Întâmplarea face să fiu un imbecil…

sari la comentarii

Da’-n rest, toate neghiobiile sunt întreprinse foarte calculat şi nu le las pe niciuna la voia neprevăzutului, ferească sfântu’ să-mi iasă ceva bine.

Am reuşit în sfârşit să intru într-un ritm relaţional coerent, şlefuit de-a lungul anilor de eşec perpetuu: îmi găsesc fătuci, le cuceresc (un procedeu devenit deja o formalitate), după care mă părăsesc pentru fostul.

Am devenit într-atât de iscusit, încât reuşesc să îndeplinesc din oficiu funcţia de petic emoţional pentru toate ameţitele, motiv pentru care aşa mi le şi găsesc, defecte, că altfel fut workflow-ul.

Cam în clipita în care ar trebui să mă resemnez să renunţ, eu purced temerar în a le cuceri a doua oară, de data asta cu mici eforturi şi cheltuieli, trecând astfel în etapa secundă a interacţiunii noastre, cunoscută şi drept relaţia în sine.

Ca ulterior să mă înşele, desigur, toate sub vigilenţa zâmbetului meu tâmp.

În viziunea scurtării acestui proces, în care domnişoarele mă aleg pe mine din mai multe chei, pe viitor mă voi distribui la pachet cu alţi indivizi recomandaţi cu care să mă înşele pe parcurs, ca să nu aibă dificultăţi în a-şi găsi alternative la mine şi eventual să-mi fie chiar prieteni apropiaţi. Fiindcă-mi vine tot mai complicat să trebuiască să mă împrietenesc cu ei ulterior aventurii pe care o au.

Doamnele Jeg din viaţa mea parcurg astfel un traseu bine definit de mine prin cicatrici sufleteşti, epuizând în primele şase luni majoritatea ororilor abjecte la care mă pot dânsele supune, umilinţe pe care eu le apreciez prosteşte, luate aproape ca pe nişte favoruri care mi-ar fi făcute.

Statistic vorbind, majoritatea acestor contracte dintre mine şi bambine expiră în mai puţin de un an, odată ce sunt prea obosit a-mi mai târî orgoliul şi mă rostogolesc ca să mor în mine, pe-o parte. Ş-atunci trebuie să mă grăbesc în a înghiţi toate măcăriile, ca să nu rămână vreuna şi să se sleiască-n farfurie.

Ultima a fost binecunoscuta Pălăristă, înaintea dânsei au mai contat câte-o Timeă, câte-o Sie, câte-o Jutkă, câte-o Păstaie, câte-o Paulă şi proverbiala Lia (care mai-mai se şi-nsoară cu domnul de bine pentru care m-a lăsat).

Privind aşa în urmă, sunt convins că aş putea administra mai multe nereuşite deodată. Aş putea avea câte una în fiecare oraş… cu care nu-mi iese.

Recent am descoperit în noroi lucind încă o Adă, ceea ce mă avantajează, că fac o tranziţie uşoară de la precedenta. Trestiuţa vulnerabilă este greşeala perfectă, uşor compromisă, legând o prea strânsă amiciţie îndelungată cu Sorel, or io nu am ambiţia de a mă duce week-end de week-end la ţară-n Haţeg, să plivim la grădină până-ntunecă şi să smulg buruieni din faţa blocului de nefamilişti, de pântre seringile colegilor de clasă ale ăstora doi.

Dar, cum menţionam, convingerea mea este că o să iau un balot tura asta, să văd cum se cerne. Mai există o nestemată în Capitală, cu aia plănuiesc să văd Praga, singurul loc în care n-am apucat să o conving pe niciuna dintre celălalte să mă urmeze.

Cred că strategia mea va fi să-mi canalizez resursele pe segmente bine delimitate: o borfetă să primească numa’ Jäger, o alta, trează, să primească numa’ sex, o a treia să mă însoţească de colo-colo, încă una să-mi fie muză într-ale scrisului şi să accepte s-o disec articol de articol.

Două lucruri, ambele grave pentru fizic şi spirit, se pot întâmpla: fie am o iubită cumulativă, luând câte puţintel din fiecare şi să întemeiez în timp micul meu harem, da’ cu o diviziune a muncii clar stabilită, fie între ele-mi găsesc una, aia ideală, care ba îmi face de mâncare fără s-o fut, ba mă fute fără s-o-mbăt, ba mă-mbată fără să trebuiască să-i plătesc. Şi nu mârâie dimineaţa, pentru că IO trebuie să mă duc la serviciu şi strânge după ea şi pune cănile-n chiuvetă.

Un prim vestitor a ceea ce se construieşte-ntr-o solidă dereglare comportamentală: azi mi-am găsit un floc cărunt.

***

[Dăm lucrare din toată materia, la Registrul Diverse!]

***

[Primit la redacţie de la eterna Raluca, din vreun cămin.]

92 comentarii

zi si tu ceva
 1. Mai 7, 2011 la 01:08
  link permanent
  ccd zice ca:

  ce inseamna sa nu mearga RSS..primu’ ?

 2. Mai 7, 2011 la 02:10
  link permanent
  Un domn respectabil zice ca:

  Lasă, aşa ne ducem toţi….

 3. Mai 7, 2011 la 07:59
  link permanent
  F zice ca:

  la Praga as mere si io…

 4. Mai 7, 2011 la 11:20
  link permanent
  raema zice ca:

  Femeia ideala nu exista :) ). Spunea cineva ca de fapt fiecare femeie de pe pamant e doar o copie imperfecta a idealului

 5. Mai 7, 2011 la 12:28
  link permanent
  Darius Groza zice ca:

  Super! Acum să s-au clarificat lucrurile…

 6. Mai 7, 2011 la 12:54
  link permanent

  Domnule Darius,

  Sus, jos, sunt poziţii relative şi nu absolute.

  De exemplu, “a coborî” dintr-un lift este acelaşi lucru cu a te extrage din el, a-l părăsi, a ieşi din el (“a ieşi afară”, deşi eşti tot “înăuntru”, pentru că rămâi în clădire), a descăleca la un anumit etaj. Dacă luăm o clădire cu parter şi două etaje. Avem etajul de sus şi etajul de jos, respectiv etajul 2 şi etajul 1, adică sus şi jos. Are o logică să întrebi în liftul imobilului, “cobori sus sau cobori jos”, pentru că poziţia se relativizează faţă de un punct de reper care, la rândul lui, este relativ la poziţia proprie. În plus, cineva care spune “Cobor jos” nu se referă la faptul că nu coboară sus, ci la “jos” cu înţelesul, de exemplu, de “în faţa blocului”.

  În concluzie, atunci când “sus” şi “jos”, “înăuntru” şi “afară sau “înapoi” definesc un anumit loc subînţeles, nu are de ce să fie un pleonasm. Eu cred că aceste formulări ar trebui acceptate.

 7. Mai 7, 2011 la 12:56
  link permanent

  Despre femeile care se împacă cu fostul… păi sunteţi un aşa numit “talisman”. Dacă se află, orice femeie care se ceartă cu prietenul va apela la domnia voastră pentru o partidă de sex, desigur, una ce va aduce cu sine împăcarea cu “ex-ul” (căci ăsta va fi scopul). Nu veţi putea păstra femeile, dar veţi avea parte de sex nelimitat.

 8. Mai 7, 2011 la 13:29
  link permanent
  Darius Groza zice ca:

  Cum îţi permiţi, scârnăvie?! Desigur că sunt pleonasme. Teoria dumitale e aproape la fel de tâmpită a a prietenului vecinei Tina, Vasile, care zice că în spaţiu poţi folosi aceste pleonasme, că spaţiul e nu-ştiu-cum.

  Luându-ne după definiţia concretă. Însă, există excepţiile în care, din fluenţa vorbirii, se adaugă direcţia. Vorba ta, cobor jos, din bloc, în faţa lui, însă asta s-a împământenic aşa. Nu înseamnă că nu e tot greşit. Pentru că, dacă n-ar suna dubios acuma, că ne-am obişnuit aşa, ai putea zice: Mami, cobor. Acuma, dacă eşti în lift, şi eşti între etaje, blocat şi deschizi uşile şi te caţeri de la patru, la ăla de la cine, ok, atunci cobori din lift şi cobori sus. Bine?

  Accept teoria cu sexul nelimitat, cercetând-o. Mmmm!

 9. Mai 7, 2011 la 18:18
  link permanent
  Lia zice ca:

  Dar tu nu îndrăzneşti să părăseşti, mă rog?

 10. Mai 7, 2011 la 19:43
  link permanent

  Măi Bija,
  Violenţa de limbaj este specifică oamenilor lipsiţi de inteligenţă care nu pot argumenta altfel. :D

  Atunci când cineva spune “mă duc sus” sau “mă duc afară”, nu determină prin acest “sus”/”jos”, sau “înăuntru”/”afară” un spaţiu care posedă această informaţie relativă, ci determină un loc foarte bine menţionat. Din acest motiv este şi folosit şi apare folosirea sa. Din acest motiv are sens şi “avansaţi înainte”, pentru că acel avansaţi, oricât ar părea de similar, nu este acelaşi lucru cu înaintaţi, tocmai pentru că se relativizează mişcarea la ceea ce face cel care vorbeşte.

  “Urc sus” înseamnă de fapt “urc spre locul denumit sus”, este diferit de “urc acolo”, pentru că “acolo” trebui să-l identifici, eventual prin arătare cu degetul. Locul este subînţeles şi are rost cât timp vorbitorul înţelege exact despre ce este vorba. Verificarea a ceea ce spun eu… este banală. Este îndeajuns a se observă că atunci când vorbeşti cu cineva (de exemplu la telefon) care habar nu are unde eşti şi el nu poate indica exact ce se exprimă prin “sus”, “jos” sau “afară” “înăuntru” şi aşa mai departe, niciodată nu va exista tentaţia să spui “ies afară”, “cobor jos”, întotdeauna locul se va identifica concret. Eu nu am auzit pe nimeni spunând “intru înăuntru şi pierd semnalul la mobil”, toţi spun că “intră la metrou” sau în tunel, sau în rectul vacii nebune… mă rog, în locuri fără semnal la mobil.

  Dacă veţi analiza aceste greşeli în vorbirea reală (la faţa locului), veţi vedea că ele indică un loc identificabil. “Jos” este o formă precum “p’afară” sau “prin oraş” sau “cu băieţii la o bere”… “Jos” înseamnă pentru cel căruia i se comunică informaţia de fapt “în faţa blocului pe bară” (sau locul efectiv unde se duce cel care se duce “jos”) şi nu o direcţie. Desigur, nu întâmplător locul desemnat este în concordanţă şi cu direcţia…

 11. Mai 7, 2011 la 20:02
  link permanent
  Marian S zice ca:

  … ca sa nu mai vorbim de expresiile “o iei sus“ sau “o iei jos“ ? Deci intrebarile sunt legitime, nici vorba de pleonasm, avem nevoie de clarificari.

  Bai, am avut si eu un amic in situatia ta. Stii cum a rezolvat problema, definitiv ?
  A lasat dracului femeile si acum e fericit cu baieti. Brrrr… nu mai e amicul meu, dar el cica e fericit. Vrei telefonul lui ? :)

 12. Mai 8, 2011 la 12:27
  link permanent
  toader zice ca:

  lasa dariusica. intr-o buna zi nu ai sa mai ai probleme.

 13. Mai 8, 2011 la 14:54
  link permanent
  Mitzy-mo zice ca:

  O fi pentru că te-ai îngrăşat? N-ai mai dat check in la sală cam de multişor.

  Bineînţeles, ar mai fi şi cazul licenţei poetice. Şi cum românul s-a născut poet, maltratarea limbii mioritice este un sport naţional unanim acceptat.

  Cobori în jos, Luceafăr blând, alunecând pe-o rază, pătrunde-n casă şi în gând, orgazmu-mi luminează!

 14. Mai 8, 2011 la 17:42
  link permanent
  Una zice ca:

  Toată teoria ta mi-e foarte cunoscută. De cele mai multe ori am auzit-o la amici în floarea vârstei, aşa cum eşti şi tu, chiar înainte să o cunoască pe EA, viitoarea mamă a copiilor lor. Mai sunt câteva cazuri când, de la o anumită vârstă, teoria devine utopie. Mno, eu zic că sună bine aia cu sexul nelimitat. Succes!

 15. Mai 8, 2011 la 18:04
  link permanent
  lecsa zice ca:

  vreau si eu la Praga…

 16. Mai 8, 2011 la 21:27
  link permanent
  Darius Groza zice ca:

  Pe rând, haplelor!

 17. Mai 8, 2011 la 22:29
  link permanent
  Pupaza din TEi zice ca:

  de acum in colo vei fi nevoit sa te exprimi in… vectori de miscare. ca sa stim clar in jurul carui sistem de referinta inertial catadicsesti a te roti, care e tot un fel de deplasare, in sus sau in jos, inainte sau inapoi, dar intotdeauna ciclica, aceeasi

 18. Mai 8, 2011 la 23:07
  link permanent
  3fmi zice ca:

  Aproape plaminiu de liric. Inca nu ti s-a zis ca “Ce-i al tau ii pus deoparte”?

 19. Mai 9, 2011 la 01:16
  link permanent

  Mi-e mila de situatie,nu de adevar. Ce o sa retina toata lumea(posibilele naive) din povestea cu istoria ta de relatii nereusite e ca mai vrei sa mergi cu una la Praga si ea stie ca te va parasi in parcurs de un an. Eu gandind pozitiv,zic ca:bine a fii,ma !

 20. Mai 9, 2011 la 10:04
  link permanent
  Darius Groza zice ca:

  Doar că “fi”, la indicativ, viitor popular, este cu un singur i.

  Cele trei: ba da.

 21. Mai 9, 2011 la 10:13
  link permanent
  3fmi zice ca:

  Si crezi?

 22. Mai 9, 2011 la 10:45
  link permanent
  Darius Groza zice ca:

  Nu.

  Trebuie găsit şi smuls de unde se află. În condiţiile în care asta îi o versiune sucită la a fi pus deoparte, atunci da.

 23. Mai 9, 2011 la 10:51
  link permanent

  multumesc.ai dreptate ca intodeauna.

 24. Mai 9, 2011 la 11:21
  link permanent
  Codruta zice ca:

  Pari a fi unul dintre putinii care au gasit constanta in viata amoroasa. Complimente.

 25. Mai 9, 2011 la 12:26
  link permanent
  Darius Groza zice ca:

  Au’ la ea, dezaxata sentimental, vine aicia să facă spirite!

 26. Mai 9, 2011 la 12:42
  link permanent
  ottffsse zice ca:

  ce e bine în toată căcănăria asta e că a le cuceri pe respectivele fătuci a devenit deja o formalitate pentru tine.

  în rest, nu cunosc cuvintele: acetui, măcăriile, înainte, îndelugantă.

  a, ps. tu cînd zici ‘floc’ te referi la părul de pe ţeastă? că parcă acolo unde e adevărata ţară a flocilor genuini mărturisisei colectivului că te razi.
  deci cum e?

 27. Mai 9, 2011 la 12:54
  link permanent
  Darius Groza zice ca:

  În primul rând că desigur că nu ştiu despre ce vorbeşti, iar măcării aşa am vrut, în onoarea lui Marius Iulian Bulia, care e prost şi zice lucrurilor greşit.

  Şi ca să mă rad în zona pubiană a flocilor, trebuie să crească ce rad, nu? Unul a crescut alb.

 28. Mai 9, 2011 la 13:55
  link permanent
  jimerino zice ca:

  in ciorba?

 29. Mai 9, 2011 la 13:58
  link permanent
  jimerino zice ca:

  in alta ordine de idei: coiut, sezi bland in clujul tau si nu le mai plimba pe piste tot, ca o fi si nefututul asta contagios si daca tot nufuti prin toata lumea scazi natalitatea si n-o sa mai fie negruti de muncit in fabrici si creste pretul fortei de munca si, deci, pretul la basceti si componente pc si paine alba si mobila si castraveti si ne ducem pe pula, futu-te-n inima care n-ai lasa de la tine sa le servesti cu macar un colt de pula. hapsane!

 30. Mai 9, 2011 la 15:14
  link permanent
  Hudrea zice ca:

  Fain titlu.

 31. Mai 9, 2011 la 16:57
  link permanent
  bou' baltii zice ca:

  S-a mai zis.
  S-a si rezolvat:
  http://www.contactmusic.com/new/xmlfeed.nsf/story/sex-and-the-city.s-pubic-hair-problem

 32. Mai 9, 2011 la 19:58
  link permanent
  Sofia zice ca:

  Cum se gasesc cei mai buni poeti numai in buda…
  Nu mai sta trist, Darius, pentru ca fetele de admira, ce-ti mai trebuie iubire? :)

 33. Mai 10, 2011 la 00:36
  link permanent
  Darius Groza zice ca:

  Da, iar eu, tip principial şi de caracter…

 34. Mai 10, 2011 la 13:54
  link permanent
  dictionarul zice ca:

  Hai, mai, Darius, mai! Fruntea sus!

  Cu anuntul asta public ca esti freelance lover, o sa ploua cu oferte. Ca doar de asta ti-ai zis oful pe net.

  Auzi, este posibil ca aceasta tragica ruptura sa aiba vreo legatura cu articolul in care tot dai cu flocu-n sus si-n jos, acelasi articol in care iti pomenesti si iubita? Daca nu i-o fi placut?

 35. Mai 10, 2011 la 18:22
  link permanent
  Darius Groza zice ca:

  Sunt capabil să fiu mai culpabil.

 36. Mai 10, 2011 la 22:11
  link permanent
  Marian S zice ca:

  Io insist cu propunerea mea. I-am vorbit despre tine şi a zis că te place, că lui îi plac ăştia mai durdulii şi cu un coi răsucit.
  Tu vrei or tu nu vrei ??? Asta-i întrebarea.

 37. Mai 11, 2011 la 02:29
  link permanent
  Jolanda D. zice ca:

  :) M-ai facut sa rad. E o arta sa faci un astfel de text din orice intamplare banala… Bravo! Te admir

 38. Mai 11, 2011 la 03:00
  link permanent
  ionicä depe pogonici zice ca:

  #1 .-
  @ ottffsse / Mai 9, 2011 la 12:42 / zice cä :
  “a, ps. tu cînd zici ‘floc’ te referi la părul de pe ţeastă?”

  Pretine, ai resetat cam prea multe din flip-flopurile materiei cenushii si e nedrept, cä doar nu esti aproape de alzheimer-state of things ; pentru remember, cam cu 6 luni mai devreme magistrul a axiomat clar si räspicat : CITAT ” am inteles ( EU ) cä existä unii cärora le cresc floci in cap.” Punct .
  A se citi si reciti arhiva.Cä dacä subiectul EU era submultime a multimii UNII, atunci zicea ” am inteles cä suntem unii … samd samd ”
  Deci, loviturili sub buric si pänä la coaie e permise nici in kickboxing …intreabä-l si pe ügived, cä el a fäcut faculta la drept !

  #2 .-
  @ clona lui Bibliotecaru/ Mai 7, 2011 la 12:56 /zice ca:” Despre femeile care se împacă cu fostul… păi sunteţi un aşa numit “talisman” …”

  2.1 .- Nooo, e pe deläturi si e gol turcesc !
  Cuväntul ce esprimä adevärul e altu’ , in harem se numeste ” HULA ” ( nu stiu unde e accentul ) si era al doilea, dupä sultan, ce avea dreptul sä poarte coaie netäiate – chiar ADMIS active – in harem ;
  Cum e istoria ? Päi, dacä barosanul se plictisea de una din cele n dame( cifra e cu zeci si unitäti ), cu un singur cuvänt putea sä divorteze, aruncändu-o virtual pe stradä ; cä-i venea si lui cäinta, nu putea sä o aducä inapoi din starea de independentä acordatä prin propria prostire; atunci intervenea hula, care dupä o impreunare cu nefericita crea premiza unicä si necesarä pentru reaccesul in harem !
  Cum s-ar zice la chimie, “chimia functiona din nou”, dama recäpätänd electronii liberi necesari samd samd !
  2.2 .- Madam, iertare !
  Dacä ” hula” se traduce prin “talisman”, sä mä duc la dat cu capu’ de zid? oricare ar fi, ar dure’… nu pe zid, de cap e vorba, cä de-aia e douä, ca-n dialectu’ din Giulesti!?

  #3 .-
  @Darius : cum pu la mea sä mä fac si eu hulä ?Astept
  (Fi-v-ar-nchinarea-a-dracu’ la mitici, cä asa om muri pe ränd !)

 39. Mai 11, 2011 la 03:41
  link permanent
  ionicä depe pogonici zice ca:

  #1 .-
  @ ottffsse / Mai 9, 2011 la 12:42 / zice cä :
  “a, ps. tu cînd zici ‘floc’ te referi la părul de pe ţeastă?”

  Pretine, ai resetat cam prea multe din flip-flopurile materiei cenushii si e nedrept, cä doar nu esti aproape de alzheimer-state of things ; pentru remember, cam cu 6 luni mai devreme magistrul a axiomat clar si räspicat : CITAT ” am inteles
  ( EU e subiectul) cä existä unii cärora le cresc floci in cap.”
  Punct .
  A se citi si reciti arhiva.
  Cä dacä subiectul EU era submultime a multimii UNII, atunci zicea ” am inteles cä suntem unii … samd ”
  Deci, loviturili sub buric si pänä la coaie nu e permise nici in kickboxing …intreabä-l si pe ügi, cä el fäcu faculta la drept si nu la private, cu idiotii de la circulatie !

  #2 .-
  @ clona lui Bibliotecaru/ Mai 7, 2011 la 12:56 /zice ca:” Despre femeile care se împacă cu fostul… păi sunteţi un aşa numit “talisman” …”

  2.1 .- Nooo, e pe deläturi si e gol turcesc !

  Cuväntul ce esprimä adevärul e altu’ , IN HAREM se numeste ” HULA ” ( nu stiu unde e accentul ) si era al doilea, dupä sultan, ce avea dreptul sä poarte coaie netäiate – chiar ADMIS active – in harem ; prin extrapolare,valabil si in cazul de fatä ;

  Cum e teatrul ? Päi,de pildä, dacä barosanul se plictiseste de una din cele n dame
  ( cifra e cu zeci si unitäti ), cu un singur cuvänt poate sä divorteze, aruncändu-o virtual pe stradä ; cä-i venea si lui cäinta, nu putea sä o aducä inapoi din starea de independentä stradalä acordatä prin propria dobitocire; atunci intervenea hula, care dupä o impreunare cu nefericita( fericire reciprocä) crea premiza unicä si necesarä pentru reacces: scurt si practic !
  Buni muslimanii si Coranu, nu s-au impiedecat de-un ciot !
  Cum s-ar zice la chimie, “chimia functiona din nou”, dama recäpätänd electronii liberi necesari samd .

  2.2 .- Madam, iertare-mi-dati?
  Dacä ” hula” se traduce prin “talisman”,(n-am dic-ex-ul) sä mä duc la dat cu capu’ de zid? oricare ar fi, ar dure’… nu pe zid, de cap e vorba, cä de-aia e douä, ca-n dialectu’ din Giulesti!?
  (Fi-v-ar-nchinarea-a-dracu’la mitici,cä asa om muri cu totii pe ränd,de ei räzänd !)

  #3 .-
  @Darius : cum pula mea sä mä pot face si eu hulä ? Mai ai ALTÄ retetä ?
  Eventual, hulä de rezervä … cänd tu n-oi mai pute’/ accent pe e /
  din cauza scräntitului …Mä-ntelegi, eu nu ti-oi dori frodatä sä-l dregi!

  PS. Bozgorul pierdu partida, n-avu-ce-face si se duse la Buda …
  ca sä vinä cu belciug in desht si cu cäpästru peste urechi,
  “ca calu” la tata – nainte de comunisti! Päcat de el !
  Ar fi acceptat si färä de leafä !

 40. Mai 11, 2011 la 10:49
  link permanent
  Darius Groza zice ca:

  Ferească bunul Dumnezeu din Ceruri şi Măicuţa Fecioară şi Iisus Preasfânt! CINE îi ăsta?

 41. Mai 11, 2011 la 11:33
  link permanent
  ottffsse zice ca:

  ionique, ce să zique.
  mare dreptate aveţi, mare. iar cunoştinţele de gramatică/algebră a mulţimilor vă sînt impresionante, probabil aţi urmat (poate şi terminat) o facultate de profil, dacă nu chiar două. mă simt răstignit în fundul gol pe crucea neconsultătorilor întregii arhive jegoase, înainte de a posta. iar cine-o mai face ca mine, ca mine să păţească!
  altfel, interesantă fişa postului ‘hula’. like, cplm!

  ps numitul ‘ügived’ o să te cam dea în judecată (singur ai zis că a făcut dreptul) pentru înlocuirea nobiliarului ‘y’ cu neaoşul şi ţărănescul ‘i’. nu mai zic de ultimul paragraf, unde-ai făcut varză din sfînta instituţie a căsătoriei catolice, de mă cutremur şi fac piş pe mine.
  pps ce dracu-i aia ‘alzheimer’? că nu mai ţin minte.

 42. Mai 11, 2011 la 14:54
  link permanent
  jimerino zice ca:

  asta-i soft, sa-mi bag pula.

 43. Mai 11, 2011 la 16:06
  link permanent
  Marian S zice ca:

  Io am inteles ca hula e ala ce are dreptul sa-si foloseasca pula.
  Deci nu e Darie. Mai incercati.

 44. Mai 11, 2011 la 22:49
  link permanent

  @ ionicä depe pogonici

  Sincer să fiu, vă citisem de prima data… nu era nevoie de repetir (vorba lui Caragiale via Cunigunda… Eginhardt cel elegant: „Noch a’ Krieg’l, repetir: Aber nicht vo Bragadir! …Luther!!… Ich bin protestant!”).

  Puţinele cuvinte pe care le ştiu în turcă nu au primit între ele şi acest cuvânt, hula. Nici de această tradiţie nu am auzit. Nu înseamnă că nu există…

  Pe de altă parte “kul” se traduce în turcă prin “utilizare” (motiv pentru care intră în componenţa şi altor cuvinte, precum ), pe de o parte, dar şi “omul în raport cu Dumnezeu”. Se prea poate ca ceea ce ştiţi domnia voastră că ar fi “hula” să desemneze efectiv un “servitor”.

  Pe de altă parte, “kül” reprezintă cuvântul turc pentru “zgură” (nici o legătură cu înjurătura cu acelaşi nume).

  Eu nu vorbeam despre asta. “Bărbatul talisman” este cel cu care o femeie face sex şi apoi se căsătoreşte în scurt timp. Cum sunt foarte multe femei, de toate vârstele, care doresc să se mărite, atunci când se va duce vestea că domnul Bija este un “talisman”, toate vor da năvală…

 45. Mai 12, 2011 la 11:23
  link permanent
  Mitzy-mo zice ca:

  @jime’: Mi-a fost dor de tine.

  Iar clona lui Bibli mi se pare mai secksy ca niciodată. Spune ceva şi despre efectul razelor de lună asupra papucilor de gumă. Te roooooog!

 46. Mai 12, 2011 la 12:12
  link permanent
  Neculay Blog zice ca:

  da…e…interesant !

 47. Mai 12, 2011 la 12:33
  link permanent
  jimerino zice ca:

  bibli, originala idee cu barbatul talisman. a fost recent si un film pe tema asta, sigur nu l-ai vazut, da’ zic.

 48. Mai 12, 2011 la 13:02
  link permanent
  lol zice ca:

  lol

 49. Mai 12, 2011 la 14:29
  link permanent

  @ Mitzy-mo
  Nu ştiu nimic despre efectul de lună asupra picioarelor de gumă… dar pot vorbi despre “Efectul razelor gamma asupra anemonelor”.

  http://www.trilulilu.ro/Sganarelle/3c1f9e61f2dace

  Mie îmi place varianta cu Olga Tudorache, din 1977…

 50. Mai 12, 2011 la 14:32
  link permanent

  @ jimerino
  Eu nu am spus că sunt original. Ba chiar dimpotrivă… Eu vorbeam despre ceva ce nu este o invenţie de-a mea şi la care nu am avut nici o contribuţie. Nu aţi fost atent. Dacă s-au făcut şi filme, cu atât mai veridic este ceea ce spun eu, înseamnă că nu inventez nimic şi mai ştiu şi alţii. :D

 51. Mai 12, 2011 la 15:40
  link permanent
  ottffsse zice ca:

  staţi domnule clona, nu trageţi cu arbaleta-n jimerinho săracul.
  exact asta a zis şi dînsul, că sigur n-aţi văzut filmul respectiv pe care dînsul l-a văzut şi a făcut apropierea între acea operă de artă şi bărbatul hula-talisman (despre care parcă şi domnul kadare a pomenit în a sa operă de-o moralitate îndoielnică (astea-s aiureli, ce zic eu aici) les tambours de la pluie).

  dar de fapt e vina dumnealui, pentru că-n loc să-şi bage pula în mod suveran şi ca de-obicei, a ales să vorbească oarecum normal.
  aşa-i trebuie!

 52. Mai 12, 2011 la 22:49
  link permanent

  @ ottffsse
  Eu nu am tras cu arbaleta, ba dimpotrivă, am o mare consideraţie pentru faptul că domnia sa a confirmat ce am spus. Am vrut însă să subliniez că nu am inventat eu, astfel încât să-mi fie atribuit un conţinut genuin. Pe de o parte nici nu vreau să-mi arog merite pe care nu le am, pe de altă parte, nici nu aveam cum să greşesc (relativ la hula), cel mult greşeau cei de la care am auzit.

  PS.
  Speram ca domnul jimerino să revină şi cu titlul filmului… M-a făcut curios.

 53. Mai 12, 2011 la 23:29
  link permanent
  Marian S zice ca:

  53. Scrieţi, băieţi, numai scrieţi !!!
  Să ne spună cineva cine a zis vorba asta. Altcineva decît domnul bibliotecar, care ştie sigur. Şi clona lui ştie, că de-aia e clonă.

 54. Mai 13, 2011 la 08:28
  link permanent

  “Scrieţi băieţi, numai scrieţi româneşte!” :D
  Nu denaturaţi conceptul citatului! :lol: Ştiu că, de regulă, este cenzurat ultimul cuvânt. Contextul era că, în plin secol XIX, cărţile scrise în româneşte erau, mai toate, traduceri ale unor autori străin. Îndemnul era de fapt spre realizarea unei literaturi naţionale. Aş putea spune şi că zicerea a avut efect, pentru că a urmat cu adevărat o revoluţie în literatură românească, impulsionată, desigur, şi de scrierile patriotice ale paşoptiştilor.

 55. Mai 13, 2011 la 14:41
  link permanent
  ionicä depe pogonici zice ca:

  @ottffsse / pps alzheimer cu tz

  Padre, standard ne asteaptä dupä usä in intervalul 70 +/- 5 ; dupä aia, cale liberä spre 100 ; e o perioadä fericitä pentru subiect, afli quasipermanent NOUTÄTI si te bucuri pe bune, dar le uiti rapid urmare a resetului de memorie afectatä ; caracterul de noutate il reapreciezi chiar in urmätoarele 5 minute, motiv pentru care cei din jur mai primesc cäte un floc alb! Alte forme : nu mai stii cum ajungi acasä – nu cä ai fi alcoolizat – ;fugi relativ des din perimetru, dar porti pe spate o etichetä indestructibilä in genul ” telefon 012345678 , venim sä-l recuperäm ” in vreme ce tu le zici cä esti la miting contra bäse.
  Unii (urmasi de turci – Clona cu c mare mä va indreptäti ) zic cä ne-am dilit, altii cum cä e cu stricare la cap, totul e foarte uman si nu drept pentru satirä, dar merge la o glumä !
  Salvarea ? imi doresc sä gäsesc dosita pastilä CN, cäci in faza initialä perioadele alz alterneazä cu luciditatea ! clar.-

  2 .- nu am facultä (e), am urmat prea cuväntcucuvänt indemnul unui superior de acasä : unde e carte multä, e si prostie multä, simbolic cm ==> pm !

  3 .- persoana 2 plural nu mä caracterizeazä; ceva nu a functionat in posting… iar exclamatiile profund crestine dariusiste le trec la categoria ale curvelor demagogice, departe de respectul ce-l port profesionistelor celei mai vechi indeletniciri sociale, recunoscänd cä nu tot ce a fost in epoca pietrii a fost si räu !

  @CLONA :

  1 .- zitat ““Bărbatul talisman” este cel cu care o femeie face sex şi apoi se căsătoreşte în scurt timp ”

  Invätzat ceva-ceva,dar propun reformulare,cä prea multi sunt parametrii liberi in ecuatie :

  “Hula” este cel cu care o femeie face sex şi apoi FEMEIA se căsătoreşte în scurt timp CU ALTU ! pozitie ce i-o atribui lu Darie si il invidiez ! O sä se cäineze, pozitia-i actualä nu e deloc de imbecil ci de placä turnantä : pärerea me !

  2 .- Nici n-am visat sä postez 2x ! Scenario : ajung la bagä, bag, VISTA se cutremurä, loading dureazä, ceatzä pe display, aleg nouä sesiune, top reapare JEGul la ultimul stagiu, dreg atributele pe ici-colo, bagä, bag, mä cac pe mine : posting 2x, error +/- 5 % . Sugerez observarea notelor definitorii finisate .-
  Ce-am avut de ales intre variante : cherchez le juif ptr. bägat pm.

  Frage :
  BÄGATUL PM este si la turci?
  Stiam numai cum e cu FUI TVOIU MATI & CO ale vijeliilor VOLGA nealtaice ,deasemeni dovadä PIZDA / romäneste = 100% pizda / ruseste .
  CINE scoate piatra, eu o aruncai ?

  Altfel zis,o sperantä intre altele
  Cicero pe latineste, as citi: multe – mi lipseste, Ügi nost’ din ungureste vine si mä/ne lämureste !
  Pentru justificare,pärerea mea :la masa asta ungurii altaici stau in capu-ei,cinste lor si chapeau bas !
  Bibliografie ?

  am zis.

 56. Mai 13, 2011 la 21:11
  link permanent

  @ ionicä depe pogonici

  Dumneavoastră insistaţi pe varianta domniei voastre şi nu înţeleg de ce trebuie să-mi comunicaţi ce ar trebui să spun.

  Eu nu am de ce să subliniez acel “cu altul”, eu spuneam că doar se căsătoreşte. Ca să fiu mai sigur că aţi înţeles, nu neapărat cu altul, nu spun nici că mai târziu nu va divorţa… Aici era vorba despre căsătorie, punct.

  Eu am încercat să vă spun că acest cuvânt “Hula” nu apare în dicţionarul explicativ turc cu sensul pe care îl spuneţi. Mai exact, în dicţionarul explicativ turc, de la “hukuksuzluk” se sare direct la “hulliyat”. Există, şi în turcă, ca peste tot, “hula” trecut ca dans tradiţional hawaian, dar acesta nu este practic un cuvânt în turcă. În concluzie, sau este un cuvânt în turca veche care nu mai este în uz, sau se scrie altfel şi aşa doar se pronunţă, sau faceţi o confuzie şi este vorba despre alt cuvânt… Mă feresc să zic că vă înşelaţi, aşa că nu o iau ca variantă. Oricare ar fi situaţia, ceea ce susţineţi domnia voastră nu exclude ceea ce spun eu. Oricum vorbim despre lucruri diferite, eu vorbesc despre forţele universului care pun într-un bărbat o esenţă a dorinţei de căsătorie, dumnevoastră, din câte înţeleg, vorbiţi de un aspect juridico-tradiţional.

  Chiar nu văd unde anume ne contrazicem. Sau mai bine zis, nu înţeleg de ce mă contraziceţi.

  Altfel…
  V-aş răspunde şi la punctul 2, dar nu am cunoştinţe de limbă spargă. Poate reveniţi cu un mesaj în limba română (desigur, dacă punctul doi era tot mie adresat).

 57. Mai 14, 2011 la 01:54
  link permanent
  ügyvéd zice ca:

  @ionică, dragul mieu, ügyvéd, fratele de tine, am cazutul in batalia nemiloasa cu nevasta, cu atmosfera, cu umiditatea, cu cauciucurilurile de masina de la Bismarck. Rugam la tine pentru tinem steagul susul si dam cu cutitele tare la bozgorele smecherele care facem cu limba multele nazdravaniile (unele puteam pentru facem la mandra flocoasa, hi, hi, hi), si nu lasam pentru sa trecem mistourile evidentele! Rugam pentru facem vigilenta si lasam din candul in candul, cand mai tragem un puiul de somnul, pentru treceam mistourile subversibilele. Na, sa va vaz!

 58. Mai 14, 2011 la 21:56
  link permanent
  toader zice ca:

  eu cred ca totusi a fost cu intentie. nu esti chiar asa din intamplare.

 59. Mai 14, 2011 la 21:56
  link permanent
  toader zice ca:

  ha, a castigat boc. acuma hudrea poate sa ma adauge pe facebook.

 60. Mai 16, 2011 la 10:48
  link permanent
  ottffsse zice ca:

  ionique, eşti impresionant prim mărime.
  dac-aş fi răutăcios, aş spune: TL-DR (asta că tot îţi plac ţie acronimele criptate, prescurtările care-mi fac mie viaţa grea şi abrevierile îndrăzneţe – alege ce-ţi place).
  cu un alzheimerist trebuie să te exprimi mai concis, că ăla uită ce-a citit la început. u said urself.

  jimerinho! filmul, băiete! mai precis, titlul acestuia. formez împreună cu clona un grup restrîns de 2 curioşi, vrem titlul.

 61. Mai 16, 2011 la 11:38
  link permanent

  :)
  Domnul Năstase ar fi vrut să facă astăzi o referire spre blogul tău… Pentru că nu putea să trimită fix în “Întâmplarea face să fiu un imbecil” a trimis spre “EU”.
  :D
  Acum, dacă aveai postat un super film… Ehehe…

 62. Mai 16, 2011 la 13:01
  link permanent
  Marian S zice ca:

  Poezie în limba spargă

  În câmpul ce iţea de bruturează,
  A cţipitat un ptruţ, ce-i drept cam bumbarbac,
  Dar zumbărala ghioală, încă trează,
  A cropoţit aproape, în cordac:
  Ce pisindreaua mea de brutuşleagă,
  Şi şomoiogul meu cu zdrolociţă,
  Mi-ai bosfroholojit stroholojina!
  Ţichi-mi-ai sima simibleagă!

  Morala: În lanţuri apa să se tragă!

  Pese unu: Domnu` bibliotecar, tre`be sa inteleaga lumea cum e cu limba sparga.
  Un soi de sparga fac si eu acuma, ca aici nu ploua cu diacritice.

  Mii de multumiri catre wikipedia. Of, lucrari de Nina Cassian n-am vazut de mult prin librarii. Ma contrazice cineva?

  Pese doi: tot in limba sparga vorbeste si musiu Darie cand aminteste despre secs.

 63. Mai 16, 2011 la 14:51
  link permanent

  Am şi eu una în perfectă rezonanţă cu aşa-numita stare Darius (fără diacritice, căciuliţe, virguliţe şi alte prezervative poeticeşti).

  In tara lui Mura-n Gura,
  totu-mi este pe masura.
  Cand ma scol de dimineata,
  Nu la sapte, ci la zece,
  Vine-o tava cu dulceata
  Si-un pahar cu apa rece.
  Si dulceata zice: ia-ma!
  Si paharul zice: bea-ma
  Ia-ma!Bea-ma!
  Usor de zis!
  Insa gura s-o deschizi,
  Nu-i deloc asa usor!
  -Ajutor! Ajutor!
  Lingurita, grijulie,
  Imi deschide gura mie.
  Ei, asa mai merge, zic,
  Daca ma ajuti un pic!

  Dar e timpul sa fac baie!
  Apa intra in odaie
  Cu volanele-i albastre.
  - Ne-adresam domniei voastre!
  - Cum doriti sa fiti spalat?
  Uite-asa, culcat in pat!
  Cum doriti sa fiti laut?
  Uite-asa, in asternut!
  Iar, acum prosopul cel pufos
  Se inclina, moale, pana jos
  -Eu sa va frec as vrea , pe spate
  -Nu, vai de mine, nu se poate!
  Intreaba-te si intreaba-ma
  Cum pot sa ies din plapuma?
  Afara-i frig, in pat e cald
  La urma urmei nu ma scald!

  In tara lui Mura-n Gura,
  Casti o gura cat o sura,
  Si indata-ti pica-n ea,
  Tot ce vrei si tot ce ai vrea!
  Sarmalute-n foi de vita,
  Supa calda, tocanita,
  Cozonac, compot, halvita
  Carnaciori si ciulama,
  Muraturi, etc.

  Am mancat, de m-am umflat
  Nu-i nimic, o macara, iata ca pe sus ma ia
  Si m-aseaza dupa plac,
  Colo-n umbra-ntr-un hamac.
  Huta-huta, ce sa zic,
  Bine-i cand nu faci nimic.
  Lectiile stau pe masa,
  Dar de lectii nici nu-mi pasa.
  Stau si motai in hamac,
  Ele singure se fac.
  -Draga aritmetica, nu stiu ce te-mpiedica
  Sa rezolvi vreo trei probleme!
  Eu de fleacuri nu am vreme!
  Draga mea gramatica,
  Nu fi antipatica!
  Nu fi zau, nesuferita!
  Si transcrie intr-o clipita
  Exercitiile mele!
  vezi ca eu n-am timp de ele!
  Hai, draga mea istorie,
  N-am chef sa am memorie!
  Tine minte tu mai bine,
  Cine s-a luptat cu cine,
  In ce an si-n care loc!
  Eu sa-nvat nu am timp deloc!

  In tara lui Mura-n Gura,
  Am prieteni pe masura!
  Vreti sa vi-i prezint cumva?
  S-a facut! Poftiti incoa!
  Asta-i Puiu-prinde-muste,
  Asta-i Lica-vreau-galuste.
  Asta-i Mita-straba-nas
  Asta-i Duta-mielul-gras
  Asta-i Sanda-somn in gene
  Si-asta-s eu: burduf de lene.

  toata-toata ziulica,
  ati vazut? nu fac nimica.
  si programul se incarca.
  astfel, nu e de mirare,
  ca ceva ma-mbie parca
  si ma trage la culcare.
  Ah! imi este somn de pic!
  si-apoi, prea mult am vorbit cu voi!
  cand vorbesc mai multisor
  obosesc ingrozitor!
  in tara lui Mura-n Gura
  somnul repede te fura!
  nici n-ai timp sa spui la luna
  …Noapte buna!…
  (Nina Cassian – in tara lui mura-n gura)

 64. Mai 16, 2011 la 20:12
  link permanent
  Marian S zice ca:

  Cred că ştia poeta că o să avem parlament…
  (acasă am diacritice, sic)

 65. Mai 17, 2011 la 12:01
  link permanent
  pop zice ca:

  tu marturisisesi

 66. Mai 18, 2011 la 07:09
  link permanent
  valeria zice ca:

  persevereaza ! :) )))))))))))))))))))))

 67. Mai 18, 2011 la 10:07
  link permanent

  :)
  Ce timpuri… Nimeni nu mai zoreşte spre comentariul pervers… Nici perversiunea nu mai este ce a fost o dată, ditamai tata FeMeI (buşiaşporşuluidefiţe) a ajuns să dea atenţie la o biată cameristă… şi cică s-a lăsat cu sânge pe cearşaf. Ce lume, domnule!

 68. Mai 18, 2011 la 14:03
  link permanent
  ottffsse zice ca:

  68. hai, mariane!
  bagă nişte diacritice porcoase

 69. Mai 18, 2011 la 15:33
  link permanent
  jimerino zice ca:

  mai vreti sa va zic numele filmului?

 70. Mai 18, 2011 la 15:33
  link permanent
  jimerino zice ca:

  auleo, scuze mareane!

 71. Mai 18, 2011 la 15:46
  link permanent
  jimerino zice ca:

  e, acum hai. se numeste good luck chuck si este o comedioara nu cine stie ce. da’ e cu jessica alba, ceea nu poate strica. dar sa va frec in noroc ca nu mai stiam cum ii zice si nici cum il cheama pe actor, dar stiam ca actorul a jucat in alt film care nu stiam cum se cheama, alaturi de alt actor pe care nu stiam cum il cheama. dar al doilea actor a jucat intr-un film cu diane keaton. asa ca am cautat-o pe imdb pe diane, am luat la rand filmele, l-am gasit pe ala cu actorul 2 (dax nustiucum, lansat de seria punkd), i-am luat astuia la rand filmele pana l-am gasit pe cel in care a jucat cu actorul 1 (dane cook) si in sfarsit am vazut ca scrie acolo “charlie talisman”, care e good luck asta. impulamea cata munca!

 72. Mai 18, 2011 la 20:29
  link permanent
  Marian S zice ca:

  @ jimi: Pînă la urmă ai văzut filmu` ??? Dublat sau titrat ?

  Pe 69 iar mi l-aţi luat. Păcat.

 73. Mai 18, 2011 la 21:03
  link permanent

  Păi să-l caut…

 74. Mai 19, 2011 la 13:04
  link permanent
  ottffsse zice ca:

  împlm, şi-l văzusem! pe film, mă refer.
  dar la vîrsta aia n-am fost în stare să pricep profunzimile conceptului de bărbat talisman. dar acum sînt mult mai deştept, şi încetaţi cu rîsetele acolo în ultimele bănci.

  mariane, ce să fac frate. eu ţi-am ridicat 69-le la fileu, tu trebuia doar să-i fuţi un smash sănătos. dac-o freci în loc să stai pe-aicea… vine jimi şi-ţi ia 69-le din dunlop. şi nici n-a vrut săracu’!

  tot mă uit pe ştiri… nu mai moare dracu’ odată?

 75. Mai 22, 2011 la 18:10
  link permanent
  Marian S zice ca:

  Jegvoluţie!
  Martie 9, 2007 – 20:53 42 comentarii

  Acesta NU este articolul hiper-amuzant pe care l-am tot anunţat şi voi l-aţi tot aşteptat zadarnic. Acesta este doar un articol hiper-amuzant. Dar totuşi, în mod absolut miraculos, chiar am terminat la timp de schimbat scutecele Jeg. Ne-am sincronizat aproape perfect: şi eu cu şezutul şi nefăcutul de nimic – în afară de dat ordine, scărpinându-mă-n diverse orificii sau biciuind, şi Dacian cu grafica, şi Sorel cu partea tehnică de trecut pe platformă de WordPress. Este încă azi, aşa cum era plănuit, iar noi, ÎMPREUNĂ, ca o echipă unită, ca un mecanism în care fiecare rotiţă – fie ea şi burtoasă, cu picioru’-n gips, coiul pansat şi îngropat în şerveţele cu muci, ambalaje de Eugenia şi de supozitoare – contează, am izbândit! Slavă mie! Şi celorlalţi.

  Acum, din raţiuni de cronologie, vom explica aceste rânduri cititorilor ce va să vie, care nu ştiu ce-i aia Jeg, de unde a început el şi când nu se va sfârşi vreodată. Punem, deci, primele trei steluţe despărţitoare, din noua serie.

  ***

  Aţi ajuns la capătul Jegului şi, implicit, al Universului. Dar un capăt înseamnă doar un nou început sau un… ceva, care-i vechi… da’ pentru voi este… mă rog, citiţi voi mai departe, că vă dumiriţi pe parcurs.

  Venind dinspre recent spre indecent, aţi reuşit performanţa (Ura!) să terminaţi toate articolele. Sunteţi în faţa căldării unde dă în clocot supa primordială ce fierbe Jeg. Spre deosebire de alte religii ce promovează chipuri cioplite, Jeg chiar vă dă ocazia să veniţi aici, la începuturi – contra cost, desigur, da’ cu reducere pentru studenţi – să vedeţi că el l-a făcut pe tot, că datorită şi pentru el există tot, inclusiv voi şi că este pe cât se poate de real.

  Dar nu disperaţi! Acest final se limitează (că ce altceva să facă?) doar la până de când am trecut pe altă platformă, care, în totală opoziţie cu cea precedentă, sunt convins că va merge la fel de prost. În fapt, Jegul este – ştim cu toţii, iar dacă nu, vă zic eu şi voi mă credeţi fără crâcnire – infinit.

  Ce citiţi acum este de fapt prima pagină a Noului Jegstament. Spre bucuria voastră ce n-o să vi-o stăviliţi, există şi unul Vechi (dar veşnic verde şi cu muşte roind în jurul lui), pe care-l puteţi găsi, scris direct în piatră, cu ghearele de la picioare, că aşa erau condiţiile. Tot ce trebuie să faceţi – curaj – este să efectuaţi clic unde scrie “aici“. Pentru că vă va duce la el, unde găsiţi articolele cele frumoase de dinainte, care nu mai sunt “aici fără link”, fiind acolo, unde tre’ să mergeţi. Aşa că repet, că văd că vă-ncăpăţânaţi în prostie: clic acilea. Sau acolo sau sus, unde scrie aici, dacă e subliniat. Mă rog… oriunde, de fapt.

  Jeg împlineşte azi 3 ani. Vă blogoslovesc pe toţi.

  O, tempora!!!

 76. Mai 25, 2011 la 17:06
  link permanent
  Marian S zice ca:

  Bey, unde ati plecat cu totii??? Vad ca lumina e tot aprinsa.

 77. Mai 26, 2011 la 10:20
  link permanent
  ottffsse zice ca:

  ăştia-s toţi plecaţi în concediu ca vest europenii, sau la căpşuni în spania ca românii
  (nu ştiu de ce aş marşa mai mult pe ultima variantă). dă-i îplm.
  lumina am stins-o eu, am dat şi cu mopu’. străluceşte trist a curăţenie, poţi să şi mănînci de pe jos dacă-ţi scapă puţină şaorma din botic.

 78. Mai 26, 2011 la 18:49
  link permanent
  ügyvéd zice ca:

  @ottffsse, eu estem un capsunarele prezentele pe baricadele. Am pierdutul la poker ceasul si nu mai estem ora exacta de plecam la Budapest. Spunem sotia bozgoroaica ca facem turistele tarantelele cu vaporasele pe Duna, si cu multe betiile la cluburile. Na, eu estem la capsunile la marele si gloriosul orasul lui demnul ciobanul Bucur. Noi facem curatenia cu mopul amandoii, si imparteam frateste si jidaneste bacsisul? Daca nu dam nimeni bacsisul, dam unul la altul si din castigul cumparam un shaorma aromata. Jaj, ca uitasem de prietenele maestrele Marian, care estem cu ochii ca cum pe butelia pe noi. Facem partea din shaorma si la prietenele maestrele. Rugam pentru cine vream un shaorma aromatul, picantul, imbujoratul, degrabadigestivul, sunam la numarul de telefonul 555JEGRO. Asteptam cu cutiturile si limbile ascutitele ( sunam ca dracu reclama, dar mergem. “Aicisa, numai intamplarea facem pe voi pentru simtim ca un imbecilul. Daca nu am fi intamplarea, voi am simti ca un imbecilul de buna voia, deci consumati cu increderea shaorma literarul! Numai la 555JEGRO”. Cred ca am datul lovitura cu ultima varianta la reclama. Na, voi sanatosi, voinici?

 79. Mai 26, 2011 la 21:42
  link permanent
  Marian S zice ca:

  Nu vreau şaorma, că are E-uri multe.
  Vreau drăcovenie de aia ungurească, parcă csolent i-a zis banditul ăsta mic. Cică face taică-său, da` nu vrea să dea şi la alţii.
  Şi mai vreau palincă sau palinka, tot aia e.
  Zacusca i-o las lui.

  A, că era să uit: mai poate veni mitzilixu` cu o porţie de fasole cu ciolan. O aştept în staţia lui 123, cu sufertaşul. De acolo şi pînă la mine e puţin, putem merge şi pe jos.

  Cred că sunt gravid, am pofte.

 80. Mai 27, 2011 la 12:01
  link permanent
  ottffsse zice ca:

  cher ügy, accept cu mare bucurie şi plescăituri de limbă graţioasa ta invitaţie la şaorma, că oricum pe-aicea altceva nu prea mai e de făcut. cam într-un sfertsă bem

 81. Mai 27, 2011 la 12:07
  link permanent
  ottffsse zice ca:

  (continuare…)

  de asemenea şi pe a gravidului (care mi se pare şi bolnăvior, odată ce refuză zacusca) mare maestru marean la palincuţă, miam-miam.

  deci să bem, să ne-ndopăm şi să ne veselim.

  ps totuşi, chiar trebuie invitate şi femei? dacă ne-mbătăm şi ne încăierăm pe ele? eu zic să ne mai gîndim. spre ajutor vedeţi şi subiectul articolului de faţă.

 82. Mai 27, 2011 la 19:33
  link permanent
  Marian S zice ca:

  Dragă otetefeseeule, nu sunt bolnăvior dacă las altuia zacusca mea.
  E un semn de mare iubire, i-o dau la schimb pentru palinca şi csolent.
  A, apropo, care staţi aproape de Satu Mare, să daţi o fugă la festival, cică o să curgă palinca în valuri. Asta este, dacă m-am certat cu doamna mea din Satu Mare… acum rabd şi tac.

  Şi, ca să vă dau un semn al iubirii mele pentru aproapele meu, să vă spun una bună. Intr-o bună zi am “dat la raţe“ cam tot ce mîncasem şi băusem pînă atunci. Un amic mucalit a zis: iote-te frateeee, ce zacuscă a făcut ăsta!!!

  Deci eu dau zacusca mea cui o vrea, am zis.

 83. Mai 28, 2011 la 12:47
  link permanent

  Trebuie să recunosc… Nu am mâncat niciodată şaorma, kebab, hot-dogs… o singura dată am mâncat, acum 15 ani, poate 16 ani… un hamburger. Am mâncat însă de două ori colaci ungureşti… asta da, aici aş recidiva. :D

 84. Mai 28, 2011 la 12:49
  link permanent
  Dara zice ca:

  sa-ti zic si eu parare de femeie maritata care bantuie pe blog-ul omului tanar si simpatic doar ca sa se simta si ea tanara si simpatica :)

  experienta mea si a altora din jur zice ca daca esti asa mai profund si neinteles (ca matale) mereu vei fi nevoit sa faci “cumul de functii” de la mai multe… mereu… crudul si ispititorul adevar :D

 85. Mai 28, 2011 la 15:40
  link permanent
  ionicä depe pogonici zice ca:

  @clona : am ceva de zis la posting ultim, si nu numai!

  1 .- repetir e mai bine ca recidivä : vezi dacä m-ai invätat vorba asta ?
  2 .- Krüg’l in loc de Krieg’l, von in loc de vo si protestant cu P mare, dar omu’ tot vänzänd bere Luther a ajuns sä aibä bani pentru 5 ani de apartament cu chirie in Berlin, sä nu mai vorbim de guvernantä …alte timpuri, respect pentru inaintasi.
  3 .- Eu ce sä fac, domnule ? Ideea de Adjunct HULÄ nu functioneazä => n-a intrat nici-o ofertä, ideea n-a fost nici de lecturä pläcutä, iar la practic : ioc! ; Ügy se specializeazä pe cäpsunar sau la bacsis siesi / camaradului, ca din din acest cästig sä … ( metodä de brevetat ) =>eu sä mä mai gändesc ; Nina a intins-o cu geamantanul si talentul sparg la NYC, sä adauge +1 la credinciosii din sinagogä => poezia ei cu mura, dacä o dai la un cäine, päi äla moare pe loc ! Noi ne-am asteptat la ceva da nivel PESTE rondelul cu ” Cärbosul fic” …Dä-o-n-mä-sa! Poezia : sä nu särim peste!=> deci nici aici nu-s locuri libere .

  Deci, ce pärere ai ? Sä nu-mi zici cherchez la femme, cä asta se zice numai cänd a iesit cu bucluc MARE : deocamdatä putem sä alegem, nu sä culegem.
  Da-ezistä si varianta mais ou sont les femmes d’aujourdhui, asta ar fi top !

  M-am hotärät. Astept. Des femmes. Cu bani. Plecäm. Haltä la Timisoara pentru o saorma. Haltä la Buda pentru o Barack palinka . Si gaaaaaaz, pedala jos la asfalt …dar nu spre castravetii din sud! Sunt oträviti, ce pizda-mä-sii mai e si asta ?

  Tu ?
  Cästigi bine ca scriitor la Darie – maestru ?

 86. Mai 29, 2011 la 13:35
  link permanent
  Sofia zice ca:

  Acest mesaj este un apel la bunul simt. Deci a urca jos si a cobori sus nu se pune. :)

 87. Mai 29, 2011 la 18:09
  link permanent

  @ ionicä depe pogonici
  Eu câştig bine ca scriitor la Darie-maestru.

 88. Mai 31, 2011 la 02:43
  link permanent
  Irinna zice ca:

  Momentan futi ceva?

 89. Mai 31, 2011 la 10:43
  link permanent
  Darius Groza zice ca:

  Nu, momentan e pe ciclu – o decizie foarte convenabilă ei, care se întinde cam până pe când trebuie să plec la Londra.

  Dar dacă faci referire la lipsta articolului, într-o oareşcare măsură, da, din cauza asta, deşi în cea mai mare măsură de lene.

  Însă acuma mă ocup de ăstalalt nou.

 90. Mai 31, 2011 la 16:35
  link permanent
  Irinna zice ca:

  Te-ar opri pe tine un asemenea amanunt?! Dezamagitor.

 91. Iunie 20, 2011 la 21:58
  link permanent
  Anda zice ca:

  Dariuse, de-ai sti tu numai cate ”bambine” ar fi dispuse sa-ti puna canile-n chiuveta dimineata.. :)

 92. Iunie 21, 2011 la 07:14
  link permanent
  Darius Groza zice ca:

  Corect, dar iată – ah! – nu ştiu, deci vai!

un trackback

 1. de la Bambinele – Jurnalul Editorialistic de Groza pe Iulie 1, 2011 la 20:18

  [...] fericitul cuplu, anticipau spirala infinită de deznădejdi pe care urma să le adun, despre care v-am mai şi relatat succint. Toate aceste lacrime rostogolite pe obrazul meu s-au împletit cu surprinzătoare armonie într-un [...]

zi si tu ceva:

(musai)
(musai)