din i şi î din a

sari la comentarii

Cel mai simpatic ar fi să primim subit o a 11-a poruncă, prin care să fim anunţaţi că, din motive organizatorice, este recomandat să începem să murim în ordine alfabetică. Şi cu nota căci cine îşi pierde rându’ ajunge în Iad, unde se intră haotic, iar cine se bagă în faţă la fel.

Eu cred că Orban, sărăcuţu’, a fost fraier doar deoarece nu se aştepta ca toţi ţăranii care-şi aranjează accidentele într-un frumos triunghi model financiar şofer/victimă/tino-nino or să sară cu legea-n dinţi, chit că o fi lovit-o pe fată sau nu şi s-a înţeles cu familia ori ba, care, apropo, sunt nişte isterici şi ferească-ne sfântu’ (o să vedeţi curând care) de oameni ca ei. Mai în siguranţă m-aş simţi cu ministrul în maşină, decât cu unii dintre ăia pe trotuar.

Şi cre’că naşu’ Victor nu tre’ să se agite că-i prieten cu Orban (apropo, Ludy, pe când blog?) şi să-l protejeze, că e normal să-l jupoaie presa de viu, căci ce dracu’ or face toată ziua pe calculatoarele alea pe care nu merge nici Minesweeperu’? Să-mi prezinte chestii care chiar mă interesează? De parcă ai lui nu fac asemenea, cu alte ocazii?

Şi Orban nu bea, să intru io pe ArhiTV şi să mă uit la filme tătă ziua, dacă vă mint… Da, are o figură flagrantă de beţivan, garantez. Dar, de asemenea, mă jur cu mâna pe fundiţă şi cu fundul pe oliţă şi garantez şi că nu ia moleculă de CnH2n+1OH, recte alcool.

Fiin’că, în contextul unei beţii de basm, organizată de partidul lui, partea tânără, în urmă cu câteva luni, unde eu m-am făcut cu determinare şi mândrie muci, fiindcă era foarte pe gratis, iar cei din jur asemenea, ăsta micu’ de accidentează lume n-a sorbit un strop. Repet – NIMICA, asta cu condiţii prospective aş zice de laborator pentru o beută dementă, cum am mai spus la momentul respectiv, în iunie. Tare-mi vine greu să cred că de data asta a făcut o excepţie şi a tras o duşcă scurtă cu fi-su, duminică pe la prânz, înainte de-o tură cu maşina, pe ninsoare…

OrbanSiCiutacu

***

Am dezvoltat o metodă foarte dibace de a curăţa cartofi. Din şase mişcări. Şi nu rămân “părţi complicate”, greu accesibile. Tot ce aveţi nevoie sunt mulţi, mulţi cartofi, fiindcă din fiecare rămâne un mic cub. Ceea ce elimină şi tăierea, dacă tot e încă în curs de perfecţionare.

***

În completare, am găsit o procedură foarte bună de a obţine fete. Aştept să se cupleze altcineva cu ele, uşurându-mi astfel munca. Deoarece o fată este foarte greu de convins să înceapă o relaţie, spre deosebire de a fi foarte uşor de convins să înceapă încă o relaţie.

SfantulDarius

În această ordine de idei, vă blogoslovesc pe toţi şi vi-i prezint pe şeful meu, căruia-i vom spune generic Călin, respectiv colegul artist Vlad, care s-au opus vehement ideii de a publica pe Jeg o colindă, închinată exclusiv cititorilor mei.

30 comentarii

zi si tu ceva
 1. Decembrie 21, 2007 la 03:02
  link permanent
  vlad viski zice ca:

  ZIUA TREZIREA!!! 1 AN CU BLOGUL TREZIREA!!! [beep] Bautura si femei, cultura si desene animate… De toate pentru toti! Ia, bade, de citeste… :)) [beep]

 2. Decembrie 21, 2007 la 07:38
  link permanent
  Rox zice ca:

  Ce tare ii faza cu Iris :))

 3. Decembrie 21, 2007 la 07:44
  link permanent
  marius zice ca:

  pai a 11porunca e sa n-o intrebi ce-a facut atat la baie…din cate stiu eu…

 4. Decembrie 21, 2007 la 10:06
  link permanent
  Darius zice ca:

  Marius, de ce pula mea eşti vulgar?

  Rox, da.

  Vlad Viski, stai să-ţi modific în comentariu şi să te întreb despre ce vorbeşti…

 5. Decembrie 21, 2007 la 10:15
  link permanent
  noji zice ca:

  mah, nu-mi place ca iar o dai in politica…politica = kespe!

 6. Decembrie 21, 2007 la 10:17
  link permanent
  Darius Groza zice ca:

  Colinda-i politică, fă?! Şi aialaltă nu e politică, e un accident auto.

  Vlad Viski: Nu ştiu despre ce vorbeşti.

 7. Decembrie 21, 2007 la 11:38
  link permanent
  Laura zice ca:

  Nu mă aşteptam să dau de Orban şi aici… Oriunde mă uit, orice ascult, tot el, peste tot! Cred că mă hărţuieşte… Şi mai cred că faci şi tu parte din complot…

 8. Decembrie 21, 2007 la 11:45
  link permanent
  vlad viski zice ca:

  vorbesc strict despre marketink… 😀

 9. Decembrie 21, 2007 la 11:46
  link permanent
  vlad viski zice ca:

  marketing, scuze…

 10. Decembrie 21, 2007 la 11:46
  link permanent
  Oana zice ca:

  Hmm, Laura mi-a luat vorba din gura, da-mi-o inapoi 😀 . S-a iterizat poporul asta cu Orban, de parca ar fi dat in cap la drumul mare. Mare smecherie, si eu am facut accident, fara victima, ma rog, ar fi putut fi, dar nu fu. Si ce? Nu se mai tamponeaza lumea pe drum? Iete la ei. Acum, zic eu, sa ne aruncam in cap cu totii ca facu Orban accident.

 11. Decembrie 21, 2007 la 12:12
  link permanent
  irina zice ca:

  cica orban nu bea fiindca a fost alcoolic. de doua ori. http://morar.catavencu.ro/2007/12/19/sica-orbancinci-minciuni-patru-accidente-doua-dezalcoolizari/

 12. Decembrie 21, 2007 la 12:39
  link permanent
  Darius zice ca:

  Bravo lui. Respectiv: aia nu-i bine.

 13. Decembrie 21, 2007 la 16:09
  link permanent
  adolf zice ca:

  adolf te iubeste intens

 14. Decembrie 21, 2007 la 16:31
  link permanent
  monte cristo zice ca:

  rox….nu am baut lapte….si nu eram bun nici la romana partea gramaticala…

 15. Decembrie 21, 2007 la 22:33
  link permanent
  licurici zice ca:

  vreau calendar cu sfântu’ de tine. bine?

 16. Decembrie 22, 2007 la 05:17
  link permanent
  Darius_II zice ca:

  “În completare, am găsit o procedură foarte bună de a obţine fete”
  Daca am astepta toti dupa ei sau dupa ele am ramane…. in fine…
  zi-mi tu ce fata ai pe plac, pe stil… ma bag eu pe fir, si cum ii atat de mare diferenta dintre noi… sper ca sa gaseasca afinitatea si implinirea apoi in tine :))))))))

 17. Decembrie 22, 2007 la 05:19
  link permanent
  Darius Groza zice ca:

  Licurici – da, Darius după mine – nu. 😀

 18. Decembrie 22, 2007 la 05:23
  link permanent
  Darius_II zice ca:

  mha sincer, am putea incerca… is atatea fete interesante/faine cu care umblii si pe care as vrea sa le enervez… sigur te-ar putea re-aprecia apoi la o alta valoare :))))

 19. Decembrie 22, 2007 la 05:36
  link permanent
  Aya zice ca:

  (DOAR ?) UN IPOTETIC SCENARIU (atentie la Poiana Brasov) ???

  Ioan Rus si-a dat demisia din functia de presedinte al PSD Cluj (neformulandu-si, insa, intentia de a parasi functia de vicepresedinte al PSD- pe un criteriu pe care l-am putea numi, regional).

  Dupa aproximativ o saptamana, Vasile Blaga de la PD (ca si Ioan Rus, membru al Republicii de la Cluj, unde relatiile sunt transpartinice) si-a programat, in prima parte a dupa amiezii, la Bucuresti, o intalnire cu membri foarte influenti ai societatii civile (plasati, ca orice forta reala a acestui interesant segment, in zone putin vizibile).

  Intalnirea a fost programata la o zi dupa sedinta Comitetului Executiv al PSD- Caras Severin si exact in ziua in care fusese programata sedinta Consiliuluii Judetean Caras Severin (la ora 15,00- dar, dupa cum s-a aflat, la ora 13,00, prin secretara, a fost contramandata).
  Interesant este ca despre Ion Mocioalca (lider al PSD caras Severin) s-a spus ca ar fi plecat, in mare graba, catre Bucuresti, unde fusese convocat!

  Seara, dupa acea intalnire programata a lui Vasile Blaga (PD si membru al Republicii de la Cluj) s-a spus ca Ion Mocioalca (PSD) ajunsese la Patulele (comuna sa natala, din Mehedinti). Aparent, pentru a petrece sarnbatorile in familie (asa cum afirmase si Prostanacul ca va face!).
  Patulele se afla la mica distanta de Vanju Mare- care desemneaza o “arie” ce nu are nevoie de recomandari, fiind celebra.
  Ca atare, nu ar mira pe nimeni daca ar afla ca, “intamplator”, acolo au ajuns, inainte de Craciun (sau, de ce nu, chiar pentru a petrece aceasta superba Sarbatoare crestina) diversi politicieni. Unii de la PSD, sa zicem, Mehedinti, unii de prin alte judete (unii, apropiati ai lui Mocioalca; nu s-a aflat cu exactitate unde va petrece Sarbatorile Sarbu de la PSD Timisoara- caruia Mocioalca ii este credincios supus!; numitul Sarbu este membru al Republicii de la Cluj; pe de alta parte, legaturile lui Sarbu cu Mehedinti sunt vechi- acesta ocupand, intr-o anumita epoca, o functie speciala la Seminarul din Caransebes). Altii, de la PD.

  Surse care au ales sa nu taca, au afirmat ca anterior precipitatei plecari a lui Mocioalca (initial) catre Bucuresti, s-ar fi desfasurat negocieri de taina, departe de “lumea dezlantuita a Capitalei (si a presei de aici)” intre Mocioalca de la PSD si PD, in vederea unei aliante. Ca s-ar fi discutat despre “demolarea ” Guvernului si, previzibil, intr-o astfel de situatie, despre viitoarea impartire a unor posturi, inaintea alegerilor anticipate.

  Sursele au lasat sa scape informatia dupa ce verificasera abordand diversi stiutori cu functii din PSD local.
  Daca trebuie sa dam crezare surselor, respectivii NU au negat cu fermitate existenta acelor aranjamente, precizand chiar ca ar fi bine sa se puna toti sub o umbrela puternica- numindu-l pe Sorin Fruzaverde de la PD (din aceeasi “grupare pedista” cu Vasile Blaga).

  Un comentariu asemanator, legat de Sorin Frunzaverde, i-a apartinut lui Stefanescu secretarului organizatiei PSD Caras Severin (comentariu facut pentru sursele care au ales sa vorbeasca!).
  Acelasi Stefanescu se pare ca a afirmat:
  “Daca ii iese lui Mocioalca (evident, se referea la strategia cu “negocierile de culise”; n.A.) e un om facut”.

  Conform acelorasi surse, cel mai probabil, comentariul lui Sorin Frunzaverde a fost de genul:
  “Daca iese, e OK- daca nu, nu va cunosc!”.

  Una dintre posibilitatile luate in calcul e ca o anumita grupare a PSD (cu Prostanacul cu tot) si o parte marcanta a PD (cuprinzandu-i pe Blaga si pe Frunzaverde) sa se intalneasca, in final, la Poiana Brasov (foarte interesant loc de taina, ales de diversi, in aceleasi scopuri!) unde ar urma sa si dea o declaratie comuna legata de “alianta”, daramarea Guvernului Tariceanu, impartirea posturilor, alegeri anticipate si alte chestiuni care decurg, logic, din toata aceasta increngatura de aspecte.

  Aceleasi surse au aformat ca discutiile au purtat su asupra caderii de acord cu sustinerea unei asa-zise autonomii regionala, in Romania (care, practic, duce, in final, la federalizarea Rom aniei).
  Aceeasi idee e sustinuta si de partidul lui Talpes (fost senator PSD de Caras Severin- actualmente, senator independent).
  Nu de putine ori, s-a sustinut ca ideea ii este draga si lui Ioan Rus de la PSD Cluj (cel cu demisia).
  Ideea e impartasita si de Liviu Dragnea (PSD Teleorman- si presedinte al Consiliului Judetean, acum la PSD- dar provenit de la PD).

  Daca ar fi sa analizam aceste spuse din surse, concluzia este:
  – La adapostul relaxarii generale din perioada Sarbatorilor Craciunului, anumite grupari din PSD si PD (PSD: Cluj, Timis, Caras Severin, Mehedinti, Teleorman; PD: gruparile asociabile cu Blaga si Frunzaverde) au negociat in taina o alianta, care sa duca la rasturnarea Guevrnului si la alegeri anticipate;
  -Respectivii si-au impartit deja posturile viitoarei guvernari (scurte- caci, repet, se vizeaza, aberant, alegerile anticipate);
  – Este programat sa dea o declaratie comuna, in acest sens, la Poiana Brasov (unde, bineinteles, se va prostanaci din nou Prostanacul a carei unica dorinta este de a sta cel putin o ora pe jiltul din Palatul Victoria pe care a stat AN timp de patru ani);
  -Respectivii sustin autonomia regionala (pas decisiv catre federalizarea Romaniei);
  – “Conspiratorii” sunt, in egala masura, impotriva lui Traian Basescu si impotriva lu Ion Iliescu si Adrian Nastase;
  -Demersul jalnic e sustinut de indivizi precum, Talpes (senator de Caras Severin) si de asa-zisul sau partid;
  -In urma acestei miscari e previzibila destamarea PD (y compris a PD-L) dar si un mare cutremur dezintegrator in PSD.

  P.S. Foarte interesant e ca preconizata declaratie (anticipata printr-o intalnire) ar urma sa fie facuta la Poiana Brasov.
  Este foarte ciudat ca acel loc e ales pentru astfel de miscari conspirationiste.
  In 1990, acolo s-a luat decizia ruperii PNL-AT de PNL (al lui Campeanu);
  Mult mai tarziu, acolo urma sa se ia decizia fiormarii unui anumit grup de influenta in PNTCD (sub pretextul unei zile onomastice- in urma intalnirii si intelegerii, prim minsitru a ajuns Radu Vasile).

  Ca atare, a aparut un reflex firesc: intalnirile “ciudate” intre oameni politici, desfasurate la Poiana Brasov, au ca tel rasturnari si rupturi politice, urmate e dezastre politice (sa ne amintim soarta PNL- formula initiala, cel putin- si a PNTCD).

  Ce face PSD autentic, doarme?

 20. Decembrie 22, 2007 la 14:36
  link permanent
  Darius zice ca:

  Aya, te-ai rătăcit?

 21. Decembrie 22, 2007 la 18:03
  link permanent
  fcb zice ca:

  deci da. îmi place că pe zi ce trece eşti tot mai nepărtinitor. sincer vorbind.

 22. Decembrie 23, 2007 la 10:36
  link permanent
  mimi bleaga zice ca:

  grozav clipul ! foarte talentat nenea cu hinstrumentu’, aplauze sincere 🙂

 23. Decembrie 23, 2007 la 10:56
  link permanent
  Darius zice ca:

  Ştiu; şi cum s-a opus, nătrebnicu’, iar acum aş putea vinde albume.

 24. Decembrie 23, 2007 la 13:11
  link permanent
  Bibliotecaru zice ca:

  Interesant, foarte interesant…
  Uneori mă apucă furia că năduful exprimat este inutil.
  Românul este din păcate obişnuit să se aplece până la pământ, cu evlavie, când trece boierul şi apoi scuipă cu obidă în ţărână. Frustra laborat, qui omnibus placere studet

 25. Decembrie 23, 2007 la 21:15
  link permanent
  Profa zice ca:

  Craciun fericit si toate cele bune, iti doresc, de acasa, din Zalau ! Sanatate alor tai de acasa, prietenilor tai si tuturor fetelor frumoase care te vor intalni si te vor iubi si care inca nu stiu ce pierd ca nu te cunosc ,ca …naste si Zalau oameni,bre:) !Ai grija, las-o mai moale cu ,,mucii’ ca esti crudut si tie se apleaca la ficat (asta ti-o spun ca profa si mamica).

 26. Decembrie 24, 2007 la 13:00
  link permanent
  Darius zice ca:

  Mucii aşa, generic, chit că-s entuziasmatic bronşic. 🙂

 27. Decembrie 24, 2007 la 23:24
  link permanent
  Bibliotecaru zice ca:

  Crăciun Fericit!

 28. Mai 11, 2012 la 00:29
  link permanent

  You have observed very interesting points ! ps decent site.

 29. Mai 27, 2012 la 03:30
  link permanent
  ford car keys zice ca:

  Hello there I like your blog. Do you want to visitor submit upabout mine at some point? If so please let me know via e mail or perhaps reply to this remark because My partner and my spouse and i actually subscribed to notifications and can understand should you.

 30. Aprilie 26, 2014 la 07:09
  link permanent

  After study just a few of the weblog posts in your website now, and I truly like your means of blogging. I bookmarked it to my bookmark website listing and will likely be checking back soon. Pls try my website online as well and let me know what you think.

un trackback

 1. de la Daylinks pe Decembrie 23, 2007 la 04:02

  […] Jeg despre Orban şi o colindă. […]

zi si tu ceva:

(musai)
(musai)