Agăţa-m-aş şi n-am cui…

sari la comentarii

Aşa că a plecat, deci, domniţa în cauză. A plecat până la doamna mă-sa acasă şi m-a părăsit. Nu, dragă, nu de tot, vine înapoi în week-end, nu vă panicaţi, că mai avem aici articole de scris, nu dispare ea după cum i se năzăreşte. Dumnealor, despre care vorbim, locuiesc în Alba, lângă. Adică nu oraşul, ci mai pe stânga, adicătelea Teiuş, de unde se deplasează în civilizaţie pe sistemul “când mai merge ceva ştraf încolo”.

Şi, da, de acum orice articol va fi scris din perspectiva relaţiei mele cu ea, până hăt în tragicul moment al despărţirii. Sper că nu sunt nelămuriri, deoarece nu le vom clarifica.

Am citit într-o revistă de femei că există acel blog în care nişte părinţi dezbăt pe larg perioada gestantă de dinaintea, naşterea în sine, precum şi creşterea copilului lor. Ş-atunci de ce n-aş scrie eu de acum înainte, corelând totul la o fată? Căreia oricum îi distrug viaţa prin simpla-mi prezenţă ş-aşadar de ce să ne mai îngrijorăm?

Unde rămăseserăm tura trecută, când îi inventariam neajunsurile? Ah, da:

8. Vrea să aibă pe puţin 3 prunci, preferabil 5. La fel de mirat am fost şi eu ca voi, când am aflat acest curios lucru şi, mai mult, din acelaşi motiv: de ce anume aflu eu acest curios lucru?

Fetele să-mi explice, ar trebui să-mi sune vreun clopoţel, că fata-şi numără progeniturile înainte să numere soţul? Fiindcă-n mintea mea paternă este pauza mare. Ca să nu mai amintim – este cunoscut cât de mult urăsc eu copiii. De moarte. Deci cum i-aş putea vreodată iubi de viaţă? Nu.

9. Ceea ce urmează va PĂREA că este o calitate a don’şoricii, dar vă asigur că-i doar vina exprimării: Sia reuşeşte [aici, aici se face confuzia, da’ vă asigur că-i de fapt de rău] să înceapă o conversaţie telefonică în clipita în care tocmai ce-a încheiat altă conversaţie… atenţie!… CU ACEEAŞI PERSOANĂ. Mă-nţelegeţi? Deci ea îi sună pe oameni la ureche, discută cu ei “probleme presante”, iar după ce îi salută de plecare… pauză… SE APUCĂ SĂ-I ÎNTREBE CE FAC, SEMNUL ÎNTREBĂRII, SEMNUL EXCLAMĂRII.

Adică “ok, ceau, pa-pa-pa, vorbim, vorbim [scurt moment de tras aer] ce faci?“… Poftim? Exact cum aţi citit. După care discuţia ce tocmai s-a purtat… se dedublează! Desigur, există un motiv raţional datorită căruia se petrec toate aceste lucruri: când vorbeşte cu cineva, Sia nu se referă sub nici o formă sau construcţie interogativă la interlocutorul cu care comunică. Mereu o interesează despre alte persoane decât cea cu care se întreţine auditiv, iar unicul rol al acesteia din urmă este să o informeze cu privire la ce întreabă. Şi atunci în reluarea convorbirii, cei implicaţi clarifică ce trebuiau să lămurească din prima, când pierdeau vremea pe baliverne.

10. Le spune prietenelor “păpuşă” (ghici unde: la telefon!); susţinând că e în glumă, de cândva de demult şi că a rămas în limbajul popular, raportat la care argument eu exclam că pe naiba, minţăşte! Zice “păpuşă” lu’ fete cu o naturaleţe înspăimântătoare. M-am expus şi am pus-o să-mi zic mie personal “pui”, de testare, încercând să simulez situaţia în care mi s-ar adresa astfel(vă daţi seama?) în regim zilnic, aşa, ca din întâmplare, în condiţii de laborator. Părea profesionistă! Sunt convins că a mai făcut-o înainte cu cineva. Există posibilitatea ca la un moment dat… lasaţi-mă un momenţel, că mă ia cu ameţeli… există posibilitatea ca la un moment dat… să am o poreclă de iubit?! Fetelor, aveţi milă, dacă-i aşa, trebuieşte să ştiu din timp, pentru a avea răgaz să mă sinucid.

11. Dacian are şi el de obiectat, auz eu, fiindcă s-a plâns mumă-mii că fata e tăcută. “Tăcută”, zice. Când eu ştiu foarte clar cum urlă şi “mai vrea”, da’ asta-i altă poveste… Totuşi, doresc să notez această nemulţumire a lui frate-miu, dar în corolar e musai să adaug că POATE PENTRU CĂ EŞTI CU CĂŞTILE PE URECHI ŞI JOCI WORLD OF WARCRAFT, IMBECILE!

[adăugire ulterioară: Nu, nu ştiu pe ce server/tărâm joacă Moafle World of Warcraft, iar dacă aflaţi, nu mă interesează; mă mulţumeşte îndeajuns că mai iese din casă, chiar şi dacă doar pe Internet]

***

Pentru fetiţe…

SMB

***

În altă ordine de idei, deci, lui prietena mea, virgulă, le-a scris lor de la şcoală direcţiunea, da? Siei, mă refer. Zice aşa, aşadar pe Internet, la Psihologie, unde studiază, mă urmăriţi? Că există disponibil un proiect de cercetare, aşa? În care oamenii de ştiinţă examinează, bun? Şi că dacă tu te oferi voluntar intenţionat, ca să se bage ei în tine cu instrumentele lor de cercetare, cică ţi se uită la polimorfismul genetic (hait!) pe de-a gratiselea, adică fără să dai bani. Nu vă doriţi?! Nu vreţi să ştiţi cum vă este influenţată reactivitatea emoţională? Că ei vă află şi vă zice imediat, pe degeaba.

Adică ce preferaţi mai degrabă? Să mergeţi în mall, de exemplu, şi să vă ia reactivitatea emoţională pe nepregătite, când n-aveţi hârtie la voi? Sau să fiţi în deplină cunoştinţă a reactivităţii emoţionale în orice moment şi fără plată? Şi nu numai! Se mai adaugă faptul că vi se analizează ce variantă de genă a transportorului serotoninei aveţi. Nu ştiu despre voi, dar eu am şi uitat ce variantă de genă transportorului de serotonină aveam ultima dată, în special în relaţie cu tonusul vagal, că aşa mi-l verifică, scrie la ofertă.

Ce să mai zic de performanţa în două sarcini cognitive, că şi ea-i bonus. Pardon, zice-n corpu’ mailului. Doar tre’ să daţi o oca de sânge cu ADN proaspăt şi să faceţi nişte electrofiziologie. “Maxim o oră fiecare”, spune aici. Iar ei vă dau rezultatele. Lipseşte “îţi poţi încărca de vreo trei ori telefonul de la tine însuţi”. Însăţi. Înşivă.

***

Şi pentru băieţei…

SMB1

***

Iar acum, fiindcă sunt un bărbat atent şi special, m-am gândit eu un pic în avans, în interiorul capului meu, unde întreţin astfel de activităţi. Şi ca un om de business-sentimental care mă aflu, am devenit perfect conştient de certitudinea că sexul nu se obţine ca rezultatele la polimorfismul genetic, aiurea. Ci tre’ să şi oferi ceva în schimb. Astfel, pentru a dezlocui timpul cât m-aş îndeletnici cu obţinutul, odată ce revine frumoasa domniţă, deci a-l elibera pentru mai mult sex, am conceput următoarea chestiune care să mi-l aducă neîntârziat.

De fapt, scopul e ca fata să vază de la depărtare întreprinderea şi să vină cu răsplata deja în braţele gândurilor. Nu c-aş sugera oarice.

După convingeri seculare care-au durat aproape 5 minute, după încercări multiple… în interpretarea magnifică a propriului nostru menestrel…

[alternativă pe Vimeo aici, dacă-i necesar]

33 comentarii

zi si tu ceva
 1. Iulie 7, 2008 la 16:15
  link permanent
  Marian S. zice ca:

  Da io n-am glumit deloc mey… vrei sa ma faci sa pling ?

 2. Iulie 7, 2008 la 16:21
  link permanent
  Darius Groza zice ca:

  N-ai glumit tu, da’ io-am râs! Hăhăhăh!

 3. Iulie 7, 2008 la 16:43
  link permanent
  toader zice ca:

  pai sa nu dai dreptate lui zoso

 4. Iulie 7, 2008 la 16:43
  link permanent
  toader zice ca:

  ?

 5. Iulie 7, 2008 la 17:04
  link permanent
  Darius Groza zice ca:

  Ah, întrebai. 😛

 6. Iulie 7, 2008 la 18:06
  link permanent
  toader zice ca:

  nu, voiam sa zîc ca you put the “?” in the creativity. adica “ce o fi vrândã cu reclama aia?”

 7. Iulie 7, 2008 la 20:20
  link permanent
  matrakuka zice ca:

  deci, tolomacule. retrag toate magariile pe care le-am spus despre Crainic intr-un comentariu de care ma dezic, ma dezic, ma dezic 😀 si-mi fac autocritica la modul cel mai autogen.

  tipul e fantastic! sper sa te tii de capul lui sa mai cânte ( si sa te mai lase sa-l filmezi) , sa-l vada si ochii nostri de groupies ce suntem si ne aflam pe terra si antiterra.

 8. Iulie 7, 2008 la 23:05
  link permanent
  Bibliotecaru zice ca:

  Hmmm… văd că e ocupat. Mai vin şi mâine.

 9. Iulie 7, 2008 la 23:25
  link permanent
  toader zice ca:

  1. baiatul calin isi face ochii cu negru sau ii natural?
  2. baiatul calin este vegetarian? (daca da… te-a pus dracu’ sa il faci cunoscut don’soarei … cat ii fi tu de pufos)

 10. Iulie 8, 2008 la 04:41
  link permanent
  UnCopilutz zice ca:

  Cât e ceasul!!!!

 11. Iulie 8, 2008 la 06:12
  link permanent
  lurker-ul fidel zice ca:

  zoso takes himself too seriously, pe cind darius deloc. de asta-s si lurker fidel. blog on, darius.

 12. Iulie 8, 2008 la 07:59
  link permanent
  Marian S. zice ca:

  @ toader: da, maestre, chiar asa: “ce o fi vrândã cu reclama aia?”
  Nu e reclama, mon cher. Am citit si eu pe un site de business ca se extind oamenii astia si m-am gindit:
  1. Daca Darius e mare boss pe acolo poate pune o pila si pentru mine – badi`n`gard sau sofer, am zis.
  2. Daca nu este atunci il iau la mine in gazda, sa nu mai stea la zoso ca uite cum le ies vorbe, vezi ?
  (Ca doar nici nu ma gindesc ca vor sa deschida birou la Bucuresti fara Darius).
  Acuma de, am facut si eu ca in povestea “Petrica si lupul“ de nu ma mai crede nimeni ca uneori vorbesc si serios. Concurs cu premiu o bere: acum vorbesc serios sau nu ?

 13. Iulie 8, 2008 la 13:49
  link permanent
  Marian S. zice ca:

  Agăţa-m-aş şi n-am cui…
  3 Iulie 2008
  “Aşa că a plecat, deci, domniţa în cauză. A plecat până la doamna mă-sa acasă şi m-a părăsit. Nu, dragă, nu de tot, vine înapoi în week-end, nu vă panicaţi, că mai avem aici articole de scris, nu dispare ea după cum i se năzăreşte. “

  Si azi e 8, s-a dus naibii de weekend, s-au consumat si momentele placute ale revederii… si nimica ???

 14. Iulie 8, 2008 la 13:57
  link permanent
  toader zice ca:

  darius, dar pune si tu un banner ceva draga. un banner la taitei bunaora.

 15. Iulie 8, 2008 la 14:00
  link permanent
  Darius Groza zice ca:

  O să vie Jeg nou, răbdăriche, dragelor…

 16. Iulie 8, 2008 la 15:46
  link permanent

  Sfaturi de la un mosh (pana nu este prea tarziu) -> 1. nu va insurati cu fete de la tzara; 2. insurati-va cu fete singure la parinti; 3. ideal ar fi sa fie singure pe lume. Casa de piatra !

 17. Iulie 8, 2008 la 15:47
  link permanent
  Darius Groza zice ca:

  Dacă te prinde baba… 😛

 18. Iulie 8, 2008 la 16:19
  link permanent

  😉 Ssssssssst !

 19. Iulie 8, 2008 la 16:20
  link permanent
  keshishian zice ca:

  Nu spune…iar dai in noi cu noua ta cucerire blond-satena care sta vara la Teius, la “babaci”. Te vedeam mai emancipat, trecut prin tari straine. Dar nu cobesc, astept sa vad ce pregatesti. Poate ceva despre ce urla ea in pauze….Hmmm.

 20. Iulie 8, 2008 la 16:34
  link permanent
  Marian S. zice ca:

  @ Mai moshule FuckYou: de ce sa nu fie de la tara ? Ca si eu sunt mosh si uite acum imi pare rau ca n-am luat una de la tara. Indiferent cita avere avea in mod sigur aveam macar o vaca. Pai nu ?

 21. Iulie 8, 2008 la 16:44
  link permanent
  Darius Groza zice ca:

  Haoleu, Crişene, c-a venit fătuca înapoi a doua zi după Jegu’ ăsta, care se-mpute. Doar fiindcă n-am scris, nu se înseamnă că nu s-a şi întâmplat, ştiu, deşi aşa pare.

 22. Iulie 8, 2008 la 16:45
  link permanent
  ionutu zice ca:

  Păi ce are bre dacă-i de la ţară? Ce, Teiuşu’i la ţară domle? Etete la ei, urbanizaţii.. 🙂 Să ştiţi că fetele de la ţară sunt cu bun simţ. 🙂

 23. Iulie 8, 2008 la 16:47
  link permanent
  Marian S. zice ca:

  Aha. Deci s-a intimplat. Deci i-a cheltuit pe toti si s-a intors. Oare de ce mi se pare cunoscut filmul asta, unde l-am mai vazut, unde l-am mai vazut, unde…

 24. Iulie 8, 2008 la 16:53
  link permanent
  Marian S. zice ca:

  Mai, la Bucale se petrece o minune. Mai sa nu cred ce vad. S-a asezat un nor mare si bate vintul, cre` ca se pregateste de una mica furtuna. Da-o, Doamne, ca de Sfintul ILIE ca pina acum o ora credeam ca mor. Si apoi se mai spala si strada mea ca don` primarele nostru de sector s-a luat cu politica si a cam uitat de noi.
  Acuma pot sa ies si eu din acest birlog, adio comentarii pina diseara. La sub 30 de grade bucurestenii deja simt frigul si isi cauta geaca.

 25. Iulie 8, 2008 la 17:17
  link permanent
  keshishian zice ca:

  a, fusese sa ia niste oua de tara. inteleg… astept sa “vaz” ce fuse si nu se spuse…

 26. Iulie 17, 2008 la 16:14
  link permanent
  moimeme zice ca:

  Jegstere, tine-i o lectie menestrelului iscusit despre mersul pietonal pe trotuar, ca era sa ti-l calc :)) cu vehiculul din dotare (bicicleta) pe carosabil, azi-dimineata, si-apoi cine-i mai canta serenade Siei!?

 27. Iulie 17, 2008 la 16:31
  link permanent
  Darius Groza zice ca:

  S-a notat. Deşi, prin contract, n-are voie o grămadă de lucruri, ca fotbaliştii, să nu-i puie în pericol talentul ce-mi face mie atât de bine.

 28. August 4, 2008 la 09:12
  link permanent
  joe zice ca:

  genial tipul la chitara

 29. August 4, 2008 la 09:13
  link permanent
  joe zice ca:

  rectific: tipul virgula la la la…nu, tipul virgula si inca un semn de punctuatie la chitara

 30. August 20, 2008 la 10:59
  link permanent
  designeru zice ca:

  fain atm la vitrina

 31. August 20, 2008 la 11:27
  link permanent
  Darius Groza zice ca:

  Ce fain?

 32. Februarie 24, 2013 la 00:37
  link permanent

  Hi would you mind stating which blog platform you’re using? I’m planning to start my own blog in the near future but I’m having a tough time selecting between BlogEngine/Wordpress/B2evolution and Drupal. The reason I ask is because your design seems different then most blogs and I’m looking for something unique. P.S Apologies for being off-topic but I had to ask!

 33. Aprilie 26, 2014 la 07:10
  link permanent

  its excellent as your other posts : D, thanks for posting .

zi si tu ceva:

(musai)
(musai)