mai ai dupa ce ti-ai luat ifoné4? pamfil e bine?

 131. Ianuarie 13, 2011 la 02:55
  link permanent
  toader zice ca:

  a, si sa stii ca eu chiar nu iti fac nimic. nu ar fi frumos sa mancam noi doi, intr-o seara, o fasole cu ciolan pe varfu’ insulei de la notre dame? aduc eu vinul. tu il bei.

 132. Ianuarie 13, 2011 la 02:55
  link permanent
  toader zice ca:

  vorbeam cu mitzy, nu cu gia.

 133. Ianuarie 13, 2011 la 03:25
  link permanent
  toader zice ca:

  bibli, de abia acum ti-am citit comentariul. ai intrecut masura. gluma gluma dar doar gimel scrie lucruri din astea. esti magar si am remarcat.

 134. Ianuarie 13, 2011 la 09:46
  link permanent
  virusverbalis zice ca:

  -Ia sa-mi spui,da’ fii cinstit
  Ai baut,ai preacurvit,
  In sistem ticalosit?
  Da’, inca o data-ti zic,
  Nu vreau nici un siretlic…
  Sa nu-ncerci sa m-aburesti,
  Ca te simt si o patesti
  Si spre Iad te pravalesti!
  -Cand am fost la Golden Blitz,
  De-am baut cu Gigi-un sprit!
  Mai mult apa, decat vin
  Pot sa spun, c-a fost un chin…
  N-am facut deloc agape,
  V-au mintit,ca sa ma sape..
  Iar cand mi se pune-o pata,
  Ma calmez cu-o apa plata..
  Doamne,nu ma fa sa sufar,
  Sunt curat ca si un nufar…

  La capitolul iubit,
  Chiar ma simt neprihanit!
  Iar cu Udrea ,Doamne Sfinte
  Cum puteam ,ca presedinte…!
  Totu-a fost un simplu joc,
  N-am pus mana la mingioc…
  -Ia vezi Petre-n protocol,
  Ca mi-e lene sa ma scol…
  -Doamne,e plin de pacate,
  Aici,in Rai, nu se poate..
  Ia,sa vorbesc la vecini,
  Le dau bip, ca-s baieti fini…
  -Da ,Petre,te-aud beton,
  Scaraoschi-n telefon…!
  Zici d-un loc cu rezervare?
  Va ajut, ca-s de onoare…
  Mda,il stiu, mi-aduc aminte,
  A fost in RO presedinte….
  Chiar acu’ trimit semnale,
  Sa dea la cazane foale…
  ps/Pozele pe blog

 135. Ianuarie 13, 2011 la 10:12
  link permanent
  mitzy_mo zice ca:

  Aşadar, există o problemă de comunicare. Eu am priceput că nu sunt prima. Dar tu ai priceput că m-am dezis de tine? Nu? Rău. Trist. Şi nici măcar de gia nu sunt sigură că a acceptat, că mai poţi să mai ai încredere în bărbaţi, în ziua de azi? Nu mai poţi. Că-ţi promit că te iau cu ei în Siberia şi dup-aia se fac c-a nins prea tare.

  Nu ştiu ce prietenii dubioase dezvolţi tu, internetic vorbind, dar “io_goală_ pe_şezlong”, “io_nudă_în_baie” şi “io_pe_canapea_sexy” nu sunt ale mele. Ale mele sunt alea cu ”studentă_la_litere”, ”la_opera_din_viena”
  şi ”eu_la_biblioteca_naţională_din_Paris”. Probabil că le-ai şters că nu fac parte din aria ta de interes. Da’ n-are-a face.

  Deşi ştiu că ţi-ar fi pe plac şi te-ar interesa cu “sfantu_duh” sau “converteste-te_la_iehova” nu te pot ajuta. Dar poţi să le rogi pe unele dintre partenerele tale de la şedinţele de terapie s-o facă.

  Cu vinul eşti mai mult decât amabil. Fasolea cu ciolan nu-mi place. Şi nu vreau să ştiu ce îi dai să mănânce celei care e pe locul I. Dar să nu intrăm în detalii care nu merită discutate. Dar, totuşi, te întreb: de cât vin crezi că ai nevoie să beau ca să poţi face faţă? Aşa, estimativ. Că dacă beau numai eu, o sticlă întreagă, trebuie să fii tare slăbit. Sau cum să zicem… a, da, cu ”blog inactiv”. Hmm? Cam cum e? Îţi ascunzi performanţele interactive în spatele unei sticle de vin? Aşa faci? Că tot a zis darius că se teme mai ales pentru ce ai putea să nu îmi faci.

  Adică plânge şi suspină tânăra domniţă, dulce şi suavă ca o garofiţă; căci în bătălie soţul ei colat, a venit cu flinta şi nu i s-a sculat?

  Bibli, nu asculta la toader, că nu are sensibilităţi artistice. E, mai aşa, mai din topor. Zi şi ceva de suflet. Ca să mai răscoleşti demonii parizieni.

 136. Ianuarie 13, 2011 la 13:47
  link permanent
  Marian S zice ca:

  1. Mie îmi plăcea de toader ăsta, zău. Si acum ştiu că o să mă înjure, dar o să zic ce am de zis: chit că parleşte bine franţuzeşte, parizienii văd imediat românul din el. Fiindcă numai un român adevărat ar putea să serveasca fasole cu ciolan la un vin adevărat. Toadiere, zău aşa, la fasole cu ciolan nu merge nici cu vin de la Babanu`, să moară reforma presei din Ungaria dacă nu e aşa cum zic.

  2. Bibli, te rog să-i semnalezi lu` domnu` Brumaru nişte versuri pe care le-am creat ad-hoc, ca răspuns pentru o problemă practică pe care o aveam la un moment dat:

  De te-agiţi pe la spate şi înspre pizdă tânjeşti
  Dar, în drum, un cur mare şi gras întîlneşti
  Mai bine îl fuţi decît să-l ocoleşti.

  Aferim.

  3. PS: mitzy, dacă am pus diacritice mă iubeşti şi îmi trimiţi şi mie poze ?

 137. Ianuarie 13, 2011 la 20:08
  link permanent
  ügyvéd zice ca:

  http://www.youtube.com/watch?v=W-yccg1a1_w

 138. Ianuarie 13, 2011 la 20:30
  link permanent

  @ Marian S
  Domnul Brumaru are blog… Puteţi să-i semnalaţi aceste versuri chiar dumneavoastră:
  http
  www
  hobbitul.ro/

 139. Ianuarie 13, 2011 la 20:47
  link permanent

  @ toader
  Senior, avem versuri şi cu măgari, dacă ţineţi neapărat. :D

  E-atata liniste si-atata nemurire
  In pietrele ce nu stiu sa respire.
  Boii se-aduna galbeni langa apa
  Si se gandesc de unde s-o inceapa.
  Magarii cresc uimiti si cruzi din roua
  Sa vada cum testoasele se oua.

  Vacile cad trantite de ugerele lor
  Nemulse, si cu ochii limpezi mor

  (Ideala, Emil Brumaru)

  Domnule toader,
  Ştiţi ce este particular la ouatul ţestoaselor?
  Ţestoasele de apă îşi îngroapă ouăle pe uscat. Nu este straniu că un animal care trăieşte tot restul vieţii în apă, de la prima zi până la ultima zi, iese pe uscat ca să-şi lase urmaşii? Poate că ar trebui, în consecinţă, să căutaţi şi acolo unde nu este evident, şi acolo unde ne vă este totul obişnuit şi familiar… Poate că sămânţa poetică este pusă tocmai acolo unde nu vă aşteptaţi să fie. Nu credeţi?

  Am să urmez şi sfatul lui mitzy_mo şi am să leagăn şi o poezie “de suflet” a poetului Brumaru…

  cand treci prin oras ca zanele prin ceata
  pupa-ti-as caleasca pe roata din fata
  sufletul din mine
  iese-n straie fine
  si-o ia dupa tine
  pe ulite line
  cu ochii cat ceasca si fluturi pe coate
  pupa-ti-as caleasca pe roata din spate

 140. Ianuarie 13, 2011 la 23:12
  link permanent
  mitzy_mo zice ca:

  @Marian S: Într-adevăr, diacriticele au ceva orgasmic-naţionalist într-însele şi corectitudinea în vorbire aduce avantaje. Totuşi, cu părere de rău şi foarte mult regret nu te pot ferici cu pozele promise pentru că am primit feedback negativ de la toare şi nu doresc să dau greş din nou.

  @ügyvéd: Winnie era mai amuzant, dar probabil că în bodegile de pe Dunăre nu se potriveşte

  @Bibli: Am o urgenţă foarte urgentă şi o rugăminte: există o poezie, nu ştiu exact de cine e scrisă, probabil că de Vasile Voiculescu şi probabil că se cheamă Fântâna, nişte versuri sună ceva de genul ”De ce te-apleci deasupra mea ca o fântână…”, te rog mult, dacă o ştii, să scrii versurile sau să-mi dai un link unde aş putea s-o găsesc. Ai fi salvarea mea!

 141. Ianuarie 14, 2011 la 00:11
  link permanent

  @ mitzy_mo
  Voi căuta… Până atunci alta cu fântână…

  Vasile Voiculescu – Sta sufletul fara iubire

  Sta sufletul fara iubire, ca o fantana parasita,
  C-un pic de apa-n fund, salcie, sub naruirea de pereti …
  Sta-n marginea de drum fantana netrebnica si oropsita,
  Csci nimeni n-o mai cerceteaza; galeata-i spanzura dogita
  Si-n ghizdurile putrezite cresc brusturi si-nfloresc bureti.

  Sta sufletul fara iubire, pustiu, ca marul fara roade,
  Paraganit intr-o livada si plin de lacome omizi,
  Ce-l napadesc in primavara si toata frunza incet o roade
  Si toata floarea, otravita, se scutura curand si cade,
  Lasandu-i crengile uscate ca niste sterpe palamizi.

  Sta sufletul fara iubire cum sta o vatra ruinata,
  Ca un cuptor surpat de vremuri, fara de vad si fara foc,
  La care nimeni nu duce aluatul proaspat in covata
  Sa-l rumeneasca pe-ndelete dogoarea jarului, uscata,
  Si sa-l prefaca-n dulce azimi, mirositoare, ce se coc.

 142. Ianuarie 14, 2011 la 00:12
  link permanent

  Nu cumva este Vladimir Streinu, “Fantana parasita”?

  În nopţile de vrajă
  Când luna-şi urcă chipul ei de var
  Şi în adâncul ei de smoală îl pogoară strajă
  O! nimenea nu şie, în nopţile de vrajă
  Acolo-n fund
  Răsună cântec în palatul de cleştar’

 143. Ianuarie 14, 2011 la 00:18
  link permanent
  mitzy_mo zice ca:

  Nu, nu e. Nu-mi mai aduc aminte clar, dar parcă de Vasile Voiculescu. Sau Zaharia Stancu? Chiar nu-mi mai aduc aminte şi caut de câteva zile. ŞI E GRAV. Cre’ că tre’ să vizitez o bibliotecă. E foarte trist.

  Ce-mi aduc aminte sunt versurile alea şi nici măcar nu ştiu dacă sunt cu totul corecte. Dar îmi aduc amintă că e o adresare directă.

 144. Ianuarie 14, 2011 la 00:23
  link permanent

  @ mitzy_mo

  SAPĂ, FRATE, SAPĂ, SAPĂ

  Sapă, frate, sapă, sapă,
  până când vei da de apă.
  Ctitor fii fântânilor, ce
  gura, inima ne-adapă.

  Prinde tu-n adânc izvoare -
  de subt strat stihie blândă.
  Să se-aleagă din argilă
  ochiuri lucii, de izbândă.

  Călători cu turme vie
  să se-aplece, să se mire
  de atâta adâncime
  şi de basmele din fire.

  Să se curme-n piept cuvântul,
  când s-arată că pământul
  stele şi-năuntru are-
  ¬nu numai deasupra-n zare.

  Osteneşte-te-n amiază
  să aduni răsplată dreaptă.
  O privelişte de noapte
  negrăită te aşteaptă.

  Zodii sunt şi jos subt ţară,
  fă-le numai să răsară.
  Sapă numai, sapă, sapă,
  Până dai de stele-n apă.

 145. Ianuarie 14, 2011 la 00:24
  link permanent

  Zaharia Stancu?

 146. Ianuarie 14, 2011 la 00:29
  link permanent

  Poate Blaga…

  CAP APLECAT
  Mă îndemn să fiu
  şi o clipă mai sânt.
  Undeva pe câmp
  a murit fratele vânt.

  Toamna sângerează
  peste un mers bătrân.
  Printre umbre prelungi
  rostul mi-amân.

  Spre nu ştiu ce sfârşit
  un zbor s-a întins.
  Cu pâlpâit de sfeşnic
  un copac s-a stins.

  În fântână mi-aplec
  gând şi cuvânt.
  Ceru-şi deschide
  un ochi în pământ.

 147. Ianuarie 14, 2011 la 00:39
  link permanent

  Fantana cu Platani de Ion Pillat

  Fantana cu platani de langa tarmul marii
  La care ne-am oprit cu umbra in amurg
  In cantecul domol, ce nu-l pot da uitarii,
  De valuri ce se sparg, de ape care curg.

  Fantana unde vin cu vasele de-arama
  Cadanele sa-si ia un dar curat, din plin,
  Vrajita e – ti-o spun – si dorul meu – ia seama –
  In juru-i zboara greu: un porumbel strain.

  Pe Marmara se duc cu aripe de lebezi
  Corabii in amurg… Si piere zi si an;
  Dar aplecat usor pe apele ei repezi
  Obrazul tau il vad in umbra de platan.

  Sunt zile sau sunt ani de cand pe tarmul marii,
  In limpezimi adanci fantana l-a inchis?
  Platanii tot fosnesc, si nu pot da uitarii
  Murmurul de parau rostogolit prin vis…

 148. Ianuarie 14, 2011 la 00:42
  link permanent

  Sau Aurica Istrate, Sunt o fantana

  Sunt o fântânã zãmislitã-n dor
  Sã mã rãstoarne noaptea vin nebunii
  Iar în amiezi mã soarbe-un trecãtor
  Şi dintre gene mi-au zburat lãstunii.

  Tu eşti o ciuturã cioplitã-n os
  Prea strâmb, adâncul meu sã te încapã
  Cobori şi urci în mine dureros
  În setea ta flãmândã dupã apã.

  Pe cumpana-n deriva azi mai stai,
  Peste obrazul meu, in tremurare.
  Din radacini, suspina-n prag de mai
  Fantana mea cu dorul ce ma doare.

 149. Ianuarie 14, 2011 la 00:50
  link permanent
  mitzy_mo zice ca:

  Nu, nu e niciuna. Dar am o presimţire că o să-mi scrii toate poeziile din lumea,numai p-aia nu. E trist.

 150. Ianuarie 14, 2011 la 00:51
  link permanent
  mitzy_mo zice ca:

  poezia e de dragoste

 151. Ianuarie 14, 2011 la 00:57
  link permanent

  @ mitzy_mo
  Ce altceva vă amintiţi din ea în afara faptului că e cu o fântână şi ceva cu aplecatul?

 152. Ianuarie 14, 2011 la 01:02
  link permanent

  Amuzaţi-vă la gândul că domnul Bija va intra mâine aici şi va vedea atâta cultură că nu suportă JEG-ul. :D

 153. Ianuarie 14, 2011 la 01:02
  link permanent
  mitzy_mo zice ca:

  mi-am amintit versul ăla şi am întrebat pe cineva şi a zis că e de Voiculescu. Şi probabil că şi titlul e corect ”fântâna”.

 154. Ianuarie 14, 2011 la 01:05
  link permanent
  toader zice ca:

  ma pis pe brumaru. a aparut in cotidianul si de atunci toate pizdele au lesinat dupa “poet”. avea dreptate darius : “lasa-le dracului, la toate le trebe pula”.

 155. Ianuarie 14, 2011 la 01:07
  link permanent
  mitzy_mo zice ca:

  Şi nu ar trebui să vă bucuraţi? Bine ai revenit, dragă toader. Ce mai faci cu vinul?

 156. Ianuarie 14, 2011 la 01:09
  link permanent

  INSCRIPTIE PE FANTANA LUI NARCIS

  Strein alai dospeste in carnea ta oculta,
  Nelinistitii samburi placeri fagaduiesc?
  Esti robul noptii tale, Si taina nu te-asculta,
  Te-mprastii, pieri in altii ce te fagaduiesc:
  Apleaca-te in mine cu ravna lui Narcis,
  Adancul meu lunatic a limpezit un vis.

 157. Ianuarie 14, 2011 la 01:14
  link permanent
  toader zice ca:

  mariene, mariene, vinul nu il beu eu.

 158. Ianuarie 14, 2011 la 01:15
  link permanent
  toader zice ca:

  ce sa fac mitzo. ma gandesc la aia dupa locu’ 1. care cum a venit asa a si disparut. acu’ scrie in shuvoi pe feisbuc. si are sotu’ acolo. ce sa fac? ma consolez si eu cu fetele de pe aici.

 159. Ianuarie 14, 2011 la 01:17
  link permanent
  toader zice ca:

  tu vino cu fasolea aia si discutam dupa ce mananc.

 160. Ianuarie 14, 2011 la 01:18
  link permanent
  toader zice ca:

  nu iti fac nimic. te las sa imi declami versuri in timp ce eu ma ocup cu … gasesc eu ceva de facut.

 161. Ianuarie 14, 2011 la 01:19
  link permanent
  mitzy_mo zice ca:

  Mdaaa, ce să-i faci! Că nu te consolează ele. Eu am fost deşteaptă când te-am refuzat. Vezi? Spre binele tău. Să nu accepţi niciodată decât ce e mai bun.

  Poate îţi declam altceva!

 162. Ianuarie 14, 2011 la 01:32
  link permanent
  toader zice ca:

  o faci pe nebuna ca sa iti dea versuri bibli si sa te curteze marien. da’ io nu-s gelos. ca tot mie ai sa imi declami versurile lui bibli.

  deci, refuz refuz da’ stii ce? sa fie calda. eu aduc vin de care vrei tu. fasolea e a mea ca nu se cade ca tu sa vorba aia in timp ce rostesti versuri spre bucuria urechilor mele.

 163. Ianuarie 14, 2011 la 01:37
  link permanent

  @ toader
  :)
  Domnia voastră aţi citit versurile lui Bibliotecaru… sunt impresionat. Care dintre volume? Probabil Inscriptibil.

 164. Ianuarie 14, 2011 la 01:38
  link permanent
  toader zice ca:

  :) ))) tu te duci la paris sa iti faci poze cu biblioteca?:) ma, da’ esti fenomen. pe tine cum te agata astia pe strada?:)) “vai pisi, da’ ce ai citit azi de esti asa dulcica cu nasucul asta sub ochelari?”. :) )) sau cu “vai tu mutzunache mic ce esti. ce simfonie ai ascultat tu cand erai mica de ti-au crescut notele asa frumoase?”:)))

 165. Ianuarie 14, 2011 la 01:40
  link permanent
  toader zice ca:

  hai bibli las-o in pastele ma-sii de vrajeala. eu dau exemplu de ‘telectuali din astia care plac la domnisuare si dupa aia le dau vin pe capul insulei. de france, bineinteles.

 166. Ianuarie 14, 2011 la 01:41
  link permanent
  mitzy_mo zice ca:

  Să stabilim! Fasolea e a lui Marian. Literar o ard numai cu Bibli. Cu ügyvéd mă confrunt cultural. Tu ce valoare ai?

  Ochelari nu am, note frumoase am avut, de agăţat niciodată că nu pun, cum se zice…, suflet.

 167. Ianuarie 14, 2011 la 01:41
  link permanent
  toader zice ca:

  a propos bibli. sa asculti anne legras. sa vezi ce fenomen e. canta in metrou si i-am luat un cd cu 10 euroi. faina tanti. canta ca dumnezelea.

 168. Ianuarie 14, 2011 la 01:44
  link permanent
  toader zice ca:

  mitzule, tu vino si ma dumiresti la sfarsit. lasa fasolea lui marian daca vrei. si luam un rubiniu ca sa ne cantam impreuna. tu cu vocea, eu la coarde.
  la note sa te vad.

 169. Ianuarie 14, 2011 la 01:46
  link permanent
  mitzy_mo zice ca:

  Mă pricep doar la clape.

  Şi nuş ce-o dai cu anna aia. Mie îmi place dânsul: http://www.youtube.com/watch?v=6VAkOhXIsI0

 170. Ianuarie 14, 2011 la 01:48
  link permanent
  mitzy_mo zice ca:

  Nu te-ai săturat să vezi cât de diferiţi suntem? Că nu ne potrivim? Că pe zi ce trece prăpastia dintre noi se adânceşte? Of, toader drag, nu mai bate la porţile care nu-ţi deschid. Mi se rupe. Sufletul.

 171. Ianuarie 14, 2011 la 02:10
  link permanent
  toader zice ca:

  stiu stiu. diferiti suntem. asta incercam si eu sa zic dar nu stiam cum. vino ca ne descurcam si cu clapele. si nu bat la porti. eu le iau cu binisorul si cu dezmierdarea. pana se deschid singure. cu sufletul… rezolvam si cu ala intr-un fel sau altul. sa-ti linistim intai trupusorul ca la suflet se pricep ailalti 3. trag baietii astia niste versuri …

 172. Ianuarie 14, 2011 la 02:11
  link permanent

  @ toader
  Maestro al fasolei…

  Eu cred că nu trăiţi în plaiuri mioritice. ” ‘telectuali din astia care plac la domnisuare”?

  Nu plac ‘telectualii la domnişoare.
  La domnişoare plac cei cu bani. Or intelectuali cu bani nu găseşti pe nicăierea.

  La doamne plac cei virili. Or intelectualii virili sunt un mit (sângele se duce preponderent doar într-un organ, în cazul intelectualilor organul este encefalul).

  Intelectualii nu sunt plăcuţi decât de alţi intelectuali… şi asta destul de rar, pentru că intelectualii sunt, deseori, vanitoşi.

 173. Ianuarie 14, 2011 la 02:19
  link permanent
  mitzy_mo zice ca:

  Dar ce-ai zis clono! Eşti profund necunoscătoare. Telectualii sunt cei mai apreciaţi de femei. Ele, chiar dacă se mărită cu milionarii, tot la telectuali râvnesc. Na. Că o fantezie. Dar voi nu ştiţi. Şi pierdeţi. Voi telectualii, nu toader.

  @toader: nu vin!

 174. Ianuarie 14, 2011 la 02:24
  link permanent

  Nu retractez nimic, am dovezi irefutabile.

 175. Ianuarie 14, 2011 la 02:26
  link permanent
  mitzy_mo zice ca:

  Cred că ceva mai irefutabil decât ce există în mintea femeilor nu se poate. Posesoare de sâni fiind.

 176. Ianuarie 14, 2011 la 02:31
  link permanent

  Poftim, să nu credeţi că sunt opac la opiniile altora… daţi-mi un exemplu de intelectual pe care se bat domnişoarele…

 177. Ianuarie 14, 2011 la 02:53
  link permanent
  mitzy_mo zice ca:

  Nu. Deci nu m-ai priceput. Bărbaţi cu bani vs. intelectuali sunt ca femeia de scos în lume vs. gospodină. Cei din urmă nu sunt apreciaţi comercial, dar sunt preferaţi. Pe intelectuali nu se bat domnişoarele pentru că ei se distanţează trancedental de lumea obişnuită. Şi atunci, tu dommnişoară, căreia îi place un intelectual din ce puncte de vedere vreţi voi, merge la unul şi începe o conversaşie despre, să spunem semiotică şi felul în care limbajul ne formează gândirea, şi el te ia cu ”păsărică”, păi atunci nu e bine. Că el te desconsideră, tu te enervezi, îl bagi unde merită, el îţi vede reacţia, îţi spune că eşti cu adevărat doar o ”păsărică” şi gata relaţia. Tu te duci atunci frumos la ăla care are timp pentru tine, care eventual te ascultă.

 178. Ianuarie 14, 2011 la 10:30
  link permanent
  ügyvéd zice ca:

  Mitzy, nu cumva e poezia asta?

  Cand falfaisi naframa in albul steag al mainii
  Se oglindea amurgul in apele fantanii;
  Alaturi, sagetata in inima de frica,
  In clipa despartirii gemu o turturica,
  O rodie necoapta cazu, de vierme roasa,
  Crapand, inabusita de iarba somnoroasa
  Si, trist, pe poarta serii spre umbrele pieirii
  Iesea, palit si rece, luceafarul iubirii,
  Trecand ca peste-o rana, pe-un vanat cer ca fierea.
  Plecat peste fantana, vedeam in fund durerea
  Cum turbura adancul venind sa se adape
  Si prefacea in sange clestarul scump de ape,
  Cum se stingea amurgul si vestedul luceafar
  Si cum porneai departe si singura tu, cea fara
  De mila, luand cu tine in albul steag al mainii,
  Ca-n zari sa mi le fluturi, naframele luminii,
  Lasandu-ma, din golul fantanii cu balaur,
  Sa ma priveasca noaptea cu ochii ei de aur,
  Pe cand, cerand si dandu-si c-un bun ramas iertarea,
  Se-mbratisau in umbra iubirea si uitarea.

  “Despartire”, de vasile Voiculescu. O gasesti pe versuri.ro. Puszika drágám.

 179. Ianuarie 14, 2011 la 10:34
  link permanent
  ügyvéd zice ca:

  Rectificare: Ro-versuri.ro. Puszika ramane valabil.

 180. Ianuarie 14, 2011 la 11:50
  link permanent
  mitzy_mo zice ca:

  Nu e aia. Merga ACUM la bibliotecă.

  (P.S.: tu îţi dai seama că am căutat „puszika-puszi” pe Google translate?)

 181. Ianuarie 14, 2011 la 11:50
  link permanent
  mitzy_mo zice ca:

  Mreg. Bineînţeles.

 182. Ianuarie 14, 2011 la 11:51
  link permanent
  mitzy_mo zice ca:

  Adică MERG.

 183. Ianuarie 14, 2011 la 11:56
  link permanent
  Marian S zice ca:

  Mitzy, păcat că ai primit feedback negativ.
  Eu întotdeauna ofer feed-front pozitiv.
  Iubirea ta de poezie mi-a adus aminte nişte versuri:

  Ea – De ce te-apleci deasupra mea ca o fântână
  De ce te chinui să araţi “în vînă“ ?
  Că doar ţi-am spus că nu te-apuc de toartă
  Ştiu: iar nu poţi. A dracu` cruntă soartă…

  El – Ah, iubito, nu lua în seamă-aceste
  Nevoi absconse, pitite în iubiri celeste !
  Roteşte-te ca roata de trăsură
  Să-ţi pun saruturi peste tot… şi gură !

  Sigur eram mai beat ca jimi cand le-am compus, sigur mai erau cîteva strofe, sigur nu mai ştiu dacă era înainte sau după, sigur am să mai compun dacă îmi găsesc o muză corespunzătoare.

 184. Ianuarie 14, 2011 la 16:01
  link permanent
  mitzy_mo zice ca:

  Marian S: pentru o sutime de secundă am crezut că ai găsit-o. Dar am continuat să citesc şi am recunoscut amprenta beţiei creaţionale.

  După lupte seculare am găsit:

  Zaharia Stancu- Fântână

  Nu te mai apleca asupra mea
  Ca peste-o gură largă de fântână,
  Să n-auzi în adâncul sclipitor
  Izvoare cum se cheamă, cum se-ngână,-
  S-ar putea să vrei să guşti răcoarea
  Fântânii fără cumpeni şi găleată
  Şi te-ai zvârli abisului din care
  Nu te-ar mai scoate nimeni niciodată.

  Din volumul ”Poeme simple” – 1927 – ”Miniaturi”

 185. Ianuarie 14, 2011 la 16:45
  link permanent

  @ mitzy_mo
  Nu o am în bibliotecă. :D Poate Bibliotecaru.

 186. Ianuarie 14, 2011 la 17:09
  link permanent
  mitzy_mo zice ca:

  Păi şi unde e când are omu nevoie de el?

 187. Ianuarie 14, 2011 la 17:18
  link permanent
  virusverbalis zice ca:

  Fantana lui de dincolo de posta
  Tu te apleci spre el, ca closca peste pui
  Galeata s-a sricat si totul costa
  S-a fisurat si jgheabu din burta calului
  De maine va pleca la alte tzuturoaie
  Si totu-i va parea un scartait de lant
  Satula e sa bea apa de ploaie
  Iar jgheabul e crapat si-l doare-n zbant

 188. Ianuarie 14, 2011 la 19:09
  link permanent
  Marian S zice ca:

  Of, mitzy, mitzy… păi de la “De ce te-apleci deasupra mea ca o fântână“ şi pînă la “Nu te mai apleca asupra mea / Ca peste-o gură largă de fântână“ e cale lungă, draga mea.
  E ca şi cum cineva ar zice “ah, ce futai voi trage diseară“ iar tu auzi “ah, ce futai o să-mi tragă ăsta diseară“.
  Io-nţeleg că vrabia mălai visează, dar…
  Ziceţi voi, băieţi, am sau nu dreptate ?

 189. Ianuarie 14, 2011 la 19:38
  link permanent
  mitzy_mo zice ca:

  Îmi pare rău, eu am fost cât se poate de corectă. Am spus CLAR că nu-mi mai aduc aminte versurile, dacă se referă la “ah, ce futai voi trage diseară“ sau “ah, ce futai o să-mi tragă ăsta diseară”. Futaiul fiind, desigur, doar un exemplu ilustrativ pentru a fac un bărbat să priceapă esenţa lururilor. Păi nu? Păi da.

  Şi trebuie să recunoşti că am fost suficient de aproape, având în vedere că încercam să-mi amintesc o poezie pe care am citit-o acum 6-7 ani. Ce bărbat îşi mai aduce aminte de futaiul vechi de 6-7 ani? Adică, vă rog, puţin respect!

 190. Ianuarie 14, 2011 la 20:21
  link permanent
  virusverbalis zice ca:

  Pa aia e surditate usoara si poti sa bagi seara in ureche un tampon muiat in usturoi ..Cic-ar trece…Dupa asta ,auzi clar treaba cu futaiu

 191. Ianuarie 14, 2011 la 20:45
  link permanent
  ügyvéd zice ca:

  http://www.youtube.com/watch?v=sYIvYt313a8

 192. Ianuarie 14, 2011 la 23:07
  link permanent
  toader zice ca:

  eu imi mai aduc aminte de vreo cateva dintre ele. senzatiile astea sunt diferite. “fiecare femeie e diferita” la chestia asta se refera.

  am citit si eu postul lui bibliotecarul. va asigur ca scriu cu greutate fiindca de abia am terminat clasa a doua. dar ! eu nu cred ca de asta depinde. uite, eu unul nu as face nimic rau mitzei.

 193. Ianuarie 15, 2011 la 01:15
  link permanent
  mitzy_mo zice ca:

  Jur dacă pricep o boabă din ce-ai zis. Probabil e ora de vină, dar totuşi.

  @virusverbalis: a trebuit să strici tu toată atmosfera de profunzime spiritual-artistică. I-aţi jgheabul şi treci la colţ cu mâinile sus!

  Câtă vulgaritate!

 194. Ianuarie 15, 2011 la 01:20
  link permanent

  @ toader
  Aşa, de curiozitate… ce post al bibliotecarului nu a fost înţeles?

 195. Ianuarie 15, 2011 la 10:06
  link permanent
  virusverbalis zice ca:

  Musai,nea Ilie,care mulge vaca,
  Va face un calcul, cand va fata capra…
  Si , tot lui, gaina cu privirea sui,
  Ii va da raportu’, cand va scoate pui…
  Pana si purcelu-i pus la socotit,
  Nu mai stie scroafa, cu cati s-a..parlit…

  Nea Ilie-i frant si-ar striga la luna,
  Numara la oare, cu abacu-n mana..
  Nu le mai da boabe, face socoteli,
  Ii iese cu plusuri, da in balbaieli…

  Undeva, la “centru” , un ministru tamp,
  Le-a bagat pe toate in soft, intr-un “camp”
  S-au amestecat, ca sa fie bine,
  Si-a iesit pe dreacu, numa “bubuline”..

  E zarva-n cotete, in grajduri e jale,
  Cocosu-i in transa, pana-i este moale…
  Totu-i parodie,multi nu au habar,
  La Bucuresti,Botis,da la ..”circular”..
  Vai de muica lui si a cui l-a pus,
  Astia-s panarame si e putin spus
  ps/Pozele pe blog

 196. Ianuarie 15, 2011 la 13:36
  link permanent
  toader zice ca:

  bibli, bref, ai scris ca la aia cu studii multe penisul nu e cum trebe. eu recunosc ca nu am trecut de clasa a doua. dar ca oricum eu nu i-as face nimic lui mitzy. ca sa se convinga de taria convingerilor mele poate ar fi mai bine sa se dezbrace in fata mea.

 197. Ianuarie 15, 2011 la 13:54
  link permanent
  mitzy_mo zice ca:

  Şi eu ca fraiera mă gândeam la molestarea intelectuală. Dar după cum zici, cu clasa a doua, îmi dau seama că nu ai avea cum. Eu am trecut de clasa a doua. Nu mai am speranţă. Sunt îndoctrinată. Dar tu poţi să continui să mă convingi, că poate cine ştie. Opun resistenţă, în principiu, pentru că dacă mă dezbrac şi nu primesc feedback, pentru ce deranjul? Adică de ce să mă împiedic dacă cocoşul e şchiop? Şi orb?

 198. Ianuarie 15, 2011 la 15:43
  link permanent
  virusverbalis zice ca:

  Da aia de merg numa la clasa intai,cum reac vine?

 199. Ianuarie 15, 2011 la 16:39
  link permanent
  Marian S zice ca:

  Va rog, putin respect, azi vorbim de Eminescu, da ? Tot in Bibli ne este baza. Sau, ma rog, in clona lui.

 200. Ianuarie 15, 2011 la 16:41
  link permanent
  Marian S zice ca:

  Dariusica, noi intelegem ca tu te joci cu ifonu` cat timp ne dam noi in spectacol pe aici, dar ai putea totusi sa intervii si sa ne spui ce mai face nea` pulica ala de la oringi, ce mai face oringiu` in general, cum iti merge ifonu`, etc.

 201. Ianuarie 15, 2011 la 17:27
  link permanent

  @ toader

  Păi eu am spus asta, nu Bibliotecaru… S-a produs cumva o confuzie la nick?

  Mă rog… am să explic, deşi este destul de banal. În principiu creierul consumă majoritatea energiei şi oxigenului din organism (peste 60% în cazul oamenilor inteligenţi). În cazul în care fluxul sangvin se îndreptă spre un alt organ, atunci şi sângele, purtător al hranei şi oxigenului celulelor, nu mai merge preponderent către creier, rezultatul este absolut previzibil, creierul nu mai primeşte nici oxigen şi nici “păpică”… cu alte cuvinte nici nu prea are parte de performanţe deosebite.

  Priviţi la intelectualii lumii. Vedeţi printre ei vreun gigolo plin de muşchi? Poate în filme, că în realitate nu există aşa ceva. Oamenii inteligenţi sunt, de regulă, foarte parcimonioşi în mişcări, scorţoşi, închişi în birou… Există şi excepţii, dar aceştia mor, de regulă, sub 40 de ani.

 202. Ianuarie 15, 2011 la 17:38
  link permanent

  @ Marian S
  Din fericire am acel CD cu opera integrală a lui Eminescu… Din nefericire, CD-ul este foarte prost realizat.

  Am descoperit o poezie pe care am ignorat-o în liceu, poate şi pentru că atunci nu făceam o legătură cu premierul de astăzi al României… Poezia se numeşte altfel, eu i-am spus însă, după primul vers, De ce pana mea?, aşa cum îi stă bine.

  http
  giconet.blogspot.com/2011/01/de-ce-panea-mea.html

  Vă invit să vă delectaţi cu recitarea unui mare actor, Dan Nasta (care îmi aduce aminte, ca metodă recitativă, de marele George Vraca), un actor pe nedrept trecut astăzi cu vederea.

  Şi pentru că tot am vorbit despre George Vraca…
  http
  www
  trilulilu.ro/zecar/7a1c5a90cfca63

  Supliment!

 203. Ianuarie 15, 2011 la 20:18
  link permanent
  toader zice ca:

  dar eu nu incerc sa te conving de nimerica mai mitzulici. eu nu am ganduri ascunse cu tine. totul e transparent si plin de naturalete.

 204. Ianuarie 15, 2011 la 20:52
  link permanent
  mitzy_mo zice ca:

  Aşa zici? Păi, no. Dacă tu stând şi nefăcând nimic ajungi, ulterior nefăcutului, la nişte concluzii alb-transparente de consistenţă semilichidă? Alea sunt nişte gânduri pe care chiar insist să le ascunzi de mine.

 205. Ianuarie 15, 2011 la 22:51
  link permanent
  toader zice ca:

  constat ca ma iubesti.

 206. Ianuarie 15, 2011 la 23:17
  link permanent
  virusverbalis zice ca:

  Bibli.io am auzit ca si cei f.inalti au creieru’ mai putin oxigenat…Cine stie care o fi adevaru’..

 207. Ianuarie 15, 2011 la 23:21
  link permanent
  mitzy_mo zice ca:

  @toader: constaţi prost! Şi ai un sistem de gândire cel puţin intrigant. Dacă nu enervant.

 208. Ianuarie 15, 2011 la 23:23
  link permanent
  virusverbalis zice ca:

  Când amintirile…

  Când amintirile-n trecut
  Încearcă să mă cheme,
  Pe drumul lung şi cunoscut
  Mai trec din vreme-n vreme.

  Deasupra casei tale ies
  Şi azi aceleaşi stele,
  Ce-au luminat atât de des
  Înduioşării mele.

  Şi peste arbori răsfiraţi
  Răsare blânda lună,
  Ce ne găsea îmbrăţişaţi
  Şoptindu-ne-mpreună.

  A noastre inimi îşi jurau
  Credinţă pe toţi vecii,
  Când pe cărări se scuturau
  De floare liliecii.

  Putut-au oare-atâta dor
  În noapte să se stângă,
  Când valurile de izvor
  N-au încetat să plângă,

  Când luna trece prin stejari
  Urmând mereu în cale-şi,
  Când ochii tăi, tot încă mari,
  Se uită dulci şi galeşi?

 209. Ianuarie 15, 2011 la 23:24
  link permanent
  virusverbalis zice ca:

  De Mihai Eminescu

 210. Mai 9, 2011 la 17:54
  link permanent
  Kidda zice ca:

  Deci foarte tare:)) am verificat numarul sesizarii si surpriza era o sesizare pentru un numar de cartela…oricum amuzanta “povestioara”:)

un trackback

 1. de la Ghidul clientului muist pentru servicii muiste pe August 27, 2015 la 19:16

  [...] Am acumulat o experienţă vastă de recuperator civil privat. Mi-am luat multe mui şi am învăţat să fut şi eu. V-am zis să ‘nu acceptaţi nici un căcat de la nici o firmă. Deloc.’. V-am povestit cum îngraşă Orange porcul în Ajun cu cost suplimentar. [...]

zi si tu ceva:

(musai)
(musai)