Sunt diferenţa fină dintre complex şi complexat

sari la comentarii

V-aţi uitat vreodată la oameni cât de ciudat umblă? Să vă uitaţi.
Foarte ciudat. Da’ ce urâţi îs!

Mie nu-mi place de lumea care e proastă şi care trebuie să strâng eu după ea. Fie că este vorba de un context profesional, fie că este cadrul emoţional. Fie că este doar de prin casă. Îmi place, aşa:

- de lumea deşteaptă şi curată şi ordonată şi după care nu e cazul să strâng deloc;
- de lumea care e proastă, mizerabilă şi cum pofteşte dânsa, dar după care tot nu trebuie să strâng eu, după ea – zic, da’ nimica – şi e exclusiv treaba dânşii;
- de lumea care strânge după mine, când trebuie şi când sunt eu prost, care e voie să fiu; da, de ea-mi place; îmi place de ea cel mai mult dintre toate lumile enumerate;

Însă nu îmi place deloc – cum vă şi explicam mai sus – de lumea care e proastă şi trebuie să strâng eu după ea. Înţelegeţi? Sau cel puţin Roxana şi Simona de la Bucureşti şi respectiv Dacian, că pă aia cu emoţionalul nici măcar n-o amintesc? Sper că da. (Nu, mă, nu ea!) De ce nu-mi plac mie aceste lumi, atunci când ele sunt proaste şi trebuie să strâng eu după ele, fie că e profesional, emoţional sau prin casă? Fără motiv.

femeiadeservitciu

Şi dintre lume, în general, nu-mi mai place nici aceea care “are nervi”. Şi aia care “n-are chef”. Sau cea care are nevoie “să facă înainte ochi”; în fiecare zi. Şi aia pentru care “e târziu la ora asta”. Nu-mi displace că sunt aşa, ci că trebuie eu să aflu sau că se consideră că ar fi problema mea.

***

Mă, io am încetat să mai ascult. Până acuma era nevoie de această activitate, o dată pentru muzică; dar asta nu mă prea pasionează. Am câteva melodii, iar pe alea oricum le ştiu pe de rost, aşa că de ce să le ascult? Şi, a doua oară, pentru când îmi zicea cineva ceva. Referitor la acest al doilea aspect – înainte eram curios şi vroiam să ştiu, să “ce-ce-ce?”, să aflu. Dar, ne mai intrigându-mă (nemaiintrigându-mă), ce? Deci acum nu mai e nevoie de această activitate.

Şi am probleme cu auzul. Deci în ureche. Nu merge bine, nu ştiu de ce. Nu ştiu nici măcar care ureche, ambele?

Aşa că puteam să încerc să-l reglez pe auz, să merg la doctor, să fiu atent cât de tare dau căştile, poate e ceva minor. Cât să ştiu ce-mi spune lumea, când vorbeşte. Sau mai puteam să nu mă mai intereseze. Pentru că, din puţinul cât îl mai aud, nu prea mult m-a şi interesat, mi-am dat eu seama.

Pe cale de consecinţă, nu mai urmăresc ce mi se comunică. Sunt un băiat simţit şi înţeleg nevoia celorlalţi de a-mi vorbi şi chiar încerc să par foarte atent, fiindcă n-aş vrea să-i văd încurcaţi sau confuji, să-i inoportunez în cel mai mic fel cu ignoranţa mea. Dar în realitate m-am regăsit senin, chiar şi după multe zeci de minute de neparticipat la o conversaţie, fără să reţin sau regret nimic.

Devine mai complicat când se fac referinţe la ceva ce s-a mai zis, despre care eu evident că nu am habar. Ş-atunci intervine celălalt aspect al interacţiunii mele: vorbitul cât mai puţin. Fiindcă, am uitat să menţionez, nu prea mai vreau nici să mai zic la nimenea ceva, că-mi consumă timp. Ş-atunci vorbesc puţin, improvizez. Sunt aproape convins că de câteva ori, când am inventat înapoi către cineva ce credeam eu că mi-au povestit ei, au luat-o de bună, de parcă de la mine venise de la început. Da’ probabil era mult mai antrenantă varianta mea, pe care mi-am dat silinţa, decât ce păţiseră ei de-adevăratelea, încât m-au crezut pe cuvânt.

De ce zic că m-am săturat? Fiindcă atâta sunt toate de la fel, încât le pot râgâi eu direct, în rime, dacă-i necesar, încă de când se apropie doritorul-interlocutor, fără să fie nevoie să mai deschidă gura. “Să veeezi!” De aici le pot spune eu direct ce să văd, ca să n-o mai lungim. Sau, cel mai bine, să accept că bine, să văăăd, dar să mă lase să văăăd singur. Ş-apoi îi anunţ eu când termin.

Untitled-1

***

Azi călătoresc spre localitatea Bukkake, din inima patriei, fiindcă m-a invitat în ultima clipită domnul Nasty la lansarea cărţii sale, cu impresia greşită că n-o să apuc să ajung. Da, cartea aia, de-i zice fix ca la motoul de la Jeg… într-o absolut întâmplătoare coincidenţă, da? Sper!

Programul este în halul următor:

Descins pe la 09:00 în Capitală. Mărs la cheşt’e, de la 11:00 (Muzeul Naţional al Hărtilor şi Cărţii Vechi din Bucureşti, str. Londra, nr. 39). Întâlnit cu Mana şi Ciutacu, pupat pe obrajii rumeni, zâmbit la bliţuri. Pus ruladele la poşetă.

Apoi, la 14:00, mă văz cu Rodica şi Garfa, la un Jenga. Acestora (fiindcă s-ar putea să şăd “dăcât” o ziuă, da’ nu doresc să lipsească) li se vor alătura: Artpi, Hudrea. Monicea şi Popescu. Vita de Gimel şi domnişoara mult prea delicată pentru el de prietenă-sa, Şmena. Zapa, deşi mă-ndoiesc. Bogdan Ciubotaru. Canalia. Maria Coman (Huo!). Aş dori din tot sufletul meu să vină şi Sepucele, da’-i un ţăran sclifosit care-o să zică “ooof, măi, da’ ştii că mie nu-mi place cu atâţia, eu te iubesc doar pe tine, Moafle vine?” Da’ mai rârâit, că el îi rârâit. Şi de restu’ mă doare-n cur, ca să nu se simtă nimeni exclus. Locul este Sport Spirit, Str. Caragea Vodă, nr. 8, la 5 minute de Romană (ales de Hudrel şi Gimel, pe răspunderea lor, au girat cu viaţa lu’ Şmena, că Hudrea n-are prietenă). Plecat pă la 19:30, ceau-pa.

Mai jos, la comentarii, este şi un reportaj al Realităţii TV, de la locul faptei.


135 comentarii

zi si tu ceva
 1. Mai 21, 2009 la 07:19
  link permanent
  monica zice ca:

  Am inreles cu complexul. Cu complexatul e inca neclar.
  Lume rea, domnule…!

 2. Mai 21, 2009 la 07:25
  link permanent
  Mana zice ca:

  M-am liniştit. Se justifică de ce nu mai răspunzi la telefon. Nici nu mai auzi când sună, nici nu trebuie să mai vorbeşti. Nişte dileme, însă, mă macină: faci şi economie de gândire? Şi de respiraţie?

 3. Mai 21, 2009 la 08:05
  link permanent
  Andi zice ca:

  Acum cititorii blogului ar trebui să se bucure cel mai mult dintre toţi. Pentru că de citit nu te dor ochii. Sau creierul. Deci singurii oameni care ştiu că trebuie să-ţi scrie bileţele ca să-ţi atragă atenţia sau să-ţi scrie aici, la comentarii, sunt cei care citesc ce scrie pe jeg. Şi iată cum se dezvoltă o frumoasă poveste fără feţi frumoşi, că ăla-i basm care are aşa ceva.

 4. Mai 21, 2009 la 08:36
  link permanent
  Puki zice ca:

  Atat? Doar atat?

 5. Mai 21, 2009 la 09:04
  link permanent
  ionutu zice ca:

  ia-ţi o vacanţă. Auzi?

 6. Mai 21, 2009 la 09:28
  link permanent
  Hudrea zice ca:

  S-a stricat jegul. Să-l repare careva.

  Ce-ai, mă, eşti deprimat?

 7. Mai 21, 2009 la 10:01
  link permanent
  Darius Groza zice ca:

  Io nu ştiu dacă te referi la baza de date de aseară sau că aş fi eu subit curat. Oricum, te-nşeli!

  Ionuţe – şi eu pe tine. :D

  Pucheo, mai vine edmiţia de dimineaţă. Nu.

  Andea-i singura care mai merită, apropo de Monica, aceea care chiloţii unde-s?

  Manăăă!!!

 8. Mai 21, 2009 la 10:25
  link permanent
  Adi zice ca:

  Gata.. se maturizeaza jeg-ul :|

 9. Mai 21, 2009 la 10:59
  link permanent
  jimerino zice ca:

  economie de gandire is his middle name.

 10. Mai 21, 2009 la 11:23
  link permanent
  Bibliotecaru zice ca:

  Mă laşi! Lucica are o semnătură de premier!

  Eu am impresia că nu citesc acest blog destul de relaxat. Sunt atât de atent la text încât nu înţeleg nimic.

  Citind mi-am relevat o insulă de tăcere autistă. Sau să fi fost o outsulă?

  Autistul era şi surd.

  Bine că nu era şi compozitor, că atunci era deja Beethoven, Ludwig van. Apropo, neamţul ăsta de ce nu are multe nume… ştii cum e, pe unul îl cheamă Vasile Şoguţ şi dai la wikipedia şi vezi că mai are el în “certificat” încă 5 midălneimuri din alea… Nici o aluzie cu domnul Bija Glad…

  PS.
  Îi musai un film din cele artistice că am început a vorbi cu accent de ardelean get-beget şi nici nu ştie la mine ce este beget pe lângă get. Cu cratimă?

 11. Mai 21, 2009 la 12:49
  link permanent
  musai zice ca:

  “atunci se dadu de trei ori peste cap si se transforma intr-o flacara albastra. zmeul se dadu si el…”
  (fragment din Greuceanu, basm popular)

 12. Mai 21, 2009 la 12:59
  link permanent
  Darius Groza zice ca:

  Mă, musai ăsta-i nou. Nu? Şi îi bun. Nu-i unul dintre voi, da? Adică îi, da’ nu-i, nu?

 13. Mai 21, 2009 la 13:05
  link permanent
  Hudrea zice ca:

  oare aia e poza pe care ţi-am trimis-o eu mai demult şi ai zis atunci că-i nu ştiu cum şi că-s eu aşa şi pe dincolo şi că nu? aia e?

 14. Mai 21, 2009 la 13:05
  link permanent
  Hudrea zice ca:

  Dintre mine nu-i.

 15. Mai 21, 2009 la 13:13
  link permanent
  Oana zice ca:

  …zmeul se dadu si el jos din mertan cu bata…sau idle….merge si autist, ca e dramatic. Asta daca vreti sa facem basmul intr-adevar popular.

 16. Mai 21, 2009 la 13:16
  link permanent
  jimerino zice ca:

  oana e musai? pardon. oana, e musai?

 17. Mai 21, 2009 la 13:17
  link permanent
  Hudrea zice ca:

  musai e oana? pardon. musai, e oana?

 18. Mai 21, 2009 la 13:20
  link permanent
  jimerino zice ca:

  hudre, fii atent! tu vii si zici ca am rulat, nu vii si-mi strici gluma aia chinuita si scremuta cu una si mai si. care mai e si pe dos. corecteaza!

 19. Mai 21, 2009 la 13:23
  link permanent
  musai zice ca:

  oana nu e musai. ea e dar nu e. e pe cont propriu.
  hudrea, corecteaza cum a zis jimerino. e musai.

 20. Mai 21, 2009 la 13:26
  link permanent
  Hudrea zice ca:

  Gata, am corectat, dă refresh (F5).

 21. Mai 21, 2009 la 13:37
  link permanent
  musai zice ca:

  doamne, pe mana cui a ajuns tara asta…

 22. Mai 21, 2009 la 13:40
  link permanent
  mea zice ca:

  da’ de ce TREBUIE sa strangi tu dupa cineva?
  in rest……parca te alinti!
  anunta-ne cind termini.

 23. Mai 21, 2009 la 13:57
  link permanent
  Lupul Alb zice ca:

  Musai somebody,bre, ie in love. Da’ rau, nu asa….
  Adec a inceputara intrebarili egzistentiali – di cii muica ma facusi pi ‘ceasta lumiiiiii….
  Greu ii cu diapazonu’ incordat.

 24. Mai 21, 2009 la 14:16
  link permanent
  jimerino zice ca:

  vorba unui coleg la bac: marineeeeeeeee! te dusasi marine si ma lasasi cu subiectele astea grele marineeeeeeee!

 25. Mai 21, 2009 la 14:20
  link permanent
  monica zice ca:

  Ce vrea Groza cu chilotii? Deci, chilotii cui? Ai tai, Darius, in nici un caz, din logica jeghiana cum ca nici macar nu ti-am trimis. Ca sa stii de ce nu-s, desi vad ca tu tot ii cauti… :P

 26. Mai 21, 2009 la 15:46
  link permanent
  Bibliotecaru zice ca:

  Mi se naşte o întrebare… monica, tu ai poze cu tine în chiloţii lui Groza? Adică cei pe care ai spus că… , dar nu i-ai mai… Mno, vreau şi eu un link spre grupul statuar cu tine, în rol de femeie, şi chiloţi de Groza, în rol de chiloţi, desigur.

 27. Mai 21, 2009 la 15:46
  link permanent
  Bibliotecaru zice ca:

  PS.
  Fără ţigări, că m-am lăsat.

 28. Mai 21, 2009 la 15:50
  link permanent

  Uneori e bine sa strangi dupa…. Ai motive sa canti si sa te asculti cantand…..
  O zi minunata iti doresc

 29. Mai 21, 2009 la 15:51
  link permanent
  monica zice ca:

  Bibli, te anunt ca NU ma cheama Mihaela. Asadar, nici Miha.
  Astfel, eu zic sa-ti iei imaginile cu statui si sa le plasezi pe alt subiect :lol:

 30. Mai 21, 2009 la 16:08
  link permanent
  Bibliotecaru zice ca:

  Nu am înţeles, de unde până unde referirea la Mihaela şi Miha? Parcă era Constantin şi Elena, nu Mihail şi Pamfil, pardon Gavril. De unde această reacţie de menadă?

  Eu altceva spuneam, dacă chiloţii către Darius nu au fost trimişi, înseamnă că sunt încă disponibili pentru poză. “Grupul statuar” se referea la monumentalism. În sfârşit, imaginile nu erau ale mele, de aceea ceream link către ele.

  Dar de ce explic eu când totul este explicat de-un secol…

  Ideal pierdut în noaptea unei lumi ce nu mai este,
  Lume ce gândea în basme şi vorbea în poezii,
  O! te văd, te-aud, te cuget, tânără şi dulce veste
  Dintr-un cer cu alte stele, cu-alte raiuri, cu alţi zei.

  Venere, marmură caldă, ochi de piatră ce scânteie,
  Braţ molatic ca gândirea unui împărat poet,
  Tu ai fost divinizarea frumuseţii de femeie,
  A femeiei, ce şi astăzi tot frumoasă o revăd.

  Rafael, pierdut în visuri ca-ntr-o noapte înstelată,
  Sufletu-mbătat de raze şi d-eterne primăveri,
  Te-a văzut şi-a visat raiul cu grădini îmbălsămate,
  Te-a văzut plutind regină pintre îngerii din cer

  Şi-a creat pe pânza goală pe Madona Dumnezeie,
  Cu diademă de stele, cu surâsul blând, vergin,
  Faţa pală-n raze blonde, chip de înger, dar femeie,
  Căci femeia-i prototipul îngerilor din senin.

  Astfel eu, pierdut în noaptea unei vieţi de poezie,
  Te-am văzut, femeie stearpă, fără suflet, fără foc,
  Şi-am făcut din tine-un înger, blând ca ziua de magie,
  Când în viaţa pustiită râde-o rază de noroc.

  Am văzut faţa ta pală de o bolnavă beţie,
  Buza ta învineţită de-al corupţiei muşcat,
  Ş-am zvârlit asupră-ţi, crudo, vălul alb de poezie
  Şi paloarei tale raza inocenţei eu i-am dat.

  Ţi-am dat palidele raze ce-nconjoară cu magie
  Fruntea îngerului-geniu, îngerului-ideal,
  Din demon făcui o sântă, dintr-un chicot, simfonie,
  Din ochirile-ţi murdare, ochiu-aurorei matinal.

  Dar azi vălul cade, crudo! dismeţit din visuri sece,
  Fruntea mea este trezită de al buzei tale-ngheţ.
  Şi privesc la tine, demon, şi amoru-mi stins şi rece,
  Mă învaţă cum asupră-ţi eu să caut cu dispreţ!

  Tu îmi pari ca o bacantă, ce-a luat cu-nşelăciune
  De pe-o frunte de fecioară mirtul verde de martir,
  O fecioar-a cărei suflet era sânt ca rugăciunea,
  Pe când inima bacantei e spasmodic, lung delir.

  O, cum Rafael creat-a pe Madona Dumnezeie,
  Cu diadema-i de stele, cu surâsul blând, vergin,
  Eu făcut-am zeitate dintr-o palidă femeie,
  Cu inima stearpă, rece şi cu suflet de venin!

  *

  Plângi, copilă? – C-o privire umedă şi rugătoare
  Poţi din nou zdrobi şi frânge apostat-inima mea?
  La picioare-ţi cad şi-ţi caut în ochi negri-adânci ca marea,
  Şi sărut a tale mâne, şi-i întreb de poţi ierta.

  Şterge-ţi ochii, nu mai plânge!… A fost crudă-nvinuirea,
  A fost crudă şi nedreaptă, fără razim, fără fond.
  Suflete! de-ai fi chiar demon, tu eşti sântă prin iubire,
  Şi ador pe acest demon cu ochi mari, cu părul blond.

  (Venere şi Madonă – Mihai Eminescu)

 31. Mai 21, 2009 la 16:26
  link permanent
  monica zice ca:

  Sint bruneta. Wrong again. :lol:

 32. Mai 21, 2009 la 16:57
  link permanent
  Bibliotecaru zice ca:

  @ monica
  Ei Monicuţa, ştiam treaba cu pletele brunete (eu aş spune şatene), dar este doar o licenţă poetică a maestrului Eminescu. Nu ştiu dacă aţi privit icoanele acelea cu Fecioara Maria, dar nu cred că aţi văzut acolo o Fecioara Maria blondă, şi mă gândesc că pe acolo, prin Ierusalim, nu prea sunt blonde… Eu credeam că maestrul Mihăiţă vorbeşte despre “faţa pală-n raze blonde” şi “demon cu ochi mari, cu părul blond” ca o referire la aură, nimb… :D

  Eu tot nu înţeleg de ce atâta aversiunea la ideea unor poze cu foştii viitori chiloţi a lui Groza… dar mă rog. Probabil că erau rupţi, sau murdari…

 33. Mai 21, 2009 la 18:45
  link permanent
  aleash zice ca:

  ca doooooamne… ce se intampla cu Jegele? M-am speriat/derutat/dezechilibrat.

 34. Mai 21, 2009 la 18:57
  link permanent
  Mana zice ca:

  Ştiu: făceai prezenţa! Sunt.

 35. Mai 21, 2009 la 20:55
  link permanent

  îmi place cureaua aia colorată din caricatură.
  cât despre ce au oamenii de zis, nici eu nu prea mai ascult. în general sunt doar behăituri pe aceeaşi temă.
  numai bine ;)

 36. Mai 21, 2009 la 21:28
  link permanent
  Darius Groza zice ca:

  Hîîîhîhîhî.

  maidanezulclassfail657

 37. Mai 21, 2009 la 21:59
  link permanent
  Bibliotecaru zice ca:

  Nu m-am prins… e un câine albastru, sau ce?

 38. Mai 21, 2009 la 22:08
  link permanent

  cred ca e doar un caine comunitar.

 39. Mai 21, 2009 la 22:19
  link permanent
  Flo zice ca:

  E un caine, care prin simplul fapt ca e ar putea implica basini tintite pe ala de la volan cacati azvarliti pe masina lui si pe pantalonii de clasa si pe clasa masinii si pe clasa reclamei.
  Cred ca-i mai faina lumea cand esti surd. Desi tre sa dai castile de la player mai tare si se consuma bateria mai repede. Dar in rest big ups.

 40. Mai 21, 2009 la 23:11
  link permanent
  Sofia zice ca:

  Darius, deci ti-ai pierdut rabdarea. Bun asa…

 41. Mai 21, 2009 la 23:19
  link permanent
  Darius Groza zice ca:

  O găsesc eu… E pe aici pe undeva. Am pus-o bine.

 42. Mai 21, 2009 la 23:25
  link permanent
  Sofia zice ca:

  daca e pusa bine o sa auzi brici ori de cate ori vei avea nevoie de atentie distributiva. :P

 43. Mai 21, 2009 la 23:54
  link permanent
  Bibliotecaru zice ca:

  Dar ce film e ăla de are o asemenea post-producţie? Se fac şi dublaje de voce în limba franceză?

 44. Mai 21, 2009 la 23:55
  link permanent
  Bibliotecaru zice ca:

  Dacă prin fix, atunci mă iubeşte!

 45. Mai 22, 2009 la 00:00
  link permanent
  Bibliotecaru zice ca:

  *prind

 46. Mai 22, 2009 la 00:00
  link permanent
  Bibliotecaru zice ca:

  Yes… 00:00!
  :)
  Ştiam eu.

 47. Mai 22, 2009 la 00:05
  link permanent
  Alexandra zice ca:

  Ce film? Cu Darius?

 48. Mai 22, 2009 la 00:16
  link permanent
  Bibliotecaru zice ca:

  @ Alexandra
  Filmele lui Darius sunt întotdeauna o surpriză…
  Chiar aşa, te-ai gândit să apari în unul din filmele lui Darius? Sau deja acest lucru s-a întâmplat şi doar că nu am băgat eu de seamă?

 49. Mai 22, 2009 la 00:27
  link permanent
  Alexandra zice ca:

  Nunu, nu s-a intamplat si nici nu o sa se intample. Nu cred ca am o expresie de pus pe sticla/lcd :) Imi ajung pozele.

  Suficient despre mine…prea mult chiar. Deci nu ai oaresce detalii despre film? Cu cantec sau cu marketing?

 50. Mai 22, 2009 la 00:39
  link permanent
  Bibliotecaru zice ca:

  @ Alexandra
  Păcat că nu vrei să joci în film.
  Nu ştiu ce idei are Darius, dar… Cred că ar fi interesant pentru că, din ce am observat din poze, ai o capacitate extraordinară de expresie. Actorii importanţi caută să construiască un personaj astfel încât să semene cât mai puţin cu omul-actor din viaţa obişnuită, pentru a putea construi în timp cât mai multe personaje care să nu semene unul cu altul. Din ce am observat eu din cele câteva poze, reuşeşti foarte bine să construieşti un personaj şi, cu puţin noroc ai putea ajunge în 20 de ani la Cannes sau Oscar şi să spui că-i mulţumeşti Bibliotecarului care a avut încredere în tine şi te-a îndemnat să joci într-un film a lui Groza. :D
  Sigur, nici o invitaţie all inclusive pe termen nelimitat în vila de vedetă din Hollywood nu ar fi de refuzat… dar mai întâi este necesar primul pas, nu-i aşa?

 51. Mai 22, 2009 la 00:54
  link permanent
  Alexandra zice ca:

  Interesant este: cum m-ai recunoscut din cele 30 de poze? :) Bine, nu sunt 30 de fete pe site, dar oricum.
  Cat despre Cannes sau Oscar, promit sa nu uit sa iti multumesc. Atat doar ca nu va fi cazul :)

  Cred ca Darius face film despre chiloti. De aia dureaza atat, ca-i pretentios: in carouri, da nu exagerat; sau in dungi, dar scumpi; cu livrare la domiciliu; da, si sosete ar merge………

 52. Mai 22, 2009 la 09:24
  link permanent
  Mironeasca zice ca:

  Bibli, nu te amagi singur! :)

 53. Mai 22, 2009 la 10:27
  link permanent
  Bibliotecaru zice ca:

  @ Mironeasca
  Sunt la vârsta în care nu mai cred că voi lua eu premiile. :)

 54. Mai 22, 2009 la 11:29
  link permanent
  Bibliotecaru zice ca:

  Угроза, ce se mai aude cu filmul?
  Pardon, Грозы…
  Cred că iar am fost prea subtil, dar asta e… :D

 55. Mai 22, 2009 la 12:28
  link permanent
  jimerino zice ca:

  da ma, puiut de comunist, trecem peste. subtil tare.

 56. Mai 22, 2009 la 13:25
  link permanent
  Mironeasca zice ca:

  in curand. putintica rabdare :)

 57. Mai 22, 2009 la 13:32
  link permanent
  Bibliotecaru zice ca:

  @ Mironeasca
  Blogu-ţi nu-ţi mergea…

 58. Mai 22, 2009 la 13:51
  link permanent
  Mironeasca zice ca:

  pentr’ ca am ramas fara domeniu. primesc domeniu gratuit!!! :) sper sa rezolv problema cat de repede

 59. Mai 22, 2009 la 15:27
  link permanent
  Bibliotecaru zice ca:

  Tocmai când scrisesem şi eu un comentariu!
  De ce nu faci pe blogspot?

 60. Mai 22, 2009 la 15:40
  link permanent
  Lupul Alb zice ca:

  Bibliotecaru, rog mult, incetati-descarcati, ca iar ma ingras. Deabia reusisem sa slabesc.

 61. Mai 22, 2009 la 15:45
  link permanent
  Mironeasca zice ca:

  pentru ca deocamdata incerc sa-l recuperez pe ala al meu :)

 62. Mai 22, 2009 la 18:34
  link permanent
  Darius Groza zice ca:

  Biblel – bănui că sper cu siguranţă că poate desigur m-aş bucura ca fără-ndoială să te văd la lansarea lu’ Nasty de mâine, da?…

 63. Mai 22, 2009 la 21:03
  link permanent
  Bibliotecaru zice ca:

  Mâine a fost?
  Trebuie să spun că nu m-a invitat… deşi cred că are adresa mea de email. Oricum, să nu uiţi să-i spui că-l salut, asta ca să nu creadă că nu-s civilizat şi nu-i trimit un mesaj călduros în plină caniculă (nu de alta, dar eu nu am aere din alea condiţionate).

  Dariuse, ultima dată când am ieşit 15 minute din casă îmi făceau oamenii de bine fotografii… atâta mi-ar mai trebui să ajung în ziare că am fost la nu ştiu ce lansare de carte. Nu am fost eu la Harry Tavitian sau la Mihai Mălaimare… ce să mai vorbesc despre politică…

  Iar am fost genial cu aerele pavloviene… nu ştiu de unde le tot scot!

 64. Mai 22, 2009 la 21:22
  link permanent
  Bibliotecaru zice ca:

  Acum, că mă gândesc mai bine, cred că frumos ar fi ca toată lumea să-i transmită, pe rând, salutări din partea mea… să fie un hapening, sau cum se spune… :) Ce o să ne mai distrăm…

 65. Mai 22, 2009 la 21:28
  link permanent
  Darius Groza zice ca:

  Aş aprecia ca să te prezinţi. Sper că am fost limpede. Pentru mine, nu pentru el.

 66. Mai 22, 2009 la 21:53
  link permanent
  Bibliotecaru zice ca:

  Nu ai înţeles ce am spus mai sus pe la nouă şi-un pic… sunt închis în casă, nu ies afară, nu primesc vizite… E mai bine aşa…

 67. Mai 22, 2009 la 21:56
  link permanent
  Darius Groza zice ca:

  Ba, am înţeles perfect, da’ mă opuneam.

 68. Mai 22, 2009 la 22:19
  link permanent
  Bibliotecaru zice ca:

  De ce să te opui, nu mă prinde mai bine această aură de mister?

 69. Mai 22, 2009 la 22:38
  link permanent

  Ai facut cerere scrisa de audienta?

 70. Mai 22, 2009 la 22:39
  link permanent
  Darius Groza zice ca:

  Bă, băiatu’, bă. Băăă, băiatu’. Păi, bă, băiatu’. Bă.

 71. Mai 23, 2009 la 01:28
  link permanent
  Mironeasca zice ca:

  aaaahahahahahahahaha problem solved. alt domeniu :D

 72. Mai 23, 2009 la 08:13
  link permanent
  Darius Groza zice ca:

  Mai să şi-ţi meargă n-ar strica. Da’ altfel, câcat, tre’ia să-ţi iei .ro.

  Deci ştii programul, de l-am stabilit, pe când viu, da? Bun.

 73. Mai 23, 2009 la 09:17
  link permanent
  Mironeasca zice ca:

  ce program? aaa ! programu’ ăăăla!

 74. Mai 23, 2009 la 12:02
  link permanent
  Flo zice ca:

  2 beri pe luna hosting plus 38 de euro pe viata domeniul .ro la nenea.

 75. Mai 23, 2009 la 13:40
  link permanent
  Marian S zice ca:

  Anchor text. Sau bookmark. Alo, aici e jegul sau am aterizat altundeva ?

 76. Mai 23, 2009 la 13:50
  link permanent
  Darius Groza zice ca:

  Iată aici embed-ul ştirii de pe Realitatea, ce-a apărut până acum. (Biblel, a zis Năstacle şi de tine, amintind; o să fac rost de-nregistrarea completă.) Mă duc la un păhărel cu colegii blogăreni, din latura apolitică. Bine, plus Hudrea. :D


  REALITATEA.NET – Adrian Năstase şi-a lansat cartea ” Blog’n Roll”

 77. Mai 23, 2009 la 14:37
  link permanent
  Bibliotecaru zice ca:

  Darius,
  Eu sincer credeam că numai despre mine se va vorbi, pentru că nu este blogăr politic în România să nu mă viseze (desigur un coş-mare) şi cu ochii deschişi, aşa că mă simţeam pretextul întâlnirii. Probabil că s-a discutat însă after party. :D

 78. Mai 23, 2009 la 15:07
  link permanent
  făniţă zice ca:

  mno mă da’ tu nu ai o cămaşă ş-un panatlon de stofă ceva?

  înţeleg că nu ţi-ai cărat costumul până-n bucea, dapoi tot trebuia să te îmbraci cumva mai elegant, mai la 4 ace, nu la gâdea!

 79. Mai 23, 2009 la 16:32
  link permanent
  Darius Groza zice ca:

  Da’ să nu vreau te-ai gândit?… :) Vorba lu’ Ciutacu, să ne bucurăm că nu m-am dus în bermude…

 80. Mai 23, 2009 la 16:34
  link permanent
  Bibliotecaru zice ca:

  @ făniţă
  Dilema nouă sau dilema veche?

  Păi este posibil să nu ştii că acel costum despre care vorbiţi în termeni eclatanţi este exact ceea cu ce megastarul era deja îmbrăcat. A pune un alt fel de costum “elegant” pe brandul Darius este egal cu a o îmbrăca pe Claudia de la Cream cu taior tip Hanna Rabinsohn.

  După cum spunea poetul…

  lasa-ma sa iti explic
  eu nu caut nimic
  nu vreau sa te …
  vreau doar sa iti vorbesc
  dar in sarutul meu
  este …
  si atingerea mea e tulburatoare
  te lasa intr-o clipa fara putere
  sa stii numele meu e placere

  Desigur, încheierea apoteotică are un efect tamimic (vezi blogul Cuvintele Mele Preferate):

  sunt o fetita tunata
  si bine dotata
  te uiti la mine vrei
  pusi pusi wei

  Păi bine stimate dilematic (adică un fel de Andrei Pleşu), vreţi să faceţi din amicul Groza un fel de Sexy Brăileanca, da pe invers?

  PS1.
  Hanna Rabinsohn a luat mai târziu numele de Ana Pauker.

  PS2.
  Iar am fost genial!

 81. Mai 23, 2009 la 18:04
  link permanent
  joe zice ca:

  Norocosule. Sa zicem…

 82. Mai 23, 2009 la 19:41
  link permanent
  Andi zice ca:

  Glad, eşti mândru?

 83. Mai 23, 2009 la 20:08
  link permanent
  Darius Groza zice ca:

  Emoţionat până la lacrime…

 84. Mai 23, 2009 la 20:08
  link permanent
  Bibliotecaru zice ca:

  Măi Dariuse… dacă ştiam că o să fie răcoritoare şi mâncare… mai că veneam şi eu :D

  Am ascultat înregistrarea şi am văzut că seniorul Năstase a pomeni nick-ul meu zicând că îmi ascund identitatea; Destul de ciudat, dar fiind că pe blogul domniei sale, ca şi pe cel a lui Ion Iliescu sunt trecut la blogroll cu numele real. Mă rog.

  Recunosc că sunt dezamăgit. Văd că lumea politică nu înţelege ce vreau eu să fac, anume să adun vocile separate care sunt pe lângă mine şi care constituie adevărata societate civilă din România şi, pe baza lor, să fiu menestrelul consolidat al acestor voci. Lumea mă percepe drept un activist politic, întotdeauna “de la adversari”, în timp ce eu încerc să-i fac pe ei, pe toţi, să se comporte cu responsabilitate şi eficienţă.

  În asemenea momente sunt foarte dezamăgit, pentru că nu pot să nu mă gândesc decât la faptul că am irosit doi ani din viaţă într-un efort zadarnic de a vorbi urechilor surde.

  Mă duc să mai ascult o dată cântecul lui Mironeasca, ca să mă mai liniştesc şi pe urmă mă duc să încep lucrul la o melodie ermetică.

 85. Mai 23, 2009 la 20:23
  link permanent
  Darius Groza zice ca:

  Gratis. Io-am încercat să-ţi spui subtil, da’ tu nu, că şăzi acasă. Mna, vezi? Restu’ ne-am îmbuibat ca nişte nehaliţi. Să vezi buluc.

 86. Mai 23, 2009 la 20:41
  link permanent
  Marian S zice ca:

  Vezi tu, draga Bibli, noi il asteptam sa vina cu sticla de palinka de Zalau si el se duce in sfere inalte, la sampanie si icre negre. Si eu care imi faceam MEA CULPA ca nu l-am asteptat la gara !
  Lasa ca eu il astept la plecare si promit jegarimii sa il las fara chilotii aia Calvin Klein.

 87. Mai 23, 2009 la 20:43
  link permanent
  Darius Groza zice ca:

  Eşti târziu. Sunt pe tren, afund în munţi.

 88. Mai 23, 2009 la 21:06
  link permanent
  Marian S zice ca:

  Iar mi-a scapat, norocosul. Dar o sa dau in urmarire toate bicicletele care intra in Bucuresti. Mai spre vara incolo.

 89. Mai 23, 2009 la 21:42
  link permanent
  Andi zice ca:

  Chiloţii ăia n-au fost destinaţi nici unei persoane denumite Marian. Sub nici o formă. Nici măcar ferfeniţă. De ce s-ar bucura jegărimea că Glad nu mai are chiloţi, când ar trebui să se bucure de faptul că are şi nu o mai freacă la cap să-i cumpere?

  Glad, se aude. Emoţia ta până la lacrime îţi răzbate în voce. Şi nici măcar nu e simulată. Ceea ce m-ar face foarte tristă dacă mi-ar păsa suficient. Şi nu pentru faptul că tu eşti emoţionat sincer, ci pentru motivele pentru care te-ai emoţiona într-un asemenea hal, ştiut fiind faptul că tu nu te emoţionezi din fire, sau încerci de fiecare dată să ascunzi faptul că şi tu poţi fi o sursă de emoţii.

 90. Mai 23, 2009 la 22:33
  link permanent
  monica zice ca:

  Bine, Grozele. Sa dai din coada cind ajungi, sa stim ca te-ai urcat in trenul corect.

 91. Mai 23, 2009 la 23:55
  link permanent
  Hudrea zice ca:

  Ai prins trenul, prostea? Cum zicea monica mai sus, da, că stau cu frica-n sân să nu deraiezi trenul ăla.

 92. Mai 24, 2009 la 00:37
  link permanent
  Darius Groza zice ca:

  Mă, i-am zis mai sus şi lu’ Máriş aistălalt că îs pă tren şi pă drum, ce pula mea?

  Dacă mă uit pă geam, uită, deja am intrat în… stai să văd… noapteee! Nu văz nimca, deci habar n-am! Ajung la tri şi ceva.

 93. Mai 24, 2009 la 10:47
  link permanent
  Bibliotecaru zice ca:

  Darius încă doarme! Trezirea mai Glăduţ!

 94. Mai 24, 2009 la 11:08
  link permanent
  făniţă zice ca:

  @Darius

  mno, păi nu s-or supăra ai tăi pe tine când te-or vedea aşa la televizor printe acei foşti oameni politici mari?

  @Bibliotecaru

  doar dilema! :D

  eu vorbeam de oameni, nu de branduri. dacă toţi vorbim de branduri, apoi nu mai seamănă nimeni ogoarele! :D

  apropo, interesante comparaţiile! :P :)

 95. Mai 24, 2009 la 11:59
  link permanent
  Flo zice ca:

  atenţie, domnule Gâdea, … atenţie?

 96. Mai 24, 2009 la 12:48
  link permanent
  musai zice ca:

  ceea ce mi se pare corect, intrucat, in afara momentelor in care deschide gura, pare ca doarme. da, el, Gadea.

 97. Mai 24, 2009 la 13:17
  link permanent
  glad zice ca:

  Draga jurnalule, imi pare rau ca mi-am facut tatuaj cu pamfil si ca m-a durut. a! zooso rules!

 98. Mai 24, 2009 la 13:18
  link permanent
  dariuz zice ca:

  @glad. Ai dreptate!

 99. Mai 24, 2009 la 13:20
  link permanent
  monica zice ca:

  And now, a sweet and kind referrence of IP, ca sa nu cauti si sa beznai dupa cine fura aia doi de sus, care nu fura decit unul singur, si deci Popescu are personalitate tripla.

  Iar eu stau cu el in casa. E ok.

 100. Mai 24, 2009 la 13:21
  link permanent
  dariuz zice ca:

  @monica.
  NU E ADEVARAT. Sunt eu, Darius! HAHA!

 101. Mai 24, 2009 la 13:22
  link permanent
  darius.groza zice ca:

  asa mai merge.

 102. Mai 24, 2009 la 15:00
  link permanent
  Bibliotecaru zice ca:

  Da filmul ală când vine?

 103. Mai 24, 2009 la 15:46
  link permanent
  Darius Groza zice ca:

  Mai durează. M-a aşteptat în gară. I-am dat chitara de pământ. A fost frig şi de căcat. Tu ce ştii, care nu ieşi din casă. Deci mai durează. MULT!

 104. Mai 24, 2009 la 15:51
  link permanent
  Zappy zice ca:

  Da, bine, eu tre sa aflu de pe blog ca ma inviti in oras?
  Oricum, te rog eu, vino cand nu am sesiune, sa nu mai zicem toti ca-s nesimtita ca nu vin. Ca nu-s. Da nu puteam sa-nvat Darstellung einer konzeptuellen Datenbank in sport spirit cu Gimel si Monicea.

  P.s. vezi ca are si Popescu blog da e secret.

 105. Mai 24, 2009 la 15:53
  link permanent
  maria coman zice ca:

  auzi auzi auzi, de ce zici de mine cand eu te-am informat ca muncesc ca sclavii pe plantatie si prezint cu emotie stirea de la lansare?

 106. Mai 24, 2009 la 15:57
  link permanent
  monica zice ca:

  Bai Zapo, ia, liniste-n front acolo! Ce blog de pe care ai aflat ca esti invitata? Adica eu-s un jeg, nu? Nu te-am sunat cu propria ea mina, informindu-te cu propriul meu plisc cum caci? Si tu ce-ai zis? Ca-nveti!
  Sa nu te-aud. Da ca nu iei zece la examen, maninci din caserola o saptamina, auzitu-m-ai?

 107. Mai 24, 2009 la 16:11
  link permanent
  Darius Groza zice ca:

  Mărio, zisăsem dă dânainte, Mărio. Evident că tre’ia să stai în faţă la sticlă, da’-de, da’-de tre’ să zici de mine. Da’ altfel te-mparţi cum poţi. Când te chem undeva, le zici că lucrezi pe teren. Că tăt a zis că vrei reporter, vrei reporter.

  Zapă, tu-ai mai zis la alţii şi nuntă şi alte invenţii. Deci nu-mi zice mie bazaconii, că mă prind. Nu vii, căci eşti o trăgătoare pe augustu-ţi cur. S-a determinat asta deja! Monica, de pildă, uită, este o drăguţă.

 108. Mai 24, 2009 la 16:26
  link permanent
  maria coman zice ca:

  trebuia sa aduci corecturile de rigoare. nu sa minti asa, cu usurinta

 109. Mai 24, 2009 la 16:49
  link permanent
  monica zice ca:

  Pai, de cind a slabit, toate alea i se par mai usoare…

  Dari, daca te mai incaieri cu Zapa, va-nchid pe amindoi. Te bucuri degeaba: in camere separate. Putina sconcsideratie, va rog.

 110. Mai 24, 2009 la 17:30
  link permanent
  Darius Groza zice ca:

  Îi câcată! Altfel, bine, cum spui. Mărie – o să te tau de pă listă şi ocărăsc, bine? BUN?!

 111. Mai 24, 2009 la 17:55
  link permanent
  maria coman zice ca:

  foarte bine. asta meriti. tu, nu eu

 112. Mai 24, 2009 la 18:11
  link permanent
  musai zice ca:

  eu bănui că vreţi a v-o trage între voi, că dacă era de certat zbura deja cu invective ireconciliabile.
  aşa, numa aţâţându-vă, v-aţi deconspirat.

 113. Mai 24, 2009 la 18:57
  link permanent
  Darius Groza zice ca:

  Io cre’că vrei TU să te fuţi cu careva dintre noi şi o să bănui empiric că exact cu mine. E adevărat? Recunoaşte, că oricum o să se întâmple. Eşti băiat? Eşti fată? Ca să ştiu.

 114. Mai 24, 2009 la 19:24
  link permanent
  musai zice ca:

  deci nu. cred ca m-am exprimat negandit. retrag.

 115. Mai 24, 2009 la 19:49
  link permanent
  Bibliotecaru zice ca:

  Reprezentarea conceptuală a unei baze de date? :) WAW!

 116. Mai 24, 2009 la 21:11
  link permanent
  Sofia zice ca:

  Incredibil. Hibernarea a trecut de ceva vreme si tu inca mai primesti invitatii sub birouri. Pai nu e corect!

 117. Mai 24, 2009 la 21:12
  link permanent
  Sofia zice ca:

  Si nu e in direct vroiam sa scriu…:P

 118. Mai 24, 2009 la 23:58
  link permanent

  scrie, ba, tarane, c-ai fost la oras :)

 119. Mai 25, 2009 la 00:23
  link permanent
  Darius Groza zice ca:

  Îi scris mai sus, boa, dacă ai citi cu ochii aceia calzi şi umeji şi ţi-ar fi legaţi cu maţ în cap. Am scris înainte să ştii tu c-o să-mi cânţi în deschidere… Drăguţă!

 120. Mai 25, 2009 la 00:48
  link permanent
  Bibliotecaru zice ca:

  Iar a fost o întâlnire de blogări în care nu s-a vorbit de mine!

 121. Mai 25, 2009 la 01:03
  link permanent
  Darius Groza zice ca:

  Despre acelaşi lucru e vorba, uăăă. Ţine pasu’!

 122. Mai 25, 2009 la 02:06
  link permanent
  Sofia zice ca:

  Si, ti-a placut in Sport Spirit? Ai simtit mirosul de academie pe-acolo? :D

 123. Mai 25, 2009 la 09:37
  link permanent
  Marian S. zice ca:

  Victor Ciutacu zice că:
  Mai 24th, 2009 la 23:58
  scrie, ba, tarane, c-ai fost la oras :)

  Lasă-l Victore că l-am mai intrebat eu odată ce e şofranul şi n-a ştiut să-mi spună.

 124. Mai 25, 2009 la 09:57
  link permanent
  Flo zice ca:

  I-ai zis şi să te pupe-n cur şi n-a vrut.

 125. Mai 25, 2009 la 11:30
  link permanent
  jimerino zice ca:

  ‘ai sa-mi bag, ce-am dormit! ai plecat ba?

 126. Mai 25, 2009 la 12:22
  link permanent
  Zappy zice ca:

  Ma simt jicnita! ma duc sa-mi iau 5u. cinci. juma’ din 10.

 127. Mai 25, 2009 la 14:26
  link permanent
  Hudrea zice ca:

  No, l-ai picat, Zapă?

 128. Mai 25, 2009 la 14:41
  link permanent
  Bibliotecaru zice ca:

  Am înţeles… dar filmul, filmul când vine?

 129. Mai 25, 2009 la 20:35
  link permanent
  Darius Groza zice ca:

  Precum reuşeşti chiar şi tu să realizezi, nu foarte curând…
  :)

 130. Mai 25, 2009 la 21:16
  link permanent
  Sofia zice ca:

  Şi Fi(lm)ul nu mai vine.
  Un basm cu pajuri şi cu zmei
  Începe-acum o fată…

 131. Mai 25, 2009 la 23:08
  link permanent
  Bibliotecaru zice ca:

  Nu am film! :( (((((
  Ce se întâmplă cu lumea asta, se duce de râpă. :( ((((((((((((

 132. Mai 26, 2009 la 10:49
  link permanent
  Mironeasca zice ca:

  bibli, nu te descuraja!

 133. Mai 26, 2009 la 13:55
  link permanent
  Alexandra zice ca:

  Poate direct la TIFF…

 134. Mai 27, 2009 la 00:04
  link permanent
  Bibliotecaru zice ca:

  Da, ar fi bine şi la TIFF, că la atâta post-producţie ar putea ajunge şi la CAN (nu Cannes, CAN… adică Care Are, N-are)

 135. Mai 27, 2009 la 00:10
  link permanent
  Darius Groza zice ca:

  Adică care, da? Bine.

un trackback

 1. de la La lansare, la Năstase… « Mihnea Georgescu pe Mai 23, 2009 la 13:39

  [...] şi Cărţii Vechi fiind aproape neîncăpătoare… Ion Iliescu, Lucia Verona, Victor Ciutacu, Darius Groza, Adrian Vasile, pentru a numi doar pe bloggerii pe care i-am recunoscut… Am remarcat [...]

zi si tu ceva:

(musai)
(musai)