Mama mea, Carmen şi iubita mea, Ada.

sari la comentarii

Există multe elemente în lume a căror coliziune fatidică întâmplătoare poate schimba însuşi înţelesul existenţei. Iar toate aceste elemente decisive sunt împărţite pe nedrept în mod egal între doar două fiinţe.

Ele sunt mama mea, despre care putem spune îndeajuns de concludent că vi l-a dat pe frate-miu, respectiv iubita mea, care vi-a răpit pe mine.

Forţele lor potrivnice cumulate pot contracara cu uşurinţă expansiunea Universului, redusă la statutul umil de biet pârţ. Prin descompunerea metodică a logicii, o ocupaţie de-a lor încadrată ca pasiune relaxantă şi practicată activ, când nu se alternează în a-mi redefini mie sistemul de valori din plastilină, după cum consideră ele mai potrivit. Deoarece natura singură, dezlănţuită nu va putea egala energia stocată în materie negativă rezultată de pe urma competiţiei acerbe şi infinite dintre cele două de a debita una dintre ele o tâmpenie mai mare decât a reuşit precedenta.

Vom zgâria în aceste rânduri o subţire pojghiţă care s-a sleit peste bulbucinda distrugere a spiritului uman de care sunt capabile.

Carmen

Mama mea are obiceiul bine exersat de a urla descreierată la toată lumea de prin casă, de obicei de sărbători, imediat după ce ea a spart un obiect, ca să identifice mâna criminală care a pus aia acolo. Ca de pildă, la Sărbătorile Pascale ale anului trecut – când a deschis frigiderul şi a cotrobăit minute în şir în el după muştarul dijonaise, pe care toţi insistam că nu vrem să îl scoată, chiar dacă e cel mai bun muştar, făcut în zona Burgundiei, în Franţa. Până a împrăştiat prin toată bucătăria o farfurie cu drob de miel înfundat în maţ de taică-miu personal, cu degeţelele lui iscusite, provocându-i acestuia din urmă o serie convulsivă de atacuri de apoplexie. Acelaşi tată care o rugase să nu pună încă drobul de miel în frigider, că mai mănâncă copiii şi că deja i se vede bine faţa de masă cu iepuraşi, chiar dacă are platourile pe ea şi o acoperă. Concurs de împrejurări la finalul căruia a şi fost găsit vinovat.

Cu ocazia Crăciunului, am aflat cu toţii că muştarul dijonaise ar fi totuşi parcă nociv, conform Formula As, una dintre sursele pe care se bazează mama mea, în vasta ei documentare, când n-o citează pe tanti Edit, că tuşeşte tebecistă în uşa agenţiei de turism, între un stins de-o ţigară şi aprins de alta.

Ada

Pe iubita mea o transformă la nivel primar (într-o bestie feroce însetată de sânge, să zicem), dacă aduc orice tip de modificare, cât de minusculă, la indiferent ce îmi găteşte ea. Incluzând dacă a ieşit ceva greţos şi ar putea fi îndepărtat de otravă şi adus mai înspre comestibil – tot pentru buna ei dispoziţie – doar înecându-mi glandele gustative cu supradoze de erori aromatice, ca să îmi înşel organismul, iar acesta să aglutineze fără filtrări şi obiecţii.

Însă, cu regularitate, ce-mi serveşte ea este desigur apropiat de perfecţiune, dacă nu chiar după, totuşi simpla mea intenţie de personalizare a mâncării, ca un omagiu adus dedicării cu care îmi este oferită, este întâmpinată cu răcnete şi violenţe de nedescris, de parcă iubirea mea faţă de ea s-ar rezuma la prima îmbucătură care trebuie să se suprapună negândit cu o reacţie necontrolată de renaştere.

Carmen

Maică-mea s-a certat ca la uşa cortului, zbierând argumente de o coerenţă îndoielnică de la balconul etajului al patrulea, către portarul curţii din spatele blocului, absolvent de două clase cu program special, explicându-i academic că ea nu face – câh! – mizerie, ci aruncă sarmale proaspete pisicilor din jurul blocului.

Membri ai cărui cartel felin îi cunoaşte personal, pe fiecare în parte, în care are deplină încredere şi care sunt educaţi – într-o comparaţie evidentă cu portarul, deci despre cotoii ăia râioşi vorbim – cum să se comporte şi să nu rămână dezodine, după ce au sfârtecat ca nişte turbaţi, scoţându-şi una celeilalte ochii, parizerul de la prânz.

Ada

Iubita mea dă în isterie patologică, dacă îmi aşez orice obiect străin în ceea ce ea defineşte ca fiind mijlocul camerei. Aparent disciplina aceasta a lucrurilor este una foarte strictă, iar eu nu reuşesc să o înţeleg şi urmez. O cauză ar fi că mijocul camerei ei este foarte vag conturat, în oricare dintre încăperi, orientarea fiindu-mi perturbată de maldărele de haine înnodate claie peste grămadă sau scrumierele lipite între ele cu ambalaje.

Se vindecă brusc la mine acasă, pentru că ştim prea bine că apartamentul în care locuiesc eu este nemărginit, încap în ele toate aspectele, consumate peste tot, mai ales “dischete cosmetice” şi veselă de care nu ştiu că am şi din care eu nu mănânc niciodată şi deci nu are cum să aibă un mijloc al camerei un astfel de imobil, după care să ne ghidăm unde să lăsăm orice pe unde ne pică din mână.

***

[vezi şi Registrul Diverse!]

21 comentarii

zi si tu ceva
 1. Februarie 10, 2011 la 10:20
  link permanent
  mitzy_mo zice ca:

  Nu vezi ce-mi zice? Tot eu. Bineînţeles. Ceea ce nu înţeleg. Vrem egalitate, dar doar pentru căţei. Să mă aştepţi. Că eu vin. Cu acelaşi entuziasm şi dedicare cu care mă aştepţi tu. Că doar se cunoaşte entuziasmul “super fetiţelor”. În rest numai sănătate şi pahare pline.

 2. Februarie 10, 2011 la 12:55
  link permanent
  isis zice ca:

  @toader: nu mă tem de violat, acuma că ştiu că-i mai scund decât subsemnata.
  @jeg: da, erai tras prin inel. Şi cred că mulţi se bagă în faţă ca să-şi compenseze un complex de inferioritate născut din faptul că nu-s prea înalţi. În afară de Napoleon, am văzut un solist care chiar are o mică platformă metalică în concerte B-). Da să ştii că îmi eşti simpatic în continuare.
  @ottffsse: fapta de corupere de minori nu este reglementată ca atare de Codul penal. Chestiile la care te gândeşti tu pot fi incluse la formele agravate de viol (art. 197), act sexual cu un minor (art. 198), perversiune sexuală (art. 201) sau corupţia sexuală (art. 202). Da o să am grijă să nu mă încadrez la niciuna.

 3. Februarie 10, 2011 la 14:56
  link permanent
  razvan zice ca:

  fara nicio legatura cu subiectul ori cu darie, o minunatie de torsiune testiculara.
  http://tinypic.cooochei, mersi, pa!

 4. Februarie 10, 2011 la 17:15
  link permanent
  ügyvéd zice ca:

  @isis, ai trecut vreodata, in lunga si implinita viata-ti, prin fata unei Facultati de Drept?

 5. Februarie 10, 2011 la 17:40
  link permanent
  isis zice ca:

  @ügyvéd: nu, luminează-mă tu.

 6. Februarie 10, 2011 la 17:49
  link permanent
  virusverbalis zice ca:

  Ultima partida facuta pe Jiu… :))
  http://www.youtube.com/watch?v=7KDp_-n39xM

 7. Februarie 10, 2011 la 17:55
  link permanent
  ügyvéd zice ca:

  @isis, te cam dai in dume cu mine. Sa te lumineze profesorii universitari. Daca ai avea putin, numai putin simt juridic, nu te-ai apuca sa postezi rahaturile alea! Da? Ia urca si tu pe treptele Universitatii!

 8. Februarie 10, 2011 la 17:58
  link permanent
  ügyvéd zice ca:

  Nene Darie, nu suport prostii!

 9. Februarie 10, 2011 la 18:03
  link permanent
  isis zice ca:

  @ügyvéd: ce fac, mă? Pe treptele universităţii ai învăţat limbajul ăsta de băiat de cartier? Sau în faţa facultăţii de drept? Poate nu strica să şi intri. P.S. Te iei prea în serios, bea o bere şi relaxează-te.

 10. Februarie 10, 2011 la 20:00
  link permanent
  toader zice ca:

  lasa isis, nu te imbufna. e baiat rau.
  las’ pe el sa nu bea bere. nu mai bine o bem noi doi?
  cunosc eu un bar cu muzica buna si gagici misto.

 11. Februarie 10, 2011 la 20:00
  link permanent
  toader zice ca:

  pardon. mi-am dat seama ca am zis un neadevar. gagicile alea nu sunt misto.

 12. Februarie 10, 2011 la 20:58
  link permanent
  ügyvéd zice ca:

  @isis, una la mana. Limbajul de baiat de cartier l-am invatat find un baiat de cartier. Daca tu ai copilarit la Oxford, scuze. Doua la mana. Universitatea pe care, cu scuzele de rigoare, am absolvit-o, nici in cele ca sa zic mai mari cosmaruri nu te-ar accepta. Trei la mana, beau cu placere berea. Altceva mai ai de zis? Si considera-te privilegiata fiind ca mi-am miscat destele pe tastaura dorind a-ti raspunde.

 13. Februarie 10, 2011 la 21:01
  link permanent
  Marian S zice ca:

  Darie, unde eşti, Darie ??? Potoleşte-l pe Aki ăla (smetu`, ştii tu) că dacă îl prind îl bag undeva ! Am deja vreo 3 comentarii dispărute în ceaţă, dă-o în pisici de treabă.

 14. Februarie 10, 2011 la 21:03
  link permanent
  toader zice ca:

  darius se chinuie sa scrie articolul cel nou. e prea ocupat.
  vezi isis ce rai sunt baietii astia. uite, eu sunt baiat bun.
  poti sa fii amanta mea daca vrei. te pun direct pe locul 3.

 15. Februarie 10, 2011 la 21:31
  link permanent
  IisusEsus. zice ca:

  prezic ca o sa vina articol nou.

 16. Februarie 10, 2011 la 21:38
  link permanent
  ügyvéd zice ca:

  Nea Toderica, esti om serios, asezat la casa sa, cum s-ar zice familist, onorabil stimabile. Ia-ti nene o amanta care cum s-ar zice, cum am zice sa fie onorabila monser. Ochi alunecosi, inima zburdalnica mon cher. Nu carecumvasilea sa te procopsesti, mon cher cu vreo membra a Asociatiunii Romane a Pizdelor Proaste! Mon cher, fereste-te domnule, ca astea bantuie netul. Si pe aicea s-au infiltratara.

 17. Februarie 10, 2011 la 21:41
  link permanent
  mitzy_mo zice ca:

  Toad, cum vrei tu lucruri!

 18. Februarie 16, 2011 la 05:14
  link permanent
  radu zice ca:

  ultimu’

 19. Aprilie 10, 2013 la 07:06
  link permanent
  kocaeli zice ca:

  Sorry for the huge review, but I’m really loving the new Zune, and hope this, as well as the excellent reviews some other people have written, will help you decide if it’s the right choice for you.

 20. Iulie 25, 2014 la 18:27
  link permanent
  Emmettdela zice ca:

  c g zsoj cnyv adixfpqp
  {【国内未発売モデル】エルメス 時計 日付変更|新社会人へのギフトに!エルメス フールトゥ 男|【デザイナーズバッグ】エルメス ネクタイ 蹄}
  {【特売バーゲン】o レイバン ガラスレンズ 度|【中古限定ポイントアップ】レイバン メガネ 徳島|【有名な】p レイバン 偏光レンズ交換 ひ}
  {ルイヴィトン スーパーコピー 販売店|ルイヴィトン 公式 時計|ルイヴィトン リュック メンズ}
  {【セール】【即発送可能】エルメス オータクロア サイズ|最新入荷エルメス 時計 レディース ケープコッド|【グランドOPEN】エルメス コピー 財布}
  {ルイヴィトン チョコレート 通販|ルイヴィトン 製造番号|ルイヴィトン モノグラム ブロワ m51221}
  {【先行販売★数量限定】p エルメス 引出物 め|激安セール!エルメス 時計 店|【先行販売★数量限定】エルメス バッグ リボン}
  {格安ルイヴィトン 手帳カバー リフィル|【Entryでポイント5倍】ルイヴィトン ダミエ 偽物の見分け方|【本物保証】ルイヴィトン 時計 保証書}
  {ヴィトン アズール かわいい|ルイヴィトン イニシャル 消す|ヴィトン アズール コピー}
  {【割引】ルイヴィトン ダミエ 本物 見分け方|【パリ本店買い付け正規品】ルイヴィトン バッグ 本物|新品ルイヴィトン カタログ 長財布}
  {ジミーチュウ/JIMMY CHOO/ キーケース/NANCY LEATHER /Cuoio×Frappe|Jimmy Choo【ジミーチュウ/ジミーチュー】ZETA クラッチバッグ|ジミーチュウ 京}
  {【アッパー品質】エルメス バッグ コピー|【質屋出店】エルメス 時計 使い方|送料無料 -エルメス シェーヌダンクル 皿}
  {2013年春夏Jimmy Choo【ジミーチュウ】MARIONサンダル【black】|ジミーチュウ バッグ 安い|ジミーチュウ 財布 星座 ピンク}
  {【GW特別企画★ポイント5倍!!】レイバン 調整|土蠠o料!!海外限定]レイバン 店舗 小倉|【黒入荷★70%OFF】p レイバン ギャツビー そ}
  {【予約注文】ルイヴィトン 財布 新作 ヴェルニ|【A倉庫】ルイヴィトン トータリー gm|【最安値挑戦中!】ルイヴィトン 中古 相場}
  {ルイヴィトン シリアルナンバー ない|ルイヴィトン ダミエ コピー|ルイヴィトン バイカル}
  {ルイヴィトン ショルダーバッグ メンズ|ルイヴィトン 直営店 在庫|ヴィトン アズール トータリー}
  {最新入荷エルメス 財布 女|新品エルメス ネクタイ 大阪|大好評エルメス 野生の優しさ スカーフ}
  {ルイヴィトン ヌメ革 色|ルイヴィトン 免税店 台湾|ルイヴィトン キーケース マルチ}
  {【2014年3月★新入荷】レイバン 新潟 取扱|新社会人へのギフトに!レイバン サングラス 冬|数量は多いレイバン ブルー}
  {【最低価格】o ルイヴィトン ショルダー 屋|人気あるルイヴィトン 財布 コピー 見分け|新作激安通販ルイヴィトン スカーフ マルチカラー}
  {◆良品【中古】◆ヴィトン ピンク ヴェルニ|★神プラ満載!!ルイヴィトン ダミエ ジェアン 中古|【☆メンズコレクション☆】ルイヴィトン 平均年収}
  {p サムソナイト アメリカンツーリスター 取扱店 め|サムソナイト 名古屋 松坂屋|サムソナイト バックパック アウトレット}
  {【大人気】エルメス スカーフ コーディネート|可愛いエルメス バッグ ファスナー|【予約注文】エルメス ネクタイ 知恵袋}
  {気高いルイヴィトン 財布 名前入れ|【超歓迎された】ルイヴィトン バッグ リペア|激安セール!ルイヴィトン ヴェルニ リボン}
  {高価値p ルイヴィトン 防水スプレー め|数量は多いルイヴィトン 正社員 採用|【新品-本物-正規品】ルイヴィトン ソミュール 製造番号}
  {【レビューを書いて送料無料】エルメス 時計 難波|【中古限定ポイントアップ】エルメス 店舗 神戸|【特価セール-SALE】エルメス コピー 財布 ドゴン}
  {格安エルメス キーチェーン ケリードール|海外高島屋 エルメス 財布|【エントリーで全品ポイント5倍!】楽天 エルメス コーヒーカップ}
  {【訳あり特価】ヴィトン n51150 ダミエ ブレラ|★神プラ満載!!エスパス ルイヴィトン 表参道|【予約販売商品】韓国 免税店 ルイヴィトン 値段}
  {サムソナイト 店舗 大阪|サムソナイト 象|サムソナイト スーツケース タイヤ}
  {★【決算30%】38880が【送料無料】エルメス 手帳 シルキー|【お買い得】エルメス ケリー キャンバス|半額多数!エルメス オーダーバッグ}
  p nwse doqf yrqy mshg nbac njpj lvei atpu btkt zihp cqy

 21. Octombrie 9, 2014 la 10:08
  link permanent
  ManuelMat zice ca:

  ixgbahrbasket lebron james
  ray ban color
  bottes ugg en cuir
  basket de marque pas cher
  maillot de foot pas cher
  casquette ny pas cher
  pink and black jordans
  vestes ralph lauren homme
  chemises femme ralph lauren
  sac occasion louis vuitton
  nike air max 90 noir et blanc
  achat maillot football
  sacs bandouli¨¨re femme
  air max noir et blanc pas cher
  ray ban rb3447
  wholesale?jordan shoes
  air jordan dub zero
  optique 2000
  sac ¨¤ main l¨¦opard
  le bon coin sac a main
  lyhnnznp

un trackback

 1. […] curte încep să fie hrănite de către Mirmen cu SOMON, în opoziţie cu parizer şi pulpe de pui, ca până acum şi în opoziţie cu a fi hrănit tată-meu […]

zi si tu ceva:

(musai)
(musai)