Rupt în cur, n-am bani să mă piş în centru

sari la comentarii

Aventura mea de a-mi coase pantalonii între craci, care a dus la scindarea Universului în două croitorii identice, rezultând în sfidarea spaţiului de către mine şi în dilatarea timpului de către ele.

ISTORIA

Viaţa mea vestimentară se petrece pe de-a lungul al unor largi perioade, cuprinzând deteriorarea sălbatică a hainelor începând din clipita cumpărării şi terminând sacadat pe la şi uneori după dezintegrarea completă a unei garderobe preferate. Dacă nu cad cum cârpele de pă mine de uzură, nu consider că mi-am amortizat costurile.

Că altfel nu pot să port nimica, că mă nemulţumeşte. Pe deoparte, dacă-mi iau ceva, apăi îmi iau de nu se vede, cu o disciplină nazistă a achiziţiei; pe de cealaltă parte, la câtă ambiţie am pus în investiţia iniţială, târziu şi rar mai găsesc ceva care să egaleze alegerea făcută şi cu greutate accept că m-am autodepăşit.

Şi vreau să fie mai mereu lucruri neutre, fără inscripţii pe cât posibil, eventual câte-o hipstăreală sporadică duminica sau de sărbătorile legale, ca să poată ieşi Pălărista cu mine în lume, fără să râdă colegii de clasă de ea că cine-i domnu’?

Pe când unii se ofilesc şi reînfloresc sezonier, în funcţie de cum privesc pe Internet, cicluri cărora ei le spun trenduri, la rândul meu evoluez în funcţie de ceea ce eu numesc simplu cinci ani.

Până acum s-au scurs vreo patru astfel de ere:

- boarfele moştenite de la frate-miu;

- ciurucurile ce ni le-a adus tatăl Carcea din America, fiindcă a fost prin ‘95;

- ţoalele intrânde-n fund cumpărate de maică-mea la începutul liceului şi care, dacă au fost bune la capacitate – ce – la bac am evoluat în vreun fel sau cum?!

- respectiv cele ce am început să mi le iau din băneii mei, câştigaţi cu sudoarea frunţii, de prin facultate.

Recent mi-am mai peticit şi eu ţinuta cu câte-un hanorăcel-două şi vreo şosetă sau ceva set de chiloţi, nu fiindcă aş duce-o prost şi sunt un copil sărman, pornit de la ţară, zbătându-se să răzbească la oraş, ci fiindcă ţin compania producătoare de lichior digestiv Jägermeister pe piaţă prin consum şi îmi iau laptopuri cu câte 2-3 inci mai diagonale decât e nevoie şi cu câte 2-3 mii de lei mai scumpe decât e rezonabil, camere mai avansate decât mă lasă media online să public la momentul apariţiei tehnologiei, respectiv telefoane care mă obligă să umblu în puţa goală, decât să renunţ la vreun deget de pe multi-touchscreen.

PREZENTUL

Vă spun toate acestea, fiindcă – iată! – a venit şi clipa tragică în care încerc să le salvez de la o aproape inevitabilă extincţie pe cele două perechi favorite de pantaloni care mă mai fac fericit: nişte blugi Diesel furaţi de la defunctul Artpi, blugi care nu mai valorează minutele gratuite necesare să mă sune ca să i-i returnez, respectiv nişte budigăi de nici o firmă, de tip cargo, în care am şters pe jos tăte autostrăzile, porturile, benzinăriile, feriboturile, bordurile şi TIR-urile în şi pe care am şezut şi am făcut autostopuri prin turul Europei.

Ambii au rezistat eroic şi s-au rupt – culmea – în cur, abia de când frec şaua bicicletei cu care am făcut turul României. Ani de zile i-am tot cusut între craci, pe fiecare cu aceeaşi aţă, să nu se certe între ei, aţă care nu împărtăşea culoare nici unuia şi i-am tot adunat şi strâns, până când, tot purtându-i, mi s-a format între picioare ceea ce putem cataloga vegetal doar drept un nou tip fruct.

O să ziceţi dar de ce, Darius, de ce nu îţi iei alţii noi, alţii noi fix la fel? Ei bine, pentru că, în conformitate cu metabolismul îmbrăcăminţii mele, alţii noi fix la fel nu se mai fabrică.

PRIMA DIMENSIUNE

Aşa că, pornind de la situaţia descrisă în titlu şi dezvoltată în paragrafele imediat următoare, am tot ţinut-o aşa, până n-a mai fost posibil să îmi alternez picioarele în vederea acţiunii de a merge drept pe stradă şi a trebuit să îi duc pe pantaloni la o nană cusătoreasă, pentru a mi-i resuscita.

Aşa că am ales o unitate comercială specializată şi cu experienţă, a unor oameni care ştiu ce înseamnă valoarea sentimentală, dovadă stând însuşi faptul că nu şi-au decorat (sau atins în vreun fel) vitrina dughenei, de când s-a deschis aceasta, cândva înaintea invenţiei pe care o cunoaştem drept electricitatea.

Fiindcă totul acolo se face manual. Şi manual s-a luat şi domnuca de fiere, când i-a fost dat să vază oroarea ce i-am adus-o. Doamna, să-i zicem Mariana, m-a somat – cu vocea ei victimă a unui poc de Carpaţi pe zi, până la prânz, scărpinându-se în barba un pic mai lungă decât a mea – să-i spun de urgenţă ce căcat am încercat să fac.

I-am zis să-mi spună preţul maximal al cât va costa per total să mi-i dreagă şi să mă lase cu poveţele, că şi io, dacă o duc pe Internet şi o lăs acolo singură, nici ea nu cre’că o să se descurce mai bine.

Asta era joia trecută. Joia trecută fiind pe 6 ianuarie, nu joia trecută ieri. Bun. Şi mă-ntreabă cum mă cheamă şi îi zic şi mă trece pe două bileţele: Darius Marţi. Şi îmi zice: să vii marţi. Şi pe unul dintre bilete îl prinde cu ac de gaci (adică tag, ca să ştiţi şi voi) şi pe celălalt îl prinde cu alt ac de o perdea din spate (deci pe dashboard).

Marţi după lucru desigur că nu am reuşit să ajung, deoarece am avut nimica altceva de făcut. Şi m-am dus miercuri, adică alaltăieri.

Intru în croitorie, dau bună ziua, mă prezint, Darius Marţi, am venit după lucrare. Ce lucrare ? Pantalonii. Noi nu lucrăm pantaloni aicia. Mă uit în jur. Croitoria. Mă uit la ea. Dar ce faceţi? Ea confuză la mine. Şi îi pică fisa, ca prima dată, de parcă nu i s-ar mai fi întâmplat niciodată asemenea încurcătură hilară: Nu cumva la fetile de lângă?

CEALALTĂ DIMENSIUNE

A, poate. Ies din croitorie. Merg exact 3 metri. Şi intru. ÎN ACEEAŞI CROITORIE! Poftim?…

Da. În aceeaşi croitorie. Pe aceeaşi uşă. “Nu e posibil”, pe naiba! Vă rog…

Da?! Singura diferenţiere e că una e a Marianei Mod şi cealaltă a lui Tulconfe!

Încercând să-mi reacomodez funcţiile senzoriale la realitatea că demonstrasem practic teoria relativităţii, mă gândsc că cel mai indicat ar fi să repet procedura, ca să nu stric cumva oareşce: Bună ziua, Darius Marţi.

De după o perdea amplasată identic ca la croitoria Mariana, iese o persoană umană de sex feminin care poate fi cel ai uşor descrisă ca o copie fidelă a Marianei de cu câteva secunde înainte, chit că eu pot să jur că era fix aceeaşi persoană. Arătarea nu reacţionează ca dublura ei precedentă, ci purcede la a se holba la mine preţ de 15 secunde fără să clipească, ceea ce eu am primit pe ca un sistem de recunoaştere facială digital, aşa că nu m-am clintit deloc.

După ce m-a validat şi-a amintit spontan: A, băiatu’ cu pantalonii care şi i-a cusut singur? Marianăăă!

Înlemnesc. Apare Mariana. Da. Era o clonă. Nu trădez cu nimic detaliul că mă trag din altă existeţă. Mariana, familiară (nu mă deconspirasem): Jaj, dragă, hát tătă ziua am descusut la ei. Fac eu rapid un calcul în mine, de joia trecută până marţi, ca să-mi dau seama de ce descususe ea doar toată ziua, de atunci, însă decretă fără să particip: Că doară hai mai bine mâne, no, bine, dragă?

Cu paşi înceţi, fără să mă întorc cu spatele la ea, confirm ieşind în stradă. Mă uit în jur. Părea adevărată.
Joi, adică a doua zi, adică alaltăieri, am terminat ce nu apuasem să nu fac marţi, aşadar nu m-am dus.

SUFLETUL SACRIFICAT

Mă duc vineri. Nimeresc dimensiunea. O Mariană se formulează din neant şi, fără memorie stocată, îmi face iar scanarea. Mă regăseşte. O a doua Mariană (nu ştiu câte îs în total) se înfiinţează lângă prima. Repet solicitarea: Darius Marţi. Pentru pantaloni. A, pantalonii care încercaseşi să ţi-i coşi singur, da, pantalonii care încercasem să mi-i cos singur.

Of, da’-poi că Mariana îi la înmormântare, că nu, tu, Mariană? Ba da, confirmă Mariana: Mariana-i la o înmorântare.

Era limpede: Mariana omorâse pe cineva. Probabil pe Tulconfe. Ceea ce urma să mi se întâmple şi mie, dacă mai insistam prosteşte cu pantalonii pe care încercasem să mi-i cos singur.

Că doar hai mai bine luni, no, bine, dragă? recită Marianele, în cor.

***

De la începerea redactării acestui articol, croitoria Mariana Mod s-a diferenţiat vizual de colonia sa profesională, Tulconfe, odată cu misterioasa dispariţie a proprietarului celei de-a doua. Am făcut o poză la faţa locului şi am adăugat detaliul în plus pe deasupra, pe calculator. Să vedem dacă îl dibuiţi.

Da, într-adevăr, este un afiş de promovare a spectacolului de binefacere pentru susţinerea lucrărilor de edificare a Centrului de Îngrijiri Paliative “Sfântul Nectarie” din Cluj-Napoca.


153 comentarii

zi si tu ceva
 1. Ianuarie 15, 2011 la 23:44
  link permanent
  caty zice ca:

  iti lipseste un e “deteriorarea sălbatică a hainlor”

 2. Ianuarie 15, 2011 la 23:53
  link permanent
  Darius Groza zice ca:

  Nu ştiu despre ce vorbeşti…

 3. Ianuarie 16, 2011 la 00:10
  link permanent

  Am derulat repede repede repede… să săr direct la film. Şi nu am găsit film… dar am dat peste “zi si tu ceva:”… şi am zis.

 4. Ianuarie 16, 2011 la 02:24
  link permanent
  noji zice ca:

  afisu’ ‘cela!

 5. Ianuarie 16, 2011 la 02:39
  link permanent
  toader zice ca:

  ce zise ma mitza? ca ma iubeste sau nu?
  buna cati cu igrec.
  tu ai vazut ca e si un bec acolo. nu? atunci de ce zici ca erau identice?
  mie imi place ca aia cu mariana e si “MOD”. de la modelism pasamite.

 6. Ianuarie 16, 2011 la 09:33
  link permanent
  F zice ca:

  noa ce creeepy! http://records.viu.ca/~soules/medi402/walker/borg.htm cum le-ai gasit bre p-astea?

 7. Ianuarie 16, 2011 la 15:55
  link permanent
  toader zice ca:

  am gasit. cica ma iubeste. in fine, se va lovi de realitatea cruda …
  noi, astia care suntem genii, scriem despre fete neprihanite da’ tot de milfuri vicioase ne arde. asta-i viata. doar cand e vreun poet babalac au si ele sanse. eu inca sunt verde. pan’ la patruj’de ani saracuta nu are sanse la inima. da’ tot putem bea pe varfu’ insulei.

 8. Ianuarie 16, 2011 la 16:32
  link permanent
  virusverbalis zice ca:

  Eheee…Totu’ curge..Se mai rup si hainele,alea,alea…
  http://www.youtube.com/watch?v=lmIFXIXQQ_E

 9. Ianuarie 16, 2011 la 16:32
  link permanent
  Paulul zice ca:

  Tu-ti dai seama daca nu i-ai fi cusut singur cu ce gaura avea Mariana de-a face? Sau Mariana. Nu mai stiu exact care e care.

 10. Ianuarie 16, 2011 la 17:13
  link permanent
  virusverbalis zice ca:

  Mah,prostu cand isi aduce aminte,rade de unu sigur..Bunaoara..
  In 2000,zisei ca sparg piatza Craiovei…Canci!Plecai cu vreo 300 marci,sa fac piatza din Vidin praf…Bei,frate,de nu le ai cu comertzu si nu esti pe felie,stai re.acu acas’..Ca asa patzii io la vecinii nostri..Luai bacu’ la Calafat ,cine mai era ca mine,marcile erau in boznar,eram in bulan…Ma uitai io la aia cu care mergeam,erau coclitzi,stiau ca pe tabla -nmultirii ce se cere pe piatza noastra..Io ,canci…Din vorba-n vorba, intelesei ca ficatzii erau la pretz bun,la caserole,da’ vamesii din Calafat ne zisera la plecare ,ca daca luam ficat din Vidin, pun motorina pe el…Cum adica?In fine,ne primira bulgarii cu urale-n Vidin,stiau ei ce stiau,bateau din palme..Bine asa!Luai taxiu,sa ma-ncadrez in timp…Imi luara baietzii 15 marci,cu conditia sa vin tot cu ei…Ajunsei io in piatza,ma uitam ca la alte alea…Ce r.eac sa cumpar?Ciocolata,cafea?Privii la pretzuri,mergea,da’ cat sa cumperi,le-oi vinde?Mai incolo vazui pufuletzi…Luau femeile cu sacu’..S-or cauta,da ‘ cum sa-i iau cu carca?Renuntzai si luai cascaval,mai ieftin ca-n RO,fro 10 rude si cincizeci de ciocolatzi cu alune..Timpu’ se scurgea ca la balamuc,ma uitam la ceas si eram invidios pe aia, ce se duceau la punct ochit,punct lovit..Lasa-i..!La iesire din Vidin,pana-n bac,mai lasai la bulgarii din vama cinspe marci,ca asa era tainu’..Sa ma lase cu cascavalu si ciocolata…Ii dadui,ca n-aveam ce face…Din vama noastra ,mai luai un cartus de tigari si o sticla de whiski,ca toti luau ,da ‘ mai mult,nu stiu de ce..Ajunsei la Craiova cu cascavalu’ si cu alelalte…Mi le cumparara rudele si iesii cu cinzeci de marci in pierdere…Nu ma mai dusei, d-atunci…

 11. Ianuarie 16, 2011 la 18:05
  link permanent
  mitzy_mo zice ca:

  @Darius: No că m-ai impresionat până în străfundurile inimii. Serios vorbind. Că eu am două drame existenţiale: cucustul şi făcutul de mămăligă. Nu-mi ies. Nicicum. Aşadar, nu ai fi tu drăguţ să faci nişte poze pantalonilor cu pricina, în cazul în care mai ai vreun exemplar restaurat de mânuţele tale proprii şi personale?

  @Paulul: eu zic că uneori e importantă o mână de femeie, chiar şi aşa, unde e gaura mai mare.

  @toader: să mai stabilim nişte lucruri:

  1. de unde ştii că nu am 40 de ani?
  2. fanteziile mele cu ”poeţii babalâci” nu te privesc pe tine
  3. vinul să ţi-l opreşti să ai pentru milfele tale iubite
  4. de câte ori trebuie să te refuz ca să îţi continui fanteziile în altă parte? Nu vezi că mă las greu? Sau deloc?
  5. tu eşti verde ca arăturile în noiembrie şi ca florile puse la presat din clasa întâi. Ale bunicii.

 12. Ianuarie 16, 2011 la 20:03
  link permanent
  Darius Groza zice ca:

  Nuuu aş fi…

  Toad, n-are 40, e din ‘90.

 13. Ianuarie 16, 2011 la 20:21
  link permanent

  Am mai intrat o dată, am derulat repede să caut filmul, pentru că nu mi-a venit să cred că nu e… Chiar nu e…

 14. Ianuarie 16, 2011 la 20:21
  link permanent
  mitzy_mo zice ca:

  Să pricep că vrei război

 15. Ianuarie 16, 2011 la 20:28
  link permanent
  Darius Groza zice ca:

  Du-ce, tu, faiiii pula ta!

 16. Ianuarie 16, 2011 la 20:33
  link permanent
  mitzy_mo zice ca:

  =)))) ai noroc că sunt o pacifistă prin convingere proprie. C-ar fi vai de gaura pantalonului tău din era pre-Mariană

 17. Ianuarie 16, 2011 la 20:47
  link permanent
  toader zice ca:

  ce fantezii sa am io cu tine daca nu stiu daca esti misto sau ba??
  habar nu aveam ca iti plac poetii bosorogi. da’ de ce nu? sa fie si pentru ei.

 18. Ianuarie 16, 2011 la 21:11
  link permanent
  mitzy_mo zice ca:

  @toader: ai absolută dreptate. Vorbeşti ca un adevărat consumator de milf. Doar că încerc să îţi explic că nu mă interesează amatorii de femei Activia. În consecinţă, nu mă urc cu tine pe insulă.

  Dar să nu mai sărim de la subiect. Eu încerc să îl somez pe Darius să prezinte ceva dovezi concrete cum că ar fi bun de măritat. Pardon, însurat.

 19. Ianuarie 16, 2011 la 22:52
  link permanent
  toader zice ca:

  adica esti grasa?

 20. Ianuarie 16, 2011 la 22:57
  link permanent
  mitzy_mo zice ca:

  Hai recunoaşte, te-ai gândit mult la întrebarea asta. Dar se pare că facem parte din sisteme culturale diferite şi nu ştii să decodifici mesajele. Ceea ce e foarte intereasant.

 21. Ianuarie 16, 2011 la 23:41
  link permanent
  toader zice ca:

  deci nu esti grasa?

 22. Ianuarie 16, 2011 la 23:47
  link permanent
  mitzy_mo zice ca:

  Pentru tine sunt. Foarte grasă. Acum îmi dădea Darius remediile folosite de el. Dar dacă totuşi ai fetişuri cu femei grase, atunci să ştii că sunt slabă. Prăpădită, m-or adus ai mei la naşi de 2 kile şi 100. Acuşa merg pe stradă doar însoţită sau cu rulmenţi în buzunar.

 23. Ianuarie 17, 2011 la 00:25
  link permanent
  Marian S zice ca:

  Beeey, aici sunteţi ??? Eu eram pe dincolo şi nu pricepeam de ce nu e nimeni.
  Si, vorba lu` Bibli, nu văz nici un film. Doar poze ?
  A, mitzy se ceartă cu toader că care e mai milfă.
  Să-mi bag aţa în ac, am văzut un film polonez cu război. Păcat că n-am nimic lichid adevărat prin casă, după asemenea zi era cazul să mă îmbăt.

 24. Ianuarie 17, 2011 la 02:05
  link permanent
  toader zice ca:

  bun. deci nu esti grasa.
  asta e bine.
  proportionata esti?

 25. Ianuarie 17, 2011 la 02:32
  link permanent
  Darius Groza zice ca:

  Daaa, deci a rulat.

 26. Ianuarie 17, 2011 la 09:54
  link permanent
  mitzy_mo zice ca:

  Precum s-ar zice, mă descurc destul de bine. Deşi nu ştiu ce relevanţă are că parcă stabiliseşi că nu sunt valabilă. Uite ce propun: să vii la mine să mai faci câte o trebuşoară pe lângă casă, câte-un nimic din ăsta, mai muţi o mobilă, mai văruieşti o cameră, mai baţi un covor şi dacă eşti cuminte şi ai apucături din astea voaioristice te las să priveşti când mă dezbrac să mă bag la duş. Propun acest târg pentru că dacă tot vorbim de proporţii şi dacă e adevărat ce zice Bibli, că lipsurile din creier compensează în pantaloni, aş putea să te folosesc pe viitor pe post de desfundător de ţevi. Am o canalizare destul de proastă aci la Bucureşti şi mi-ar prinde bine.

 27. Ianuarie 17, 2011 la 11:24
  link permanent
  ottffse zice ca:

  mareane, am văzut şi eu filmul ăla, cam 83%.
  zi şi mie ce s-a-ntîmplat la sfîrşit că m-am dus să mă piş
  şi cînd m-am întors krysia era deja-n sînge pe jos. sau era zosia?
  hai, mă lămureşti şi pe mine?
  că oricum n-avem ce face pe-aici pînă se fute ăştia doi şi-o dă pe faza de platou.

 28. Ianuarie 17, 2011 la 13:17
  link permanent
  virusverbalis zice ca:

  Mitzi,ce-ai fataaaa? Intri-n gura lumii!Te mananca lupii p-acilea …Hai la mine-n tzarc, ca te-oi apara io…

 29. Ianuarie 17, 2011 la 15:20
  link permanent

  Am mai intrat o dată, am derulat repede să caut filmul, pentru că nu mi-a venit să cred că nu e… Chiar nu …

  Pardon, am mai spus asta o dată… Ce trece timpul! Nici nu mi-am dat seama…

 30. Ianuarie 17, 2011 la 18:39
  link permanent
  Marian S zice ca:

  Mai otetefeseeule, chiar ca nu mai stiu. Zosia nu era aia blonda, de 17 ani ? A, pai nu, ca aia era cu ochelaristu` pe plaja cand au venit nemţălăii cu avioanele.
  Cre` ca era Krysia, aia de-o intrebase pe muma-sa daca poa` s-o faca acum, ca tot are 19 ani, sau sa astepte sa inceapa razbelul.
  Ai vazut ce-i zicea mă-sa că sa mai astepte, sa inceapa razbelu`, ca vin ofiteri d`ăia mai de Doamne-ajuta ? Dar ea nu si nu, ca se duce cu ala la film si dup`aia si-o pune cu el. Bietii copii, n-au mai apucat, ca au dat nemtii cu bombe.

  D`aia zic si io lu` mitzy: decit sa se certe cu toaderu`, care traverseaza poduri peste Sena, sa vina sa se impace cu mine, care traversez pe sub Dambovita cu metroul. Mai ales ca zice ca evolueaza p`aici, pe la miticie; deci iei metroul draga mitzy pina la Titan si acolo te astept eu cu flori in parc.

  E pacat de tineretea noastra, maine-poimaine incepe iar rezbelu` si ne prinde si pe noi nefutuţi.

 31. Ianuarie 17, 2011 la 18:57
  link permanent
  virusverbalis zice ca:

  Dariuse,in fotografie srie sc.tulinconfectii srl sau nu vazui io bine?

 32. Ianuarie 17, 2011 la 19:02
  link permanent
  Darius Groza zice ca:

  Tulconfe.

 33. Ianuarie 17, 2011 la 19:52
  link permanent
  mitzy_mo zice ca:

  @Marian S: 1. Noi suntem certaţi?
  2. Titanul e apropae de mine, iar poximitatea strică relaţiile sănătoase
  3. toader nu mi-a zis nicodată să ne futem. Să încep să cred că e mai galant decât tine? M-ai dezamăgit. Poate redirecţionez fasolea cu ciolan.

  @virusverbalis: ai încercat tu să-ţi speli păcatele cu un Eminescu, dar lupul trebuie să îţi schimbe mai mult decât blana.

  @Darius: tot nu vrei?

 34. Ianuarie 17, 2011 la 20:16
  link permanent
  virusverbalis zice ca:

  Cnofrom uuni stduiu al ueni uinvresttiai elgenze,nu cntozeaa in ce odrnie se alfa lirteele itnr-un cuvant, signruul lcuru ipmotarnt e ca pirma si utlima lierta sa fie la lcuol lor.Rsetul potae fi o vrzaa colmpeta si tot o vei ptuea ctii fraa prboelme.Atsa e din cuzaa ca nu ciitm feicrae lteira, ci cvanutul ca un irtneg…

 35. Ianuarie 17, 2011 la 20:21
  link permanent
  virusverbalis zice ca:

  @Mitzi,vezi cum tradezi?Io vreau sa te scap si tu ma faci lup(de stepa,de balta,de preerie,de tufis,de scorbura,de stuf,de vagauna etc)Nu ma mai joc,gata…Femeile astea…
  @Darius,multam de explicatie

 36. Ianuarie 17, 2011 la 21:36
  link permanent
  toader zice ca:

  si sex facem dupa aia? cand sa vin sa iti sap gradina si sa iti varuiesc peretii?

 37. Ianuarie 17, 2011 la 21:45
  link permanent
  mitzy_mo zice ca:

  c..at!

 38. Ianuarie 17, 2011 la 22:35
  link permanent
  toader zice ca:

  curat si eu. hai ca incepem sa ne intelegem. sa stii ca dupa ce terminam am sa curat si scrumiera.

 39. Ianuarie 17, 2011 la 22:49
  link permanent
  mitzy_mo zice ca:

  Mai şi fumezi? N-ai decât să putrezeşti în concupiscenţa-ţi!

 40. Ianuarie 17, 2011 la 23:02
  link permanent
  toader zice ca:

  dar ma spal pe dinti. si oricum nu te pup…

 41. Ianuarie 17, 2011 la 23:20
  link permanent
  mitzy_mo zice ca:

  Da’ ce-mi faci?

  (ăsta e ultimul mesaj pe care ţi-l adresez, din motive de topic irelevant, dar poţi să-mi dai adresa ta de mail ca să-ţi trimit lista cu ce ai de făcut)

 42. Ianuarie 17, 2011 la 23:29
  link permanent
  Darius Groza zice ca:

  Încerc să desluşesc criteriile algoritmice ale mecanismului după care s-a ghidat Miţa, când a decis cu atâta precizie ca ASTA să fie limita la care se va rezuma în coerenţa de nestăvilit a comentariilor ei, acum, la patru articole distanţă de când a început.

 43. Ianuarie 17, 2011 la 23:33
  link permanent
  mitzy_mo zice ca:

  toader

 44. Ianuarie 18, 2011 la 00:01
  link permanent

  Am o idee. Ce ar fi ca Darius să facă un film?

 45. Ianuarie 18, 2011 la 00:07
  link permanent

  Pentru că am văzut că poezia erotică nu mai impresionează pe nimeni… am să vă dedic o poezie de Osip Mandelştam:

  - Nu, nu e migrenă, – dar dă un creion mentolat şi tu, -
  Nici duh languros de pseudoartă, nici de vopsele în vesel spaţiu-atu!

  Viaţa în troacă începu cu o graseiată umedă şoaptă,
  Continuând cu molateca fumegare a lampii cu petrol, mioapă.

  Undeva la vilă, apoi în hăţiş silvan orecum întristat,
  Dintr-o dată nu se ştie de ce ea izbucni în pojar liliachiu-fluturat…

  - Nu, nu e migrenă, – dar dă un creion mentolat şi tu, -
  Nici duh languros de artă, nici de vopsele în vesel spaţiu-atu!

  De aici încolo, prin sticle colorate, mijindu-mă, văd destul de ciudat:
  Cerul, ca buzduganul, ameninţător, pământul, ca un pleş, roşcat…

  Mai încolo – încă nu-mi amintesc – mai departe-i ca un film, la ruptură:
  Miroase puţin a smoală şi, se pare, a putredă, poate că de peşte, untură…

  Nu, nu e migrenă, ci frigul de spaţiu, de infinit asexuat simbolic,
  Şuierat de tifon sfâşiat, plus de chitară bubuit carbolic.

 46. Ianuarie 18, 2011 la 00:09
  link permanent
  toader zice ca:

  nimic nu iti fac. lasa comentariu pe blogu’ meu. acum is cam ocupat. iti scriu eu de pe o adresa pe care nu o are darius. acolo poti sa trimiti tata lista.

 47. Ianuarie 18, 2011 la 00:10
  link permanent
  toader zice ca:

  bibli, cu mine si mitzy in roluri? de ce nu? daca iese si un ban pe langa placere … poate scap fara sa mai sap si sa varuiesc.

 48. Ianuarie 18, 2011 la 00:23
  link permanent
  Marian S zice ca:

  Mitzy, hai sa-ti mai spun ceva: eu NU fumez.
  Vezi bine ca si experientele orale vor fi placute.

 49. Ianuarie 18, 2011 la 00:33
  link permanent
  toader zice ca:

  marian, stai jos. se miroase cu nasul, nu cu pasarica. du-te sa te invete bibli. stie el cum e cu organele.

 50. Ianuarie 18, 2011 la 00:43
  link permanent
  Marian S zice ca:

  Fraier mai esti, nene toadere, zau asa ! 69 si 96 stim cu totii, inca de cand eram mici, nu era nevoie sa merg la Paris ca sa invat french kiss.

  Ai adus vreodata vreo femeie la orgasm numai dintr-un sarut normal, gura pe gura ? Nu ? Atunci stai jos, ai un 2 si o sa ramai repetent.

  Sunt sigur ca Bibli (eventual clona lui) o sa vina cu o exemplificare in versuri, zic.

 51. Ianuarie 18, 2011 la 11:07
  link permanent
  sepukku zice ca:

  ai uitat de cele primite de la sepuci

 52. Ianuarie 18, 2011 la 11:18
  link permanent
  jimerino zice ca:

  ba, ce rasa ma-tii!? tocmai cand incepusem sa dezvolt o oarece complicitate cu palarista, tu vii si imi furi numele de alint cu care o alintam si imi futi toata complicitatea. acum pana imi cladesc eu alta complicitate… mai bine ma dedau la mighty mo asta, ca pare mai fara pretentii, vrea doar sa fie nitel bruscata.

 53. Ianuarie 18, 2011 la 12:02
  link permanent

  @ toader
  Cum fără săpat… Păi nu ştiţi versurile?

  No dii, bai plavane, bai
  No go home
  Am sa-ti cant un cantecel
  Ca sa mergi mai lejer
  E vorba despre legenda lui Sandel bai
  Baiet de-al nostru, de-aici din popor
  Care s-a jertfit ca Romeo pe altarul lui
  Eros
  Io-te, zice cam asa:
  Salut, ma cheama…
  Cum?
  Ma cheama…
  Cum?
  Ma cheama…Sandel!
  Salut, ma cheama…
  Cum?
  Ma cheama…
  Cum?
  Ma cheama…Sandel!
  Draga Stela…
  Iti scriu pentru a sapte-a oara direct din
  patul de spital
  Am invatat sa scriu cu stanga, la dreapta
  sunt lovit mortal
  C-am interceptat cu gura o potcoava prinsa-n cuie
  Pe un picior de cal!
  Ne stim de cand eram copii, de cand eram uite-atatica
  Te fugaream prin cimitir la-nmormantarea lu’ bunica
  Ti-aduci aminte, fiindca eu n-o sa uit nicicand
  Piedica mea si tu cazand cu capu-n piatra de mormant
  Cand te-am vazut plina de sange mi-o parut asa de rau
  Si mi-am jurat sa te iubesc toata
  viata
  Sa moara eu!
  Steluta, la cuvantul meu, te rog, ia bine seama
  Si raspunde-mi la scrisoare, ca daca nu, ma tai cu lama
  Te-as iubi dac-ai vrea mai draga sa-mi cosasti
  (asti..asti)
  Iarba din ograda
  Sa-mi prasasti
  (asti..asti)
  doua-trei hectare
  Fiindca vezi (vezi..vezi bai)
  buruiana-i mare
  Salut, ma cheama…
  Cum?
  Ma cheama…
  Cum?
  Ma cheama…Sandel!
  Salut, ma cheama…
  Cum?
  Ma cheama…
  Cum?
  Ma cheama…Sandel!
  Iti scriu a zecea mea scrisoare si vreau sa-ti zic (mi-esti draga)
  Mi s-o aprins calcaiele dupa tine si cu mine nu-i de saga
  De dragul tau ranesc la vite de parc-as fi nebun
  Duca-se-n pustia neagra, da-te ca tre’ sa-ti spun
  Eu stiu ca tu nu tii la mine, ca de Gerula-ti place
  Si te vad intrand cu el in sura,
  da’ ce pusca mea iti face?
  Si te-am asteptat trei ceasuri la caminul cultural
  Dar tu beai votca cu Gerula in crasma de pe deal
  Versuri Fara Zahar – Te-as iubi
  de pe http://www.versuri.ro
  Am incercat sa fac orice numai sa-ti fiu
  pe plac
  Mi-am invatat pana si calul (sa dea din cap pe hip hop)
  Dar tu neah neah neah, Gerula si iar Gerula
  De parca scopul tau in viata era… (mai) pardon, saru’ mana
  Ma rog la bunul Dumnezeu ca sa te faca sa-ti dai seama
  Ca-s mai tare ca Gerula si-o sa-i zici “pa pa” lu’ mama
  Si daca dupa toate astea n-o sa ma iubesti deloc
  Jur pe tot ce am mai sfant ca beau benzina si-mi dau foc
  Te-as iubi dac-ai vrea mai draga sa-mi cosasti
  (asti..asti)
  Iarba din ograda
  Sa-mi prasasti
  (asti..asti)
  doua-trei hectare
  Fiindca vezi (vezi..vezi bai)
  buruiana-i mare
  Salut, ma cheama…
  Cum?
  Ma cheama…
  Cum?
  Ma cheama…Sandel!
  Salut, ma cheama…
  Cum?
  Ma cheama…
  Cum?
  Ma cheama…Sandel!
  Asta-i ultima oara cand iti mai scriu ceva
  De-acuma n-o sa mai auzi de mine, sa
  moara mama
  A, stai putin. Mama-i deja moarta
  C-am dat foc la casa si la sura si la grajd cu tot cu vaca
  Tot ce-am vrut de la tine era sa-ntelegi cat de mult te iubesc
  Dar tu nu tii la mine si-acuma eu gonesc
  Cu peste 100 la ora in faitonu’ lu’ tata
  Mi-am dat drumul din dealu’ Popii, ca mi s-o pus pata
  Si rapa lu’ Andrei curand o sa-mi fie sicriu
  Taci in pusca mea din gura, nu vezi
  ca-ncerc sa scriu
  Asta-i Gerula care urla in spate, l-am
  legat de frana
  L-am lovit cu levieru’ peste gura si
  i-am rupt si-o mana
  Steluta-i vina ta ca s-a-ntamplat ce
  s-o-ntamplat
  Si sper ca noaptea sa ai cosmaruri si sa te zvarcolesti in pat
  Gata. Iti spun adio.
  Mi s-o terminat imasul.
  O, shit! Am uitat!
  Cine-o sa-i dea scrisoarea lu’ nea postasu’?
  Te-as fi iubit dac-ai fi vrut mai draga sa-mi cosasti
  Iarba din ograda
  Sa-mi prasasti doua-trei hectare
  Fiindca vezi, buruiana-i mare
  Baï tata, baď

 54. Ianuarie 18, 2011 la 13:27
  link permanent
  Marian S zice ca:

  In alta ordine de idei: bey, ti-ai cusut nadragii ? Intra acum ifonu` in buzunarul de la spate ?

 55. Ianuarie 18, 2011 la 23:05
  link permanent
  Mircea Popescu zice ca:

  Diferenta fiind ca domana Mariana nu s-o apucat de condus divizia media a Realitatea Catavencu (cam tot ce-ar mai lipsi acolo ar fi asa o doamna, ca aia de la Adevarul am inteles ca au una), in timp ce tu te-ai apucat sa “repari” cu miinile-ti nepricepute bunatate de Cei Mai Reusiti Pantaloni din Univers.

 56. Ianuarie 19, 2011 la 00:02
  link permanent
  toader zice ca:

  eu am auzit ca orgasmu’ se obtine si daca ii clipesti din ochi da’ mie ce-i drept nu mi s-a intamplat. la urma urmei daca sa poate din pupic…

 57. Ianuarie 19, 2011 la 00:31
  link permanent
  mitzy_mo zice ca:

  Când încetaţi să mai vorbiţi despre orgasme care nu vă aparţin? E ca şi când m-aş pronunţa eu despre cusătura darusiană şi aş zice că autorul ar arăta înduiăşător de romantic cu un ac în mână pe un balansoar din lemn, pe prispă, cu un apus de western pe fundal, dar nu mă pronunţ. Că mă gândesc că e numai în mintea mea. Şi dacă nimănui altcuiva nu i s-a părut ieşit din comun ce a iscălit Darius-san mai sus, înseamnă că nu mi s-au prescris medicamentele care, cum s-ar zice, trebuiesc.

 58. Ianuarie 19, 2011 la 13:03
  link permanent
  ottffsse zice ca:

  odată am fost în stare s-o sărut pe una aşa de apăsat că am avut EU orgasm.
  foarte plăcut dar kinda filthy afterwards.
  de ea nu mă interesa deloc. (da, miţi, dă cu biciu-n mine că-s nesimţit..)
  iar pe ea am avut impresia că a cam durut-o-n popo de ce i se-ntîmpla, adică nimic.
  aşa că nu-mi spuneţi mie de orgasme!

  mareane, mie mi-au plăcut alea 3 perechi din filmul polac, aşa de tineri şi de idealişti..

 59. Ianuarie 19, 2011 la 15:01
  link permanent
  Marian S zice ca:

  Otetefeseeule, mi-au plăcut şi mie puştanii. Sau, mai corect spus, puştancele alea poloneze… o bunătate, ce să zic !
  Dar a venit rezebelu` peste ei şi i-a omorît, fir-ar el de rezbel să fie.
  D`aia îi zic eu lu` mitzy să batem fierul cît e cald, dar ea nu şi nu, că Batman, că Paris, chestii, trestii… doar vezi şi tu că trage spre Paris, nu ?
  Numa` să nu mă supere prea tare cu Parisu` că îi schimb numele în pitzy, zău aşa.

 60. Ianuarie 19, 2011 la 15:45
  link permanent
  mitzy_mo zice ca:

  Talk to the hand!

 61. Ianuarie 19, 2011 la 16:11
  link permanent
  ottffsse zice ca:

  nu ştiu, nu mă bag în Δ-ul vostru erotic.
  voi sînteţi ca maxilarele foarfecii cu care i-au reparat lui xerxsesică
  (apropos darius, ai văzut ‘300′? hăhă) răpănoşii ăia ai lui.
  vă ştiţi, nu păţiţi nimica.
  dar ia să mă bag eu la mijloc, să vezi ce hăcuit ies. sînge, mult sînge!
  şi nu de-ăla, ştii tu de care. de-al meu!

 62. Ianuarie 19, 2011 la 16:12
  link permanent
  ottffsse zice ca:

  miţi, hold ur fire. era pentru marean.

 63. Ianuarie 19, 2011 la 17:50
  link permanent
  Mitzy_mo zice ca:

  Bine că meţionaşi că acu săream la gâţi.

  Am o dilemă. De ce bărbaţii înţeleg totul pe dos? Că io făcui o listă neagră (locul I toader cu t mic, locul II jimerinovici, locul III virusoralis) şi tocmai cu ăştia mă asociaţi? Să vă fie ruşine. Dar ştiţi cum? Ruşinea a de pe urmă.

 64. Ianuarie 19, 2011 la 18:13
  link permanent
  Marian S zice ca:

  Huh ! Deci nu sunt pe lista neagră. E semn bun, tre` să am răbdare.

 65. Ianuarie 19, 2011 la 18:14
  link permanent
  Marian S zice ca:

  În altă ordine de idei: 65. Băgaţi mare, revin după vreo 3 comentarii.

 66. Ianuarie 19, 2011 la 21:51
  link permanent
  Retete zice ca:

  De ce comentează atâta lume aici cu diacritice? nu vă este greu sa scrieţi cu diacritice? :) ) Am încercat şi eu acum dar jur că e ultima oară când comentez cu diacritice pe un blog.

 67. Ianuarie 19, 2011 la 22:18
  link permanent
  Darius Groza zice ca:

  N-ai pus virgulă înainte de conjuncţia adversativă “dar”, dintre cele două propoziţii principale ale ultimei fraze.

 68. Ianuarie 19, 2011 la 22:42
  link permanent
  toader zice ca:

  ********************************
  Mihaela Rus, proprietară a agenţiei de publicitate Vitrina Advertising, cu o avere de câteva milioane de euro: „Protestul doamnei Rotta îmi dă un motiv de bucurie şi unul de tristeţe. De bucurie pentru că, cunoscând familia Rotta şi ştiind că nu au grija zilei de mâine, cred că doamna Rotta a dat dovadă de curaj atunci când a decis să protesteze în acest felş de a-şi spune opinia fără nici un interes meschin, personal. Ar trebui să fie un îndemn şi pentru alţii. Partea tristă este că am ajuns în Cluj la un asemenea gest. Demersul doamnei Rotta ar trebui să producă un efect. Vă daţi seama ce-ar însemna dacă jumătate din clujenii aflaţi pe stradă mîine la ora 17, să zicem, ar avea pancarte agăţate de gât?“.

  ***********************
  inteleg ca de aia te inversunezi contra lui base. te-a cumparat mafia.

 69. Ianuarie 19, 2011 la 22:43
  link permanent
  toader zice ca:

  cu tot cu jeg te-a cumparat. unde pui materiale subversive cu diverse.

 70. Ianuarie 20, 2011 la 01:22
  link permanent

  @ Măi Darius

  Am citit mai sus ceva scris de tine (căutam un film). Vreau şi eu o consultaţie în gramatică… şi iau un exemplu la întâmplare, fără legătură cu realitatea (orice potrivire bla bla bla) Dacă spun “Jos Băsescu Dictatorul!” trebuie să pun virgulă înaintea conjuncţiei dintre “Jos” şi “Dictatorul”, adică “Băsescu”, dat fiind că, în mod evident, conjuncţia “Băsescu” este adversativă? Ar trebui, în consecinţă, să scriu “Jos, Băsescu Dictatorul!”?

  Să fim bine înţeleşi. Am ales acest exemplu doar pentru că, cu totul şi cu totul întâmplător, mai sus domnul toader vorbea despre demersul doamnei Rotta, la TV se vorbea despre demersul doamnei Rotta… nu am rezistat şi am cedat violului mediatic.

  PS.
  Apropo, tot nu am găsit filmul… Dar nu renunţ, îl voi mai căuta.

 71. Ianuarie 20, 2011 la 01:27
  link permanent

  Apropo. Cum e corect, “orgasme” sau “orgasmurmuri”.

 72. Ianuarie 20, 2011 la 10:10
  link permanent
  Darius Groza zice ca:

  Păi, Toady, eu când am fost în clinciuri cu Băsel şi îl blogosloveam pe Năstase… hát nu lucram, draghe, la Vitrina. Să-nţeleg că m-a cumpărat pentru servicii retroactive, desigur, cu tot cu Jeg, pentru când vine protestul acestei doamne (să mă ajute cineva cu un link, că nu o followesc pe această protestatară pe Twitter şi nici n-am primit vreun friend request)… Că dacă e aşa, vreau să reevaluez investiţia, raportat la noul preţ al carburanţilor.

  Biblel: aşteaptă şi vei găsi. Băselul nu e parte de vorbire.

 73. Ianuarie 20, 2011 la 10:29
  link permanent
  Marian S zice ca:

  @ Bibli: pentru unii (si unele) e corect atit: orgasm.
  La singular. Macar la singular.
  Lasa-l naibii de plural, deja te duci prea departe, s-ar putea ca unii (sau unele) sa nu inteleaga deloc despre ce vorbesti.

 74. Ianuarie 20, 2011 la 10:59
  link permanent

  @ Dariusel Grozael Glăduş Bijel de Mirel

  Cum să nu fie Băsel parte de vorbire când zilnic pune câte o parte de vorbire la TV? Nu este nici vorbire întreagă, ci doar o parte, că altfel ar fi un Eugen Simion al Administraţiei Prezidenţiale… or nu este.

  Dacă de film nu e timp… măcar o poză cu Călin, Miha et “Co Vitrina Mansarda Colectiv”. Sunt convins că-n ajun de rebelion s-au făcut poze tip “memento” la locul de muncă. Aveţi toţi telefoane de jdemii de milioane şi nu puneţi şi voi ceva poze pe blog… RUŞINE! RUŞINE! RUŞINE să vă fie! Măcar pentru câtă reclama am făcut vitrinei “pe gratis” şi merit, din când în când, câte o poză de acolo.

 75. Ianuarie 20, 2011 la 11:06
  link permanent

  @ Marian S
  Se spune că Dumnezeu a făcut femeia şi bărbatul şi a împărţit calităţi fiecăruia. La final Dumnezeu s-a uitat la bărbat şi constatând că este un pic dezavantajat i-a spus…

  D-zeu: Băi, Adam! Mai am două chestii de împărţit. Iată, eşti dezavantajat şi te las pe tine să alegi. Primul lucru, dacă îl alegi, îţi va permite să faci pipi din picioare. Al doilea lucru…
  Adam: Eu! Eu! Eu! Eu vreau pipi din picioare… EU, EU, EU…
  D-zeu: Stai măi, nu are rost să te grăbeşti, aşteaptă să-ţi spun ce anume este al doilea lucru. Al doilea lucru este…
  Adam: Doamne, eu vreau pipi din picioare! Te roooooog!
  D-zeu: Bine măi Adam, tu pipi din picioare, Eva orgasm multiplu.

  Chestiunea este că în timp ce acest “pipi din picioare” rămâne un avantaj, povestea orgasmului multiplu rămâne, pentru cele mai multe femei, o simplă poveste. :D

 76. Ianuarie 20, 2011 la 11:30
  link permanent
  jimerino zice ca:

  daca se pune toata lista neagra pe lucrat la mighty mo, de doua poate iese. toadere, garantezi unu?

 77. Ianuarie 20, 2011 la 14:52
  link permanent
  virusverbalis zice ca:

  Mitszy,voiesc scandal!Pai pan’ cand ?Nu te mai tin sub pulpana mea..Te-ai razvratit..!

 78. Ianuarie 20, 2011 la 15:16
  link permanent
  mitzy_mo zice ca:

  Ooooo, jimerino prietene, acilea erai? Îmi pare rău să-ţi comunic, dar e cam târziu să faci apel la toader. Eu merg pe principiul divide et impera. Sau cum ar veni, scoţi unul afară din turmă şi-l mănânci. Îţi vine şi ţie rândul, nu te grăbi. Avem timp pentru toate.

  Sub plapuma ta viruse, cum să-ţi comunic…, nu am aer.

  Pentru Bibli şi Darius care se pare că au preocupări ceva mai serioase- personal sunt monarhistă. Dar din aia democratică. Şi liberală, da’ numa’ pe ici pe colo, pe la punctele esenţiale.

 79. Ianuarie 20, 2011 la 15:47
  link permanent

  @ mitzy_mo
  :)
  Şi pe cine aţi vedea domnia voastră monarh de România?

 80. Ianuarie 20, 2011 la 15:59
  link permanent
  mitzy_mo zice ca:

  @clona: Eşti prea pragmatică. Eu sunt nostalgică. Nu înseamnă că ştiu pe cineva care ar fi potrivit şi nici că ar fi cel mai bun sistem pentru România actuală. Dar dacă insişti să-ţi dau un răspuns concret atunci aş zice că o combinaţie între prinţesa Diana, mult rege Solomon şi puţin de Hernic al VIII-lea ar merge pentru noi. Poate că atunci ar exista mai mult respect pentru valorile naţionale, am avea o entitate cu care să ne mândrim şi să ne idetificăm. Acea entitate, fiind un rege, ar fi educată la un anumit nivel, ar fi cunoscător al artei diplomaţiei şi ne-ar reprezenta fără să ne facă de cacao.

 81. Ianuarie 20, 2011 la 16:37
  link permanent
  bojog zice ca:

  am ras Darius… sa stii ca am ras…

 82. Ianuarie 20, 2011 la 16:47
  link permanent
  Darius Groza zice ca:

  Dragă cititori,

  Astăzi, 20 ianuarie 2011, la orele 16:37, ora comentariilor, blogul Jeg şi-a împlinit scopul pentru care a fost creat.

  Vă rugăm să citiţi ultimele articole, din arhivă, în funcţiile de propriile amintiri, pentru ca apoi să îl putem şterge de pe Internet, acum că nu mai are un sens.

 83. Ianuarie 20, 2011 la 17:18
  link permanent
  virusverbalis zice ca:

  Darius,daca-i adevarat ce spui,mie imi pare rau…Cat am navigat printre amicii tai de blog ,m-am simtit bine,iar tu ai fost o gazda primitoare si far de ascunzisuri..Multam pentru gazduire si, daca renunti la scrierile blogosferice ,iti doresc impliniri si sanatate oriunde te-ai afla…
  @Mitzi-sa nu uit,ca poate nu mai am cum sa-ti dau raspuns..Ai zis de Solomon?Ti-l dam noi pe Aurica Solomon din Banie….

 84. Ianuarie 20, 2011 la 19:03
  link permanent

  @ mitzy_mo
  Şi dacă vine pe tronul României un “tulburat” obţinut prin multă consangvinitate? O dată instalată monarhia, nu veţi mai putea spune NU unui rege care nu vă este pe plac? Atunci ce veţi face? Riscaţi să instauraţi o monarhie în care nu alegeţi cine este rege pe o perioadă de o mie de ani? Regii nu se aleg, sunt pe viaţa… Pe viaţa lor şi a urmaşilor lor. Şi avantajul care este? România a avut mai mulţi principi şi regi dictatori decât preşedinţi dictatori.

 85. Ianuarie 20, 2011 la 19:31
  link permanent
  mitzy_mo zice ca:

  @clona: mă gândeam la o monarhie constituţională cum e cea din Anglia unde regele e mai mult formal, iar adevăratul conducător este primul-ministru ales prin vot direct de cetăţeni. Mă rog, partidul lui. Şi da, e adevărat că poate te procopseşti cu un dobitoc, dar ar avea obligaţia să conducă constituţional. Ar fi mai mult simbolul puterii, parlamentul ar avea obligaţia să răspundă în faţa lui, iar el ar conduce în funcţie de cetăţenii lui.

  @virusoralis: ăla să te conducă pe tine, dragule

  @Darius-san: Dragă cititori? Că dacă ziceai dragi cititori ce avea? Şi parcă promiseseşi nemurire JEG-ului. Doar parcă?

 86. Ianuarie 20, 2011 la 19:31
  link permanent
  Marian S zice ca:

  Dariusica, ce ai, bre, ai luat etnobotanice ?

  @ Bibli si/sau clona lui: vezi, suntem de aceeasi parere. Cu orgasmul.
  Cu regalitatea insa… incep sa-mi aduc aminte ca stiu sa fac pipi din picioare.

 87. Ianuarie 21, 2011 la 00:26
  link permanent
  toader zice ca:

  bai, mitzu m-a satisfacut. gata, m-a parasit. e libera ca pasarica cerului.

 88. Ianuarie 21, 2011 la 01:00
  link permanent

  @ mitzy_mo

  Casa Regală a Marii Britanii are un buget de cheltuieli anual de cam 40 de milioane lire sterline, adică cam 50 de milioane de euro. Nu ştiu exact la cât este evaluată averea casei regale şi a întregii aristocraţii britanice, dar bănuiesc că depăşeşte Bugetul României…

  Stimată doamnă,
  În Marea Britanie nu uitaţi că există un sistem monarhic vechi care vine de pe la 1600. Sistemul lor democratic nu poate fi la noi pentru că noi nu mai avem o aristocraţie reală. În statele unde a revenit democraţia după republică există o aristocraţie funcţională, cu palate, cu domenii, cu o structură de tip feudal… Pentru că monarhia implică, fără doar şi poate, o structură de tip feudal.

  Acolo, în Marea Britanie, vorbim de un sistem parlamentar bicameral, o cameră care defineşte aristocraţia, House of Lords, şi o cameră care defineşte cetăţenii, House of Commons.

  Sistemul lor este bipartid, adică total diferit de al nostru, care are la bază facţiuni mici care definesc politica, vezi actual rolul UDMR şi UNPR şi chiar minorităţi şi independenţi.

  Statul britanic are la bază o hegemonie definită religios, iarăşi total diferit de cazul nostru. Camera lorzilor are o componenţă care probabil ar părea românilor cu totul şi cu totul ciudată… aristrocraţi care transmit locurile în parlament pe baza rangului lor, pe linie de sânge, lorzi laici (juriştii) şi lorzii din rândul bisericii, înnobilaţi.

  În lipsa unei structuri a aristocraţiei, coroana nu este altceva decât un fel de preşedinte numit rege.

  Chiar şi în Marea Britanie monarhia este pe ducă.

  Nu în ultimul rând, eu chiar nu văd de ce am avea în acest moment un rege, şi încă unul care nu este pământean, pentru că, deşi există o casă regală “de România”, ea provine dintr-o casă străină României (adică vechilor vlahi şi moldoveni), doar numele Hohenzollern nu prea sună româneşte, în concluzie nu este nici implicată dimensiunea bisericii româneşti (dat fiind că teoretic regi de azi ar trebui să fie descendenţii primilor regi ai acestui neam).

  După toate considerentele defavorabile de mai sus, ce avantaje am avea cu monarhia?

 89. Ianuarie 21, 2011 la 01:01
  link permanent

  @ Marian S
  Sunteţi pro-monarhic?

 90. Ianuarie 21, 2011 la 01:18
  link permanent
  mitzy_mo zice ca:

  @clona: mă, tu vrei să mă bagi în vreun partid…

  @toader: plăcerea fu de partea mea

 91. Ianuarie 21, 2011 la 01:50
  link permanent

  @ mitzy_mo
  Un pic mai rău de atât…

  http
  bibliotecarul.blogspot.com/2010/12/14-am-nevoie-de-10-milioane-de-romani.html

 92. Ianuarie 21, 2011 la 10:14
  link permanent
  virusverbalis zice ca:

  Cat de curand , o sa dorm reacu si io linistit.Cu inarmarea asta globala, am noaptea numa’ extrasistole la creier.Noroc cu expertii care ne reprezinta in Parlamentu’ European si ne apara cu scutu’ si trei baterii…Sa intram odata si noi in cordonanta cu lumea alalta…
  http://www.youtube.com/watch?v=QV6WuHHJRXM&feature=related

 93. Ianuarie 21, 2011 la 15:42
  link permanent

  Astăzi promovez următoarea poezie…

  Numb

  I feel nothing at all.
  Inside I am dead.
  I hit the ground, but do not fall.
  I’m lost within my head.

  I swallow the pill that makes it go away.
  I become numb.
  I feel no emotion at all today.
  I cringe at who I have become.

  Is this what life has become?
  A pill each morning so I can smile?
  Cause I can’t smile when I feel numb.
  Have I gone seanile?

  This life has become unreal.
  Lost in an endless stream of pain,
  making it difficult to feel.
  Death on my mind like a stain.

  Will it ever go away?
  Will I ever see the day?
  I can’t breathe at all.
  I can’t walk and can barely crawl.

  I fell through my own grave today,
  welcoming the skeletons of my past.
  I wish it blew all away,
  but I closed my eyes, the pain still lasts.

  I cry in your arms, I am about to run.
  I feel I am dying but I haven’t begun.
  I thought that this was all done.
  But now all I feel is numb.

  Este o poezie scrisă de cunoscuta poetesă Brianne Lindline şi îmi place pentru că aduce cumva cu Pink Floyd, ştiţi voi… When I was a child, I caught a fleeting glimpse/Out of the corner of my eye./I turned to look, but it was gone./I cannot put my finger on it now./The child has grown, the dream is gone.//I have become comfortably numb.
  Desigur, Brianne Lindline nu deplânge alienarea şi pervertirea individualului la patern-urile sociale, ci închină un adevărat imn soluţiei Prozac. Ceea ce vă promovez şi eu. :D

 94. Ianuarie 21, 2011 la 18:34
  link permanent
  jimerino zice ca:

  e 24 de ore mai tarziu si tot nedemolat gasesc. lucrare pe ritm de cluj, pula mea. p u l a m e a.

 95. Ianuarie 21, 2011 la 19:41
  link permanent
  Marian S zice ca:

  @ Bibli: Eu monarhist ??? Ptiu, drace ! Imi cer scuze, acum am recitit cu mai multa atentie si am vazut ca pitzy… pardon, mitzy era pro si dumneata contra.
  Deci suntem contra, pix !

  @ Dariusica: Mai, spune drept, ti se vede aiurea site-ul in iphone si de-aia vrei sa-l stergi ? Hai, fii cinstit, ca se plang si altii de treaba asta, looool !

 96. Ianuarie 21, 2011 la 20:12
  link permanent
  Darius Groza zice ca:

  Prostea. Erao glumă referitoare la Bojog. De acum, ţie şi Verbului vi le voi explica pe mail, personal.

 97. Ianuarie 21, 2011 la 20:13
  link permanent
  mitzy_mo zice ca:

  @clona: no, am citit tot. Acum ce fac? (cred că totuşi este necesar să îţi precizez că la fiecare român pe care îl admir există cel puţin 5 care fac tot posibilul să distrugă totul în jurul lor. Fără nicio legătură cu politica. Cu aceşti cetăţeni vrei tu să lupţi pentru democraţie? Crezi că găseşti 10 milioane? Dacă îmi explici, să ştii că sunt toată a ta. Mai este variabila educaţiei şi a conştiinţei naţionale, dar bănuiesc că te-ai gândit şi la asta…)

  @Marian deS: nu înţeleg care e problema ta

 98. Ianuarie 22, 2011 la 01:06
  link permanent
  toader zice ca:

  eh. barbatii ie gelosi. mitzule, io te astept sa vii cu rata de dimineata. ajungi pa la pranz, iti aduc eu un sandvis si niste biscuiti. pleci spre seara. sa aduci tigari. cafea am eu.

 99. Ianuarie 22, 2011 la 01:14
  link permanent

  @ mitzy_mo
  Vă răspund cu un citat din Cartea Cărţilor…

  Şi umblând pe lângă Marea Galileii, a văzut pe Simon şi pe Andrei, fratele lui Simon, aruncând mrejele în mare, căci ei erau pescari.
  Şi le-a zis Iisus: Veniţi după Mine şi vă voi face să fiţi pescari de oameni.
  Şi îndată, lăsând mrejele, au mers după El.
  Şi mergând puţin mai înainte, a văzut pe Iacov al lui Zevedeu şi pe Ioan, fratele lui. Şi ei erau în corabie, dregându-şi mrejele.
  Şi i-a chemat pe ei îndată. Iar ei, lăsând pe tatăl lor Zevedeu în corabie, cu lucrătorii, s-au dus după El.

  Fiţi aşadar pescar de oameni şi, la rândul domniei voastre, îndemnaţi şi pe alţii să fie pescari de oameni. Nu trebuie să fie 10 milioane care cred în acelaşi lucru, ci 10 milioane care cred în ceva şi în ei înşişi.

 100. Ianuarie 22, 2011 la 03:46
  link permanent
  ottffsse zice ca:

  mareane, dej nu po’ să cred că nu te-ai prins dă faza cu bojogu’.
  de virus nu mă mir, că e oltean de-al meu, o vacă proastă.
  fă proasto, xerxesu’ a dat pînă şi ora şi minutu’!

  deci clar, te iubesc nespus. mi-am găsit femeea, în sfîrşit.
  hî. şi hî. şi hî forever. nu-s cel mai prost dă pă pământ.

  mareane. mă fac regizor polonez şi dă-i şi fute.o tu pe krysia.
  mă pun garant, eventual şi saltea.

  în rest, quiet pls. înafară de toader şi jime care se pare că vrea s-o suge zgomotos.
  v-a dat clasă o femee, bă! e jenă, mi-e ruşine de regn şi de sex şi de tot.
  (iar eu ştiu ce spun, am lovit rock bottom odată. am fost pe un forum cu ciutacu. aşa că..)

 101. Ianuarie 22, 2011 la 11:37
  link permanent
  virusverbalis zice ca:

  Transmit …de pe laptop, de la Balc.Sunt sefu’ gonacilor si sunt mandru de asta. Aseara, m-a chemat la el nea Tiri si mi-a aratat schema cu dispozitivu’ de haituire. Deriva 30/0 , inaltator 3, cu privire circulara si razanta , pe mijloc de copac.Tot aseara, dupa ce m-am pupat cu Porsche, am facut vocalize cu gonacii subordonati.Gama Do , din doi in doi, in conditii extreme: vant cu precipitatii. Apoi , dupa o palinca bauta cu D.Chrysler, am verificat la cald (in cabana) vestele reflectorizante si zurgalaii de mana.Aci nu-s probleme , ca-s cu imprimeuri: ” Nu trageti in mine!Sunt gonac!” . Zurgalaii au sistem de prindere pe antebrat si-s cu cifru. Numai eu si nea Tiri stim combinatiile. Maine, la 04.00 , creez dispozitivu’. Mistret in catare!ps/Poza de grup(de anu trecut),e pusa pe blog

 102. Ianuarie 22, 2011 la 11:40
  link permanent
  mitzy_mo zice ca:

  @toader: Nu mă satisfaci. Aduc ţigări. Şi ţi le bag în fund. Aprinse. Pe toate. Ca să protejez mediul. Câte pachete vrei? Cafea nu beau. Deductibil rezultă că nu ai ce să-mi oferi.

  @clona: permite-mi să-ţi atrag atenţia că nu adopţi o strategie cum trebuie. Că mie-mi sună a discurs de sectant plictisitor. Ideea am priceput-o. Eu mă refeream la nenea Gigi tractoristu`, altfel om de lume, dar care nu cred că pricepe ce spui tu acoloşa, de-o dai cu drepturi şi cu putearea lui de vot. Şi să-ţi mai spun că nenea Gigi are şi două fete. Cam pe la, să zicem, 43 de ani bucata. Care fete au şcoala vieţii. Şi care ieri, să zicem, au urcat în autobuzul 123 scuipând seminţe şi verbalizând de nu puteai să le-acoperi. A, şi aveau un stil de contrucţie a discursului interzis minorilor, d-am zis că i-am întâlnit pe jimerino şi virusverbalis. Dar am revenit asupra primei impresii când una dintre doamne a zis ceva de, mă scuzaţi, ”să mă lingă-n p- şi se termină cu izdă”. Şi dacă-ţi zic că iecare dintre aceste doamne are minim 3 odoare mi-e că te sperii. Că nu ai strâns tu atâţia cetăţeni cât să echilibrezi votanţii-pe-baza-recompenselor-”umanitare”, care se distribuie în fiecare localitate de gigei în perioada de pre-campanie electorală.

 103. Ianuarie 22, 2011 la 11:47
  link permanent
  mitzy_mo zice ca:

  viruse, dacă e adevărat ce zici tu puţin mai sus, să ştii că-ţi urez ce-am urat şi celorlalţi sportivi balcieni pe twitter mai deunăzi. Adică numai de bine. Are legătură cu bojog, cu varianta mai lumească de boaşe.

 104. Ianuarie 22, 2011 la 14:03
  link permanent
  toader zice ca:

  lasa ca ne descurcam si fara.

 105. Ianuarie 22, 2011 la 14:35
  link permanent
  epo zice ca:

  fa baleno,ia mai suge-ne tu o bucata de pula-ntreaga si da-te-n toti mortii familiei dumitale.pai tu-ti permiti atacuri sub centura impotriva acestor monstri sacri ai faimosului blog ? iti urez candid menstruatie perpetua.

 106. Ianuarie 22, 2011 la 15:39
  link permanent
  Marian S zice ca:

  1. Mitzy, esti genul care se plimba cu autobuzul 123 ? Gata, m-am lecuit. Toadere, baga mare, eu m-am retras.

  2. Restul pulilor: bey, eu chiar nu glumesc cu faza aia. Stiu pe cineva – nu spun cine, persoana importanta – al carui site se vede aiurea in diferite browsere. I-am spus asta inca de asta vara, dar se face ca ploua. Zilele acestea am avut o discutie si din vorba in vorba am inteles ca nu i se vede bine site-ul cu… iPhone !!!
  Ei, vedeti voi, omul a devenit dintr-o data grijuliu. Adica cum pizda ma-sii de treaba sa nu se vada bine site-ul in aplicatiile de iPhone ??? Asta e durerea mare, nu faptul ca pina acum nu se vedea bine decit cu un singur browser.

  Am crezut si io, na, ca are si Dariusica probleme din astea existentiale, daca to si-a vandut nadragii ca sa-si ia iPhone.

  3. Otetefeseeule, ai si tu dreptate: a dat ora si minutul. Na, sa citesc cu mai multa atentie de acum incolo. Dar asta nu anuleaza ce am zis mai sus.

 107. Ianuarie 22, 2011 la 15:43
  link permanent
  Marian S zice ca:

  daca TOT si-a vandut nadragii

 108. Ianuarie 22, 2011 la 17:15
  link permanent
  mitzy_mo zice ca:

  Apropo de pantaloni rupţi în cur, epopo, tu ce orientări sexuale ai? Nu de alta dar mi se pare că nu prea deschizi bine ochiul atunci când trebuie.

  Mariane, zi-mi că ai X5 şi promit să te iubesc. Pentru sufletul tău candid, bineînţeles.

 109. Ianuarie 22, 2011 la 17:59
  link permanent
  toader zice ca:

  ba mitzy, barbatii vor sa fie intotdeauna primii. de aia am bagat eu seama la ce zic femeile. cateodata e mai bine sa ajungi mai tarziu. important e sa ajungi inainte de deschidere si sa intri primul. si apoi ce… unde scrie ca trebuie sa fii primul client? primii isi iau de obicei teapa fiindca produsul nu e inca stabilizat. de aia imi iau eu mereu masini exact inainte sa apara mostenitorul.
  vrei un peugeot? ia tata un 407 cand mai e putin si apare 408-ul? vrei un windows, ia tata un xp cu 10 zile inainte sa apara vista. si asa mai departe. fara buguri de constructie, bine unsa treaba. experienta isi spune cuvantul.
  cu blogurile e mai greu. jegul este defect de cand il stiu si din ce in ce mai slab.

 110. Ianuarie 22, 2011 la 18:14
  link permanent
  epo zice ca:

  a,tu erai balena ? pai pula mea,specifica de la bun inceput,sa nu ne pierdem vremea.incearca sa crapi incet,dar sigur.

 111. Ianuarie 22, 2011 la 20:35
  link permanent

  @ mitzy_mo
  Nu e nici o problemă… Eu nu am spus că am nevoie de toţi românii, numai de 10 milioane. Sunt convins că se găsesc în România 10 milioane care să înţeleagă că nu este bine ca politica să facă ce doreşte prin birourile statului. Sunt convins că aceşti 10 milioane vor înţelege şi că există o cale prin care politica poate fi făcută să asculte de români.

 112. Ianuarie 22, 2011 la 21:45
  link permanent
  toader zice ca:

  bravo bibli. asa a inceput si iliescu cand era copil. spui exact ce zic toti politicienii. nu vrei tu mai bine o bere rece? carnita calda are mitzu.

 113. Ianuarie 22, 2011 la 23:02
  link permanent

  @ toader
  Eu nu ştiu ce a făcut Ion Iliescu când era copil… să fiu sincer, nu am fost interesat de un asemenea subiect.

  Dacă aţi fi citit ce am scris eu în cele 14 postări, cu tot cu materialele respective, poate că aţi fi evitat să spuneţi ce aţi spus mai sus. Ia încercaţi şi pierdeţi o zi pentru a face asta… apoi îmi spuneţi cum este treaba cu Ion Iliescu.

 114. Ianuarie 23, 2011 la 12:00
  link permanent
  virusverbalis zice ca:

  Haitas(sef) ca haitas,da printre altele ,ma mai gandesc si la binele meu,la ce-o mai aduce ziua da maine…
  Ma uitai la modelu’ asta si parc’ ma tenteaza si pe mine.Io am alta serie ,da’ ma cam supara frana la panta..Tre sa urc pasagerii pe anvelopa de rezerva, cea legata de bara din spate, ca altminteri imi ia atelaju’ viteza si ies din carosabil.Mai am ceva probleme si cu directia.Cand trag de hatz stanga, da semne (Ciprian,calu’) de nervozitate.O data s-a balegat la o turnanta-n ac de par si nici prinzatoarea de balega Euro 5 nu era montata.D-asta zic, poa gasesc un dealer serios ,ca de samsari is satul…Mai jos , va prezint modelu de care faceam vorbire…
  http://www.youtube.com/watch?v=LyWdZNmE5Ek

 115. Ianuarie 23, 2011 la 12:28
  link permanent
  Marian S zice ca:

  @ mitzy: Of, n-ai inteles. Si eu ma plimb cu autobuze, tramvaie si metrou. A, chiar si cu firobuze, ca daca le spun troleibuze n-o sa stie ardelenii ce e aia.
  Alta era ideea: stiu prin ce cartiere “evolueaza“ autobuzul 123. Eu ti-am propus o upgradare, dar daca tu nu vrei…

 116. Ianuarie 23, 2011 la 12:44
  link permanent
  mitzy_mo zice ca:

  A, da? Cartiere ca bulevardul Unirii, splaiul Independenţei etc., etc. Dă-mi upgrade la asta şi o să te iubesc şi pentru inteligenţa-ţi strălucitoare, nu numai pentru sufletu-ţi mirobolant.

 117. Ianuarie 23, 2011 la 19:49
  link permanent

  Mai lasati palavrageala inutila si va luminati si voi cu cate ceva:
  http://vimeo.com/19067706

 118. Ianuarie 23, 2011 la 22:13
  link permanent
  toader zice ca:

  a, sa nu uit. darius, sa ii spui lui nastase ca ma pis pe pensiile militarilor, pilotilor, magistratilor, jandarmilor si politatilor. am un amic colonel, unu’ maior si un cunoscut plutonier in rezerva.
  ii dai telefon cu ifonu’ si ii zici asa : domn’ nastase, a zis toader ca isi baga si isi drege si ca daca il mai enerveaza crin si ponta cu pensiile si cu respectul fata de militari se duce si voteaza cu pdl.
  baga-mi-as in fruntea lor de porci. au astia pensii de trei ori cat salariul meu. parc-am fi in coreea. o fi militarul cu trei perechi de coaie si magistratul si pilotul cu cinspe. baga-i-as in pizda mamii lor de spagari.

 119. Ianuarie 23, 2011 la 23:14
  link permanent
  Marian S zice ca:

  Mitzy, las-o balta ! Ocazia ta s-a dus, gata. Am si eu rabdarea mea.

  Asta cu zeitgeist, vezi ca nu e bun linkul, l-au scos.

 120. Ianuarie 23, 2011 la 23:36
  link permanent

  @ toader
  Stimate domn,
  Problema dumneavoastră nu este neapărat (sau nu ar trebui să fie) că se scad sau nu se scad “pensiile imense ale militarilor”, problema este că actualul guvern încalcă toate principiile de drept ca să scadă salarii, pensii, alte mii de “mişmaşuri” dincolo de orice normalitate constituţională.

  Guvernul, Preşedintele, PDL, susţinătorii PDL şi “10TV Naşu” abilitează o idee de nivel de grupa mică la grădiniţă. Domniile lor sunt de acord cu pensii mari pentru cei care au luptat în războaie sau nu ştiu ce au făcut, dar nu sunt de acord să aibă pensii mari foştii securişti, cei care au strâns porumbul şi, în general, pentru cei care sunt “nesimţiţi”.

  Exact acelaşi principiu l-au aplicat şi comuniştii. Şi ei erau de acord ca fiii de muncitori, cei cu dosar bun, să facă o facultate, dar copiii de burghezi, duşmanii de clasă, nu aveau voie să facă facultate. Unii români erau mai egali în faţa legii decât alţi români.

  Democraţia implică un principiu clar, “egal în faţa legii”. Egalitatea cetăţenilor, oricum ai privi-o, se reduce la un moment dat în forma egalităţii în faţa legii. Domnul Boc vrea să nu respecte “puţin” principiile de drept pentru că i se pare justificat să facă ceva rău “duşmanului de clasă”. Într-un stat dictatorial, aşa cum încă este România, nu avem o problemă ca premierul să dea astfel de ucaz, angajări de răspunderi susţinute de o maşină de vot în Parlament, Hotărâri de Guvern, OUG-uri… Într-o democraţie funcţională, un om cu stilul de a gândi al domnului Boc nici măcar nu s-ar fi apropiat de postul de premier, Parlamentul nu i-ar fi dat voie să fie acolo.

  Aceşti militari nu au furat ca să aibă asemenea pensii (dacă ar fi furat, era simplu, ajungeau în puşcărie), tot nişte politicieni, reprezentanţi ai românilor, au stabilit astfel de reguli pentru un avantaj de moment, aşa cum astăzi cei care vor să taie pensiile au un avantaj de moment. Dumneavoastră, dacă patronul v-ar dubla salariul, l-aţi refuza pe motivul că este imoral de mare? Bănuiesc că nu. Dar dacă ar aprecia că este prea mare şi, fără să vă întrebe, v-ar înjumătăţii salariile. Bănuiesc că nici de această dată nu aţi spune… da domnule, aşa e moral.

  Problema noastră este că avem un preşedinte care spune “în democraţie este important să iei o măsură în favoarea majorităţii”. Orice profesor de filosofie descoperă aici cel mai clar populism.

  POPULISM s. n. 1. mişcare politică rusă de la sfârşitul sec. XIX care preconiza o societate socialistă, contrară industrialismului occidental. 2. ideologie a mişcării politice şi artistice care vedea în popor un model etic şi social. 3. atitudine favorabilă satisfacerii dorinţelor poporului, chiar în detrimentul intereselor reale ale acestuia. (fr. populisme)

  Democraţia înseamnă că poporul ia hotărârile şi politicienii aplică. Pe noi, poporul, nu ne întreabă nimeni însă absolut nimic, numai politicienii iau hotărâri ce este bine pentru noi şi, nu ştiu cum se întâmplă, dar parcă aceste hotărâri le foloseşte mai mult lor decât nouă.

 121. Ianuarie 24, 2011 la 00:32
  link permanent
  toader zice ca:

  bibli, ma pis pe principii. principiu era daca se calculau corect de la bun inceput. ma omule, nu e normal ca un colonel sa aiba de saisprezece ori pensia unui medic. ma pis pe principii in cazul asta.

 122. Ianuarie 24, 2011 la 01:16
  link permanent

  @ toader
  La început a fost cuvântul…

  Militarii au pensii speciale de pe vremea lui Cuza, dacă nu fac eu o confuzie. La început toţi românii aveau pensia calculată exact ca militarii, funcţie de ultimele salarii. Pe urmă pensiile “normale” au trecut pe “contribuţii”, dar, atunci când s-a făcut această trecere, nici o pensie nu a scăzut… Doar că pensiile mari nu au mai crescut şi au crescut numai pensiile mici.

  Puteau să facă la fel şi de această dată.

  Puteau să facă un fond special de pensii pentru fiecare dintre “legile speciale”, puteau să facă, la fel ca la pensiile normale, rezolvarea chestiunii contribuţiilor, fără însă a micşora pensiile, doar să nu le crească pe cele mari până se micşorează de la sine. Puteau, pur şi simplu, să împartă valoarea pensiei la valoarea punctului de pensie aflând astfel numărul de puncte corespunzător fiecărei pensii.

  Iată, lucrurile funcţionează normal în cazul Casei Asigurărilor de Sănătate a Apărării, Ordinii Publice, Siguranţei Naţionale şi Autorităţii Judecătoreşti care colaborează foarte bine, de foarte mult timp cu asigurările “Normale” de sănătate, respectiv cele din jurisdicţia Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate.

  Exista apoi soluţia impozitării suplimentare a tuturor pensiilor mari şi foarte mari, şi subliniez, a tuturor pensiilor mari, nu numai ale celor cu legi speciale.

  Ceea ce nimeni nu înţelege este că domnul Boc are următoarea problemă.
  A trecut “pensiile speciale” la un loc cu “pensiile cu contribuţie” pentru a “scuti” nişte bani de la Bugetul de Stat (pensiile speciale erau de fapt nişte plăţi viagere şi nu neapărat pensii, plătite direct din Bugetul de Stat).
  Domnia sa, Bocul Românesc, a spus că pensiile militare se vor achita din viitoarele contribuţii luate de la militarii activi. Numai că militarii trec în rezervă ceva mai repede decât oamenii de rând, că doar nu pui militari de 60 de ani să mai alerge la instrucţie cu masca pe figură. În concluzie sunt foarte mulţi rezervişti pensionari faţă de militari activi. Cum nu pot lua sume mari drept contribuţii de la activi, domnul Boc s-a gândit să bage mână în contribuţiile civililor. Din păcate pentru domnia sa, nici civilii nu stau prea bine… şi atunci a venit ideea scăderii pensiilor cu 15% păstrând aceleaşi contribuţii şi, desigur, scăderea pensiilor speciale. Cum “şmecheria” cu scăderea pensiilor cu 15% nu a funcţionat, au mers pe tăierea aberantă a pensiilor speciale.

  Mai mult, s-a mărit şi CAS-ul la toate pensiile pentru a mai scădea alte sume care veneau de la Bugetul de Stat spre Casa Naţională de Asigurări de Sănătate.

  Repet, problema principală este că nu se respectă principiile. Iar dacă nu se respectă principiile într-o chestiune, nu se vor respecta principiile în orice chestiune. De ce ar fi acum o problemă pentru domnul Băsescu să se numească preşedinte pe viaţă? Va face o majoritate parlamentară care va consfinţi, se vor mai aranja nişte alegeri, o schimbare de Constituţie… Comuniştii au făcut altfel în anii ‘50?

 123. Ianuarie 24, 2011 la 01:23
  link permanent

  Cam aşa se pune problema la occidentali:
  http
  www
  armytimes.com/money/financial_advice/ONLINE.INVEST.PENSION/

  Aş sublinia că la ei perioada normală de serviciu militar este de 20 de ani…

 124. Ianuarie 24, 2011 la 12:59
  link permanent
  virusverbalis zice ca:

  Toadere,cin te-a invrajbit, bre ,asa contra armatei?E de la ei sau de la tine?

 125. Ianuarie 24, 2011 la 13:11
  link permanent
  virusverbalis zice ca:

  Mitzy,te invit la o pulpa de mistret..Taiara astia doi…

 126. Ianuarie 24, 2011 la 17:02
  link permanent
  trecator zice ca:

  mitzyyyyyyy… aici erai, fah ?

 127. Ianuarie 24, 2011 la 17:14
  link permanent
  Darius Groza zice ca:

  Mehehe, cineva tocmai ce a rulat fin.

 128. Ianuarie 24, 2011 la 17:31
  link permanent
  mitzy_mo zice ca:

  Voi încercaţi să mă instigaţi la lucruri. M-aţi văzut mai aşa, mai cu sânge-n vene. Viruse, eu nu ştiu cum o arzi tu cu ecologia şi cu protecţia animalelor, dar nu prea ţi-ai găsit prietenul în mine la d-astea. Dar putem încerca un joc: se cheamă ruleta rusească, dar o vom adapta puţin. O vom juca, să zicem, cu mistreţi. Când e iarna mai aspră. Te leg de un copac şi îţi atârn de pantaloni nişte rădăcini, nişte nimicuri d-astea de pădure, proaspăt tăiate, după care aşteptăm o vreme . Dimineaţa tragem concluziile.

  trecătorule, rămâi un trecător.

 129. Ianuarie 24, 2011 la 17:59
  link permanent
  Darius Groza zice ca:

  Nu, ai fost instigată bugăt.

  Şi nu, nu aşa te-am văzut.

  Cât despre trecător… da. Trecătorul trece, tu – ne este tot mai limpede – vei rămâne.

 130. Ianuarie 24, 2011 la 18:19
  link permanent
  toader zice ca:

  ba, puteti voi sa ziceti ce vreti. mie mi se pare total anormal ca un colonel cu 20 de ani de vechime sa aiba de 16 (saisprezece) ori mai mult decat un medic chirurg cu 35 de ani. as fi zis : “ba, speciala sa fie pensia, sa o faca egala ca asta ar insemna de mai mult de 1,5 ori pe an de lucru”. dar da-o in pizda ma-sii.

  alta faza. cum pana mea sa aiba ma un pilot 250 de milioane pensie (adica peste 6000 de euro)? pai da-i dracului ca salariul lor nu depaseste 5000. totul e pe ochi frumosi.

  ma luati cu drepturi si astea. ba, un maior din armata frantei are solda fix de doua ori fata de un invatator. pensia, fiindca unu’ iese la 60 si al’lalt la 45 e relativ egala. si astia stau la dracu’ in praznic si isi fut sanatatea prin africa.

  lasati-ma ma doamne iarta-ma ca nu am nimic cu armata romana sau cu politaii. dar pe mine ma lasa masca ca li se mai si sufla in cur.

  plangea iovan ala ca de la 10.000 a scazut la 2.000 de euro pensie. ma, da cat dracului a contribuit ala ma?

  voua nu va e scarba de cat platiti impozit? in loc sa isi ia darius iphone fara sa planga isi iau toti sergentii majori iesiti la pensie. 4 milioane de salariati la 5 milioane de pensionari. 3 milioane la stat. de unde dracu’ ma? aveti petrol de la sauditi la juma’ de pret si faceti specula? e ca in coreea de nord unde armata e pe post de secu’, politie, armata si minister de externe la un loc? baga-mi-as picioarele.

  faceti cum vreti tataie. ma mai apuca cateodata doru’. tampit eram.

 131. Ianuarie 24, 2011 la 18:39
  link permanent
  Ramses3 zice ca:

  bah toader tu ai auzit de dolce far niente- ete ca frantujii si italienii in speciali – sunt meseriasi la asta..

 132. Ianuarie 24, 2011 la 19:46
  link permanent
  toader zice ca:

  ba, eu cand sunt la munca nu am timp sa scriu aici. tu ai?

 133. Ianuarie 25, 2011 la 01:08
  link permanent
  virusverbalis zice ca:

  Mitzi.io prefer far de pantaloni si pe cetina!Iar dimineata pe racoare, nici in vreascuri nu te doare,ca ai focuri in catare la ruleta din dotare , fix in pix si-n nascatoare ,nu ne mai trebe fro boare,ca-i caldura mare,mare,mai ales intre picioare,unde e focu cel tare…..

 134. Ianuarie 25, 2011 la 09:37
  link permanent
  trecator zice ca:

  mitzyyyyyy, ai plecat, fah ?
  (mai trec)

 135. Ianuarie 25, 2011 la 09:59
  link permanent
  Darius Groza zice ca:

  Făhăhăhăhăăă!

  Cred totuşi că Miţa e mai puternică decât atât şi va răzbi.

 136. Ianuarie 25, 2011 la 10:32
  link permanent
  babuinu zice ca:

  inversunata ovina…da duce

 137. Ianuarie 25, 2011 la 11:42
  link permanent
  Marian S zice ca:

  Dariusica, te roaga nenea mult, pune si aici adresa de email a stimatei mitzy, ca n-o mai gasesc la postul precedent. Vad ca ea nu vrea sa-mi scrie, desi am redeschis blogul si poate gasi acolo adresa mea. Tocmai ce am scris despre cum salvam noi (romanii) omenirea de la extinctie, dar zau ca as vrea sa incep cu o romanca, totusi.

  Toadere, acu` m-am prins de ce e natalitatea asa de mare in Francia. E plina de romani verzi.

 138. Ianuarie 25, 2011 la 12:55
  link permanent
  mitzy_mo zice ca:

  Stimata Mitzy este momentan în vorbă cu un tânăr de o mare speranţă din toate punctele de vedere. Are ”scutăr” şi doreşte să o scoată ”la o paranghelie dă borfaşi la club”. E din Jilava.

  Mariane, parcă-mi dăduseşi roşu. Acum ce faci? Te suceşti? Nu-mi plac bărbaţii care nu sunt consecvenţi.

  Darius, te plictiseşti!

 139. Ianuarie 25, 2011 la 13:44
  link permanent
  ottffsse zice ca:

  nimeni n-are dreptate şi nimic nu-i adevărat.
  din acest motiv compus eu nu mă las de fumat.

 140. Ianuarie 25, 2011 la 14:01
  link permanent
  virusverbalis zice ca:

  Cic’ ar fi mancat si Stolojean…
  http://www.youtube.com/watch?v=2qN4LmBYxuE

 141. Ianuarie 25, 2011 la 15:47
  link permanent
  Marian S zice ca:

  Problema este ca noi asteptam de zece zile, cu sufletul la gura, sa ne spuna daca si-a cusut pantalonii. Am (la coltul strazii) un mic atelier unde ti-i face pe loc, bre. Ba, mai mult, daca vii cu pantalonii pe tine te dezbraci in atelier si te tine o tanti de vorba pina ii coase barbac-su. Daca ii duci la pachet ti-i coase ea, dupa ce te priveste cu un aer de dispret total.

 142. Ianuarie 25, 2011 la 22:02
  link permanent
  toader zice ca:

  macar eu am facut doi copii si tin o casa.:)

 143. Ianuarie 26, 2011 la 09:21
  link permanent
  trecator zice ca:

  mitzyyyyyy… cum o fo pe scutar, fah ?

 144. Ianuarie 26, 2011 la 09:35
  link permanent
  Darius Groza zice ca:

  Măhăhăhăhă! Îl doresc pe trecător să locuiască aici pe Internet la noi, gratuit.

 145. Ianuarie 26, 2011 la 21:28
  link permanent

  Aloooooo! Filmuuuuu!

 146. Ianuarie 28, 2011 la 12:09
  link permanent
  Lucian zice ca:

  fac pe desteptu si eu … “Viaţa mea vestimentară se petrece pe de-a lungul al unor largi perioade….” as taia “al” de-acolo

 147. Februarie 4, 2011 la 02:39
  link permanent
  Cristi zice ca:

  imi place cum scrii!

 148. Februarie 4, 2011 la 04:28
  link permanent
  Darius Groza zice ca:

  Tocmai acum vroiam să-ţi zic că îmi place cum citeşti.

 149. Februarie 11, 2011 la 12:58
  link permanent
  Mariana zice ca:

 150. Aprilie 20, 2012 la 20:55
  link permanent
  sa-mi sugi zice ca:

  sa-mi introduc pula in inima si familia matii

 151. Aprilie 20, 2012 la 20:56
  link permanent
  sa-mi sugi zice ca:

  sate ffff in gura de cretin

 152. Aprilie 20, 2012 la 20:57
  link permanent
  sa-mi sugi zice ca:

  cind sugi pula, adreseaza-te in alta parte

 153. Octombrie 12, 2017 la 11:51
  link permanent

  For someone with such ‘certainty’ you certainly fail to present evidence.

un trackback

 1. [...] Mariana, o zână caldă care lasă în urmă praf de pe jos din Rai (numele n-are legătură cu croitoresele clonate dintr-o relatare precedentă), apoi Măriuţa, o Sfântă Duminică cât pentru un week-end [...]

zi si tu ceva:

(musai)
(musai)