Darius Hero

Agăța-m-aș și n-am cui…

A

Așa că a plecat, deci, domnița în cauză. A plecat până la doamna mă-sa acasă și m-a părăsit. Nu, dragă, nu de tot, vine înapoi în week-end, nu vă panicați, că mai avem aici articole de scris, nu dispare ea după cum i se năzărește. Dumnealor, despre care vorbim, locuiesc în Alba, lângă. Adică nu orașul, ci mai pe stânga, adicătelea Teiuș, de unde se deplasează în civilizație pe sistemul “când mai merge ceva ștraf încolo”.

Și, da, de acum orice articol va fi scris din perspectiva relației mele cu ea, până hăt în tragicul moment al despărțirii. Sper că nu sunt nelămuriri, deoarece nu le vom clarifica.

Am citit într-o revistă de femei că există acel blog în care niște părinți dezbăt pe larg perioada gestantă de dinaintea, nașterea în sine, precum și creșterea copilului lor. Ș-atunci de ce n-aș scrie eu de acum înainte, corelând totul la o fată? Căreia oricum îi distrug viața prin simpla-mi prezență ș-așadar de ce să ne mai îngrijorăm?

Unde rămăseserăm tura trecută, când îi inventariam neajunsurile? Ah, da:

8. Vrea să aibă pe puțin 3 prunci, preferabil 5. La fel de mirat am fost și eu ca voi, când am aflat acest curios lucru și, mai mult, din același motiv: de ce anume aflu eu acest curios lucru?

Fetele să-mi explice, ar trebui să-mi sune vreun clopoțel, că fata-și numără progeniturile înainte să numere soțul? Fiindcă-n mintea mea paternă este pauza mare. Ca să nu mai amintim – este cunoscut cât de mult urăsc eu copiii. De moarte. Deci cum i-aș putea vreodată iubi de viață? Nu.

9. Ceea ce urmează va PĂREA că este o calitate a don’șoricii, dar vă asigur că-i doar vina exprimării: Sia reușește [aici, aici se face confuzia, da’ vă asigur că-i de fapt de rău] să înceapă o conversație telefonică în clipita în care tocmai ce-a încheiat altă conversație… atenție!… CU ACEEAȘI PERSOANĂ. Mă-nțelegeți? Deci ea îi sună pe oameni la ureche, discută cu ei “probleme presante”, iar după ce îi salută de plecare… pauză… SE APUCĂ SĂ-I ÎNTREBE CE FAC, SEMNUL ÎNTREBĂRII, SEMNUL EXCLAMĂRII.

Adică “ok, ceau, pa-pa-pa, vorbim, vorbim [scurt moment de tras aer] ce faci?“… Poftim? Exact cum ați citit. După care discuția ce tocmai s-a purtat… se dedublează! Desigur, există un motiv rațional datorită căruia se petrec toate aceste lucruri: când vorbește cu cineva, Sia nu se referă sub nici o formă sau construcție interogativă la interlocutorul cu care comunică. Mereu o interesează despre alte persoane decât cea cu care se întreține auditiv, iar unicul rol al acesteia din urmă este să o informeze cu privire la ce întreabă. Și atunci în reluarea convorbirii, cei implicați clarifică ce trebuiau să lămurească din prima, când pierdeau vremea pe baliverne.

10. Le spune prietenelor “păpușă” (ghici unde: la telefon!); susținând că e în glumă, de cândva de demult și că a rămas în limbajul popular, raportat la care argument eu exclam că pe naiba, mințăște! Zice “păpușă” lu’ fete cu o naturalețe înspăimântătoare. M-am expus și am pus-o să-mi zic mie personal “pui”, de testare, încercând să simulez situația în care mi s-ar adresa astfel(vă dați seama?) în regim zilnic, așa, ca din întâmplare, în condiții de laborator. Părea profesionistă! Sunt convins că a mai făcut-o înainte cu cineva. Există posibilitatea ca la un moment dat… lasați-mă un momențel, că mă ia cu amețeli… există posibilitatea ca la un moment dat… să am o poreclă de iubit?! Fetelor, aveți milă, dacă-i așa, trebuiește să știu din timp, pentru a avea răgaz să mă sinucid.

11. Dacian are și el de obiectat, auz eu, fiindcă s-a plâns mumă-mii că fata e tăcută. “Tăcută”, zice. Când eu știu foarte clar cum urlă și “mai vrea”, da’ asta-i altă poveste… Totuși, doresc să notez această nemulțumire a lui frate-miu, dar în corolar e musai să adaug că POATE PENTRU CĂ EȘTI CU CĂȘTILE PE URECHI ȘI JOCI WORLD OF WARCRAFT, IMBECILE!

[adăugire ulterioară: Nu, nu știu pe ce server/tărâm joacă Moafle World of Warcraft, iar dacă aflați, nu mă interesează; mă mulțumește îndeajuns că mai iese din casă, chiar și dacă doar pe Internet]

***

Pentru fetițe…

SMB

***

În altă ordine de idei, deci, lui prietena mea, virgulă, le-a scris lor de la școală direcțiunea, da? Siei, mă refer. Zice așa, așadar pe Internet, la Psihologie, unde studiază, mă urmăriți? Că există disponibil un proiect de cercetare, așa? În care oamenii de știință examinează, bun? Și că dacă tu te oferi voluntar intenționat, ca să se bage ei în tine cu instrumentele lor de cercetare, cică ți se uită la polimorfismul genetic (hait!) pe de-a gratiselea, adică fără să dai bani. Nu vă doriți?! Nu vreți să știți cum vă este influențată reactivitatea emoțională? Că ei vă află și vă zice imediat, pe degeaba.

Adică ce preferați mai degrabă? Să mergeți în mall, de exemplu, și să vă ia reactivitatea emoțională pe nepregătite, când n-aveți hârtie la voi? Sau să fiți în deplină cunoștință a reactivității emoționale în orice moment și fără plată? Și nu numai! Se mai adaugă faptul că vi se analizează ce variantă de genă a transportorului serotoninei aveți. Nu știu despre voi, dar eu am și uitat ce variantă de genă transportorului de serotonină aveam ultima dată, în special în relație cu tonusul vagal, că așa mi-l verifică, scrie la ofertă.

Ce să mai zic de performanța în două sarcini cognitive, că și ea-i bonus. Pardon, zice-n corpu’ mailului. Doar tre’ să dați o oca de sânge cu ADN proaspăt și să faceți niște electrofiziologie. “Maxim o oră fiecare”, spune aici. Iar ei vă dau rezultatele. Lipsește “îți poți încărca de vreo trei ori telefonul de la tine însuți”. Însăți. Înșivă.

***

Și pentru băieței…

SMB1

***

Iar acum, fiindcă sunt un bărbat atent și special, m-am gândit eu un pic în avans, în interiorul capului meu, unde întrețin astfel de activități. Și ca un om de business-sentimental care mă aflu, am devenit perfect conștient de certitudinea că sexul nu se obține ca rezultatele la polimorfismul genetic, aiurea. Ci tre’ să și oferi ceva în schimb. Astfel, pentru a dezlocui timpul cât m-aș îndeletnici cu obținutul, odată ce revine frumoasa domniță, deci a-l elibera pentru mai mult sex, am conceput următoarea chestiune care să mi-l aducă neîntârziat.

De fapt, scopul e ca fata să vază de la depărtare întreprinderea și să vină cu răsplata deja în brațele gândurilor. Nu c-aș sugera oarice.

După convingeri seculare care-au durat aproape 5 minute, după încercări multiple… în interpretarea magnifică a propriului nostru menestrel…

[alternativă pe Vimeo aici, dacă-i necesar]

133 comentarii

 • Darius,
  Am sa-l intreb pe asa-zisul (de acuma) amic respectiv cum i-a venit ideea sa-mi placseze textul respectiv si sa-l iau nitel la impins vagoane pentru ceea ce a facut. Probabil asta a si fost intentia, de a ma pune intr-o situatie jenanta fata de voi.
  In alta ordine de idei, ar fi recomandat sa nu mai vorbiti de mine, ca student al SNSPA, cu atat mai mult cu cat, daca ai ceva de spus, sa o spui corect si in cunostinta de cauza. Cel putin acolo intra oameni care stiu ca vocativul de la “Marius” este “Marius”, si nu “Mariuse”. Dar vai, asta se invata in clasele V-VIII. Iar Indreptarul ortografic, ortoepic si de punctuatie ne invata ca se scrie corect “DE unde anume te-ai inspirat”, nu “unde anume te-ai inspirat”. Sper ca esti suficient de deschis la minte – dupa cum o arata blogul – sa nu privesti aceste observatii ca fiind unele ostentative, ci sa le iei in seama si sa scrii mai putin colocvial, mai ales atunci cand critici, pentru a evita sa fii criticat, la randu-ti.
  In rest, toate cele frumoase, si spor cu blogul, imi place! 🙂

 • @ Marius
  Că tu nu ai copiat niciodată pe la o lucrare, ceva. 🙂

  Înseninează-te, zâmbeşte, consideră că deja eşti un clasic în viaţă, dă o petrecere, scrie-ne nişte chestii de duh, zâmbeşte iar şi iubeşte o femeie care te vrea pentru o noapte, doar ca să-şi satisfacă nevoia de bărbat, zâmbeşte iar şi minte-te că viaţa e frumoasă. Despre asta este totul.

 • Pentru Bibliotecaru,
  Merci de sfaturi. Ce sa zic? viata e frumoasa si n-am sa te mint “frumos”. Sper sa o gasesti si tu la fel. Singurul aspect tabngibil aici ar fi acela ca ne-o infrumusetam si noi. Iar un clasic chiar nu sunt, desi ma mai izbesc si de elemente “clasice” in viata. In rest, bafta si scuze sincere inca o data. 😉

 • Dincolodemine: Nu eşti nici varză, darămite Sia. Dar bună încercare. Nu puteţi fi Sii toate decât noaptea, când îs cu ea şi profitaţi că nu-i paznic pe blog, ca să nu mai zic de faptul că-s la liber comentariile. Las’ că veji tu. Tragic metodă să-ţi faci cliciuri pe bloagă. IMPOSTOARE! O să ţi se rostogolească la picioare căpăţâna (de varză). Când o să fii.

  Revenind: Bibliotecare – deci, măgăroclea, ai văz’t în comentariile de mai demult poze cu Sia sau iară tre’ să-ţ’ arăt cu degetu’?

 • @ antidarius
  ddaaaa????? no sa stii ca pe mine o sa ma doara capul multa vreme de-acu’ incolo!
  PLEC LA MAMA!

 • Darius, nush ce ai vrut tu sa zici ca nu-s nici varza, sau stiu, ma rog, dar fara sa stii ai cam zis-o. Pana nu demult eram doamna Varzoi:P.

  Si nu mai fi dle asa irascibil, te aduce in pragul disperarii femeia asta.

 • Mai Dariuse, eu credeam că până la urmă Sia este o denumire generică, cum alţi zic nevastă, amantă, mama copiilor mei, tovarăşă de viaţă, ciumpi mic, căprioara mea… şi aşa mai departe. Nu ai spus tu “să-i spunem Sia”, sau aşa ceva, deci o identitate incertă. Ori eu sunt şi chiomb, ba mai am şi memoria varză, nici o şansă să percep ceva mai mult de 30 de secunde. Aşa că iartă tu pe mine carele sunt boşorog bătrân târâitor de gaze sulfuroase prin nădragi (beşleagă, cum spunea tataia), şi repetă-mi din când în când informaţii precum luna în care suntem, anul, era… Ştii tu, amnezicii fac în fiecare zi cunoştinţe cu figuri noi.

 • De exemplu sunt absolut convins că dincolodemine avea un link la nick, pe care am intrat, şi am văzut o fată drăguţă şi un blog de tip EMO, simpatic şi sensibil. Oare chiar atât de mult m-am dus cu creierii-capului-memoria-ei-de-treabă?

  Apopo, ar putea să cânte Călin şi “Claudia” lui Andrieş? Hai că-i scurt!
  “…numele tău îl murmur. Claudia! Numele tău îl când mereu. Undeva, chiar peste linie, stă Claudia într-un bloc dar uşa nu i-o ştiu şi d’aia pasul bat pe loc.”
  Sau aşa ceva, că am citat din memorie, iar memoria…

 • Copiluţe, da, am fost informat că sărăcuţa de ea plânge-n batistă, că nu găseşte nimica ce n-a văzut toată lumea pe Internet. 🙂

  Bibliotecare: Am zis că să-i zicem generic pe numele ei înşişi, da’ tu nu citeşti printre rânduri, că chiar pe ele, unde de fapt eu nu scriu nimica.

  Dincoclodeînsăşi: Zât! Da’-n pragu’ ce vrei să mă aducă? Să mă aducă-n pragu’ fericirii, doar ca să mă uit înăuntru ca la brutărie?…

 • Bibliotecarule, nu am blog emo! Era o provocare si am ales un unghi de abordare la ultimul post. Restul era din cauza licentei, hai bine, poate un pic emo:-s, dar numai pe alocuri.

  Darius, nu esti deloc ospitalier:-s

 • Citez şi mă minunez: “ Nu urlă cerând lucruri, urlă, virgulă, apoi cere, apoi mai urlă… “
  Da` de ce urlă măi, nu primeşte ceea ce cere ?

  S.I.A = Săraca ignorată amantă. Acu` m-am prins.

 • Mariene… bă, da’ ţie nu ţi s-o mai întâmplat câteodată să urli de plăcere, plângi de bucurie, gemi că mai vrei? DECI SĂ CERI?! Ce viaţă duci? Tre’ să-ţi găsim una. Ui’, dincolodeeaînsăşi vrea să fie o una din aceasta. Ce zici, împăcăm trebile?

 • Of, of, tu nu te-ai sculat bine azi.
  Am STRIGAT de placere, am plins de bucurie, am gemut ca mai vreau. Si ele la fel. Dar sa URLU mai, sa urlu ? Stii cind urla o femeie ? Cind cere si nu i se da. Fie cantitativ fie calitativ. Asa ca lasa fasoanele si daca ai nevoie de un sfat ceva n-ai decit sa ceri. Uite, suntem pe aici din astia “trecuti prin viata“ (eu, Biblio, altii) si ti-om da cu bucurie toate detaliile. In privat, daca vrei, sa nu citeasca si copiii, eventual Zoso, ca vad ca e nervos azi.
  PS: la acest mesaj le-am dat dracu` de diacritice ca ma grabesc, sper ca se intelege.

 • Mno..despre zoso..deci dacă tu eşti jegpunctro, ar trebui să-şi schmimbe şi el numele de scenă..în zoiosopunctro, asta ca să încerce măcar să se apropie de spumă. Spuma laptelui. Asta e a doua dată cînd intru pe blogu’ lui. În rest mi se pare la fel de comercial şi insipid precum Nicoleta Luciu sau ălea de la Trident, sau Heaven. De fapt cred că ăsta e şi publicul lui. Ăia care apreciază Heaven, Dan Negru, telenovelele şi ştirile de la ora 5. 😀

 • Să nu-l denigrăm acum pe zoso, să nu-l aruncăm la lei, doar pentru a scris un articol de două rânduri. E şi el un tânăr timid care încearcă să marcheze ineditul. Până la urmă nu a făcut nici o crimă de lesmajestate.

 • Mda. Zoso, sărăcuţa, greşeşte că se dă cu pizda de pământ ori de câte ori cineva care nu-i el face ceva ce nu poate face el. Greşeala lui e că-i dau pe afară nişte frustrări ciudate, că altfel frustrări avem toţi. Şi se expune aşa, de tot circul, în cel mai penibil fel. Legat de mine îi provoacă poate o stare de linişte, ca de câteva ori pe lună să facă o aluzie. Nu ştiu cui îi e de folos, că eu nu reacţionez, iar majoritatea nu pricep. Era băiat fain, l-am cunoscut acuma vreo 2 ani, m-a luat la el pe perioada roblogfestului. De cam un an încoace merge tot în jos, din orice punct de vedere. Nu-mi mâncă mie pită de pă masă să-l critic, da’ zic aşa, fiindcă chiar e capabil de lucruri mari. Am doar impresia că a renunţat la idee.

 • ei, darius are doua defecte : e arogant si te insulta sa vada cat de mult sa te aprecieze. asa a reusit sa se puna cu tata blogosfera romaneasca.:) (de altfel si cu gagicile se pare ca procedeaza la fel 🙂 )

 • Iar citez: “Era băiat fain, l-am cunoscut acuma vreo 2 ani, m-a luat la el pe perioada roblogfestului.“
  Ahaaaaa ! Si n-aţi spus nimic, hoţomanilor…

 • bre, problema apare cand te apuci sa iti lasi gura sloboda, si asta nu ca sa imi multumesti in stilul in care prestezi la bombo si ciutacu, ci ca sa declari tampenii. pe care fanele le iau de bune.

  fa-mi o favoare si sterge linkul ala de mai sus, au destui imbecili care ma citesc (ciutacu, comanescu…), nu am nevoie si de ai tai.

  merci, pup 🙂

 • zosolino, mami, jegstărul nu-i acas’ da’ politica organizaţiei îi de-a nu ştege ni’că mai ales din ceea ce ar putea ilustra marile caractere în toată splendoarea lor, pup 😛

 • nu e o politica prea buna, o sa vina o vreme cand o sa aiba greturi de la atatea limbi in dosuri. si e pacat, ca eu credeam ca o mama il creste spre lucruri marete…

 • Ohooo! Zoso is at it again! Watch out, his punchline is “interspectacular, fantabulous, it blows your socks off, it’s one of those things where machine versus man, man versus woman, woman versus your mother. It’s… instupicuous.”.

  Zoso’s Fantabulous Punchline Extravaganza.

 • He’s the only blogger that wants the link to his posts erased, but keeps his link under his nickname, when posting a comment.

 • zoso, mami, încă o dată privindu-ţi marea vizibilitate văd nimic dar, orş’cît p’aci cel puţin, toate platitudinile, clişeele şi steriotipiile pe care insişti să le produci le vom tolera cu condescendenţă 🙂

 • of of zoso droghe. parca ati fi toti alimentati cu acelasi laptic. toti aveti logica de “limbile in dosu’ meu nu sunt limbi ci aprecierea justei mele valori.” parca ati fi politicieni.

 • Cultura ta publicitara lasa de dorit… mai citeste shi tu un ziar, mai cu telecomanda… ca mare intelectual mai esti…parca vad ca acum dupa acesta mica fisura a amicitiei noastre ma barfesti cu prietenul patapievici! injustule
  Cat despre remarca cu Ardealul… din nou comun, banal, plictisitor!
  Mai bine o incercai pe aia cu penticostalii.
  Da-mi voie sa reformulez: Capul Maghiarul bate un brainstorming moale in ograda virtuala numita Ardeal, ba!

 • Bă, tu ar tre’i să începi să fii creativ cu capul tău, nu capul altora, apropo de capete seci. Că dacă citezi din alţii nu înseamnă c-ai gândit tu ceva… Imbecile!

 • Acesti hanseli si greteli si masinile lor zburatoare!

  De ce n-as putea fi creativ cu capul tau, citeste-ti fisa postului!

  Despre partea cu imbecilul insa jegu’ sa ma ierti, dar acum cu adjective jignitoare ma resfeti!

  sugi!

 • De cand pentru ideile creative se da BT? (de unde vine B-ul ai T-ul?)

  Am vazut in wekend filmul Toate panzele sus! , foate interesant in comparatie cu dinamica jignirilor tale!

 • Incercam si eu sa scot ceva din toata treaba asta comuna, banala si plictisitoare! dar vad ca nu prea ai chef.

 • Nici tu nu-ai fost atent la ultima sedinta! vitrina e numai una! Iar idiotul numai unul, adica eu!
  Nu credeam ca daca vine toader si injura vitrina, tu vei fi de-acord! merci toadere, am mai aflat ceva plictisitor.

  Te-ai pierdut, faci aliante, demagogice… un fel de puiut de basescu?

 • Ce se aude, mey, a venit Vitrina la Bucale ? Post de badigard au, ca eu n-am (job n-am) ? Ceva de dat cu matura, de stins lumina seara, sofer la patroana, ni`ica ? Copiraiter d`ala de esti tu, merge ? Sef peste bloggerii intre 43 si 43 de ani ? Hai mey, nu se poate sa n-aiba ei nevoie de o bijuterie ca mine, am idei de-mi bubuie mintea, zici ca am dat in mintea copiilor (ceea ce ar putea fi adevarat). Sa nu-mi zici mie Marian S. daca nu te tin numai pe zacusca daca pui o vorba buna. Si csolent o sa invat sa fac, sa stii !!!

Sociale