Dragă cititori,

sari la comentarii

Vă rog nu mă mai citiți, deoarece scriu toate tâmpeniile.

Lucrurile astea nu sunt nici măcar interesante. Ce faceți aici toată ziua? De ce intrați la mine pe site? Nu îmi răspundeți, că întreb doar retoric, încercând să demonstrez un punct de vedere: faceți deloc; intrați degeaba. Sunteți proști. Vă distrează niște mizerii.

Nu e nimica ce v-ar putea informa sau ajuta din textele mele. Ar fi poate noțiunea înșelătoare de divertisment; dar e falsă; nu vă ofer ceva cu fundament sau morală, vreun miez de puternică încărcătură, doar niște decojeli sleite; sunt niște imbecilități din care trageți voi fiecare ce concluzie vreți, de cele mai multe ori greșită, întotdeauna de o importanță realistă și întotdeauna fără folos, cu care v-ați fi descurcat și altfel, oricum, sau fără.

Poate vă înveselesc situațiile prezentate de mine, prin care vă puteți asocia cu cineva care are trăiri la fel de slabe ca voi, dar vă scutește de vinovăție, fiindcă se întâmplă altcuiva. Însă asta nu justifică nimica. Denotă doar că sunteți niște triști, care vor să se consoleze cu supărarea altcuiva.

Eu, autorul, sunt o persoană cu puțin caracter. De ce rezonați cu mine? Par captivant, doar pentru că fac lucrurile să arate simple. Ele sunt la fel de complicate și pentru mine și mă descurc cu atât mai puțin.

Tot oscilați orbecăind între a crede ba că eu sunt străin de ipocrizie și atunci mă stimați și admirați, simțindu-vă voi înșiși doar niște lichele, ba că de fapt puteți desluși minciuna printre rânduri lăbărțat tricotate, caz în care vă fericiți imbecil că aș fi eu cea mai joasă speță și vă atingeți sufletește de satisfacție.

Mint aproape tot timpul. Pe toți, în toate circumstanțe, aici, față în față, în relații, în prietenii, în familie, la lucru.

Vă ascund tot felul de lucruri, fiecare foarte-foarte importante. Declară lumea că-i place că eu “zic orice”. Câtă idioțenie! Așa i-am convins eu pe toți, dar e ceva închipuit! Nu e adevărat! Nu vă zic tot. Nici măcar nu vă zic ce contează de-adevăratelea. Nu v-ar preocupa nici aia, știindu-le, dacă ar fi să fiți perfect conștienți, dar nu sunteți și aveți senzația că vă pasionează până și nimicurile pe care vi le împărtășesc, doar pentru că am priceperea de a le exprima frumos. Nu-s nimicurile mele, mutălăilor! Sunt exact aceleași nimicuri pe care le aveți și voi.

Vă zic un pic peste cât vreți și puteți să auziți și atunci sunteți deja covârșiți, credeți că-i mult, da’ e fix cât vreau eu să știți și tot să ies eu bine la sfârșit. Voi ziceți că sunt sincer și asta apreciați. Tâmpiți naivi. Toată auto-expunerea aia “absolută” care vă compleșește și cu care v-am obișnuit din partea mea este infimă pe lângă manipularea insesizabilă care-o-nconjoară, ascunzând toate detaliile vulnerabile, pe care mi-e frică să le aflați.

Nici măcar nu vă faceți griji că vă este hrănită curiozitatea exact cât trebuie ca să o-nghiți deodată cu ea înecăciunea de falsitate pe care o maschează.

De exemplu, tura trecută am avut un articol despre noua mea iubită. Cu tot felul de amănunte insipide, alea care vă îmbucură pe voi și evident c-au iritat-o pe ea. S-a supărat și l-am șters. Aveți senzația c-o să risc bunătate de iluzie că ar putea ține vreodată la mine, ca să-mi mențin integritatea în fața părerii voastre circumspecte? Mă cac pe voi! Și dacă la sfârșit mica proastănacă mă părăsește pentru cine-știe-ce alt pretext nesemnificativ, n-o să-mi pese că v-am dezamăgit atunci, de mult.

După articolul ăla, am scris un articol despre ceva colege de-ale ei de apartament. M-au sunat în disperare să dispară. Că acuma parcă-s la cheremu’ fiecui s-o fi jenând că apare aici. Evident c-o afectez tot pe noua iubită, fapt pentru care am să șterg teatral și celălalt articol, până o să uite, după care o să-l pun înapoi, că doar n-o verifica în fiecare zi dacă-i publicat.

Să vă dau un exemplu de măgărie lipsită de substanță care vă intrigă pe voi: în perioada asta am niște probleme de erecție. Bun? Așa, și? Practic ăsta trebuie să fie articolul nou. Cum am simțit că mi se întâmplă, știam că trebuie să mărturisesc. Numai eu oi fi având asemenea simptome? Avem o premieră anatomică? Nu vă regăsiți voi sau amanții voștri fiecare în preocupările aste sau, dacă nu, în altele sau dacă în nici unele – asta vă îmbărbătează?

Niște vorbe foarte măiastru meșteșugite despre cum mi se scoală incomplet penisul și publicul e mulțumit. Mă frustrează și nu găsesc o explicație. Vă rog ajutor. Când îmi trece, revin masculin cu vestea și trecem mai departe la alte inepții. Mna? Îi bine?

Pe de o parte, ar tre’i să ne dezvelim total – da? – pe de alta nu pot detalia foarte mult – nu? – deoarece dup-aia o să fie necesar ca părinții fetei să bănuiască scenarii sexuale între mine și fiica lor, care nu-i cel mai sănătos lucru pentru relația mea cu ei. De notat, totuși, că pot avea disfuncții erectile și singur, nu înseamnă că domnișoara nu este și nu va rămâne veșnic una, nepângărită, iar nepoțelul lor nu va putea fi Iisus a doua oară, prin act divin – care, de altfel, se potrivește, fiindcă așa sunt și eu. Așa că a doua parte a articolului trebuia să fie despre ei și cum i-am cunoscut. Ce legătură ar fi avut probleme mele erectile cu faptul că m-am întâlnit cu tata și mama fetei? Aparent nici una, ba chiar indicat, dar ar fi fost o întregire efervescentă de idei.

Ipocriților și speriaților ce suntem.

19 comentarii

zi si tu ceva
 1. Martie 31, 2010 la 11:56
  link permanent
  Anke zice ca:

  Candva ziceai ca “viata se intampla si in alte parti decat pe jeg dar numai cand se intampla acolo conteaza”…deci prin cele de mai sus ne obligi pe toti sa traim o viata care nu conteaza… esti sigur ca poti trai cu asta?

 2. Martie 31, 2010 la 12:21
  link permanent
  toader zice ca:

  da. va sade bine asa. parca parca mi s-a mai inmuiat inima. azi va dau dreptul sa va dati cu oja. restul indatoririlor raman aceleasi.
  a, sa nu uit, cu t mic.

 3. Martie 31, 2010 la 12:23
  link permanent
  mea zice ca:

  no uite! uite ce fain ne minti si nu ne spui totul si ce-i mai important. cum sa nu citim? cit de timpiti ne crezi???
  niste problemele tale de erectie NU sint o magarie lipsita de substanta. nu ne intriga. empatizam cu tine pina-ntratit ca te-am baga subt plapumioara noastra.
  sfaturi numai dupa ce povestesti tot intins pe canapeluta. pina atunci….pompita.

 4. Martie 31, 2010 la 12:35
  link permanent
  Marian S zice ca:

  Auzi, scrii articol nou sau aştepţi să ţi se scoale ???

 5. Martie 31, 2010 la 14:39
  link permanent
  vertebrat zice ca:

  -zi si tu ceva:
  -nu vreu.
  am bagat

 6. Martie 31, 2010 la 16:27
  link permanent
  Darius Groza zice ca:

  Ce fel de oameni se încurajează între ei să comenteze pe Jeg?…

  Mi se organizează o intervenție? Clocește iar Hudrel ceva?

 7. Martie 31, 2010 la 17:27
  link permanent
  Flo zice ca:

  Fangirls jeg din bucuresti: haideti la o bere. sa-l barfim pe fraier.
  Krakilla sa stii ca regret nespus ca am ratat roblogfestu, dar n-am avut nicio sansa sa ajung, mort fiind.

 8. Martie 31, 2010 la 17:58
  link permanent
  podoleanu zice ca:

  bine fa

 9. Martie 31, 2010 la 17:59
  link permanent
  podoleanu zice ca:

  bine fa .

 10. Martie 31, 2010 la 18:17
  link permanent
  Gia zice ca:

  gemene?

 11. Martie 31, 2010 la 19:28
  link permanent
  toader zice ca:

  @groza. ti se clocesc mintile in nervul creierului capului. ce treaba sa mai aina hudrel cu tine? tu ti-ai dus blogul de rapa. el duce altceva cu mult mult mai important sa mai aiba timp de asemenea nimicuri. interventie ar fi sa iti revitalizam blogul. ti-am explicat ce ar trebui sa faci. da’ tu nu si nu. ca esti director. las-o in paine cum a picat.

  @doamna mirmen & the rest of the doamne. multamesc. stiam eu de ce va plac eu pe voi si nu pe ei.

 12. Martie 31, 2010 la 19:29
  link permanent
  toader zice ca:

  a, sa nu uit, poezia ii frumoasa da’ nu te laud dincolo ca iar o iei razna la sfarsit.

 13. Aprilie 1, 2010 la 12:00
  link permanent
  Gia zice ca:

  fii tu insuti, toadere, las’ ca am io grija daca esti prea tu insuti.

 14. Aprilie 1, 2010 la 12:05
  link permanent
  mircea caruntu zice ca:

  Nu-i bai!
  Scri frumos si atat. Restul, cum interpretam, cu ne gandim prin ce scrii nu mai e problema ta. I-s multumit ca am ce citi fain, destept, interesant, uneori porcos. Mai mult, toti avem doza noastra de ipocrizie si minciuna asa ca…
  Tu doar sa scrii in continuare. Sper sa te apuci de ceva mai serios, o nuvela, un roman. Nu de alta, dar chiar poti!

 15. Aprilie 2, 2010 la 00:56
  link permanent
  Familia zice ca:

  ca un omuletz care… nu stie decat sa comunice vizual, intru foooarte rar pe bloguri. De fapt nu intru deloc. n-am nici cont pe feisbuc. de fapt, acesta este singurul blog pe care intru, de obicei dupa o zi foarte proasta. Pac! deschid (de muuuult) telenovela jeg.ro 🙂 asta e primul meu comm aici…. imi aprind o tzigara… scrolez dupa poze… si daca nu ma ia cu somn printre randuri, ramane in brausar pe a doua zi, amintindu-mi de baiurile de ieri. Neverosimilitatea de pe un blog, chiar si cu “cu motz”, precum jeg, este seducatoare. Iar eu, asemenea multor house wives ale publicitatzii bashtinashe, incerc sa-mi spal creierul de toatereprezentarile imagiiistice cu rol de balast. Stii, Darius? Ca mocanu ala care s-a saturat sa care busteni cu carutza si vrea sa mai care si rumegush. de ce n-am diacritice azi?

 16. Aprilie 2, 2010 la 13:02
  link permanent
  Franca zice ca:

  Zic si io ca si F: stapanesti o foarte frumoasa limba romana. Daca ai fi cu adevarat genial, ai putea scrie un roman sau ceva poezii care sa intre in viitoarele manuale scolare.
  Dar nu esti genial, numa foarte destept.
  Iar problema erectiei vine de la fata. Adica nu de la ea, ca persoana, ci de la alegerea ta asupra ei. Ori n-ai ales, ai luat ce a nimerit?
  Pai tie iti trebuie o personalitate puternica, nu o plangacioasa pe temeiuri de nimica… Da’ na, te inteleg, trebuie sa futi si tu din cand in cand. Sau macar sa incerci 🙂

 17. Aprilie 2, 2010 la 13:51
  link permanent
  Darius Groza zice ca:

  M-oi fi dorind tu-n secret, ca multe alte necunoscute, că-ncerci ceva aici.

  (Începem să ne apropiem de numărul preferat de comentarii al lui Marian S., păcat că nu-i prin preajmă să observe, că se preumblă la noul articol, muncind cu sârg acolo.)

 18. August 31, 2010 la 16:16
  link permanent
  Alexandra zice ca:

  Nu pot sa cred cat de tare e articolul asta si cat de prost au reactionat oamenii la el, lucru care la randul sau face articolul sa fie de trei ori mai misto, fiind vorba despre cum oamenii vor fi reactionat vesnic prost la ce scrii…

  Ma asteptam sa citesc doar comentarii libidionase care promit o lumea mai buna sau o noua zi luminoasa… si… surpriza…

 19. August 31, 2010 la 17:34
  link permanent
  Darius Groza zice ca:

  Nu, tu eşti cea mai tare, de două trei ori mai tare decât articolul şi comentariile.

zi si tu ceva:

(musai)
(musai)