Simţul ridicolului

sari la comentarii

Îl am, doar că referitor la alţii.

Majoritatea n-o să prea pricepeţi articol ăsta, dacă nu cumva tocmai le-aţi terminat de citit pe toate celălalte. Aşa că v-am lăsat un filmuleţ la sfârşit, pe care oricum l-aţi mai văzut, dacă sunteţi amabili să nu vă buluciţi la intrare.

Am ajuns să trăiesc într-o lume în care prietenul meu Marius Iulian are iubită; stabilă, iar ea-l cunoaşte. Prietenul nostru al tuturor Sorel-Mihai e treaz; are şi el prietenă, dar asta cred că e vreo eroare gata, nu mai are, că în scurtul timp al scrierii acetor rânduri s-au despărţit definitiv, deşi eu zic să citiţi înainte tot ş-apăi vedem până la sfârşit. Camelia Imbuzan, care şi-a verificat în horoscop dacă e compatibilă după data de naştere cu Barack Obama – şi nu e, îmi dă mie sfaturi de relaţie, iar eu nici măcar nu am una. Radu e slab şi Gugurel ÎNCĂ e cu scaraoţchi aia de prietenă-sa. Până şi Dacian e chiar bine cu absurda de Daria. Iar Tudor.

Poate voi nu cunoaşteţi toate aceste repere ale vieţii mele, dar trebuie să vă ajungă că vă spun că fiecare caz luat separat este o imposibilitate logică care înşeală bunul simţ cu Diavolul însuşi.

Însă: mă îngrijorează ce se petrece în jur. Nu neapărat că viaţa mea este în continuare tot ce le-am reproşat lor, la fiecare-n parte. Ci că a lor nu mai e. Eu am rămas, singur, cumulul absolut a tot ceea ce dispreţuiam la altcineva. Şi nu mai pot număra – şi preferabil judeca – pe nimeni în locul meu. Ştiam şi-nainte că eu sunt cum sunt, dar mi-era măcar uşor să nu recunosc.

Nici acum nu recunosc, dar parcă mai cu ochii-n pământ.

Mna. Altfel, eu m-am îndrăgostit iară de-o stimată nestemată, însă asta ştiţi fără să-ntrebaţi. Ceea ce măcar este în fluxul firesc al Universului. Eu mă ţin de treabă mea. În sfârşit, aceeaşi poveste, frumoasă, iubeşte pe altul, nu contează, că oricum îmi iese, dar n-are importanţă, că oricum nu merge. Nici n-are rost să dezvolt, puteţi s-o compuneţi din fragemente de prin arhivă.

V-aş zice şi de Vasile, da’ ăla chiar se supără. Încercaţi să vă imaginaţi propoziţia asta ca pe o mojicie foarte gravă. Fiindcă pentru Vasile chiar este.

Bine. Un alt aspect de care mi-am dat seama cu oarecare întârziere catacteristică, e că – hopa! – eu, de fapt, n-am iubit niciodată. Doar mi-a fost ciudă. Până şi cu această Elisabeţică, dacă zic că m-am îndrăgostit, mă refer mai mult că-s nemulţumit că nu-i a mea din prima clipită în care-am ochit-o. Spre binele tuturor, deocamdată nici nu mi se dă pe de-a-ntregul – chiar şi doar în cantitatea totală neglijabilă-n care e – pentru cel puţin încă o înşiruire îndelungată de clipe, până să cedeze, cum şi merit. Motiv pentru care încă o pot iubi un picuţ, recte să-mi mai fie ciudă o scurtă perioadă.

Tot ce-am făcut până în prezent cu toate bambinele a fost exclusiv să le obţin, văicărindu-mă pe parcurs că-s rănit şi nedreptăţit. Doar ca să ajung dramatic la momentul în care aveam ce vroiam şi să-mi bag proverbiala pulă, nemulţumit fiind nu de ce am, ci că am. Nu sunt un romantic, sunt un ciudos emoţional.

Şi vă spui eu, greşeala mea primordială e că nu mi-am luat credit de prima casă. Că acum aveam probleme reale. Cu puţină şansă, dau într-un cancer prea timpuriu. Că ăstea-s căcaturi.

Ce-ncerc să vă zic e că-s prost şi nu mă pot opri, iar toată lumea-n jur s-a oprit. Numai că eu nici dac-aş putea, parcă tot n-aş vrea. Mă rog… mi-aţi văzut filmuleţul din America de Sud?

A, era să uit: numa’ Lia – de la care am şi pornit – nu-i bine. La fel ca mine.

17 comentarii

zi si tu ceva
 1. Mai 31, 2015 la 22:30
  link permanent
  dieta keto zice ca:

  Pare a fi un articol in care te vaiti. Sper sa ma insel. Pe cand clipul e foarte fain si arata cateva aspecte interesante (de care n-ai avea de ce sa te vaiti)

 2. Mai 31, 2015 la 22:53
  link permanent
  Darius Groza zice ca:

  Nu doar că îi un articol în care mă vait, este un articol dezbătând pe larg cum mă vait și cum nici n-o să mă opresc. #aoileu

  Iar când zic pe larg, mă refer că ți-am scos linkul prostesc de la dietă. Că nu suntem la piață.

 3. Iunie 2, 2015 la 09:18
  link permanent
  Vlad Ilaş zice ca:

  Băi, ce tare e clipul! Foarte fain că ai ajuns pe-acolo, mi-ar plăcea şi mie în viaţa asta :))

 4. Iunie 2, 2015 la 09:27
  link permanent
  Basty zice ca:

  Adică să înțeleg că îți ești propriul cockblocker executif? Asta ca să-l parafrazez pe Izzard oarecumva.

  Aveam impresia că Parisul a fost punct ochit punct lovit. Bine că m-am înșelat.

 5. Iunie 2, 2015 la 09:37
  link permanent
  Darius Groza zice ca:

  Și io tot impresia asta am avut-o…

 6. Iunie 2, 2015 la 10:04
  link permanent
  jimilik zice ca:

  Lasa băi, macar esti liber…bucura-te de locurile unde mergi,altii nici macar nu viseaza să vadă atatea.Eu am luat-o aiurea prin Africa dupa ce te-ai intors tu numa` asa motivat de ce-am vazut la tine.!
  Foarte tare America de Sud.!

 7. Iunie 2, 2015 la 12:26
  link permanent
  Andi zice ca:

  Mulți ani au trecut, multe țări ai văzut (mie mi-e ciudă de țările alea faine și oamenii faini cu care ai mers și motociclete și biciclete și… tot) și la fel ai rămas. De părinți măcar nu te mai plângi. Și nu mai ceri chiloți de pomană, că acum ai chiloți handmade din satele Anzilor. Altceva-ți mai trebuie?

  Când n-o să mai cauți să vrei să ai o să te trezești cu una de n-o s-o poți duce. Îți doresc 😀

 8. Iunie 2, 2015 la 18:58
  link permanent
  musai zice ca:

  de ce nu incerci cu Lia?!

 9. Iunie 2, 2015 la 19:16
  link permanent
  Darius Groza zice ca:

  Am eșuat deja cu ea.

 10. Iunie 3, 2015 la 08:31
  link permanent
  Mihai zice ca:

  Pai normal ca nu le futi daca in loc sa le pui mana pe tzatze si la fofo tu le dedici colaje pe facebook. Ca un fatalau.

 11. Iunie 3, 2015 la 11:21
  link permanent
  Darius Groza zice ca:

  Dă-mi voie să ți-l prezint pe Gimel…

 12. Iunie 3, 2015 la 14:07
  link permanent
  jimerino zice ca:

  dada, de acord cu mi’ai, da-i un cap in fofo si e rezolvata.

 13. Iunie 5, 2015 la 09:50
  link permanent
  Puki zice ca:

  Articolul e o văicăreală corectă. Probabil mai ai ai de crescut. Nu pierzi nimic. Mie mi-a placut clipul. Puțin cred că te și invidiez. Doar puțin. Cel mai mult mi-a placut cum arbitrul aranjează fusta luptătoarei.

 14. Iulie 16, 2015 la 10:46
  link permanent

  @Puki – Invidiaza-l pe Dan Bilzerian cu cireada lui de binaciuni 🙂 Clipul este super!

 15. Iulie 16, 2015 la 12:50
  link permanent
  Sandu zice ca:

  Mi-am permis sa citesc primele randuri si sa urmaresc acel video, in care doar imi par ca sunt prezentate aspectele pozitive, insa ar trebui sa ne gandim cate sunt si negative pe acolo. E ca si cum ai face un scurt metraj legat de prezentarea Romaniei.. si sa nu ai nici experienta in domeniu.

  De ce am si eu impresia destul de des ca alte persoane pe care obisnuiam sa le cunosc, s-au realizat in viata si eu nu. Si apoi, din senin, mi se iveste ocazia sa-i vad si sa imi dau seama ca sunt de fapt mai rau ca mine.

 16. Iulie 23, 2015 la 18:43
  link permanent
  Horatiu Geo zice ca:

  Video e destul de misto, felicitari. Poate ajung si eu pe acolo vreodata.
  Sa auzim de bine!

 17. August 6, 2015 la 02:36
  link permanent
  Cristina zice ca:

  Ciudat cum e viata asta. Vrem sau nu , multe lucrui ni se par de-a dreptul ridicole. Nu e vorba de impresie , ci de ridicol sau nu. Te inteleg perfect…
  Ridicol la tot pasul si oameni pe care nu-i inteleg de-a dreptul …

un trackback

 1. de la Dacă-s supărat că nu sufăr, se pune că-s fericit? pe Noiembrie 19, 2017 la 16:42

  […] Scriam cândva că n-am iubit niciodată, de fapt. De atunci am fost cu Bianca şi mi-am dat seama că pot, totuşi, iubi chiar şi eu. […]

zi si tu ceva:

(musai)
(musai)