AdrianDohotaru.txt

sari la comentarii

[Noi pe OiMR]

Fiindcă sunt într-o dispoziţie bună, tura asta nu va fi Jeg, ci voie bună. Desigur, poate până voi catadicsi a publica, se va risipi totul, dar cert e că am avut măcar pentru un moment o tresărire, menită să ne facă să nu vorbim tot despre căcat şi vomă şi alte astfel de persoane.

***

Există acest scriitor, Adrian Dohotaru. Mi-este drag. Nu este scriitor-scriitor, că n-are cititori, da’ Adrian Dohotaru este cu siguranţă unul, într-un fel. Nu ştiu dacă a fi propriul tău cititor este o condiţie mulţumitoare pentru a te simţi citit, dar prin faptul că Adrian Dohotaru face deja bastonaşe literare, iar eu mă uit la ele (în afară de el sine) se va accepta de comun acord că ar fi totuşi un scriitor

Când îl citesc, îmi vine să plâng cu scâncete. Pentru că-l citesc rar şi pentru că ştiu că sunt singurul. De fapt, dacă Adrian Dohotaru ar fi popular, el ar avea tot doar câte un cititor, dar mai mulţi. De câte unul.

Trăieşte în umbra tatălui şi unchiului săi, de care, de altfel, nu-şi mai aminteşte aproape nimeni. Iar de câte ori îşi aminteşte cineva, îi confundă.

În puţinul timp cât nu scrie ceva în cap şi multul timp când nu-l citeşte nimeni pe hârtie, Adrian Dohotaru este jurnalist. Singurul lui puseu profesional, nebunie curată pentru statutul lui, a fost să se aventureze mult peste capabilităţile care abia de-l ţin în viaţă, până hăt, departe, la TVR1 Târgu Mureş. Dar acolo n-aveau scaune. Aveau mese; dar n-aveau scaune.

Aşa că a venit înapoi. Nu că s-ar fi dus de adevărat undeva. Ci mai mult că s-ar întoarce nicăieri. Aici, îndărăt, face o emisiune radio pe care o ascultă bunică-mea, atunci când sunt eu invitat. Cred că pe lista degradării profesionale a unui om de presă ar trebui să fie, în ordine, între penultimele, suicidul, iar apoi eu. Suicidul să fie o formă oarecum ironică de salvare în acest sens.

Adrian Dohotaru este atât de neajutorat, încât nici cea mai bună recomandare n-ar rezolva ceva. Ba, mai mult, ar dăuna recomandantului. Cineva nu îl poate ajuta pe Adrian Dohotaru, ci Adrian Dohotaru îl va încurca pe oricine bine intenţionat. Nu că acum ar fi cazul. Dar să zicem că dacă ar fi. Nu este oricum.

Este atât de sărman, că nici măcar n-am scris textul ăsta întruna. Undeva, între paragrafe, m-am holbat absent în altă direcţie sau m-am scărpinat prin ceva orificiu şi am uitat ce vroiam să zic. El vroiam să zic. Şi am uitat.

Singura chestiune cu care se poate consola Adrian Dohotaru este că cineva, în această situaţie eu, a dat save as, pentru ca, la un moment dat, să continue. Când alegeam numele fişierului, am petrecut mai mult timp decât pentru a-i scrie conţinutul. Când spun “alegeam”, este un eufemism pentru că nu-mi veneau două variante, dintre care să selectez una. În final, i-am zis AdrianDohotaru.txt. În timp ce făceam asta, m-am şi încurcat, scriind din greşeală AdrianCiubota-, un alt scriitor.

Oricum, e o dublă victorie pentru cariera lui Adrian Dohotaru: nu s-a pierdut singurul gând sincer pe care l-a scris cineva pentru/despre el, fără să fie rugat înainte; şi cineva îi indexează numele.

Ca să descriu cât mai bine bibliografia lui Adrian Dohotaru: ar fi mai interesantă o carte despre de ce nu se vinde singura lui carte. Iar cartea ar fi mai puţină din punct de vedere al tehnoredactării decât copertele între care se află. Iar în singura pagină din cartea despre de ce nu se vinde cealaltă ar sta scris: “Pentru că nu se cumpără. Sfârşit.”

Cartea aceasta, despre cum nu se vinde prima carte, este şi mai puţină decât cea care are două coperte, pentru că este scrisă-n Word. Justificarea pentru acest ultim fapt este că nu a putut-o exporta .pdf, iar că ediţiile tipărite au fost rătăcite la lansare.

Probabil vreţi să vă zic mai multe. Nu ştiu, că n-am citit-o. După ce public articolul ăsta, o să rog să mi-o printeze şi o să o cumpăr, pe preţul imprimării şi o bere. Şi astfel o să fac din ea cea mai cumpărată carte necitită din lume. Ştiu că v-aţi fi aşteptat la măcar un link cât de mic în acest articol. Dar spre ce?

***

Offline

***

Mass-message

***

Spam


62 comentarii

zi si tu ceva
 1. Septembrie 5, 2008 la 23:46
  link permanent
  Bibliotecaru zice ca:

  Ora asta e la mişto, să postez eu primul… :)

 2. Septembrie 5, 2008 la 23:51
  link permanent
  Bibliotecaru zice ca:

  Păi ce faci, nu dai şi tu textul ăla mai departe?

 3. Septembrie 6, 2008 la 00:45
  link permanent
  florin zice ca:

  daca-mi permiteti, pe pagina oficiala “Aristide Buhoiu” (www.aristidebuhoiu.ro) se gaseste si o ilustrata cu domnul Adrian Dohotaru, citez “in casa familiei John Cepoi din Los Angeles; in stanga Gabrielei”. sursele nu vi le dezvalui (Google Images) si linkul pentru simpatizantii nerabdatori sa-l afle in carne si oase se vi-l las aici: http://www.aristidebuhoiu.ro/img/viata/familie/113.jpg . deci acest domn nu este numai celebru, ci este si umblat, cultivat, spalat pe cap, in timp ce domnul Jeg incearca sa-i denatureze si diminueze talentul, indemanarea si diametrul testiculelor. ma rog, apoi m-am prins ca e de fapt altul, mai batran, dar cum nu pot fi doo persoane cu acelasi nume si aceeasi profesie in acelasi univers paralel voi deduce ca a avut loc o dedublare si ca probabil unul dintre ei este un time-traveler ca ala din serialu ala de pe ProTv de cand eram noi mici de se plimba prin America anilor 50 si trata probleme de cuplu (un fel de Mircea Radu in varianta literara).

 4. Septembrie 6, 2008 la 09:48
  link permanent
  dohotaru zice ca:

  man, umorul tau ma depaseste. oricum, sunt flatat cu aste “exercitii de admiratie”. daca am reusit sa scot un articol cu subiectul “io” (distorsionat si al naibii de dezacordat) de la cel mai egocentric blogger din ardeal, ii ceva. numa dincolo de frazari smechere, al naibii de labartzate si “serpiliene”, esti nul, man. un mic jeg! jegul tau sunt hainele goale ale imparatului. problema e ca n-ai niciun copil sa ti-o arate, tati in tine is puberi si postpuberi!

  las bre’, o sa-ti treaca! dk stai langa mine io cac aurit si se prinde. ne vedem deseara la o bere!

 5. Septembrie 6, 2008 la 09:56
  link permanent
  Darius Groza zice ca:

  Florine, maică, precum spuneam în paragraful al patrulea… ăla e unchiu-so. Sau tată-so. Mă-nţelegi? Nu ştim.

  Dohotare, tu tre’ia să fii la Servicii Imprimare şi Xerox la ora asta. Hop-hop! Că nu viu degeaba.

  Bibli: Nu dai nemică!

 6. Septembrie 6, 2008 la 09:59
  link permanent
  Bibliotecaru zice ca:

  @ dohotaru
  Cu atât de puţin se lasă mituit Groza, cu o bere? E bine de ştiu.
  Bagă repede un link către carte să te iert. :D

 7. Septembrie 6, 2008 la 10:01
  link permanent
  fcb zice ca:

  eu am un coleg care are o dacie galbenă pe care scrie “supunere”. cu majuscule.

 8. Septembrie 6, 2008 la 10:01
  link permanent
  Bibliotecaru zice ca:

  @ Darius
  Ai înţeles greşit, era vorba să dai tu, nu eu.

 9. Septembrie 6, 2008 la 10:03
  link permanent
  Bibliotecaru zice ca:

  @ fcb
  Scrie supunere sau… o bei (obey). :D

 10. Septembrie 6, 2008 la 10:04
  link permanent
  Bibliotecaru zice ca:

  Un link la mine repede fuge…

 11. Septembrie 6, 2008 la 10:05
  link permanent
  Darius Groza zice ca:

  Bibliotecare: Şi tu ai înţeles greşit, eu îi dau berea, precum scriam. Pentru manuscrisul printat. Şi banii pe imprimare. Iar eu greşisem de tipar. Ţie eu nu îţi ţi dau nimică. :)

 12. Septembrie 6, 2008 la 10:24
  link permanent
  Bibliotecaru zice ca:

  Hmmm, deci aşa, îţi ţi nimic?
  Acum am înţeles. Trebuia să zici de la început că greşiseşi de tipar, că nu mai interveneam. Mă scuzaţi de deranj.

 13. Septembrie 6, 2008 la 10:36
  link permanent
  Darius Groza zice ca:

  Dar mie-mi place când intervii, chiar şi când corectez de tipar, nu doar când greşesc. :P

 14. Septembrie 6, 2008 la 12:11
  link permanent
  fcb zice ca:

  @Bibliotecaru: are şi un iepuraş desenat pe ea

 15. Septembrie 6, 2008 la 14:27
  link permanent
  florin zice ca:

  cand se zice “in casa familiei John Cepoi din Los Angeles; in stanga Gabrielei”, apai atuncia sigur E el… probatul este indubitabil probat…

 16. Septembrie 6, 2008 la 16:32
  link permanent
  UnCopilutz zice ca:

  Cum caci aurit, Dohorate, c-a zis Darius că n-ai scaune, numa’ mese. Sau de la experienţa TVR ai început să faci normal?

 17. Septembrie 6, 2008 la 18:22
  link permanent
  Darius Groza zice ca:

  Floriene… că, fă, pă tată-su sau pă unchiu-su, nu ştim care, îl chema tăt aşe! D-aia zic!

  Copiluţe: Zece nu-ştiu-cât.

 18. Septembrie 6, 2008 la 20:03
  link permanent
  keshishian zice ca:

  inteleg ca tu nu poti complimenta cu adevarat. crezi tu ca daca ii spui unuia in cuvinte simple ca e un tip bun o sa pari un papagal? de ce dracu’ vorbesti astfel? cine dracu’ vorveste asa? ma, baieti, astia de mereti la bere cu el: asa vorbeste, precum scrie? azi m-ai enervat.

 19. Septembrie 6, 2008 la 20:06
  link permanent
  keshishian zice ca:

  în afară de el sine…cine dracu’ vorbeste asa? si nu spune ca…fa…pa intr-o replica de sa ma loveasca in cap ca te citesc de ceva vreme.

 20. Septembrie 7, 2008 la 00:44
  link permanent
  Darius Groza zice ca:

  Eşti bine? Sper că eşti mai bine… :P

 21. Septembrie 7, 2008 la 03:38
  link permanent
  UnCopilutz zice ca:

  Darius Groza, mereu surprinzător!

 22. Septembrie 7, 2008 la 08:51
  link permanent
  keshishian zice ca:

  sunt bine pana vad ce ai scris(am si dormit, ce-i drept). apoi iar ma enervez asa ca o sa sar postarea asta. nu spune…asta este un stil jurnalistic. scrisul pe dupe usa… eu iti vreau doar binele..:)

 23. Septembrie 7, 2008 la 10:31
  link permanent
  Darius Groza zice ca:

  Cum adică o să sari postarea?

 24. Septembrie 7, 2008 la 12:54
  link permanent
  UnCopilutz zice ca:

  E un soi de zicală inventată de bloggeri, ca aia cu săritul calului.

 25. Septembrie 7, 2008 la 13:13
  link permanent
  keshishian zice ca:

  Dacian are potential. nu vede nimeni?

 26. Septembrie 7, 2008 la 13:17
  link permanent
  Darius Groza zice ca:

  S-a mai spus, s-a mai spus. În ce are potenţial, că nu reţin… :)

 27. Septembrie 7, 2008 la 14:04
  link permanent
  ionuţu zice ca:

  Dacă sun la 0729 96 33 55, primesc balet la domiţil’? :D

 28. Septembrie 7, 2008 la 14:26
  link permanent
  Darius Groza zice ca:

  Aşa zice… Amu’ io n-am sunat, că mai am.

 29. Septembrie 7, 2008 la 14:37
  link permanent
  keshishian zice ca:

  darius, esti invidios!:D

 30. Septembrie 7, 2008 la 15:11
  link permanent
  Darius Groza zice ca:

  Pre toţi în jur. Simt că toate şi toţi mă ameninţă.

 31. Septembrie 7, 2008 la 17:12
  link permanent
  keshishian zice ca:

  asta nu mai e invidie, man. asta poti sa o incadrezi deja la boli de natura psihica.

 32. Septembrie 7, 2008 la 20:18
  link permanent
  UnCopilutz zice ca:

  Ce sa se mai spuna? Nu s-a spus nimic.
  Baletul, baletul, cat costa baletul?!

 33. Septembrie 8, 2008 la 08:06
  link permanent
  Marian S. zice ca:

  Lasă bă că mai sunt două zile de caniculă şi vă reveniţi la cap.

 34. Septembrie 8, 2008 la 11:05
  link permanent
  doho zice ca:

  mai, cum m-am saturat sa ma cetesc de unu singur, va dau linku la carte! o gasiti si pe la librarii, in polus de pilda. si parca prin centru da nu mai stiu unde – http://dohocampus.wordpress.com/about/.

  bah, daca t mustra constiinta ca nu te-ai bagat de pr la prima carte cum ti-am propus, sa te bagi la a doua, nuvela nonfictionala despre faculta de jurnalism. mi-ar placea sa fac lansarea de carte in doua variante:
  1. prostest de strada anti-ubb cu tine, bineinteles, cap de afis.
  2. la prezentarea licentei tale despre bloguri, unde imi faci prezentarea cartii, cu public, mai ales ca parti din viitorul volum le-am publicat pe blog

 35. Septembrie 8, 2008 la 11:16
  link permanent
  Darius Groza zice ca:

  Normal că ţi-ar plăcea…

  Voi gândi bine înaintea unui refuz prea brutal pentru inimioara ta fragedă.

  (nu că, în mod surprinzător, n-ar suna chiar bine ideea ce-o arădici tu)

 36. Septembrie 8, 2008 la 11:41
  link permanent
  Bibliotecaru zice ca:

  @ doho
  “Cartea lui Adi Dohotaru e unul dintre primele zece romane ale tinerei generaţii.”
  Al. Cistelecan

  Care sunt celelalte 9?

  Mulţam de carte, nu promit că o citesc, dar încerc.

 37. Septembrie 8, 2008 la 11:46
  link permanent
  Darius Groza zice ca:

  Păi, fiind din primele zece, poate-i a doua ş-atunci numa’ încă una ca exemplu ne mai tre’. Sau cea de dinainte şi imediat următoarea.

 38. Septembrie 8, 2008 la 12:10
  link permanent
  Bibliotecaru zice ca:

  Ei, mie îmi trebuiesc toate zece.
  Am răsfoit cartea, multe lucruri îmi sunt familiare, am încercat şi eu să fac ceva asemănător, mai demult, legat motivele apariţiei curentului rock. Mi se pare interesantă, poate că o să o citesc la un moment dat. Partea proastă este că ar necesita răsfoirea şi a cărţilor şi muzicii la care face referire, un lucru nu foarte accesibil în limba română şi în România. Poate în viitor, când se vor finaliza bibliotecile virtuale…
  Poate am sărit eu nişte fraze, mi se pare însă că este sărit aspectul poate cel mai important. Reacţia hippy este poate potenţată de momentul războiului şi droguri, curentul cultural hippy este însă o reacţie anti-stat, împotriva controlului social, împotriva condiţionării sociale şi a devenirii sitorice, de aceea reacţia hippy a fost tolerată până nu a mai fost tolerată. Aparent este vorba de o reacţie la nedreptate, practic în acea perioadă anumiţi oameni au conştientizat că politica şi statul sunt mai mult inutile decât utile. Poate nu şi-au formulat concluzia chiar atât de radical încât să spună “nu avem nevoie de stat” dar sunt convins că până la urmă s-ar fi ajuns la concluzia ce statul şi politica sunt nefolositoare.

 39. Septembrie 8, 2008 la 12:33
  link permanent
  Bibliotecaru zice ca:

  Acum mă gândesc că mi se ridică…
  un semn de întrebare asupra persoanei lui Al. Cistelecan, prof.univ.dr.
  Cum poate fi o monografie transformată în roman? Sau e vorba despre altă carte şi nu m-am prins eu?
  Vă rog, să mă lămurească cineva. Nu mă lăsaţi în ceaţă!

 40. Septembrie 8, 2008 la 13:12
  link permanent
  Darius Groza zice ca:

  Măi, în loc să citeşti printre rânduri, tu citeşti pe ele şi striveşti corola de minciuni a lumii.

 41. Septembrie 8, 2008 la 13:14
  link permanent
  james crissilv zice ca:

  Cu ocazia Nasterii Fecioarei Maria, iti si va doresc un sincer La Multi Ani si toata fericirea din lume!
  o zi minunata iti doresc

 42. Septembrie 8, 2008 la 13:33
  link permanent
  doho zice ca:

  ma bucur ca ai apucat sa o rasfoiesti, bibliotecarule! sunt mai multe capitole in versiunea printata (nu la xerox pentru jeg, pe care l-am lasat sa ma astepte 2 h la intalnire si apoi am venit cu mana goala). acolo am vorbit despre miscarile contestatare saizeciste, inclusiv “reacţia anti-stat, împotriva controlului social, împotriva condiţionării sociale şi a devenirii istorice”, cum atragi tu atentia. apoi, sunt abordari si abordari, nu am spus ca am o viziune exhaustiva asupra epocii.

  apoi, faza cu romanul… cistelecan a spus asta pt. ca lectura e alerta, spumoasa, epica etc etc. gasesti astea in prefata variantei on-line. da, m-a magulit. he, he, poate ca sunt numai 5 prozatori ai tinerei generatii, si de aia m-a pus in primii 10.

  jeg e un control freak. io i-am propus de mai de mult un mariaj, cu actiuni comune, dar daca el vrea sa fie fata batrana (si paroasa pe deasupra)… actiunile alea ar iesi bestial, la prezentarea licentei mai ales. dar daca tu vrei sa fii doar bidimensional, sa t scalzi doar in (a)nonimatul asta on-line

 43. Septembrie 8, 2008 la 15:04
  link permanent
  Darius Groza zice ca:

  Mă, io am aşteptat în contextul în care am băut cu nişte doamne. Pe când tu te-ai uitat la meci cu nişte doamne, care au pierdut onorabil, după care ai băut bere în sensul că nu. În rest, te iubesc.

 44. Septembrie 8, 2008 la 15:12
  link permanent
  Ciribantrop zice ca:

  initial am crezut ca acest domn james crissilv este amuzant, in cazul in care replica ar fi fost la misto.
  am vazut ca e scrisa in serios si am zis no, nu ii bai, un om amuzant in minus.
  dar am descoperit, vazandu-l si la Petreanu pe blog cu acelasi comment… ca este un spammer absolut, absolut… de tri lei.
  io nu dau in boala lu zoso si a altora cu acelasi iq (ma scuzatz de injuratura), da’ ma, james, du-te cota-tz pita!

 45. Septembrie 8, 2008 la 16:07
  link permanent
  Bibliotecaru zice ca:

  @ doho
  Nu ştiu dacă sunt tânăr şi în tânăra generaţie, dar eu sunt prozator şi încă foarte bun… Mai trebuie doar să termin o carte… în rest, totul e stabilit.

 46. Septembrie 8, 2008 la 16:33
  link permanent
  Sofia zice ca:

  Bucata de text, descrisa ca “Un fel de prefata”, e destul de interesanta. Parca iti face pofta de carte, bine acum depinde…

 47. Septembrie 8, 2008 la 16:36
  link permanent
  Darius Groza zice ca:

  Şi dup-aia se duce tătul de râpă?

 48. Septembrie 8, 2008 la 18:08
  link permanent
  Bibliotecaru zice ca:

  Senior Groza… simt o iritare geloasă :)
  Care să fie motivul?

 49. Septembrie 8, 2008 la 18:09
  link permanent
  Bibliotecaru zice ca:

  Şi tot nu am aflat care sunt celelalte 9…

 50. Septembrie 8, 2008 la 20:34
  link permanent
  Bibliotecaru zice ca:

  Văd că nu mai scrie nimeni, probabil ceilalţi au luat cu toţi o pauză de sărbătoare cu grade multe.

 51. Septembrie 9, 2008 la 12:25
  link permanent
  Bibliotecaru zice ca:

  http://www.youtube.com/watch?v=8FB_4vFdh-U

 52. Septembrie 9, 2008 la 12:49
  link permanent
  wrawra zice ca:

  N-a luat nimeni nicio pauza, doar ca toti s-or apucat sa ceteasca cartea dohotarului.

 53. Septembrie 9, 2008 la 15:14
  link permanent
  Bibliotecaru zice ca:

  Să fim serioşi, 80 de pagini se citesc în câteva ore.

 54. Septembrie 9, 2008 la 15:15
  link permanent
  Bibliotecaru zice ca:

  Poate dacă se face pe urmă un concurs cu întrebări de carte… să citească “lumea” mai cu atenţie.
  Apropo, cât costă cartea. Să fac un calcul comparativ cu printarea ei.

 55. Septembrie 9, 2008 la 15:28
  link permanent
  Darius Groza zice ca:

  Nu cred că costă.

 56. Septembrie 9, 2008 la 15:32
  link permanent
  Bibliotecaru zice ca:

  Atunci cât se plăteşte să o cumperi? :D
  Acesta era şi visul meu, să-mi scot cărţile şi să le ofer gratis. Cât poate să coste un tiraj de 1000 de exemplare, poate 20 de milioane, dacă nu ai pretenţie la o coperta simandicoasă, oricum sub o mie de euro, sunt convins. Şi să stai pe stradă să pândeşti nişte feţe de la care ai pretenţia că nu vor arunca cartea pe un raft, ci chiar o vor citi…
  Permiteţi-mi să vă ofer această carte, doriţi şi autograf…
  :)
  Mişto, ca la camera ascunsă.

 57. Septembrie 9, 2008 la 15:34
  link permanent
  Darius Groza zice ca:

  Nu cred că se cumpără. Eu vreau să scot cartea mea la vânzare cu “1.000.000 RON acum doar 1 leu”.

 58. Septembrie 9, 2008 la 16:28
  link permanent
  Bibliotecaru zice ca:

  Un leu îmi pot permite să dau, când va fi în librării?

 59. Septembrie 9, 2008 la 16:29
  link permanent
  Bibliotecaru zice ca:

  Mă grăbesc ca să apuc până mâine.

 60. Septembrie 9, 2008 la 17:10
  link permanent
  dohotaru zice ca:

  cartea e cam mult. not my choice – 25 de lei. dar asta a fost calculul editorului pt cele 265 de pagini. eu as fi dat-o moca, asa cum am si facut-o la festival la Peninsula la Tg Mures, cand nici nu se inghesuia lumea sa o cumpere (am dat vreo 20 acolo, inca vreo 30 in Cluj). cand chiar eram stramtorat financiar o vindeam la 20 de lei. dupa cum spunea sloterdijk amar, cartile sunt acum scrisori pentru prieteni. de aceea, daca ar fi dupa io-ul meu anarhist le-as da pe toate gratis. insa, trebuie sa traiasca si editurile (dincolo de fonduri ministeriale) ori librarii din ceva.

  exista trei tipuri de autori in romanica:
  1. cei care isi platesc cartile sa apara (de la manuale de specialitate, la volumase de poezie)
  2. cei care nici nu platesc, dar nici nu prea primesc (au 10% din vanzari, insa la volumul de vanzari de aici si la un tiraj mediu, calculand si editurile mari si alea mici, de vreo 500 de exemplare, atuncea se aleg cu mai nimic)
  3. cei care fac profit relativ mare din vanzari. ii poti numara pe degetele de la o mana. in general, sunt cei de la humanitas. ca sa dau un exemplu, romanul excelent al clujencei Florina ilis, Cruciada copiilor, publicat la cartea romaneasca, declarata de Academia Romana, USR si ceva reviste literare mioritice drept cartea anului 2006 pe literatura rom., a avut un profit destul de mic pentru autoare. Ilis a spus ca a castigat 1.000 de euro din drepturile de autor. cam putin… bine, ar mai fi si manualele de scoala ori faculta care se vand ok, dar nu sunt neaparat carti de autor.

  ar mai fi poate o a patra categorie de autori, care sunt finantati din fondurile Ministerului Culturii, la oferta editurilor.

  fuck, site-ul lui jeg o sa explodeze amu, ca prea serios am vorbit!

  hm, is curios cum ar arata jeg pe hartie. coperti maro si alea alea. io cred ca asta e proba pt el. bine, cred ca toata lumea l-ar acuza atuinci ca de ce nu e ecologist.

 61. Septembrie 9, 2008 la 17:15
  link permanent
  Darius Groza zice ca:

  Păi, ori tipăresc pe plastic şi nu-i bine, ori pe hârtie din copaci, care iară nu-i bine. Deci pe net, unde-i bine. Nici bio, nici degradabil.

 62. Septembrie 30, 2008 la 13:57
  link permanent
  antidarius zice ca:

  last

zi si tu ceva:

(musai)
(musai)