Darius Hero

Ei, fute-m-aș în el de țară

E

Ca să parafrazez un frate maghiar care a fost mai pesimist printr-un deja proverbial și mult mai larg “fute-m-aș în el de viață”.

M-am dus la Londra să votez, fiindcă am familie și prieteni și senzația c-aș conta.

Pentru turul al II-lea îmi păstrasem un vot nul (mai revin asupra acestui aspect), dar am zis să mă duc totuși și duminică asta, la treaba mică, cât să dau votul hipsterului, chiar dacă Monica e o glumă – deși bună – laolaltă cu noi restul.

Ș-am zis că să mă antrenez, fiindcă în afară că votez nul, în rest procedura, la care ne vom referi de acum înainte drept muia, va fi la fel.

Două lucruri au rezultat din asta, iar ele sunt cam același lucru, dar să le dezbatem separat.

Lucrul 1: Puie Monta

Din nou, ca și campania Monicii, foarte tare creativitatea românească, avem și piața, avem și publicul pentru ea. Asta cu “puie monta” este deosebită, poate fi și folosită la TV, tot același lucru zice. Doar că, mna, indiferent cât suntem de interesanți, realitatea aproape incredibilă e că Ponta ne dă muie nouă, sper că știți, pe față, tot la TV, fără vreo năstrușnicie din condei. Și în casele noastre. Bine?

Postatul pe Facebook și exercitarea drepturilor sunt bune și merg împletite. Așa a fost și când eu cu Radu ne-am luat și ne-am dus la sediul ICR din Londra, clădire a Ambasadei, ca să nu mergem la Consulat, că acolo poate o să fie aglomerat și nu apucăm, hahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahaha
hahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahaha
hahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahaha. Cât suntem de proști.

Ce-am făcut până la urmă este că ne-am văzut cu fel de fel de români expați, aș zice cu toți. Știu, că i-am numărat, cam 7 ore, n-aveam cum să greșesc. Am făcut tura clădirii dimpreună. Singurul lucru cu care am rămas (aici revin asupra a ce-am zis mai sus) e că am transformat ultimul meu vot disponibil în muia asta – dacă apuc să-l pun – din nul în Iohannis.

Nu votez răul cel mai mic. Votez anume anti-Ponta. Cu Iohannis văd când ajung acolo. Dar dacă s-ar putea, aș vrea să fie alegeri separate numai pentru Ponta. Să mă duc doar la ele, cu o seară înainte, ca la următorul iPhone.

Lucrul 2: Degeaba.

Cam de când am ajuns acolo (am revenit la primul tur) pe la 15:00, era destul de clar că nu mai apucăm. Matematică elementară. Numărul de români de îngenuncheat pe metru pătrat de muie, împărțit la durata erecției care se-nchidea la 21:00 aproape fix era mai mare decât relevanța cumulată a românilor. Cele 3 ștampile variabile nici nu contau.

La un moment dat, s-au apucat niște meta-hipsteri și niște contrastanți triplu-cefălați, deodată, să strângă semnături pentru o petiție, ca să se majoreze numărul de ștampile și secții. Pentru următorul tur li s-a zis că strâng. De către unu’. S-au menționat chiar “unii”. Era vorba de un “ei” generic. Nu știau exact, dar s-au apucat să strângă virulent și convinși. A, și trebuia să semnezi cu CNP-ul.

Aproape toată lumea a semnat orbește. Adică toți cei care nu am apucat să votăm, să lăsăm CNP-ul la niște domni, puțin spus dubioși. Unul era o persoană compusă din niște sfere, de la ceva cu Democrația Diasporei sau din Dolj, ceva credibil oricum. Apoi două paie la costum – un dentist și varianta sa care lua notițe. Și câțiva meta-hipsteri pe care i-a luat valul, până când le-am explicat ideea generică a datelor cu caracter personal, măcar ca risc, dacă nu malițiozitate și m-am dus să-i ajut să rupă foile. Nu zic că dentistul nu era total bine intenționat, dar eu nu l-aș lăsa să mă anestezieze la buletin.

Când s-a făcut ora venirii poliției, a venit poliția. S-a strigat, s-a scandat, s-a postat, da’ de la o vreme se închideau gurile de metrou spre casă, care e echivalentul londonez a dispersării protestului și închiderii gurilor bucale prin picuri de ploaie, când nu chiar plouă.

Suntem atât de români, peste tot. Oriunde, o să fim tot în România.

BRAVO NOUĂ ÎNȘINE

A video posted by Darius Groza (@dariusgroza) on

10 comentarii

 • Păi nu mai bine stătea-ți voi acasă binișor lângă un pahar de mititei și vă ștampilați uni pe alții că tot acolo dar cu un aport de calorii care lasă rezultate vizibile pe termen lung!

 • te-am vazut pe la ICR atunci … dar erai mai interesat de smartphone decat de ce se intampla prin jur. hipstar all the way.

 • Deci, dacă înţeleg eu bine:

  IULIE 2014. Ai avut o interacţiune cu nu-ş ce firmă de telecomunicaţii, ai luat muie, ai scris un articol.
  NOIEMBRIE 2014. Ai vrut să votezi, ai luat muie, ai scris un articol.

  Partea interesantă e că sunt mulţi cei care vor să citească un articol de la tine.

 • Astept cu nerabdare sa se termine hipnoza neagra de campanie electorala si redevenim oameni. Sa ne diferentiem prin veseli si tristi, somnorisi sau energici si amuzanti sau posaci ! Este asa de trist sa luptam pentru ceva ce nu este al nostru nu conteaza si nici nu ne face mai buni incat tot ce imi doresc este sa se termine cat mai repede posibil !

 • Bine zici… daca ti-o trebuit diaspora ai cam asteptat ceva! Eu am votat in tara… Mi-a luat 30 minute(10 minute sa ma schimb, 15 minute sa ajung la sectia de votare, 5 minute asteptarea) si poc am stampilat urmasul la carma tarii! La multi ani in anul nou!!!

 • Din pacate, anul acesta a fost o mare bataie de joc la votare. Am regretat foarte mult ca nu am ajuns sa votez dar a fost din cauza ca oamenii care s-au ocupat de locurile de votare nu sunt decat niste corupti. Cea mai apropiata urna de votare la care puteam sa ma duc a fost la 300 de km. Tin sa precizez ca locuiesc in Germania.

 • Cunosc situatia pe deplin pentru ca urmaream cu interes situatia din Marea Britanie in momentul alegerilor, mai ales in cadrul turului al doilea. Complet dezamagita de modul in care acestea au fost organizate si in continuare sunt de parere ca numarul urnelor putea fi amplificat fara prea multe eforturi.

De Darius Groza

Sociale