Darius Hero

“Trăiască moartea!”

&

(citat de Călin Crainic, 31 octombrie 2009)

***

Adi Hadean Festivalul Blogurilor Gustoase

Participă la cinj categorii: mâncăruri tradiționale românești, mâncăruri din bucătăria internațională, blog cu cele mai frumoase poze, dulciuri diverse și fripturi. Îl veți vota la: toate. Vă trebuie cont, se face cu ușurință. Maaarș!

[acest promo a fost plătit cu trei mese romantice fără lumânări și cu sex la final, în doi, la alegera mea, cu cine oi fi vrând, gătite de Hădean și plătite de nime’; cu ocazia asta afli și tu, da?]

***

Io de când am slăbit am o plăcere patologică de a râde de grași. Mi se par cele mai penibile prezențe sociale, prin simplul fapt că sunt așa, indiferent dacă se lasă singure să ajungă în halul ăla sau au vreo problemă care nu depinde de ele – nu mă interesează. Râd de grași când îi văd înghesuindu-se între două obiecte prea apropiate pentru opinia lor despre spațialitate, râd când își trag pe ei ceva ce-au procurat special pentru a-i încăpea la limită și a falsa evidentul și fac mișcarea aia alternativă din genunchi, ca să reușească, în timp ce li se zvântură plasele cu dulciuri în mâinile cu care se îndeasă mai adânc, râd când îi văd plescăind la foodcourt-urile din mall-uri, când cea mai grea încercare e să găsească o masă cât mai apropiată de tejghea și râd când își înfig fețele bucălate în șaorme, din mers, noaptea, la ora închiderii.

Râdeam și când eram eu gras, cu o anumită vinovăție, că în suflet mă credeam suplu și victima unei perioade de abrupt declin. Da’ acuma, că am scăpat, parcă am o poftă ce-o-nlocuiește pe cea gastronomică de-a hăhăi de ei, grașii, și de cum sunt ei grași. Și să râd și mai tare când se supără pe mine și îmi amintesc cu reproș că și eu am fost gras, gras rău și penibil și aș putea să fiu gras iar, dacă nu am grijă sau poate dezvolt o problemă cu tiroida și n-o să am ce să fac. Mă doare-n pulă! Pe care mi-o văd!

DaciaPeButuci

***

După grași – care sunt, de altfel, destul de greu de ocolit – mie-mi place să mă mai distrez de oamenii care merg să se uite la muzică.

Pentru că am fost acum câteva seri la un concert, al unei formații. Nu mai știu cum îi zice,  cred că “The Others” și cânta cu ei și ăla cu cioc de la Luna Amară. Am fost la acest concert, am plătit să intru și până la urmă asta a însemnat concertul: să mergi să vezi cântece. Culmea cum stau ei toți oamenii și se uită în direcția de unde cântă artiștii. Și apoi aceștia din urmă îi conving pe primii să se simtă bine, să facă ceva deodată și toată lumea acceptă complice, începând astfel să danseze, bucurându-se la unison.

Iar cei de pe scenă se dovedesc recunoscători la finalul fiecărei interpretări, recunoscători că lumea a fost atentă și receptivă la mesajul lor. În aceste momente de respiro, lumea stă, uitându-se mai departe, mulțumindu-le cântăreților înapoi, care mulțumesc lumii.

Apoi formația începe să cânte iar, iar lumea să danseze. La sfârșit, se termină concertul și trupa pleacă hotărâtă. După care concertul începe din nou, încă un pic și se termină a doua oară de tot.

De exemplu, acasă rar dansează cineva pe muzică și niciodată dansează uitându-se la de unde vine sunetul.

***

Și-mi mai plac ăia care tot încearcă cu disperare să trimită mesaje de unde nu este semnal. Ăia care de obicei trăiesc în timp real o dramă, îi vezi adulmecând aievea cu telefonul. Nu, nu ăia care îs sinistrați cu piciorul rupt într-o râpă înzăpezită și încearcă să apeleze salvamontul. Nu. Mă refer la ăia pe bune: sms la ceva pizdă. Răspunsul prompt la ceva chiar relevant. “Și eu te iubesc”-ul necesar. Sau care se luptă cu ultima liniuță a bateriei, în vijelia datelor vitale care se trebuiesc transmise, când butonul de trimis se confundă cu ăla de închis. Și niciodată nu știu dacă a ajuns.

***

MasinaTaInFataCaseiTale

***

După care m-am dus la un restaurant italienesc de p-aci, îi zice Napoli Centrale, unde, cu intenția de a mă căca, am intrat la budă. N-am trecut nicăieri printr-o experiență de întărire de caracter mai zguduitoare decât când m-am căcat în budă la Napoli Centrale. În budă la Napoli Centrale, în camera bărbaților, așa ca mine, nu era hârtie igienică. Așa că m-am dus la femei, furând hârtia lor igienică și aducând-o la noi, bărbații. Cu hârtia obținută am tapetat colacul de de pe veceu, doar ca să descopăr așezându-mă pe el că e desprins din șuruburi, patinând artistic la fiecare încordare a sfincterului pe smalțul bine lustruit de pișatul coroziv al precursorilor mei.

În fața alunecoasei buzi era strategic turnată pe jos apă cu săpun lichid, astfel încât să nu mă pot sprijini în picioare de sol și să fac caca în cumpănă. Așa că, într-un echilibru precar oferit de simetria geometrică a vârfurilor feselor mele, am căcat precaut toată cantitatea ce era nevoie și m-am ridicat de pe vas într-un triplu tuluț aterizat cu întoarcere.

Pentru că nu îmi rezista musculatura, n-am putut face și felul întâi cât eram așezat, așa că a trebuit să termin procesul fiziologic la budă verticală. Unde, tactic: un alt amestec înșelător de apă cu săpun lichid, fix pe unde-ar trebui să mă proțăpesc eu cu picioarele. Am executat urinarea într-un singur jet, fără scuturat, în scurta perioadă dintre poziția de drepți și șpagat lateral complet, cu ridicare prin fandare și piruetă pentru juriu.

Bugetebihorene

[Mulțumiri eterne lui Mișu 3.]

81 comentarii

 • helllloooooo, ai zis ca pui articol nou mai pe sara, bag sama ca-i intuneric afara, si articol nou…..mai putin. sa nu zici ca ai alceva de facut, cum ar fi sa dormi sau alte ocupatii pierde vreme de genul asta.

 • de bună samă. bine că mi-ai spus, că te scotea badigarzii numa-n târâș și spălai vase cel puțin zece minute pentru cele trei mese. mulțam, firește.

 • n-am glumit cand am zis ca nu ajung niciodata la jumatate cu cititul.
  commentul merge la prima parte nu restul, ca in rest nu am nici cea mai vaga idee ce ai scris

  bravo mie indeed

 • da, asta cu indeed? frate, eu sunt? da, pe tine te intreb, da’ nu stiu cum sa formulez: “frate, tu esti?” sau “frate, eu sunt?” ? imi intelegi angoasa? vezi ca daca devii agresiv iti fac rima la angoasa si ajungi sa-mi lingi mucoasa. acum spune-mi.

 • Io zic că Gimel îi genu’ care e perfect capabil să se-mbate destul de tare în birtu’ gării cât să nu-i treacă vreo 9 ore, cam cât ar fi drumu’ pe tren până la Cluj, pe care îi în stare să-l facă, să vină să-l bată pă ăsta, crezând cu convingere că-i el însuşi.

 • e triplu tulus (se citeste tzulush). ca e campanie electorala.
  oricum, cred ca, pe vremea cand avea copii mici, mirmen s-a dus la vreo petrecere si l-a uitat inchis in baie cand era mic pe asta mic. si de atunci are asta obsesia asta cu defecatia in bude mari. cu copiii e dificil. mai ales cand sunt mici. si daca si atunci cand sunt mari sunt tot mici nici nu stii cat de mici incep sa fie.
  chiar asa, daca tot suntem la capitolul mici, stie cineva daca se trimit si prin posta. adica si pe aici e o carciuma care face mici. dar sunt cam mititei. nu sunt mari. si cand vorbesc de posta nu ma refer la ceva erotic. da? adica vad ca gled a scris in titlu ceva despre sex. dar desigur, nimeni nu se va oferi si va manca cat doi. asta micu’. si dupa aia va mistui si in cele din urma iarasi va scrie un articol. despre ce a mai facut el la buda. hmm; oare chiar l-o fi lasat mirmen in baie vreo zece ore? sau s-a inchis singur in baie cand era mic? nu ca acum ar fi mare. dar totusi.
  hai noapte buna.

 • Am inceput sa recitesc, dupa mai multi ani, opera unui mare ganditor roman: Nicolae Steinhardt. Incep sa il redescoper pe acest roman adevarat, incep sa percep tot mai acut realismul ideilor sale. Ce spunea Steinhardt despre personajul real Manole (din Jurnalul Fericirii)descriind cele trei mari probleme cu care se confrunta societatile moderne:
  “Invazia verticală a bar­barilor (expresia e a lui Rathenau), domnia proştilor, trădarea oamenilor cumsecade.
  Primul: năvălesc nu barbarii din alte continente ci, de jos în sus, derbedeii. Barbarii aceştia preiau locurile de conducere.
  Al doilea: au sosit – pur şi simplu, în sensul cel mai categoric – proştii şi inculţii la putere şi în ciuda tuturor legilor economice şi tuturor regulilor politice fac prostii, ca nişte ignoranţi ce se află.
  Al treilea: în loc de a se împotrivi, oamenii cumsecade adoptă expectative binevoitoare, se fac că nu văd şi nu aud, pe scurt trădează. Nu-şi fac datoria. Imparţialii şi încrezătorii înregistrează şi tac. Sunt cei mai vinovaţi“.
  Eu zic ca aici, in acest fragment, Steinhardt surprinde realitatea in care se afla Romania noastra de astazi, cu Tiranul, Udrea,Ridzi, Eba, Flutur, Berceanu, in fruntea pulimii! ABSOLUT GENIAL!

 • Iara articol despre cum te caci tu?? Victor care P(i)erdevara vrei sa il copiezi pe Darius cu povestea aia asemanatoare si combinata?

 • Văd că de o zi jum`ate nimeni n-a mai comentat nimic. Asta înseamnă că:
  1. (varianta academică) aţi lăsat blogul în paragină şi nu mai aveţi nimic de spus
  2. (varianta jegoasă) v-aţi băgat pula în el de blog şi nimeni n-a mai căcat o idee ca lumea. Este ?

 • Redacţia va rumega o zi un răspuns adecvat. Va fi din clasa injuriilor mizere ce nu le merită un cititor. Ceva cu muie, cu din astea. Dar personalizat.

 • ai recomandat odaaaaaaataaaaa hahaha demult, rigattoni pasticiati de la napoli. I-am incercat si subscriu, delicios. Recomand si spaghetti quattro formagi.

 • Gata, daca nu m-ati prins pina acum nu va mai spun. Azi e lasatul secului si de maine intram in post iar eu nu mai injur.
  Pregatiti-va sufleteste dragii mei ca pina la taierea porcilor mai avem de lucru: sa votam (pe ei) sa vomam (tot asa), etc…

 • Mai toadere, campania e campanie, postul e post (in mod normal).
  Cel care a pus campania in perioada asta e mare pisiker si stie ca romanii sunt religiosi – macar asa au scapat de injuraturi !

 • eu am ras la detalii gen spagat si sficter (cuvant neauzit de ceva vreme dar care m’a facut sa haha). sa-sa-sa… salut

 • 1
 • 2
De Darius Groza

Sociale