Darius Hero

Habar n-am ce vreau, da’ știu exact de la cine, iar când o să aflu, o să-mi iau fără să întreb

H

Carcea intenționează să gătească rață umplută cu pui, umplut cu gâscă, umplută cu curcan. Și m-a-ntrebat și dacă nu cumva sunt la Auchan porumbei sau prepelițe refrigerate. Că ar fi continuat îndesarea. Ar mai fi băgat…

În perspectiva ideii că la cură se recomandă consumul sporit de lichide, am pornit, împreună cu Sf. Radu și banii lui, într-un bildungsroman al alcoolului, înfăptuit prin exploatarea a câtor mai multe birturi. A fost, dacă vreți, o olimpiadă mobilă, ca să vedem dacă mă îmbăt eu primul sau i se termină lui înainte bugetul. Și iată că-i 08:00 09:35 dimineața 11:41 12:28 la prânz când scriu asta. Comédie, am izbândit! (Ca să nu zic, lipsit de simțire, că i-au secat fondurile ca pahare pe care le-a plătit cu ele.)

Am pornit de la strategia bine definită “o bere și localul”, lucrând prin eliminare ca să ajungem (la sugestia Păstăii) spre “barul și tot altă marcă de bere”, doar pentru a sfârși la “băutura experimentală și chelnerul”, după următorul tabel întocmit în noaptea dinspre 24 spre 26 ianuarie:

tabelalcool657

Transcriere exactă:tabelalcoolword

(cu gri – ce nu am găsit, încercuit în original; cu italic – ce am procurat, dar nu am băut; tabelul nu conține ce a aglutinat Sf. Radu)

***

Poftiți.

clubart

***

zorki

***

insomnia

***

fire

***

puzzle

***

pub

***

janis

***

gazette

*refresh

***

myway

***

avenue

***

nonstop

***

Valoare totală estimată: cca. 250 RON

Cu participarea involuntară a stimabilului personal din: Art Club, Le General, Zorki, Insomnia, Fire/Zvon, Puzzle, Irish Pub/Music Pub, Janis, La Gazette, Refresh, My Way, Avenue și a non stopului de pe lângă unde locuiesc.

***

Urmează diverse declanșări accidentale și sughițuri de diafragmă foto de-ale Sf.-ului Radu, în timp ce eu atingeam țelul și el stătea și se uita ca vițelul la poarta nouă.

dariuscualcool3

***

dariuscualcool2

***

dariuscualcool5

***

dariuscualcool

***

dariuscualcool6

***

dariuscualcool7

***

dariuscualcool8

***

dariuscualcool9

***

dariuscualcool10

***

dariuscualcool1

***

Alte informații:

Sf. Radu s-a angajat la un ziar, doar ca să nu plătească intrare în Janis, cu scopul să intre astfel pe legitimaț’e de presă. Nu i-au dat.

Sf. Radu a vopsit cadre de scaune în Puzzle, pentru tot felul de promisiuni a unor aranjamente tacite privind achitarea consumației.

Sf. Radu a mituit mai mulți barmani să facă poze de după bar, deși aceștia vroiau de bună voie.

Sf. Radu este un sfânt, cum de altfel sugerează și numele.

Știu, văzând atâtea recipiente pline și golindu-se, Crachilea se întoarce în mormânt de poftă…

126 comentarii

 • Merge treaba cu legitimatia de presa in Janis… Ma simt tare important cand fac treaba asta cu un prieten ziarist…
  Adi din My Way avea o fata dubioasa… Ca si incheiere… Sa nu mai indraznesti sa ma faci betivan! Eu mai mult de maraton pe Piezisa nu mi-am permis… Iar despre gasca umpluta cu gaina, vreau la pachet, deci maine la bazin, te rog!

 • Am trait si eu sa prind un articol cu un singur comentariu [deocamdata]. Sa fi intrat eu prea repede?:-/. Profit deci de ocazie sa ma bag si io in seama, inainte sa se inceapa aici discutii la care sunt complet straina. Nu m`am scremut pana amuh sa iti las un comentariu sa iti zic ca ‘te iubesc bha’ si k ‘imi place despre cum scrii’ ca am zis k cine mi’s io sa fac declaratii de genu ;)). Oricum ideea e ca imi place mult blogu tau. keep up the good work 😉

 • Sa caute o prepelita care are in ea oua de prepelita in care sunt alte prepelite, sau daca nu gaseste asa, sa caute o prepelita care are in ea oua de prepelita in care sunt porumbei.

 • Headerul meu se declara cel mai mare fan fanatic al sepcii tale si vrea sa stie cum poate sa intre in posesia ei. Neintrarea, nu incape in discutie. De asemenea, nu pot sa nu remarc giaca verde care-mi aminteste de celebrul filantrop Fizz!
  Deci cu sapca, cum ramane? Astept raspuns negresit!

 • Am înţeles bine că în 25, la articolu’ cu 14 localuri, tu mă întrebi dacă eu am fost într-un singur localuri, pe 23? Adică cu două lungi zile înaintre şi deci cu o lungă zi mai mult decât este omeneşte posibil să ţină minte o fiinţe bipedă? Nu, că poate n-am înţeles bine…

  Comentariul meu mulţumeşte fără virgulă între subiect şi predicat headerului tău, dar în anunţă că până şi intrarea în posesia posesorului său, adică eu, a durat câţiva ani buni de învârteli şi tocmeli.

  Diviricene, tatăl a anunţat că embrionu’ s-ar putea să aibă oase, or noi bine ştim că el face dezosat.

  Lecso – nu-ţi ajunge c-ai plătit raţa şi ţi-a picurat sfârşită la picioare-n preţ de un taxi cât până acasă, pe care şi pe ăla l-ai plătit, de era să nu mai ajungi la Oradă, de nu se milostivea Carcea să-ţi dea înapoi?

  Monică – aicea k este de la kilogram, kilometru şi nu multe alte lucruri.

  Andee – eşti o putoare jenantă şi tu cu lenea ta m-aţi dus în păcatu’ băuturii…

 • Este de soldat fără ţară, că n-are steag. Este de pădurar fără pădure, că probabil a făcut lemne să se încălzească, terminând vodka. Este de boschetar fără pungi cu pungi în ele, că nu-i mai trebuie. Da’ poate de la blană poate de părea de peşte. Mai pun imediat poze.

 • Mi-a disparut orice urma de ratiune la vederea ei si am comis-o in incercarile repetate de a scrie un text care sa persuadeze posesorul. Ma duc sa adun o galeata de cenusa.

 • Pe bune ca ai slabit. Asa se vede din poze, de la citeva sute de kilometri.
  Spune-ne tu ce arata cintarul inainte si ce arata acum ? Poate iti furam ideea, ca si noi vrem sa slabim.

 • Nu fac chestia cu cântăritu’, că îi… amăgitoare. Sportu’ şi mâncatu’ un pic mai sănătos. Pe cât pot, între o beţeală, două. 🙂 Şi răbdare, aşa a zis instructoru’.

 • N-am întrebat despre alcool. Am întrebat despre ce-am vrut. 😀 Altfel, vine Hădean după delicatese. Voi pogorî după ciucalatăhăhăhă.

 • Doamna/domnişoara/persoana Chira: Vă rog nespus să nu încurcăm nume pe aici.
  Deci (pentru că-i concluzie) eu, aia de l-o enervat pe Darius printr-un fleac, sunt Andi şi el, uhm, fomistul, studentul care încearcă nereuşit (pentru că-i şi-aşa cât o aţă) să slăbească împreună cu sus-numitul e, după cum îi convine, orice altceva. Doar nu Andi. Aia-s eu.
  Şi, din câte cunosc eu, sunt vreo două persoane pe care le iubesc. Şi nici de alea nu-s sigură.

 • Vroiam să completez că nu-s în Cluj, dar am uitat. Mi-am adus aminte.
  Alea două persoane pe care presupun că le iubesc nu-s în Cluj-Napoca.

 • Nu. Am descoperit că bând organizat, bea, mă, fă poză, hai, următoru’ bar, aici am fost etc. nu păţeşti. Şi nici mahmureală. Am fost în stare să editez timp de 4 ore ulterior pozele.

  Andeo – ba da, sunt şi sunt eu.

 • Cine e de acord cu mine că Darius are prea mult timp la dispoziţie sau îşi omoară nopţile ca să aibă prea mult timp la dispoziţie?
  Nu, nu-s din Zalău, nu-s în Cluj şi nici nu-s băieţi…

 • Andi, eu nu vreau sa slabesc… printr-o chestie foarte interesanta, ceea ce da Darius jos se pune la mine, deci avem amandoi de castigat!

 • Ah, deci face pe interesant. Bine, ne-am lămurit. Nu-s din Cluj, îs fete, ariene, da, bun-bun. Deci Anduu, abia apoi Andea. Aşa-i prioritatea. Să se noteze.

 • Prioritate la ce? Şi eu care aveam de gând să-ţi dedic (ca un suflet nobil ce sunt) una dintre operele mele de artă… Ca să simţi că, deşi nu te iubesc, cu toate că tare ai vrea, totuşi nutresc sentimente de afecţiune pentru una dintre marile tale slăbiciuni. Mandarinele. Însă prin această ierarhizare dură mi-ai sfărâmat întreg elanul creator, iar ce va ieşi de sub creionul meu nu se va putea numi decât o biată mâzgălitură…

 • Nu, n-ai înţeles bine. În sensu’ că în noaptea de 23 spre 24 te-o salutat Ana în Janis şi te-am zărit şi eu pe urmă. De-aia mă gândeam că sondezi terenul pentru aventura ce va urma.

 • Ah, Ană. Da. Corect. Aceea, de-i plac bătrâneii şi e-ndrăgostită de tatăl meu, parcă. Sau prietenă-sa. Orişicum, cu ce schimbă asta că ar tre’i să ţiu minte două zile consecutive? NU! Iar turneul s-a născut în timpul ieşirii afară, adică chiar pe picior de plecare, pe motiv că Sf. Radu şi cu mine eram confuji cu privire la unde anume să mergem. Pe cale de consecinţă, am mers peste tot.

 • Ai dreptate. Ma oftic. Eu m-am imbatat doar vineri. Sambata si duminica m-am uitat la filme cu femeia. D-alea naspa. Cu fatalai si proaste. Care se indragostesc si d-aia se despart si dupa, se impaca. Unul singur mi-a placut, cand au murit ei la sfarsit. Am sarit din pat si am inceput sa aplaud.

 • Citez: “ Am descoperit că bând organizat, bea, mă, fă poză, hai, următoru’ bar, aici am fost etc. nu păţeşti. “
  Sigur ca da, ai dreptate. Si completez eu: cite un pipi dupa fiecare. Give piss a chance.

 • Kraki, da si mie citeva titluri din experienta ta de week-end. Eu m-am uitat la Zack and Miri Make A Porno si doresc o cura de sensibilitate.

 • Am uitat si despre ce erau, de unde sa-mi amintesc si titluri. Toate au fost la fel, oricum. Ai vazut o porcarie, le-ai vazut pe toate. Asta in care mor ei la sfarsit si inca unul, cu o bolnava de leucemie, m-au bucurat putin. Sau era cancer? Sau matreata? Nu stiu, ma bucur doar ca au murit. Poate nu mai joaca in toate porcariile.

 • ba, am vazut o porcarie d-aia in care moare ea la sfarsit. da, de matreata. chestia e ca filmele astea cu scolarei retarzi pe mine ma relaxeaza duminica, se pliaza perfect pe programul meu duminical. si eu am zis ca-i cardeala, ca pula mea, e film, sigur se vindeca aia de leucemia ce i se trasese din matreata. si cand a mierlit mi-a stricat duminica. canceroasa dreacu!

De Darius Groza

Sociale