jeg.ro: turul ţării – Vjjjt!

sari la comentarii

Update: Am plecat din Galaţi şi mă îndrept spre Tulcea. Vorbesc la singular pentru că Flo a rămas in spate, beţiv. Ne vom reuni pe traseu. Nu vă faceţi griji, încă trăiesc căci m-am îndopat cu mici. Revin cu veşti.

[varianta YouTube, pentru pretenţioşi]

[Călătoria pe Twitter.]

[Citeşte primu' articol acilişea.]

[Citeşte al doilea articol dincoloşea.]

Am reparat în pizda mă-sii remorca, pentru a putea să ne cărăm din Braşov, unde simt c-aş fi copilărit a doua oarăm, că atâta am zăbovit. Cum bine ştiţi sau ştiţi rău, am petrecut zilele şi nopţile sfârşitului de săptămână trecute la doamna mă-sa lu’ prietenă-sa încă necerută a lui Bogdan “BughiColceriu, intitulată generic tanti Lumi. Potenţiala soacră, că despre dânsa vă spui. Stăpâna casei. Am mâncat şi ne-am căcat alături de câinele ei, pe care era necesar să-l plimbăm ca pe-un prinţ, cu regularitate, deoarece avea o personalitate puternică, pe lângă că puţea mai tare ca o vomă proaspăt regurgitată.

Am procurat, zic, şi un cort nou, că ăla adus de Flo era puţintel atins de ciuma neagră şi-mi era bugată alergia de la ceva ce-am mâncat, care mi-a decorat acum câteva zile trupul cu auroră boreală de bubiţe înfometate, care se servesc direct din mine. Da’ mi-au trecut, fetelor, putem să sex.

Ne-a prins a doua zi de pedal- stat degeaba tot la Braşov, de-a apucat până şi cuscrul mamei fetei, deci tatăl băiatului, să se înfiinţeze în apartament.

Însă am reuşit să ne sustragem la timp, înainte să intrăm în familie, fără să ne dăm seama.

Am luat-o întins spre Bacău, spre unde ne aştepta domnul care ne-a vândut remorca pe 5 milioane, de la s-a rupt, s-a-nţeles. Aia care a fost 5 mlioane. O ştiţi? De s-a rupt. Remorca.

Am intrat în judeţul Covasna, tăt într-un “az a szep” pe buzele umezi, iar cât timp eu mă speteam reconciliant să găsesc un steag secuiesc, poliţia ospitalieră maghiară ne oprea la o şezătoare circumspectă. Şi că nici să nu-i filmăm, cică. Hăăă!

Că, hát, da’ ce facem, avem acte la controlă, suntem oameni umani, unie merem, draghe, dară, l-am stricat pe remorche sau care i-i baiu’, Istenem? Bine. Bine că tâmpitu’ nu ştie încă română cât ar vrea, că îi lua la un gât de pălincă, gândindu-se că, la cât ne claxonează TIR-urile, o fi fiind ceva comitet oficial de primire.

Am mers, deci, noi, biniucă, aşe, pe şoseauă, ne-am târât cătinel până pe la Oituz, în sus, cu ambiţia mea personală de a-mpinge singur remorca tot urcuşu’, fără intervenţii, ceea ce l-a lăsar pe Flo într-o dulce fluiereală, la o ţigară ca o agale.

Am recuperat tăind curbele în jos, testând pe propria integritate corporală noile axuri făcute la strung, pentru remorcă. Am înregistrat viteza maximă de 84 de km/h, da’ nu-mi mai pun încrederea în nimică, de când am văzut un 120 mai demult, la un moment dat, ceea ce nu pot procesa drept o realitate palpabilă. Poate mai bate-ntr-o parte kilometraju’. Am avut sfadă în regim zilnic, că Flo insistă să doarmă fie cu pădurarii poponari, între butuci, fie să vadă mistreţii şi alte bravări dintr-astea neofite, pe când eu am viziuni cu ghioambele forţate pe recoduri de distanţă la lowridere. (apropo, care ne-aţi întrebat pe stradă, dacă daţi click pe cuvânt, vă duce la biţe)

Am făcut 93 de km pe zi, cel mai mult, dintr-una, c-o scurtă pauză de pateu şi se mai putea, c-am plecat hăt la 12:00, cu tot cu ceva deluleţe.

Când eram mic, Dacian mă obliga să mă uit la South Park, pe MTV şi până şi acuma mă doare capu’, când văd din întâmplare. Şi ghiciţi ce idee i-a venit lu’ Flo în cort, în afară să mă penetreze anal? Noroc că nu mergea netu’, să facă streaming la episoade cum tre’.

În noaptea petrecută la Oituz (şi-s f’o tri-patru Oituze, în total, strategic amplasate, unul după celălalt, de la Oituz, până departe pe la Oituz) ne-au vizitat doi cai (hai, nu vă pierdeţi în propoziţie). Doi cai, probabil citind blogul, s-au înfăţişat pe nesimţite peste cort, dar – zic – PESTE! Cu copitele încălţate. Când am deschis noi ospitalieri, să-ntrebăm cine-i, s-au iţit şi cu meclele în interiorul locuinţei, chitiţi să nu mai iasă până dimineaţă.

Cât eu strângeam laptopurile plângând la sâni, Flo i-a momit afară din curtea căminului cuktural, presărând pită până-n stradă.

Am purces spre Comăneşti, ocolind de la Oneşti, ca să se dozeze Flo cu niţelaş alcool, la birtu’ Enigma, al matroanei Gabi, unde-am fost solicitaţi de Scuturici Alexandra (pe care n-o mai cheamă şi Manuela), localizat în centru, deoarece localitatea nu e destul de largă cât să aibă periferii.

manuelinenigma

Manuela are cercei în formă de floricică Jeg, care au tăiaţi într-o petală o altă floricică Jeg, ca să se asorteze cu medalionul floricică Jeg; deoarece este nebună. Nu, nu puteţi da zoom.

Ne-am beţivit formal cu întreg satul, pe care ei îl numesc drăgăstos oraş, iar reprezentaţii comunităţii de cocalari s-au dat cu ţoaglele pe toate uliţele până în miez de noapte. Tre’ia sâ ne trimită un mail cu numele, l-am reţinut doar pe Stress, că el stătea mai aproape.

Ne-am retras cu cei mai răsăriţi să sorbim o bere nobilă la PET, lângă blogul unuia. Deşi pe traseu ne invitaseră amabili nişte ţigani la ei în şatră, ca să nu care atâta distanţă prada de la cadavre, totuşi am înnoptat coloşea, pe curtea sa, iar dimineaţă ne-am întors în birt, unde-am fost trataţi cu răcoritoare şi mâncări variate şi-am povestit cu un barman de unde-a fost cuţitat sportivu’ pe la-nceputu’ săptămânii. Ne-am dus şi la locul faptei şi arată aşa ca un loc, cumva.

Tot Manuela ne-a făcut cu un microbuz, proprietate aproape personală a lui Mircea, care ne-a urcat pe-o pantă lină până la Bacău, cât noi resimţeam dulcea mahmureală.

Tipul ce ne-a dat (pe bani, liniştiţi-vă) remorca e de acolo, da’ nu era acasă, însă ne-a aranjat sublim cu domnul pensionar Jean, care este o distracţie perpetuă, îmbibată în vin. Are televizoare-n toate camerele, fiindcă nu locuieşte cu soţia, deşi e căsătorit cu ea, “ca să nu se certe” şi putem să ne uităm la oricare dintre ele sau la toate deodată.

jean

***

Biroul de Presă Jeg.ro comunică:

Dintr-o regretabilă eroare datorată vremii nefavorabile, la începutul acestei călătorii, nu s-a mai emis o mulţumire vitală, adresată Mariei Coman, pentru că există. Ne asumăm responsabilitatea pentru inexactităţile din buletinele de ştiri ale Antenei 3, generate de depresia pe care i-am fi provocat-o, precum şi pentru bocetele, jelea şi dorul ce-o mistuie pe dinlontru. Cu proxima ocazie, vom cocoţa tot calabalâcul în primul tren şi ne vom întoarce la Cluj, pentru a reîncepe expediţia în condiţiile propice, pornind de la gratitudinea ce i se cuvenea Doamnei mai sus menţionate.

În sensul că nu. Bun!

***

Am ţâşnit spre Focşani, cu viteza medie de 1 km/h pe-un deluleţ ce se-anunţă la ieşire. Încercăm să ajungem p-acolo, la o donşoară, Simona ş-o prietenă de-ale ei, obsedată de Jeg (cum se şi cere). Montăm apartamentul mobil pesemne-n ceva şanţ, iar la dimineaţ’ ne-ndreptăm spre Galaţi, să ne vedem cu Valentin Comănescu şi Lucian Nu-ştim-cum. Ultimul dintre ei ne-nsoţeşte biciclic la Tulcea, iar primul ne-a promis popas cu mici şi bere, în întâmpinare, deci să se consemneze.

Pe la Galaţi cică ne-aşteaptă şi Adrian Rozenberg (prin singtagma “aş vrea să-ţi filmez faţa, că dosul ţi l-am văzut pe blog”), să ne bage sub nas microfonu’ de la postul TV la care-o mai fi lucrând acuma, că mi-i frică să nu fac o gafă, dacă le-o fi venit mintea la cap şi l-or dat afară de la Pro. Şi n-am renunţat, fă, la nici o remorcă. Ar fi prea lejer. E în cârcă.

***

dariussiflo

***


55 comentarii

zi si tu ceva
 1. Iulie 17, 2009 la 14:07
  link permanent
  ovi sirb zice ca:

  Ăla-i un cui?

 2. Iulie 17, 2009 la 14:24
  link permanent
  Alexandra,nu Manuela zice ca:

  Vad filmu’ acasa ca de pe Noika mea nu mere. Da’ ai promis o poza cu Cipi…. Asta fiind catelu’ nostru de la bar.

 3. Iulie 17, 2009 la 14:42
  link permanent
  cami zice ca:

  asa de mare a fost sfada cu Flo ca ati luat-o in directii diferite?:) sau ce se vede pe harta mai sus expusa?

 4. Iulie 17, 2009 la 14:55
  link permanent
  jimerino zice ca:

  a luat-o moromete pe ganja. si ne mai miram ca-i intelept mai ceva ca platon.

 5. Iulie 17, 2009 la 15:03
  link permanent
  monica zice ca:

  Cukturaliceste vorbind.

 6. Iulie 17, 2009 la 15:19
  link permanent
  bogdan zice ca:

  pana la urma ti-ai facut cont pe twitter :D

 7. Iulie 17, 2009 la 15:20
  link permanent
  mirmen zice ca:

  pfoaaai, putem atesta documentar primul interesat de “fauna carnivoră”(coana udrea), în persoana turistului flo :P

 8. Iulie 17, 2009 la 16:55
  link permanent
  geretus zice ca:

  @d-na mirmen…
  Si-n felu asta lenutza udrea o sa probeze rezultatele marii campanii publicitare ” the land of choice”…si sa le dea peste nas baietilor de la JN ( si prietenului tau Ciutacu magare…) ca n-a cheltuit banii de pomana…
  Iaca vin turistii straini…

 9. Iulie 17, 2009 la 17:03
  link permanent
  Magus zice ca:

  Daca tot treci pe la Gl, nu dai o fuga pana la Braila, la casa mea parinteasca? Mi-a dat mama telefon ca vrea sa-mi trimita niste somotei da’ daca ai tu drum pe acolo, sa iti dea tie si cand ajungi in Oradia ne vom socoti noi!

 10. Iulie 17, 2009 la 19:16
  link permanent
  mak-on-do zice ca:

  Oinu!

 11. Iulie 17, 2009 la 20:32
  link permanent
  andrada zice ca:

  vrem link de youtube la filmulet! ca asta nu merge.

 12. Iulie 17, 2009 la 22:20
  link permanent
  R. zice ca:

  Descopăr cu stupoare că mai vieţuieşte o duduie care posedă cercei Jeg.
  Spală Pamfilul!

 13. Iulie 17, 2009 la 23:31
  link permanent

  Da gaborii aia doi din poza de jos cine-s ? Mai ales al cu clop de pai ?

 14. Iulie 18, 2009 la 00:08
  link permanent
  Flavie zice ca:

  Ba parol musiu, Pamfilul e curat!

 15. Iulie 18, 2009 la 00:29
  link permanent
  Hellostupid zice ca:

  Pamfil nu-i curat, in schimb e putin chinuit…a fost in seara asta in brate la multe tipe isterice:d

 16. Iulie 18, 2009 la 00:59
  link permanent
  Darius Groza zice ca:

  Stati, fã! In ordine, ca n-avem diacritice.

  Am spart azi 108 km pana la Focsani, ne-a preluat Simona si ne betivim cu tatal sau, cum e si normal.

  Ovi – e un ax complex.

  Manuela – adaugim, am uitat, stai ca nu-i semnal.

  Cami – dragam, acela a fost ca un ocol, ne-am intors pre el; dar da, este sfada.

  Ceilalti pana la mirmen, inclusiv: mbine.

  Andrada – acuma suim pe YouTube.

  Pamfil e bine, a plecat de la pizde, nu era nasu’ lor de el.

  Ceilalti vorbeau intre ei sau singuri. Va-mpartiti voi. Da’ va iubim deopotriva. Magoa, Ghere, aialalta ce nu mai dau scroll sa vad cum si-a zis… stiti.

 17. Iulie 18, 2009 la 01:21
  link permanent
  Alexandra zice ca:

  Astept sa vad…. Pe la bar or intrebat toti de voi.

 18. Iulie 18, 2009 la 01:26
  link permanent
  Alexandra zice ca:

  Uitai sa zic: cand o sa ai timp sa-mi faci (ca)cadou si alte poze in care-s io stramba, da mandra ca am floricica Jeg in ureche si la gat:D

 19. Iulie 18, 2009 la 01:52
  link permanent
  toader zice ca:

  mpf. si-a facut tatuaj cu nemernicu’ ala intrigant de pamfil…

 20. Iulie 18, 2009 la 08:01
  link permanent
  mak-on-do zice ca:

  “emoticon smehăind printre mustăţi”

 21. Iulie 18, 2009 la 08:56
  link permanent
  Flavie zice ca:

  ca doara nu era sa-si faca tatuaj cu MJ >:D

 22. Iulie 18, 2009 la 19:03
  link permanent
  toader zice ca:

  ar putea sa isi faca un tatuaj cu domnul acela care il insoteste. cel cu palaria neagra. nu m-ar surprinde dupa ce l-a pus pe pamfil.

 23. Iulie 18, 2009 la 21:23
  link permanent
  Pruteanu zice ca:

  ‘Linistitiva’? ‘Linistitiva’? Te-a batut soarele in cap deci?

 24. Iulie 18, 2009 la 22:35
  link permanent
  Darius Groza zice ca:

  Prutene – nu ştiu despre ce vorbeşti, desigur. Eu văd clar crati-mă!

 25. Iulie 19, 2009 la 14:12
  link permanent

  sal!!zi-i lu’ Flo sa o lase mai moale cu vinul daca vrea sa ajunga acasa la mamik lui!!:)) a baut vin k o vita!!!!!!!! =)))
  oricum, sunteti niste tipi sooper si va asteptam si la anul tot asa…poate cu mai multe sortimente de vin!!!! bafta ;)

 26. Iulie 19, 2009 la 16:33
  link permanent
  lecsa zice ca:

  mai fă-i şi bietului pamfil câte un duş din când în când…

 27. Iulie 19, 2009 la 18:00
  link permanent
  monica zice ca:

  Apropo: la Boocooresti tot la anool o s-ajungeti? Lenesilor! Adica tu, ca pe celalaltul nu-l cunoastem. Asa de bine.

 28. Iulie 19, 2009 la 22:05
  link permanent
  Darius Groza zice ca:

  Criastiane, ia pune tu mîna şi scrie frumos şi corect. Da? Salutări unchiului şi mătuşii, deoarece vinul este sub posesia lor.

  Lecsă – vrea doar în mare.

  Moniche – suntem la curul Moldovei, la nişte beţivani profesionişti. Îmi voi petrece ziua la Galaţi, nu e divin?… Apoi, cum ţi-am mai explicat, Tulcea, Deltă, litoraaal… Bukkake. Nu pleci nicări.

 29. Iulie 20, 2009 la 03:52
  link permanent

  m-am saturat de handicapatii astia!!! sa fac ceva pe filozofia lor care dreq o mai intelege!!!! :d

 30. Iulie 20, 2009 la 04:59
  link permanent
  flo zice ca:

  So, the first comment. Riding now with darius for 2 weeks. Could be worse. But now, serious, it`s darius birthday today, and, since he believes more in the internet than in oral communication, i wish “you” all the best!!! Stay tuned and never let the fear gets you down! Reach the goals, you set for yourself and never forget, it`s not you alone, who fights for a better world. And, as Vali is sitting right to me, he wishes you all the best for your birthday toooooo! I would have said all this right in your face, but you are sleeping right behind me (and we are drunk as hell), so, maybe i will tell you all this tomorrow…
  Happy birthday, my friend!!!

 31. Iulie 20, 2009 la 09:08
  link permanent
  M@riansky zice ca:

  Ţi-ai ales perfect momentul de plecat la drum amice. Ai amânat-o toată primăvara probabil din motive de temperatură şi umiditate, că vorba aia, primăvara nu-i ca vara, şi, cred eu, ţi-ai luat şi-un pic de ţeapă căci unde nu-i caniculă îs vijelii. Şi-apoi taman când mi-am luat şi eu concediu tu te decizi să mă vizitezi, oarecum cred că ai premeditat-o, ai aflat tu cumva că nu-s şi acum te poţi trage liniştit pe cur, că tu ai venit, dacă n-am fost, problema mea… Da nu că să anunţi sau ceva… Oricum bani nu mai pupai, dacăcumva era şi ăsta unul din scoapele vizitei, sau poate dădeai tu? :D

 32. Iulie 20, 2009 la 09:57
  link permanent
  e-r zice ca:

  felicitari so far si mersi lui Flo de informatie, La multi ani si s a terminati cu bine ce ati inceput atat de palpitant. aseara am trait un chef bestial si acum ma bucur a doua oara ca am facut-o lata chiar de ziua ta si chiar cu muuuult vin. La multi ani hombre! bye the way, sper ca te-ai trezit!

 33. Iulie 20, 2009 la 10:39
  link permanent
  Darius Groza zice ca:

  Da, bine.

 34. Iulie 20, 2009 la 10:56
  link permanent
  mak-on-do zice ca:

  عيد ميلاد سعيد!

 35. Iulie 20, 2009 la 12:16
  link permanent
  monica zice ca:

  Zice Flo, bine intentionat. Si totusi… Riding now with darius for 2 weeks. Could be worse. Nu mergea si Could be Horse?

 36. Iulie 20, 2009 la 13:09
  link permanent
  Bughi zice ca:

  La multi ani stimabile Darius. La ce kilometru dai de baut?

 37. Iulie 20, 2009 la 15:29
  link permanent
  mariuspan zice ca:

  Heei, ce bine v-ar fi daca ati avea de mers doar la vale! Ati merge mai repede ca pe autostrada Transilvania! :)
  PS asta pe care dati click nu e blogul meu ;)

 38. Iulie 20, 2009 la 16:37
  link permanent

  Mai aveti multi kilometri ?!

 39. Iulie 20, 2009 la 17:27
  link permanent
  zamolxis zice ca:

  cand te vad intr-un balon (sau alt recipient) in jurul lumii?

 40. Iulie 20, 2009 la 22:25
  link permanent
  toader zice ca:

  la ani. desigur, multi si vioi.

 41. Iulie 21, 2009 la 08:04
  link permanent
  Marian S. zice ca:

  Jeg.

 42. Iulie 21, 2009 la 10:18
  link permanent
  jimerino zice ca:

  deci ieri fu o zi cam jegoasa.

 43. Iulie 21, 2009 la 10:40
  link permanent
  Ralul zice ca:

  Ahhh…geaca aia! :)

 44. Iulie 21, 2009 la 11:28
  link permanent
  Flavie zice ca:

  bai, intai traditionalul “sa traiesti mult” de ziua ta de ieri. care o fost. indoit: v-atz certat au altceva? trei: esti bine in afara de trait?

 45. Iulie 21, 2009 la 13:10
  link permanent
  Alexandra zice ca:

  La multi ani! Chiar daca e cu intarziere, e bine intentionat.

 46. Iulie 21, 2009 la 15:43
  link permanent
  raptorz zice ca:

  cine ie nenea bogdan colceriu? nu cumva un kido care s-a crescut in G8 dan manastur mehedintz si care ierea usa-n usa cu americana scarii, anca sau cam asa ceva? ca mi s-a parut ca-i recunosc oarecumva mecla-n film

 47. Iulie 21, 2009 la 16:08
  link permanent
  Bughi zice ca:

  cine e raptorz?

 48. Iulie 21, 2009 la 16:17
  link permanent
  raptorz zice ca:

  cine e bughi?

 49. Iulie 21, 2009 la 16:36
  link permanent
  Victor zice ca:

  si prin ploiesti cand trece caravana dragostei jeg ?

 50. Iulie 21, 2009 la 17:06
  link permanent
  Darius Groza zice ca:

  Când a fi bugătă iubire. Am ajuns la Tulcea. Azi oraş, scris Jeg eventual, mâine Deltă.

 51. Iulie 21, 2009 la 20:17
  link permanent
  Frontul de Est-Galati zice ca:

  ia legatura cu lucian,au ajuns si ei acum ii gasesti pe faleza la hera,eu am ratacit numarul tau,nu ai sa dormi in noaptea asta la cort.valentin.

 52. Iulie 22, 2009 la 01:26
  link permanent
  Darius Groza zice ca:

  Pân-au sosit ei, hăhăăăi, eu eram deja cu boarfele despachetate-n pat cald. :) Şi ieşit pe faleză.

 53. Iulie 22, 2009 la 07:39
  link permanent
  Marian Dima zice ca:

  Pai, na ce sa zic…. nu stiam de jeg.ro, si de turul vostru ! Ieri am fost la Galati cu ceva treaba, si cind m-am intors spre Tulcea v-am vazut pe traseu … tu in fata si Flo in urma cu inca cineva, deci confirm ca traiti … Bun venit la Tulcea … diseara pe unde o ardeti ?

 54. Iulie 22, 2009 la 10:01
  link permanent
  artistu zice ca:

  Sfaturi:
  Tulcea’i faina noaptea! Sa simti mirosul Dunarii asa cum vad ca ati facut-o drja pe faleza, dar si de sus de la Monument!
  Si daca mai aveto chef sa mai ramaneti o zi, puteti incerca o baie si un pescuit la Nufarul, fie pe Dunare, fie in balti! Drum bun! ;)

 55. Iulie 22, 2009 la 10:21
  link permanent
  Darius Groza zice ca:

  Mariene Dimă – la Deltă. Adică ieri seară am fo’ în oraşiu, da’ amu’ ne cărăm. Flo poate rămâne iară în urmă.

zi si tu ceva:

(musai)
(musai)