M-am dus la mall – da? – şi am băgat într-un fel de maşină două fise de 50 de bani câştigaţi cinstit, cu sudoare frunţii, iar maşina mi-a scris înapoi bioritmul, din care nu înţeleg nimic…

sari la comentarii

Mi se pare o activitate demnă de înveşnicit, mai ales într-un titlu. Mai studiez foaia şi o să v-o arăt şi vouă, când mă dumiresc, să nu ştiţi ceva ce eu nici măcar nu pricep.

Artpi a zis, din proprie iniţiativă, că el îmi face caricaturi pentru toate articolele, dacă i le dau din timp să le citească. Pe acest articol de mai jos i l-am dat. Două zile prea târziu mai încolo, mi-a dat înapoi ce-mi trebuia alaltăieri…

***

Există o datină, acum bine împământenită mai peste tot în ţară, dar de provenienţă zălăuană şi practicată prin părţile locului încă de dinainte să ştiţi voi ce-i aia dragostea parentală.

Este vorba despre – aţi ghicit – ritualul trimiterii de mâncăruri gătite, răcite şi împachetate, dintr-un judeţ într-altul, de la o generaţie la alta. Aceasta se întreprinde prin mijlocul de transport uzual al microbuzelor, care oferă acest serviciu de cărat lucruri, pe lângă cel destinat pasagerilor – de a fi spulberaţi de tren.

Cum se efectuează asta e că părinţii se deplasează la ieşirile din oraşe, în toate direcţiile, de regulă în vârful unor dealuri, de unde predau ştafeta gastronomică, menită odraslelor lihnite. Se încarcă în maşini, grămadă, se zdruncină până la destinaţie, unde beneficiarii îşi înfig râturile nerecunoscătoare în ele.

Cu o oareşcare mândrie, recunosc că familia noastră deţine titlul fruntaş în această deprindere, nimeni altcineva nefiind în stare să înfunde, într-un singur pachet, un număr atât de mare de feluri, într-o cantitate atât de voluminoasă. Părinţii mei sunt maeştri necontestaţi atât la proba de femei, cât şi de bărbaţi, indiferent de categorie – pungă de plastic, plasă de rafie, sacoşă sau geantă cu fermoar.

Vă spun doar atât: cu o ocazie, taică-meu a reţinut din centru (prin telefon, fiindcă are la dispoziţie contactele şoferilor întregii flote) un microbuz întreg cu tot cu călători, din pricină că uitase supa, pe care a şi ataşat-o cu pricepere de restul alimentelor, deşi se afla într-o găleată smântână la 1 litru şi nu mai avea loc s-o îndese. Era „cu cărniţă de viţel şi trebuia mâncată în aceeaşi zi”.

Dacă se întâmplă ca tatăl meu şi mama mea să se cearte, ei trimit pachete separate, la câteva minute distanţă, cu maşini diferite, deşi nu reuşesc să se depăşească unul pe altul în dimensiuni (dar pe oricine altcineva). Ultima dată când s-a întâmplat asta, tatăl meu vroia să pună vasul cu lasagna într-un coş de răchită, ca să varieze la aspectul creativitate, însă maică-mea n-a putut tolera o asemenea ofensă, astfel încât a trimis pachetul său (adică acela conţinând materialele ce i se atribuiau ei), cu un alt microbuz, pe care eu l-am aşteptat la intrarea în Cluj de la gară alte 45 de minute, după ce ajunsese deja lasagna în coşul de răchită al tatălui.

Măiestria părinţilor mei este binecunoscută în oraş, ei fiind probabil primii părinţi care au dezvoltat strategia unui fel de mâncare caldă perfect sincronizat caracteristicelor atmosferice din microbuz în intervalul orar al trimiterii, astfel încât în momentul despachetării sale la destinaţie să fie bun de consumat imediat, fără reîncălzire.

De când le-a cam venit şi lor vremea înscrierii pe lista de dosare a unui azil, s-au perfecţionat, fiind capabili să asigure prin două pachete săptămânale aprovizionarea unei nunţi mari sau a unei nunţi mai restrânse şi a unui botez. Cât trimit ei este imposibil de consumat din punct de vedere digestiv uman, de către un grup numeros şi înfometat, inclusiv dacă am presupune că termenul de valabilitate al produselor s-ar putea extinde cu 5 zile, iar persoanele ar aduce invitaţi.

Componenţa unui pachet este iniţial plănuită pentru a fi echivalată cu necesităţile beneficiariarilor, eu şi Mofle, după care se execută modificări, de cele mai multe ori cerându-se de către noi diminuări majore cantitativ. După ce e apobată masa totală, părinţii o triplează şi este trimisă cu instrucţiuni de primire şi transport, după care suntem asistaţi telefonic în timpul despachetării şi înmagazinării.

Urmează o pauză succintă, după care ni se cere feedback-ul cu privire la fiecare element luat separat. Pentru că noi nu apucăm în acest interval nici să ne spălăm măcar pe mâini, avem un program computerizat în care introducem meniul odată cu evidenţierea lui în urma recepţiei, program care generează răspunsuri favorabile sau laude cu privire la toate tipurile de mâncare introduse până acum în baza de date, cu note personalizate pe specificul părintelui respectiv, în funcţie de care a produs alimentul şi cam ce i-ar plăcea să audă despre el.

***

Şi mi-am trimis, deci, în service, macu’, să-i facă o cârpeală, pentru ca ulterior să i-l pot vinde lu’ fraiera de Camelia Imbuzan, ca să-mi iau un calculator normal înapoi, că nu mai supooort, îîîrgh, să moarăăă!

***

De ce vă povestesc toate acestea? Fără motiv. Ceea ce ne aduce la şoferul de taximetru cu care m-am deplasat recent pentru a aduce ultimul pachet de agest gen, de lângă gară.

Stăteam să îl aştept eu pe taximetrist acolo unde l-am chemat, când, de după colţ apar două maşini în paralel, în mare viteză, dovedindu-se reciproc: una roşie, una taxiul.

Când ajunge la 10 metri de mine, taximetristul accelerează turbo, se bagă precum ultimul dobitoc în faţa celuilalt, după care frânează brutal fix în faţa mea, cu celălalt împleticindu-se în spatele lui. Eu deschid portiera, el râde dinăuntru ca un descreierat, de parcă eu ar trebui să fiu profund impresionat de felul său unic de a şofa.

Intru, primul lucru îmi pun centura, la care el îmi spune invariabil: “Nu tre’ să îţi pui centura…”. Mi-o zice aproape jignit. Eu întreb firesc, evitând cu delicateţe discuţia despre cum el îi cel mai bun şofer din lume: “Da’ dacă se bagă altu’ în noi?”…

“Da’ doară nu-i bolund!”, răspunde el prompt şi continuă hlizeala cu care m-a întâmpinat.

Apuc să-i zic unde vreau să merg, înainte să-nceapă să-mi povestească cum i-au tăiat şi lui calea două fete cândva şi i-au arătat, culmea, muie, cu degetele, tocmai când el trăgea maşina în stand, “ştii cum zâc?”, mă coteşte el… Însă, cu viteza de reacţie care îl caracterizează pe orice taximetrist, darămite pe el şi, în general cu viteză, s-a luat după dumnealor şi le-o şi prins până la stop, crezi că nu le-o prins? Ba normal că le-o prins.

Şi ele ce-or făcut, ce-or făcut, sunt convins că vă întrebaţi la fel ca mine. Şi-or tras tăte geamurile sus, da’ taximetristul, cu inspiraţie, fleoşc!, le-a tras un “scopit” peste parbriz, ca să, citez, “îşi dea seama că-s nesimţite”. Că nu?! Mă coteşte.

Şi ajungem noi aşa, cu ajutorul divin, în gară, să luăm pachetul, adică la jumătate, considerând că se prognoza un lung drum de întoarcere. Moment în care, din microbuz, se dau jos diverse – cum să le zic? – zălăuance. Aşa, cam dintr-ălea de pă microbuz, ca să vă faceţi o imagine. Nişte microbusiste de Zalău. Cu pleşile, cu eşărfile pe gâtuţ, cu cipilicile tricotate, cu cijmile albe de piele. Dintr-ălea, cu hainele lor bune, de mers la Cluj. Şoferul, însă, nedisturbat, îşi scaldă ochii între ele şi-mi zice cu invidie: “Ej, mă, da’ ce p’ese vă aduce ăsta de la Zalău. Uită, ce p’ese!”, plescăie el, cotindu-mă. Io mă uite la p’ese, mă uit la taximetrist. Mă mai uit la p’ese.

Monologul taximetristului mă întrerupe şi le salvează pe p’ese de la ce urma să îmi imaginez făcându-le, iar pe mine de la ce vroia el să-şi imagineze făcându-le: „Acuma-i valantaiu’ ăsta, nu? (Cu cotul.) Că tătătăt văd numa’ flori păstă tăt! La ce le tre’ atâtea flori, nu le-a durea burta de la atâtea flori?”

Încep să simt că nu mă comport destul de şogoreşte cu el şi-ncerc să mă integrez, da’ nu-i necesar să îl încurajez, că el continuă de capu’ lui: „Io am un băiat de paişpe ani ş-o fetiţă de trei… da’ n-am încredere-n ea! Crezi că am încredere-n femei? (Caută confirmare prin cotire.) La ce le trebuie flori, la tăte pun botu’! De botaniste. Ia, la piţeria asta am învăţat io să mânc cu furculiţa şi lingura.”

Ajungem, mă dau jos din maşină, mă sună taică-miu că am luat pachetul greşit (fusese informat). Cântăresc oportunităţile de a păstra pachetul greşit şi a mă întoarce cu taximetristul în gară.

***


146 comentarii

zi si tu ceva
 1. Februarie 16, 2010 la 18:38
  link permanent
  Marian S zice ca:

  Bine, acuma spune-ne treaba cu bioritmu` ca sunt fascinat de-a dreptul.
  (Nu si de-a stingul).

 2. Februarie 16, 2010 la 18:38
  link permanent
  NMI zice ca:

  Poi si zi: intorsu-te-ai?

 3. Februarie 16, 2010 la 18:43
  link permanent
  Darius Groza zice ca:

  De un’e?

 4. Februarie 16, 2010 la 18:49
  link permanent
  cristiCAF zice ca:

  ca daca tot era sa fiu primul ce da cu coment, hai de sa-ti zic cat ma bucur ca scrii din nou mai des.
  si daca tot dau un coment, sa-ti si spun ca vin in cluj, pe iunie , asea… si daca tot vin, dupa ce plec (din Cluj), c-ascult pe The Bussines – ca la ei vin, la concert, o iau usor cu bicla prin munte si-mi tre’be si mie caruta ta de-ai avut-o atasata la tine cand te-ai plibarit prin tara, anul trecut.
  cu-mprumut daca se poate, ca de nu se poate… nici asa nu-i bai… :)

 5. Februarie 16, 2010 la 18:50
  link permanent
  Darius Groza zice ca:

  Se poate.

 6. Februarie 16, 2010 la 18:57
  link permanent
  Mr.W zice ca:

  Băi m-am râs. Tare de tot m-am râs, la prima parte a postării. Sunt convins ca nu sunt singurul care se regăseşte în rândurile alea. This is why most parents rock!
  Ai haz, o să te mai citesc.

 7. Februarie 16, 2010 la 18:58
  link permanent
  Flaviu zice ca:

  servismeni in pink

 8. Februarie 16, 2010 la 19:20
  link permanent
  Gia zice ca:

  Da’ sa vezi ca mie mi-or trimis ai mei in Paris, tot pe ruta autocar, printre altele si zahar. ZAHAR.

 9. Februarie 16, 2010 la 19:53
  link permanent
  Darius Groza zice ca:

  Da, fiindcă ai tăi au… trecut pragul. Cam pe acolo începe să-i accepte la azilul menţionat. De fapt, e-ntrebare pe fişă:

  Aţi început să trimiteţi zahăr copiilor, în altă ţară?

  a. Păi, da, că e mai bun aicia, e de la noi.
  b. Da, pentru că era ofertă de sărbători, îmi dădea 1 kg gratis la 25 cumpărate; da’ i-am trimis şi prăjituri, mânca-i-aş sufleţelu’ şi ţucu-i soarele!
  c. Nu, că nu încăpea de cartaboşi.

 10. Februarie 16, 2010 la 20:32
  link permanent
  Gia zice ca:

  Maica-mea nici nu face prajituri. Ei trimit numa’ materia prima doara-doara fac io. S-apoi sustin ca-i de la ei.

 11. Februarie 16, 2010 la 20:47
  link permanent
  Sofia zice ca:

  Bine ca circuli tu cu taxiu’!
  Sa vezi ce frumos se cara straitele cu borcane, borcanele, borcanase, caserolite prin metrou…mirosind a chiftelute, facandu-i pe metrolisti sa baleasca.
  Mda, treaba interesanta mandria asta parinteasca.

 12. Februarie 16, 2010 la 21:12
  link permanent
  NMI zice ca:

  deci, ma, ce era in pachetu’ gresit?

 13. Februarie 17, 2010 la 01:11
  link permanent
  Darius Groza zice ca:

  M-am făcut că intru în scară, până a plecat taximetristul şi-am chemat altul. Nu m-am uitat în pachet, da’ l-am zdruncinat cât am putut până înapoi la gară.

  Acolo mă aştptau galant, cu pachetul meu aşternut în mocirlă. Ai mei reuşiseră să înghesuie şi două perne, cred e amuzament. Da, două perne.

 14. Februarie 17, 2010 la 01:19
  link permanent
  FLuvia zice ca:

  urmeaza plapuma. :) )

 15. Februarie 17, 2010 la 01:56
  link permanent

  No no,
  Că ş-o mai revenit gagiu’! Cine-ar fi crezut ?!?
  Da’ cu titlu’ cum rămîne (sudoare frunţii?!?)? Ne leşi să ne suflecăm creierii pînă la glezne să gândim ce ţ-o putut zice nostradamusu’ electronic altceva decît: de rău ce ţi-i, ţ-a mere nespus de bine? Că doară nu-i fi vrut să-ţi zică: eşti prost de ne strici dotarea, p-aci să nu mai treci!
  Apropos … că mi-am adus de-aminte: ce-i aia embeduire, a embedui??? …to hector de ea limbă că mai bine vorbim ingliş decît să o tot dezvoltăm pe asta de-am-pixu.
  Amu bag…

 16. Februarie 17, 2010 la 02:02
  link permanent
  UnCopilutz zice ca:

  Cel mai fain îi când te sună necunocuţi(te) că ţi-au adus pachet. Şi îţi istorisesc cum, fără nici o vină, atunci când făceau autostopul a apărut mă-ta/tac-to şi le-a pus în braţe plasa cu bunătăţuri şi un bilet cu numărul tău ş-al lor. Şi ei să sune când ajung. Şi de e ceva, să-i sune şi pe ei.

 17. Februarie 17, 2010 la 02:05
  link permanent
  UnCopilutz zice ca:

  Bun, da’ STAI!!! Ce-are titlul cu Stamatian??!?!

 18. Februarie 17, 2010 la 02:12
  link permanent

  …Bun da ce are Stamatian cu…???

 19. Februarie 17, 2010 la 02:16
  link permanent

  Nu l-am lăsa să-şi doarmă somnul…de inteligent…?

 20. Februarie 17, 2010 la 02:42
  link permanent
  UnCopilutz zice ca:

  Ăsta nu doarme nici mort.

 21. Februarie 17, 2010 la 11:35
  link permanent
  Darius Groza zice ca:

  Exact, nu dormeam, că vegheam să văz până la ce oră vă încăpăţânaţi.

 22. Februarie 17, 2010 la 11:40
  link permanent
  musai zice ca:

  ce oameni si ardelenii astia.

 23. Februarie 17, 2010 la 11:55
  link permanent
  Gia zice ca:

  gia: tocmai vorbeam pe jeg [ai mei is fani] de toate prostiile pe care mi le trimiteti. gen zahar.
  maica-mea (razand isteric): da, dar ai uitat ca ti-am trimis si mere!
  gia: …

 24. Februarie 17, 2010 la 12:02
  link permanent

  Voi nu aţi înţeles ce spune ăsta micu’? O nuntă mică şi restrânsă, dar şi un botez… Cred că ne pregăteşte o surpriză de proporţii, va lăsa urmaşi prin ţara asta în cam şase luni.

 25. Februarie 17, 2010 la 12:08
  link permanent

  Nu am reţinut… pe stick ce era? Că văd un stick sub Căcatul de melodie de căcat.mp3

 26. Februarie 17, 2010 la 12:54
  link permanent
  jimerino zice ca:

  in viata mea n-am vazut articol mai demn de zis nimic despre el decat asta.

 27. Februarie 17, 2010 la 15:11
  link permanent
  Sofia zice ca:

  Si totusi ai zis oarece.

 28. Februarie 17, 2010 la 17:07
  link permanent
  jimerino zice ca:

  na, sa mai zic:

  jimmy (2/17/2010 11:40:56 AM): proasta pulii
  ibrahim_rom (2/17/2010 11:41:02 AM): Asa.
  jimmy (2/17/2010 11:41:03 AM): stafeta gastronomica nu e menita?
  jimmy (2/17/2010 11:41:30 AM): apreciaza discretia
  jeg (2/17/2010 11:42:19 AM): Si io ce-am scris?
  jeg (2/17/2010 11:42:23 AM): Fix asa am scris.
  jimmy (2/17/2010 11:42:28 AM): ca e menite
  jeg (2/17/2010 11:42:33 AM): Gresit.
  jimmy (2/17/2010 11:42:38 AM):
  jimmy (2/17/2010 11:43:13 AM): si cu print screenu’ cum facem?
  jeg (2/17/2010 11:44:02 AM): Nu stiu ce print-screen facem tuu.

  chiar, bai prost, pe id-ul de messenger il ai la moderare ca pe dariums grozbea?

 29. Februarie 17, 2010 la 18:45
  link permanent
  Moi zice ca:

  Maestri, draghe, maestri.

 30. Februarie 17, 2010 la 22:35
  link permanent
  Ioana zice ca:

  Si eu patesc la fel , doar ca eu chiar primesc cosu de rachita:)). Si in primul an , ai mei erau convinsi ca apa de la Bucuresti ii otravita , asa ca imi puneau si un bidon de apa de izvor.

 31. Februarie 17, 2010 la 23:25
  link permanent
  Darius Groza zice ca:

  Moi, nu ştiu despre ce vorbeşti, la-la-la-la-la-la.
  Ioana, mie la bidon mi se trimite supă, dacă-ţi imaginezi. Bidon din ăla, a

 32. Februarie 18, 2010 la 00:12
  link permanent
  toader zice ca:

  stimate groza,
  poti sa pui un sondaj te rog? de fapt doua.
  in primul sa intrebi daca monica mai merita sa fie amanta mea principala sau nu. al doilea daca musai e de sex sau nu.

 33. Februarie 18, 2010 la 00:12
  link permanent
  toader zice ca:

  stimate groza,
  poti sa pui un sondaj te rog? de fapt doua.
  in primul sa intrebi daca monica mai merita sa fie amanta mea principala sau nu. al doilea daca musai e de sex sau nu. fezminin adica.

 34. Februarie 18, 2010 la 01:30
  link permanent
  Puriku zice ca:

  ehehehe… iaca si pe african style jeg:
  http://www.flickr.com/photos/huntercomzenki/4345228325/

 35. Februarie 18, 2010 la 08:26
  link permanent
  musai zice ca:

  toadere,
  pe principiul “zi-mi ce esti sa stiu cum te pun”?

 36. Februarie 18, 2010 la 11:15
  link permanent
  Dragoş zice ca:

  Bă,da unde pulă îs tăte înjurăturile pentru care intram? Unde pulă îmi voi mai putea satisface fetişul de-a citi înjurându-se, despre şi pe societăţi comerciale şi vânzătoarele din incinta acestora.

  În altă ordine de idei, în sfârşit un articol demn de citit. Adânc îndrădăcinat în conştiinţa tuturor studenţilor şi foştilor studenţi, cu excepţia celor care sunt în Cluj la facultate şi care sunt din Cluj, că de ce pulă să le trimită părinţii lor mâncare cu microbuzu.

  Mno’ da-i fain cum scrii.

 37. Februarie 18, 2010 la 12:17
  link permanent
  Moi zice ca:

  Ca nu-i corect “maIestru” da’ “maEstru”.

 38. Februarie 18, 2010 la 14:24
  link permanent
  Darius Groza zice ca:

  Şi io ce-am scris?…

  Mna, vezi!

 39. Februarie 18, 2010 la 20:42
  link permanent
  mihai zice ca:

  @Gia

  zahar, mere?! pana in paris?! :O tot ce pot sa mai zic e ca aradu-i fruncea! :D

  eu de doi ani nu mai primesc pachet. cred ca e totusi mai bine asa, e stresant drumul pana la statiile de microbus!

 40. Februarie 18, 2010 la 21:03
  link permanent
  sakuraame zice ca:

  deci mie mi-au trimis ai mei, în Nancy un pachet ce conţinea: o oală, o tigaie, o de-aia de făcut mămăligă (tot un fel de oală dar mai grea), un tel, recipiente cu tot felu de condimente, o pungă cu sâmburi de nucă şi mere. da, mere, ca Giei. acum o săptămână.

 41. Februarie 18, 2010 la 21:05
  link permanent
  sakuraame zice ca:

  oh şi trei pachete de Kent :) )

 42. Februarie 18, 2010 la 21:49
  link permanent
  Ndrey zice ca:

  Si de ce zici ca nu-ti mai place macu’ ?

 43. Februarie 19, 2010 la 02:55
  link permanent
  toader zice ca:

  stimate groza,
  poti sa pui un sondaj te rog? de fapt doua.
  in primul sa intrebi daca monica mai merita sa fie amanta mea principala sau nu. al doilea daca musai e de sex sau nu. feminin adica.

 44. Februarie 19, 2010 la 09:36
  link permanent
  Sofia zice ca:

  Toader, esti bagat la spam sau mi se pare mie? :)
  Desi vaz ca tot schimbi partea cu femininul, cumva te-ameninta?

 45. Februarie 19, 2010 la 11:30
  link permanent
  toader zice ca:

  toader zice ca:
  stimate groza,
  poti sa pui un sondaj te rog? de fapt doua.
  in primul sa intrebi daca monica mai merita sa fie amanta mea principala sau nu. al doilea daca sofia poate aspira la acest statut. eu zic ca nu ca s-ar putea multumi si ea (sofia) cu locul 3. altfel nu ia nimic.

 46. Februarie 19, 2010 la 12:50
  link permanent
  Darius Groza zice ca:

  Ndrey – deoarece mă enervează. Poate-o să explic într-un articol.

  Toad – nu neapărat.

 47. Februarie 19, 2010 la 13:10
  link permanent
  toader zice ca:

  stimate groza,
  pe tine nu te-am rugat sa iti expui opinia. eu te-am rugat sa executi un sondaj. aici nu suntem intr-un loc unde fiecare face ce il taie capu’. parerea ta e chiar nesemnificativa. ne-am inteles? bun. acu’ fa ce am zis.

 48. Februarie 19, 2010 la 14:32
  link permanent
  Hudrea zice ca:

  A înnebunit toader.

 49. Februarie 19, 2010 la 14:40
  link permanent
  Sofia zice ca:

  In sfarsit, Toader, realizezi ca te doresc infinit si ca vreau sa fac parte din haremul amantelor tale.
  Dar te rog, procura-mi locul 5. Nu stiu de ce, dar imi suna confortabil.

 50. Februarie 19, 2010 la 15:42
  link permanent
  jimerino zice ca:

  nu exista locul 5, omu’ e lesinat pe la jumatatea locului 1.
  toadere, te iubesc, ba! casa de piatra!

 51. Februarie 19, 2010 la 16:01
  link permanent
  Sofia zice ca:

  :D :D:D Ce se mai ataca masculinii….ioooi!

 52. Februarie 19, 2010 la 17:06
  link permanent
  toader zice ca:

  pai sunt gelosi si hudrea si jimel. jimel inca mai merge ca are consoarta (fara nunta inca, deci ii urez casa de piatra) si fetita – deci jim a dovedit ca poate. in schimb hudrea … sau, si mai rau,jeg; care se dovedete singur… astia doi nu stiu nimic.

  da sofie, te pun pe locul 5. sunt de acord. asa apuci doar saptamanal un comentariu. sa nu obosesti dara. sunt amante si amante. fiecare stie ce e bine pentru ea.

 53. Februarie 19, 2010 la 17:32
  link permanent
  Iisus e Sus zice ca:

  http://www.facebook.com/alex.mirutziu#!/video/video.php?v=259652763131

  pupaciosule,te dai la ciolan? :) ) pe la 2.51

 54. Februarie 19, 2010 la 17:34
  link permanent
  silvy zice ca:

  Bine ca trimit! ;) Nimic mai fain, pe vremea studentiei,decat momentul in care vine mancarea de acasa! :D :D :D

 55. Februarie 19, 2010 la 21:51
  link permanent
  toader zice ca:

  tu esti fata.

 56. Februarie 20, 2010 la 15:07
  link permanent
  jimerino zice ca:

  e spaima asfaltului.

 57. Februarie 20, 2010 la 16:26
  link permanent
  STAR zice ca:

  “Dar dacă îmi dispare ceva, vă omor unul câte unul” hahaha :) )

 58. Februarie 21, 2010 la 00:13
  link permanent
  Marian S zice ca:

  Ne mai tii mult cu horoscopu` ala ? sau bioritmu` , cum zici tu.

 59. Februarie 21, 2010 la 01:03
  link permanent
  Gia zice ca:

  da, iute ca te-ajunge roblogfestu’!

 60. Februarie 21, 2010 la 13:04
  link permanent
  Marian S zice ca:

  Pai cred ca aia asteapta si el, sa-l prinda bioritmu` pe MAXIM cind o sa fie roblogfestu`. De parca poti vorbi de maxim la ardeleni…

 61. Februarie 21, 2010 la 17:10
  link permanent
  Darius Groza zice ca:

  Nu vă repeziţi, dragilor, nu vă repeziţi…

  Domol.

 62. Februarie 21, 2010 la 19:57
  link permanent
  toader zice ca:

  roblogfest? pai darius nu ar trebui sa candideze fiindca un loc 10 e rusinos. trebuie sa stii sa te retragi. groza e un petre marin al blogosferei.

 63. Februarie 21, 2010 la 20:15
  link permanent
  Marian S zice ca:

  Hai dragii mei, ca sint 62 ! Mai scrieti si voi 6, ca sa fiu eu pe faza la 69. Altfel iar ma cearta asta ca unde am fost ???

 64. Februarie 21, 2010 la 23:35
  link permanent
  writeman zice ca:

  @ marian s uite inca unu.
  offf, ce plictisitor e sa stai cu parintii :P

 65. Februarie 22, 2010 la 00:22
  link permanent
  toader zice ca:

  am pus un 65 sa ramana m.s. tata noaptea treaz sa nu scape 69

 66. Februarie 22, 2010 la 01:07
  link permanent
  Darius Groza zice ca:

  Şaişaseee…

 67. Februarie 22, 2010 la 01:15
  link permanent
  Sofia zice ca:

  Hai Marian ca se poate. Prinde pozitia!

 68. Februarie 22, 2010 la 01:16
  link permanent
  Oana zice ca:

  hai ca bag eu 67 ca sa imi exprim oftica cum ca Sofia s-a bagat amanta la Toader, unde mai deunazi cerea spice-uri pentru mine. na frumos ii sade? vreau si eu sondaj pe tema asta, bine?

 69. Februarie 22, 2010 la 01:22
  link permanent
  Flaviu zice ca:

  ha?

 70. Februarie 22, 2010 la 01:38
  link permanent
  toader zice ca:

  oana, fii fara grija. am loc si pentru tine draguta. ai urcat la pozitia a 4-a. in fata sofiei. imi place ca esti supusa.

 71. Februarie 22, 2010 la 01:39
  link permanent
  toader zice ca:

  si e cu t mic. daca mai scrii odata cu T mare nu te mai pedepsesc.

 72. Februarie 22, 2010 la 01:47
  link permanent
  Oana zice ca:

  yes, master, pardon, toader. ce vrei, ma initiez mai greu…dar si cand ma initiez…:D

 73. Februarie 22, 2010 la 08:10
  link permanent
  Marian S zice ca:

  Deci, toadere, ai luat-o in mana, ca sa ma exprim asa.
  Tie ti-a revenit 69 de data aceasta. Eu ramin la parerea ca un 69 adevarat e mai bun decit unul jegos. Si va rog sa nu uitati: eu cind vreau sa fluier, fluier !!!

 74. Februarie 22, 2010 la 12:11
  link permanent
  Gia zice ca:

  intotdeauna la 69 se-ngramadesc doi.

 75. Februarie 22, 2010 la 12:30
  link permanent
  jimerino zice ca:

  96 e cu doi barbati, nu?

 76. Februarie 22, 2010 la 12:41
  link permanent
  Gia zice ca:

  96 e doi barbati despre care doam’ fereste nu vrem sa se creada ca-s ghei. spate-n-spate, frumos si pe deasupra unu cu sosetele la cap la altu’. “pe deasupra”, o forma de a zice adica, nicidecum doam’ apara si pazeste…

  dar nu ne preocupam de asta aici. toader si marian s se inteleg pe 69 si noi n-avem nimic de obiectat.

 77. Februarie 22, 2010 la 13:21
  link permanent
  tzup zice ca:

  Buna treaba monsher, semeni cu groparu cateodata (sau el cu tine), dar e de bine. Apropos, mamica gateste la fel de bine ca taticu?

 78. Februarie 22, 2010 la 13:23
  link permanent
  ionutu zice ca:

  Artpi ar trebui să te deseneze mai slab. Da’ nuuu… că el tot pufos ca o brioşă te vede.

 79. Februarie 22, 2010 la 13:27
  link permanent
  Gia zice ca:

  Blogu’ lu’ Jeg si desenele astea nus de ce imi amintesc de Aventurile lui Habarnam. Nus daca stiti.

 80. Februarie 22, 2010 la 13:38
  link permanent
  tzup zice ca:

  Deci am dat mai departe si la altii particica cu taximetristu din post si voila niste feedback:

  Bine ai venit in Romania, asta este tara noastra vrem nu vrem astia suntem Romanii exceptiile nu conteaza sunt doar exceptii. Ne place sa credem ca este altfel dar asta este adevarul , adevar care se vede si la distinsii politicieni care ne conduc. Din pacate asta este adevarul. Felicitari pt talentul de a descrie intamplarea.

  Ce sa mai zic decat ca viata merge inainte ….

  Numai bine,
  Cosmin

 81. Februarie 22, 2010 la 16:27
  link permanent
  mirmen zice ca:

  tzup, niciun apropos nu-i permis :D

 82. Februarie 22, 2010 la 18:00
  link permanent
  monica zice ca:

  Gie, de imbracat, cel putin, se imbraca la fel… Ma rog, cravata verde i-a dat-o lu’ Jimi, da-n rest nu-s diferente notabile.

 83. Februarie 23, 2010 la 00:40
  link permanent
  toader zice ca:

  @monica : esti o tradatoare. du-te sa te rusinezi in fata blocului ca pedeapsa.
  @marians : tataiee! e ala de se semneaza cu flavius care iti fura locu’.

 84. Februarie 23, 2010 la 03:05
  link permanent
  jimerino zice ca:

  eu banuiesc una din doua: ori gia imi asculta cumva conversatiile scrise prin www, ori mi-o suge. gio, daca mi-o sugi fa-te ca nu, ca daca afla femeia-mi imi iau mare omor si aradu’ n-o sa-ti mai fie destul de incapator. da’ cum pula mea ai tu ideile mele? futu-ti pe sorbona-n kek!

 85. Februarie 23, 2010 la 08:54
  link permanent
  Gia zice ca:

  ce conversatii, fa?

 86. Februarie 23, 2010 la 11:28
  link permanent
  Darius Groza zice ca:

  Acuma, dacă bine-mi aduc aminte, Gia mi-a adus boxerii albaştri, corect?

  Fiindcă atunci mă regăsesc din nou în faţa unei reale dileme: cu care ţin? Că ăstalalt, Gimelea, mi-a dar şi el o pereche de boxeri de la nu-ş’ ce bou, de pe care i-a dat jos în semn de victorie, că era mai puţin beat decât el.

 87. Februarie 23, 2010 la 11:57
  link permanent
  Gia zice ca:

  astept sa-nteleg despre ce vorbim (iar).

  darius,

  sigur, sa zicem ca ti-am dat niste boxeri albastri.

 88. Februarie 23, 2010 la 12:18
  link permanent
  monica zice ca:

  Io nu-nteleg ce vrea toader. Master toader. Toaster mader.

 89. Februarie 23, 2010 la 13:16
  link permanent
  jimerino zice ca:

  vezi ma, prostea, cu mine tii, ca asta nu ti-a dat nici o tata (tzatza, nu pe taica-miu) spre vizionare. da’ si krakilla….

 90. Februarie 23, 2010 la 13:23
  link permanent
  Darius Groza zice ca:

  Deci nu asta mi-a dat! Cum vrea să mă prostească, măgara!

  Toader, care din harem, fă, mi-a dat, că-s convins c-o ai la registrul pedepselor…

 91. Februarie 23, 2010 la 13:33
  link permanent
  Gia zice ca:

  tii cu mine. vez’ ca io ti-am dat si cravata aia verde si tu-ai facut-o cado mai departe.’mi iesti dator. amandoi.

 92. Februarie 23, 2010 la 13:35
  link permanent
  Gia zice ca:

  …si krakilla. amantrei.

 93. Februarie 23, 2010 la 14:23
  link permanent
  jimerino zice ca:

  care m-am facut de ras la nunta la ditamai hiltonu’, ca cica nu merge cravata verde la costumul negru. iti sunt dator un justice. dezmierda-mi-ati penisacheul amandoi. si cu krakilla trei.

 94. Februarie 23, 2010 la 14:26
  link permanent
  Hudrea zice ca:

  Da’ lui krakilla ce i-ai dat?

 95. Februarie 23, 2010 la 14:49
  link permanent
  Gia zice ca:

  Multa bunavointa. Si probabil alte chestii fictive. In afara de viitori copii fictivi care, bineinteles, nu sunt niste chestii.

  Da’ acuma sincer, Hudreo, n-ai stricat nicio socoteala. Era o manipulare marsava. Eu nu i-am dat nici boxeri, nici cravata, nici bani. Spre deosebire de altii…

 96. Februarie 23, 2010 la 15:39
  link permanent
  musai zice ca:

  ma, dezchilotari au mai fost pe blogul asta. hai cu bioritmu’.

 97. Februarie 23, 2010 la 16:24
  link permanent
  jimerino zice ca:

  plus o gonoree, da’ tot fictiva, deci nu-i bai.

 98. Februarie 23, 2010 la 16:56
  link permanent
  Gia zice ca:

  esti rau doar fiindca te-ai simtit jignit ca tu i-ai dat jegului de toate. e ok, atat ca definitia haremului era putin gresita…

 99. Februarie 23, 2010 la 17:08
  link permanent
  monica zice ca:

  Ati reusit sa va pierdeti intre voi :lol:
  Mai cistigat ca Jimi, care i-a dat Grozei niste chiloti purtati, nu cred sa fie nimeni…

 100. Februarie 23, 2010 la 17:15
  link permanent
  Gia zice ca:

  sa nu uitam de banii pt o bicicleta fictiva :D

 101. Februarie 23, 2010 la 17:41
  link permanent
  monica zice ca:

  …care sper ca-i sta parcata-n git lu’ Darius, sa-l sature.

 102. Februarie 23, 2010 la 17:55
  link permanent
  Yo zY DE remy zice ca:

  BA JEGULE NUNMAI BE’ CA TE DOARE DE AIA STOMACUL SI BORASTI DIN METRU IN METRU PRIN VITRINA.

 103. Februarie 23, 2010 la 18:23
  link permanent
  Marian S zice ca:

  Dupa cite vad eu cre` ca am sanse sa-l prind pe 169.

 104. Februarie 23, 2010 la 22:39
  link permanent
  toader zice ca:

  gia nu, pe gia nici macar pe pozitia 19 nu o iau. am si eu limitele mele.

  monico, taci din melita. te dai lovita ca nu’s ce si nu’s cum. ‘ti-ar fi rusine! nu iti respecti indatoririle de amanta principala deloc. nii la ea! ca ma iubeste ca pe comunitatea jeg! hai, pozitia a 8-a scrie pe tine si ai toate sansele sa retrogradezi.

 105. Februarie 24, 2010 la 00:21
  link permanent
  jimerino zice ca:

  pe nici a 9-a, in locu’ lu’ gia.

 106. Februarie 24, 2010 la 10:45
  link permanent
  Darius Groza zice ca:

  Unde am beiut eu vreodată, be, în afară de în gură, hî? Că zî! Unde!

 107. Februarie 24, 2010 la 12:57
  link permanent
  Gia zice ca:

  toderica, nici n-aspiram, nici nu perspiram la pozitiile tale. ai inteles gresit: tu erai doar cu contabilitatea boxerilor.

 108. Februarie 24, 2010 la 14:26
  link permanent
  toader zice ca:

  pai da, asa ziceti toate.

 109. Februarie 24, 2010 la 14:46
  link permanent
  musai zice ca:

  toadere,
  doar tie iti zic, asa, toate.

 110. Februarie 24, 2010 la 16:36
  link permanent
  monica zice ca:

  toader, cer sa mi se faca un job description, sa-mi fie clar ce sa nu respect. Ca-n momentul de fata, cam bijbii. Ah, iata un loc 101, cu dalmatieni cu tot. Tineti-mi-l, ca vin acus!

 111. Februarie 24, 2010 la 18:13
  link permanent
  toader zice ca:

  musai, tu esti feminina sau nu? in acest caz, adica ambele, mai lasa-ma bai frate in sic pace para belum.
  cum va dau la o parte suferiti ca proastele si ziceti ca “vaai, da’ nici nu voiam o pozitie fruntasa in clasamentu’ concubinelor”. câcat, parca nu stim cu cine avem de a face. bagati-va mintile in cap cu toatele.

 112. Februarie 25, 2010 la 00:39
  link permanent
  cacaciosu zice ca:

  scrie mai des.sau vrei o zacusca ?

 113. Februarie 25, 2010 la 10:32
  link permanent
  musai zice ca:

  toader, hic, pace tie.

 114. Februarie 25, 2010 la 13:32
  link permanent
  rumegatoarea_sefa zice ca:

  şi totuşi bioritmu’, bioritmu’ cum sună?
  şi-n altă ordine de idei, la ce mol fuşăşi, că poa’ vor şi-alţii ca să-şi şi-anume afle.

 115. Februarie 25, 2010 la 14:22
  link permanent
  tankistu zice ca:

  musai
  hai fata…. sa-ti vedem pula.

 116. Februarie 25, 2010 la 14:24
  link permanent
  Gia zice ca:

  Toader (cu T MARE), asa-i la varsta ta: senilitate (nu mai recunosti nici personajele), amante fictive, irascibilitate…na, ma rog, altii isi iau masina.

  da’ acuma poarta-te frumos ca la (si mai adanci) batraneti n-o sa ai pe nimeni mai in proximitate sa-ti dea un pahar cu apa, sa-ti aprinda televizoru’, sa-ti dea una dupa ceafa cand te-neci cu pita, afar’ de mine. si io nu o sa vreau oricum, da’ ziceam asa ca sa ma amuz, pe cand te-o lasa nevast-ta pe motiv ca in mintea ta e mai multe- da’ numa acolo- iar fiica-ta o poza goala pe jeg.

 117. Februarie 25, 2010 la 14:44
  link permanent
  Sofia zice ca:

  Domnilor…si distinse doamne, nu vi se pare ca s-a cam deviat de la subiectul scrierii de mai sus?
  Vad ca deja s-au introdus subtilitati cu trimitere la alte scrieri, bloguri, interviuri…pai e frumos? :) Murdariti Jegul cu din aste’?

 118. Februarie 25, 2010 la 14:52
  link permanent
  musai zice ca:

  tank,
  io-te ca i-o aratat-o gia :D

 119. Februarie 25, 2010 la 14:56
  link permanent
  tankistu zice ca:

  deci urmeaza jim,sa cace si el pe cineva. pe oricine. oricum la jim nu conteaza. sa speram ca nu tot pe toadea. ca de la upercutu giei…e ravasit rau

 120. Februarie 25, 2010 la 15:12
  link permanent
  Marian S zice ca:

  Am ciudata impresie ca toata lumea e cu bioritmu` la pamint.
  Salvarea e in Bibli dar degeaba urlu pe aici, n-ati semnat petitia aia online de readucere a lui aici.

 121. Februarie 25, 2010 la 16:44
  link permanent
  Gia zice ca:

  Auziti, au astia la Roblogfest categoria “cel mai ciudat/ sinistru site”? Marian S, cu placere!

 122. Februarie 25, 2010 la 17:56
  link permanent
  jimerino zice ca:

  dreacu va pune sa va jucati cu clicku’ cum se joaca chirila cu pula-n liceence…
  da’ care-i cearta? ce le facusi toadere pizdelor da sarira de pe tampon?

 123. Februarie 25, 2010 la 19:00
  link permanent
  Gia zice ca:

  ce-o putut si el, la anii lui…mai nimic.

 124. Februarie 25, 2010 la 23:28
  link permanent
  tankistu zice ca:

  gia rulz….big time. caca ca un barbat.

 125. Februarie 25, 2010 la 23:31
  link permanent
  toader zice ca:

  pai tu de ce crezi ca nu o vreau? ca-i barbat. d-aia.

 126. Februarie 25, 2010 la 23:40
  link permanent
  toader zice ca:

  pardon, barbatoasa. mie imi place feminitatea, nu chestii din astea. daca voiam d’astea ma duceam la spectacule de culturism. alea da fete dastepte.:) si in plus nu sar din tampon cum bine le zice jim.
  musai din pacate e ea feminina da’ ii lipseste ceva. are ea ceva fizic da’ nu o ajuta. mie imi trebe monica, sofia si oana. bine, pe monica sunt suparat de cand cu tradarea da’ ii suficient de inteligenta sa ma pacaleasca iara. sofica ii doamna cat trebe deci are potential. aia mica, oana, ii cum trebe sa fie la opspe ani impliniti.

  p.s. potenta maxima e atinsa fix la varsta mea. asa spun cercetatorii britanici. basca sunt verificat frecvent.

 127. Februarie 25, 2010 la 23:50
  link permanent
  tankistu zice ca:

  toader
  crezi ca (,) krakilla stie ??

 128. Februarie 26, 2010 la 00:23
  link permanent
  tankistu zice ca:

  toader
  mie musai imi pare asa …un pic penala.

 129. Februarie 26, 2010 la 00:46
  link permanent
  toader zice ca:

  poti sa o iei. va urez casa de piatra.
  kraki si el ii tinerel. ce sa ma pun io in calea fericirii copiilor astia? le urez casa de piatra si lor. nu iau eu ca amante consoartele amicilor. ii las sa isi rupa singuri dintii.

 130. Februarie 26, 2010 la 00:49
  link permanent
  tankistu zice ca:

  toadereeeee
  pe cine sa iau mah ??? pe musai ??? esti cu capu´?? tocmai am zis ca pare penala.

 131. Februarie 26, 2010 la 00:57
  link permanent
  musai zice ca:

  toader incearca o revenire, insa, din pacate, a folosit prea multe cuvinte pentru a fi convingator.

  tank,
  o sa te coste. biletul de avion si tot platesti ceva :D

 132. Februarie 26, 2010 la 01:38
  link permanent
  tankistu zice ca:

  orice pt tine, frumoaso.

 133. Februarie 26, 2010 la 01:49
  link permanent
  toader zice ca:

  ia-o ma. ce daca e penala? e intelegatoare macar.

 134. Februarie 26, 2010 la 05:25
  link permanent
  windwhisperer zice ca:

  Tom-Waits-with-a-hangover voice on his It’s-either-poetry-or-suicide lyrics
  let’s do something crazy, something absolutely wrong , a sight for sore eyes and a view to kill . No, I never miss a beat * I will chew people, but won’t eat them *
  Darius, bucura-ti parintii si returneaza-le papornita nu goala,ci cu lucruri de spalat ! !( something crazy );)

 135. Februarie 26, 2010 la 05:38
  link permanent
  windwhisperer zice ca:

  http://www.bing.com/videos/watch/video/tom-waits-little-drop-of-poison/4df0bba42118d76156a44df0bba42118d76156a4-1630373741203

 136. Februarie 26, 2010 la 10:06
  link permanent
  Marian S zice ca:

  Mda. 135. Hai, ca se poate, in curind ajungem la 169.

 137. Februarie 26, 2010 la 10:31
  link permanent
  Gia zice ca:

  Sa te rogi sa ramana feminine can’ tre’ sa te mute si de pe scaun in pat :D

 138. Februarie 26, 2010 la 10:54
  link permanent
  Sofia zice ca:

  Cu fustele in cap, cu mosneagul in brate…babornita se-ndreapta alene spre patuc: “Ia’ spune tu, dragul babii, cu ce te mai pot multumi eu acum?” :D

 139. Februarie 26, 2010 la 11:37
  link permanent
  Darius Groza zice ca:

  Căcăciosu’… doresc, adresa se găseşte pe ‘ternet.

  Aialaltă – era Polus, da’ s-a mai zis la comentarii. O să fie şi cu bioritmu’ şi tăt, răbrădiche.

  Altfel, cât de drăguţi sunteţi aşa, cu toţii, jucându-vă. Jucaţi-vă, jucaţi-vă!

 140. Februarie 26, 2010 la 12:51
  link permanent
  Gia zice ca:

  Curand nu o sa mai avem cu cine…

 141. Februarie 26, 2010 la 23:37
  link permanent
  toader zice ca:

  eh, a incercat si el. numa’ ca nici de data asta nu are cine sa ii dea sex. fii si tu mai blanda cu el. mai concilianta. mai intelegatoare.

 142. Februarie 27, 2010 la 00:09
  link permanent
  Darius Groza zice ca:

  Are. Nu-i dă. Da’ are.

 143. Februarie 27, 2010 la 12:44
  link permanent
  Marian S zice ca:

  Cum mă, să ai tu o mînă cu cinci deşte şi să nu-ţi dea cînd îi ceri ? Eu o tăiam pînă acuma, să moară marmota !

 144. Mai 9, 2010 la 00:59
  link permanent
  Basescu zice ca:

  nu mai are

 145. Iunie 11, 2012 la 18:47
  link permanent
  Militaru zice ca:

  BA ! Am murit de ras, m-auzi ???

 146. Iunie 11, 2012 la 19:31
  link permanent
  Darius Groza zice ca:

  S-a notat.

zi si tu ceva:

(musai)
(musai)