Darius Hero

Agăța-m-aș și n-am cui…

A

Așa că a plecat, deci, domnița în cauză. A plecat până la doamna mă-sa acasă și m-a părăsit. Nu, dragă, nu de tot, vine înapoi în week-end, nu vă panicați, că mai avem aici articole de scris, nu dispare ea după cum i se năzărește. Dumnealor, despre care vorbim, locuiesc în Alba, lângă. Adică nu orașul, ci mai pe stânga, adicătelea Teiuș, de unde se deplasează în civilizație pe sistemul “când mai merge ceva ștraf încolo”.

Și, da, de acum orice articol va fi scris din perspectiva relației mele cu ea, până hăt în tragicul moment al despărțirii. Sper că nu sunt nelămuriri, deoarece nu le vom clarifica.

Am citit într-o revistă de femei că există acel blog în care niște părinți dezbăt pe larg perioada gestantă de dinaintea, nașterea în sine, precum și creșterea copilului lor. Ș-atunci de ce n-aș scrie eu de acum înainte, corelând totul la o fată? Căreia oricum îi distrug viața prin simpla-mi prezență ș-așadar de ce să ne mai îngrijorăm?

Unde rămăseserăm tura trecută, când îi inventariam neajunsurile? Ah, da:

8. Vrea să aibă pe puțin 3 prunci, preferabil 5. La fel de mirat am fost și eu ca voi, când am aflat acest curios lucru și, mai mult, din același motiv: de ce anume aflu eu acest curios lucru?

Fetele să-mi explice, ar trebui să-mi sune vreun clopoțel, că fata-și numără progeniturile înainte să numere soțul? Fiindcă-n mintea mea paternă este pauza mare. Ca să nu mai amintim – este cunoscut cât de mult urăsc eu copiii. De moarte. Deci cum i-aș putea vreodată iubi de viață? Nu.

9. Ceea ce urmează va PĂREA că este o calitate a don’șoricii, dar vă asigur că-i doar vina exprimării: Sia reușește [aici, aici se face confuzia, da’ vă asigur că-i de fapt de rău] să înceapă o conversație telefonică în clipita în care tocmai ce-a încheiat altă conversație… atenție!… CU ACEEAȘI PERSOANĂ. Mă-nțelegeți? Deci ea îi sună pe oameni la ureche, discută cu ei “probleme presante”, iar după ce îi salută de plecare… pauză… SE APUCĂ SĂ-I ÎNTREBE CE FAC, SEMNUL ÎNTREBĂRII, SEMNUL EXCLAMĂRII.

Adică “ok, ceau, pa-pa-pa, vorbim, vorbim [scurt moment de tras aer] ce faci?“… Poftim? Exact cum ați citit. După care discuția ce tocmai s-a purtat… se dedublează! Desigur, există un motiv rațional datorită căruia se petrec toate aceste lucruri: când vorbește cu cineva, Sia nu se referă sub nici o formă sau construcție interogativă la interlocutorul cu care comunică. Mereu o interesează despre alte persoane decât cea cu care se întreține auditiv, iar unicul rol al acesteia din urmă este să o informeze cu privire la ce întreabă. Și atunci în reluarea convorbirii, cei implicați clarifică ce trebuiau să lămurească din prima, când pierdeau vremea pe baliverne.

10. Le spune prietenelor “păpușă” (ghici unde: la telefon!); susținând că e în glumă, de cândva de demult și că a rămas în limbajul popular, raportat la care argument eu exclam că pe naiba, mințăște! Zice “păpușă” lu’ fete cu o naturalețe înspăimântătoare. M-am expus și am pus-o să-mi zic mie personal “pui”, de testare, încercând să simulez situația în care mi s-ar adresa astfel(vă dați seama?) în regim zilnic, așa, ca din întâmplare, în condiții de laborator. Părea profesionistă! Sunt convins că a mai făcut-o înainte cu cineva. Există posibilitatea ca la un moment dat… lasați-mă un momențel, că mă ia cu amețeli… există posibilitatea ca la un moment dat… să am o poreclă de iubit?! Fetelor, aveți milă, dacă-i așa, trebuiește să știu din timp, pentru a avea răgaz să mă sinucid.

11. Dacian are și el de obiectat, auz eu, fiindcă s-a plâns mumă-mii că fata e tăcută. “Tăcută”, zice. Când eu știu foarte clar cum urlă și “mai vrea”, da’ asta-i altă poveste… Totuși, doresc să notez această nemulțumire a lui frate-miu, dar în corolar e musai să adaug că POATE PENTRU CĂ EȘTI CU CĂȘTILE PE URECHI ȘI JOCI WORLD OF WARCRAFT, IMBECILE!

[adăugire ulterioară: Nu, nu știu pe ce server/tărâm joacă Moafle World of Warcraft, iar dacă aflați, nu mă interesează; mă mulțumește îndeajuns că mai iese din casă, chiar și dacă doar pe Internet]

***

Pentru fetițe…

SMB

***

În altă ordine de idei, deci, lui prietena mea, virgulă, le-a scris lor de la școală direcțiunea, da? Siei, mă refer. Zice așa, așadar pe Internet, la Psihologie, unde studiază, mă urmăriți? Că există disponibil un proiect de cercetare, așa? În care oamenii de știință examinează, bun? Și că dacă tu te oferi voluntar intenționat, ca să se bage ei în tine cu instrumentele lor de cercetare, cică ți se uită la polimorfismul genetic (hait!) pe de-a gratiselea, adică fără să dai bani. Nu vă doriți?! Nu vreți să știți cum vă este influențată reactivitatea emoțională? Că ei vă află și vă zice imediat, pe degeaba.

Adică ce preferați mai degrabă? Să mergeți în mall, de exemplu, și să vă ia reactivitatea emoțională pe nepregătite, când n-aveți hârtie la voi? Sau să fiți în deplină cunoștință a reactivității emoționale în orice moment și fără plată? Și nu numai! Se mai adaugă faptul că vi se analizează ce variantă de genă a transportorului serotoninei aveți. Nu știu despre voi, dar eu am și uitat ce variantă de genă transportorului de serotonină aveam ultima dată, în special în relație cu tonusul vagal, că așa mi-l verifică, scrie la ofertă.

Ce să mai zic de performanța în două sarcini cognitive, că și ea-i bonus. Pardon, zice-n corpu’ mailului. Doar tre’ să dați o oca de sânge cu ADN proaspăt și să faceți niște electrofiziologie. “Maxim o oră fiecare”, spune aici. Iar ei vă dau rezultatele. Lipsește “îți poți încărca de vreo trei ori telefonul de la tine însuți”. Însăți. Înșivă.

***

Și pentru băieței…

SMB1

***

Iar acum, fiindcă sunt un bărbat atent și special, m-am gândit eu un pic în avans, în interiorul capului meu, unde întrețin astfel de activități. Și ca un om de business-sentimental care mă aflu, am devenit perfect conștient de certitudinea că sexul nu se obține ca rezultatele la polimorfismul genetic, aiurea. Ci tre’ să și oferi ceva în schimb. Astfel, pentru a dezlocui timpul cât m-aș îndeletnici cu obținutul, odată ce revine frumoasa domniță, deci a-l elibera pentru mai mult sex, am conceput următoarea chestiune care să mi-l aducă neîntârziat.

De fapt, scopul e ca fata să vază de la depărtare întreprinderea și să vină cu răsplata deja în brațele gândurilor. Nu c-aș sugera oarice.

După convingeri seculare care-au durat aproape 5 minute, după încercări multiple… în interpretarea magnifică a propriului nostru menestrel…

[alternativă pe Vimeo aici, dacă-i necesar]

133 comentarii

 • N-apăi atuncea redenumeşte-ţi blogu: Jurnal ‘edonistic Ghimpreună (şi-n doi).. 😀 că pînă la urmă ăsta-i şi scopul unei relaţionări: căutarea plăcerii..nup? 😉

 • Ejti vulnerabil io Jegmaistăr? Simt parfum de Sie în toate caracterele ce alcătuiesc postarea ta. 🙂 Păcat că abia după-masă o să pot asculta şi ce cîntă menestrelul din vitrină.. 🙁

 • Eu le-as spune : fugi! pana la solar si inapoi.
  wow jokes:
  -Hristos a inviat!
  -Ce level e?
  Sa aveti o dimineata minunata!

 • Băăăă!
  Bun, acu că am stabilit asta şi în altă dezordine de idei:

  1. Un pic nu-ţi mai citesc mizeriile şi când mă întorc ce văz? Jegul e în căcat până-n gât! Căcat roz. :))
  2. Totuşi, în sfârşit un TITLU. Da. Aşa!
  3. Ce-i cu ciumpalacul? Că nu pricep.
  4. Sia a imaginară, nu? Cum zicea Crainic la început? Bun, m-am liniştit.
  5. Ţi-ai dat licenţ(ele)a ? (Care-i emoticonu’ pentru când râzi în tine şi-n afară ai o moacă serioasă?)
  6. Unde-s domnişoarele alea care se călcau pe bătături şi se trăgeau de păr ca să-ţi scuture ţie jegu’ (:D) de greşale şi litere în plus sau aiurea?
  7.

 • 1. Da. 2. La fel de da. 3. Nu-i nimica cu el, e bine, foloseam metode de slăbit, pentru popor, pe imaginea lui. 4. Ei, aici nu (şi zicea altu’, dn spate), 5. Nu. 6. Sunt pe acilea, azi e cerc pedagogic şi cam şomează. Dă-mi-le tu. Pe Internet.

 • Bai, unde drec l-ai gasit pe oligofrenu’ ala care canta mare-cat-inima-mea cu mainile. Manelist cocalar cu tricou fake de Zara, raton cu girofar.

 • @printul ceas…
  fff urat !!! mie chiar imi placea tipul…;) foarte “trendy si fancy” imbracat… simula el niste miscari… probabil ii este dor de strand…:D

 • Ce oameni rai! Iete la ei cum injura… Faza cu Badea e tare, dar ar fii trebuit sa sune “Slabeste in 1 pas simplii” cu Mircea Badea, nu de alta, dar eu am numarat doi. Sau poti slabi alegand doar o varianta? Faza cu melodia dedicata Siei… nu prea am inteles-o. Doar atat inseamna ea pentru tine? Ai ales varianta cea mai ieftina: nu ai platit trubaduru, nici macar nu a trebuit sa te deplasezi intr-o anume locatie (diferita de locul de munca) pentru a inregistra materialul si nici macar nu ai platit artistul (ii spun artist pentru ca are nevoie de incurajari la cate injuraturi va primi aici). Ce strambe ti-am bagat, sper sa nu sufere relatia din cauza mea! Sia, el tine la tine si asta se vede pentru ca, de vreo trei articole, citim doar despre tine!
  Si de ce trebuie sa oferi ceva pentru a face sex? Nu am inteles niciodata de ce se presupune ca femeile ofera si barbatii primesc cand este vorba de sex! Ele se simt prost cand le sarutam pe gat, le suflam usor in ureche sau adormim cu ele in brate? Ce sloboz… Cunosc fete carora le place sexul mai mult decat mie (SI MIE IMI PLACE). Ca nu are chef cateodata, inteleg! Si daca nu are, nu ma prea intereseaza! Poate sa faca un mic sacrificiu, daca nu, atunci nici eu nu voi avea chef cand va isi va dori ea actul in sine. Hai ca iar imi spune Bibli ca-s virgin… Succes in tentativa de a primi rasplata meritata de la Sia… nu ca ai cere ceva in schimb, doamne fereste!

 • Ai buctat-o, Crachilă, la sfârşit: dacă ea n-are chef, nici io n-am tura viitoare… eeej! Deci e târg sau nu e târg? Orişicum, eu am zis că, în general (situaţionalul, nu birtul), tre’ ceva pentru sex; ce mi-i o scurtă ajustare video şi audio, să schimb numele fetii? 😀 “Nu ştiu, Darius, lasă-mă, nu ştiu cine-i… [cu altă voce] MONICA!”…

  Dar nu… Sia dă şi vrea. Echilibrul cerere/ofertă dintre noi ar putea fi studiat în universităţi de specialitate economică.

 • “Ratonul cu girofar” – cum atat de inspirat si inteligent si intuitiv si aproape dadaist – urmuzian a fost numit de Printz Ceas, practic m-a implorat sa dau si eu un comentariu in genialitatea-mi.

  Astfel ca iti spun, draga Printz Ceas, ca “ratonul” nu e un cocalar. Nu e cocalar din mai multe motive, dar primul dintre aceste motive – si cel mai important, este insusi faptul ca nu e cocalar. Ne-am inteles, da? Argumentele mele sunt cam la fel de valide ca si ale tale. QED.

  Bonus: si acum are bonul din Zara TRF :))

 • bună treabă să ai menestrel personal pe care să-l pui să cânte sub balcoane, în teiuş. doar că rişti să se înamoreze fata de el şi atunci te văd eu cum mai obţii binemeritatul sex oral. 🙂

 • Deci îl vrei pe Călin. Feme’e, e om căsătorit. Iar Sia şi de ar cădea-n dragoste pentru el, tot ar rămâne la mine, pentru că este o iubită responsabilă care ştie ce-i valoros: căsnicia, încrederea, comunicarea. Jurnalismul. 😛

 • îl vreau? no, bine de ştiut. are bani? sau tot ce face el e să cânte?

 • mey licurich, voi doar la lovele va gandeshti? aduceti sarmanii in starea in care o vedem la darius si dupa aia le reproshatsi ca nu mai sunt barbatii cu care v-ati luat.

 • nu. ne mai gândim şi la sex, da’ ceva mai des decât la love-le. 🙂

 • acu o sa fie cu tine visand (cu responsabilitate) la menestrel. incercarea buna. sint sigura ca o sa primesti ceea ce scontai. la 8, nu, nu trebuie sa-ti sune nici un clopotel. tocmai aia e. trebuie sa nu fii atent( cu mintea paterna goala, deci), sa mergi mai departe, iar cind va fi momentul ea sa-ti poata spune “doar ti-am zis”. dar nu doare, linisteste-te! pupic!

 • @Darius: Fa-i sectiune separata, zic. Lu’ Sia, Siei, fetii asteia, reginutza-la-inima-ta. Sinteti voi intre voi aicea, da’ de la distanta se citeste-n hohote, pe cuvint!

  @restul: Lasati baiatul sa menestreasca, bre! Dac-asa-i vine lui… Puterea amorului. Hai, ca de cind il lecturez, nimik nu m-a prins asa de tare ca perioada Sia. Toti marii autori tre’ sa treaca printr-o perioada. Atita doar sa nu le dea cu virgula.

  Hai mai scrie! 😀

 • Păi, ori s-o expulzez într-o secţiune separată, ori să tot zic? Că-s confuz? Sau te referi la rubrică onorifică? 😀

 • Sa-i faci sectiune separata ca sa poti sa scrii in continuare netulburat. Poti s-o consideri si onorifica. La ce scoate din tine :D, merita!

  Te salut cu coada sus,
  M

 • Îmi venea să îi spun lu’ nenea cu chitara să cânte o dată şi să nu se mai lase rugat atâtea, ca o virgină la futut. 🙂 Dar mi-am dat zeama că nu mă auzea 😉 Zi-i al’dată să nu mai comenteze atât şi să presteze

 • Sunteţi nişte insensibil colţuroşi cu gândul inscriptibile. Am mai ascultat o dată şi tot mişto a fost partea cu Andrieş. Aproape mi-a trecut dezamăgirea că nu am văzut-o pe fata cu ochelari, colega ta preferată mie.

 • Gata am văzut şi filmuleţu’. Crainic e şeful tău? Că dacă-i un fel de şef de-al vostru pe la vitrină, aj vrea şi io unu’ ca el. Să îl oblig să-mi cînte la chitară şi să-l pun să-mi facă ceai. Şi să-l trimit să-mi ia ţîgări şi haleală de la patiserie. 😀

 • Da, şi să te bată mereu. Cu ghitara. Şi să nu puie O DATĂ mâna să schimbe şi el bidonu’ cu apă din fântână. Şi să tragi de el juma’ de oră cu tăţi colegii să mânce, nu să tăt facă o cură de aia imaginară, de-a lui.

 • Astazi am primit un comment pe blog de la JEG, in care aram acuzat de un veritabil cpoy-paste. Adevarul e ca habar n-aveam de acest blog, pana in acest moment. Textul din care m-am inspirat l-am primit de la un prieten sub forma de text – prieten care aflase de intentia de a-mi face blog – fara a mentiona sursa. Gandind ca este un text original, pentru o revista de fun la care lucreaza, m-am… inspirat.
  Asa cum cere protocolul, imi cer scuze personal fata de JEG pentru aceasta inconsecventa si mentionez ca am “reparat”-o pe blog.
  Toate cele bune si sper sa nu mai aveti parte de frauda intelectuala:P.
  Marius.

 • sa o luam pe rand. asta cu “iubita”, “papusa” stinks! e ca in mailurile alea in care toate individele de la pr te pupa desi nu te-au vazut in viata lor. presimt un viitor luminos. deci ea nu vorbeste ci doar urla ca vrea. femeia a inteles ca asta e viitorul: ceri, urland si ti se va da. pragmatica, as zice iar fratele tau sensibil a sesizat ca fata nu are nimic de spus, dar a fost galant si a grait:”e doar tacuta”. eu cred ca nu o iubesti prea tare de ne-o lasi asa disecabila.

 • Bibliotecare, tu arunci ochi pe locuri unde îs linkuri către eu? Te aşteaptă surprize. Crişane: Just. “Păpuşă” suge şi pute, nu tolerăm! Aia cu urlatul n-ai priceput-o. Nu urlă cerând lucruri, urlă, virgulă, apoi cere, apoi mai urlă… înţelegi? Închipuieţi un pic cu ochii imaginaţiei. Frate-miu era cu căştile pe urechi, cum am şi descris; nu a auzit nici vorbitu’, nici urletele. Da’ fata a promis că recuperează de ne iese pe urechi.

 • Sa tot fiu Sia…cu asa serenada. Saraca, va fi “confuzata” rau, cand se va gandi la gestul tau, ii va aparea Calin in minte. Pfuu…o adevarata tilenuvela acilea.

  Ma duc dupa popcorn!!

 • Sia ştie foarte bine Căcălin, deşi şeful meu în timpul programului, este un instrument al iubirei mele în afara lui (a programului, carevasăzică).

 • Darius, eşti dus între ceţuri verzi, ceţuri de livezi, vezi că nu-i mai vezi…
  Eu mă refeream la “Ca nisipul femeile sunt!” cântată de amicul Călin, acel canarul galben ca un gălbenuş în finalul filmuleţului tăi. 🙂
  Dar dacă tot am fost la ionutu, m-am uitat la înregistrare şi m-a prins melancolia văzând cât de mult a îmbătrânit Sandu Andrieş. Are însă aceiaşi aură pe care i-o ştiu de aproape 20 de ani… sau sunt deja mai mulţi de 20! Doamne ce trece timpul. Parcă mai ieri cântam Are ochi de ciocolată şi zâmbeşte uite-aşs… 🙂

 • Acum am aflat ce faceati voi acolo in coltisor de nu puteam asculta cu colegul Dutu un foarte interesant clip pe You Tube. Pentru ca noi nu auzeam decat zbieretele micutului cum ca sa dam mai incet…
  Iar cei care isi faceau griji, nu va mai faceti, stie si darius o cantzoneta, pe care o poate interpreta oricand sub balcon, fara a-l carabani pe sefu’ taman in Teius. Ia zi, cum suna, “…soy un hombre sincero…”

 • Pai, spune-ne, dincolodetine, cum pare ceea ce nu este? A tinut figura?

Sociale