Un articol fără titlu este ca un titlu fără articol

sari la comentarii

Şi invers.

[ULTERIOR]

M-a rugat un prieten să pun asta pe Internet.

poster timpuri noi_Q_ales

E foarte simpatic afişul. Eu nu ascult formaţia. Voi să mergeţi.

ATENŢIUNE: Mâine, de la orele douăsprezece la amiaz (aia-i 12:00 PM), voi ţine o cuvântare, salutând mulţimea de enoriaşi de la balconul Papal acum utilizat pentru venirile mele, din localitatea Sibiu, care, invitându-mă la Geek Meet ca să grăiesc divin, îşi încape în sfârşit în titulatura de Capitală culturală europeană. Dacă ne ajută Mama Tehnologie, poate o să punem şi aici vorbele de inspiraţie celestă pe care le voi împărtăşi credincioşilor prezenţi la adunare. Detaliile întâlnirii se găsesc la această legătură web.

Ulterior voi purcede peste Carpaţi, spre cealaltă Capitală, cea a patriei, unde, sâmbătă decuseară, mă voi întâlni cu diverşi aleşi. Cine vrea să ne vedem civil abia doua zi, cunoscută şi drept ziua mea săptămânală, duminica, ştie regulamentul. Depinzând de când mă voi scula ca pre mulţi să-i popesc, desigur. Plec înspoi spre seară, pe la cât oi avea poftă.

Nu vă mai povestesc cum am plonjat dramatic ca să încerc să salvez viaţa domnişoarei blonde, care zburda sprintenă pe carosabil când eu rulam înspre ea cu 4500-5000 km/h, în prima mea proverbială trântoacă, fiindcă am reuşit; s-o salvez, zic, ea supravieţuind fără să-i spintec bazinul cu furca înaintată a ţoaglei mele erecte, totul, desigur, cu costul genunchiului meu care s-a sucit, nu înainte de-a se împlânta bine pedala în el, întinzâdu-mi muşchiul de sub tibie, care-a sucit după el glezna, după derapaju’ de trei metri plus târâtul pe asfalt de încă doi, ca să se scuze ea penibil şi să fugă de la locul faptei, da? Sunt bine.

Toată noaptea am visat despre cum mi-a furat cineva telefonul (cu o nesimţire ieşită din comun – lăsându-mi în loc telefonul său buşit şi vechi, CU CARTELA MEA ÎN EL) şi despre cum am umblat să-l găsesc; poate voi aveţi alt metabolism, da’ mie îmi este tare greu să accept psihologic vorbind că am umblat şi m-am stresat toată noaptea, fără să slăbesc, că aia e fizic, iar când să mă odihesc un pic, tre’ să mă duc la serviciu; iar spre dimineaţă am început să realizez că dorm şi o să am cea mai dezamăgitoare trezire, din aia fără final de vis sau cu final fix când să te bucuri de un oarecare rezultat şi că aceasta va surverni de la soneria telefonului în sine, cel din viaţa reală, înainte să apuc să-l găsesc pe cel furat, acelaşi, din somn.

***

stefrahatuleestimort657

***

Mi se pare că lumea aşteaptă tot mai multe lucruri greşite sau, şi mai bine exprimat – aşteaptă tot mai greşit lucrurile; adică de obicei alea care mai vin. Tren. Salar. Apoi, pe lângă că aşteaptă, oamenii se grăbesc la lucruri şi mai banale, tot care mai vin: uşa rotativă – musai să intre în acea anume felie. Lift.

Şi mi se mai pare că se şi mănâncă unele lucruri doar la anumite ocazii, fără un motiv anume, de pildă pişcot cu miere.

De asemenea, frumosul nu mai este o valoare universală. De exemplu, cum este o jerbă – frumoasă doar în cazul înmormântării, da’ tot o jerbă nu mai e frumoasă la botez. Aceeaşi jerbă, dacă vreţi! Şi de Crăciun tot o jerbă este frumoasă, dacă este în forma din natură, cea de brad, doar că tăiată jos de unde locuia şi pusă altundeva până moare de tot.

Da’ nu e un obicei nou să întreţinem cadavre cu cele mai festive dintre ocazii, fie că-s chiar de-adevărat, cu mere-n gură sau doar aşa, în mintea noastră, reprezentând unii dintre invitaţi. Deşi cel puţin părem să ne bucurăm sincer de fiecare variantă.

***

uberwelcome

[mulţumim pentru imagini cucoanei Alexandra Ardelean, care le-a pozat cu aparatul dânsei foto]

***

De ultima dată când am mai adăugat la lista a ce îmi pare mie apogeul imbecilismului, s-au mai adunat câteva lucruri pe care nu le-am punctat, deşi merită din plin menţiuni.

Oamenii care spun lucruri, iar când îi întrebi ce vor să spună (fiindcă de cele mai multe ori sunt tâmpite, iar pentru curiozitatea ta nu există un răspuns, ci e însăşi calea de-a-i face să-şi dea seama cât sunt de cretini), ei spun “nu ştiu” (şi chiar nu ştiu), în loc să încerce să se gândească atât de intens la cât sunt de cretini, încât să facă un atac cerebral şi fie să se reseteze într-un asemenea hal încât creierul să nu le mai poată asigura articularea altor cuvinte pentru tot restul vieţii, fie – mai fericit – să moară.

***

În urmă cu vreo doi ani, înainte să fiu cu regretatele Sia, Ioana, Eta şi celălalte care-or mai fi fost, trebuia să aduc o tânără domnişoară colegă de facultate acasă, la conac, să ne-ntindem pe salteaua nupţială şi să petrecem o noapte romantică unul în cealaltă. Am convenit cu Dacian, prin negocieri multiple, că asta se va întâmpla în seara de miercuri, cu precizie elveţiană, ocazie cu care el va putea să-şi ia zborul, cum se şi cuvine între fraţi. De menţionat că el, la momentul respectiv, era cu fufa aia de-i copia pozele tot la o zi după ce le făcea, fufă de care am reuşit ulterior să-l separ, prin ajutorul gloatei; dar să se reţină că atunci încă exista în conştiinţa comună pe postul de iubita lui; aşa că avea un’ să meargă. Şi, cum sunt o fire organizată, în fiecare seară m-am re-asigurat că va fi liber apartamentul. Doar pentru ca în ultima seară, adică Seara, mai precis cea de miercuri, Moafle a decis spontan că totuşi el ar sta acasă – atenţiune! – “ca să înveţe”. Ca să ce? În veţe! Această patetică scuză o vom pune sub judecată odată cu o altă analiză. Să ne concentrăm acum şi să încercăm să concepem cât de greu mi-a fost, în suflet, dar şi în discuţii, să conving fata că de fapt pe mine mă jenează undeva, că parcă n-am chef, că io la câte am, ce mi-i încă una, ce mi-i una-n minus… deci complicat. În ultimele ore, eu, adevărat – ridicând ştacheta de mascul dorit – totuşi, să anulez partida, perzând în sinea mea, cu trei la zero, prin abandon, la patul verde, gol. Nu s-a mai ţinut. S-a risipit. Şi, după ce am anulat fata, Dacian a mai stat două ore… DUPĂ CARE A PLECAT, TOTUŞI!

Ei, a venit şi dulcea clipă a răzbunării. De câteva zile-ncoa’, Moaflian dă târcoale unei respectabile domnişorici de prin urbe. Şi după atâta curte, fata pare c-a cedat. Şi, de asemenea, pare să n-aibă unde locui, fiindcă de când au început demersurile, Dacian tot mai des se arată a fi absolut întâmplător şi complet dezinteresat dar în orice caz curios de orarul meu, de altfel, foarte încărcat cu a sta acasă, cu un picior lângă monitor, cu testiculele atârnându-mi lasciv din pantaloni şi scărpinându-mă-n buric. Acuma face duş, ca-cum-virgulă ar încerca să-mi insinueze ceva.

n

n

{democracy:12}

Nu, nu-mi explic ce-i cu “n”-ul ăla acolo, nici nu-l pot face alb, nici nimica. Până mă prind, citiţi prin el.

[Editare ulterioară] Am uitat să zic că acuma f’o două săptămâni am fost la ziua amicei Anca, orchestrată sub atenta bagheta Păstăii, în tematica Wacky Racers, eu costumându-mă în L’il Gruesome, din Gruesome Twosome.

lilgruesomejeg1

27 comentarii

zi si tu ceva
 1. Februarie 5, 2009 la 14:49
  link permanent
  monica zice ca:

  Nu stie, ma, de un’ sa stie?!? A, arata-i si alea doua palarii, sa nu uiti! Stai! Una e luata in excursie, deci nu cind stateai la tu Barcelona…

 2. Februarie 5, 2009 la 17:17
  link permanent
  Darius Groza zice ca:

  S-o trezit Gimel din jointu’ care ne-a unit, că asta fac jointurile. They make a joint.

 3. Februarie 5, 2009 la 17:43
  link permanent
  Hudrea zice ca:

  Iar daţi din casă.

 4. Februarie 5, 2009 la 17:51
  link permanent
  Bibliotecaru zice ca:

  @ Hudrea
  Doamna Udrea este pe jumătate convinsă că aş fi Ion Cristoiu. 🙂 Unii dintre susţinătorii doamnei Udrea cred că aş fi Belzebut. Fiecare cu propriile vise erotice. :))))
  Dumneavoastră cine credeţi că sunt?

 5. Februarie 5, 2009 la 18:19
  link permanent
  jimerino zice ca:

  ba jula (jeg+pula), nu stii ca nu e voie sa zici de jointuri?

 6. Februarie 5, 2009 la 18:39
  link permanent
  Anduu zice ca:

  Ca te asculta!!

 7. Februarie 5, 2009 la 19:10
  link permanent
  toader zice ca:

  tu bibli esti elena basescu.

 8. Februarie 5, 2009 la 20:55
  link permanent
  mirmen zice ca:

  fetelor, auzit-aţi că s-o schimbat denumirea casei albe?! amu-i zîce baraca lu’ obama:P

 9. Februarie 5, 2009 la 21:22
  link permanent
  Darius Groza zice ca:

  Maică-mea iară citeşte glume de pă Hotnews, tătă ziua.

  Îi voie, Gimel, să zici: jointurile nu sunt bune. Ui’. Am zis de ele. Sunt tare bune.

 10. Februarie 6, 2009 la 02:19
  link permanent
  Bibliotecaru zice ca:

  @ toader
  M-aţi prins şi de data asta… Offfff, tare mi-s fierbinte. 🙂

 11. Februarie 6, 2009 la 02:23
  link permanent
  Bibliotecaru zice ca:

  @ mirmen Februarie 4th, 2009 la 3:39 pm

  Vedeţi ce aţi făcut din mine, o bucată de carne, o păpuşă masculină… pardon feminină (că o zis toader că trebuie să-mi explorez latura feminină).
  Dar ori ce ar fi, eu botulism în buze nu-mi bag şi nici grăsime smulsă cu liposucţia.

 12. Februarie 6, 2009 la 02:25
  link permanent
  Bibliotecaru zice ca:

  @ Darius de Groza
  Vă sugerez un concurs inedit. Cineva să explice o dată de ce-şi bagă duduiţele atâta botulism în buze… care e treaba, de ce se desfigurează?

 13. Februarie 6, 2009 la 08:11
  link permanent
  mirmen zice ca:

  bibli, cîrteşte frumos, poate ne pomenim p’aci cu feed-back de la prima do’n’şorică pol’tician-că a ţării 😛

 14. Februarie 6, 2009 la 08:40
  link permanent
  krakilla zice ca:

  Bibli s-a uitat la Happy Hour!!!! HA HA HA HA HA Ha ha.

 15. Februarie 6, 2009 la 12:35
  link permanent
  jimerino zice ca:

  ba frate, eu nu vreau sa pic de fante de buzau, da’ am si eu o inrebare: de ce stoiu’ lu’ armagedon au fost la emisiunea asta de care zice krakilla aceleasi pasarici doua zile consecutive la rand? si pe rand. adica monica si marilena-nela. stie cineva? se balbaie grila? eram eu prea fumat?

 16. Februarie 6, 2009 la 13:01
  link permanent
  monica zice ca:

  O fi fost reluare, jimi… 😆

 17. Februarie 6, 2009 la 16:06
  link permanent
  krakilla zice ca:

  unde ma? ba, tu te uiti la Happy Hour?

 18. Februarie 6, 2009 la 16:21
  link permanent
  monica zice ca:

  Kraki, ia-i pe rind. Intii sa raspunda Bibli….

 19. Februarie 6, 2009 la 20:59
  link permanent
  jimerino zice ca:

  shmeny. eu doar asist.

 20. Februarie 7, 2009 la 01:22
  link permanent
  Bibliotecaru zice ca:

  Well… cum era să pierd eu un concert cu Marilena Niţu. A fost atât de bună încât i-au făcut clip pe ProTV din acea cântare memorabilă… Mai copii, lăsaţi fraţii mei albi ora veselă (era pe vremuri o emisiune care se numea aşa). La Marilena nici nu mă aşteptam să scoată măcar trei note consecutive fără un fals. Poate nu a călcat acel vibrato pe coardă (pe coarda vocală adică) sau a alunecat pe el şi s-a scrântit coarda, dar buzele alea de om primitiv în complexul rutului chiar atunci când curta o găină beată de la mâncat coacăze fermentate… pentru mine nu au nici cea mai mică raţiune. Este ca şi cum ţi-ai injecta burtă pentru că se poartă să nu fi anorexic. Prima buzată pe care am observat-o în istorie a fost una din surorile Vlasov, parcă Vanda… şi mă gândeam, săraca, dacă nu ar avea buzele alea… ar fi frumuşică… pe urmă am aflat că nu sunt de la natură aşa şi am dat pe spate… cum adică? Prefer să văd o femeie cu rămurea în nas, cu urdori la ochi, cu ceară în urechi… Sunt în general plin de toleranţă precum albinuţa de polen, dar botulismul ăsta în buze este absolut grotesc.

  @ mirmen
  Eu ştiu acum cam la ce primă domnişorică faceţi referire… dar prima domnişoară a ţări este Roberta Alma Anastase, care este ditamai preşedinte de cameră. Practic e cea mai tare femeie în stat, nu-i puţin lucru. Slavă domnului că nu are buzele injectate. E femeie finuţă… ori poate nepoţică… nu mai ştiu.
  Tinerica la care faceţi referire are şi ea peste 28 de ani, nu mai este chiar la vârsta fustelor cu vedere la tanga şi a bluzelor cu buricul gol-goluţ.

 21. Iunie 9, 2021 la 20:00
  link permanent
  Encaply zice ca:

  cialis without a doctor’s prescription

 22. Iunie 13, 2021 la 01:06
  link permanent
  Encaply zice ca:

  buy kamagra jelly india

 23. Iunie 14, 2021 la 07:49
  link permanent
  Encaply zice ca:

  kamagra oral jelly 100mg reviews

 24. Iunie 15, 2021 la 11:09
  link permanent
  Encaply zice ca:

  finax for sale

 25. Iunie 19, 2021 la 11:11
  link permanent
  Encaply zice ca:

  prednisone over counter in costa rica

 26. Iulie 12, 2021 la 17:14
  link permanent
  Lula zice ca:

  Greetings from Ohio! I’m bored to death at work so I decided
  to check out your blog on my iphone during lunch break.
  I love the information you present here and can’t wait to take a look when I get home.
  I’m surprised at how quick your blog loaded on my phone ..
  I’m not even using WIFI, just 3G .. Anyways, superb blog!

 27. Iulie 27, 2021 la 00:55
  link permanent
  Merissa zice ca:

  I know this web site gives quality dependent articles or reviews and extra
  material, is there any other web site which provides these information in quality?

zi si tu ceva:

(musai)
(musai)