Darius Hero

Habar n-am ce vreau, da’ știu exact de la cine, iar când o să aflu, o să-mi iau fără să întreb

H

Carcea intenționează să gătească rață umplută cu pui, umplut cu gâscă, umplută cu curcan. Și m-a-ntrebat și dacă nu cumva sunt la Auchan porumbei sau prepelițe refrigerate. Că ar fi continuat îndesarea. Ar mai fi băgat…

În perspectiva ideii că la cură se recomandă consumul sporit de lichide, am pornit, împreună cu Sf. Radu și banii lui, într-un bildungsroman al alcoolului, înfăptuit prin exploatarea a câtor mai multe birturi. A fost, dacă vreți, o olimpiadă mobilă, ca să vedem dacă mă îmbăt eu primul sau i se termină lui înainte bugetul. Și iată că-i 08:00 09:35 dimineața 11:41 12:28 la prânz când scriu asta. Comédie, am izbândit! (Ca să nu zic, lipsit de simțire, că i-au secat fondurile ca pahare pe care le-a plătit cu ele.)

Am pornit de la strategia bine definită “o bere și localul”, lucrând prin eliminare ca să ajungem (la sugestia Păstăii) spre “barul și tot altă marcă de bere”, doar pentru a sfârși la “băutura experimentală și chelnerul”, după următorul tabel întocmit în noaptea dinspre 24 spre 26 ianuarie:

tabelalcool657

Transcriere exactă:tabelalcoolword

(cu gri – ce nu am găsit, încercuit în original; cu italic – ce am procurat, dar nu am băut; tabelul nu conține ce a aglutinat Sf. Radu)

***

Poftiți.

clubart

***

zorki

***

insomnia

***

fire

***

puzzle

***

pub

***

janis

***

gazette

*refresh

***

myway

***

avenue

***

nonstop

***

Valoare totală estimată: cca. 250 RON

Cu participarea involuntară a stimabilului personal din: Art Club, Le General, Zorki, Insomnia, Fire/Zvon, Puzzle, Irish Pub/Music Pub, Janis, La Gazette, Refresh, My Way, Avenue și a non stopului de pe lângă unde locuiesc.

***

Urmează diverse declanșări accidentale și sughițuri de diafragmă foto de-ale Sf.-ului Radu, în timp ce eu atingeam țelul și el stătea și se uita ca vițelul la poarta nouă.

dariuscualcool3

***

dariuscualcool2

***

dariuscualcool5

***

dariuscualcool

***

dariuscualcool6

***

dariuscualcool7

***

dariuscualcool8

***

dariuscualcool9

***

dariuscualcool10

***

dariuscualcool1

***

Alte informații:

Sf. Radu s-a angajat la un ziar, doar ca să nu plătească intrare în Janis, cu scopul să intre astfel pe legitimaț’e de presă. Nu i-au dat.

Sf. Radu a vopsit cadre de scaune în Puzzle, pentru tot felul de promisiuni a unor aranjamente tacite privind achitarea consumației.

Sf. Radu a mituit mai mulți barmani să facă poze de după bar, deși aceștia vroiau de bună voie.

Sf. Radu este un sfânt, cum de altfel sugerează și numele.

Știu, văzând atâtea recipiente pline și golindu-se, Crachilea se întoarce în mormânt de poftă…

126 comentarii

 • atunci de unde pot sa primesc si eu un sf radu?
  dar mi-ar renta, ca doar pe sfantu` asta il cumpar odata si apoi face cinste de n ori. 😀
  cred.

 • Nu există decât un exemplar. Să nu o dăm într-o poponăreală divină aici, da? Este… PRIETEN cu mine. 🙂 Amic. Nu este “al meu”. Da’ nu mai există altu’.

 • Cred că începe să mi se rupă şi mie. toadere (cu t mic) cum ai rezolvat problema pînă la urmă ?

  In altă ordine de idei: pe unde prepeliţa mea umblă bibli ??? El nu bea nimic la masa asta ?

 • Darius Groza, cu toata parerea de rau, dar esti un gunoi frate. Esti un ratat social, ai dovedit-o in filmuletul de pe Trilulilu. Pt oameni ca tine nu vad nici o solutie. Daca o sa te intalnesc pe strada o sa-ti spun mai exact ce fel de om esti tu, baiatule! Get a life, man

 • Un punct mic al societatii. Suna atat de insipid, ca oricare din multimea de oi…un simplu fan

 • Dacă adaugi supărarea la “intitulatura” Fan Băsescu, eu aş paria pe filmul “puiuţ de comunist”. Dacă omul ar scoate mai multe filme cu Miha, cu fătuca cea de tot blondină şi subţirică, şi cu şefu’ Călin că-i băiat de grabă simţitoriu şi de toate artistic, în plus trage bine şi la corzi…
  Deschid Paranteză
  În partea din urmă se dorea un citat/parafrază din seria Mărgelatu, spunea Marga Barbu în rolul actriţei Agatha Slătineanu către Aga Villara (Traian Stănescu) despre Mărgelatul (Florin Piersic, să trăiască într-un mulţi ani, că numai ce a fost ziua domniei sale) că “trage bine la pistoale”.
  Închid Paranteză
  … atunci lumea ar aprecia adevărată valoare a JEG-ului şi nu ar mai pune bază pe amintiri expirate de acum hăt departe. Mâine-poimâine avem alegeri prezidenţiale şi lumea tot la filmul acela se uită.

 • bah…eu cind vad in poze asa oameni de nadejde…imi dau seama ca Romania mai are o sansa.

 • monica
  adica e posibil sa vad eu distorsionat ??? pare om serios …de nadejde. cred ca ar scoate 20 de euro imprumut de la mine. 🙂

 • Ce? Ce autobuze tăt zâci? Nici un autobuz. Ăsta de mai sus, fanu’ lui Băsel, ce s-a dus înapoi să ţuce fundul ce nu l-a mai încăput, e din clasa celor purtaţi pe la mitinguri. Atâta.

 • Pai o fi, dar distractia e ca cum a devenit aceasta meserie, a lui, si anume, ca iliescu ii purta pe mosnegi cu autobuzu, si acu capitanu’ ii poarta pe pustani cu camionu.

  Azi maine i-a duce geoana calare pe masina de tocat.

De Darius Groza

Sociale