Darius Hero

Sunt ocupat cu a-mi fi lene…

S

Sub spectrul acestei filozofii mi-am petrecut în smerenie nașterea sfântului prunc Iisus Hristos sau ce sfânt prunc s-a născut într-o religie care v-o fi mai comodă.

Într-o anumită măsură, printre refuzurile de invitație la diversele din perioada asta, m-am ghidat cu pioșenie și după “de ce pulea mea să fac ceva în plus, când pot, de pildă, să fac ceva în minus?“…

FelicitareJegFamilie

Toată lumea se încăpățânează să mă catalogheze pripit ca fiind ultimul nesimțit, când eu chiar cu o seară înainte de Ajun (deci ajunul Ajunului, cum s-ar zice), aflat într-un birt, m-am deplasat din proprie inițiativă la budă, doar ca să mă beșesc! Așa, de politețe. Care am remarcat că a fost total inutilă, fiindcă, până m-am întors, a trebuit să mă strecor suplu printre destule mese și scaune cât să îmi mai treacă încă o dată hrana prin maț și să fiu în aceeași situație digestivă ca înainte, numai că avansată, mai aproape de apocalipticul final.

***

Tinerii petrec din ce în ce mai multă vreme în fața computerului, consumându-și timpul virtual cu o nouă și inovatoare formă de divertisment: corespondența electronică.

Răspândirea aproape explozivă din ultimul timp a Internetului îi face pe adolescenți să fie, practic, în aceeași “cameră”, doar că imaginară, fiind totuși fizic poate la sute de kilometri distanță.

Ei participă la discuții despre orice subiecte, chiar și cele intime, cum ar fi sexul, prin intermediul chat-ului, un fel de tacla online. Luându-și fel de fel de nick-uri (porecle) ingenioase sau amuzante, aceștia comunică printr-un limbaj care l-ar zăpăci pe un neințiat. Dar acesta s-ar obișnui destul de repede, fiindcă mediul virtual este unul extrem de permisiv, oricine putând să participe liber la orice activitate a acestei adevărate noi comunități.

BRB (Be Right Back = Revin imediat), LOL (Laughing Out Load = râzând în hohote), WTF (What The Fuck = Ce pizda mă-sii?) sunt doar câteva exemple din prescurtările eficiente pe care generația viitorului le-a inventat și le-a integrat în limbajul curent, pe alocuri aproape înlocuindu-l, pentru rapiditate.

Totul se petrece foarte repede pe “Net” și, uneori, unii dintre cei care îl frecventează ajung să se întâlnească și în viața reală (IRL – In Real Life, cum este numită de către ei).

***

Ce mi se pare mie romantic? Să dansezi la 1 dimineața cu oricine e mai aproape. Și să fie opusul persoanei cu care ai orice la 1 după-masă. Nu, categoric nu mi s-a întâmplat mie, dat fiind că e 1 dimineața, iar eu scriu despre asta, de se gată pasta-n pix. Și n-am prins recent un 1 după-masă în care să mă treacă să fac ceva. Totuși, cel mai antrenant chef mi se pare acesta, la care nu-mi ajung șervețelele să-mi încapă tot Jegu’ ce mă podidește.

***

Am realizat – știu că o să pice ca o năprasnică lovitură – că “nu în ultimul rând” ar trebui să se regăsească undeva pe la începutul unui discurs.

***

De curând, am găsit o adresă poștală care era alcătuită în totalitate din nume de localități. Și am observat că și la noi, în Cluj-Napoca, sunt foarte multe străzi intitulate după alte orașe. Ceea ce înseamnă că diferența între localizări de detaliu nu se mai face prin titulatură, cum era inițial gândit, ci prin ce reprezintă acestea. Astfel, ai o înșiruire de denumiri urbane pentru toate și trebuie doar să-ți dai seama care ce este.

17 comentarii

 • proasta ce esti. nu e “Laughing Out Load” ci “Laughing Out Loud”

  si DTPMTD este “Du-te in Pizda ma-tii, Darius”

  Apropos, sa ii urezi Craciun Fericit ( ii de decizia ta careia din ele )

 • Să mori tu de Crăciun, când lumea normală se naşte, că e “laughing out loud“? Cum te-ai prins tu numa’ de juma’ de glumă… Da’ eşti super-perspicace, îţi petreci sărbătorile singur, recunoşti?

 • dragul meu dariusica, sa o saluti pe mama ta care e o draguta si mi-ar placea sa ii apreciez odata mancarea, pe tatal tau cu multumiri repetate pentru magnificul sos pamfil, pe fratele tau care fara nici o indoiala e muult mai frumos ca tine si sa incerci sa fi (cu un “i”) mai bun la anu’. Mai ales cu ai tai. Te imbratisez de sarbatori.

 • Mai este de unde-or venit alea. Sosu’ şi pălinca. Şi mai sunt şi alte trebi, desigur, că robotesc sărăcuţii părinţii ca să am eu prieteni peste tot. Printre duşmani. Ce-mi poart pică, dar la valoarea mea…

 • Eu sper ca ai avut un Craciun frumos. Nu stiu daca e prea devreme, dar iti urez un an nou minunat!
  P.S: Acum se colinda pe net, cica asa e la moda.

 • fiecare cu spiritul lui, iar cu treaba cu netu, ai dreptate, nu-s daca chia as crezi sau daca iti pasa dar sa sti ca e o situatie destul de ingrijoratoare si ceva ar trebui facut, dar nu prin metoda ta de mai su aia cu de ce sa fac ceva in plus cand etc etc… da, e o chestie daca nu romantica, cel putin dragutza, insa mi-e greu sa pun aceste 2 cuvinte unul langa celalalt: darius – romantic…pur si simplu se resping. 🙂
  sarbatori fericite si alea alea…

 • Cu partea cu netu’ glumeam, oameni buni. Nu se prinde nime’ că-i parodiere de articol de revista şcolii, acum 8 ani.

 • How the Grinch Stole Christmas?
  Eu am înţeles gestul obscen al celui din spatele bradului, nu am înţeles de ce stătea cu gura deschisă. Când se aruncă un om obişnuit de la etajul 50 face buf!, ce se aude când sare un mim?

 • Mă, io te bănui că tu aştepţi mereu să se stingă p-acilea la comentarii, ca să fii ultimu’ ce stinge lumina? 🙂 Sau vrei să reîmprospătezi?…

De Darius Groza

Sociale