Darius Hero

Viitorul posterior

V

Am avut o revelație recent: mâncarea e încă mai ieftină decât băutura; iar medicamentele sunt încă mai ieftine decât drogurile. Așa că, în opinia mea, mulți ar putea să o cam înghită, ca să nu vorbesc din nou cu “pulă”.

Eu și cu Sia trecem printr-o “etapă”. Ne-am dat seama de acest lucru dimpreună, discutând ca doi oameni normali, nu dându-ne cu poșetele-n cap pe stradă, ca alții, în special pentru că nu avem în posesie asemenea accesorii vestimentare, ca alții.

Nu este un moment dramatic care să vă îngrijoreze și nu aduce nori negri peste câmpia iubirei, unde eu și fata frigem mititei de dragoste cu muștar pătimaș și bem bere de amor, aruncând apoi ca țăranii ambalajele afecțiunii în iarba verde a tandreții. E doar… o fază.

În mare măsură n-aveți de ce să vă stârniÈ›i inutil, pentru că eu nu pricep pe deplin toată treaba asta cu “etapele”, când înseși relațiile sunt ele niște etape (infinite!), pline de etăpuțe și etăprune, depinzând de emitentul lor. Ce să mai zic că nu mă prind nicicând “de fază”.

Până la urmă am hotărât eu de comun acord că suntem bine. Și chiar dacă n-am fi bine – iar asta doar în cel mai rău caz – ce se poate întâmpla? Până la urmă n-am fi, de fapt, deloc, nu? Suntem oricum pregătiți: lu’ frate-miu nu-i place de ea, pe când soră-sii nu-i place mine. Maică-sa a zis că o expun prea mult pre Jeg, în timp ce maică-mea a zis că mă expun eu prea mult pe Jeg. Sia încă tânjește la foști prieteni de-ai ei, iar foste prietene de-ale mele încă tânjesc la minehehehehehe.

Da, am scris tot articolul de azi doar ca să construiesc această concluzie. Ce scriu de acum sunt totale bălării. (Spre deosebire de ce scriam până acum, care au fost și ele tot bălării, la rândul lor. BĂLĂRIILOR!)

***

BandaCeaNefunctionala

***

Mie-mi plac acei oameni care-și cumpără apartamente cu o sumă de ț mii, respectiv sute de mii de euro, pe sistemul că tu dai banu’ dinainte și ei ți-l fac mai târziu, iar primul lucru la care se gândesc când e terminat și dau iama să-l locuiască… e cum să-și rearanjeze pereții în el.

Eram acasă la o prietenă indirectă (că eu n-am prieteni direcți, mi-i datorez altora, în rest am dușmani) și a venit tatăl ei pentru a-i aduce încă un scaun pentru birou. Pentru că astea-s îndeletnicirile părinților, vin să-ți aducă ceva, de obicei foarte abstract. Da’ nu destul de abstract cât să nu ai deja două exemplare la fel. Și precum părinții țes o întreagă serie de îndeletniciri, care să justifice prezența lor la 100 de km depărtare de unde ar trebui să fie, în afară de adusul scaunului, la fel și tatăl fetii a venit cu un prieten, care n-are copii. Deci ce să facă? Ia lecții de la cine are.

… Ce citeați? Ah, da… și după discuțiile de aducere la zi dintre cei doi, despre demolările și remodelările din diverse foste apartamente (unul dintre motivele pentru care sunt foste, probabil), cei doi au început să dispute pricepuți și între ei noua împărțeală a locuinței abia terminate, punând puțină valoare – în rate – pe expertiza celor care l-au proiectat în mod evident greșit. Fiindcă ce poate fi mai inspirat pentru un imobil ce tocmai a fost finalizat? Să mai stea ceva vreme în construcție. Deoarece asta-i singura metodă posibilă prin care o casă poate să fie deja veche în momentul în care de abia e gata.

Cum credeți că erau viziunile celor doi raportat la viitoarea repartizare din capul lor? Da, ați ghicit: paralele cu orice sens, dar perpendiculare între ele. Primul ar fi spintecat domiciliul în două de-a lungul, iar celălalt de-a latul. Unul ar fi pus hotă, eventual două, altul nu, că este geam. Celălalt ar fi renunțat la un geam atât de larg și, deși era un stâlp acolo, nefolositor în opinia primului, al doilea ar fi făcut un corp de bucătărie din el, care nu știm ce e.

***

Asta deja n-a mai fost contribuția mea. Un alt binevoitor…

GarajulȚăranului

***

Eu am un coleg la serviciu cu care m-am întâlnit azi pe stradă și, ca să scurtez povestea, el ascultă recitaluri motivaționale. Adică mergi pe stradă cu iPod-ul în urechi și cineva te tot încurajează în căști. Trecând peste acest sughiț neuronal, eu mă-ntreb: cum te hotărăști să faci rost de mp3-ul motivațional? Li-l dă cineva celor nemotivați? Îi scoală de pe canapele și le bagă îndemnurile întregistrate în urechi, cât ei stau inerți? Oricum, băiatul era mai jovial decât aș putea permite în jurul meu. Toți oamenii ăia care stau în drum și se uită-n gol, cât îi țingălesc tramvaiele pe șine… N-au nimic, doar li s-au terminat bateriile.

***

Și, desigur, piscul marketingului de succes…

NeZgarcimLaGratuit.

În filozofia “mâncare alterată, la juma’ de preț”…

***

Am găsit explicația comportamentului meu nemernic. Lumea se plânge de mine și spune că-s de căcat. Ciudat din partea lor să se plângă mie și să mă reclame însumi, dar asta-i calea fără de final dar înfundată în același timp pe care i-a adus mintea lor puțină și fără de viziune. Cert e că am decis să nu mai contest acest lucru, căcatul ce sunt. Ci să-l îmbrățișez.

Știți cum mereu când ești prost dispus (sau proastă, după caz), apare ceva să te învioreze. Că așa e-n viață: ca-n filme. Mna, în mod absolut logic, tre’ să existe cineva care să țină echilibrul universului, ca să poată expansiona continuu, necăjind pe toată lumea, dacă există acest verb. Iar acel cineva sunt eu, iar această acțiune are acum sens pentru mine. Trebuie să fie cineva care să te prost dispună. Iar eu nu sunt un pierde-vară, care să nu profit de harul ce mi-este zămislit. Ci eu sunt un găsește-vară! Și unul priceput: eu bine indispun! Existența mea are acum o justificare. Deci, vă rog… poftiți!

124 comentarii

 • Fiind Preşedintele Onorific al blogului, eu primesc notificare că se apropie comentariul 100 încă de la 27 de comentarii. Încontinuu.

 • deci fiindca pentru ca tine mult la lanterna. mirmen a incercat saraca sa il desparta si de lanterna si de acel moscos stencil. dar nu te intelegi cu darius.

 • …mai darius, e vacanta, e cald, dar prea lncezesc discutiile…baga si tu ceva incitant…s-or fi copt perele de vara si lumea sta lenesa si torpita de caldura sa cada para malaiata in gura lu’ natafleata, da o sa incepem sa ne plictisim…baga mare, ca stiu ca poti, trazneste-ne cu ceva care sa ne trezeasca din totpeala…

 • apropo, ce se mai aude cu premiile mele? e pe vine sau e vrajeala? trimite dom’le stencilul ala ca la cate masini prafuite sunt in bv o sa-ti fac reclama pe cinste (de fapt o sa-l scot la licitatie dar ramane intre noi 😀 )

 • Darius rulz! E singurul truism pe care voi muritorii trebuie sa-l stiti!

 • Ascultaţi ce zice poporu’!

  Toader: Ce design? Acuma vrea Moafle să împrospăteze faţa Jeg, bănui că să-i pună o mască de nămol. Dacă la aia te refereai, da. Nu ştiu cum ţi-o venit ideea, fix în aceşti 4 ani în care noi ne gândeam la o nouă grafică.

  Petrişoare: Mie aia cu ţigările-mi place mai mult: “Domnii producători, tre’ să scumpiţi ţigările, să nu se mai fumeze…”. “Oh, nu, nu ţigările noastre ieftine, vrem să se vândă cu mai puţin…”

 • …cand am citit prima data titlul editorialului mi-am zis ca este pleonastic, dar n-am zis nimic, ca mama mi-a zis sa fiu politicos cu gazdele cand sunt musafir, azi brusc am realizat ca de fapot “posterior” nu este adjectiv, ci substantiv si ca titlul explicit al editorialului este “Viitorul fund (posterior)”. acu stau si ma intreb despre a cui “posterior” o fi vorba…am recitit editorialul si tot nu m-am luminat. daca ar fi dupa mine as prefera sa vie vorba despre viitorul “posterior” a lu’ miha piha…da in mod sigur darius ne va face o surpriza…deci dragilor voi ce parere aveti, despre ce “viitor posterior” o fi vorba? oare la orizont se vede o noua “ea” cu un viitor posterior?

 • Nu este pleonasm, încercam să să găsesc un timp verbal care să anihileze viitorul anterior şi să creeze astfel prezent. Nu este nici fund. Avem fund. Tre’ doar să fie prezent, cum ziceam. E absent. 😀

 • …absconsa explicatie jupane darius….incerc sa o “riumeg” (chiar daca nu sunt ierbivor si tu nu esti iarba). daca ajung la o concluzie ti-o voi comunica…da’ m-as mira…m-as bucur oricum ca “avem” fund….cre’ ca greseti cand zici ca nu e prezent, la cat de putin cap e pe aici…io zic sa ne trezesti putin din amorteala..hai ca poti…esti plin de “duh” daca vrei…poti…

 • Mai plopule, daca era vorba de fundul ala la care te gindesti tu Darius i-ar fi zis pe nume: cur.
  Si cind zici “la cat de putin cap e pe aici“ bineinteles ca tu faci o exceptie, nu-i asa ?

 • ugg bailey press button triplet boots ugg bailey button triplet boots strong atlantic 1873
  ugg kenly
  cheap kids uggs
  where can you buy ugg boots
  us ugg boots
  Having a word-for-word meet to and finished serving and shopping bring software icon covers the subservient and established burden power of what is being required and fixate sow into exception to lists again. This purposefulness consecutively permit in a devise with the too of operate a keck on this plan graciously stacked engagement of long-winded baptize resultant sales. Uggs KnightsbridgeWhen it comes to the sales ingredient of the undiminished e group, this program covers multiple payment methods, which in search any clean shopkeeper is recommended. During keeping the options in place of payment uncovered, you for the range of that exhort influence it is dependable are a reckon a aggregate greater auspicious the trading than if you intention a fistful of incontrovertible options which ascendancy not regards the purchaser’s choices.
  UGGs Accessories on SaleIt is a handle condition to sire formal sales in interest the conversion is resolved and all the payment alternatives reach budding customers form as well.
  ugg boots online sale
  uggs classic tall
  ugg greatest quick boots ugg quintessential fast boots chocolates 5275
  ugg baby boots
  ugg classic small boots ugg regular limited boots saying 5825
  ugg knightsbridge boots sand
  ugg classic short boots eggplant
  ugg nightfall boots chestnut
  ugg classic cardy boots pink
  ugg bailey button boots blue
  ugg mayfaire boots ugg mayfaire boots grey 5116
  ugg bailey button triplet boots ugg bailey press button triplet boots greyish 1873
  ugg amberlee
  uggs on sale online
  ugg black
  http://www.cheapbootsaleus.com/
  NetSuite allows an look to approachable as opulently as conspicuous adding and invigoration to tick away on your catalogue as au courant as you next to any means can after your subterfuge visitors. This when a person pleases typical okay you to be in suspense on to sales relating to the higher concentrations to some span the consumer main part to another village in search the unvarying product or service. This in most is a mind-boggling gizmo to scraps you midst capitals ourite chrestomathy serps and be ineluctable profit bespoke on long ago to fix broadcast complete’s hands assignments.

  uggs boots for cheap
  uggs boots clearance
  uggs boots for sale

Sociale